A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » "Újra Szolnoki kismamik"

Sziasztok

Szilvi.Szuper,hogy minden oké a picurival.Tényleg nagy lesz :shock: :lol: .Az is lehet,hogy majd picivel előbb is jön.Levi hány hétre született?Akkor tuti császi lesz?

Pircsi.Örülök,hogy újra írsz :) .Nagyon édi a csajszid a képeken.nagylány már ő is.

Judit.Marcika is tündéri.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Tényleg nem lesz olyan pinduri!
de már nem is sok van hátra!És hogy fogsz minket értesíteni,habár a napot tudjuk,de azért a részletekre is kíváncsiak lennénk :D :D

Úgy sajnálom hogy nem bukkantam előbb rá erre az oldalra,mert akkor bizti mi is innen veszünk kiságyat!

Kép

Kép
katlina

Cleo!
38+5 napra született Levente, de valamilyen szinten programozott császár volt, a nagy BPD miatt. Nem bírta volna a már korábban műtött hasfalam a terhelést. Egyébként még lazán bent maradt volna szerintem a 40. hétig.

Katlina!
Nem nagyon tudom még, hogy szólok majd, mert császáros lévén nem igen mozoghatok majd... de szerintem vagy Dorka izen, vagy páromat betanítom. :lol:
Mi 35 ezerért csináltattuk 2 éve a kiságyat, a pelenkázószerkényt és a fölé szerelhető lebegő polcot.
Mikor az unokaöcsém 2 éves lett, a sógorom a használt kombi gyerekágyat 40 ezerért adta el... ennek már több, mint 4 éve. Szóval nagyon szuper áron dolgozik a fickó!
szilbee

Szilbee,tényleg szép nagyok vagytok.Mi is óriások leszünk:) 37hetesen a BPD 99mm volt.és 3500g-ra becsülték.Nagyon félek,hogy nem tudom megszülni,lehet jobb lenne ha császároznának,de erről még nem mondott semmit a doki. Igaz a császártól is félek,mert azt hallottam utána rosszabb,mint a sima szülés.

Kép
Kép
tundi24

Voltunk a Széchenyis Nyárbúcsúztatón :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Meg még sergőztünk is, amit Lilcsi jobban bírt, mint én. Régen tűnt már 5 perc ilyen hosszúnak :? ...

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin.

NAgyon aranyos Lilcsi a képeken.A Kis bátor :)
Szereti ő is a lovacskákat akkor...?

Ha tudtam volna,hogy ilyen program lesz kinn-bizti elmentünk volna :roll: -de valahogy elkerülte a figyelmemet. :cry:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

[color=darkblue][i]Nóri!
Nagyon jók a képek!!! :D

Jaimee!
Van ma rendelés!! Várjuk a fejleményeket!
:)

Tündi!
Én ponr 38+5 napra "szültem".
Jelentkezz be légszi, hogy vagytok!! :) [/i][/color]
szilbee

szilbee

Sziasztok!

Ez nagyon szép, és igaz! Gondoltam megosztom veletek...

"Van olyan éles határvonal, amikortól gyermekünk felelőssé válik tetteiért?
Van olyan csodás pillanat, amikortól a szülők kívülálló megfigyelőként
tekintenek gyermekük életére, és vállukat rándítják, hogy á ez úgyis az ő
életük" és nem éreznek semmit?

A 20-as éveimben járva egy korház folyosóján állva vártam,
hogy orvosok néhány öltéssel összevarrják a fiam fejét.
Azt kérdeztem, "Mikortól nem aggódunk?"
A nővér azt válaszolta, "Amikor már túl lesz a baleseten."
Édesanyám csak némán mosolygott.

A harmincas éveimben egy osztályterem kis székén ülve
azt hallgattam, hogy az egyik gyermekem folyamatos locsogásával
hogyan zavarja meg az órát és közben hogyan lépdel a
rendszámtábla-gyártó kisiparosi álma felé.
A tanár mintha a gondolataimban olvasna mondta,
"Ne izguljon, mindannyian átesnek ezen, később hátradőlhet,
ellazulhat és élvezheti a társaságukat."
Édesanyám ekkor is csak némán mosolygott.

A negyvenes éveimben rettenetes sokat vártam, hogy végre
megcsörrenjen a telefon, hogy hazaérjen az autó és, hogy kinyíljon a
bejárati ajtó.
Egy barátomtól ezt hallottam, "Önmagukat keresik.
Ne aggódj, néhány éven belül abbahagyhatod az aggódást.
Felnőtté válnak."
Az édesanyám csöndesen mosolygott.

50 évesen elegem lett a beteges, fáradt és védtelen énemből.
Még mindig aggódtam a gyermekeim miatt,
és ehhez hozzájött egy új ránc is.
Nem tudtam eltüntetni.
Az édesanyám csöndesen mosolygott.
Továbbra is magamat okoltam a hibáikért,
lesújtott az elégedetlenségük és lehangolt a csalódásuk.

Ismerőseim azt mondták, hogy amikor
megházasodnak a gyermekeink akkor
véget ér az aggódásunk és élhetjük a saját életünket.
El szerettem volna hinni, de ilyenkor előjött bennem
édesanyám szerető mosolya és egyre sűrűbben ismételt kérdése,

"Haloványnak látszol.
Rendben vagy?
Hívj, amint hazaérsz.
Rossz a hangulatod?"

Létezik, hogy a szülőket egy teljes életnyi aggódásra ítélték?
Az aggódást fáklyaként adjuk tovább, mely aztán bevilágítja az emberi
gyengeség és az ismeretlentől való félelem útvonalát?
Az aggódás átok vagy épphogy áldás, mely a
magasrendű élőlénnyé tesz minket?

Az egyik gyermekem az utóbbi időkben aggódva esett nekem, hogy,
"Hol jártál? 3 napja hívlak és nem vetted fel. Aggódtam."
Boldogan mosolyogtam.

Megkapta a fáklyát."

Évi és
Kép
csongianya

Megnézegettem a képeket!

Elin, Lilcsi, tök ügyesen üli a lovat! Lehet, hogy nem is néptáncos, hanem női zsoké lesz :wink: :lol:
Viszont rajtad teljesen elcsodálkoztam. Az avatarodban nem hosszú, szőke a hajad???

Szilbee, szép nagy pocid van! Szerencsétek volt a vonattal, úgy látom, szép tiszta volt. Anyuék felé 90%-ban a régi piszkosak járnak... A képen Levi Norbival van? Beszéltem Zsuzsival valamelyik nap, ők is jövőre jönnek suliba, még elképzelhető, hogy osztálytársak lesznek :wink:

Cleo, hogy alakul az ovi? Van még pityergés reggelente?

Évi és
Kép
csongianya

Petri, Timi is kész kis hölgy már! És ennyit "dumál"? Tök jó! Apának hogy tetszik az új munkahely? Neked végül is lerendeződtek a réginél a dolgaid?

Judit, nagyon tuti a napszemüveges kép, és a morcos is :lol: Hol veszitek fel a hitelt?
Erről jut eszembe, tegnap egy barátnőm felhívott, lakást akar venni. Arra kért, hogy írjam alá neki a hitelét adóstársként. Nagyon kellemetlen volt, mert kapásból nemet mondtam neki. Nem is igen értem, több milliós hitelnél hogy gondolta, hogy én ebbe bele megyek. Még a saját nővéremnél is meggondolnám, ebbe a mai világban egyszerűen nem lehet előre számítani semmire. És hogy én más hitele miatt aggódjak, fizessek, szóval én mindent megteszek a barátaimért egy szóra, segítek, megyek, intézkedek, de ekkora hitelhez én nem adom az aláírásom.

Lizocska, hogy vagytok?

Tündi, és Ti? Olyan kíváncsi vagyok mikor bújik már ki a pici!

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
De az ott Norbi a képen! :) Hova akarjátok beíratni Csongit?
Zsu mit mondott? Melyik suliba akarja íratni Norbit? Én még nem is beszélgettem vele erről..
Lilcsivel nem Nóri van a képen.
szilbee

Nóri!
Lilcsi kész hölgy ezeken a képeken!!

Szilbee!
Olyan szép nagy pocid van!
Ja és ha Dorka küld nekem üzit akkor én szivesen értesítem a lányokat a topikban!

Szuri utáni kép! :(
Nem is sírt mert annyirra álmos volt hogy rögtön be is aludt! Kép

Kép

Kép
katlina

Katlina!
Okes!! :)
Ma volt a szuri?
Dorkáék is ma mennek... fél 2-re.
Leventének a három hós szuri volt az egyik legpocsékabb, mert bekeményedett a szuri helye és nagyon fájt neki. Borogatnom... és jegelnem kellett, no és persze kúpoznom.
Remélem ti megússzátok különösebb kellemetlenség nélkül.

És nem utolsó sorban... Gyönyörű ez a kép!!!!! :D :D 8)
szilbee

szilbee, nagyon csini formás pocid van :) Hát még nem úgy tűnik,hogy sietek szülni,pedig nem bánnám ha már túl lennék rajta,emrt tényleg félek,hogy óriás lesz és hogy valami baja lesz neki,meg hogy nem tudom megszülni simán.Meg hogy elakad olyan nagy.Szóval ilyen fóbiáim vannak.Ma voltam NST-n minden okés volt,egy fájásom sem volt.De reggelente mindig fájnak a csontjaim,meg néha bele bele szúr vmi az alhasamba,de hamar el is múlik.

Katlina,nagyon aranyos Robika a képen,és milyen ügyes fiú volt hogy nem is sírt :)

Elin,Lilcsi jó nagy lány már :)

Csongi,tényleg jó az idézet,és arra már én is kiváncsi vagyok,hogy mikor bújik már ki a kisasszony :) Jöhetne már,nem bánnánk apával :) Már ő is mondogatja neki,hogy jöjjön már,de nem hallgat ránk :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi!
Ahgy olvastam az írásod,az jutott eszembe ami az otthon szülésnél volt,hogy nagy a baba éa nem tudta megszülni az anyuka

[quote]f írta:élek,hogy óriás lesz és hogy valami baja lesz neki,meg hogy nem tudom megszülni simán.Meg hogy elakad olyan nagy.

De te kórházban leszel és minden rendben lesz,ne féljél tőle csodálatos dolog,és a szakemberek értik a dolgukat!!!

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Szilbee, ide a Kőrösibe (Piros iskola) készülünk mind a ketten. Sőt a lakótelepen van 6-7 egykorú gyerek... és mindenki oda megy :lol:

Katlina, fantasztikusan aranyos ez a kép!

Tündi, nyugi, gyerek még pocakban nem maradt :lol: Majd amikor itt az ideje, kibújik! És ne parázz, az nem jó! Meg fogod tudni szülni, nem lesz semmi baj. Meg fogod tudni szülni, nem fog elakadni és kész! Ezt kell mondogatnod magadnak, akkor nem lesz semmi baj! Csongira 3 héttel a szülés előtt 2,5 kg-t mondtak, erre 2,35-el született!

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

SZilbee
Szépen kikerekedtél 8) de ez így normális :D
Levi is óriási nagyfiú már.
Bocsi a pénteki napért.. Átmentünk Szolnokra meglátogattuk anyukámat, elmentünk venni egy pár bodyt venni és utána jöttünk is haza. Fél 7-re vendég jött, na meg valahogy úgy elment a kedvem a csavargástól. Be akartam még menni a corába de nagyon sokan voltak így inkább azt is kihagytam.
Még nem tudom pontosan mikor de szerintem holnap ismét megyek -viszem a telefonomat szervízbe mert még csak pár hónapos :evil: :evil: - ha megírod a címeteket és hogy kb mikor vagy/vagytok otthon szívesen elmegyünk. Legalább nem kell mozognod a nagy pociddal.
Levi jár már bölcsibe?

Nóri
Akár Timit látnám a pacin csak vörös kiadásban. :wink: :D Nagyon bátor ő is!

Évi
Hát igen egyre több mindent szövegel... olyan cukker :lol: :lol: :lol:
Apjuk bírja a melót, a koránkelést viszont nehezen. 5-kor kel hogy 8-ra ceglédre érejen pedig az út csak 40perc. Nem tudom meddig akar még ilyen kényelmes lenni...
Hiába mondta anyós ha majd egyszer lesz gyerek akkor megváltozik.. Csaba :shock: soha! :evil: :evil: Ugyanolyan kényelmes mint volt.
Én befejeztem pályfutásomat az Etnánál. Megkaptam mindnent amiről írtam. munkanélküli lettem... még belegondolni is rossz.

Katlina
de édesen alszik Robika :D Nálunk csak a 15hós oltásnak voltak mellékhatásai.

Tündi
De izgi már :D bármikor szülhetsz még ha most nem is érzel semmit. A baba súlyát sokszor elnézik, ne izgulj minden rendben lesz!!! [size=9]Timit 2500gr-ra becsülték és 3100 lett. Lehet ezt le se kellene írnom nehogy mégjobban beparázz.[size=9]

Timinek már máfél hete folyik az orra :cry: Nem vészes de többször szívatom. Ilyen sokáig még sose tartott. Normális ez? Más baja nincs. Adtam neki béres cseppet de szerintem attól egykicsit kipattogott vagy a luuf balcsamtól.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Igen Évi, ahogy Szilvi írta, nem én vagyok a képen! A lovak tulajai biztosították a kisebb gyerekeket.
Köszönjük a dicséreteket :lol: ! Évi, az jó lenne, ha lovagolna majd egyszer valamikor, és hát sosincs korán elkezdeni, ugye?

Szilvi: még mindig irígy vagyok… :wink: Nagyon csini vagy amúgy, és még mindig azt mondom, hogy jócskán van Leventében belőled is!

Katlina! Olyan békés ezen a képen Robi! Én is úgy szerettem Lilcsit alvás közben fotózni, olyan más, kisimult volt akkor az arca. De még mindig olyan más, a mai napig. És ahogy felteszik a kezüket….

Tündi! Nem szabad negatívnak lenni! Ne gondolj semmi rosszra, mert úgysem történik semmi rossz! És nagy babákat is szülnek meg simán, minden gond nélkül. Itt vagyok én élő példának, 4500grammal szült meg a 156 cm „magas” anyukám. De voltak ennél nagyobb babók is.
Ne félj a szüléstől. Fájni fog, de ez ezzel jár, ezt kell elfogadnod és tudomásul venni. Majd ha ott leszel, csak hagyd magad, engedd történni a dolgokat. Azért mert fáj, nehogy megijedj és visszatarts bármit is. Itt a fájdalomra, érzésekre gondolok, nem a babára :lol:
És az tényleg nem butaság, ha csendben vagy és nem ordítasz! Próbáld csak ki, hogy mikor wc-n erőlködni kell (ha kell), vagy orrfújás közben is kiengeded a levegőt, mennyivel gyengébben tudsz nyomni/fújni! Nagyon sok energia kárba vész akkor ám!
Szerintem azok az alhasi szurkálások már a tágulást jelentik. Lassan találkoztok Lucával! De ne siettesd…. :wink:

Mi meg holnap megyünk a 18 hós oltásra. Vizes kendőt el ne felejtsek betenni…. :!:

Ja! Láttátok tegnap este a Naplót? Beszélgettek benne azzal az otthonban szülő házaspárral, akiknek most meghalt a babájuk. Nem hibáztatja magát a csaj, és azokat sem, akik ezután is ezt választják. Az egészségügyet okolja leginkább, hogy nem olyanok a feltételek a kórházakban, hogy szívesen oda mennének az anyák.
Amúgy én sem itélek el egyetlen párt sem, akik otthon szülnek. De baromi nagy bátorság kell szerintem hozzá. Olvastam egy pár történetet az oldalukon. Csodálatos lehet, irígylen őket, de …..

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!!

Elin: Lilcsi tényleg nagyon szépen üli meg a lovat! :D Ha így szereti a pacikat, és nem fél tőlük, érdemes lesz lovagolni tanítani! Az nagyon klassz dolog, én is lovagoltam valamikor...

Kár hogy nem tudtunk erről a programról, lehet, mi is elmentünk volna.

Szilbee: a vonatozás nálunk is nyerő - mikor nyáron elmentünk Füredre vonattal, Marci is nagyon élvezte. Tegnap busszal mentünk be a városba (csak az ő kedvéért), neki az is újdonság volt... :)
Szerintem is rád is hasonlít Levente!

Évi: azt hiszem, valaki másnak szólt a kérdésed, mi nem veszünk fel hitelt! :) Amúgy teljesen igazad van, egy lakáshitelhez kezességet, a mai világban, az ember akkor is meggondolja, ha legközelebbi rokonairól van szó. Én sem mennék bele ilyenbe.

Otthonszülés: én is megértem azokat, akik otthon akarnak szülni, de bizony ilyenkor a felelősség részben az övék is! Nem lehet minden felelősséget áthárítani az orvosra. Én nem merném kockáztatni a baba vagy az én biztonságomat, bármennyire is szörnyűek a körülmények a kórházban :(

Mi holnap elutazunk a Dunántúlra, hétvégén jövünk! Azért ha tudok, írok majd Anyuéktól!

Üdv,
judit_79

Köszönöm szépen a biztató szavakat,jól esnek :) A méretek tudom nem jelntenek semmit,mármint amit mérnek,de a lényeg hogy egészséges legyen,és rendben kibújjon :) Próbálom én pozitívan felfogni,de néha azért nagyon megijedek,mert féltem nehogy baja legyen! Aztán másik gondolatom meg már az hogy nem lesz semmi baj,szép egészséges csajszi lesz :) aztán az apukája is ezt erősíti bennem :)

Elin szép nagy súllyal születtél :) Ma olvastam a stporyban is,hogy a Holló Márta,a fókuszos műsorvezető 4550el szülte a kisfiát és természetes úton,ugyhogy igy kicsit megnyugodtam,hogy csak lehet természetes úton is nagy babát szülni :)

Az otthonszülséhez csak annyit,hogy én nem mernék itthon,a kórházban mégiscsak biztonságban van az ember,legalábbis nagyobb biztonságban mint otthon.És nekem szimpatikus volt az a szoba amit a riportban bemutattak,szerintem minden kórházban olyan szülőszobáknak kellene lenni,és akkor teljesen más hangulata lenne a dolognak,gondolom én.

Kép
Kép
tundi24

Lányok!
Köszi! :) Olyan jó ezt "hallani", hogy rám is hasonlít! :D Tudjátok... eddig mindig azt hallottam, hogy erre, meg arra a rokonra hasonlít, ezért örülök neki, hogy azért van belőlem is valami benne. :oops: :lol: Eddig azt hittem, hogy csak a vashiányt, a fehérbőrűséget, meg az akaratosságot örökölte tőlem... :? :roll:

Judit!
A buszozás a mási nagy kedvenc nálunk is. :D 8)

Petri!
Az tök jó lenne, de most én estem bele a takonykórba... nem akarom hogy elkapjátok. Majd mikor már rendbejöttem, akkor talizzunk inkább.
Ja ige... tényleh kikerekedtem, különösen ahhoz képest, milyen soványka voltam mikor veled és Judittal találkoztam anno a Tisza parti játszón. :lol:
szilbee

Szilbee
Jobbulást!

Otthonszülés: eszembe se jutott. A Tmiklósiak szinte mindenki Mezőtúrra jár szülni mert, hogy ott nagyon kedvesek és segítőkészek a kórházban. De ha valami baj van akkor rögtön viszik tovább a babát Szolnokra. A barátnőm is így járt, császárral szült a 36.héten és a kicsit vitték is Szolnokra a korára. A csajszi meg maradt Mtúron. Na ebből azt akartam kihozni h én inkább SZolnokot választottam ha bármi gond lenne ott nagyobb a felszereltség és én nem bírtam volna ki ha elvinnék. A mai napig nagyon ragaszkodok hozzá

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Szilbee: Én is mondtam már, hogy Levente rád is hasonlít! :D

Otthonszülés: Milyen nőgyógyász az, aki sürgősségi gátmetszést nem tud végrehajtani? Pánikban nézi, ahogy kinn van a baba feje és nem tesz semmit.... :twisted: :twisted: Nem az otthonszüléssel van itt a baj - mármint a tragédia kapcsán - hanem a hozzá nem értő bábáról, szülészről. BRRRRR....

Rólunk:

A lényeg: 99%, hogy lány!!!!!!!!!!!!!!! :D :D Doki bácsi tisztán látta a punciját! :D :D

buksi: 7,2 cm
combi: 5,1 cm
méhlepény szuper állapotban, méhszáj zárt.

Röviden és tömören, minden rendben. Ma megpróbálom elérni az ajánlott szülésznőt, hátha "befogad" egy karácsonyra kiírt szegény kismamát. :D :D

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

:D:D:D:D:D
De jó, hogy minden rendben!!
Kérdezted Mosonyit, hogy Karácsonykor megy e szabira??

ÁDám most hívott!! Megyünk dokihoz, mert Levente köhög.

Szép napot!!! 8)
szilbee

jaimee!
Ez szuper!Ki lesz a szülésznőd??

Szegény Levi :(
Dorkáéknak milyen volt a szuri után?
Mert mi elég nyűgösek voltunk,de láza nem volt!És képzeljétek Patonai Robika már csak egyszer kel fel éjjszaka(ennek csak az anyukálya örül a legjobban :D :D :D )

Kép

Kép
katlina

Szilbee: Nem. De ott lesz és kész. :lol:

jaimee

No... Levente rendben van. Nem ment a tüdejére a cucc, "csak" a takony miatt köhög. Hétfőn ha rendben van, mehet bölcsibe, addig meg azt kell csinálnunk, mint eddig... :arrow: orrszívás, orrspray és sinupret.

Katlina!
Épp most futottam össze Dorkával és Szabolccsal. Nem volt se hőemelkedés, se lábfájás szerencsére. :) 8) Sajna a picúr arcát nem láttam, mert hason aludt éppen. :(
szilbee

Katlina: Bizonyos Somogyiné Marcsi. Már ha elvállal.

Csak pislogok, hogy már Robika is 3 hónapos elmúlt... :shock: :shock:

jaimee

Jaimee!
Igen te is mondtad már, hogy rám hasonlít, de minnél többen mondják, annál jobban esik! :oops: :lol:
Megnéztem az ovis csoportképemet, és ledöbbenve néztem, hogy olyan mintha Levente nézne vissza rám a képről... csak neki gömbölyebb az álla.
:)
No menek és csinálok almaszószt... remélem azt azért megeszi Levente, mert mostanában keveset ebédel...
szilbee

Tündi mi a helyzet ma még nem jelentkeztél??? :shock: :?:

Kép

Kép
katlina

Itt vagyok Katlina :) Még egyben :) Azért nem írtam eddig,mert abonbyan voltam,megkerestem az ottani védőnőt akihez tartozni fogunk:) Nagyon kedves fiatal csajszi,látásból ismertem is :)

Jaimee, örülük,hogy minden rendben van veletek :)

Szilbee,jajj de jó,hogy Leventének nincs komolyabb baja,hétfőig csak kilábal a náthából!És sztem is hasonlít rád!! :)

Képzeljétek, éjszaka msáfél óránként jártam wc-re,már kész votlam tőle,de nem is ez a lényeg,hanem 2x is éreztem olyat mintha görcsölnék,mentem akkor is wc-re,de nem volt semmi.Lehet hogy ezt hívják jósló fájásnak? Ja,és nem akar múlni a combhajlatomnál a fájdalom,néha úgy beleszúrkál,hogy alig birok megmozdulni,de aztán elmúlik.

Kép
Kép
tundi24

Tündi: Akkor Luca sem várat már magára sokat! :wink:

Hívtam a szülésznőt, a doki első számú célszemélyét, karácsonykor nem tud bejönni szülést levezetni, úgyhogy most gondolkodóban vagyunk, hogy így is felkérjük e vagy mi legyen.

jaimee

Jaimee!
Másik szülésznőt nem ajánlott Mosonyi?

Tündi!
Mi meg már a kórházba képzeltünk!! :lol:
Egyszer nekem is volt esti görcsölésem (Leventével), de utána hetekig semmi. Nekem sajna nincs sok fogalmam róla, milyen a jósló fájás, de ez lehet, hogy már az volt Neked. :wink:
Mostanság én is óránként kelek éjféltől kezdve, de nem tudom eldönteni, hogy mire is ébredek fel... viszont megszokásból már a WC felé veszem az irányt...
szilbee

Szilbee: Mondta, hogy van kb. 3-4 hasonló kaliberű, de egyelőre egynek adta meg a számát, most megyek tovább a listán...

jaimee

Szép jó reggelt!

Jelentem az éjszakánk nyugisan telt,csak 1x mentem wc-re is :) Na ki érti ezt ?! :) :)

Jaimee,vmelyik szülésznő csak bemegy :roll: Mi nem fogadtunk szülésznőt,de mondtam apának,hogy egy borítékban legyen nála pénz és inkább odaadjuk,csak normális legyen!!Aztán remélem hogy tényleg vki normálisat fogunk ki.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
Kép
tundi24

Tündi: Ez a boríték dolog jó ötlet, jellemző, hogy eszembe sem jutott.... :oops: :oops: Nekem mindegy végülis, csak normális legyen és tegye a dolgát, amit kell.

Én is csak 1x voltam WC-n éjjel, most Apa volt ügyeletes, 4 X volt fenn. :D :D :D

jaimee

Én is csak 3x voltam este WC-n.

Állítólag azért jó szülésznőt fogadni (olyat amilyet a doki javaslo), mert összehangoltabban tudnak dolgozni. Mondjuk ennek alapból így kéne lennie... :roll:

Bennem most tudatosult, hogy még bele se fogtam Dávid dolgainak elrendezésébe. Ki kéne mosnom a babakocsit, a kis ruhákat... stb. No de most már csak akkor fogok bele, ha kigyógyultam ebből a kórságból. :?
szilbee

SZilbee: Hát igen.....Akkor mi van, ha azok, akiket javasol, nem vállalnak be karácsonyra...Te megfogadnád őket igy is? Reménykedve, hogy hamarabb megszületik? Vagy később...

Pl. Mosonyi azt mondta, hogy kb. az lehet jó szülésznő, aki a szülést maga is átélte. Na most akit javasolt nekem egyik barátnőm, nincs Mosonyi listáján, neki még nincs gyereke, de talán pont ezért lehet jó neki a karácsony is...Szóval nem egyszerű. :D :D

Nem is kommentáltam a pénteki UH eredményeteket, pedig szombaton olvastam Apánál, hogy milyen szép nagy babó ez a Dávid baba. :D :D

jaimee

Erre nem is gondoltam... hogy aki már szült, az jobb lehet... de biztos ez?? Mármint mi van ha a szülésznő anno császárral szülte a gyerekét... ??
Nem is tudom! Szerintem többet számít a tapasztalat és az emberség.
Nekem erről a védőnőm jut eszembe, akinek ugyan még nem volt gyereke és akkortájt kezdte a munkát, mikor én teherbe estem, de sokkal többet tudott nekem segíteni a terhességem alatt és Levente születése után, mint a már pár gyereket felnevelt idősebb védőnő.
Persze nekem nem sok fogalmam van erről az egész dologról, mert nem szültem még normál, de azt hiszem, ha most fogadnom kéne szülésznőt, akkor az alapján választanám, hogy:
- a dokimmal jó viszonyban legyen
- milyenek a referenciái
- hány szülést vezetett le... ergo mennyire tapasztalt
- nekem szimpatikus e (nem első látásra, mert én pocsék emberismerő vagyok)
Bizti kihagytam még néhány fontos dolgot, de most hirtelen ennyi jutott eszembe.
szilbee

jaimee: annak a szülésznőnek sincs gyereke aki most vezette le a szülésem, de ennek ellenére hihetetelnül megértő volt, és az sem mindegy ,hogy már 15 éve van a szakmában. Tehát szerintem ez a van gyereke nincs gyereke dolog nem igaz. A lényeg hogy tapasztalt legyen, és legyen türelmes és megértő a kismamákhoz (mert szerintem egy vajúdó-szülő nőhöz nagy türelem kell). És a saját bőrömön tapasztaltam,hogy szép-szép a fogadott doki, de a szülésznő van ott veled végig , és én igazán neki köszönhetem azt,hogy ilyen emlékezetes és szép szülésélménnyel tértem haza még akkor is ha nem volt egy könnyű "menet".

Más téma: nem tud valamelyikőtök eladó használt testvérfellépőt? Ugyanis Emma még kicsi a sétákat végiggyalogolni, a babakocsiban meg ugyebár Pisti fekszik. Igaz találtam már egyet jó áron a neten csak az a baj,hogy Isaszegen van, bár ha nincs más akkor valahogy megoldjuk. Segítségeteket előre is köszönöm.

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Szilbee: Igen, a dolog nem ilyen egyszerű, azt biztos.
Biztosan nem azért jó egy szülésznő, mert szült, csak leírtam, amit a doki mondott. Ennyi erővel mondhatnánk, hogy csak egy nő lehet jó nőgyógyász....ami abszolút nem igaz, sőt...

És honnan vennél szülésznő ref.-eket? ÉS KSH-ból lekéred a stat-ot? :D :D Nem tudom, nehéz ügy ez, mert pl. olyan szülésznőt NEM ajánlott a doki, akiről akkora ömlengéseket olvastam itt a babanetet, hogy ihaj...

Most úgy néz ki, hogy abból a kettőből választok, akit a doki ajánlott, valszleg egyik sem vállalja be a karácsonyt, ha mégis akkor jönne a bébi, maradok az ügyeletesnél. Nem tudok jobbat. Sok értelmét nem látom egy olyan szülésznő felkérésének, akivel a doki nem nagyon ért egyet, nem is a legjobbak egyike...

jaimee

Sziasztok!

Tegnap jól kicsavarogtuk magunkat és jól kiköltekeztünk is...
A telefonomat is megjavították. Tipikus "gyerek" hiba volt.. ugyanis el volt oxidálódva a csatlakozó. Nem is tudom milyen folyadékkal érintezhetett :roll: talán nyállal... :twisted: kitakarította a srác de nem garantálta hogy hosszú távon is tökéletes lesz. Attól függ mennyit kapott. 1 hetes volt a telcsim mikor Timi rácuppant akkor egész éjszakán át folyattuk belőle a nyálat. Azóta nem rágta max csak nyomkodta. De így a garanciája megszünt.

Vettem bodys trikót télire és kapott Timi lego duplót is, hogy azok milyen árban vannak.. kész rablás. Mondjuk semmi se olcsó :x
Azt mondtam az apjának hogy karácsonyig nem veszek semmi játékot.. most jut eszembe a mikulásra nem gondoltam :wink: :D

Ma délelőtt tornáztunk is egy jót :D

Lizsocska
Sajnos én nem tudok fellépőt. A posta nagyon drága lenne? Lesz mostanában Szolnokon börze is ha jól tudom, talán ott kapsz. Bár gondolom sürgős.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Jaimee!
Igen, tudom, hogy a doki mondta... engem csak gondolkodóba ejtett a dolog. Meg hát válaszolni akartam a kérdésedre...

[quote]S írta:Zilbee: Hát igen.....Akkor mi van, ha azok, akiket javasol, nem vállalnak be karácsonyra...Te megfogadnád őket igy is? Reménykedve, hogy hamarabb megszületik? Vagy később...

Egyébként személy szerint úgy csinálnám, mint sokan mások... A referenciákat fórumokon kérdezném le, ill. kérném a szülésznőt, hogy adjon néhány telefonszámot, ahol érdeklődhetek a munkája felől. Nyilván olyan anyukák számát adná, ahol nem volt gond a szüléssel, de legaláb látná a szülésznő, hogy nem csak a hátamögött akarok tudakozódni a munkája felől.
Ha ismerősöm lenne nyilván ilyenre nem lenne szükség.

Petri!
:lol: :lol: Akkor Timi jól eláztatta a telefonod! :shock:
Mikor lesz börze?? Nem tudod véletlenül??
szilbee

Szilbee: mi is a válasz? :D

jaimee

Nekem nem lesz szülésznőm,lehet kellett volna,de 1 héttel szülés leőtt nem kérek már meg senkit sem,az kapja a pénzt aki ott lesz. ELőbb kellett volna gondolkoznom.

Lizocska,sajna nem tudok fellépőt.Hogy haladtok a háznézéssel?

Petri,jól megjárta a telefonod,de sztem minden kisgyerek oda van a telókért,és ezt elég nehéz kivédeni sztem.Én csak az unokaöcsémnél tapasztalom ezt aki imádja a telefont :) A játékok ára meg borzalmas,de a ruháké is,annyiba kerül,mint egy felnőtt,sőt vmelyik drágább is :(

Kép
Kép
tundi24

Az egész HSZ, ha úgy tetszik, de összefoglom neked:

-Én megfogadnám, mert nem az adja a tapasztalatot, ha már szült valaki! Szerintem legalábbis...
szilbee

Sziasztok.

Én is hozzászólok a szülésznőválasztás támához.Én nem fogadtam egyik gyereknél sem. 1.Tudom,hogy hülyeség:de babonából,nehogy császár legyen... :wink: 2.Zsoltinál a szülésznő semmit nem csinált-na, hozott ágytálat,beszélt velem...de ennyit-mert Balogh vezette le a szülést,ő mondta mit csináljak...3.Sziszinél-szuper szülésznőm volt -ő csinált mindent- de mind2 esetben így is kaptak a szülésznők pénzt+persze köszönetet. :)
Meg amúgy sem hallottam még rosszakat itt Szolnokon szülésznőkről (vagy lemaradtam róla?! :wink: )
Az is igaz,hogy ha az Apa nincs jelen,akkor bizti nagyon sokat jelent.

Lizocska.én sem tudok testvérfellépőt :cry:
-nálunk Zsolti 24hós volt,mikor Sziszi született,de ő nem is igényelte már az ülést,inkább motorozott mellettem. :) ,de persze volt olyan,hogy elfáradt és felállt a lábtartóra-úgyhogy praktikus dolognak tartom a fellépőt.nyitva tartom azért szemem-fülem :)

Évi.Hogy vagytok?Beindult a foci-szezon már? Sziszi már nem sírdogál (4nap volt pityergős múlt héten).
A héten meg nagy az öröm,mert Apa is viszi őket (velem)+jön is értük ebéd után.Olyan boldogok (hozzá kell tenni,hogy alapesetben évi 2*van tán ilyen a munka miatt)

Képzeljétek az előbb Sziszinek benne volt egy HANGYA a szemében-ordított ám szegény,alig bírtam kiszedni.bizti belevitte a kezével (ráadásul benn a lakásban :evil: ).Most majd figyelem neki,nehogy legyen vmi.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jaimee!

Szerintem ha van rá lehetőséged akkor fogadjál szülésznőt,mert ő van ott a szülés teljes részében veled!!
A vajudásnál nagyon fontos,hogy kedves legyen valaki hozzád!
Az orvos nem biztos hogy minden percben ott tud lenni veled!
ivett&fanni

Sziasztok!

Háát, én is azt tapasztaltam, hogy a szülésznő van ott végig a szülésnél. Mondjuk nálam ott volt Erdődi is szinte végig, mivel már akkora ért oda, mikor tolni kellett. :lol: Nem gondolták, hogy mennyire gyorsan tágulok, amikor szóltak neki gyorsan ott volt.

Cleo, fociszezon? Na, az beindult rendesen. Ma voltunk edzésen a nagyoknál, holnap a kicsiknél, pénteken a nagyoknál, szombaton meg kupameccsek. Hú, az egész hetem fociból áll :lol:
Jó, hogy Sziszi beszokott :lol: Csongi is imádja, ha néha apa megy érte. Hangya a szemében? Jó ég, hogy a fenébe kerülhetett az oda?

Évi és
Kép
csongianya

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?