A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hát ez érdekes mert nekünk meg azt mondta védőnő is meg a doki is, hogy nem szabad a fütyköst hátrahúzni majd idővel amikor már ő is piszkálni fogja fürdésnél, stb.. :roll:

Akkor most szabad vagy nem szabad??????

Tapasztalt mamik mi a pálya e téren?

Kinderke!
Kipróbáljuk a Jokert aztán meglássssuk, hogy bejön-e vagy sem.

Zsu!
Inhüvelyre? hm, fásli, esetleg a naturlandnak a sport krémét tudom ajánlani, esetleg vietnami balzsamot (az sok mindenre jó)
torolve_20131003125716

Sikerült elérnem. Otthon vannak. Minden oké!:D
Vendég

Brigiii!
Mi a helyzet a kuki húzogatással? :wink: mikortól szabad?
torolve_20131003125716

Fütykös: Nekem Petinél is azt mondták hogy nem szabad. Aztán tavaly előtt a régi lakhelyen a dokinő már műtéttel kecsegtetett, merthogy letapadt neki.
Itt meg a védőnéni körömvirág krémet javasolt. Nah, az a csodaszer.
Andrisnak már finoman hátrahúzom. De nem szabad eröltetni, csak amig megy, érzéssel.
Vendég

Dorka: homeopátiás a Stodal torokfájásra, rekedtségre stb. nekem nagyon bevált a terhesség alatt.. kb. 1 nap alatt mulasztotta el a torokfájást!

Szinte semmit nem pihiztem! Ma jön a barátnőm kicsit pletyózni!
Na léptem mert szalad a lakás!

Ja, Bori neurológia, egyébként is kaptam volna beutalót, mert a dokinő mindenkinek ad, meg hát azt mondja nézzessem meg a szájrezegtetést (meg a lábrezegtetést). :?

Andrea
Kép
kindernay

Fütyi tapasztalatom szerint mindegy :roll: Marcinak nem nyúltam hozzá dokinéni tanácsára, 18hónaposan sebészeten végeztük mert le volt tapadvea és nem tisztult rendesen, kezdett begyülni alá a trutymó. Ott ilyen kanalazással felszedték. 2-3 napig érzékeny volt mikor pisilt azóta ok!
Máténál első perctöl ketdve huzogattam de még most is le van tapadva :cry: Elvileg 3éves korig nem kell vele foglalkozni ha nem gyülik alá, tisztul, magától fel kell, hogy jöjjön. Szerintem nem fog, van még egy fél év, utánna meglátjuk!
Samunál szintúgy huzogatom amig engedi, nem eröltetve!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Lányok, én még soha életemben nem ettem homeopátiás szereket. Ezeket otthon kotyvasztjátok? Hol lehet kapni ilyeneket?

Hétvégi bevásárlás a tescoban:
szokásos mindenki által ismert hálózsák: 3700,-
3db végigpatentos 100% pamut rugi: 2700,- (3db összesen!)
fürcsihez játék: 249,-
és akcióban volt a tesco pelus: 1869,- (és tökre bevált!!!)

Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Annee: azt mondod fütyire körömvirágkrém? hmmm. Lehet kipróbálom Máténál :roll: Nektek mennyi idő alatt használt? És hányszor kented egy nap?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Rita, még jó hogy egy és ugyanazon védőnőnk és dokink van! :? A védőnő ugyan tényleg azt mondta, hogy nem szabad, de a doki azt, hogy ameddig engedi addig igen. Páromnak is húzogatta édesanya nem lett semmi baja a "szerszámnak", így én is ezt teszem. Egyébként ez megint egy olyan pont a gyermekfelnevelés során, amiben soha nem lesz egyetértés.

Annee, de jó!!!! Gratulálok mégegyszer!!!

kispiskóta

Zsú, még tegnap is hullahoppoztam, nagyon jól esik! Ma reggel ébredtem gombóccal a torkomban, úgyhogy ma nincs erőm semmihez, még a házimunkához sem. Ami erőm van, Balázsra tartogatom.

Manó, jó ötlet a mézes citrom. Bár most a boltba sincs erőm lemenni, de majd valamit kitalálok. Köszi.

Nekem is azt mondták, hogy nem nyúka-a-piszka, de olvasván az írásaitokat, elbizonytalanodtam. Lehet, hogy kéne óvatosan huzogatni? Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: előszöris szerintem nézz szét a www.homeopatia.lap.hu oldalon.
Ott tuti kapsz leírást hun vannak olyan patikák, ahol lehet ilyen szereket kapni. Egyébként nem tudom Balázs gyerekdokija mennyire homeopátia párti, bébeknek (és nemcsak) szerintem a legjobb. Bármikor adható (na jó: evés előtt és után 30 percig nem ajánlott ilyen cuccost bevenni).
Ha valamilyen konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok. Nem vagyok ész a témában, csak inkább a homeopát mint az allopát kezelést választom. Mert hát nincs mellékhatás. S ebben a témában vagy 3-4 éve mindenevő vagyok. Bár jobban szeretném ha egy miniképzésen részt vehetnék, na de itt az elmaradt Balkánon.....
nem ragozom. ha akarod kérdezz, szívesen segítek ha tudok.

Kép
kissmanó

Dorka, egyáltalán, hol venni hullahoppot? Én is el szeretném kezdeni. Kedvet csináltál hozzá. No meg jó lenne, ha pocakról és csípőről eltűnnének a nem oda való dolgok.

kispiskóta

Hájháj!!
Fütyi: Nekem bent a szülőszobán a szülés után,a csecsemős (egy tündér amúgy a csaj) nővérke azt mondta hogy nem szabad huzogatni. Majd később ha gond lesz vele akkor kell lépni, de egyelőre nem szabad! minden úkszülött fütyijén a fityma alatt egy fehér védő réteg van, a huzogatással az felsérül és bemegy alá a trutymó ami begyullad... :( Úgyhogy én nem nyúlok hozzá, egyelőre!
Amúgy a védőnő és a dokink is azt mondta, hogy nem kell huzogatni! Egyébként meg ha kelleni fog nálunk azt apa fogja csinálni neki van olyanja :roll: , vagy valami hasonló :lol: :lol:

Lépek ébresztem Ödönt kajcsizni aztán húzunk a csajosokért...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

bocs a helysírási hibákért, kemény 2,5 órát sikerült aludni éjjel (nappal semmenyit, végeztem a dolgomat) úgyhogy nem vagyok épp toppon... :oops:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Üdv!

Még mindig nem tudtalak benneteket utolérni.

Kinderke: azt írtad, h a gyedet (gyest?) már most kellene intézni?? Nekem azt mondta az Államkincstáros nő, h ő automatice küldi a gyedhez a papírokat, amikor lejár a tgyás.

Kaki: egyszer már kérdeztem, de nem láttam reagálást. Ádám kakijában többször is vannak barna pöttyök, mintha vmi fűszer lenne, amit nem tud megemészteni. Pedg már csak anyatejet iszik. Vélemény??

Manó, kösz, majd szétnézek ezen az oldalon, s ha vmit nem értek, hozzád fordulok.

Zsú, nem tudom, nekem még gyerekkoromból van meg, de sztem bármelyik sportboltban lehet kapni.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka - ne tudd meg, mióta írtad a hullahoppot, azóta lelkifurdancsom van, hogy még csak elméletben indultam el karikát venni. Marhára rámférne, bár asszem ha megveszem a karikát (remélem csak eljutok vásárolni és találni is fogok), akkor valaki majd naponta számon kell kérje, hogy aznap a port letörölte-e a derekam a karikáról. Hajlamos vagyok hanyagolni az efféléket, pedig közelről sem tetszem magamnak így ahogy.

Amúgy most, hogy írtam az a gyűjtőhonlapot, ismét szétnéztem rajta, most valami demókat töltök okosodni, bár sosem fogom egyiket sem megvenni, három kupac píz egyenként. Ha ebből pízt keresnék, oké, de így 500 (igen: ÖTSZÁZ) eurót kiadni egy progiért, hát én nem, az szent.

Kép
kissmanó

Ná, a mi kakinkban is szokott lenni. Sőt van, amikor tiszta zöld/es barna, állítólag akkot túl eszik magukat. Még jó, hogy mindenhol azt lehet hallani/olvasni, hogy az anyatejes babák nem tudják túlenni magukat. :roll:

kispiskóta

Az eheti kép felüléseket végezve:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Na jó, ezen a héten kaptok egy ráadásképet. Imádunk kocsikázni, akkor is így bealszunk, ha 5 perc az út:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Rózsával senki nem tartja a kapcsolatot? Iwiwen esetleg? Nagyon régen jelentkezet...

kétfiús anyuka
babdorka

jelentkezett, bocs :oops:

kétfiús anyuka
babdorka

[quote="brigi73"]A írta:brigi73nnee: azt mondod fütyire körömvirágkrém? hmmm. Lehet kipróbálom Máténál :roll: Nektek mennyi idő alatt használt? És hányszor kented egy nap?

2 hét alatt rendbe jött. Minden fürcsi után borsónyi krémet a fütykös végére nyomni, és a ráhajló bőrrel beledörzsölni.
Vendég

Hencsi! És a családipótlékról nem kértek határozatot?

Skorpiók nagy szexelők? Hm. Aszcendesék is?? :roll: :roll: :roll:

Dorka! Ha esetleg van a közeletekben kinai bolt, én asszem ott is láttam kínai/vietnámi balzsamot!
Te Férjed tényleg klassz pasi! Gratula érte! (biztosan megérdemled!!!!!)
Torokfájásra: cukros tojássárga? Méz?
Táblázat. Hiányzik pár sor. Mindig rá akarom venni magam, hogy kimásolom a szüléssztorikból, de aztán mégse. :(

Rita! Kuki piszkálás alatt mit értett a dokitok? Mert Ádám már most megfogja párszor, mint mindent, ami a keze ügyébe akad :D

Andi! Ez jó! Az a körzeti jó sztem, amelyik nem hagyja rá a gyerekre, ha nem átlagos tünetet csinál. Ne parázz, nagy baj tuti nincsen. Legfeljebb jöttök gyogyitornára ;)
Vendég

http://kurzor.hu/talalat/tarolt.php?m=h ... zertar.htm

Dorka: a fentilinken találsz homeopátiás termékeket forgalmazó gyógyszertárakat

Kép
kissmanó

Kép
kissmanó

Bori!
Kértek, nekem már rég küldtek egy nyilatkozatot, hogy kaohatom a családipótlékot meg az egyszeri anyasági segélyt.
Nem konkrét igazolás volt, csak egy nyilatkozat, de el fogadták, és képzeld el, az eredeti példányt hagyták maguknál, nekem meg a fénymásolatot adták vissza, az mondta az ügyintéző, hogy nekik az eredeti kell...
Ezt azért sosem fogom megérteni, na de mindegy.
Egyébként elég hosszú volt a folyamat, egy rakás pepírt kellett aláírni, ilyenkor gondolkozom el rajta hogy biztosan jól vettem fel a nevem (Fellnerné Harnóczi Henrietta)....picit hosszú.

Ajánlottak a Boginak egy minimum 5000ezer ft-os életbiztosítást a számlához, amit ha úgy állunk anyagilag fél évre szüneteltetni is lehet, ha meg pár év mulva úgy gondoljuk akkor meg is lehet szüntetni, és akkor amit befizettünk kamatostól kapjuk vissza, nem veszik el.
Nagyon gondolkodunk rajta, szerintem nem rossz, nem minden biztosító adja vissza a lóvét, ha az ember épp nem tudja fizetni és fel szeretné mondani a szerződést.
Vendég

Aki küldött emilcímet annak küldte Robi a Vukkot, majd jelezzetek hogy sikerült e fogadni!

Manó Gurgi nem írtatok emilcímet!

Lépek bébkocsizni, Bogi megint nbem bir magával.... :lol:
Vendég

bocs. bármelyikre jöhet. s köszi. természetesen visszajelzek majd.
kisskormi@gmail.com
kiss.eva@offroadmania.ro

Kép
kissmanó

Csákány!
3 órát sétáltunk Esztora Brigivel és Nyunyival...Vízhólyagok nőttek a talpamra..

Dorka
Nagyon jó Balázs a rabruhában! :lol: Rózsát már kerestem a wiwen, de nem találtam, remélem semmi bajuk, csak nincs ideje írni :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Annee: köszi, kipróbálom, hátha nekünk is megoldja a problémát :wink:

Hencsi: én is kérek zenét! svedbrigi@freemail.hu

brigi73

Dorka! Szuper!!! Balázs nagyon szépen ül! :P

Hencsi! Nekem is!!!!!!!!! kati@a-boer.de

Küldtek nekem egy vírusos levelet és megdöglött a gép :twisted: Pedig nem szoktam megnyitni, ha ismeretlen a küldöö, de ez olyan ártalmatlannak tüünt. Az volt a címe, hogy fw: vízágy, szal ilyet ne nyissatok meg! :o
molkata

bori!
hogy elvileg majd magának fogja csinálni... :roll: na nem tinédzser korra gondolt :wink:
az aszcendensesek is boriiii :lol:

2 órát sétáltunk, samu végig aludt, nagy szó :D

kinderke!
szájremegés nálunk is van, kajcsi előtt..
az gáz? :shock:
mondjuk sztem sem ártana egy neurológiai vizsgálat általánosan..én bevezetném

hencsi
trita@fixmedia.hu
torolve_20131003125716

Szájremegés mire utalhat? idegrendszeri probléma esetleg?
:roll:
torolve_20131003125716

Ja igen és az ökölbe tartott kéz meddig oké??
torolve_20131003125716

Dorka: szeressem a ráadást :wink: . Mióta megjártuk a németeket, Grétu is pikk-pakk bealszik, azt hiszi mindig sokat autózunk.
s nem semmi a kis csíkos gatyós ahogy ül és belenéz a ténypékmasinába.

Kép
kissmanó

Gurgi: öklös kéz - mán nem emléxem, de szerintem min. addig tuti maradhat míg tudatosan nem kezdik használni a kismancsot.

amúgy a lábujjak kucorítása Adrinál tuti megvolt még 2 éves kora után is.

Kép
kissmanó

enyém gyerek pocsékabbul van mint tegnap. semmi, de semmi nem jó neki ha cici nincs a szájában. sőőőőőőőőt ma nem 1x cicivel a szájában is szó szerint torka szakadtábóül ordított. szerintem a lába már nem fáj, de.....

Kép
kissmanó

Henchy: Megkaptam. Kösziiii!:D
Vendég

Sziasztok!

Köszi a gyerekdícséreteket. :wink: Betegeknek jobbulást! :)

Gurgi :)
Küldj egy kis mákost fénypostán. Csorog a nyálam. :D

Móni :)
Sóska..nyami! :)

Annee :)
Jó étvágya van a ház urának! Biztos jól főzől. :wink: Nekem meg kellett tanulnom, mert ugye aptyuk szakács, nem eszik meg akármit. :roll:
A műszaki jellegű gondok az ő hatásköre, de a portörlő rongyot agy a porszívót nem is tudja hol van. Nem is baj,mert idegesítene, ha ő csinálná. Az az én dolgom. :wink:

Majd még jövök, hív a család. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Gurgi! Szájremegés azt jelenti éhes. Nálunk is van. :D
molkata

Manó! Jobbulást! Egon alszik, szegénykém, de nincs jól öö sem, többször megébred és sír, mellette kell legyek nyugtatgatni. Ès nemsokára fürdünk, most csak ketten, mert apa keddenként görögre jár. 8)
molkata

Hát kellett nekem a harmadik gyerek, hogy tudjam mi a szájremegés. Első kettő nem csinálta. Grétu is kihagyott vagy 2-3 hetet s most újrakezdte, de nem kizárólag akkor ha éhes. Na, erre varj gombot.

Kép
kissmanó

Mikor még?
molkata

Kata!!
jaja, általában akkor remegni ill. ha fázik a törcsinél.

Egcsi!
Mákost elküldtem

Samu ma többször beleboxolt a maciba :lol: hihi
Na megyek, jön a fürcsi előtti meztelenkedés

Tsók

PAX TV-n ma este a mesterkurzus sorozatba Rainschburg Jenő: Szülő és gyerek sorszerű találkozása előadás 21.45-kor
torolve_20131003125716

Gurgi! Akkor semmi gond! Nekünk is ez van és mi voltunk neurológusnál is. Minden ok velünk :D
molkata

Most néztem a pax tévé nem nézhetöö netrööl :cry:
molkata

Hát mikor rettenet ideges, akar valamit s nem jön össze néha akkor is remegtet. De különösképp nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Vagy kéne? Boriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii: vélemény.....

Kép
kissmanó

Szájremegés nálunk is van akkor amikor felveszem. Most akkor ez gond :shock:

Annee: bekentem a kukacot :lol:

brigi73

bacca meg. Ma néztem a Metro reklámújságban, hogy egy kombi kávé expresso 296 lejbe kerül. Megnéztem a márkaképviselet honlapján, ott meg 385 lej. Atyavilág, azok milyen árréssel dolgoznak?
Ugyi múltkoriban megadta magát a kávéfőző masinám, s azóta nem ruháztam be újra. Most meg csak nézek ki a fejemből, hogy mi van.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?