A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Kinderke: Köszi.:) Majd elmúlik, csak időnként nagyon szar. Hiányzik valaki, aki... áhh.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Annee! Simike-simike, puszika-puszika. A hormonok vagy más a baj?
Petyusod jobban van már?
mtücsi

Kép

Gurgula: altatási trükkök 1. lecke:
tégy pelenkát vagy valami mást a gyerek szemére, hogy ne kukucskáljon, döfjél cumit a szájába, hogy ne dumáljon, amit bebiztosítasz egy zoknival, hogy ki ne essen! Épp csak az orra luka legyen kint, hogy meg ne fulladjon, majd apró mozdulatokkal rázd a fenekét. (nálunk ez 5 percig van így, utána alvás szokott lenni)
ckat

Ckat: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ez jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

Annee: Mi baj van? Elmondod?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gurgula jut eszembe nálatok nincs cumi.... azért a zoknit ne tömjed bele :lol:

Annee: fel a fejjel, dobj be egy tábla csokit, nekem az vált be
ckat

Annee.... nem áhh, hanem tessék nyugodtan kiönteni ami nyomja a lelked. Vagyunk itt elegen, csak kerül valaki aki szívesen meghallgat. Ugyi?

Gurgi: nem dokinéni vót, hanem az aszisztensnő a rendelőben. Dokiig nem jutottunk el, s nem szeretem buherálni a nénit csak ha baj van. Elég munkámba került míg jófejnek viszonyítottuk egymást kölcsönösen. Na, a boszorkánnyal ez sosem fog bekövetkezni. Azt mán előre tudom, hogy jövő hónapban meg már a tehéntúrót fogja nekem kapacitálni. Akkor azt fogom arra lépni, hogy még nem kapott, de épp a héten készültem adni neki. Há-há-há. S a poén, hogy Edinával még megvárta a 4 hót, s akkor kezdte a mellétáplálós szövegét. Kati: méghogy nem halad a korral? Há dehogynem. Csak épp rákstílusban. Visszafele.

Métt nincs nálunk kullancs elleni oltás? Azt beadatnám. Akarom-nem akarom, gyermekeimbe mennek a galádok, sajna itt a kertben vannak. S írtásra esélyünk sincs, mert nem fogok én nekiállni a fél környéken én szponszorizálni az írtás költségeit.
Edinának fél évesen mán vót kullancsa, Adriának pedig tavaly júniusban, s szeptemberben már ezért agyhártyagyuszi gyanúval volt is a kórházban. Grrr. Nem kívánom senkinek.
S bassza meg a nyuszi. Hiába írok az oltásos honlapon levő emilcímre (persze telefonszám nincs), szarnak a fejemre válaszolni. De ennek a kullancsos izének utánajárok. Ha nálatok meg kell venni, akkor mennyibe kerül? És mikor kell beadni? És ha Edinának )6,5 év) meg Adriának (4 év) kellene beadni, akkor mik a "játékszabályok"?

Kép
kissmanó

Ckat: haláli ez a kép, s a szöveg melléje :lol: :lol:

Kép
kissmanó

ja, s ha ez volt az 1. lecke, akkor olvashatjuk a folytatást is?

Kép
kissmanó

Enikő! Nálunk is Ádikám hamarabb kezdte -érthető módon- a betegeskedést. Petinél pedig -miután később került közösségbe- később kezdődött. Ellenben mióta iskolába jár, alig volt beteg. Tavaly ugyan orrfolyás többször volt, viszont skarlátszerű torokgyulladással csak 3 napot hiányzott az iskolából. Teher alatt nő a pálma. :D

Ckat! Nem reagáltam a fotóitokra. Cép kismama voltál! Bors pedig nagyon édes mindegyik képen. És nem csak a képen, élőben is. :D
Szóval nálatok ez a módszer vált be? :lol: Jót derültem rajta. Drága csillag!
mtücsi

Mtücsii!
Köszi, ari vagy de Samu nem cumizik, nagyon utálja pedig sztem ha cumizna simánszki el tudna aludni vele akár a kiságyában is, főleg nagy cicizős lévén bár mostanában csak elalváshoz kell a cici. Emléxem az elején nem hittem, hogy le fog csökkeni a komfortozás és tényleg nincs már.

Ckat!
Zokni be :lol:

Egyszer-kétszer láttam, hogy szopizza az ujjacskáját de csak pár másodpercig + pelenkát is tömögett már be a szájába.

Annee!
Puszipuszinyuszinyuszi
torolve_20131003125716

Ajajj, vajon hogy vészelik át magát az oltást meg az utána következő órákat napokat a mai oltott lurkók: Balázs és Boglárka?

Kép
kissmanó

Jajj, felcseréltem a neveket..
Nem Mtücsi hanem Ckat
Jaja, vicces kis kép :lol:
torolve_20131003125716

Manó!!
Jah, akkó az asszisztensnőnek üzenem.
torolve_20131003125716

Andi
A huggies volt eddig a legrosszabb...Na majd akkor nézek mást.
Ckat
Kép
Gurgi
Nekünk náha beválik: csöpögtess egy kis tejet a cumira! Lilkó elmélázik rajta vagy 5-6 percet, mire rájön, hogy átvertük! Amikor Samu nagyon álmi, lehet bevenné a trükköt!
Esztora
Ja én is sajnálom a túrát, ha jó idő van jöv 7-en bepótolhatnánk!!

KépKép

KépKép
szivvi

íme a hurkincás kép, Hencsinek ígértem

Kép

s mert rettenet nyáladzik a jány, ezétt van az a förmedvény a nyakában.

Kép
kissmanó

Szurisok hogy vagytok??
Dorka
Neked is jobb remélem!!
Annee
Mi fáj, gyere meséljjjj!

KépKép

KépKép
szivvi

ckat
ez aztán az altatás :lol: :lol:

Gurgi
na akkor egyforma trapéz alatt tornázhatnak a júli 16.án született fiaink :D én egyenlőre nem teszem fel mindhármat Zalánnak, szerintem úgy kicsit sok, mindig 1-2-vel barátkozik

Egyébként ma még nem volt nagy alvás :shock: 2x 20 perc, meg egyszer 50, iszonyat álmos, és most a kiságyban küzd, de szerintem 5 perc és hortyogni fog. Én meg eszem (tonhalas pennét csináltam) aztán én is durmolni akarok! (mondjuk ez sosem jön össze, de hátha)

Kép
Kép
emma1976

Manó: A kullancs elleni oltás 3 részből áll. Az első 2 oltást 4 hét eltéréssel megkapja egyik évben, majd a 3.-kat ami a teljes védettséget jelenti 1 év múlva! Utána 3 évente újra kell oltani úgynevezett emlékeztető oltást kell kapjanak....
Oltásonként kb 2000 ft-ba kerül vényre. Nem tudom, kapható-e recept nélkül! :roll:

Itt tudsz utána olvasni:
https://www.babanet.hu/faq/oltas12.php

Tücsi: Skarlát? Jujj :x ! Hogy viselte szegény???

Gurgi: Hason vagy háton alszik Samesz?

ceniko
Szeged

Még nem tudtam visszaolvasni, alig van időm.

Sajnos úgy tűnik, egyre kevesebb a tejem. (Lehet, h eddig is kevés volt, csak nem vettük észre, mert nem mértük :oops: ) Pénteken, mikor a dokitól hazajöttünk, még tudott délután 110-et szopni Ádám. Azóta elkezdtük méricskélni (orvosi utasítás), és egyre kevesebbet szív egy ciciből, fejni is csak kb 10-20 ml-t tudok. Ma már két ciciből szív, délben összesen csak 70-et. Eddig megvolt a napi 600 gramm evés, de ezt mindenképpen el kell érni. A mellbimbóim készen vannak. A lelkem is. Úgy sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry: Ma, amikor megsimogattam Ádámot, eszembe jutott, h nem tom etetni, és könnybe lábadt a szemem. Most is :cry: :cry:

Gurgi: nálunk esti masszírozás Weleda tejjel v. olajjal fürcsi után, aztán beszélgetés, öltözködés, cicike, utána kicsit simizem a hátát puszika és "jó éjt kicsim" dumával beteszem hasra a kiságyba, betakargatom és felhúzom a zenélő macit, mire lejár már szundi van az esetek 80%-ban. Ha nem akkor kicsit még nyünyörög, meg mászik, meg fekvőtámasz, de belealszik kb. 10 perc után.

Annee: sok néha egyedül? nem tudsz valakire támaszkodni?
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Enikő! Fájt és piros volt a torka, na meg lázas lett. Rögtön antibiotikumot kapott, ha jól emlékszem Ospent. Nagyon hamar túl volt rajta.
Egyébként a nehézlégzéses időszak nagyon beárnyékolta az életünket. Emiatt éreztem azt, hogy Peti immunrendszere nem az igazi. De úgy, hogy nem a megfelelő gyógyszerelést kaptuk nem csoda, hogy nem jött helyre a gyerekem.
mtücsi

Ági ne add fel, és ne ess kétségbe! Kérlek! Próbálkozz a forró vizes borogatással és a rendszeres fejéssel, és igyad a Laktoherb teát napi 2 literrel! A lényeg, hogy ne ess kétségbe, és ne tudatosítsd, hogy nincs elég tejed! Vegyél tápszert, legyen otthon, ha nagyon kell, megnyugatás végett, de tényleg ne legyél szomorú. Fel a tejjel!

Andrea
Kép
kindernay

Szivvi: Huggiesben van most 4-9 kg-ig Micimackós azt hiszem, nekünk jó volt csak kicsi volt, mert szorította a combiját, a DM-ben akciósan vettünk 56 db 1999,-Ft. A Libero nem olyan szoros a combinál ez most éppen jó 6-8 kg-ig, a pampers szintén kicsi lett... Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz megfelelő pelenkát találni. :shock: Ekkora választék mellett.

Ckat: :lol: :lol: :lol:

Andrea
Kép
kindernay

TÜcsi: de mit kaptatok? Avagy mit nem? Félrekezelték a fiadat? :shock: Ez a skarlát olyan szarul hangzik :(

Ná: Figyuka, ne ess kétségbe jól beszél Kinderke!!! Amúgy én Zalánom is elejétől fogva vegyes táplálású. Tápit is kap, mert különben nem gyarapodott. Én is is próbáltam csak szoptatni, de akkor éhezett!! Úgyhogy vettem neki tápit és most szopik is meg tápit is kap, na bumm! 8) Nyugi van!!!!!

ceniko
Szeged

Ági! Ne sírj! Simi-simi. Hányszor esztek egy nap? Nálunk Gabi a többszöri evéssel kevesebbet evett, mint amikor 6x eszik (az esti 10 órás keletegetésessel együtt). Az, hogy fejni is tudsz, mindenféleképpen bíztató. Így kezdődik és utána egyre több lesz.
Én nem hallgattam senkire, a saját megérzésemre hagyatkoztam. Mindenki azt mondta, hogy ne keltegessem Gabit. Most, hogy már 4. napja csinálom, naponta 800 gr feletti mennyiségeket eszik.(Este is csukott szemmel 90-110 gr-ot eszik.) Így alszik kb.1/2 11 -től 1/2 7-7-ig. Nem is olyan régen -a múlt héten- nálunk is volt 590 gr is. Fel a fejjel, korai lenne feladni!
mtücsi

Lányok, kösz a vigasztalást!

Ádám 7-szer eszik mostanság, de sajnos sokszor alszik a cicin és lassú. Megint eltarthat 1 óráig is a ceremónia. Néha a pótlást bekanalazom neki, de nem tok sokat fejni. Amúgy van tápszer itthon, és én is úgy vok vele, h ha kell, akkor legyen vegyes táplálás.

Kinderke: forró vizes borogatás hogyan?

Ági: ha hiszel a homeóban: szedjél be egy pár bigyó Sedatif PC-t. Csak, hogy nyugisabban tudd kezelni.
Még jövök, rohanás van, hívtak, hogy érkezik a középső a kirándulásból, s menni kell érte.
De küzdjél ám, hisz ismerheted a mi harcunkat. Na, ha nekünk 2 hónapja folyik ez az adom-veszem, akkor neked sem szabad feladni.
Esti sört próbáld meg.

Kép
kissmanó

Na, szal a Sedatif PC az stresszes állapotra való. S azért tuti stressz alatt vagy ezzel a szopi/tejcsi/eszik-nem eszik eleget-tel.
De természetesen ha a végkifejlet az, hogy a tejcsi lépéselőnyt szerez veletek szemben, amit nem sikerül behozni, akkor azt is kell tudd, hogy attól még tök jó anyucija leszel a babódnak. S persze az is természetes, hogy csüggedsz az adott helyzet miatt, ismerős a szitu. Anno Edóval semmi netes (de más sem) támogatásom nem volt szopi ügyben, így anyatejjel a 3 hót már nem értük meg. Adriával pedig bő 3 hósan kezdett a tejcsi elmenni, pedig annyira, de annyira akartam a kizárólagos 6 hós korig a szopit. S mikor láttam, hogy nem jön össze (nem volt aki rágja a fülem, hogy a gyakori cicizés az egyik nyerő pont), hát tökre kibuktam, magamat okoltam mert a gyermekemnek nem kellett a cumisüveg, ő bőgött, én meg vele kórusban. De végül nem akart éhen maradni, s pár sztrájk után nyelte a tápit is. S cumisüveggel épp úgy tudtam szeretgetni, a szeretetemről bíztosítani, mintha ciczett volna. S most köszöni szépen, egy gyönyörű 4 éves kölök, aki imádja a tejecskét. Edina is okés, suliba jár, s még sosem rótta fel nekem, hogy ő szopizott a legkevesebbet. Majd talán a tapasztalataimmal adott esetben tudom őket támogatni ha eljön az ideje, s főleg ha meg akarják fogadni majd a tanácsaimat.

Kép
kissmanó

Enikő!
napközben hason, éjjel háton és ez mindig így van
torolve_20131003125716

Emma!
Jaja, egyforma.
Én feltettem mindet.
Azt mondta a védőnő, hogy a túl sok játéktól frusztrált lehet a gyerek. :roll:
Hát Samu nem hiszem, őt minden érdekli, sőt! szereti a változatosságot.

Kinderke!
Ez szép, mármint az esti elalvás. Tetszik.

Simisamusámueldinidanidániel :lol:

Ági!
Sajnálom de nem fog elmenni a tejecskéd. Nagyon szorítok, hogy jöjjön vissza!!
Vess be mindent amit lehet.
torolve_20131003125716

Szivvi!
Ehiszed, hogy má ezt is bevetettem :lol: áhh, felejtős. Samut nem lehet átverni..
Csinálok pelenkából cumit Kép
Lehet, hogy lemetszem a cicimet azt ráaplikálom egy cumira. Ne lepődjetek meg ha ecce megláttok a Fókuszban. :lol:
torolve_20131003125716

Oltás megvolt, üvöltés megvolt, de annyira, hogy alig hallottam, amit a dokinéni mondott. 6450g / 61cm. 3 órát nem aludt, máskor 2 után bealszik. 4 naptári hét múlva kell megint menni.
Mindjárt visszaolvasok.

kétfiús anyuka
babdorka

Hali!

NÁ: valaki itt írta a trükkjét -áldassék érte a keze, hogy leírta-, azóta én is úgy teszek: kádban fejek! Jó meleg vízzel engedd tele aztán uzsgyi! HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

Altatási trükkök lecke folyt. köv. este :D

Tücsi: nem akarsz vonalzócskát készíteni gyerkőceidnek? Én nem tudom mennyi idősek. (...kicsit önös érdek miatt kérdem, igazán tapasztalatot vadászok innen :oops: )
ckat

Hali!

ENNYIRE FONTOS AZ ANYATEJ c. dráma következik:
megvan minden vizsgálatom az anyatej leadáshoz. Hétfőn-szerdán-pénteken jön érte a kocsi. Mondja az elosztó néni, hogy jönnek hétfőn 13.30kor. Mondtam nem jó, mert babamasszázs van, 5 alkalomnyi hétfőn és szerdán, nekünk addigra el kell indulni, jöjjenek bármikor csak 13-15 óráig ne. Az nekik nem jó, mert mivel én lakom a legközelebb az elosztóhoz, hozzám jönnek utoljára. Mondom, akkor jöjjenek hozzám először. ÁHHHH, azt nem lehet :shock: Miért nem??? Én alkalmazkodjak? Hűtő meg úgyis van a kocsiban, eláll ott is. Erre, hogy bíztassam eme igen nagy cserére, mondom: napi fél liter tej kerül így a csapba. "Fagyassza le" "persze, hogy fagyasztom, de már több mint 7 liter van lefagyasztva, már a kaját nem tudom hova rakni, csak kiöntöm a legrégebbi tejet, ami alig 3 hetes" mire a csaj: hát sajnos az útvonal akkor sem felcserélhető. NEEEM??? akkor csesszék meg, ilyen rugalmatlan bandát! Ezek hírdetnek, hogy segítsünk a koraszülötteken meg azokon a babákon, ahol anyuka nem tud szoptatni. Én segítenék!
ckat

Ckat!
Várom a trükkjeidet!

Samukám 1 óta alszik.
Mai séta kilőve sztem...mingyá besötétedik.
No jön a trapkó azaz trapézolás apával.
Anya meg elmegy vesz magának vagesz harisnyát.
torolve_20131003125716

Ckat!
Ez gáz.

Felébredt a kisangyalom.
torolve_20131003125716

Képzeljétek, megfordultunk hasról hátra. Leraktam a játszószőnyegére és ahányszor hasraraktam ő megfordult. :lol: :lol: :lol:

Dorka, szép méretei vannak Balázsnak!!! Csak nem fogja kiütni az oltás!

kispiskóta

Természetesen 2-re jutottam oda, hogy ágyikó, fiamnak 2.10kor kipattantak a szemei :shock: aztán franciaágyban dumcsiparti fél 4es zaba, és elindultunk sétálni. 10 perc sírás után bealudt, most kint alszik. Amikor anyukája már nem tud, akkor húzza a lóbőrt :? a kis cseles :D

Kép
Kép
emma1976

Ckat :evil:

kispiskóta

Zsú
Gratulálok! Ez nem semmi ilyenkor!

Manó
Nem is írtam, milyen gyönyörűség a lányod!

Dorka
Nem pici a fiad!
Nekem 62 cmhez 5770g volt hétfőn :D

Kép
Kép
emma1976

Manó: nagyon cég kiscsaj Gréti!

Ági: forró vízbe beülsz (én a mellgyuszinál csináltam) jól teleengeded és áztatod a ciciket, aztán fejés! :lol: De én azt is csináltam, hogy 2,5 dl műanyag üvegbe, vagy cumisüvegbe tettem forró vizet és rá a cicikre és bebugyoláltam pelussal, hogy ne forrázam le a kebleket!

Dorka: ez igen! Mi voltunk hétfőn kereken 6000 gramm! Van még két hetünk! :lol:

Takarítok egész nap... 8)

Andrea
Kép
kindernay

Manó: cég= cép :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Ági: Ja és ha ajálhatom akkor próbáld meg a vízben elkortyolgatni este nyugiba (gyertya, olaj vízbe stb....) fél liter meleg tejnövelő teát!
Sok sikert!

Andrea
Kép
kindernay

ajálhatom...

Andrea
Kép
kindernay

ez nem az én napom.. teljes zokni lettem a takarítástól.. vagy amúgy is???? :shock:
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Megjöttünk a csipőszűrésről. Minden rendben.:)

Köszi a simiket meg puszikat. Aranyosak vagytok!:) De ez olyan dolog amit nem szeretnék ide a "nagy falra" kiirni. Úgysem változtat semmin.:(:(:(
De akit nagyon érdekel, priviben megosztom.:)
És már jobb, csak kibőgtem magam. :roll:
Vendég

Gyors bekukk:

Szopi: Én már 6 hetes kora óta 4 óránként szoptatom,lehet szigorú anyuka vagyok, de belejött neki,szófogadó gyerek. És 2 hónapos kora óra átalussza az éjszakát (leghamarabb 6kor kel). Így a programunk: 4óránként 2O perc szopi (se nem több,se nem kevesebb), ezt már így megszokta.

Pelus: eddig csak a Huggiesből nem folyt ki.
Vendég

Ági
Ne add fel! Homeos tejszaporítót próbáltad már?
Manó
Édi nemisannyirahurki Grétike!
Ckat
Ez nem semmi! Így akarjon jót az ember!
Andi
Én mán egy pohár bort szeretnék elszlopálni :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Borinak
Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Annee!
Örülök a jó eredménynek és hogy vmivel jobb a kedved.
Ölelés.

Zsu!
Gratula Marcibabának!
Biztos nem szeret hason. :lol:

Szivvi!
Jó ez az ikon.

Kinderke!
Én holnap takarítok.

Na, séta elmaradt, harisnya vásárlás szintén. Atinak el kellett mennie, meló :( mondjuk örülünk mert jó píz. /könyvet tördel/
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?