A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Verám,

ebközönséges réteslisztből szoktam :mrgreen:
macskanyu

Ja és Olyan lisztből, amiben zsizsik van, na olyanból ne csinálj zsömit :P :mrgreen:
macskanyu

Mutya,
teljesen egyetértek Kisünnel, azért a gátmetszés sem a világvége, és jó, ha felkészülsz rá,h esetleg lesz, mert évekig tartó önmarcangolást eredményezhet, ha elképzelsz magadnak egy "álomszülést" és esetleg nem úgy alakulnak a dolgok. (saját tapasztalat)
szóval, MINDEN benne van a pakliban, de tudnod kell,h a sztImrében azért az esetek nagyrészében szeretik elkerülni a gátmetszést (kevés a cérna... :wink: )

Macs,
ez nekem is szimpi lett ez a receptke...

Vera,
én mint a sütőipari dolgozók szakszervezetének helyettes titkára, azt mondom, olyan lisztből sütsz, amilyenből csak akarsz! 8)
(egyébként van különbség??? mármint, h mennyit raksz pl. fehérből, mennyit teljeskiőrlésűből, stb...) :roll:
tudatlankántorné :lol:
zsancikant

ja, ez a nap nálunk is a disznóké ám... :roll:

rég volt ennyire kaka...és semmi különös, csak sirnak, meg én is sirnék...
zsancikant

köszi Vera, Macs :)

Deni,
ajánlom is neki, h éjjel alvadjon 8)

Rid, akkor ezek szerint frontra nem jo a Chamomilla :roll: mert nem hatott.

Barb,
Angi ügyi csajszi, vajh kitöl örökölte :lol:
annyira jokor küldted a cd-t, kicsit lenyugtatja most megfáradt idegeimet :P
fibi

Dr. HOuse vicces ruhában az m2-n... :lol: :lol: :lol:
zsancikant

Ríd :) Asszem Ancsi fagyasztott bébisüvegben kaját (majd megkövetem, ha tévedek :) ), biztos szívesen beszámol a tapasztalatairól. Én csak műanyag kefíres/jogis poharakat használtam e célra, az működött :wink:

Vera :) Melóval hogy haladsz?

Zsan :) Biza nem mindegy, milyen lisztből sütsz, de megkíméllek a hosszú fejtegetéstől :wink:

Fibi :) Alszik már a ded? Bencus már szerencsére beszunyt 8)

Mindenkinek, akinek rossz napja van/volt +++++++++++++++
denizsa

Fibi, elárulod itt a nagy plénum előtt, ki volt az a "jófej" margitos doki? Csak mert uge most egy csomóan átmentek a Margitból az Imrébe... (ebből is látszik,hogy buzul a világ... no, ez jó szar vicc vót :lol: )

Szal én személy szerint naon féltem az Imre szemléletét a felhígulástól!!!

Macs, ha a két kiskirály is engedi, napokon belül házizsömle lesz itthon!!! :P :P Köszönet!!!!
(MINDIG éteslisztből csinálod? Mert kb. 5féle liszt van itthon de rétes persze nincs....)
leni

Pocak,
irok neked vmikor, esk!!!!!!!!!!!
csak férj dolgozik.

Barbi,
uez!!! esk!!! :wink: :wink:
zsancikant

Nekünk jó napunk volt... :oops: :oops: :oops:
Réka úgy teleette magát 1-kor, hogy 3-ig aludt, ilyet nappal bébiként se nagyon csinált. És reggel is 9-ig aludt. Be-be-beee :lol:

Aztán du voltunk neurológián, ahogy meglátta adokit, elkezdett ordítani. Kérdezte a drnéni, hogy hova járunk fejlesztőbe, Dévényeshez? mert azok szoktak így üvölteni... :roll: :roll: :roll: Mondtam, hogy Réka ritkán sír így a fejlesztőben, inkább panaszkodni szokott, hogy kényelmetlen, de fájdalmasan soha (azt azért nem hagynám-anyatigrisszmájli). Aztán jól ráijesztett anyukámra (mert ő jött velem, Zoli suliban), mert azt mondta, hogy foglalkozzunk vele, nehogy mozgássérült maradjon a gyerek... :roll: :roll: :roll: Gondolom anyukám szeme előtt elgördült Réka kerekes székben, a kocsiban elkezdett bőgni, meg azt mondta, hogy minden de lejön segíteni, hogy én a gyerekkel lehessek. Aranyos volt, aztán megnyugtattam, hogy azért nem ennyire rossz a helyzet... Viszont megkaptuk a papírt az emelt CSP-hez, meg elvileg kaphatunk közgyógy kártyát, bár még nem tudom, azt mire lehetne használni...

Én továbbra is takony, már a kiszáradás szélén állok, annyi cucc jött ki belőlem :oops: :oops: :oops:

Tinu:
Remélem, holnapra rendbe jövök, ha nem, sajnos le kell mondanom a tanfolyamot... :? :? :? :? :?

Az összes betegeskedőnek jobbulást!!!++++++++++++++++

Tali:
Akkor irányozzuk be a dél-kora délutánt, jó???

Indi:
Tudtok jönni? Ha már Tb-ig eljuttok, a buszmegállóba lemegyek értetek!!!!

Mutya:
Egyet értek Kisünnel és Zsancival!!!!! Nekem még mindig nem sikerült feldolgozni teljesen, hogy nem "álomszülésem" volt. Volt gátmetszés is, de nem éreztem, a varrást sem és akkor már inkább arra szavazok, mint a repedésre/szakadásra!!!!

nukada

Nuk, SOK-SOK ERŐT NEKTEK!!!!
nagyon felnézek rád, hogy még anyukádat is van erőd vígasztalni!!!!!!!!! 8)

[quote="nukada"]V írta:nukadaolt gátmetszés is, de nem éreztem, a varrást sem és akkor már inkább arra szavazok, mint a repedésre/szakadásra!!!!

Hadd pofázkodjak ebbe bele :oops: : a repedés az esetek nagyon-nagy százalékában sokkal enyhébb, mint bármelyik gátmetszés. Egyszerűen ezért, mert csak a test jobban tudja, mi az a szükséges minimum, amit "vágni" kell, mint bármelyik tapasztalt orvos. Ezt olvastam több helyen és a saját tapasztalataim is ezt erősítik. (igaz, metszésem nem volt, de repedésem már kétszer is. Megvarrós mindkettő. Utána simán seggenülős mindkettő. Pedig az elsőt Szánthó reparálta :lol: 8) )
leni

Leni, én vagyok az ellenpélda, akkorát repedtem, mint 2 fél disznó :( és sajnos a mai napig érzem az időjárást (Fastum gél nélkül, de nem hinném hogy azt oda kéne kenni :roll:)
sztem szülésznő és doki egyformán benne vannaka gátvédelemben csak a szülésznő végzi, a doki meg próbálja visszafogni magát szikével a kezében :twisted:

szóval nálam pont az volt az igaz, hogy jobban jártam az első szülésnél az 1cm-s gátmetszéssel, mint mikor a természetre volt bízva :(
de ez most már történelem :D

Macs, én nem vagyok vmi domestic godess, de elmentettem a recipét, mindjárt Zuzi csokiimádó muffinja és Kisün püspökmuffinja és Indi csicseriborsós csólé bátuárja mellé :D

votiv 8)
votiv

Leni:
Én a durvább végkifejlettre gondoltam... :oops: :oops:
Pl Anyu utánam 3 HÓNAPIG!!!! nem tudott rendesen ülni! Jöttem, mint a gyorsvonat! :lol:

Mutya:
Egy jótanács: Olvass el mindenkit és szedegesd össze a neked tetsző infókat, a többit meg felejtsd el!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Votiv:
Kend oda a Fastumot és máris nem fogod a heget érezni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: /jajjdeszemétvagyok-szmájli/

nukada

(nekem is a repedés "esett jobban" 2. szülésnél, mint elsöre a gátmetszés, bár én sem éreztem, mert közben már dugták is be a vákuumot :roll: )

Deni,
naná, már 7-kor elszunyált szegényke :) mostanában gyakran már 7-re kidöl.

Leni,
nem is emlékszem a nevére :lol: asszem valamilyen Ernönek hijják (talán Horváth :) )
fibi

Deni,
egész jól :lol: :lol: :lol:

Leni,
abszolút igazad van akkor, ha automatizmus a gátmetszés, DE: ha tényleg csak akkor vágnak, amikor szükséges, akkor szerintem nagyobb bajt előzhetnek meg vele. Nálam pl. úgy zajlott, hogy védték a gátat rendületlenül, és amikor Dóci feje búbja kezdett kijönni, és feszült a gát, akkor az utolsó pillanatban döntött úgy doki+szülésznő, hogy ez repedni fog, és doki vágott egy picit (az általános gyakorlattal ellentétben ő egyenesen lefelé vág, végbél felé, ehhez profi kell, mert ugye ez repedhet tovább, viszont sokkal jobban-könnyebben gyógyul), és mivel máshol is voltak repedéseim, picik ugyan, amiket varrni kellet, 100%-osan úgy érzem, hogy jól döntöttek.
Marcinál meg nem kellett vágni, szóval azt is tudom, hogy autómatice nem nyiszálnak :wink: És tény, hogy a pici repedés könnyebben gyógyul 8) :lol:

Macs,
jegyzetelek ám 8) :mrgreen: És mégmégMÉG kérdések: próbáltad már rozslisztből is, vagy csak búzából? :D Mekkora zsemléket csinálsz belőle, ekkora adagból hány zsömi lesz? Mekkorát nőnek a sütőben? :D

Zsan,
a teljes kiőrlésű liszt nem kel meg annyira, a rozsliszt még annyira sem (sikértartalom) :D

v
kisün

Sziasztok,

Szemezgetek belőletek, de esélytelen vagyok galambnak :lol:

Mutya :) üdv :) én dokim sem szerepel a listádon, de maximálisan meg voltam vele elégedve. Ő is olyan, mint Macs dokija. Nem túl alternatívkodó, de sok mindent elfogad. Partner a poénkodásban, ha Te is vevő vagy rá. Engem szépen, hosszan stoppolt, de panaszom nem lehetett rá, szép lett a hímzés, olyannyira, hogy nem is érzek szinte semmit. Gátvédelem lett volna, szülésznőm nagyon jól csinálta, de mivel vákuum lett a vége valamennyit muszály volt, a többit repedtem, egész végig. :roll: Ja, és szülés után kb. két órával vígan, törökülésben szoptattam, majd távgyaloglókat megszégyenítő gyorsasággal és kecsességgel tudtam sétálni a folyosón. Mindkettőjüket tudom ajánlani. A dokim magánrendelője a h-val szemben van.

Macs :) kár, hogy csak most olvasom a receptet, csorog is a nyálam. Ennyi tésztából saco hány zsömit szoktál gömbölygetni? Jelentem nálam is elmentve szigorúan és közvetlenül az alma és eper lekvár után 8) :lol: Nekem is szimpi a hármas szám :D

Nuk :) időpontot tudsz már? Máté nálunk kb. déltől alszik két órát, ez most a legújabb. Ettől függően szívesen mennénk. :)

Vot :) Isti nagyon édes lehet Józsival :)

Deni :) én nagyon hálás lennék a liszt miértjének, és mikéntjének kifejtéséért, mert az én tudományom csak addig tart ezen a szinten - és még milyen sok szinten.... -, hogy a rétesliszt azért jó bizonyos sütikhez, tésztákhoz, mert jobban képes elszívni a vizet. Talán a túrósakhoz ezt szokták ajánlani.... :roll: :oops: Szóval, akár priviben is help me :) Gyógyulgattok?

Zsu :) még sok ilyen írást és történetet és kicsit megnyugszom, hogy a világ mégis szép :)

Barbi :) Anginak grat a pisihez, drukk ha lesz még :) Anyagmegkülönböztetős Angihoz is gratula :) MIkor kezdte el összerakosgatni?

Na, ennyit most elküldök, meglátjuk lesz-e még enerdzsim írogatni :)

Vica

Kép
Kép
vica94

Indi, nem lehet mindig világmegváltani :wink: de sztem elég sok téma pörög most is szimultán :)

Zsugyu, tetszik a történeted :)
van 1 mondás, h élj úgy, mintha holnap meghalnál - hát én ezt sokszor mondom magamnak, ha xar a hozzáállásom a dolgokhoz :oops:

Neet, ilyenkor nem tudok fotózni, mert ott állok ugrásra készen, hogy kiszedjem Józsit Isti alól... Isti baromi erős, engem is meg tud nyomorgatni rendesen...

és a pöttyök nem múlnak!
Barbi, nincs semmi olyasmi, amit vasárnap kezdtünk el enni, és még maradt volna belőle :P

ma épp azt latolgattam, hogy szinte egyfolytában főzök, mint egy markotányosné :?
a H-K főztem 2x levest, 2 féle fasírtot, pörköltet, krumplit, céklát, sütöttem hurkát, 2 kiló oldalast, pároltam kelbimbót, sütöttem piskótát hozzá főztem 2 liter csokiöntetet, és minden elfogyott pedig nem kis mennyiség volt. Úgyhogy tegnap este már megint főztem kelbimbófőzeléket és mára az is elfogyott és vacsira főznöm kellett öntött karfiolt, és holnap már megint főzhetek... a családom termeszekből áll...

na még hadd mondom el életem egyik legviccesebb autós élményét: Ném.o-ban egy buliba hívtak meg bennünket 2 barátnőmmel (aztán ahogy megérkeztünk, kiderült, hogy mi vagyunk a "vendégsereg" :shock: és egy teológus, egy informatikus és egy pszichológus hallgató srác volt a "többi vendég" :lol: szép kis összeállítás, jót buliztunk :lol:
na de a lényeg, mikor indultunk volna haza (ez elég korán bekövetkezett) a pszich. srác felajánlotta, hogy elvisz az autóján. Sötét volt, mikor bezsúfolódtunk a hátsó ülésre, dehát én még ilyen kényelmetlen szar autóban nem ültem, klausztrofóbiám volt meg hányingerem, ráadásul olyan hangja volt, mintha leszakadt volna a kipufogó, és minden döccenőnél előbb a fejem, aztána seggem koppant...
Gondoltam, egy életre megjegyzem magamnak, és megkérdezem a fickót, mégis mi ez a tragacs, erre azt mondja, egy vadiúj Porsche :D :D :D

votiv 8)
votiv

Nuk :lol: :lol: :lol: :lol:

Szösszenet, megkérdezted a dokid (Amrein A.) hogy ő vezethet-e szülést az Imrében? mert ha szimpi, akkor nyugodtan maradhatnál nála is! nem muszáj váltani. alapigazság, hogy a dokik meg minden más orvos esetében a szimpátia+bizalom majdnem annyit számít, mint a szaktudás. Tehát lehet a tiéd a H legprofibb, legnépszerűbb dokija, te talána világ legszarabb, legügyetlenebb alakjának fogod tartani, ha nem találjátok a közös hangot, nem tetszik, ahogy vizsgál stb.
és bármilyen kis egérke vagy fiatalka egy doki, a világ legjobb orvosának fogod tartani, ha úgy kíséri a terhességed és úgy tudtok együtt szülni, hogy az egy életre szóló jó élmény marad...

a Szent Imrés dokikat egyébként meg lehet ismerni a H-ban tartott igyenes szülésfelkészítő előadásokon is, ip-k a honlapon!

votiv 8)
votiv

Votiv,
autós élmény :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
és hogy a fészkesben van idöd ennyit fözni? én feleennyit nem szoktam :oops:
fibi

Vot :) nálunk is siserehad él, csak tudnám hol :) :lol: Porsche :mrgreen: Pöttyök, tessék elvándorolni arról a két kis tündérről :) Ekcéma szezonhoz sok-sok drukk és ++++++++++++++

Minden kis és nagy betegnek gyógyulást kívánok, előbb lemaradt :oops:

Vica
vica94

Vica,
uj avatarod Neked is rulez :D
fibi

Votiv:
Én egy évben nem főzök ennyit... :oops: :oops: :oops: :oops:
Porsche :lol: :lol: :lol:
Hurkát a Baross utcaiban szoktad venni, vagy a Czimernél?

nukada

Vica:

nukada

Jó éjt, megyek, most megpróbálkozom aspirinC-vel... :roll: :roll:

nukada

KÉRDÉÉS:
kapott e valaki valaha a PKU laborbol levelet, hogy értékelhetetlen a vérmintája a gyeröknek, amit levettek a H-ban szülés után, és hogy a gyerekdoki ismételje meg????? mert mi ilyet kaptunk, ráadásul az indok szerintük, hogy Ábel koraszülött volt..... :shock: :shock: :shock: ahhoz képest, hogy 1 hetet tulhordtam....... (gondolom, ez egy standard szöveg, amit lefényeltek nekünk is, csak a nevet irták kézzel, többi gépelt.....)
fibi

Neet :) azt hiszem a múltkor nem is írtam - és még mi mindent nem, mindenki másnak, csak mindig elfelejtem, mire írni tudok :oops: - nagyon jó az avatar képe Eszcinek :)

Vica
vica94

Jájjj, ha a fejem nem lenne a nyakamon, elhagynám:

Leni :) Te avatarod is tök jó, már az előzőnél is akartam kérdezni, hogy ezeket a beállításokat, képeket Te csinálod? Nagyon tetszenek :)

Fibi :) mi nem kaptunk ilyen levelet, passz. Talán a technika ördöge és nem is Nektek akarták címezni :roll:

Avatar dícséreteket köszönjük szépen :)

Vica
vica94

Szijasztok!

Fibi, nem hallottam még ilyenről, sztem elcserélték a leleteket! PKU labor a Budai Gyermekkórházban van, esetleg őket fel tudod hívni. A pku egy súlyos anyagcserezavar, ami miatt nem eheta baba anyatejet, ha Ábellel gond lenne, az már rég kiütközött volna.

Via, avatar szuper!! :)

Nuk, gyógyulást! :)

Votiv, porsche :mrgreen:
És én is egész nap főztem ma. Ez egy ilyen nap.

Gátmetszés: nekem 1.-nél volt, de nem volt vele sok gondom, másnap már tötökülésben szoptattam (aznap éjjel sajgott eléggé, adtak egy orvosi kesztyűt, amiben jég volt). Szóval, sztem nem egy akkora mumus, de azt elvárom, hogy csak akkor vágjanak, ha télleg kell. A 2.nál szóba sem került :)
rídonli#

Via=Vica, bocsánat!
rídonli#

Nuk

Neurológia :evil: Réka biztos azért sírt, mert megijedt a nyanyától. Bendi is szörnyen utálja az orvosi dolgokat, mindig alig engedi, hogy megvizsgálják. És drukk hogy Réka szépen fejlődjön!++++++++++

És mindig elfelejtem írni, nemrég hallottam ezt a mondást a gyerekneveléssel kapcsolatban és nagyon találó sztem:

Amikor kicsik leszakad a karunk, amikor nagyok megszakad a szívünk.

Zsugyu

Neked meg azt akartam még régebben írni, hogy elhiszem, hogy aggódsz amiatt, hogy a fiatalság milyen manapság, de hidd el, mindig vannak nagyon, udvarias, művelt, jólnevelt fiatalok is és te mindent megteszel, hogy a te gyermekeid azok legyenek. :)

Votiv

Autós sztori király! :)

ruz
ruzicsky

Nuk, soksok ++++++++ a fejlesztéshez! Annyira klasszul állsz a dologhoz! Réka meg nagyon klassz kiscsaj! :)
rídonli#

Fibi,
mi kaptunk ilyet Iginél!
nekünk nem az volt az indok,h koraszülött volt, hanem, h sok volt az a valami,amit szűrtek.
semmi különös. Leveszik ismét a vért, elküldöd, és nem fognak többet jelentkezni.
ennyi.
zárójelben megjegyzem, ha gond lenne, az már látszana Ábelen... :wink:
ennek már jól utána olvastam anno...
zsancikant

Fibi, nem lehet, h azért kaptátok a papírt, mert saj. felelősségre jöttetek haza a H-ból, és talán nem volt idő újabb PKU-ra?
egyébként meg :shock: :shock: :shock: :shock: hogy a négyhós fiadat PKU.ra akarják küldeni :twisted:

Vica, avatarod örült jó! :D :D

Nuk, szinte mindent a Czimer családi húsüzemben veszek. drága de irtó szép minőség és tuti friss és minden elfogy belőle az utsó falatig, úgyhogy megéri :)

votiv 8)
votiv

és én egyáltalán nem főzök itthon, csak a gond van vele...(koszos lesz a kezem)
meg leesik a gyűrűm.
meg ilyenek.
talán majd egy másik világban.
:roll:
zsancikant

Pocak,
holnap irok igérem (mit is jelent ez???) mai nap tudod, a malacoké...
itt röfögnek mellettem... :( :roll:
zsancikant

Este 20ig olvastam. Csajom még ébren :shock:

Votív! Amióta írtad, hogy milyen furi, hogy szinte egyszerre távozott SZM és PA is, azon gondolkodom, hogy vajh 2012-re utaltál? Olvastad?

Zsugyu! mosolyogva olvastam a játszóteres kamaszfiús élményed. Persze nem a kötőszavaknak szólt a vigyorom :mrgreen: .

Rylie! én is fagyasztom a kenyeret. Gyereknek soha, s magunknak is próbálom minnél kevesebbet használni a mikrót, szóval csak hagyom hogy kiengedjen.
A Mantrára mentel az a főiskolát jelenti nálad? Konkrétan kihez?
Alvás: ezt a szembecsukóst már bedobtam, de mókázott tovább. Gratula nektek még egyszer!!! ( a cicifogás meg hátha átmegy nyakátölelésbe. Néha Angi alkalmazza :lol: )

Macs! Szupi a recept, szerintem én is kipróbálom. Mi az a zsizsi?

Fibi! Cd: ez volt a cél! :lol: 8)
Mostanság gondoltam elkel 8)

Ősanyaság: már annyiszor feljött, arra jutottam, hogy ez egy szubjektív fogalom, s mindenkinek mást jelent.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

gátmetszés vs. repedés:
3 szülésből egyszer volt metszés.
utána 2 hónapig nem tudtam rendesen ülni (na jó, volt ott más is)
utána fél évig khmmm kihivásokkal küzködtem a szexben.

második, harmadiknál repedés:
nem volt ilyen problémám.

És ha gátmetszés, akkor csakis a BZs féle lefele vágás!!!
komolyan, gyorsabban gyógyul, csak kicsit rizikósabb... :P
(de sebaj, most pont igy repedtem... :lol: 3 öltés, mikor mentem 6 hetes kontrollra doki megkérdezte, h volt e varrás...)
zsancikant

Rylie, feher liszteket nem ismerem. teljes kiorlesubol/tonkolybol a biopontos (amit tok sok helyen lehet kapni) nagyon rossz!

egyebkent a zsemlesutes sutoben tenyleg nem ordongosseg. az "alaprecept": liszt soval osszekever, kozepebe kis melyedes, ide az eleszto, pici cukor/mez, langyos viz - osszekutyul, var. aztan lehet kezdeni dagasztani, annyi vizet adagolva hozza, h pont jo legyen az allaga: se nem tul ragacsos, se nem tul kemeny ;) zsomiket tepsire, kelesztes, suto-melegites. ha megkeltek, vizet locsolni a tetejukre, es be a sutobe...
es ezt lehet milliokepp varialni :P

bocs, h csak erre reagalok, de keptelen vagyok kovetni titeket :lol:
recca

Jó reggelt 8)

Barbi,

itt megtudhatod a zsizsik relytelmeit... :lol: :lol: :lol:

Verám,
csináltam már finomlisztből, meg kukoricalisztből. A finomlisztet nem szeretem valamiért... :? inkább réteslisztből mindent. A vitamill lisztjei baromi drágák, viszont jók, van belőlük kenyérliszt is. Meg a kunságiaknak van egy "süteményliszt" néven futó termékük, ez még csak a spar-ban láttam eddig, a mocsatos Cora-ban nem árulnak ilyet.
Rozslisztből sosem volt bátorságom próbálkozni.... :mrgreen:
Általában fél-ököl nagyságú gombócokat formázok és ököl nagyságúra nőnek. A lényeg: alaposan ki kell dagasztani a tésztát, nem csak éppenhogy.. :)

Gátmetszés: hááát... én 2 hétig alig tudtam mozogni utána, még 3 hétig nagyon érzékeny volt és sokáig megmaradt egy érezhető heg, ami már nincs (nem tudom, mikor tűnt el).
A másodiknál meg semmiféle vágás, repedés, horzsolás... ebből a szempontból, mintha nem is szültem volna....

Votiv,
hát jót röhögtem a kocsis sztoridon :lol: :lol: a legkényelmesebb autó, amiben eddig ültem, az egy öreg austin volt, amiben a versenyzők üléséhez hasoló kagylóülések voltak. Azóta sem volt ennyire kényelmes kocsim....
Nekem szerintem el kéne szegődnöm valahová házvezetőnőnek, mert én bizony imádok főzni.. :mrgreen: Panaszkodik is a Pasim, hogy szerinte én szilveszterkor, őt szeretném tálalni citrommal a szájában....

Nuk,
neked ezer ++++++ és kicsi Réka nagyon ügyesen, szépen helyrehozza azt a pici hátrányát :) És üzenem anyukádnak, hogy bár az unokája nem lesz mozgássérült, de mozgássérülten is lehet szép és teljes az élet!! Én csak tudom.. :wink: :)

Fibi,
de durva.... de túl lesztek rajta, oszt elfelejthetitek.. nem is értem, ennyi idő után mi a fenének akarnak megint PKU-zni...

Mennem kell, mert Füles kiszekálja a lelkem, hogy miért nem építünk "kokka-váár"-at..... :mrgreen:

csók

Macsek
macskanyu

Köszi a bválaszokat! (vbocs, nem müxik a del gombom meg a backspace sem... :lol: )

Zsan,
nem is a gond miatt kérdeztem, hanem hogy furcsálltam, de akkor megcsináljuk, csak utálom, ha szurkálják a kölököket... :x t

Vot,
igen, saj. felelösségre jöttünk haza, de 4. nap visszamentünk a PKU miatt mégegy szurásra :evil:

Barbi,
SZM ugye nem Szepes Mária? bocs, PA-t még olvastam, de elöbbit nem tudom, kire utal. És milyen könyv az a 2012?

Pocak,
én még mindig várom a proivid a tanfolyásrol :D

(na, most látszik, hogy alapbol mennyit melléütök :oops: )

KépKép
fibi

na, ma is kezdödik a 20 perces alvás sorozat..... elsönek vége..... pedig aszittem, a front nem tart napokig.........:s és oilyen esöben még sétálni sem birom vinni
fibi

Csak címszavakban:

Hankám tegnap estére újra betaknyosodott, újra Oscillózom. Szintén ezt használók: ti meg tudjátok oldani a feltüntetett várakozási időket? Nekem leginkább ivások között sikerül a dedbe csempészni a golyókat...

Vica, az avatarok saját anyagból készülnek :)

Votiv, a te "élj úgy, mintha holnap meghalnál" modásod szerintem örökbecsű... Mai napig nyomaszt, hogy mennyivel jobban tudtam örülni MINDENNEK, mikor tavaly februárban a mell ekcémámat ráknak hittem... :/

És igen, igen: éljen az INDOKOLT gátmetszés!!! Mint tudjuk életmentő is lehet akár :roll:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Sün, Gabi,
idenézzetek, mit írt totalcar :lol:
"A Toyoták ugyan jellemzően unalmasak, de valószínűleg azt is túlélik majd, amikor a Nap néhány milliárd év múlva vörös óriássá fúvódva az óceánok fenekéig perzseli a Földet, és még a csótányok is elpusztulnak." :lol: :lol: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/logo1/ nagyon szeretem a stílusukat; bocs, hogy megint autós :oops: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Leni, ez a teljes:
„Élj úgy, mintha ez lenne az utolsó napod, dolgozz úgy, mintha nem lenne szükséged a pénzre, és táncolj úgy, mintha senki sem látna"
(Bob Fosse)

Fibi +++! nemsokára tök jól eljátszanak majd a fiaid együtt és lógathatod a lábad :D

Barbi, 2012? mesélj! :)

Zsanci, nehogy azt hidd ám, hogy én vmi nagy konyhatündér vagyok, áááááá, dehogy. le is kéne szoknom már a főzésről :P
nagyapó tegnap randizott egykedves elvált asszonnyal, úgyhogy van remény, hogy nem én fogok még rá is főzni a köv. 10-20 évben...

votiv 8)
votiv

Votiv,
imádom Bob Fosset!!!

És gratula nagyapónak a randihoz!!!! :wink:

csajok én hetek óta úgy élek, mintha ez lenne az utcsó napom, és higgyétek el, nagyon le tud fárasztani ez...
(jövő héten megyek anyajegy szűrésre) :roll:

most,h elmúlt a napsütés nagyon vacakul lettem...
zsancikant

Zsan: igen, én is észrevettem, hogy a hirtelen napfénymegvonás mennyire rosszul hat a kedélyemre. :roll: De majd megszokjuk és akkor már élvezni is lehet. Végülis szeretem az őszt, meg a telet is. Ha nem kell rohanni. És az idén asszem lesz időm kiélvezni. :)

Kép
Kép
tinu

SÜTŐ VS KENYÉRSÜTŐ:
a gép nagyon jó dagasztásra, de csak egy fajta forma kenyeret tud sütni, míg a sütőben a lehetőség korlátlan, szóval akinek nagyon jó villanysütője/gázsütője van, csak nyugisan süssön abban, nagyon jó kenyér lesz.
van egy olyan érdekes ÉS KIPRÓBÁLT receptem, hogy magát a meggyúrt tésztát egy sütőzacskóban kell megsütni, és kiváló az eredmény, s ez nem hagyja kiszáradni. és rendesen megpirul ám! nagyanyáink úgy csinálták, hogy alulra egy tálba tettek vizet, ami sütés közben párologhatott, ezt is ki lehet próbálni.
és ha valaki rendes foszlós kenyeret akar, akkor próbálja ki gyesznózsírral/libazsírral. ég és föld a margarin/olaj és zsír közti különbség.
LISZT:
alapvetően BL55 lisztből (finom liszt) sütik a háziasszonyok otthon a kenyeret (mert ez van otthon), ennek elvileg megfelelő a sikértartalma, de sajnos csalhatnak vele (jó tapasztalat), tehát egy márkát kell megszeretni és mindig azt venni. ha a kenyér mellé dobunk egy marék búzadarát (gríz) jobban fel tud jönni a buci. a rétesliszt is ugyanilyen megfelelő, de a kenyerek nagy része FÉLFOGÓS lisztből készül, ami annyit tesz, hogy fele finom, fele rétes, ezzel az első kenyeret se rontja el az ember.
ha valaki teljes kiőrlésűből v. rozslisztből csinálja, ne várjon puffancs kenyeret (a hélyak lehúzzák, a rozslisztben meg nincs sikér), de ha mégse súlyzót akar (én sütöttem ilyen súlyzókat, rettentő finom, igazi savankás rozskenyér), akkor vegyen egy zacskó sikért (bio boltokban van) és egy ek-t tegyen a liszthez (ezt búzalisztből nyerik) és tegyen egy késhegynyi C vitamint is akár (askorbinsav), ami segíti a sikér munkáját.
és hát ugye kukoricalisztből meg csak batárt lehet sütni, majd Recca beszámol, de pl. a búzaliszt mellé valamennyi kukoricadara se rossz!
és vitázni Reccával, nekem tök jó lett, habár az az igazi, nehéz , de nagyon jó a teljes kiőrlésűből is a kenyér.
KENYÉRLISZT nevezetű szarság kb. 300 Ft-ba kerül, előre összekverik élesztővel, de semmi más extra nincs benne, úgyhogy nem érdemes erre költeni.

KENYÉRFŰSZER:
az olívaolajos kenyerekbe nagyon finom pl. a bazsalikom, vagy egyéb olaszos fűszer, de a kenyeret (tessék kipróbálni annak is, aki utálja) nagyon finommá, sőt, a barna kenyeret totál igazivá teszi az őrölt kömény. szóval elengedhetetlen! :)
ezen kívül, aki nem akar, nem musz cukrot tenni bele (habár az az egy teáskanál nem sok), anélkül is feljön az élesztő. és hát finom a kenyérbe a lenmag, tökmag, napraforgó, meg persze a kimarat krumplipüré (be kell számítani, hogy az vizes kissé), kimaradt tört krumpli, miegymás.

Barbi!
sajna mi nem jutunk ki Nukhoz, pedig nincs messze, de arra nem merek bkvzni, apa meg itthon sincs a j. héten (habár úgyis minden este melózik)

Deni!
a kenyér sütésközbeni behorpadása azt jelzi, hogy túl sok a folyadék a tésztában. érdemes gyúrás közben tapizni és ha ragacsos, akkor kis búzadarát tenni hozzá (maréknyit), a búzadara amúgy is megdobja a kenyeret, segít a puffasztásban.

Mutya!
dokim gátvédelmes, szülésznőm is, ám elmodták, hogy aki nem tágul, annál még rossz is ez a módszer,mert repedhet. erre vannak ők, s a kellő pillanatban lépnek. tehát ne ragaszkodj mindenképp, hogy csak és kizárólag, hanem keress egy jó párost és viszonylag bízd rá magad.

Ríd!
ne nagyon pöcsölj :), a husit is bele lehet kavarni a főzelékbe, és nem kell majd külön a kockatartóból kivadászni. üvegeket 3/4-ig tenni,s utána forró vízben simán felolvad. mikrózni nem szoktam.

ancsipancsi

egy csomó hiba:( kimaradt, héja, stb.
szorri!
ancsipancsi

napfény hiány ellen hallgassatok vidám zenét :D meg fessünk szineseket :) meg hallgassuk a gyerök vicces szövegeit (ld alant) :) nekem ez még müxik, aztán ha du. sem tudunk kimenni, akkor jön itt is ám a depi... :?

B ma teregetés közben: "anya, ez a te bugyid! jol belefér a nagy popsid" o :D
Tegnap este meg mondtam neki, hogy sajnálom h nem tudtam vele sokat játszani, mert nyügös volt Ábel. erre ö: "nem baj, majd reggel felkelünk, és sokat játszunk" :D imádom az optimizmusát d :lol:

Votiv,
köszi, alig várom :) bár már most is idönként elvannak, B irtora imádja, hogy kiokosithatja kisöccsét :lol:
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?