A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » SOTE I.KLINIKA

Ági, köszi.
Szülés után miért kellett egy éjszakát ott töltened? Valamelyik nap hallottam, hogy mondták, annyira sokan szültek, hogy 5-6 anyuka a szülőszobán várakozik, hogy megüresedjen egy ágy valamelyik szobában. Ilyen esetben ebben az 1-2 napban a baba se lehet az anyuka mellett?

Kép

Kép
liv

Igen, sajnos nálunk sem volt hely, ezért kellett ottmaradnom. A babát elvitték a csecsemős nővérekhez, így sajnos mi külön voltunk első éjjel, este 10kor született, és másnap délelőtt 10-11 körül lett helyem. :cry: :cry:
Nem tudom, hogy ez minden esetben így van-e, mert nálunk elvitték a babát egy vizsgálatra a szülés után, s pontosan azt mondták, hogy "onnan már nem hozzák vissza a szülőszobára", de őszintén szólva nem hiszem, hogy ha nem vitték volna el a vizsgálatra, akkor ottmaradhat velem éjjel. Ha valaki ennél hosszabb ideig nem kapna ágyat, akkor azért biztos van valami megoldás, hogy találkozzon és szoptathassa a babát. Bár aki császárral szül, pl egy rokonom, egy délelőtt, ő csak másnap reggel találkozott a babával, mert az őrzőből, ahol a császárosok a műtét után vannak, mindig délelőttönként kerülnek ki az anyukák, így aki eleve délelőtt/reggel szül, az 1 teljes napot van ott. De aki pl éjfélkor (egy ismerősöm) ő már reggel ment a babához.

Kép
ági_bp

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy idetoltam az arcom, csak a Sotéról(1.)kerestem infókat, mert én is novemberben ott fogok szülni.
Éppen szülésznő keresésben vagyunk, tudna nekem valaki ajánlani, nagyon fontos lenne.Köszönöm előre is ha tudtok segíteni.
Nem sokat hallottam a kórházról, nektek milyen tapasztalaitok vannak vagy mit hallottatok a kórházról?????

Mindenkienk Szép Napot kívánok.
Szilvi
szilvi17

Szia Szilvi!

Szerintem olvass vissza 1-2 oldalt, s elég sok infót megtudsz.
Jó helyen vagy, szakmailag mindenképp!! Az emberi része sem rossz, bár néha azon lehetne javítani, de ezt már kitárgyaltuk az előző oldalon.
Szülésznőkről is írtunk többen is.
Minden jót!
Ági

Kép
ági_bp

Bocsi,hogy megint nyomulok,pár hsz-sal feljebb érdeklődtem,hogyan indulhatnék el dokit találni teljesen kezdőként és ismeretlenként.Volna erre esetleg ötletetek?Nagyon örülnék,mert a klinikához szakmai okok miatt ragaszkodnék.
Köszi szépen:Zsó
Vendég

Bocsi,hogy megint nyomulok,pár hsz-sal feljebb érdeklődtem,hogyan indulhatnék el dokit találni teljesen kezdőként és ismeretlenként.Volna erre esetleg ötletetek?Nagyon örülnék,mert a klinikához szakmai okok miatt ragaszkodnék.
Vendég

Vendég

Jaj,ne haragudjatok,ennyire nem vagyok ám erőszakos,csak kezdőőő!!! :wink:
Vendég

Szia Zsó!

Én lakhelyileg a SOTE I. Klinikához tartozom, ezért ismerősöktől érdeklődtem, valamint itt a fórumon olvasgattam és ezek alapján választottam dokit. Miután kiválasztottam elkértem egy ismerőstől a doki (asszisztensnő) telefonszámát és kaptam időpontot. Az első találkozás alkalmából szimpi, így megkérdeztem, hogy tudja -e vállalni a terhesgondozást és a szülést. Azóta is hozzá járok.
Remélem ezzel tudtam neked segíteni!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Szia mmzsó!

Én véletlenül futottam össze a dokimmal a kórházba Fekete Tibor, nagyon rendes, alaposan megvizsgál.Nem az a nagydumás, de szerintem nem is az a lényeg.
Én szerdánként járok hozzá, ha gondolod megadom a számát privát üzenetbe elküdöm csak írj, hogy érdekel e.
De én is itt tájékozódtam szülésznő téren és mindenki azt mondja, hogy a dokik is nagyon rendesek és a szülésznők is.
Ezért döntöttem úgy, hogy nem választok dokit sem és szülésznőt sem, csak terhesgondolzásra járok a Feketéhez és az ügyeletesnél szülök, remélem nem fogom megbánni.
Mikorra vagy kiírva?

Jó éjt mindenkinek.
Szilvi
szilvi17

Köszi a válaszaitokat,Eszter és Szilvi!
Köszi,érdekelne Fekete elérhetősége,elég jókat olvastam róla!Én is bízom az itteni dokikban,szerintem biztos nem jársz rosszul,ha ügyeletesnél szülsz.Lehet,hogy majd én is így teszek,de ezen még nem gondolkozom,ugyanis még nem vagyok kiírva,csak nagyon szeretnénk babát,és gondoltam,feltérképezem a lehetőségeket,hogy ha "helyzet lesz",lépni tudjak.(Mindig is ilyen előre intézkedős voltam :wink: )
És Ti mikorra várjátok a babót?

Szép álmokat!Zsó
Vendég

Ja,látom,Szilvi,november :P
Vendég

Szia mmzsó!

Bocsi már tegnap olvastam a hsz-edet, de csak ma értem rá írni is. Közben látom, hogy már mások is válaszoltak. Én is a Klinikára járok egy ideje. Az én orvosom Szabó Gábor. Egy barátnőm ajánlotta, aki szintén a doktor Úrnál szült tavaly.
Mi augusztus 11-én születtünk természetes úton, a múlt héten voltunk hat hetes kontrollon.
Doktor Úr csütörtökönként rendel én nagyon megvoltam elégedve a terhesség során és a szülés alatt is. Nekem nagyon sokat számított, hogy a vajúdásnál ott volt, epidural fájdalomcsillapítást csinált. Csak ajánlani tudom.
Ha érdekel a telefonszáma küldj pü-t.

Szép napot
Zsuzsi
k.zsuzsi

Szia mmzsó!

Én is csak most olvastam a topikot és látom több orvost is ajánlottak én 5 éve járok a klinikára,vagyi bocs most már 6.Dr Krasznai Istvánt tudnám neked ajánlani én 2x is nála szültem és a 3. babámmal is hozzá jártam t.gondozásra de sajnos nem ott szültem,de ez hosszú történet, hogy miért/ nem az orvos hibájából és nem is az enyémből, tisztán bürokrata okokból/, de most ismét vissza mentem hozzá./bejelentkeztem ideiglenesre anyukámhoz, hogy vissza tudjak járni a klinikára és ne legyen belölle gond/
tiea

Zsuzsi és Tiea,köszönöm a válaszokat!
Zsuzsi,akkor most Nálatok ezerrel megy a babázás...gratulálok! :wink:
Tiea,mástól is hallottam-olvastam Krasznairól,csupa jót.Te a klinikai terhesambulanciára jártál hozzá,vagy az alapítványi rendelésre?Egyáltalán,mi az,hogy alapítványi?Ott fizetni kell fix tarifát?
Szép napot mindenkinek :lol:
Vendég

Sziasztok ! A Sote I.sz.Klinikáról csak pozitiv tapasztalatom van.Az én dokim Dr. Krasznai István kitünő orvos ,figyelmes , törödő, kedves.Igaz a mi kis kis pocakakónk még csak 12 hetes, de annyi figyelmet kaptunk , hogy csak elismeréssel tudok nyilatkozni róluk.
Le a kalappal az ilyen orvosok előtt, EMBEREK csupa nagybetúvel.
Az ultrahangot Dr. Fekete végezte, megkönnyeztük mikor meghallottuk a pici szivhangját.Ő is is figyelmes , kedves, egy igazi szakember.
Örülök hogy őket választhattam.Mindenkinek szivesen ajánlom a Klinikát .Üdv Cickány :lol:
cickány

Hű,Cickány,ezt nagyonjó volt olvasni!Boldog babavárást és szép,egészséges kisbabát kívánok! :wink:
Zsó
Vendég

Szia mmzsó!

Így van, most csak a Picúr körül forgunk. De mindent megér. Remélem sikerül jól választanod és nemsokára Te is az "Várandós Ambulancia" előtt várakozol... :)
Üdv: Zsuzsi
k.zsuzsi

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni bővebb információval Dr. Magyar Zoltánról?
(Nekilendültem, hogy átnézem a korábbi hozzászólásokat, de reménytelen hosszúságú a topic, úgyhogy elnézést, ha ismétlést generál a kérdésem.)

Nagyon megköszönöm, ha tud valaki segíteni!

Üdv.,
Ankia
ankia

Sziasztok!
A segítségeteket ill. tanácsotokat szeretném kérni.

Első babámat várom, most vagyunk 14 hetesek és a SOTE I-en szeretnék szülni. Eddig Dr. Szendey Györgyhöz jártam, de azt mondta, hogy eléggé túl van terhelve, esetleg kereshetnék mást. Nem ismerek egy másik dokit se a klinikán, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Lelkiismeretes, rendes dokit keresek, aki lehet fiatal pályakezdő is, csak ne a csillagos ég legyen a határ a pénz terén :-)

A másik dolog, hogy nagyjából mennyit illik fizetni a vizsgálatokért és a szülésért, ha a doki azt mondja, hogy nem akar pontos összeget mondani, hanem rámbízza???

A harmadik dolog pedig, hogy nemrég költöztem el a VIII. kerületből, viszont az édesanyámék még ott laknak. Kell-e valamit azért külön fizetni a kórháznak, hogy ott szeretnék szülni, vagy jobb, ha visszajelentkezem anyuékhoz? Vagy már nincs ilyen külön fizetős megoldás?

Előre is köszi a segítséget!

Evin

Kép
evin

Szia Evin! A klinikán nem kell VIII.-kerületinek lenned ,hogy fogadjanak . aVIII. nem is tartozik hozzájuk, hanem az István Kórházhoz . A klinikához jelenleg inkább a Bp. környéki települések tartoznak . Ez biztos .Külön nem kell fizetned semmit a klinikának,de ha orvost választasz neki igen.Néha nem árt az ambulancián felejteni v.mi apróságot , nagyon öülnek neki és nem felejtik el . Viszont borzasztóan sokan vannak ,tehát jobb ha felkészülsz(könyv,újság,enni-inni való stb),Felháborodni és a z aszisztenseket szidni nem érdemes,nem mindig ők a hunyók ! Most hol laksz? Én az ambulancián Csaba Ákoshoz járok , vele is lehet beszélni . Elég jó és barátságos ,úgy tudom 4 gyereke van. delia
delia07

Szia Delia!

Köszi a választ!
Kb 1,5 éve költöztünk a XI. kerületbe.

Te most hanyadik hétben vagy? Mikorra vagytok kiírva? Meg tudod esetleg adni a doktor úr közvetlen elérhetőségét?

Ha nem nagy pofátlanság, megkérdezhetem, hogy a vizsgálatokért szoktál külön fizetni a dokinak (ha igen nagyjából mennyit)? A szülésre kb mennyit lehet számolni, ami nem kevés és nem is nagyon sok? Lehet, hogy nagyon bután hangzanak ezek a kérdések, de ez az első terhességem és a családba ill. ismeretségi körben sem tudok senkitől sem informálódni a "tarifákkal" kapcsolatban.

Persze, azt tudom, hogy a nővérek/asszisztensek nem tehetnek a csúszásokról, láttam én is, hogy milyen sok kismama jár oda. Nem vagyok szerencsére egy türelmetlen típus :-)

Evelin

Kép
evin

Szia Evin ! Nem tudom , hogy állsz doki témában .Az az igazság ,hogy én mint ambuláns csöppentem bele véletlenül ,és mivel "hálálkodás" nélkül is rendes volt ,nála ragadtam .Ha később is igy folytatódik akkor szeretnék nála szülni , de nem különösebben zavar az sem ha nem jön össze .Persze ez nem azt jelenti ,hogy ne adnék egy-egy vizsgálatnál .Kicsit úgy vagyok ezekkel a tarifákkal ,hogy ha minden rendben mindenkivel akkor miért is ? Nem igazán mászkálok be rendelés után és eddig még semmi extra igényem nem volt.Nem vagyok igénytelen , de nincs 100-150ezer forintom egy szülésre .Nekem sem adnak a fizun kivül extrákat.Szerintem nyugodtan kérdezz rá ,lehet,hogy mond ,delehet ,hogy rád bizza az összeget.Az orrod nem harapja le senki.Viszont kerüld el a verseny-kismamákat náluk még dollárban sem tudsz többet adni.Nagyon kellemes várakozást kivánok !!! delia
delia07

Evin !
Viszont már jártál a klinikán , igy nyugodtan jelentkezhetsz ,hogy továbbra is szeretnél hozzájuk járni . A Várandós ambulancián van Dr.Csaba Ákos !!!bOCSI DE MOST NÉZTEM MEG AZ ELSŐ IRÁSOD !Delia
delia07

Evin, küldtem neked elvileg privit, csak valamit bénáztam, így lehet nem ment át. Ha nem, akkor szólj, s megpróbálom újra elküldeni.
Ági

Kép
ági_bp

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Második babámat várom és a dokim sajna nem praktizál már, átírányított Dr Bőze Tamáshoz.
Ismeri esetleg valaki őt?
Ha tudtok róla valamit, bármit, légyszi írjatok!

Köszönöm!

Gabi
gabcika

Gabi, amikor még az első terhességemnél átkerültem a SOTE-ra, és nem volt saját orvosom, néhányszor beszéltem vele, neki tettem fel a kérdéseimet, nagyon korrekt volt, mindig volt ideje arra, hogy leüljön és válaszoljon mindenre, elmondott mindent, amit tudni szerettem volna, és amire választ lehetett adni, szóval nekem pozitív tapasztalatom volt vele kapcsolatban.

Kép

Kép
liv

Szia Liv!
Köszi az infot, ez is valami.
Remélem minden ok lesz, az előző dokim egy tündér volt, nem szeretnék most csalódni.
gabcika

Sziasztok Lányok!

Ha valaki már szült dr. Nagy Gyula Richárdnál, vagy hallott róla egy-két infot, szívesen venném, ha segítene nekem!
Nem igazán olvastam róla még sehol semmit, ezért érdekelne.

Előre is köszönöm a segítséget!

Rita
dkrita

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Halihó I!

ha olvasol még....várjuk az élménybeszámolót! Ha már egyszer izgultunk Értetek! :-)

Remélem jól vagytok..és Ti is Emcsi!
Ági

Kép
ági_bp

SZiasztok!
Dr Csatlós Éváról szeretnék információt gyűjteni... Most választottam őt orvosomnak, de nem igazán tudok róla semmit.. Esetleg valaki valamit hallott róla, vagy jár hozzá?
Köszi:ági
lag

Sziasztok!

Új vagyok itt, bár idáig csak olvasgattam a tapasztalatokat, most van egy kis időm írni is.

Idáig csak jókat hallottam és olvastam az egész klinikáról. Próbáltam Patkós docens felől is érdeklődni, meg a szülésznőkről is. Idáig Szilvi17-től kaptam választ, igen megnyugtatót :) .

Szép estét Mindenkinek!!!

Hanna-Betti

Kép
bolyszi

Sziasztok!
Nagyon orulok, hogy megtalaltam ezt a forumot, remelem tudtok segiteni.
Teljesen kezdo vagyok, ez az elso terhessegem. Jelenleg a 9. hetben vagyok, az 5. heten az sztk-ban 'futoszalagon', de legalabb megallapitottak ultrahanggal az oromhirt, utana viszont kulfoldre kellett utaznom. Nem igy terveztem, de nem tehettem ellene. Meg a vervizsgalatot sem tudtam akkor megcsinaltatni. Szerencsere pont az elso fontos vizsgalatra, a 12. hetre hazaerek, viszont addigra ki kell talalnom hova es kihez szeretnek jarni terhesgondozasra. Kozel lakom a Baross u-i noi klinikahoz, tobbek kozt ezert valasztottam.
Kerdesem, hogy amint hazaerek, rogton egy kivalasztott orvoshoz jelentkezzem-e be, vagy eloszor az ambulanciara kell mennem? Irtatok, hogy keszuljunk fel hosszu varakozasra. Ez csak az ambulanciara vonatkozik, vagy az idopontosra is? A honlap szerint az ambulancia delutan is rendel, vajon ez igy van a valasztott orvossal is? Eleg kotott munkaidoben dolgozom, nemigen tudok reggel/delelott vizsgalatra jarni. Egyebkent egyaltalan nem vagyok ismeros a korhazban, fogalmam sincs melyik orvost valasszam, de az megnyugtatott, hogy szerintetek mindegyik nagyon hozzaerto.
Bocs, ha lukesegeket kerdeztem, fontos dontesek elott informalodni szoktam, de erre itt kulfoldon most nem nagyon van lehetosegem.
Udv,
Szirom
szirom-mano

Szia Szirom!

Az egy dolog, hogy az első UH-s vizsgálatra hazaérsz, de nem ártott volna ha meg van az első laborvizsgálatod, illetve a vércsoport-meghatározás valamint az ellenanyag-szűrés is. A Terhes-ambulancián kell majd jelentkezned.Ha gondolod akkor választasz magadnak orvost (ami szerintem nem árt ha van), így rövidebb lesz valamivel a várakozásiidőd, de Te tudod.

Üdv:

ppetike.
Vendég

Szirom!

Én 11 hetesen kerültem a Klinikára, én kaptam telszámot, s egyből a válsztott dokihoz mentem. Egy szóval nem mondta, h le lennék maradva, nekem is addig "csak" uh volt, amivel megállapították a várandósságot. Sőt!! Ő csak 16 hetesen kért vércsoportmeghatározást és az első ellananyagszűrést! Úgyhogy, bizti orvosa válogatja..ráadásul én rh neg. vagyok, és ezt mondtam is neki, de így se kért a 12 hetes vérvételnél ellananyagot. Aztán a 16 hetes után még volt kb 28 hetesen és harmincvalahány hetesen is ellananyagszűrés.
Szerintem nem vagy lemaradva.
Minden jót!
Ági

Kép
ági_bp

Szia Szirom!

Szerintem sem vagy lemaradva semmiről, e miatt ne aggódj!
A lényeg, hogy az első, kötelező 12 hetes ultrahangra mindenképpen menj el, a többi vizsgálat, a vér és vizelet minta az uh. után is megfelelő,de sokat azzal se várj azért.
Ja, és a védőnőt is érdemes a uh. után felkeresned!
Utána természetesen vannak meghatározott időpontban kötelező szűrések, de ezt majd az orvosod elmondja.
Én a helyedben választanék egy orvost az ultrahang előtt, akivel már most leegyeztetném a dolgokat, tel.szám uh. bejelentkezésre, utána vizsgálatra, stb...
Célszerű két héttel a vizsgálat előtt időpontot kérned, mert elég telítettek az időpontok.
Ha választanál orvost, én ajánlanék neked két jó dokit, ha gondolod, priviben részletesebben leírom.
Jó egészséget!
Rita
dkrita

Sziasztok!

Mindenkinek koszonom a megnyugtato valaszat, kezd kerekedni a kep :)
Rita, irtam neked privit, megkaptad?

Udv, Szirom
szirom-mano

Sziasztok!

Meg egy kerdes.

Valaki meg tudna adni nekem priviben Dr. Papp Csaba telefonszamat? Elore is nagyon koszonom!!!!

Szirom
szirom-mano

Szia ági_bp (meg persze a többiek is)

:wink:

Nem csak a szám járt, az ujjam is fog előbb-utóbb. Gyermek most kitalálta, hogy akkor ő most kábé háromóránként eszik. Ez után jön még e fejés, aztán mire eljutnék odáig, akkor már lőttek az ebédemnek, vagy a "csináljunkkulturáltfehérnémberkinézetetmagunknak" projektenk. Lassan már arra is kezdek örülni, hogy nem növekszik a lakásban rendbe rakandó dolgoknak a száma, hanem stagnál. (Ez máshol is így van, vagy csak én vagyok ennyire béna...?)

:)

Szerintem egy hónapja lehettem fent utoljára, és akkor is csak roham tempóban, felületesen olvastam át a dolgokat. 1025944%, hogy megírom sztorimat, és nagyon aranyos vagy, hogy így érdeklődsz iránta(m), és várod.

Addig is egészséget, kitartást, türelmet, miazmást, és előre a békéért!

:lol: :lol: :lol:

l
l
Eger

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy van-e köztetek olyan, aki vérnyomás problémája van. Arra lennék kiváncsi, hogy ki mit szed, mert nekem a Dopegyn nem jött be, nem csinál semmit.

Szimó
szimó

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

https://www.babanet.hu/tarsalgo.....mp;start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

KépKép
KépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szimó, Corinfar (Cordaflex)?!

Kép

Kép
liv

de ezt a terhesség első 12 hetében nem lehet szedni, inkább a végefelé szokták adni, naponta 4x

Kép

Kép
liv

SZiasztok!

Tudna valaki nekem mesélni DR. Krasznai Istvánról? Őt választottam orvosnak, de azért érdekelnének a tapasztalatok!

Köszönöm az infókat előre is!

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Dr. Rab Attila szülész-nőgyógyász felől érdeklődnék,ha ismeri valaki,legyen kedves írni!
Leginkább azt szeretném megtudni, van-e magánrendelése?
Köszönöm.
Üdv.Zsu
susisusi

Sziasztok!

Dr. Csatlós Éva doktornőről szertnék érdeklődni. Láttam, hogy az előző oldalon is kérdezett vki felőle, de arra nem érkezett sajnos válasz. Van vkinek esetleg személyes tapasztalat, vagy ismerősétől hallott róla?

Előre is köszi a válaszokat!

Gab
kgaba

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.