A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kis pupu!
Szerintem ne görcsölj azon, hogy egyszerre mennyit eszik a baba, mert feleslegesen stresszeled magad. Elég ha hetente egyszer megméred, abból kiderül, hogy rendesen gyarapodik-e.
Minden anyukának ezt tudom tanácsolni!!!! Higgyétek el tapasztalatból mondom. Petykánál én is örökké méregettem, és teljesen bediliztem tőle, folyton azon stresszeltem, hogy eszik-e eleget, az nem tünt fel, hogy szép pufi a gyerek! :roll: Gergőnél nem görcsölök, hetente mérem és sokkal nyugodtabb vagyok. :lol:
Ha meg tudod állni, szerintem próbáld ki!

Egyébként nálunk is tombol a hasfájás, hol joban hol kevésbé. Úgy tűnik se krumplit, se kelt tésztát nek ehetek. :cry:
Ja, és, hogy ne unatkozzunk Petykát most vitte el az apja az orvoshoz, mert sikeresen felrepesztette az állát. Remélem nem nyúlnak hozzá. :cry:

Nyerkit mindent bele!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Ismét itthon - egyben. :( Mondjuk, már meg sem lepődök. Ma teljes nagy"vizit" volt: ctg, flowmetria, turka. Tegnap délután óta sok összehúzódásom van, ctg is mutatott belőlük párat. Ennek hatására kicsit nyílt még a méhszáj, teljesen felszedődött a méhszak, és puhul a belső méhszáj is! :) Tehát haladtunk egy kicsit a cél irányába. Ismét megerősítést nyert, hogy el van számolva a kispasi, igazából csak most van itt az idő (szerintem egész egyszerűen kisebb baba lesz), de mindegy, ők tudják, ők a szakemberek. Flowmetria tökéletes, legközelebbi megjelenés csütörtökön, ha addig nem. Doki beígért egy amnioszkópiát is. Hurrá! Eddig még nem volt hozzá szerencsém, de állítólag elég sz.r dolog.

Granda, Nyerkit HAJRÁ! És persze a többieknek is, akik maradtunk a végére!

Anyukák, minden babuci gyönyörű! Egyik szebb, mint a másik, nem győz gyönyörködni az ember pocakos lánya bennük! :)

Remélem, már nem túl sokszor jövök ide pocakosan, Gremesének fogok üzenni, ha megérkezik ez a tökimanó végre valahára.

Puszi mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Újra itthon. :lol: :lol:
Jól vagyunk, Lilla egy tünemény. :wink:
Majd jövök, mesélek, mutatok képeket. :lol:

És egyszer talán vissza is olvasok. :wink:

Addig is pusssz.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok csajok! Hát ma is visszajöttünk a kórházból. Majd csütörtökön kell menni turka nst uh flowmetria. A szülésznőm mondta hogy kipróbálhatnám a bába koktél. Tudja valaki az arányokat, miből mennyit kell keverni. A méhdugesz ez szerintetek lehet fehér? És ha ez a dugesz jelenthet már végre valamit? Amúgy minden 2in1 kismamának kitartást. Várunk türelemmel továbbra is.
Pusz. :) :?

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok !

Aki ad Espumisant a babának akkor minden etetésnél ad ?

Lehet, hogy nálunk is kezdődik a hasfájás.

Most kezd kicsit az egyik cicire rákapni da azt is úgy, hogy elötte egy kis cumisüvegből kaja és utána a cici.

Mennyit kell, hogy egyen és aludjon a baba ?

Teljesen kétségbe vagyok esve ezek miatt ?
Most úgy érzem semmit nem tudok.

Lányok mennyi idő alatt tanul bele a baba a napi menetrendbe ?

Fúúúúú tök hülye vagyok. És persze tanácstalan.

Apa itthon van és annyira segítő kész.

Jó lenne már túl lenni a tanulási szakaszon.

De anniyra tünemény ez a gyerek, hogy majd meg tudnám enni.

Ja és a másik dolog amivel küzdök, hogy abszolút nem vagyok éhes. Semmit nem kívánok. Marha sok folyadékot iszom de a kaja betuszkolása kész rémálom.
Ja és a másik, hogy majd leszakad a hátam. Hiába próbálok kényelmes testhelyzetet felvenni fáj. Majd most apa megmasszíroz kicsit remélem jobb lesz.
És persze ami elmaradhatatlan az a baby bluse. Engem is utolért.

Na nem panaszkodom remélem jó kis tanácsokat adtok nekem és persze amikor olvasom a soraitokat akkor mindig erőre kapok.

Na puszi mindenkinek aki elment szülni gyors szülést aki meg babázik annak meg sok jót és ne járjatok úgy ahogy én ne legyetek ennyire gyengék.

Na lépek majd este benézek még.
20200310173350

Kis pupu, Máté babád szépséges ;-)! Az alváshoz még: azt olvastam, van csecsemő, amelyik napi 10 órát alszik (ez kevésnek számít), és van, amelyik 22-t. A te kicsid nyilván az előbbi felé tendál, szóval ne aggódj, olyan nincs, hogy mennyit "kellene" aludnia.

Beke Andi, Petykának jobbulást! Jó, hogy ilyen hamar rájöttél, mit nem ehetsz, én csak most kezdek kísérletezni (első: tehéntej), bár elhagytam már több mindent. De ha a tejtermékeket is el kell, fogalmam sincs, mit fogok enni... rizst krumplival? ;-)

Zsuzsóci, Éva, HÁT AKKOR HATALMAS DRUKKOLÁS LESZ NEKTEK CSÜTÖRTÖKÖN (DE ADDIG IS MINDENKI AKTÍVAN VUDUZIK) ;-)

Kép
Kép
irina

Csókolom Nénik!

Először is köszönöm minden néninek aki szorított értem, azért sikerült magam ilyen "hamar" összeszednem, hogy tegnap 2300 gr lettem és így anyukám és apukám hazahozhatott a kórházból!!!!

Nagyon boldog vagyok, hogy végre itthon lehetek és anyáék kedvükre szeretgethetnek.

Anya üzeni, hogy nemsokára tesz fel rólam képeket!

Csókolom!

Beatrice
Vendég

Ja! és még valami, volt itt a kórházban 2 kis barátnőm, róluk a www.meiszter.extra.hu oldalon olvashattok. Már jól vannak, de egy kis wudut tessék nekik is küldeni!

köszönöm szépen!
Csókolom!
Beatrice
Vendég

ERA & BEATRICE, SZÍVBŐL GRATULÁLOK, HURRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
irina

Tüneményes a két Meiszter-kislány, remélem, ők is mielőbb hazamehetnek!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Beatrice: először is tessék minket nyugodtan tegezni! Másodszor pedig gratulálunk, hogy ilyen ügyes voltál, és a szüleidnek is, hogy ennyire kitartóak voltak. Te vagy a topik legnagyobb büszkesége!!! Tessék szépen elfelejteni minden rosszat, sok örömet és boldogságot kívánunk a ti kis családotoknak!!!

Vadvirág: örülök, hogy végre jelentkeztél. Még mindig csodállak és irigyellek a szép családodért!!!

Timi (Kőszegi): ne a protokollt nézd. Csinálj mindent úgy ahogyan mindkettőtöknek, ill.hármótoknak jó. Tök mindegy mennyit kellene aludnia, vagy ennie, ha elégedett, mosolygós és szépen hízik, akkor semmi gond lehet. Ez a többi bizonytalan kismaminak is szól!!!
Espumisan: én először minden etetésnél 20-20 cseppet adtam Viktorkának, aztán fokozatosan csökkentetem az adagot. Már csak napi 2-3x kap 5-10 cseppet.

Most én kérdezek: felajánlotta a védőnő, hogy kaphatnánk megbízható, bevizsgált anyatejet. Mert az nem kerül semmibe és a babának is jobb lenne állítólag.
Bizonytalan vagyok: mi van ha az anyuka éppen olyat eszik, ami az én babámnak nem jó, vagy mi van ha beteg az anyuka, vagy ha nem éppen steril körülmények közt fej??? Senki nem tudja állandóan ellenőrizni!!!

Cukika szokott jelentkezni az okt. topikból. Olvastam, hogy elment a magzatvize. HAJRÁ CUKIKA!!!

Nyerkit, Granda hajrá!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Ti felkapkodjátok a picit, ha sír, vagy hagyjátok sírni? :roll:
Most nem arra gondolok, amikor éhes.
Szelinának akkora hangja van! A kórházban is ő volt a leghangosabb baba. Akaratereje az van... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Lányok!

Gratula az új anyukáknak, akik meg most vajúdnak azoknak sok sok wudu+++++++++++++++++++++++++++++

Dobok néhány képet a lányomról

Puszi
Era Kép Anya-lánya Kép Sírni is tudok ám!!!! Kép Az első közös fürci anyával...
Vendég

Regi: még pici, hiszen csak most bújt ki a hasadból! Nagyon nagy szüksége van még rád!!! Ne hagyd sírni! Simogasd, vagy bújjatok össze vagy tedd a hasadra, de ne hagyd cserben, még ismerkednie kell a világgal és szinte csak téged ismer!

Kép
Kép
timi26

U. Era!
Gratulálok, hogy végre otthon lehettek. Sok sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

Nálunk a fiúk haza jöttek. Apa mondta, hogy nagyon büszke a kicsi fiára, mert egy hős volt nem sírt, amíg a doktornéni rendbehozta a sebét. Leragasztotta valami speciális ragaccsal, ami összehúzza a sebet, 5 napig rajta kell hagyni (na ez már nehezebb lesz).

A nagyon nyűglődős babáknál tudom ajánlani a baby hintát, nálunk nagyon bejött. A bababörzén találtunk rá és beleszerettünk, szerencsére Gergő is! :lol: Ha valakit érdekel az www.adamo.hu tud utánna nézni.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Még én is itt vagyok, a 2 in 1 kismamák táborában. Ma nálam is mindenféle vizsgálatot megcsinált a doki bácsi: CTG, UH, flowmetria, vizelet, vérnyomás, méhszáj..

Kérdezett az indításról, hogy mi a véleményem. Azt mondtam, hogy mindent a baba érdekében, hogyha neki már nem jó bennt, akkor persze. Egyelőre zárt a méhszájam és a feje sincs annyira lennt, hogy indítható lenne. Holnap és holnapután is CTG-re megyünk, holnapután flowmetria is. Azt mondta a dokim, hogy 41-42 hetesen már jobban szeretik kinnt látni a babákat. Én is szeretném már látni! :D

Azt gondolom, hogyha még semmi gondja bennt, akkor ne bántsák, de ha már egy kicsit is úgy tűnik, hogy valami nem stimmel, beleegyezek. Ti is így vagytok, 40. hetet átlépő kismamik?

KépKép
becka

Sziastok Mammcik!
ZSU! ÉVI! BECKA! KITARTÁST KÍVÁNOK NEKTEK ÉS SOK+++++++++++++++++++++++++++++!!!! MOSTMÁR TÉNYLEG TI JÖTTÖK! :lol:

Lányok!remélem nem fogtok kiakadni, meg talán sokan tudtok is róla a médiából, de van egy döbbentes dolog ami nagyon megérintett:
Talán emlékeztek rá, hogy én nagyon kacsingattam az otthonszülés felé, el is mentem Geréb Ágiékhoz, leveleztem folyamatosan egy bábával...Végül mivel az én egyetlen Noelem nem fordult be, tudtam, hogy kórház lesz és császár, arra is készültem az utolsó időben (a bába pedig bíztatott a levelében, hogy meg lehet szülni így is :evil: , és ne engedjem, hogy "bedaráljon a gépezet" :shock: ) És milyen az élet: császárműtétem alatt az orvosok egy tragédiáról beszéltek... Geréb Ági nevét is említették... kiderült, oda, a János kórházba vitték be aznap hajnalban azt a kismamát akinek aztán meghalt a kisbabája... A párom még a kicsi koporsót is látta...
Ne haragudjatok, hogy ilyen szomorú dolgot írok ide, de annyira különös az élet...
Hát nagyon nagyon nagyon nem bánom, hogy így történt, mármint, hogy Noel nem fordult be, én is lehettem volna az a kismama...

Nagyon szeretem a kisbabámat...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Most csak kép, a többit talán holnap. :oops:

Kép

Kép

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!!! Zoli vagyok, a Nyerkit férje.

Ma 12.48-kor kb 14-óra vajúdás után megszületett a kisfiunk.
3150g , 57 cm. A baba és a mama jól vannak,csak teljesen kivannak. :(

Itt szeretném megragadni az alkalmat,és elmondani,hogy végtelen nagy tiszteletet érdemeltek Ti itt,és az összes többi kismama. Ezt a mai vajúdás után bátran állithatom.
Minden tiszteletem a tiétek!!!

Gratulálok minden eddigi kismamának,és drukk annak aki még csak most jön.

Sziasztok

U.i: képeket majd a párom felrak nektek.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

[b]TIMI! GRATULÁLOK! SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK TEJCSIT KÍVÁNOK NEKTEK :lol: :lol:[/b]

Beatrice Üdvözöllek otthon :lol: :lol: Nagyon örülök, hogy végre hazamehettél :lol: :lol:

Hajni Lillácska nagyon szép baba :lol: :lol:

Anitja Hála az égnek nem te vagy az a kismama. Amikor hallottam erről az esetről rögtön te jutottál eszembe és az volt a következő gondolatom, hogy Noel a kórházban akart megszületni és azért nem fordult be.Tudta, hogy mi az igazán jó neki és az anyukájának :wink: :lol:

Becka Én is így voltam vele, aztán beindult a szülés szépen magátol :lol:

Regi Én nem tudom hagyni sokáig sírni, ha nem nyugszik meg a hangomtól és attól , hogy simizem a hátát akkor felveszem.Imádom hafülembe szuszog :lol: És őt is megnyugtatja a szívverésem.

Timi26 Szerintem nyugodtan elfogadhatod, ha nem lenne megbízható a védőnő nem ajánlotta volna fel. Az az anyuka aki ad le anyatejet hidd el, hogy mindenre odafigyel. Hisz eleve már azzal is foglalkozik, hogy más gyermeke is megfelelően fejlődjön az Ő teje segítségével, ha már az anyukának sajnos nincs tejtermelése. Én hasonló esetben elfogadnám.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Era és Beatrice!
Örülök,hogy végre otthon vagytok teljesen.
És kívánom a két csöpp lánykának is,hogy minnél előbb otthon legyenek.

Hajni!
Üdv újra itt.

Babák nagyon szépek és tündériek.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ny.Timi!
Gratulálok a kisfiadhoz és minden jót kívánok.

Zoli!
Köszi mindenki nevében.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Becka Én úgy gondolom mivel én is túlléptem pont 4 nappal a terminust hogy ha nincs semmi probléma akkor valóban maradjon, de jővő héten már kérem szépen azt a babucit, mert nagyon vágyok már rá. Illetve az egész család. TEhát én kérem majd jővő héten az inditást ha nem indul be addig. :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

NYERKIT GRATULÁLOK A KISFIADHOZ!

Kép
hajagosné szabó éva

Tüneményesek a babaképek!!!!!!!!!!!!!! Köszi mindenkinek!

NYERKIT ÉS ZOLI, SZÍVBŐL GRATULÁLOK A PICI BABÁTOKHOZ! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Tiszta tündéri minden babó!
Nyerkit: gratulálok a Kisfiatokhoz, és Neked is a 14 órai kemény munkához! Le a kalappal! Apuka, köszi az infókat!
Era: juhííí!!!! Hidd el, mostantól minden a rendes kerékvágásba kerül!
Anitja: nekem is rögtön Te jutottál eszembe, és hogy anno mennyit írogattunk az otthonszülésről. Örülök, hogy kórházben szültél, persze nem biztos, hogy Te is így jártál volna, de azért megnyugtatóbb ez így.
Hű! Mennem kell! Majd még később jövök! Felébredt a Kisherceg, fürdés-szopi gyorsan, mielőtt kiakad, hogy "Ide nekem a cicit! Ne maceráljatok má' annyit!"! Egyébként nem egy ordítós fajta, ilyenkor ereszti csak ki a hangját. De érthető, nem?
Na pussz!
Aztán ma este jönnek még rólunk képek is!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Nyerkit: gratulálok!Minden jót kívánok nektek!

Na, tegnap megvolt nálunk is az első kiabálós este. Egyszerűen nem tudtuk mi a baja a kisasszonynak. Volt puki, kaki, de csak nem hagyta abba. Sehogy sem volt jó, se kézben, sem ágyban, se felöltöztetve, se levetkőztetve., cic sem kellett, cumisüveg sem, cumisem......Végül este fél9-kor autóba raktuk, és autózgattunk fél órát :D és teljesen lenyugodott. Majd evett és elaludt, 5 órát végigaludt egyhuzamban :shock: ilyen sem volt még. Persze a cickók jól bedurrantak már, mire ébredt a ahajnali kajcsizásra.

Kis pupu: ált.nekünk is elég sokat alszik a babuka. Ill. az utóbbi egy hét óta egyre többet van fenn, nézelődik. De előtte csak addig volt fenn, míg evett, vagy pelus csere volt, és már aludt is tovább.
Vhol olvastam, hogy 16-18 óra alvásigényük van ilyenkor még.
Egyébként lehet a tegnapi esti hiszti is épp annak köszönhető, hogy délután nem aludt, és túl fáradt volt, túlpörögte magát. Déltől-3ig aludt, aztán cic, majd 4től fenn volt egészen fél10ig, mikoris autózás, majd újabb cici után bealudt.

Más: a DM-ben van a baba bónusz program. Ne felejtsétek el! Csak ki kell tölteni egy papírt, és adnak egy csomagot (na, ebben szinte semmi érdemleges nincs, de van egy kuponfüzet is, abban van pl 4 féle pelenka is 500 Ft olcsóbban, ill. 2 db 50%os engedmény C&A bébi ruha vásárlásra stb.) Szerintem ennyit megér!

Kép
bfagi

u.era & Beatrice: nektek is minden jót. Tök jó, hogy otthon lehettek, végre együtt. Kezdődhetnek az édes mindennapok a kicsivel

Kép
bfagi

Sziasztok!

Küldöm az ígért képeket, ha tudok, még jövök. :D

Kép

Kép

Detti
KépKép
kiskolbi

Szóval Ő a mi Máté-Fiunk...

Sírnihagyás: nem nagyon szoktuk sírni hagyni. Mondjuk Nála a sírás inkább csak nyekergés (kivéve a már említett "adjatokenni-ordítást"). Ilyenkor várunk, fülelünk, milyen jelzéseket ad, és amikor nem marad abba magától, akkor megyünk oda hozzá. Ugyanis sokszor álmában is ad ki hangokat, feleslegesen nem akarjuk felkelteni. Szóval először jön a simogatás, aztán ha az nem elég, akkor jöhet a felvétel és a bújás :D . Akár végig aludhat is így, ha nagyon nyűgi, de ez igen ritka.

Bfagi: autókázás? Ismerős! Mindegy, hogy autó, vonat, babakocsi, vagy mózesben cipelés, csak ringjon a popó! 8) Igaz, várandósság alatt is rengeteget utaztam, lehet, hogy megszokta.

Kőszegi Timi: próbálj meg kevesebbet aggódni. (Mondom ezt én, aki naponta többször telefonál az Anyukájának :oops: , de tényleg.) Hamar kiismered majd a Törpikéd jelzéseit, látni fogod, milyen szépen gyarapszik, és minden nappal egyre nyugodtabb leszel majd. Amúgy is fontos, hogy ne idegeskedj, mert az elijeszti a tejcit! :wink:

Hajni: üdv újra itthon! :D

Heni81: látod, megy ez a pancsi! :lol: Képzeld, én ma fürdettem először Apája nélkül, és így is ment!!!! :D Mintha tudta volna a Manócska, hogy ma nincs kecmec. (Persze azért Apa sokkal jobban masszíroz... :oops: )

Vadvirág: nagyon örülök, hogy jól vagytok! Jelentkezz ha tudsz, persze mindannyian tudjuk, a Te energiáid is végesek. Azért várunk! :D :D

Tényleg! Gicával vajon mi lehet? Ő is ikreket vár/várt!!! :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

Hát me elért a lelki mélypont.

Stresszelte magam ez miatt a hülye szoptatás miatt és ettől teljesen rossz közérzetem lett.
Aztán apa kérdezet mi a baj.
Aztán elmondtam neki, hogy az a bajom, hogy amikor ráteszem törpit a cicire és teljesen megfeszült testtel eltól magától.
Ezt minden egyes próbálkozásnál megcsinálta.
Probáltam már, hogy lefertőtlenítem meg megmosom a cicit meg próbáltam , hogy nem tusfurdővel mosom de semmi nem jött össze.
Ettől lelikeg teljesen össze omlottam.
Apával megbeszéltük, hogy annyi gyerek nőt fel cumisüvegen így marad az a helyzet, hogy ami tejci van azt lefejem és üvegből oda adom és ha kevés a tejci kipótolom tápszerrel.

Mindenki mondja, hogy próbálokzni kell de a lelkemet csavarják belülről annyira rossz amikor eltól magától és inkább hagyom a dolgot.
Nem hiányzik, hogy az a kevés tejci is elmenjen az idegeskedés miatt.

Na jól rátok öntöm a lelki bajomat de mire vannak a barátnők nem ?

Na lépek mindenkinek jó éjt.
20200310173350

Timi!
Hamarosan túlleszel a nehezén, ne add fel! :wink: Bízz a párodban is, jó hogy ott van Melletted! :D Tényleg nincs katasztrófa Nálatok, a lényeg, hogy tejcid van! Szerintem, ha ez megnyugtat, hívd fel a La Leche Ligát, hátha adnak valami jó tippet! Azért vannak.
Kispohárból próbáltad itatni? Mert az üveget meg a cickót nagyon másképp kell szívni, lehet, hogy még nem jött rá, utóbbit hogy kell. Vagy egyáltalán be se kapja a cicit?

Detti
KépKép
kiskolbi

Timi! Próbáld meg piszkálgatni az arcát, hátha beindul a szopóreflex! A cumisüveg sokat árthat később a szopiban. Szerintem is inkább a pohár!

Felvettem a kis drágámat. Volt sok puki, attól sírt. Evett is, bár még szerintem nincs sok tejci, mert kaki nem volt... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

ti adtok cumit a bábinek? Nálunk eddig nem volt, de 2 napja csak azzal van el :evil:

Kép
bfagi

bébinek?

Kép
bfagi

Kiskolbi : bekapni bekapja szív egyet és lehet, hogy valami olyat érezz ami neki nem jó és megfeszülve eltól magától és üvölt mint a sakál.
Nagyon megértő a párom és támogat mindenben. Annyira jó, hogy itt van mellettem.
És azért is döntöttem így mert nem szeretném ha ez a kevés tejci is elmenne.

regcsiken : szopóreflex van mert a doki néni is meg a védő néni is ellenőrizte. A pohárral az a baj, hogy annyira rángatózik a kajáért, hogy csak kilögyböli az egészet és a szívem megszakad, hogy azt a kevés tejcit is szétszórja amit lefejtem.

Most úgy állunk, hogy 40ml tudok fejni és azt gyűjtögetem.
Ha összejönn egy rendes adag akkor adom oda neki.

Tényleg lányok mennyit egyen a baba ?

A doki néni azt mondta annyit adjak neki amennyit kér a védő néni meg azt mondta, hogy a gyerek súlyához mérten kilónként 150g.
Tehát törpi 3150g jött haza akkor napi 450 ml egyen.

A párom unoka tesója azt mondja egyszeri kajánál elég 30ml a tesója meg azt, hogy kell a 60ml .

Akkor most mennyit adjak neki ??? HELP HELP !!!!!

Na léptem puszi mindenkinek.
20200310173350

bfagi : éna akkor adok neki cumit ha már nagyon nem bírok vele és arra kicsit megnyugszik de aztán ki is köpi ha nem kell neki.
20200310173350

Timi (Kőszegi): én ugyanígy jártam, de nekem még cumisüvegből sem fogadta el a tejemet. Azért ne add fel, hátha nektek összejön!!! Kitartás! Mi lenne, ha nem adnál rögtön cumisüveget neki? Ha kiköpi, kicsit várj, addig ringasd, hogy ne ordítson és ha fél óra múlva sem akar cicizni, akkor jöhet a cumisüveg. Nálam ez néha bejött és szopizott egy keveset! Csak sajnos elment a tejem! :(

Nekem azt hajtogatja a doktrnő, hogy azért eszik Viktorka ilyen sokat mert kitágítottam a gyomrát. Vagyis amikor éhes volt, adtam neki. Nem tudom, hogy az anyatejeseknél hogy van, de állítólag a tápszeres babákat ez felfújja. Hát én szarom le, ha éhes, akkor adok még neki.

Nálunk bejön a cumi, sokszor megnyugszik tőle. Rebeka is cumizott, nem volt probléma, én nem vagyok ellene, csak nyugodt legyen a baba. Bár én tápszeres oldalról nézem a dolgokat, nem tudom mennyire zavar be a cicinél.

Jó éjszakát!

Kép
Kép
timi26

Bfagi!
Én nem adtam cumit. Bár egyszer nagyon sírt, akkor megpróbáltam a szájába dugni, de be se kapta… :shock: Szerencsére! :)

K.Timi!
Az már jó, ha van reflex. Türelem, hátha rákap! Próbálkozz sokat szerintem!
Ez ismerős, hogy be van hergelődve a kajáért. Éjjel szétrángatta a cicimet, aztán 5 perc kínlódás után végre elkapta rendesen. :shock: Végül csak rájött, hogy úgy jön a tejci…
Szerintem adj, amennyit kér. Ezt egy könyv nem tudja eldönteni, hogy melyik csecsemőnek mekkora az étvágya. Bár a tápszert szerintem benyomják a cumisüvegből, ha kell, ha nem. Én kisebb adagokat adtam neki, mikor tápszereztünk. Inkább többször keveset.

Kép

Kép
regcsiken14

Lányok köszi a bíztató szavakat.

Iahzából azért döntöttem úgy, hogy nem is próbálkozom tovább a cicivel mert a lelekmet teljesen tacsra vágta az eltaszítás gondolata és ettől teljesen bestersszeltem.

Timi : te milyen tápszert adsz Viktorkának ?

Én a milumil 1-est. De félek, hogy nem jó neki mert elkezdett hasfájós lenni a drágám még úgy is, hogy minden kajába csepegtetem az Espumisant.

Ma elmegyek a kórházba a zárójelentésemért mert azt amikor jöttünk haza azt elcseszték.
Apa marad itthon a babával. Tesómmal megyek ő fog vezetni de lehet, hogy átveszem az irányítást, hogy gyorsabban menjünk, hogy hamar haza érjek.

Most lépek mert sikerült elaltatni a drágát én meg megpróbálok kicsit pihenni.

Sziasztok jó napot mindenkinek.
20200310173350

Jó Reggelt!

Kőszegi Timi! NE PARÁZZ KÉRLEK! Minden baba más, mások az igényeik, és ŐK NEM OLVASSÁK A SZAKKÖNYVEKET!
Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha már nem éhes, úgyis kiköpi a cumit. Legyen tele a pocakja, akkor alszik jó nagyokat. :wink:
Zsófi volt, hogy két hetesen benyomott 120 g-ot, 4 hetesen meg 160-at! :shock: De általában 100-120-akat eszik.
És ha kér, kap.
Nálam az egy cici miatt néha kell kiegészítés. Ez vagy az éjszaka lefejt anyatej a betonciciből, vagy tápszer. Cumisüvegből kapja. Nem zavar be a cicizésnél, csak állandóan félrenyel szegény és köhög.
Van játszócumija is (mi csak nyugicuminak hívjuk), az is jó a megnyugtatásra, de nem mindig kell neki.
Én is tartok továbbra is a cumizavartól, de szerencsére minden oké.

Képzeljétek, ma éjjel extra beton volt a jó cicim. Felkeltem, lefejtem egy "kicsit", hogy felpuhuljon. Amikor jónak éreztem és hagytam benne eleget, mert Babuka lassan kelt, megnéztem az üveget, 110 mili.... :shock: Utána Zsófi felkelt, evett elég rendesen, megmértem: 140 mili... :shock: A cicim csúcsra van járatva, 2,5 deci tej volt benne (és még Zsofka hagyott benne egy kicsit).
Pedig az én cicim akkora, mint egy közepes méretű szilikon betét... :shock: Nagy nyomás alatt van.
Napközben nem termel ennyi rengeteg tejet, van, amikor nem is elég.

Tegnap a védőnő azt mondta a defektes cicimre, hogy ezt valószínűleg addig öblögethetem, amíg szoptatok....
Én azért reménykedem, hogy összemegy a tasak...

Kiskolbi! Máté nagyon cuki! Édespofa! :D
Én csütörtökön küldöm be Apát a Kincstárba. Szegény, egy dolgot nem tud: várni! :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Kitágítottad agyomrát? Ez meg milyen duma? :evil:
Adtál neki, ha kért? Még jó!
Jézusom, mik vannak... :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hú, ez a visszaolvasás...

Nyerkit és Zoli! Szívből gratulálok a kis tökihez! Sok boldogságot kívánok! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Era! Meghozta gyümölcsét a sok vudu! :D Végre otthon! Jaj, de jó! Nagyon rögös utat jártatok be, nem semmi, amit végigcsináltatok és milyen fantasztikus, hogy ilyen erős, élni akaró kislányod van!
Te gyerek! Mondd meg Anyának, tegyen fel rólatok olyan képet, ahol az arca is látszik! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Én, mikor Zsófi 11 napos volt, feliratkoztam a DM bababónusz-programjába. A kezdőcsomag tényleg egy nulla, de a kuponokat fel lehet használni.
Tegnap a C&A-ban vettem neki egy 3 részes együttest 5000 Ft helyett 2500 Ft-ért. Majd teszek fel képet is, nagyon cuki rucika.

Űrlap van a DM-ben, azt helyben ki tudjátok tölteni, de vigyétek a baba eredeti születéi anyakönyvi kivonatát is. Azt csak meg kell mutatni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Jól elvagyok itt magamban... :D

Törökülésben vagyok az ágyban, előttem a laptop, Zsófi meg a lábaimon alszik. Már kezdek zsibbadni.
Ja, és már tudatosan mosolyog!!!!!! :D

Hajrá 2in1 kismamik!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Emese: nem vagy magadba, mindjárt jövök, csak gyorsan összepakolok, mert alszik a csöpi!

Kép
Kép
timi26

Hello!

Mi is vagyunk csak még olvastam.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

NYERKIT!
GRATULÁLOK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK! REMÉLEM, MÁR KIPIHENTED A FÁRADALMAKAT.

Era!
Tök jó, hogy hazajöhettetek! Meghozta a gyümölcsét a sok várakozás és türelem.

Amona, Granda!
Ez a ti napotok!!! Ügyesek legyetek!

Hát mi is hazajöttünk egyben a kórházból tegnap: NST tökéletes, a doktor bácsi azt mondta, hogy "barátságos körülmények adódtak a szüléshez" . Méhszáj fel van puhulva, külső egy ujjnyira nyitva (mondjuk ez így van egy hónapja). Szerinte nem várjuk meg a hétfői befektetést, de persze jósolni nem tud...
Ha nem történik semmi, akkor holnap és szombaton NST. Hétfőn pedig bevonulok. Hétfő este feltesznek egy fájáserősítő győgyszert, aztán kedden burokrepesztés. Akkor fogom tölteni a 41.hetet. Tulajdonképpen bele is nyugodtam, hogy így lesz.

Tegnap még moziban is voltunk. 2 hónap után újra. Megnéztük a "Törés" című filmet. Nagyon tetszett. Azért elgondolkodtam, milyen lenne, ha ott folyna el a magzatvíz... :shock:

Anitja!
Sokat gondoltam rád ám, mióta a Geréb Ágnes ügy zajlik. Szerintem mindenképpen jól döntöttél. De ezt nyilván tudod, hisz ott tartod a kis Noelt a karjaidban.

Puszi Mindenkinek.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Szioka !

Emese : köszi a bíztató szavakat. Ti milyen tápszert esztek ?
Mi a milumil 1-et esszük. Nem tudom lehet, hogy attól is fáj a pocija. De majd rendeződnek a dolgok. Már túl vagyok a lelki stresszen. Sok gyerek felnőt már cumisüvegen nem az enyém lesz az első. És úgy gondolom ettől nem leszek rossz anya sem.

Szerintetek minnél többet fejek annál több lesz a tejci ?

Na megyek kiteregetni. Puszi mindenkinek és kösz mégegyszer.
20200310173350

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?