A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

GREMESE: nagyon sajnálom, ami Veled történik, de olyan erős és ügyes csaj vagy, hogy tudom, úgyis túljutsz a legszörnyűbb dolgokon is!!! Vigyázz magadra!!!

Holnap én is bejelentkezem a dokimhoz, nem eszem itt magam a gátam miatt, inkább szembesüljek a valós helyzettel.

Kaqk, nagyon szépek vagytok! ;-)

Kép
Kép
irina

Gremese!!!!

Kitartás!!!!!

Minden jóra fordul!!!

Heni

Heni
KépKép
heni81

Emese! Le a kalappal a kitartásodért! Szorítok, hogy helyreálljon a cickó!!!

Irina! Nem lesz gond! Jobb tényleg, ha megnézeted a dokival.

Kép

Kép
regcsiken14

Mazsola, drukkolunk neked tejcsiügyben, ne add fel!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Már nem tudom ki írta de nagyon jó tipp volt.
Én eddig a babónak a sima csap vizet forraltam fel és úgy csináltam a tápszert. Most már két alkalommal Jana Baby vízzel csináltam remélem ezért is alszik olyan jól az én drágám.
Fél 6-kor kajolt elötte megvolt a fürcsi meg a masszázs. Utána kb fél óra hiszti és azóta alszik.

Most mindjárt kéne kajolni de ha nem kell fel akkor nem keltem . Kicsit húzom az időt.

Ja és ma volt a mázsálás mert pont egy hete mértük és az én drágám 180g-ot szedett magára egy hét alatt.

Gremese : kitartás te hős vagy nem hagyhatod el magad. Te vagy a topic fő embere.

Na megyek pihizni még egy kicsit.

Puszi mindenkinek.
20200310173350

Timi! És hol veszed ezt a vizet??? Én is kipróbálom.

Kép

Kép
regcsiken14

Sense
Hát üdv újra köztünk! Várjuk a történetet és a képeket a babóról.

Gremese
Hát nem is tudom mit írjak, mondjak. Kitartás és spuri a dokihoz!

Niki
Cadbury nyaaamiii jajj azt imádom :)

Kaqk
Szuper ez a kép és nem baj, hogy nagy, legalább jobban látszik :)

Pár kép akkor rólunk is:
Kép

Kép

Az üvöltő harcos :) harca fel!
Kép

És egy olyan amin én is látszom :)
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Esküszöm, nem beszéltem össze Gremesével, de pont azért jövök, hogy kiöntsem a szívem. Jobb cicim fáj nagyon, valami foltféle is van alul, a lázam jelenleg 38°C és megy fölfelé. Most vettem be algopyrint. Holnap doki, ha pedig a lázam nem megy le, a szopinak lőttek! De annyira utálja a tápszert! Remélem, azért ha nagyon éhes lesz, azért megeszi... Vuduzzatok nekem kérlek!!!! :cry: :cry: :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

Esküszöm, nem beszéltem össze Gremesével, de pont azért jövök, hogy kiöntsem a szívem. Jobb cicim fáj nagyon, valami foltféle is van alul, a lázam jelenleg 38°C és megy fölfelé. Most vettem be algopyrint. Holnap doki, ha pedig a lázam nem megy le, a szopinak lőttek! De annyira utálja a tápszert! Remélem, azért ha nagyon éhes lesz, azért megeszi... Vuduzzatok nekem kérlek!!!! :cry: :cry: :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

KTimi: ÉN ÉN ÉN írtam az ásványvizet! Bár én sima mezei Profis szénsavmenteset használok, de a kimondott babavíz még jobb!

Sőt, még az elején a lelkemre kötötte a doktornő és a védőnő is, hogy amíg szoptatok még véletlenül se egyek olyan kaját, ami fúrott kút vizéből származik! A nitráttartalom miatt! Bár már nem szoptatok, de gondoltam jó ha ti is tudjátok!

Kiskolbi, Gremese: megy a vudu a cicik gyógyulásáért!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mammikák!
Először is Emese! Nagyon sajnálom ami történik Veled! És rettentően szorítok Neked!!! Sok ++++++++++++++++++++++ Kitartás, hős vagy ezzel a ciciüggyel! Más már rég feladta volna...

Fleur! Nálunk is gyakori, hogy összefolynak a szopik :roll: , én sem értem miért mondják az okosok, hogy emésztési idő meg x óra teljen el, addig üljek a kiságy mellett, és hallgassam ahogy szegényke sír??? Majd be fog állni rendre biztos vagyok benne, de amíg éhes, etetni kell.

Ébresztgetés: én nem keltem fel, bízom a Kisfiamban, tudja mikor éhes.

Sense! Örülök, hogy jól vagytok! Pihenj amennyit csak bírsz

Juba! Sajnálom a Kisbabád! Remélem hamarosan minden rendbe jön. Sok+++++++++++++++++++++++++++ a kis Bertának!!!

Irina! Drukkolok, hogy minden rendben legyen, szerintem is jobb ha dokival megnézeted.

Regi! A védőnő nekünk azt mondta az a lényeg, hogy nitrátmentes legyen a víz, a legtöbb szénsavmentes víz olyan, a Jana forralás nélkül adható (az első 24 órábaN) - sztem Tesco-ban, vagy nagy bev.közp-ban van.

Bea! Szépek vagytok nagyon!

Motiot! De jó, hogy jöttél, örülök, hogy jól vagytok! Várunk képeket Áronról :wink: :lol:

Noel ma mintababa :lol: egy kicsit nálunk is nehéz éjszaka volt, ma viszont szopi-kaki-szundi-szopi-kaki-szundi... :lol: :lol: :lol:

Puszi Nektek! Nyugalmas éjszakát minden Babókának és Mamókának!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kiskolbi! Jaj de sajnállak, Neked is sok++++++++++++++++++ reméljük holnapra meggyógyulsz!!!

Fleur! Nagyon édesek vagytok! A harcos kép szuper! :lol: :lol: :lol:

Puszi! Vigyázzatok Magatokra!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Timi : mégegyszer köszi a tippet. Én is gondoltam rá, hogy ha ne lesz itthon ilyen babavíz akkor sima ásványvízet fogok használni de amikor mentünk szülni ezt vettem mert, hogy kicsi kiszerelésben lehet kapni. Maradt belőle és első napokba ezt adtam plusz folyadékként a babának és még van belőle.
Most ebből csinálom a tápszeres kaját.

Regcsiken : én a Corába vettem de láttam már DM-be is.
Ha kell akkor tezsek fel képet, hogy milyet keress.

Kiskolbi, Gremese kitartás lányok. Ti legalább tudtok szoptatni. Sok pihit nektek és megy a vudu.

Na megyek pancsizni aztán lassan remélem fel kell ő nagysága kajolni mert én is mennék pihizni.

Puszika mindenkinek és kellemes nyugodt estét.
20200310173350

Sziasztok!

Csak egy percem van, ket dologra reagalnek gyorsan:

Kiskolbi! A laz miatt nyugodtan szoptathatsz!!!!

Asvanyviz: En Magyarorszagon az Obudai Asvanyviznel dolgoztam. A sima asvanyvizes palackban ugyanaz van, mint a babvizesbe....Tehat mindegy, melyiket veszitek.

Emese!! Nagyon-nagyon sok pozitiv energiat kuldok!!!!! Szivbol remelem, hogy vege lesz mar a kalvariadnak! Es tenyleg nagyon buszke lehetsz magadra!!

Fleur!! Lilla tunemeny!!! :D
Vendég

Sense, de örülök Nektek! Gyere mielőbb fórumozni!

FLEUR, de szépek vagytok!!! :D

Kiskolbi: jaj, de sajnálom, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Nálad!!!

Anitja, örülök, hogy Noel ilyen kis ügyes! ;-)

KITARTÁS, LÁNYOK, SZOPIÜGYBEN ÉS EGYEBEKBEN IS!

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Mindenkinek kitartás.
Ma jön hozzánk egy másik doki néni aki a párom kollegájának az anyukája.
Remélem szimpi lesz a nő mert ha igen akkor a körzetit leváltjuk rá.

Ma két hetes az én drága nagy fiam.
Remélem kezd hatni végre az az Espumisan mert most már két napja kevésbé hasfájós a drágám.
Ja meg lehet, jót tesz neki, hogy felesbe kapja a kaját.
És persze itatom vele a Mecsek baby teát is úgy ahogy Timi írta, hogy kaja elött. Persze ha napközbe tudom és elfogadja akkor azzal is megszoktam kínálni.

Tegnap beszéltem a párom unokatesójával és jövőhéten valamelyik nap elkirándulunk hozzájuk budára. Neki van két kicsi gyereke az egyik 3,5 éves amásik meg 1,5 éves.
Eddig ő öntötte belém a lelket. Nagyon kedves aranyos. Igaz eddig míg nem volt meg Ádám eddig nem beszéltünk ennyit de nagyon kedves, hogy próbál segíteni.

Ja és most ha felkel a drágám akkor gyorsan megkajóztatom és irány a szabad levegő míg nincs szar idő. Aztán lehet, hogy menet közbe bemegyünk a közértbe is vásárolni kicsit.

Na megyek pihizek még kicsit amíg csend van.

Puszi minedenkinek.

Gremese, Kiskolbi : kérünk helyzet jelentést mi van veletek.
Kitartás lányok.
20200310173350

Sziasztok,

menyit kell ennie egy 4 kg gyereknek ml?

Most azon keztem el parázni, hogy szopik e eleget, bár mindig bealszik a cicin. Van aki azt mondjaz az ne hagyjam, van aki azt hogy mindegy. De gondolom ha éhes lenne nem aludna el és felébredne böfikor nem?

Az az igazság hogy nincs mérlegem itthon, hetente mérem csak, főleg azért mert csak idegesiteném magam, ha méregetném. Két hét alatt hizott 0.5 kg.

Tegnap este szopi után megpróbáltam fejni, nem csináltam eddig, mert ugy túnt nem szükséges. Akartam látni mennyi tejci marad a ciciben, de kb. 30 ml ha lejött akkor az sok. Inkább ne tettem volna.

Innentől kezdve keztem el parázni, hogy tuti kevés a tejem, megittam rögtön fél liter laktoherb teát. Létezik az hogy két hét alatt beállt a kereslet-kinálat a cicikben?

bevallom kész lettem ebben a témában.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Heni!
Szelina is bealudt a cicin, aztán mégsem volt elég a tejci. Szóval szerintem semmit nem jelent... :shock: De ha hízott, akkor minden rendben! Az tuti!!! Ne aggódj!

Mérleget egyébként lehet kölcsönözni. Szerintem az első időszakban nem árt. Legalábbis nekem jobb lett volna, ha előbb kölcsönzök... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Heni, szerintem is igaza van Reginek: szépen hízott a babád, fél kiló/két hét az nagyon jó (ekkora babánál, csak azért merem mondani, mert Ádám ndulósúlya is 4 kg körüli volt)!
A méricskéléssel meg úgy vagyok, hogy eddig naponta mértem (kb. két hete kezdtem), de már meguntam, úgyhogy csak hetente fogom, aztán a mérleget visszaadjuk úgyis (mi is béreljük), és majd megyünk kéthetente mérésre az sztk-ba.
A bealváshoz még annyit, hogy az is számít, mennyire gyorsan eszik a babád: Ádám pl. villámgyors tud lenni (néha már ijesztő nézni, amilyen tempóban szlopizik), van, hogy 10 perc alatt belakik és félálomba zuhan a mellemen, de jóllakott ennyi idő alatt.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

GRATULA minden anyukának a picikhez!

Mindenki nagyon ügyes!

Mi csöppünk szept. 18-án reggel 7.30-kor,mindössze 2h.20perc vajúdás után érkezett a világra, 3560gr súlyal és 54cm-el.

Eddig nem írtam,mert kicsit elvagyok havazva.

Nekünk is összefolynak a szopik,és nem könnyű a nagyfiam anyahiányát is kielégíteni.

Egyik fiamtól a másikig rohanok + a férjemet is igyekszem nem elhanyagolni.

Én az igényszerinti szoptatást választottam. Remélem elég neki a tejem. Bár kaptam mérleget,de elemcsere után is össze-vissza mér.
Holnap megyünk védőnénihez,kíváncsi leszek mit fog mondani.

Dominik is bealszik a cicin,mikor tele van a pocakja.(Remélem ez a megállapításom helytálló,majd holnap kiderül)

Nagyon szorítok mindenkinek,hogy menjen a szoptatás,és a szopis gondok megoldodjanak.

Az én fiamnak levoltnőve a nyelve,és a kórházban a fő.o.-nő nem akarta felcsípni,mert nem okoz szoptatási gondot szeritne!
De éreztem,hogy nem tudja miatta rendesen bekapni a bimbit.Tiszta seb lett mind a két mellem,és már féltem mikor eljött a szopi idő.De mielőtt haza jöttünk egy másik aranyos Dr.nő volt és Ő felajánlottam,hogy megcsinálja,kaptam is az alkalmon.Eltartott 1hét mire megtanulta szegénykém az új bekapásimódot,így már nem fáj a szopizás.
Sokat kell gyakoroltatni velük,na meg nekünk is,hogy rendesen betudják kapni a cickót.

Szóval fel a fejjel..:)

Most megyek enni,és megpróbálok pihizni míg alszik az én drágám..:)

Tündi
varga tünde

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ide toltam a képemet:)
Mindenkinek gratulálok a babákhoz, nagyon szépek.Mindenki előtt le a kalappal.
Azért fordulok hozzátok mert novemberbe szülök a Sote 1.Női Klinikán és érdeklődnék a kórházról, orvosokról és a szülésznőkről.
Szült valamelyikőtök ebben a kórházban.
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Köszönöm.

Szép Napot midenkinek.
Szilvi
szilvi17

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk és szüléstörténet. Végre eljutottam idáig. :):):)

Gremese, feltűnt, amígy gördítettem az oldalt, hogy begyulladt a melled! Fejjél és menj dokihoz! Én most lábaltam ki belőle! Lázra mehet az algopirin, és a mellemre antibiotikumot írtak fel. Bendének ettől zöldes lett a kakija, de miután helyre jöttem, már újra szép sárga. Csak azért, hogy ne ijedj majd meg. :)
És fejjél.... Még éjszaka is... Tudom, hogy nehéz és fáj, nekem néha Apa maszírozta, mert már nem tudtam magamnak fájdalmat okozni, de muszáj, mert rosszabb lesz. sajnos azóta abban a mellemben nincs annyi tej, mint előtte, de azért még pont elég Bendének!

GRATULÁLOK AZ ÚJ JÖVEVÉNYEKNEK! Olvasni sajnos nincs időm, de azrét nem vesztem el... :wink:

És akkor a születéstörténet (ezt is kb 3 hete írom):

2007.09.04-én éjfél után nem sokkal arra ébredtem a kórházban, hogy csikar a hasam. Na most jön a must, amit előző nap bevedeltem… Legalább a székletemmel nincs baj. Gondoltam.  De aztán kb 20 percenként kellett menni 1 óra tájékán. Ekkor már úgy tűnt, mint valami menstruációs fájdalom, de mivel korábban is csikart így a hasam, ezért biztos voltam, hogy az. Aztán gyanús lett a dolog és elkezdtem nézni az órát. Ekkor már hajnali 2 óra lehetett. 10-8-6 percenként volt fájás, de rendszertelenül. 3 óra körül szóltam a nővérnek, akivel fel is mentünk a szülőszobára, hogy megnézzék, esetleg nem szülünk-e és a babával minden rendben van-e. Ott is jöttek a görcsök, de a gép alig jelezte és továbbra is rendszertelenül. Az ügyeletes doki megvizsgált, szűk 2 ujjnyira mondta és tiszta volt a magzatvíz. A szülésznő fél4-4 körül mondta, hogy csak jósló fájások lehetnek, próbáljak meg aludni. De vissza már nem engedtek a szobába, mert reggel újra meg akartak vizsgálni. Persze nem ment az alvás a szülőszobán… (próbálta már valaki??? )
Reggel 6-kor a doki újra megnézett, de semmi változást nem tapasztalt. Ennek ellenére én egyre intenzívebben éreztem a fájásokat. Szerencsére felkelhettem és sétálhattam, ami nagyon jó volt, és néha az ágyra támaszkodva hintáztattam a csípőmet. Apát 7 körül hívtam, hogy lehet, ma szülünk, de azért ne vegye készpénznek, mert itt csak jósló fájásoknak mondták. Apa kb 5 perc alatt beért, és szerencsére egy nagyon kedves szülésznővel keveredtem össze, aki behívta Apát, de addig is, míg nem jöhetett be, közvetített neki mindent. A dokim épp nem volt aznap, de szóltak neki, hogy jöjjön be és ő döntse el, mi legyen a további fejlemény. Kb 10 órára ért be, addig én megkaptam az előkészítést, hogy ha esetleg mégis szülünk, akkor ne azzal kelljen foglalkozni. A dokim szerint már szűk 3 ujjnyira voltam tágulva, és bekötötték az oxitocint. A kérdésemre, hogy mikor várható baba, azt mondták, kb kora estére. Hát nem biztattak túlságosan. A dokimnak el kellett menni, de mondta 2 óra múlva visszajön. Szerencsére hamarabb jött, mert fél 12-kor már majdnem teljesen kitágultam, csak nem tűnt el a méhszáj. Ekkor már a 2 órát célozták be, de Apa és a szülésznő megbeszélték, hogy jó poén lenne, ha délre megszületne. Ez volt 3/4 12-kor. Ekkor volt néhány vaságyat markoló fájásom, de csak néhány nyögésig futotta tőlem, meg Apától igyekeztem a szünetekben a nedves gézlapot szopogatni. A doki ezután mondta, hogy menjek el fürdeni, meg pisilni. Na a Wc-ig kijutottam, de már ráülni nem tudtam, mert éreztem a tolófájást. „rohantam” vissza a szülőágyra. Nagy nehezen felkászálódtam az első tolófájás alatt, de mire felértem éppen vége lett. Aztán már jött is a következő fájás. Kb 3-ra megszületett 12:15-kor Bende!
Apa fotózott, és elvágta a köldökzsínort, aminél kértem, hogy várjon még, mert fotózni akarom. Erre felültem és fotóztam. Utána a mellkasomra tették a babát, de csak néhány pillanatig. Gyönyörű volt!!!!!! A csecsemős nővér elvitte, és kb a varrás utánra hozta vissza, amíg a 2 órás megfigyelésen voltam. De olyan gyorsan elszaladt az a 2 óra! Alig vártam, hogy lekerüljek a szobámba és újra magamhoz ölelhessem!

Hát lehet, hogy szerencsés vagyok, de azt kell mondanom, bármikor újra kezdeném!!!!!

Manófalvi + Bende

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Kiskolbi, most látom, hogy Te is hasonló gondokkal küzdesz! fejjél és azt próbáld odaadni a babának! És amikor nagyon fáj, akkor is anyatejjel etesd, ha egy mód van rá. Mi is kifejtük Apával és ő odaadta neki cumisüvegből. De ez csak 1-2 alkalom volt, utána ágyszélét markolva is, de odaadtam neki a cicit! Mintha tűt húznának ki belőle, de a baba mindig jobban ki tudja szívni, mint bármelyik mellszívó! És hogy ne szokjon rá a cumisüvegre, ahol szinte csak nyelni kell... egy bimbóvédő ilyenkor jól jöhet azért...

Kitartást lányok! Ne adjátok fel!!!!!!!!!!

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Emese, Kiskolbi!

Sajnálom, hogy ennyit kell szenvednetek ciciügyben! Hősök vagytok!

Juba!

Szorítok, hogy Berta baba gyorsan helyre jöjjön! Kitartást!

Velünk minden rendben van, Marci nagyon ügyes baba, büszke vagyok rá nagyon! Itt egy kép róla: Kép 1 nap híjján 3 hetesen

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Ma idegbeteg napunk volt!
Naívan elindultam reggel, hogy elintézem az anyaságit, családit, meg a TGYÁS-t. Tegnap kitöltöttünk minden papírt, kikészítettem mindent ami kell.
Fél kilencre értünk oda (20 km), kb 40-en voltak, még csak előbbre sem tudtam kéredzkedni, mert fele pici babával volt. Persze az én amúgy nyugodt kisbabám 5 perc múlva ordítani kezdett. Sehogysem volt jó neki, hiába ringattam, itattam teával...stb. Feladtam. Bementünk apa munkahelyére panaszkodni egy sort aztán eszembe jutott, hogy a TGYÁ-st nem is ott kell intézni, gondoltam addig legalább azt elintézem. Ott kb 5 perc alatt végeztünk, nem volt senki, és nagyon kedvesek voltak velünk. Na erre felbuzdulva visszamentünk a családihoz, hát még mindig 10-en voltak előttünk. Leültem hátha ki tudjuk várni a sort. 5 perc múlva megint elkezdett ordítani a drágám, akkor már éhes volt. (Persze kaját nem vittünk, azt hittem 3 óra alatt végzünk.) Így hazajöttünk ügyintézés nélkül. Tiszta idegbeteg lettem, mert esélyem sincs hogy babával ezt nyugodtan elintézzem, hosszú időre meg nem akarom lepasszolni. Ekkor felhívott apa, hogy péntek délelőttre kivett sziabit és elintézi. Megkönnyebbültem!!!
Mindez azért van mert cseszték időben megküldeni a papírokat, amikor még apa szabadságon volt.

Jó hír: lecsíptem egy hetet és elmentem a helyi nőgyógyászatra is. Mindent rendben találtak, nem muszáj kivárni még azt az egy hetet. Hát már csak apán múlik a dolog! :D

Anikó: tök édes Marcika, remélem személyesen is megismerhetjük majd!

Gremese, Kiskolbi: hogy vagytok???

Kép
Kép
timi26

Regi, Irina köszike a jó tanácsokat, ma már kiolvasva minden szakirodalmat, arra jutottam, hogy szopizunk, mint eddig, iszom a teát, babuci szopizik szorgalmasan és minden OK lesz. Legfontosabb a pozitiv hozzáállás, mert állitólag minden a fejben dől el.

Kép

Hát tudna ilyen szépen aludni egy éhes baba?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Vettem hordozó kendőt! Újra van két kezem!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

A hordozókendő szuper ötlet, már többen mondták! Szerencsére nekünk még nincs rá szükségünk, ahova leteszem Marcit ott marad, meg a pihenőszéke egy főnyeremény!

Elkészült a születéstörténetünk:

1191419075.6636.doc

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok Anyukák!

Megpróbáltam visszaolvasni, de feladtam. Annyit termeltek.... :-)

Teljesen odáig vagyok a kislányomtól, nem tudok betelni vele. Egész nap körülötte forog a világ. Hétfőn voltunk szemészeten és képzeljétek úgy megjavult a szeme, hogy már vitamint sem kell szednie. Köszönjük az imákat és a wudut!!!!

Tegnap aSotéra vittük feljődésneurológiára. Semmi extra nem volt, javasolták a gyógytornát mint minden koraszülöttnek.

MA már csak a postáig jutottunk.
:-)

Gremese: Basszus, úgy sajnállak a ciciügy miatt, pedig olyan lelkes vagy, nem ezt érdemelnéd. Azért ne add fel!

Regina: Én is gondolkodom egy kendőbe vagy egy kenguruba, de inkább kenguru lesz belőle, mert attól félek a kendőt nem fogom tudni megkötni, vagy kiesik belőle a baba. Adnak hozzá valamilyen használati utasítást a megkötést illetően?

Timi26: :-D én a másik véglet vagyok, már 11 hete szültem, de még nem mentem vissza a dokihoz, ja és már menstruáltam is :-(((((

Irina: Tetszett az idézet a gyermekággyal kapcsolatban!!!!

Mindenkinek javaslom vigyétek ki a babákat sétálni, mert pl nálunk olyan szép idő van, hogy a gyerekszoba hidegebb mint az udvaron a levegő.

Dobok egy mai képet!

Puszi mindenkinek! Kép séta után...
Vendég

Era! Van hozzá rajz. Szerintem nagyon jó. Kengurut mi is kaptunk, de még elvész benne.
Beatrice nagyon édes. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Emese:
jaj szegényem, jobbulást. :(
Jól kijutott Neked.

Juba:
gratulálok. :)

pár kép:
Pocoklány:
Kép

Kép

Marcu:
ilyen volt....
Kép
ilyen lett....
Kép

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok, Lányok!

V. Tünde: szívből gratulálok a babácskádhoz és sok-sok boldogságot kívánok Nektek!!!
Nyelvlecsípés: hmmm.... fura egy orvos... :twisted: Korábban írtam, hogy mi is nyelvproblémával (nyelvkinövés a nyelv legvégén) voltunk 2 hetesen műtéten, pedig Ádám tényleg tudott tőle szopizni, azért nem várattak minket, hogy majd vagy ellesz vele a kicsi vagy leharapja... nem értem, másutt miért tökölődnek ennyit, pláne úgy, hogy a szopihoz tényleg jól kell tudnia a babának irányítania a kis nyelvét...

Szilvi17: Hajni volt olyan rendes, hogy végig vezette, ki hol fog szülni és ki szült meg (l. a táblázatot), egy jóval korábbi verzióban, ha megnézed, látni fogod, ki szült a Sote I-en.

Manófalvi: köszönöm a születéstörténete, milyen aktív voltál szülés után, nahát, ez igen! ;-)

Aniko80: Marcid valami elbűvölő kisfiú! A születéstörténeted nagyon meghatott, az az érzésem, hogy akik szültünk, mások történeteit teljesen át tudjuk élni... én legalábbis ezt érzem :)

Timi26: jaj, ez a rémes ügyintézés, teljesen megértelek! Nekem tök ugyanez a gondom, hogy komoly tervezést igényel, hogy bárhová elmenjünk, mert nekem pl. a nőgyógyászom is kocsival oda-vissza több mint egy óra (és nem tudok vezetni, és akkor a csúcsforgalmat még bele sem számoltam; a kórházba menetellel anno uez volt a helyzet). Pénteken megyek hozzá, és ehhez kell Apa (ő vezet), visszük Ádámot is, hiszen egyedül nem maradhat itthon, és ha megéhezne, meg kell tudnom valahol etetni (a jobbik eset, ha ott a kocsi, mert abba csak beülök). Amúgy gyalog kb. 3 óra alatt járnám meg az orvost + várakozási idő nála é+ vizsgálat... ez van, ha az ember Bp. legszélének a legszélén lakik és nem tud vezetni...

Heni81: Peti nagyon édes, képet kérünk még!

Era
: Beatrice nevéhez méltóan gyönyörű kislány, és már olyan nagyot nőtt!

Hajni: már többször leírtam, milyen szépek a gyerekeid, ezt már nem tudom fokozni... ;-) Marcidat ilyen szemekkel és fürtökkel szét fogják szedni a lányok, ezt borítékolhatod! :lol:

Gremesénk, hol vagy?!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Ma jöttünk haza most csak pár kép :) :)
Gratulákat köszönjük :) S mi is gratulálunk mindenkinek :)
Tejci rengeteg,szopizik rendületlenül vagy alszik :)
Silka!
természetes úton született meg :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

pusz vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

Viranka!
Nagyon édes a kisfiad, és a tesója is :D !

Heni!
2 hét alatt fél kg hízás bőven elég. Már írtam, hogy Laurám 3220 g-mal jött haza a kórházból, és 2 hetesen 3840 g volt (mondta is a védőnőm, hogy ennyi hízás 1 hónapra is elég lenne :lol: ). Szopi után meg miért kéne fejned? Annak kell csak fejnie, aki azt szeretné, ha több teje termelődne. Én a 2,5 hét alatt 3-szor fejtem 20 ml-t, de csak azért, mert már olyan kemény volt a mellem, mint a beton. Én direkt nem fejek, az a célom, hogy mielőbb beálljon a kereslet-kínálat.

Regina!
Örülök, hogy bevált nálatok is a hordozókendő :D ! Hol vetted? Én még 5 éve az internetről rendeltem.

Anikó!
Az én Bálintom hihetetlenül nyugodt baba volt, nem csak a nyűgös babáknak jó a hordozókendő. Nekünk 5 éve még nem volt 2 autónk, és ha valami dolgom volt a városban buszoztam. Ilyenkor sokszor inkább hordozókendőben vittem a babát, nem babakocsiban. Meg amikor Miskolctapolcán kirándultunk (4 hónapos babával), akkor is jó szolgálatot tett a kendő. Arról nem is beszélve, hogy a kendőt újszülött kortól lehet használni, a kengurut meg csak akkor, ha már valamennyire tudja tartani magát a baba. Barátnőmék még 1,5 évesen is "felkötötték" a hátukra a gyereket, mikor kirándultak. Tényleg sokáig ki lehet használni.

Era!
De jó, hogy minden rendben van Beatricével :D ! És milyen jó húsban van :wink: ! Hány kg?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok !

Gremese : merre jársz ? Remélem jobban vagy ?

Kiksolbi : nálatok mi zu ?

Lányok tegnap volt az új doki néni. Hát egy tünemény. Az volt az első, hogy megadta a mobilszámát ha bármi kérdés van nyugodtan hívjuk akár hétvégén akár este is.
Olyan tipikus doki nénis. Úgy néz ki mint holle anyó.
Ja és azt mondta, hogy Ádám tök egészséges.
Szóval kicsit megnyugodtam és végül felkértük őt , hogy legyen ő a dokink.

Adott egy csomó tippet is.

Aki fej és szeretné, hogy többet tudjon fejni annak a fejés elött meg kell inni fél liter folyadékot a legjobb az ásványvíz vagy valami tejserkentő tea és utána fél órát pihenni kell aztán lehet neki állni a fejésnek.
Én most már kétszer is így csináltam igaz nem sokkal de 10ml-vel többet tudtam fejni.

A másik amit ő tapasztalatból mondot, hogy amikor jön a szeles idő akkor a fiú babák jobban hasfájósak azon a napon.

Na most egyenlőre lépek kicsit aztán majd jövök még bár marha nagy a pangás.
Mindenki babázik ezerrel.
Remélem nem azért nincs senki mert hiszti van és nyugtalanság hanem mindenki pihen.

Puszi mindenkinek és kellemes napot.
20200310173350

Sziasztok!

IRINA:Köszönöm a válaszodat, megnéztem az összes 156 oldalt nem bírtam abbahagyni annyira jó volt 3.5 óra alatt elolvasta, nagyon szép az összes baba.GRATULÁLOK mindenkinek!!!
3 kismamát találtam vagyis azt hiszem kettő már anyuka a Nyerkit és Mmarica már anyuka.

Tehát most hozzájuk szeretnék fordulni segítségért.
NYERKIT és Mmarica!
Mi a véleményetek, tapasztalatotok a SOTE 1-ről, nagyon megöszönném ha tudnátok segíteni, mert novemberben szülnék ott és infókat gyűjtök, azért fordulok hozzátok mert friss még az élményetek.
Köszönettel:Szilvia
szilvi17

Sziasztok!

Szilvi: az én barátnőm is ott szült két hete. Amennyire tudom, nagyon jó tapasztalatai vannak, nagyon rendes dokija volt. Ha gondolod megkérdezem a nevét!

Gremese, Kiskolbi: jelentkezetek már! Szétizgulom az agyam miattatok!!! Remélem rendben van (lesz) minden!!!

Bi-bi-bííííí: este 7-től reggel 5-ig meg sem moccant a drága!!! Alakul az éjszakai leszokásm a kajcsiról. Nappal megeszi a kellő mennyiséget, úgy látom ez megint beválik (mint Rebekánál!)

Viranka: hatalmas babócád van. Gratulálok! Köszi a könyvet, még nem jutottam el a végéig, de nagyon jó!

Grandáról nincs hír???

És Amona???

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Lányok!

Olyan jó ide jönni, itt tényleg mindenki Barátnő! Mikor olvasom a soraitokat, amikor bíztattok, teljesen elgyengülök, köszönöm ezerrel! :oops: :D

Szóval a kálváriám: tegnap előtt du. kezdődött a mellgyulladás, a jó cicimen egy tenyérnyi vörös folt. Estére belázasodtam, de szoptattam szerencsére.
Hozzá kell még tennem az egészhez, hogy szerintem nem is a pangó tej miatt alakult ki, hiszen csak ez a cici dolgozik, hanem a kialvatlanság, kimerültség miatt. Ugyanis aznap az én lányom reggel f7-tól este f9-ig nem aludt, hanem egész nap, 14 órán keresztül ordított. :shock: Nem tudjuk, mi volt vele. Ez indította el a dolgokat. Délután ugye kezdődött a gyulladás, tegnp reggelre már 38,2 volt a lázam. Szóltam anyunak, csináljon valamit, ő felhívta a sebészt, aki látni akart. Hulla fáradtan és fájó-nyilalló cicivel bementünk Apával. A karomat, ha emeltem, az is fájt. Szörnyű állapotban voltam én még így a büdős életben nem éreztem magam. Mint egy zombi! És akkor Irina idézete lebegett a szemem előtt, hogy a szülés a gyerekágyhoz képest egy vicc. Nos én akkor a gyerekágyat horrornak gondoltam. (Most már nem! :) )
Be a dokihoz, aki szörnyülködött egy sort, antibiotikum és jegelés.
A babát addig anyu putyulgatta. Hazamentünk, délben a lázam 39,6 lett. Minden izületem sajgott, remegtem, mint a nyárfalevél, nem bírtam felekelni, Apáék borogattak, meg hoztak enni, inni. Apa csinált mindent a babával, ő szórakoztatta, pelenkázta, nekem csak a szopira hozta oda, egész nap pihentem.
Regel azonban megbeszéltem a babával, hogy anya nagyon beteg, és legyen jó kislány. Így is lett, ugyanis amíg én feküdtem, ő egyáltalán nem sírt, hanem evett, nézelődött, alukált. Igazi mintababa volt. Már túl vagyunk a 6 hetes vízválasztón, kíváncsi vagyok, milyen változásokat hoz.
Ma reggelre jobban vagyok, bár húz az ágy, és pihenek. Hőemelkedésem még van, mert nagy piros foltom, de már nem fáj annyira.
Azonban az aggaszt, hogy kevesebb tejet termel a cicim. Abban reménykedek, ha lemegy a gyulladás, ismét többet fog termelni.
És képzeljétek, a doki megnézte a defektes cicimet, és azt mondta, a tasak nagyon szépen visszament, csak egy ponton érezhető a duzzanat. A luk kicsit összébbment, épphogy be tudom dugni a fecsit, de a lényeg, hogy sokat javult.
És aminek nagyon örülök, hogy 5 hét után babuka ismét be tudta kapni a bimbit, és - igaz, nem szívott, mert hamar bealudt -, de legalább öt percet nyammogott rajta. Olyan érzés volt, mint mikor először bekapta a szülőszobán. Olyan jó volt! :D
Most pihizek ezerrel, és gyógyulgatok.

Kiskolbi! Látom, hasonló cipőben jársz szegénykém. Mi van veled?

A babafotók meg valami gyönyörűségesek!!!!!!!!!!

Lassan majd behozom magam és reagálok mindenre, de most csak helyzetjelentést adtam.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni! Lilla nagyon cuki! Marci csillagszemei pedig gyönyörűek!

Viranka! Micsoda grimaszok! Nagyon édes!

Banita! Itt nálunk vettem egy bababoltban. A vaterán is láttam, de annak nem tetszik a színe, és nem is sokkal olcsóbb…

Emese! Hatalmas kitartásod van! Szorítok nagyon!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok,

szerintetek miért nem alszik a drágám már mások éjszaka 3 és 6 óra között? Jóllakik, kap tiszta pelust és csak bámészkodik és esze ágában sincs aludni. A front teheti? vagy sokat alszik nap közben szerintetek?

Heni

Heni
KépKép
heni81

mások=második

Heni
KépKép
heni81

Szia Timi!

Köszönöm a válaszodat.
És fogadott orvosa volt vagy ügyeletes?
Igen légyszives kérdezd meg nekem, köszönö szépen.

Mindenkinek szép napot.

Szilvi
szilvi17

Sziasztok.

Emese: nagyon szorítok! Te aztán végig járod a hadak utját a ciciddel. Le a kalappal,hogy még mindíg szoptatod a picidet,ennyi gond után,pedig álltalában ilyenkor elbizonytalanodnak az anyukák és felhagynak a szoptatással. Te vagy a mi példaképünk.!..:):):)

Irina: hát igen még hülyének is éreztem magam,hogy minek erőltetem a felcsípést,úgy érveltek meg beszéltek róla.A lényeg lelkem mélyén éreztem,hogy ez nincs rendben és csak mondogattam ha ott nem csinálják meg elviszem máshová stb.Végül megcsinálta egy kedves Dr.nő,ő nem kételkedett bennem.Ez nagyon jól esett.

Én is gondolkodtam a hordozon,nem rossz ötlet..:)

Jaj ma voltunk méreckedni.

Képzeljétek 3430gr-al jöttünk haza és most 4280gr a súlyunk.!

Nagyon örülök neki. Ezek szerint van elég tejcim és elég is a Manómnak..:):):):)

Heni81
: nemlehet,hogy keveri a nappalt az éjszakával?
Amúgy a mi éjszakánk is rosszab, mint a nappalunk.

Timi26
: akkor Te már túlvagy a kontrolon. Ha szabad ilyent kérdezni,milyen fogamzásgátlót fogtok - fogsz használni.? :roll:

Tényleg ki mit fog használni.? :oops:

Mert bajban vagyok a döntéshozatal miatt.
Nekem csak a gyógyszer maradt.És azt próbálom kideríteni,más topikban is,hogy mi a vélemény álltalában róla. :oops: 8)

Tündi
varga tünde

Bocsi Lányok, hogy eltűntem, de az elmúlt két nap megint bolondokháza volt. Ma Máté mintababa, úgyhogy itt is vagyok! :D

Köszi a szorítást a cicimért! Még aznap éjjel, mikor írtam, Apa meggyepált, sikítoztam, jajgattam, óbégattam ezerrel (szomszédok nem tudom, mit gondoltak :shock: ), de szerda reggelre jobb lett a dolog, és a lázam is lement, azóta se tért vissza. :D Kedd éjjel egyébként vettem be algopyrint, tényleg zöldes lesz tőle a kaki, és lehet, hogy a gyogyi miatt volt Máté tegnap tiszta nyűgi, és alig evett. Ma persze próbálja bepótolni, 100-110-eket puszil be 4 hetes, kb. 3600g-os baba létére, nagyjából 3 óránként. :shock:
Szóval a dokinéni azt mondta, szoptassak nyugodtan, akkor menjek csak nőgyogyihoz, ha a láz nem múlik (de múlt!). Azért ma még egyszer megkínoztatom magam Gergővel, azt hiszem, nem árt (tiszta szado-mazo :lol: ).
ÉS: CSOMÓS MELLGYULLADÁS ALATT TILOS A TEJSERKENTŐ TEA! EZ FONTOS! Mert hirtelen tejbelövelléseket csinál, és akkor csak nőnek meg keményednek a csomók!
Különben észrevettem, rossz ciciben tényleg kevesebb a tej, de még elég így is, nem kell tápszer, meg hát fejek szorgalmasan. Csak még mindig nagyon be van gyulladva a bimbikém, azt is kezelgetem. Próbáltam vele szoptatni, ment is, aztán szopi után pár perccel ismét bevadult. Majd csak megoldódik... :roll:

Timi26: emléxel? Anno aggódtam itt a cumisüvegeken, mondtad, hogy nektek a Nuk nem jött be, és hát én is lecseréltem az üvegeket Aventre. Aztán Máté nem volt vele valami ügyes, mindig csomó levegőt nyelt és rengeteget bukott. Így hirtelen ötlettől vezérelve előástam a szekrény mélyéről a Nuk üvegeket, és képzeld, szuperül megy neki belőle a kajálás, majdnem, mint ciciből! :wink: Ezek szerint babája válogatja. Úgyhogy most felváltva eszünk ciciből meg üvegből, amíg jobb (azaz a rosszabb) cickó rakoncátlankodik.

Sőt! Új gyerekdoki-néninktől azt is megtudtam, hogy valószínű azért ordít a gyerek kaja közben, mert a ciciből túlságosan ömlik a szájába a tej. Tegnap bebizonyosodott, hogy tényleg így van. Sikerült szembespriccelnem szegénykét (még hozzám se ért a Drága), aztán meg szopizás közben jókat félrenyelt, jött is a sok bukta meg köhögés. Nem tudjátok, hogy hogy lehet lassítani a tej áramlását? Vagy csak ha fejek etetés előtt?

Na megyek, gyorsan visszaolvasok, aztán még írok, ez most csak a kért helyzetjelentés volt! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Varga Tünde: a fogamzásgátlásról hosszasan beszélgettünk a dokival. Gyógyszert nem akarok szedni, a gumi hosszútávon nem jó, az aktus közbeni fogamzásgátlás zavaró, javaslatára maradt a spirál. Egész jókat mondott róla. 7000 Ft-ért felteszi és 5 évig nincs gondunk vele, csak ellenőriztetni kell. Valószínűleg azt választom, de csak december környékén tudja feltenni a műtét miatt. Addig meg kihúzzuk gumival.

Gremese: KITARTÁS! És pihenj amennyit tudsz!

Kép
Kép
timi26

Emese: piros foltom nekem is van. Szerinted megoldódhat magától is a dolog, ha sokat masszírozzuk a fájós területeket? Masszázs után mindig eltűnnek a csomók, csak aztán ha túl sok a tejci, akkor megtelnek megint. A Te helyzeted úgy látom, sokkal durvább lett, mint az enyém, de azért én a dokit szeretném megúszni. Véleményed?

Detti
KépKép
kiskolbi

Szia Detti.

Hát te vagy a másik hősünk..:):)

Én nem szeretném ezt amit Ti, Emesével éltek át.. :shock: :shock:

Tényleg le a kalappal.

Tudjátok,hogy mitől alakult így? A gyulladt bedurrant mell? Csak,hogy tanuljak belőle,nehogy így járjak.

Azt nem tudom,hogy hogyan lehet lassítani a tejáramlást,de nálunk is előfordul szopi közben, van egy kis nyüszi mikor beindul a tejcsi , megéri szegényem nyelni.

Na meg a csuklásról ne is beszéljünk,ha egy nap nincs vagy háromszor, akkor egyszer sem.

Azt hallottam a védőmtől,hogy egy két csepp citrom leve segít,megpróbáltam és bejött! Igaz utánna meg sajáltam szegénykémet,mert csak termelte a nyálat és megérte nyelni.. :)

Tündi
varga tünde

Timi26: nekem volt spirálom Benci után. De gondom volt vele,ezért nem választhatom,sajna..:(

Nem sok vizet zavar,ha rendesen fent van és tényleg ha úgy veszük nem kerül sokba..

Milyen műtéted lesz?
varga tünde

Tündi! Azért én még elég jól jártam Emeséhez képest, de tényleg sza@r dolog. Nem tudom, mitől alakulhatott így. Egy ideig én se fejtem, mikor látszott beállni a kereslet-kínálat, aztán mikor a bimbi bedurrant, és nem szoptattam belőle, akkor muszáj lett. Szerintem a mellszívóval nem lehet a mell alsó részéből rendesen kiszenvedni a tejet, és innen indulhatott a probléma. Mondom, szerintem. Vagy csak én vagyok béna, de mindegy, valahogy majd megoldjuk. Most is megyek "fejszézni", mindjárt etethetek megint. Fele üvegből, fele ciciből, és akkor még a Fiatalúr lelkecskéje is nyugodt, hogy nem kell nélkülözni Anya cicijét! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Drága Anyukák!

Ismételten visszatértem, de most már az én kics csodálatos Boglárkámmal!

Bogi szeptember 26-án 10 óra 9 pervkor látta meg a napvilágot. (3250 g és 53 cm).

A szülés programozott császár volt, mivel Bogi csak üldögélt a pocakomban és nem fordult be az utolsó pillanatig.

A kórházból hétfőn enegedtek haza és most jutottam el odáig, hogy bekkukantsak hozzátok!

Nem tudtam mindent végigolvasni, de...

Gremese: nagyon- nagyon drukkolunk Neked, hogy a jó cickód helyrejöjjön. Példát vehet rólad mindenki, hogy melyien kitartó vagy!

Mindenkinek aki az elmúlt egy, másfél hétben megszült annak gratulálok és csupa-csupa jót kívánok!

Nálunk minden a legnagyobb rendben idáig. Bogi egy álom, eszik - de még mennyit - és alszik.

Tényleg nem semmi a gyermekágyas időszak. Én spec azzal kezdetm, hogy amikor hazajöttünk szinte álombe bőgtem magam. Egyszerűen nem értettem mi a frász tört rám. Hirtelen megijedtem attól az óriási felelősségtől, amit egy gyermek jelent. Hál Istennek ez az állapot nem tartott sokáig és most már jól vagyok. Szegényx kicsi lányomat sajnáltam, hogy milyen kis szerencsételn mamája van.

Ti nem éreztetek valami hasonlót?

Persze azért azóta is akad minden napra valami izgulnivaló. Valamelyik nap besípolt a légzésfigyelő, pedig semmi probléma nem volt. Remélem ez nem fog sűrűn előfordulni. Már másoktól is hallotam, hogy igencsak szenvednek ezzel a szerkentyűvel.

Na most lépek, mert menni kell szopizni!

Puszi Mindenkienk, majd jövünk!!!!!!

Andi
Kép
amona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?