Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! A segítségeteket kérem. Hetek óta szenvedek apró, nagyon viszketõ csalánkiütésemmel. A Fenistil nem segít, az Aloe First egy kicsit javított, de még mindig õrjítõ!
Ha nektek bevált valami kérlek segítsetek! A gomba is ilyen apró viszketõ hólyagokkal támad?

Köszi
Vivi
Vivi
 


Szia Vivi!

Gyors tüneti kezelésre a Disophrol-t (nem tudom, pontosan hogy irjakKép) javaslom, ami recept nélkül kapható gyógyszer, allergia ellen (ha nem vagy épp terhes). Aztán elmehetsz bõrgyógyászhoz, õ is javasolhat valamit, kenõcsöt adhat a kiütések elmulasztására, és persze allergiológiai szakrendelésre. De igazából neked kéne rájönnöd, mitõl van a kiütésed, mit ettél most, amitõl elõjött. Epernek van most ilyen idõszaka, de lehet sok csokitól, vagy bármi mástól, amire hirtelen ilyen reakcióval válaszol a szervezeted.
A csalánkiütés általában apró hólyagocskák, elõször "vizes", késõbb befehéredõ váladékkal, egyeseknél vakaródzáskor felhólyagosodó bõrrel. A neten nagy irodalmat találsz róla.
Sok sikert:
-Afonya, egy sorstársad
Névtelen
 


Köszi Áfonya!

Vettem gyorsan Disophrolt. Neked is van ezek szerint ilyen allergiás tüneted?

Vivi
Vivi
 

 
 

Vivi, vagy Bárki, aki küzdött már ilyesmivel!
A terhesség alatt kezdődött a csalán, és bár már 4 hónapos a ded, nem múlik, időnként fellángol. Kerülöm a tojást, de nem biztos, hogy az okozza, mert így is jön. A talpamon, a tenyeremen, a mellemen. Segítség! A bőrgyógyászokban nem bízok, a többi dokit meg nem érdeklem.
Sofka
sofka
 


Szia Sofka!

Ha esetleg még nem oldódott meg a problémád. Nekem a szülés után 2-3. napon jött elő a kh-ban, először azt hittem, hogy az epidurál v. az Ergamm-csepp a bűnös, de azt mondták az nem lehet. Nekem is mindent ajánlottak és 6 hét után múlt el úgy, hogy a bőrgyógy miután egy teljes vérképet kért, és látta, hogy gyull. van a szervezetben elküldött fogászatra is. Na én ezt a kettőt egy napon csináltam. Éjfél után nem ettem semmit (max. vizet ittam), és labor után mentem fogdokihoz, aki átirányított szájsebészetre. Ott azt mondták, hogy másnap reggelig! semmit nem ehetek, ha nagyon szomi vagyok, akkor ihatok vizet. Nem volt egyszerű, de betartottam, és már másnap nem viszketett annyira a bőröm és pár nap alatt teljesen elmúlt. Lehet, hogy a koplalás segített. Nekem szerencsére a mellemen nem volt, de a testem többi részén mindenhol! Utáltam! És kb. 4 és fél hét múlva szülök, de remélem, hogy ez a rémálom most elkerül.

Jobbulást, és jó egészséget a családodnak Kép

Üdv,
Kriszta
 


Te Kriszta, és volt fog-gondod? Vagy mi történt a szájsebészeten? És miért nem ehettél?
Gyorsan, gyorsan, mert még mindig olyan hamar viszketek. Lehet, hogy köze van a fogaimhoz?
Jó, csalánkiütésmentes babázást, könnyű szülést Neked!
sofka
 
 


Sziasztok!

Lehet ebben valami.... en 3 hete kezdtem egy dietat /nagyjabol narancson, paradicsomon kivul semmit sem lehetett enni, lenyegeben csak termeszetes dolgokat, semmi vegyszeres, tartositoszeres, szinezett dolgot/ es azalatt a 2 het alatt nem voltam kiuteseim, pedig nekem 'normalis" esetben par naponta gyogyszert kell bevennem, mert annyira elviselhetetlenul viszketek. Szoval ebben a 2 hetben semmi bajom nem volt. Es most kicsit lazitottam, eszem ezt-azt is, mar kezdodik megint, igaz, nem annyira.

-Afonya
Névtelen
 


Áfonya, hogy van az a diéta?
sofka
 
 


Szia Sofka!

Az oszt.vez. fődokinak úgy sikerült bemászni a számba, hogy összezúzta azt a szerencsétlen fogat, és csak annyit mondott, hogy úgy törik, mint az üveg, és hogy vésni kell. Amúgy hogy mi volt a gond vele, nem tudom, egyáltalán nem fájt, a bőrdoki javasolta, hogy menjek nézessem meg a fogaimat, a fogászaton pedig átirányítottak a fogroppantóhoz.
Mondjuk az a 24 óra kemény volt, de megérte!!!
Remélem hamarosan elmúlik neked is, és köszi a jókívánságokat.

Üdv,
Kriszta

Ui: Volt aki szerint a gyerekre v. a felelősségre
voltam allergiás Kép. Ja egyébként rokon az il-
lető. Jó mi?
 


Nem rossz, én valószínűleg az élettől kapom a kiütéseket, mert minden mást megpróbáltam kizárni. Tudnod kell, hogy a két lánnyal végighánytam a terhességet. A fiúval lett allergiás orrdugulásom, a végére csalán. Ez van, majdcsak elmúlik. Ha már nem csak szopni fog, megpróbálom a böjtöt, addig meg irány a fogorvos, hátha...
viszketős sofka
 
 


Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
Remélem minél hamarabb elmúlik ez a viszketős nyavajád. Gyógyulgass!

Kriszta
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron