A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

na, én még nem próbáltam ki, valahogy nem fért bele a tegnapi napba.
szóltam is apának, hogy pénteken az uszoda program az övé.
miben is állt a tegnapi napom?
reggel Adriát elvittem oviba. Utána Grétut a rendelőbe. Majd Edinát elvettem a suliból, s még egy pár tanszert meg kellett vennem Adrinak az oviba. Majd haza. Utána Adriát elvettem a túrázásról, majd Edót uszodába vittem (Adri tegnap ezt kihagyta), majd haza, majd ismét el az usziba, majd onnan a haverjeink kisfiát is hazavittem (anyájáék nem értek vissza az uszi program végére), majd Edót is haza. Hát megnéztem volna hány km. volt a három kocsiban (hja, ha van ennyi a ház körül) összesen. :roll:

Kép
kissmanó

Nyissátok az ablakokat! Fénypostával küldök almamustot annak aki kéri. Én most az vedelek.

Kép
kissmanó

hihi. milyen infót találtam: 115 éve, 1892 szeptemberében készült az első modern melltartó.

Kép
kissmanó

:lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :shock:

Kilenc hónappal a Colorado államot sújtó hóviharok után szokatlanul magas születési arányról számoltak be a helyi kórházak. „Úgy látszik sokan nem csak a hólapátolással foglalkoztak" - mondta David Hamm, az észak-denveri Lafayette kórház vezetője. Denver környékén tavaly december 21. és 29. között heves viharok tomboltak, amelynek következtében 61 napra vastag hótakaró fedte el a térséget.

Kép
kissmanó

tudtátok, hogy szeptember 26 a fogamzásgátlás nemzetközi világnapja?

Kép
kissmanó

Fogszabályozás után keresgélve (mert Edónak asszem fog kelleni sajna) íme mire bukkantam:

Mi szükséges ahhoz, hogy a gyermek állcsontjai, a két fogív harmonikusan fejlődjenek?

Legfontosabb az anyamellről táplálás! A szoptatás minden más előnye mellett a fogazat szempontjából sem elhanyagolható, hogy a szopás serkenti az állcsontokat a növekedésben.

Ahhoz, hogy a tej jöjjön, komoly erőt kell kifejteni: a nyelvet a felső fogívhez szorítva tudja a tejet szívni a kisbaba, miközben az alsó állcsontot is előre kell helyezni és az alsó ajkat szorítani a felső ajakhoz. Azonban egy éves kor után fogmosás nélkül az anyatej károsíthatja a tejfogakat, a benne levő cukor miatt, így a fogmosásra külön oda kell figyelni.

Kép
kissmanó

Jó Reggelt!

Mindenki: TALI???

Hencsi pohárból sem iszik Bogi?

Hú, ckat jó sok tejcsid van. Ez, hogy jön össze? Egy mellből szoptatsz és a másikat lefejed, vagy csak azt a mellet, amelyikből szopott?

Marci két hósan volt 6050 gramm és 62 centi :lol: De most például ez már a második hét, hogy jó ha 120at hízik, tehát lelassult, ezzel egy időben kezdett el többet mozogni. Ez egyébként tényleg így van, hogy 6 hós korukra megkell duplázzák a súlyukat?

Manó, jól el vagy! :lol:

Holnap lesz egy éve, hogy utoljára mensiztem! :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Na, én ma nem leszek, reggelre belázasodtunk, én meg tönkre bőgöm magam. Csillog a szeme, tök más a sírása, erőtlen, túl nyugodt, és végbélben 38,5. Már 2 kúpot elhasználtam, mert nem tudom, hogy kell félbevágni, és szétporlad, amit meg sikerült bevarázsolni a fenekébe, és összenyomva ott tartani, azt amikor elengedtem a fenekét (kb. 10 perc múlva), kinyomta... szóval bénázok, és bőgök. Ez a mai program. Visszaolvasni tegnap sem tudtam, bocsi, majd igyekszem pótolni.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Jobbulást nektek!!
Ha viszont kinyomja a kúpot akkor nincs eléggé mélyen. Tudom hogy nem kellemes, de bizony jó mélyre kell tolni hogy ottmaradjon.
Vendég

Dorka, melegítsd meg a kés élét és akkor könnyebben ketté tudod vágni. Az még jobb, ha van Gillette pengéd. (ezek az infók anyóstól, aki gyógyszerész). De, ha Germicid van, azt csak faragni tudod, mert mittomén, hogy készül.

Szegény Balázs!!! :( Reméljük hamar túllesz rajta!

kispiskóta

szép napot mindenkinek!

végre valaki, azt hittem csak Majám ekkora növésű, de látom Zsú Marcija is! :lol: (Maja 2 hósan 6090g 61cm)

engem annyira idegesít, hogy mindenki aki belenéz a kocsiba: jééé, mekkora! nagyon naaagy!

szépek a képek! Yukumo, Szilvi és a kiscsaj, a répás Bogi, Grétu a szép szemeivel! remélem nem hagytam ki senkit, ha mégis, ezer bocs! szóval mindenki gyönyörűűűű!

Ja, eszembe jutott, Ckat altatós irmánya! ISmerőőős! :lol: :lol: :lol: csak nálunk nem én rakom a szemére a pelust, hanem magára húzza! :lol:
kitámasztásnak nálunk komolyabb kell egy zokninál, mert kikapja a kezével a cumit és eldobja :shock:
íme: igaz pelus még nem az arcon, de arra készült
Kép

tejcsis sztori tényleg gáz! :evil:

Betegeknek jobbulást, Annenak pedig jobb kedvet! :wink:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

anne, mennyire mélyre? és hogyan is? :shock:

lynia-

Sziasztok! Jó reggelt!

Manó! Ennyi információhoz még lehet, hogy korán van. :lol: Amúgy az állszerkezet és a fogak fejlődésénél valóban ennyire fontos a szoptatás. Én még tovább megyek. Az álkapocs fejlődése kihat a későbbi tatásproblémákat illetően a csigolyaoszlopra is. Én ezt egy német szaklapban olvastam ezelőtt kb. 10 évvel és akkor ez már javában nem számított új felfedezésnek. Itthon erről csak egy kiropraktor ismerősömmel tudtam "társalogni".
Fogmosás: sztem a sógornőm még mindig nem mossa a kisebbik gyerek fogát. Az elmondottak után azt is el tudom képzelni, hogy a nagyobbik gyerkőc is csak az oviban mos fogat. :? De nem sokára beszélünk és akkor óvatosan rákérdezek.

Előltöltős mosómasa: nálunk is hatalmas sikere volt. Főleg amikor színes ruhák mentek benne. Petikémet szinte megígézte a látvány. Cumi be és gogolva hosszú ideig csak ezt nézte. Később a Corában minden alkalommal meg kellett látogatni a mosógép felhozatalos részleget. Mindegyiket nyitogatta, csukogatta, gombokat nyomogatott, bekiáltott a dobjába. Azt gondoltuk, hogy ha ez így megy tovább, biztos, hogy mosógépszerelő lesz. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Dorka! Ez ilyen. Most még durva, de a következőt már jobban viseli és az utána következőnél is jobb lesz a helyzet. Az első nap általában a legrosszabb, utána már egyre jobb lesz a babák közérzete is. Sokat alszanak ilyenkor a babák, ami lehet a kúptól is.
Balázskának jobbulást, neked kitartást! (Ilyenkor legalább tudjuk, hogy mi okozza a lázat és hogy ez ezzel együtt jár.)

Annee és Zsú! Mikor és hol lesz a Pólusos tali?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

ja és nemtom mi van, de pár napja fullon voltam tejcivel, ma reggel meg 6.30kor 2 mellből tutam csak etetni! :(
asszem ma rácuppanok a laktoherbre és hozatuk urticat is!

már akartam kérdezni, fogászathoz a tömésen és húzáson kívül hülye vagyok, mit csináltak a fogaddal Tücsi? mert ugye nekem is lepattant egy darabka

lynia-

Dorka! Kitartást, s természetesen gyors felépülést kis Balázsnak.
Asszem a kérdésem elnapolom, mikor inkább leszel gépközelben.(vagy a többiek Annee-n kívül akik esetleg próbálták a hullahoppot mostanság,m s nem gyerekkorban (én akkor sem) megy ez nektek? mennyi idő kell, míg forogni is kezd az a karika nemcsak símán leszáll a derékről? nekem Edinám lérte, hogy lehessen az övé, hát kezdek bedőlni a kívánságnak. írtóra állat, nekem nem müx).

Kép
kissmanó

Dorka
Nagyon sajnálom a fránya kort :( Kitartás!

Mary
Szuper a sorozatod

Lynia-Emi
Nekem is mindenki azt mondja, hogy nagy Zalán!
Az unokatesó (igaz kislány) 2 héttel született később és több, mint 1 kg-val könnyebb, mint Zalán :oops:
Tejcsi: tegnap este- hosszű idő után - én is 2 mellből etettem, de ma megint minen OK!

Zsú
Én úgy tudom, 4 hós korára szokta egy átlagos méretű baba megduplázni a súlyát. De ez 2 kgos és 4 kgos babócáknál nem így van! Zalán szerintem a 3220-át pont 3 hónapos korára duplázza meg
:D

Kép
Kép
emma1976

nem kapok semmi programot szombatra, így valószínű apa elmegy egy esküvőre ahova NEM szeretném elengedni (egyik ügynökünk nősül, s én rettenet útálom, bár az ellenszenv kölcsönös: csak ízelítőül: eccer mikor apa Svájcban volt munkalátogatáson, felrántott a székről mert ellentmondtam neki, meg másik alkalommal szemtől szembe elküldött az anyámba és így tovább..... csoda ha úúúúúúúúútálom?).
kotorászok a neten, de itt ezek a hülyék csak utólag számolnak be eseményekről, nehogymán ember fia-jánya részt is bírjon venni rajtuk.

Kép
kissmanó

:) na igen és Maja is kiscsaj :D sebaj, nem kövér, csak nagyobbacska, ez van, de idegesítő, hogy úton útfélen ez megy!
de jó tudni, hogy nem csak nálam van ez így!

esténkénti 2 cici eddig is volt, de hogy már reggel így kezdjük! :?

lynia-

hajajj, mi a 3800-at nem fogjuk 4 hóra duplázni. Nálunk asszem bejön a 6 hó. Hisz tegnap 6 kiló vót kereken.

Kép
kissmanó

Tali: Sajna ezt is ki kell hagynom. :( :( :(
Andris ma kap oltást. Szar lesz a holnap. :( :( :(

Emi: popsi megemel, villa fogás, és a mutató ujjad első ujjperce is a kúppal tűnik. :oops: 8) Csak egy pillanatig kellemetlen.
A titok nyitja hogy gyorsan kell csinálni. :wink:
Vendég

jaaa, ezt még nem is mondtam, DenevérPajti velünk lakott 1 napig! Tuti! ugyanis denevérkakis lett a gyerekszobában a fal a heverő mögött! :? a koppanást amit Szili hallott szerintemn zuhanás követte és kikötött a heverő mögött, majd előjött este a sötétben! :shock:

lynia-

köszi Annee, gondoltam hogy ujjas lesz a dolog, de reménykedtem, hogy tán mégsem! :(
jó tudni, hogy meddig kell, ha majd szükséges lesz! köszi!

lynia-

Tücsi, 10 körül? Ki jön még? :lol:

kispiskóta

Emi: denevértanya :lol:

Kép
kissmanó

Haliho!

Mennyit írtatok :shock:

Mi tuti, hogy nem tudunk talira menni. Megyünk 10-re Budafokra házat nézni.

Nagyon tuti kis éjszakánk volt. 1/2 6-ig aludt Samu, aztán meg 2/4 8-ig.

Zsu!
Sztem délelőtt 11 körül lemegyünk sétálni.

Gyorsan összepakolok és reagálok a hsz-ekre.
torolve_20131003125716

Rita, oksi, akkor csalatkozunk! :lol:

2/4 8 :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Köszi a kedves és érdeklődő fogadtatást! Meg sem érdemlem!
A kedvetekért kerestem egy-két képet!
Kép ez egy régebbi alvós Kép azopi után bealudt Kép és nem tudom figyelitek-e a rockervillát?!

A szurit túléltük, bár a rendelőben már oltás elött lepisilt örültem nagyon. Minek kell ilyen sokáig pucéran tartani egy ilyen csöpp gyereket?? :evil: 5170gramm és 58cm a hosszában nyújtást nagyon nem élvezte,de az oltás után pillanatok alatt megnyugodott. Éjjel meg fájt a hasa! Kicsit melegnek éreztem,de nem akartam gyötörni szegényt a hőmérővel, örültem,ha megnyugodott és nem húzta a lábát.
No hirtelen ennyi. A kúptól én is félek nagyon. Nekem azt mondta a doktornő,hogy tartsam csap alá és akkor eltűnik a fele és azt adjam be neki.
Vendég

Lányok, kösz az infókat!
Annee, hogy tudom mélyebben benyomni? Sztem vastagabb az ujjam, mint a végbele, fájdalmat meg nem akarok neki okozni. (Bocs a részletekért)
Jaj, úgy sajnálom szegényt! Amúgy tiszta takony, meg köhög is, szóval, lehet, hogy nem csak az oltástól, hanem amit apa hazahozott még a melóhelyről bújkált benne, az oltás meg kihozta belőle.

Az éjszakánk sem volt egyszerű, már nem is részletezem.

kétfiús anyuka
babdorka

Kicsit nagyok lettek a képek bocs... De így legalább élvezhető a méret!! :lol:
Vendég

Manó, én gyerekkoromban sokat hullahoppoztam, most is megy, mintha abba sem hagytam volna (annyi ideig nem esik le, amíg akarom / bírom). Már nem emlékszem, mennyi idő alatt sajátítottam el a technikát, de sztem nem is mérvadó, mert a gyerekek könnyebben megtanulják. Vagy mégsem?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: Hú, ez durva lesz... Szóval, a kúp utat vág magának, mivel az anyaga sikositja a végbelet. A ujjad simán tudod vele csúsztatni mert olyankor a záróizmok ellazulnak. Csak gyorsnak kell lenni. Nem óvatosan, hanem egy hirtelen mozdulattal. Bocsi mindenkitől. :oops: :oops:

Brigi irt sms-t. Nincs netük, azért nem ir, de nagyon hiányzunk neki. Kérdezi hogy hol és mikor lesz a tali, mert már ő is kimozdulna.
Sajna nullán van az egyenlegem, igy nem tudok visszairni neki. Megtenné valaki hogy tájékoztatja??
Pü-ben elküldöm a számát annak aki értesitené. Köszi.

A következő talit már tényleg nem hagyom kiiii!!! 8)
Vendég

Na ja ez a nagy babás duma.
Samu 60-61 cm és 5350 gr. és mindenki azt mondja de nagy baba.
:shock: szerintünk meg normál.
Samu sztem fél évnél előbb nem fogja megduplázni a súlyát.

Basszus, holnap lenne a Pólusos tali..na fasza.
Hánykor??
A gáz, hogy Budafokról ki tudja mikor érünk vissza.

EmiLynia!
Basszus, már megint az a fránya denevér..hát ezt nem hiszem el :wink: vmi nagyon bejön neki nálatok
Cukker a kiscsajod!!

Manókám!
Te aztán jól informált vagy, fogigátlás, stb.
Neked anyukád sokat ott van ugye?

No. Nekem ma reggelre a jobb cicim írtó kemény volt.. :roll: de Samuka leszívta rendesen.

Dorka!
Gyógypuszi Balázsnak! Neked meg ölelés, ne szomizzz!

Anneee!
Remélem jobban vagy.
Tsókollak benneteket.

Hencsi!
Répás Bogi :lol: egyem meg de drága

Én karikor megpróbálom majd almával, hiszen ünnep lesz :lol:
torolve_20131003125716

ahogy itt olvastam az én gyermekem eddigi életében egyfolytában degeszre ette magát?neki mindig fehér darabos a kakija!

Dorka jobbulást Balázsnak, félek én is nehogy Nyunyi elkapja tőlem.

Ricsi azt mondta ma ő kell Nyunyihoz erre én már 1/2 8 óta fent vagyok ő még mindig alszik most éppen Nyunyival.
ma reggel 1 órát elvolt a járókában,de a hasonfekvést nem igazán kedveli így addig marad hason amíg nem reklamál.

a jó nagy baba mondatot mi is ismerjük!!!ráadásul Nyunyinak hatalmas keze van így folyton mondják hogy zongorista lesz vagy nőgyógyász ezt annyira unom hogy szoktam mondani:vagy zsebtolvaj
:lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Zsu!!
Jaja, 2/4 8. háháhá

Orsi!
Emőke nagyon aranyos!!! és jó színe van a farmerednek :lol:

Most lépek
torolve_20131003125716

Gurgii, neeem, ez a múltkori utáni felfedezésem! csak nem nézek a kanapé mögé gyakran és most leltem rá! :roll:

lynia-

Rita, eddig Tücsi meg én lennék.

Marci eljutott odáig, ha nem lát 2 méteres körzetben akkor reklamál. Tök jól elvan mindenhol nem kell kézben legyen csak lásson. :lol:

kispiskóta

Lynia!
Ja értem. Már kezdtem azt hinni, hogy rendszeres látogató nálatok denevérpajti
:wink:

Zsu+Mtücsi!
Mindenképpen holnap talicskáztok?

Figyuszka!
Hányan lennénk? mert nálunk is lehetne egy talicska jövő héten.
4+4-en elférünk még talán 5+5-en is..
Nah?
Jól van, talicskázzatok holnap, jövő héten meg nálunk
torolve_20131003125716

Zsú és Gurgi! Akkor holnap 10-kor a Pólusban és hol? Én hátul, a Gondola felől fogok bemenni. Bízom benne, hogy ott lesz parkolóhely.

És kinek van kedve még talizni ratunk kívül?

Annee! Én szívesen írok Briginek, ha átküldöd a számát.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi még nem is jelzett vissza, hogy jó e néki a holnap de. De lehet jövőhét is.

De jó nektek, hogy már kecó nézésnél tartotok. Hogy-hogy Budafok?

kispiskóta

:lol: egyszerre írtunk :lol:

Gondola?

kispiskóta

jó ez a talicska, meg a 2/4 8 is. :lol: :lol: :lol:

Hát relatív mennyit van itt az anyukám. Én kérésemre volt itt iskolakezdéses héten, most meg az alma/körte préselésre jött le a Zoltán kérésére. Hogy valahogy forralással - üvegbe töltéssel tartósítsa a sok mustot. Apám már nagyon reklamált a tegnap, hogy hiányolja, uhhó megy nemsoká hazafele.
Attól meg előre lila frászom van, hogy 2 hét múlva apa megy No-ba, s viszi anyámat is Bp-ig, hogy lássa hun is lakik a húgom. Na, akkor láss majd kiborulást, mikor a 3 csajjal leszek itthon egyedül kb (saját előrelátásom szerint) vagy 5 napot. Mert apa még Veszprémbe is készül, kapott valami érdekességet, s menne oda is tárgyalni. Ha nem vóna oskola, mennék én is, meglátogatnám Fűzfőgyártelepen a keresztszüleim, s megkuksiznánk Maját is, de így kilőve.

Kép
kissmanó

Zsú! Az a kisállatkereskedésnél van hátul a posta után. Székek is vannak asztallal és a mosdó is közel. És.. hm.... szóval fagyizó. 8)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Mary! Tündéri a kisfiatok. Nagyon szép!!!!!!!!!!

Szilvi! Olyan szépek vagytok!!!! Egyre jobban hasonlít rád ez a jány. :wink:

Emi! Maja kis cukker. Ès már nöö az új hajacska. :D

Hajni! ha kell én tudok sms-t küldeni netrööl, de akkor azt is irjatok meg, hogy mikor hol.

Orsi! De jó!!!! Még-még-még! Ti így is le vagytok maradva :wink: Kis rocker! :D

Manó! Gombát csinált, paprikával, hagymával megsütve egy kis olajban és volt benne tofu is. Nálunk ez szokott lenni a vacsi vagy sajtos tofus rántotta. Es mindig apa csinalja. :D
Na, azt a hulye ugynokot en kirugatnam apaval, de az bizti, hogy az eskulvol lebeszelnem. Milyen egy aggressziv allat! :twisted:

Dorka! Jobbulast nektek! Es ne szomorkodj, mindannyian at fogunk esni ezen. A doki nekunk azt mondta, hogy 6 hos koraig biztosan lesz legalabb egyszer lazas. :? Ez tenyleg igy van?

Gurgi, Emma! Gratula az ejszakahoz. En is egyre kipihentebb vagyok.

Tucsi! Mosogepszerelo :lol: Nekunk feloltoltos. :cry:
molkata

Tücsi és mi aza Gondola? Üzlet?

kispiskóta

Zsú! Igen, végülis üzlet. De mint írtam, fagylaltot (nagyon finomak) lehet ott kapni. De nem feltétlenül itt kell találkoznunk. Mondjad inkább Te, hogy hol fussunk össze. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Manóóóóó. és tősgyökeres fűzfőgyártelepi vagyok! :o anyum még ott is lakik
kik a keresztszüleid?????

lynia-

Jaja Kati, mér vagy fél centis a sérója! de mókés, mert máshol nem hullott ki, csak hátul kikopott így van egy pamacs a fejebúbján ami kb 3 cm :lol:

lynia-

szóval már és mókás

lynia-

banyek, vagy MAnó erről már volt szó? húhaaaa asszem az eszem nem jött vissza a terhesség után sem! :roll:

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?