Sziasztok!!!
Azért írom le az AFP-s sztorimat, mert nekem is jó volt pozitív történeteket olvasni a kritikus időben!!!
Eőljáróban közlöm, hogy jelenleg 21 hetes babás vagyok és genetikailag egészséges kislányt várok.
A sztorim a 12. héten kezdődött. Ekkor elmentem integrált teszt, első vérvételére és magán UH-ra.
Az akkori UH eredmény: BPD 20 mm, NT 1,0 mm, CRL 60 mm, NB: nem vizsgálható (ettől csak pár hét múlva lettem ideges, mert az orrcsont nem léte a Down-kórra utalhat, a rövid combcsonttal egyetemben, aminek ezen a héten 10 mm körülinek kell lennie= FL)
az én leletemen FL 6 mm.
De mint említettem itt még nem voltam ideges mert nem tudtam, hogy baj is lehet.
A második vérvételt 15+2 vették le (kedden), majd csütörtökön hívtak telefonon, hogy baj van, mert a vérvétel eredmények alapján 1:5 esélyes vagyok a Down-kórra.
ITT INDULT BE A PÁNIK!
Bementem a leleteimért, amin ez volt
MS-AFP level 10.80 iu/mL 0.42 MoM (0,84 felett jó)
uE3 level 2.08 nmol/L 0.68 MoM (0.84 felett jó)
Free beta-Hcg 46.00 NG/Ml 2.58 MoM (1.6 alatt jó)
Inhibin-A level 531.20 pg/mL 3.41 MoM (1.3 alatt jó)
Nuchal measurement 1.0 mm 0.72 Mom (1,5 alatt jó) - ez a
tarkóredő
PAPP-A level 2340 miu/L 0.96 MoM (0.6 felett jó)
TEHÁT A 6 értékből 4 nem volt jó!
Itt arra gondoltam, hogy megvárom a kötelező AFP-t, hátha az volt a baj, hogy egy héttel előbb vették le.
16+2 naposan levették a kórházban az AFP-t. Pénteken hívott az orvosom, hogy nem jó az AFP eredményem (0.5 MoM), jó lenne ha végre felvenném a kapcsolatot a genetikussal. (Sajnos elég önfejű vagyok, pedig az orvosom már ajánlotta, hogy mivel 37 éves vagyok, nem ártana, ha alávetném magam a "hasszúrás"-nak).
A Schöph-Mérei-be mentem, ahol a genetikus hölgytől megtudtam, hogy nemcsak az AFP-m rossz, de a b-hCG is ami 3,3 MoM (Itt 1:10 esélyt adtak a Down kórra).
Rá egy hétre bent feküdtem a Schöpibe és alávetettem magam a beavatkozásnak. ( Nem fájdalmas, csak kellemetlen) Utánna egy hét pihi (tényleg pihi).
Az eredményért 2 hét múlva kellett visszamenni.
És mint fennt leírtam minden rendben van!
Remélem a pozitív sztorim segít, hogy ne keseredjetek el, ha rossz eredményeket kaptok!!!!