A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Vadvirágról semmi hír?

Megvan valakinek a telefonszáma? Ha igen, írjon már please neki egy sms-t, hogy kérünk jelzést, hogy rendben vannak!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó: Írtam most Vadvirágnal egy üzenetet iwiwen, hátha arra reagál. Oda be szokott jelentkezni.
Én is aggódom értük!

Kép
Kép
timi26

Heni! Nálunk eleinte Zsófi bömbölt a fürcsi alatt, utána változtattunk a taktikánkon. Teleraktuk a kádat vízzel (na jó, nem tele, de a derekát elég rendesen ellepi), majd nem 37 fokos, hanem 40 fokos vízben fürdetjük.
Ha előtte üvölt is az öltöztetés miatt, a pancsolást már nagyon szereti.
Utána a kijövetel keserves, és nálunk is akkor nyugszik meg, ha cicit dugok a szájába. :)

Máténak utólag is boldog névnapot!!!!

Anikó! NAgyon jók a képek!!!!! :lol: Nálunk is ez van pelenkázásnál. Én mindig bocsánatot kérek Zsófitól, hogy kimosom a kakiból, és tiszta pelenkát adok rá! :shock: :lol:

MA beszéltem a sebész dokimmal, azt mondta, folytassam a kezelést, azt várjuk ettől, hogy a kemény burok fellazuljon, összetöpedjem, és próbáljak meg szoptatni, az nagyon fontos lenne.
Gyűröm éjjel, nappal..... Majd csak rendbejön! Köszönöm ezzel kapcsolatban a biztatásotokat! Nagyon édesek vagytok!!!!

Mütyürke most alszik, idáig kézbenakaroklenniésnézelődniakarok volt a műsor. :D
Én azt hiszem ebédelek, majd lelépek ügyeket intézni, meg vásárolni.

Valamelyik nap be kell mennem a Kincstárba a családi pótlékot, és az anyaságit intézni. Már megvannak a papírjaim, szerencsére - nem volt egyszerű...
Azt mondták, 2-3 óra a várakozási idő.. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

összetöpedjem = összetöppedjen

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mamcik
Mostmár csak kibújnak a babucik.

A babucik szépek,aranyosak és stb-stb.

Már rakok majd fel friss képet a lánykámról,ő is tokásodik rendesen
és a pofija is húsosodik.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Emese!
Gergő most van benn a Kincstárban. 55 ember volt előtte. Most már csak 36 van... :shock: elvitt minden cuccot, remélem, sikerül elintéznie a dolgokat.
Cicidnek további jobbulást, be kell valljam, elgyengülök, ha belegondolok mit csinálsz végig. :oops:
Kakis popsi: néha bevágom Mátét a csap alá, mikor olyan gáz a helyzet. Aztán jön az ordítás, mint fürcsi után, ha ki kell jönni alóla. Egyébként ő is utálja a pelusozást.
Neked és Anikónak is köszi a köszöntést, majd nyomok a nevetekben 2 puszit a pofikájára! :D

Kíváncsi vagyok, mikor kezd ébredezni az én Kicsi Manócskám! :roll: Itt volna az ideje egy tejci-ebédnek (a cicim is mindjárt szétpukkad! :shock: ).

Kérdés: úgy égnek a bimbóim, mint mikor valaki rákvörösre ég a napon. Kissé tropák. Erre is jó a Garmastan? Még nem mertem használni, mert mi van, ha nem tudom rendesen lemosni? Elég érzékenyek a cickóim ugyanis minden érintésre. Van valakinek valami javaslata, mit tegyek?

Detti
KépKép
kiskolbi

Szia Kiskolbi!

Sajna nem tudok segíteni, mert nekem lekopogom nincs gond a mellbimbómmal. Azt mondta a védőnőm anno, hogy a Garmastan jó a kiszáradás ellen, de inkább olvass utána!

Marci 8.30-óta alszik!!! Már ennie kellene! Most felébresszem?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

ne ébreszd fel! én még várnék min fél órát, hátha jelez magától. Különben én is épp ébredésre várok, azért vagyok ilyen virgoncan a gép előtt...

Detti
KépKép
kiskolbi

Én a fájó bimbóimat babylove mellbinbó krémmel ápoltam, nekem bejött. Állitólag az Awentes is jó.

Köszi a tippeket a fürcsivel kapcsolatban, én is arra gondoltam, hogy fázik, jó befűtünk előtte, 25fok, a viz 37, de szerintem ma melegebb vizet használunk.
Képzeljétek vettünk fókát is a kádba, hogy majd az milyen jó, mint kis király fog ülni a vizben, hát csak egyszer ült benne, iszonyat.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Még egy fontos kérdés: nagyon szorítja a pelus a Manócska hurkáit a lábacskáján, tisztára belevág! Pedig már nagyobb pelust használunk, mint az elején. Ennél nagyobbat nem merek venni, felérne a hónaljáig, és félek, a pisi meg kicsurogna. Nálatok van ilyesmi probléma? Illetve milyen pelcsit ajánlotok? Ami most van nekünk, ez a sárga Pampers 2-es fokozat. (Előtte sárga pampers 1-es, ill. Libero Mini volt.)

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese: el is felejtettem itt nagy önsajnálatomban, hogy én is szurkolok ám a cicidnek!!! Le a kalappal előtted!!!
Én fürcsi után gyorsan be szoktam bugyolálni a törcsibe, úgy hogy csak az orra látszik ki és akkor kicsit megnyugszik. Próbáltátok már? Bár utána az öltözésnél kezdődik újra a sírás de legalább pár másodpercre nyugodt. Egyébként a fürcsit is szereti, kizárólag 37 fokos nagy vízben.

Kolbi: nálunk megoldódott a pelus probléma. Mint írtam minden pelusból kipisilt Viktorka. Végül a Huggies Midi jött be. Most már csak akkor pisil ki, ha túl sok van a pelusban.

Anikó: ne ébreszd fel, jelez ha éhes.

Kép
Kép
timi26

Kép

Gondoltam felteszek egy újabb képet. Növögetünk. már 3 kilót nyomunk. ( 2720-al született).

Olyan jó hogy süt a nap , lehet nagyokat sétálni. Sajna szerdától esőt mond és már rossz a kedvem mert nem mehetünk sétálni, pedig Emma nagyon szeret a levegőn lenni. :-(

Nem igazán értettem az avent kézi mell szívóban a kis csillagot hove kell feltolni???
Megnézem mégegyszer.
szép napot!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Jó mindig ide jönni, Lányok! ;-)

A babák gyönyörűek a képeken!!!

Kiskolbi: van a Garmastanon kívül is cicikenőcs: Purelan 100 (a Medela gyártja), én ajándékba kaptam, de patikákban biztos van. A kórházban Garmastannal kentem magam, jó volt, csak mindig lemostam szoptatás előtt. Teljesen megértelek, hogy szenvedsz, iszonyúan tud fájni a mellbimbó, nekem 3 hét után is érzékenyek még. De: azt figyeltem meg, hogy a baba ráharapásán múlik (esetemben) minden, mohóságában még most is képes rosszul ráharapni (és csak a bimbót cincálni), úgyhogy ilyenkor tágabbra próbálom nyitni Ádi kis száját, hogy nagyobb részt kapjon be. Azon is múlik a dolog kellemessége, hogy milyen pózban van a baba és milyen szögben harap rá a mellbimbóra. Úgyhogy én is próbálkozom...
Hasfájás: ma egész jó napunk van, időnként a melegített meggymagos párna is bejön (tegnap kapta Ádám ajándékba egy barátnőmtől) -- tényleg, Gremese, Nektek bejött a párnácska? Amúgy ma a gyerekorvos azt mondta, hogy a babák 70%-a (!) hasfájós. Brutális arány.
Pelus: Kiskolbi, mi is a Pampers 2-esnél vagyunk. Lehet, hogy a picid lába az átlagnál vastagabb, mert én meg épp azon filózom, hogy nem fog-e a lábacskáinál kifolyni a trutyi (volt már rá sokszor példa). Babylove pelust próbáltatok? A kórházba azt vittem, nagyon jó volt.

MINDEN MÉG MEG NEM SZÜLT KISMAMINAK HATALMAS DRUKK MEGY!!!

Kép
Kép
irina

Irina, Timi!
Köszi a tippeket, elraktározom, és próbálom őket hasznosítani! :wink:
A bimbócincálás egyébként tényleg kényelmetlen dolog, én is mindig igazgatom szopizás közben Mátét, hogy mindig jó szögben legyen. Persze mindig a menet elején a legnehezebb, aztán mindig megtaláljuk a helyes tartást. Ülve szoktam szoptatni fotelban, egyelőre ez a legkényelmesebb. A kórházban végig a fekveszoptatást forszírozták :? , de az nekem egyszerűen nem megy! :evil: Bekapni se tudja rendesen, meghát nem is túl nagyok a cickóim (szülés előtt akkora volt, hogy ha beborogattam volna, reggelre elmúltak volna :oops: ), ráadásul a gerincem is tropára ment fekve szoptatás közben. Szerintem marad a jelenlegi pozitúra, csak majd finomítunk rajta. Viszont amikor jól eltaláljuk mindketten, akkor TÉNYLEG egy ÉLMÉNY a szoptatás! (Az első pár nap tejbelövellős kínjai közt ezt el se tudta volna még képzelni! :lol: )

Egyébként megérte kivárni, míg Máté magától felébredt: tündéri mosollyal az arcán tekintett a világra, én meg még most is olvadozok! :D :D :D Ebéd is megvolt, megint bepuszilt 100 tejcikét! Napról napra többet eszik! Vajon a cickók is tudják, hogy egyre több tejecske kell?! :roll: :shock:

Detti
KépKép
kiskolbi

tudta=tudtam :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi,ez lemaradt: lemosás: igen, mivel berepedt akkor a mellbimbó, épp csak átfolyattam rajta egy kis melegvizet. Elvileg ezek a kenőcsök nem ártanak a babáknak.

Kép
Kép
irina

Kiskolbi: a fekve szopiztatás nekem sem jött be! Ádám egyszer nem tudott rendesen ráharapni a mellemre. Ha nem kellett volna a csecsemősökhöz külön bemennem szoptatni, az életbe tán rá nem jövök, mit csinálunk rosszul... ott szerencsére helyrezizzent a dolog. ;-) Kitartás, biztos javulni fog a dolog!!!
Puszi!

Kép
Kép
irina

Kiskolbi!
Ez a hasonlat a mellméretről!!!! :lol: :lol: :lol:
Iszonyú jót nevettem. Köszi. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Volt a védő néni meg a gyerek doki is.
A gyerek doki azt mondta addig ne adjak neki kaját amíg maga nem kezd szopizni mert akkor addigra tutti tök éhes lesz és akkor szopni fog.
Na de ezt már próbáltam de annyira bele hergeli magát, hogy rák vörös lesz és úgy sem kell neki a kaja.

A védő nénivel meg azt beszéltük meg ha nem megy akkor nem megy. Persze minden kaja elött azért rápróbálunk hátha sikerül.
Most az a taktika, hogy fejek és kiegészítem tápszerrel.

Az a lényeg, hogy egyen. Most nem érdekel, hogy nem szopizik.

Dobok gyorsan képet mert ébredezik és kaja idő van.

Kép . Kép .
20200310173350

Sziasztok,

Elköszönök. Még egyben, ezért holnap vonulok a kórházba. Oka nem igazán a "túlhordás", hanem a diabétesz. Olyan jó lenne Nyerkittel egy szobában feküdni :)
De higgyétek el, csudajó volt utolsó nap rendezgetni a szobát (majd hazajövetel után dobok fel képet róla)

MINDENKIRE nagy szerettel gndolok ééééééééés a babaképek nem csupán gyönyörek, hanem jó fotóbeállítással is készültek :!:
Továbbra is klassz ez a csapat :P

Kép
granda

Sziasztok!

Csak bekukkantottam, mivel kesz a bableves be kell rantanom... :P gyorsan csak Grandanak reagalok:

Kivanok Neked nagyon szep szulest, es mielobb varlak vissza!!! :D

Puszi mindenkinek, majd jovok :D

Niki
Vendég

Sziasztok!

Hát csatlakoznék Grandához.Én is elköszönök, legközelebb ha jövök már hárman leszünk. :D

Mivel magától nem jött a Kicsi, ezért holnap engem is befektetnek szerdán reggel pedig megindítják a szülést. :shock: :shock:

Kicsit be vagyok tojva ezért mindenkitől sok-sok drukkot kérek. :oops:

A babaképek gyönyörűségesek.

Granda: akkor holnap a felvételen találkozunk. :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Granda!NyTimi!
Könnyű és gyors szülést kívánunk nektek és várjuk az üzenetet
majd a képeket!Drukkolunk nagyon!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy beindul a tejcsi. A délutáni szopi után tiszta tej volt a kis szája! :lol: Még nincs bedurranva a cicim. Lehet, hogy holnapra... :shock:

Itt volt ma a védőnő. Segített mellre tenni Szelinát, bár úgy tűnik, hogy jól csináltam. Szelina pedig nagyon ügyes. Első két napban csak cuppogott, de most már nagyon profi! :D
Nekem megy fekve is, és fotelban is a szopi. A sebesedés meg kezd enyhülni a bimbókon.

Sajna nem nagyon tudok visszaolvasni, csak nagyjából... :oops: Még szokom az új helyzetet.

Timi26! Az apák sem tökéletesek. Mindnek megvan a maga hibája. Valakinek ez, valakinek az. Kitartás! Szorítok, hogy rendben legyenk a dolgok Nálatok!

Nekünk is kell majd menni az ortopédiára kötött csípők miatt 6 hét múlva. A védőnő azt is megmutatta, hogyan kell tornáztatni.

Kép

Kép
regcsiken14

Granda, Nyerkit!
Kívánok gyors szülést, csodálatos élményt, és egészséges babókat!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Zsuzsóci, Éva, Viranka, Amona!
Mi maradtunk öten.
:roll: :roll: :roll:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: szerda reggelig még mind beelőzhettek. :D :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

ÓÓÓ Nyerkit!
A jó Isten (vagy bárki :D ) szóljon belőled!! :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

anitja: annyira edi noel h huuuuuuuuuu
t koszegi: adam egy cukrofalat
kaqk: emmacska tunderi
aniko80: marci edibeni
minden baba annyira aranyos

rakok en is :)

Kép

Kép

Kép
mmarica

Granda, Nyerkit!

Megy a drukk, szorítok értetek! Ügyesen!!! Várjuk a babákról a híreket! Gyors szülést nektek!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

GRANDA, NYERKIT, NAGYON SZORÍTUNK, MINDENT BELE!!!
VÁRUNK VISSZA TITEKET!

Kép
Kép
irina

Hát itt az ideje, hogy én is elköszönjek! Holnap reggel mi is bevonulunk és szerda reggel meglesz a bébi! (Hacsak nem megijed a kórházba és előbb beindul. :lol: )

Szóval mi is hármasban fogunk visszatérni.

Addig is mindenkinek kitartás és vigyázzatok Magatokra, a bébikre és az apucikról se feledkezzetek meg!!!

Puszi Mindenkinek!

Andi
Kép
amona

Nyerkit! Granda! Amona! Nagyon szorítok Értetek! Sok++++++++++++++++++++++++++!!!!!!
Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

GRANDA, NYERKIT, AMONA! MINDENT BELE, ÉS HA LEHET, ÉLVEZZÉTEK KI A SZÜLÉS/SZÜLETÉS MINDEN PERCÉT! CSODÁLATOS ÉLMÉNY LESZ! SZORÍTOK NEKTEK!

SENSE, ZSUZSÓCI, ÉVA, VIRANKA! TÜRELEM!!!! TUDOM,HOGY NEHÉZ, DE MÁR NINCS SOK HÁTRA!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hát Csajok úgytűnik Törpi legalább úgy megijedt mint én a befektetéstől és elszánta magát az indulásra.

Lassan mi is elindulunk a kórházba, kb. 7-8 percesek a fájásaim.

Mindenkinek köszi a drukkokat.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Amona!

Szorítunk értetek is!!!!

Nyerkit!

Húúúú, de izgi!!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Nyerkit Remélem azóta már a karjaidban tartod törpikédet :lol: :lol:

Granda, Amona Várunk vissza titeket a csodás bébifotókkal eggyütt :lol: :lol:

SENSE, ZSUZSÓCI, ÉVA, VIRANKA Kitartás :lol: :lol: Minden nappal közelebb vagytok ahhoz, hogy a karjaitokban tartsátok a világ legnagyobb csodáját. A gyermeketeket :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kép

Sziasztok,

tegnap már nem sirtunk a fürcsikor.

Szerintem a melegebb viznek és a nagyobb önbizalomnak köszönhetem, és persze a ti tanácsaitoknak.

Köszike

Heni
KépKép
heni81

Bébimonitor ill. babaőr van valakinek?

Az enyém folyamatosan búg, szerintetek vigyem vissza?

Heni

Heni
KépKép
heni81

AMONA, HAJRÁ!!! CSODÁS ÉLMÉNY LESZ A SZÜLÉS!!!

Heni, nekünk van légzésfigyelőnk (és bébicsősz egyben, Angelcare márkájú), nem búg (cserébe tévesen riaszt időnként, de ez más tészta...).

Kép
Kép
irina

Pocakosok! Hajrá!!! Gyors szülést mindenkinek!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

heni81 Ne vidd vissza! Sajnos ezek ilyenek. A mienk is búg, ami nagyon zavaró, főleg este :? Én csak ritkán kapcsolom be pont emiatt.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Timi! (26)
Most olvastam az IWIW-en az üzenetedet, köszönöm szépen, édes vagy! :):)

Azt hiszem egyelőre képtelen lennék felvenni újra a topik ritmusát (még olvasás szintjén is) hiszen ahogy látom hála Istennek ugyanolyan pörgős, energikus, mint nyáron. :):)

Én is sokat gondolok rátok és előbb-utóbb (fogalmam sincs mikor :):) ) remélhetőleg azért jövök majd sűrűbben is - talán majd újra átlátom hogy kivel mi történik éppen... :):)

Nálunk mostanság még mindig leginkább versenyfutás az idővel, hiszen Lara és Pálma még mindig 3 óránként esznek a nap 24 órájában - néha egyszerre, máskor pedig felváltva egymás után.

Előfordul hogy 1-1,5 órán át is eltart egy-egy etetés egy-egy csajszinál, mert sokszor elalszanak közben időről-időre... :):)

(És persze ott a többi gyerkőc, Attila, önmagam, a háztartás, ügyintézés, vásárlás, az óriási séták, stb. :):) )

Megtörtént az 1. tanácsadáson való részvétel és az aktuális 1 hónapos státusz-vizsgálat.

Rengeteget gyarapodtak a leányzók (nagyon elégedett volt a doktornénink és persze mi is) egészségesek, ügyesek, nagyszerűek. :):)

Szóval természetesen minden a lehető legnagyobb rendben van velünk is - elképesztően büszkék és boldogok vagyunk. :):)

Mindent egybevetve azt mondhatom, hogy a világon a legeslegnagyszerűbb dolog ikres és sok gyerekes Maminak lenni - egyszerűen elmondhatatlan öröm végignézni mindannyiukon és állandó a rengeteg nevetés, vidámság, pörgés. :):)

Ha már itt jártam, azért legalább gyorsan megnéztem Hajni legfrissebb táblázatát...

Szívből GRATULÁLOK minden Édesanyának a babácskájához!!!

És őszintén DRUKKOLOK a még várandós Kismamiknak is a szüléshez!!!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!!

[color=green]Granda, Nyerkit, Amona!! Szoritok Nektek!!!![/color]

Heni! Nekunk is van monitor, nem bug.... :shock:

Lanyok, olllllllllllyan gyonyoru minden baba!!!!!
Kepzeljetek! Ma egy honaposak vagyunk! :D Hogy repul az ido!!!!! :?
Vendég

Szia Vadvirag!!!! De jo hallani feloled!!! Nagyon orulok, hogy jol vagytok, persze, hogy is lenne maskepp! :wink: :D
Remelem, ha csak egy mondat erejeig is, de be tudsz neha kukkantani! :)
Vendég

sziasztok!

Csajok nektek egy nap átlagosan mennyit alszanak a babák?
Most éppen emiatt aggódom.... :oops:

Kép
kis pupu

Szia, Vadvirág, de jó, hogy jöttél!!! Örülök, hogy mind jól vagytok. Bevallom, el sem tudom képzelni, hogy tudsz menedzselni egy ekkora családot! Minden tiszteletem! :wink:

Niki, gratula Nektek az 1 hónaphoz! ;-)

Kis pupu, nálunk teljesen változó az alvásmennyiség a hasfájás alatt. Ha nincs hasfájás (ami ritka) vagy csak kevés, akkor 2-3 órát van fenn + a szopiztatások idején, a többiben alszik. Ha hasfájás van, akkor alig alszik, de néhány nap múlva kidől szegény Ádámkám és megpróbálja behozni. Nálatok mi a helyzet?

Kép
Kép
irina

hasfájás alatt = hasfájás miatt :oops:

Kép
Kép
irina

Nálunk eszik-alszik és ez megy.....mondjuk tegnap fél hétkor evett és a utána tíz-kor és a köztes időt nagyjából fent töltötte....
Én tényleg nem tudom mi a normális???
tejcivel mégmindig bajban vagyunk, ki kell egészítsem,én meg nyúzom és nyúzom a cickókat.... :oops:
Tényelg plusz folyadékot mikortól kell adni???
Ti mikor viszitek hosszabb útra, pl. vásárlás, meg ilyenek??

Kép
kis pupu

Kép Kép

ja és egyszerre mennyiket esznek nálatok a babák???

Kép
kis pupu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?