A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

figyuzzatok, egy csomó játékre rá van írva h egészségre káros anyagot nem tartalmaz, meg h PVC mentes. de most a kezembe akadt egy rágóka, amire szintén rá van írva h egészségre nem káros, de az is h vinyl tartalmú műanyag. a PVC tudtommal poli-vinyl, nem? most akkor a vinyl káros v nem?! tudja vki közületek?

én megnéztem a dm-drogeriemarkt weblapot is, mert én a dm-ben már hívattam elő fotókat és tényleg nagyon jók és ott nagyobb mennyiségben 17 ft a 10-13-as méret. sztem az is elég korrekt ár, ha vki nem kicsi képeket akar. és nagyon hasonló ajándéktárgy készítős ajánlataik is vannak! meg fotókönyv, amiről még nem is hallottam, de az is jó ötlet sztem! :) csak az nem ilágos h a személyes átvétel mit takar?! kiviszik abba a dm-be, ami hozzánk legközelebb van v csak Pest v mi? :shock:
Vendég

Sziasztok,
rohanásba vagyunk..
fogzóknak további kitartást, a hófordulósoknak pedig szok pusszancsot!!!

Bacsbern, Zsófi totál nem fordul... se oldalra, se hasra, se hátra. Anyósom gyerkeorvos, de nem mndta hogy bármi extrát kéne csinálnom. Ülni szeret az ölünkben, ha hasra fordítom kinyomja magát most már viszonylag hosszú ideig, de nem mutatja semmi jelét hogy próbálna helyetváltoztatni. Én nem aggódom :) Majd eljön az ideje, sokat rúgkapál és TÖMI az összes ujját a szájába mert fogzik szerencsétlen de piszkosul :lol: szal szerintem ne ess kétségbe.

Amit Doo mondott, esetleg megpróbálhatsz beszélni gyógytornásszal, biztos van olyan gyakorlat amivel fejleszteni lehet őket. Mi talán megyünk úszni jövő héttől, meg forgatom minden nap, ha már ő nem akar, és azt hallottam hogy a lengetős, hintázós játékok fejlesztik az idegrendszert, és hozzásegítenek a mozgásukhoz is.
pici76

Én azt is hallottam már, hogy pl fogzik, akkor másban nem csinál ujjat, ha a finommotorikus mozgása fejlődik, akko rnem fejlődik a nagymozgásban... És amit a nagyfiamon megfigyeltem, az az, hogy van egy nyúlási perodusa, mondjuk egy hónap alatt centiket nő és tök lüke, a következő pár hónapban meg utoléri az értelme a testi fejlődést... nagyon érdekes és most ebben a korban 8-9 éves nagyon látványos is....

Doo! Bárhova kérheted, ahol Dm van. Én pl csináltam azt, hogy itt megrendelte, feltöltöttem a képeket, és anyosómék nyíregyen átvették, így megspóroltam a postaköltséget...

Az esküvőről Dm-ben csináltattam fotókönyvet nagyon szupi lett!!! Eddig mindenkinek nagyon tetszett! És mostmár eldöntöttem, hogy én magunkank nem is hívatok elő fotókat, csak minden év végén az előző évről egy 98 oldalas könyvet.
Sokkal jobban tárolható, időrendbe rendezi a képeket, szuper jól lehet formázni, beleírogatni, kemény borítós is van. Szal tök jó.

Ha valaki naptárat szeretne ajándékozni ajánlom ezt az oldalt is Mi amióta Gergő van azóta ezt is ajándékozzuk a szülőknek, minidg nagy sikere van! :)

http://www.webalbum.hu/poszternaptar.htm

Jah és aki egészen egyedit akar csinálni, és van kedve pepecselni vele, mármint beírások, képek szerkesztése, annak ajánlom az Avery honlaprol letölthető design pro nevű programot, én abban szoktam megszerkeszteni, így több képet is tudok egy lapra csinálni, akár A/3-ban is, a naptár része az meg van nekik sablonban, tehát csak méretre kell igazítani és kész is. MAjd ki nyomtatható bárhol, ahol vállalnak színes nyomtatást.

Ha már nem letölthető a progi, akkor lemásolom és elküldöm szívesen bárkinek! :)

KépKépKép
bogyra

Letöltöttem egy tök jó képszerkesztőt, és kicseleztem Levi vörös szemét... küldöm is a képet.

Ha esetleg valaki rendelkezik photshoppal, osszon meg velem pár gondolatot róla, érdemes befektetni, vagy van más alternatíva???
Kép tigris-bigris 15 év múlva meg bugris-tigris Jégkorszakból idézve! :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra a photoshopot letoltheted a www.macromedia.com-ról. Illetve ez csak egy trial, 30 napig lehet vele játszadozni. Szerintem tök sok minden jót lehet vele csinálni. Általában van hozzá tutorial is, szóval adnak ötleteket mit hogyan kell.
Nekem van valahol Phostoshopom, csak éppen most nem találom és én is most letöltöttem a netről, Ricsike képeivel akarok ezt azt csinálni...ha még emlékszem hogyan kell!! :shock: Már régen grafikáztam, pedig most azért még időm is lenne rá valamennyire! :)

Kép

Kép
lorcika

Bogyra, bögyra:) Next? Turkálóban!!!!
Én onnan vadászom őket. Hm. Nektek gondolom eladni kéne....

Kép
niki30

Hát gyerekek nekem ez a munkám, photoshop, design. Ez is pontosabban.
Szóval bogyra, ezzel el lehet játszani.
Tutoriál:
http://www.tutorial.hu/

Hajrá!

Jó ez a kép Leviről. Nagyfiú már ő is!

Kösz a naptáros linket. Megnézem azt is.

Robogok cicit adni.

Kép
niki30

Köszi Lyányok!

Már töltömis lefelé... meglátom és ha tudom használni,akkor valamelyikőtök oda tudná adni egy install erejéig? Vagy ez is bonyolult? Mármint másolni...

Jah és, Niki ,ég minidg semmi a nyíló ládikámról kipattanó ruhácskákkal??

Jah és nem eladni szsertnék NEXT rucikat, a turiban én is szoktam olyasmikat szerezni, de kifejezetten karácsonyra szeretnék valami ruhát a gyereknek és a nextnek nagyon jók vannak. :)

Van egy ismerősöm Londonban, majd megkérem őt, ha decemberig nem találok a turiban semmi karácsonyit... :)
Amúgy nem olyan vészesen drága odakint a nEXT, sőt nekik olcsó, itt használtan néha drágább mint kint újonan, mármint ha forintra átszámítjuk, arról ne is beszéljün, hogy a kinti keresetekhez képest milyen árban van.

KépKépKép
bogyra

Tudom kicsit sok vagyok de ezt még megkérdem tőletek!
Lorci, NIKI nektek milyen végzettségetek van mármint ez a grafikus izé érdekel, és mihez lehet vele kezdeni?

Tudjátok mondtam, hogy szeretném magam bebiztosítani valami szamával ill. képességgel az eü-n kívűl is. És egyenlőre csak a könyvelés és valami számíógépes izé marad fent.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Minden hófordulós babának sok boldogságot. A fogacskákhoz gratula és minél kevesebb fájdalmat kívánok!

Niki, szuperhős vagy, jobb, mint akármilyen modern riasztó!! :lol: Párom apukájának tavaly lopták el a fél éves újonnan vett Renault-ját, földszinten laknak, s az ablak alól, hiper szuper riasztók, váltózár, minden volt, de egy hangja nem volt az autónak. :(

Bogyra, lehet hülyeség, de nekem az rémlik, hogy valaki mondta régebben, hogy a Westendben van Next bolt, ill. ott kaphatók...

:roll:
Levi nagyon vagány kis tigris!! :lol:

Horpi, nem semmi rögtön örlő fog, hmm... Vonalzód nem próbálod megcsinálni?? :D Mondjuk én is alig tudtam az enyémet, Lorci segített. :)

Doo, ezt a borostyánkövet már én is hallottam. Azt szeretném kérdezni, Te írtad, hogy 4 hó körül többször ébrednek a babák...arról is írt Neked a szopis tanácsadó, hogy ez kb meddig tart? Lehet írtad, csak nem emlékszem :oops:

Kép
ági_bp

Bogyra, hát én amolyan autodidakta módon tanultam meg ezt a programot, meg bennt a fiúktól.
Aztán elvégeztem egy egy-két hónapos photoshop tanfolyamot.
Ilyen területen tulajdonképpen csak ez a tanfolyamom van.
De egyébként még sok mást is tanultam régen.
(marketing, műv.szervező, operatőr)

Kép
niki30

Ahha, és Niki merre tudsz elhelyezkedni egy ilyen tanfolyammal.
Szóval mit gondolsz van arra lehetőség, hogy elsajátítom ezt a grafikás izét és találok olyan munkát , amit esetleg itthon csinálok, vagy vállalkozásban weblapszerkesztés, vagy mégis mihhez kezdhetek vel, mert nekem fogalmam sincs erről. A férjem ugyan programozó, de teljesen más irányban.

KépKépKép
bogyra

Huhh gyerekek iwiw-en bejelölt egy srác, akivel évekkel ezelőtt (sok-sok) randiztamvagy kettőt, de már a másodikon kiderült hogy iszonyatosan ostoba!!! Így gyorsan leépítettem... illetve a margitszigeten volt valami akárki és még párszor vittem Gergőt, mert mindig kerített valakit, akivel a gyerek füvet nyírt, meg traktorozott.. és hát az imádta.

Erre még üzenetet is ír, hogy ő hogy meglepődött azon hogy férjhez mentem meg stb stb ... de az ötmondatban kb 200 helyesírási hiba...

Fúj ha rágondolok is kiráz a hideg, hogy egyaltalán muattkoztam vele egy helyen... nah persze nem történt semmi, szal még a kezemet se fogta meg...dehát értitek???

Szal ha van ilyen hogy életed legnagyobb párválasztási mellényúlása, akkor az ő volt. És most utolért és levelezik velem! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

KépKépKép
bogyra

Jahhhh és jahhh a lényeg
persze megnéztem az oldalát, megnősült elvettegy csajt, akit én kezeltem a klinikán vetéléssel meg veszély terheséggel.
NAh a történet, hogy a csajt az akkori faszija állandóan molesztált még akkor is amikor majdnem elvetélt... mert mint szex. Nah egyszer bejön a csaj a nővér szobába és kéri, hogy írjuk le neki papírra, szószerint, hogy nem izélheti meg a férje!!! Ez még semmi, erre felnéznek a dokik kb épp 8-an voltak bent, és egy iszonyat, gusztustalan, igénytelen rusnya nőszemély állt előttük. És az egyik nem álltalotta megjegyezni, hogy szegény embernek rég rossz, ha csak a papír menti meg ettől...

Nah ennyi!
Így nem olyan vicces, de akkor naygon durva volt, és hetekig ezen ment a szöveg.
Annyit alszik Levi, hogy már tisztára ideragadtam a gép elé.

KépKépKép
bogyra

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!!!!!
Pici 76 :
igen nekem is mondta a dokinéni ne aggódjak mert rugkapál rendesen meg nyulkál a tárgyakért beszél ezerrel stb.....
csak nagyon kiváncsi voltam hogy a ti babóitokhoz képest levagyunke maradva :oops:
Ma játszott a szőnyegén és erőteljesen tologatta a popsiját , hát hátha a napokban összejön nekünk is :roll: :lol:
Még egyszer mindenkinek köszönöm!!! További jó babázást nektek!
Vendég

Ja Melinde vártalak msn-EN DE NEM JÖTTÉL :cry:
Vendég

Úr isten Bogyra, ez tényleg vicces lehetett, a szitu.
Szegény csajszi.
Az ostóba faszikról meg csak annyit, h. nem lehet elég óvatos és körültekintő az ember...
Nekem is volt egy mellényúlásom. Az első fikimiki (nem az első szexuális élmény tulajdonképpen, csak a fikimiki), szal, az a kapcsolat nem volt jó és nem is tartott sokáig. Kicsit bánom.
De szerencsére nem okozott lelki sérülést és nem hatott ki a későbbi kapcsolataimra.

Kép
niki30

Bacsbern, még nem is üdvözöltelek, bocsi.
Szóval szia! Hogy hívnak?

Ez a fordulás nálunk sem megy úgy. Most kezdtem el ezt a hintáztatós gyakorlatot (tökre élvezi). Te próbáltad már?
Emma is inkább sokat gügyög, kiabál.
Ő meztelenül csinál sok mindent. Elfordul jobbra/balra, lábát szájába veszi, lehúzza a zokniját. Hason, meztelenül meg felnyomja a popóját és mintha kúszna. De gyerekek, ezt csak és kizárólag meztelenül csinálja. Ez nem baj?

Kép
niki30

Sziasztok!
Kb. egy hónapja olvaslak benneteket, én is egy májusi baba anyukája vagyok, de korábban nem ismertem ezt a honlapot. Bekapcsolódni már nem terveztem, mert látom, hogy már egy nagyon jól összeszokott kis csapat vagytok, de szívesen olvaslak benneteket, hiszen a problémáink hasonlóak.
Most azonban mégis regisztráltam, mert doo feltett ma egy kérdést, ami nekem egy kicsit szakmába vág:
[figyuzzatok, egy csomó játékre rá van írva h egészségre káros anyagot nem tartalmaz, meg h PVC mentes. de most a kezembe akadt egy rágóka, amire szintén rá van írva h egészségre nem káros, de az is h vinyl tartalmú műanyag. a PVC tudtommal poli-vinyl, nem? most akkor a vinyl káros v nem?! tudja vki közületek?
]
Szóval a PVC, ami poli(vinil-klorid) nem a vinil miatt problémás, hanem a klorid miatt. A PVC hő- vagy fényhatásra viszonylag könnyen bomlik, a bomlás során hidrogén-klorid hasad le (melynek vizes oldata a sósav).

Remélem, segítettem. :)

Sziasztok.
Mary

Kép
mary74

Niki Dettynek hívnak :D és én a 2007-es topicból vagyok.......
nekem is meztelenül csinálja inkább de reméljük már nem sokára össze szedi magát a kis drágám :D
köszönöm neked is a reagálást, megnyugtató hogy nem csak nálunk vannak kisebb "problémák" :lol:
Vendég

Levente is pucéran pajkosabb! De hát ő pasi! :D

KépKépKép
bogyra

Na tessék, kiderül, h. minden baba meztelenül produkálja magát.
Hát jah Levike pasi:) De a csajok is kidughatják a popójukat azért:)

Üdv Detty:)

Mary, szívesen látunk itt, akár most akár később. Itt mindegy ki mikor érkezik, kapcsolódik be, sorstárs és itt a helye!
Igaz csajok?
Ez tudod egy olyan banda, ami valóban nagyon összeszokott, de pl. Ági és Csilla is nemrég kapcsolódott hozzánk, és ők is ittragadtak, mert itt annyira jóó! :lol: Úgyhogy gyere még és írj magatokról!

És kérünk képeket Blankáról és Dorciról!

Bogy, Neked akartam még annyit, h. baromi nehéz ezzel is elhelyezkedni, csak úgy mint minden mással.
Ezen a területen nem elég, ha ismersz egy programot és tudod esetleg alkalmazni grafikailag. Itt összekapcsolódik sok-sok program, amit ismerned kell és az egész folyamatot végig tudod csinálni (ami egy weblap felépítéséhez kell).
Ami nem minden esetben bonyolult, dehát azért erre rá kell készülni.
Nekem annyiban volt szerencsém, h. én asszisztensként kezdtem a cégnél és szépen kialakult, mit szeretnék csinálni, mihez van érzékem, mire vagyok jó. És szerencsés vagyok, mert a főnököm ezt támogatta és adta magát ahhoz, h. én ott ezt kitanuljam. Meg persze a kollegák is segítettek.
Szóval ha ez érdekel, akkor nagyon bele kell ásnod magad és nyomni a gázt. K...va sokan vannak a szakmában. Én is kispista vagyok, mert én csak designer vagyok, nem grafikus. A grafikus a képzőművészetin kezdődik (szerintem). Én meg sajnos nem tudok rajzolni. Nem vagyok ennyire ügyes.

Könyvelés? Hm. Arról nem tudok semmit mondani.

Kép
niki30

Bacsbern, alias Detty, szerintem is gyere gyakrabban. Az nem ér, hogy mi segítünk neked ha neked van gondod, de te nem segítesz nekünk ha nekünk van gondod :wink: na jó ez csak vicc volt , de mi itt tényleg ahogy olvastad nem csak gondokat, sokkal inkább örömünket szeretjük megosztani egymással, és várunk benneteket is!

Mary, ez rád iz vonatkozik. Ilyen tudással rendelkező tagunk még úgy sincs :wink: :) Csak nem a kémia jeles professzorához van szerencsénk? :lol:

Ja Niki, akartam írni, egy hős vagy (az autólopás gátlás miatt is) de azért is mert éjszaka fejsz :shock: Én inkább majd áthuzatom az ágyat ha már nem szoptatok - tele van ugyanis tejfoltokkal...

Ja és csajok, hát nekem is vannak olyan dolgaim amiket csak pucéran szeretek csinálni :wink: :lol: nem csoda hogy a gyerekeknek is vannak olyan tevékenységeik amelyeket csak így produkálnak :lol: mit kell ezen csodálkozni :lol: :lol: :lol:
pici76

Mary és Detty, sziasztok!! :)

Nem is írtam de., hogy tegnap megkaptuk a 4 hós oltást (nekünk már az első elcsúszott) és szerencsére nem lázasodott be Zita. :) Azért vetten Nurophent, szirupot, de nem kellett, hála.
Kedden meg voltunk babamasszázson, és hát úgy de úgy élvezte a drágám, végig skiítozott, Ő volt a fő hangadó. És tegnap is a doktornőnél, olyan csajos hangokat adott ki, csak ott mosolyogtak. Ez elsősorban a mesztelenségnek szólt mondjuk, imád pucérkodni. :P

Kép
ági_bp

Te jó ég mennyit termeltetek, már most elfelejtettem a felét annyak amire reagálni akartam :(

Először is, Niki, ez valódi hőstett volt!!!! Én még le sem mernék kiabálni... Milyen kocsit lopnak mostanában? Én is úgy féltem a mienket, pedig ha vinni akarják, úgy is elviszik :(
Megnéztem a fotoalbumos oldalt is, nekem teccik :D , és jó ötlet karácsonyra a nagyszülőknek. Úgy is reklamálnak egyfolytában, hogy keveset látják az unokájukat.

Tényleg, ti ezt hogy oldjátok meg??? Nálunk mindkét részről elváltak, de mind a négyen bp-n laknak. Hétvégenként vagy tumultus van nálunk, vagy sértődés amiért nem megyünk mi.
Én ráadásul fősulira járok, minden második héten szombaton vannak előadások, itthon is szeretnék lenni kicsit magunkban, ilyenkor tudok főzni is... szóval a hétvégéink szinte percre ba vannak osztva,és ez már nagyon fárasztó :(

Pucérkodás nálunk is nagyon megy. Szó szerint lóbálja a kukiját, akkorákat lendít a fenekén :wink: és közben teli szájjal röhög, naaagyon édes :lol:

Ma kicsit meghülyítettek a hormonjaim :oops: apa csak egy órával később jöttt haza, de úgy éreztem, hogy teljesen magamra vagyok hagyva a gyerekkel, hogy ketten vállaltuk, mégis az én feladatom lett, bezzeg a többi apuka mennyivel többet foglalkozik a gyerekével, stb. :cry: :cry: :cry: Közben hülyeség, mert apa mindent megtesz, hát ma éppen így alakult. Veletek nem fordult elő ilyen???? Ezt hívják baby blues-nak?

Na, mit is akartam még??? Hülyülök is, szita lett az agyam :( Megyek is, elbújdokolok....

Csilla
Vendég

Ja, képzeljétek, megtudtam, h. akkor éjjel (kedden) itt a környéken elloptam egy peugeot-ot.

Csilla, jah, nekem is volt párszor ilyen érzésem, de tudjuk, h. hülyeség. Én is ki tudok akadni, h. ha későn ér haza, de mindig tudom, h. nem jókedvéből vagy mert szórakozik. Olyankor én is egyedül érzem magam.
Na jó, azért általában fél6-ra hazaér.
És imád utána még velünk sétálni. A lényeg, h. együtt legyünk.
Szóval imádom, akármikor ér is haza!
És biztos vagyok benne, h. Te is.
:wink:

Kép
niki30

neeem, nem én loptam el, jaaaaj :lol: :lol: :lol:
elloptak!!!
(fúú, most elszóltam magam :lol: :lol: :lol: )

Kép
niki30

jajj Csilla!

Nálunk detto minden, de viccen kívűl ezt én is írhattam volna, kivéve a kuki lengetést asz nálunk nincs. Én is szinte mát terhesnek érzem a nagyszólőket, de egyiket sem merem "megsérteni", mert akkor lehet ha nekem lenne szükség valamire nem vigyáznánaka ygerekekre... az enyémek ezzel szoktak bosszút állni és mivel én is iskolás vagyok, szükség van rájuk.

És az apa baszkurálása is, ha késik egy kicsit...

biztosa hormonok.:)

KépKépKép
bogyra

Halika.

Hát ami nagyszülőket illeti, én a másik véglet vagyok. Nálunk igazából eddig az apukám látta legtöbbet Nolcsit. A párom anyja kétszer, az apukája egyszer (de ez érthető, Szabolcsban lakik), és anyám az, aki nem látta, és nem hiszem, hogy akarnám, hogy lássa! (Tudni kell, hogy én 7 éve nem társalgok anyámmal, a nagyim akkor halt meg, és a temetésén váltottam vele pár szót. Amúgy nem is érdekli Nolcsi, én csak örülök neki. Ennek egy oka van, anyum alkoholista, és nem hinném hogy a fiamnak látnia kell azt, amit én nem tudtam kikerülni. Őt ettől megóvom.
Szóval néha irigykedek arra, hogy egy gyereknek 4 nagyszülője is van, és mind körberajongják a pockokat, mégha ez a szülőknek néha fárasztónak tünhet, vagy adott esetben tényleg fárasztó...

Márti

Kép
horpika

Cscsi, igy en is voltam mar, hogy hol van Apa? Pedig nalunk is nagyon segitokesz, csak sokat dolgozik, mostanaban 7 korul er csak haza, kapott meg egy feladatkort, szoval ket ember munkajat vegzi.

Remelem egyre jobb lesz, es tobbet lesz velunk, de mint mondtam a hetvegen csak a mienk Apa.
Probalok nem arra gondolni, hogy milyen jo lenne ha kevesebbet dolgozna, mert ha nem lenne munkaja az igazan gaz lenne, es hat a mai vilagban ez egyre gyakoribb.
Oruljon az ember hogy van mibol elni.

Ma megcsinaltattam a kormeimet, szepek lettek, egy kis kenyeztetes kell.

Horpika sajnalom, hogy nagyszulok teren nem igen van segitseged.
Nalunk a korberajongas van ket oldalrol - 2 mami+2 papi.
Ennek inkabb orulok, vegulis azert nem viszik tulzasba mar annyira mint az elejen, akkor szinte itt laktak, finoman celoztunk is mar ra, hogy hee lehet hogy kene egy kis nyugalom a kiccsaladnak, na de nem panaszkodom.
Anyummal mi az utobbi evekben nagyon sokat vitaztunk, de 2-3 honapja valahogy jo lett, es nem akarom hogy ujra rossz legyen, mindent megteszek, hogy igy maradjon, bar eddig sem rajtam mult.

Na jo ejszakat Mindenkinek! Puszi a baboknak!

KépKép
horilda

sziasztok!

olvastam.annyit irtatok,hogy elfelejtettem,mit akartam irni,mire a végére értem. :oops:

Bogy!Next ruha van,de csak felnőtteknek lévő bolt,a gyerek tényleg csak a turiba,nekünk minden next,de onnan.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Hát lányok leraktuk Ricsikét aludni szopi után. Totál be volt ájulva, erre hallom 5 perc múlva, hogy sír, olyan hosszan húzza, aztán sikít..befutok, de semmi. Édesen alszik, csak éppen a fejecskéjét fordította át!!! :D Hát szívbajt kaptam!!! :shock: :) Tuti a fogacskája miatt!! :(

Bogyra: Én még kint tanultam webdesignt, aztán itthon asszisztensként dolgoztam és közben csináltam a cégem weblapját, de én is amatőrnek vallom magam, mert most már pláne nem foglalkozom vele és azért hamar el lehet felejteni a jó kis trükköket. Nikinek meg igaza van, ahogy én tudom Dunát lehet rekeszteni grafikusokkal és valóban elég összetett a dolog. Nem is tudom mit érdemes tanulni....én is gondolkozom mit kéne, bár én az angolra akarok ráfeküdni most, mert már nagyon kopik. De tanfolyamra nem biztos, hogy mennék, mert azt meg unnám. Asszem maradnak a könyvek, filmek.

Nálunk is a pucérkodás a kedvenc! :) És ha fel akarom dobni a gyereket, akkor át kell pelenkáznom, mert imádja ha tisztába rakom! :) Ma is elég nyűgöske volt, és leginkább akkor tudtam megnevettetni, ha átcseréltem a pelust és a pucér popsiját puszilgattam! :)

Üdv az újaknak, gyertek gyertek! :)

Hát nálunk a nagyszülők...anyumék aranyosak végülis, most jól megvagyunk (nem volt ez mindig így) de elég felelőtlenek, pl. tesóm kisfia rohant ki az útra,apum meg csak nézte, hogy áhh úgyse lesz semmi baja!! Úgy rohantunk utána. Meg alapból minden "áhh": Áhh nem kapja el a csecsemő az influenzát, eljövök én betegen látogatóba, áhhh nem baj ha a földre leesett cumit teszem a szájába! Szóval ilyenek. Rájuk is kell babysitterkedni! :D :D Férjem szüleire talán rá lehetne bízni a kicsit, mert anyós meg a túl aggódó, de ők meg azt hiszik , hogy ők szuperul nevelték a gyerekeket (ami nem úgy tűnik, mert még köszöni se bírnak egymásnak), és ezért mindenki más hülye és szarul csinálja! Szóval én irigylem akiknek normális nagyszülei vannak, de hát ez adatott meg nekünk. Nem baj! :)

Bringa hooooool vagy????????

Na jóéjt nektek.

Kép

Kép
lorcika

mary, ez nagyon jó! köszi :) és gyere valóban! még volna néhány kémiai-vegyészeti témájú kérdésem! :wink: :lol: és amúgy valóban összeszokott társaság vagyunk, de a frissítés soha nem árt! :wink:

csajok, mi az a NEXT?! jó, értem h egy ruhamárka, de mitől olyan extra?

bringa, csillával tali, meg minden, oszt rólunk meg el teccik felejtkezni?! na szépen nézünk ki! :wink:

ági, hm lehet h ez nem lesz számodra teljesen megnyugtató válasz, de idemásolom, amit a szopis tanácsadó írt nekem éjszakai alvás ügyében:
Az TELJESEN NORMÁLIS egy nem többemberes babától is, hogy 11 hónaposan rengetegszer ébred éjjel. tudod, egy ideig a baba korával az egybe átaludt idő mennyisége CSÖKKEN!! Igen, a fogzás mondjuk pocsék éjjeleket okozhat, de hát ki alszik jól, ha fáj valamije? A többemberesek sokszor csak 3 év felé haladva, vagy akár azon túl alusszák át az éjjeleket, szopitól tök függetlenül, tehát akkor is, ha már rég nem szopnak, vagy sosem szopiztak.

jó éjt!
Vendég

Szép napot mindenkinek! :lol: 8)
Üdv az újaknak,maradjatok,ne csak olvassatok! :wink: :lol:

Itt vagyok,megvagyok,túl vagyunk az oltáson,Lili 65 centi és 6800gramm :lol: és jelentem fog még mndig sehol :(
7főre "rossz" Lili kiengedte jó Lilit és tegnapig minden klappolt,de ma reggel hajnal fél6kor sírva ébredt és úgy látom megint nagyon nyügi lesz :cry: De ez most tuti a foga,sajnálom szegénykémet :cry:

Azon gondolkodom miért nem tudtam jönni :roll: Áh,igen megvan,mert a délelőttjeink elmentek a tejbepapi kanalazására :lol: ,délután meg ugye törpe-terrorkáé a gép :wink: :lol: Csak erre a gabonapépre kaptunk engedélyt a doktornénitől,a hozzátáplálást cak 6hós kortól engedi,amit én nem is annyira bánok.Tegnap estére viszont már ügyesen evett kanállal,kis édes! :lol:

Ne hari,h nem reagálok mindenkire,de olyan sokat írtatok,h nem is tudnék,mert ha nem olvasom,akkor felejtek :oops: Tök gáááááááááááz :oops:

Niki,a hős! :wink: erre emléxem! :wink: :lol:

Nyűgi babáknak jobbulást,mamáiknak kitartást!

Borostyánlánc.Én csak jót hallotam róla,mi is veszünk.

Ja,és majd elfelejtettem,de ez fontos,hiszen már rátok is tartozik :wink: :lol: ,úgy néz ki B.vonalon rendeződnek a dolgok,sógornőm küldött bocsi üzit és azóta már voltam is náluk,meg ő is itt,megy minden úgy,mint azelőtt!Yuppiyéyóóóóóóóó! :lol:

Na megyek takarítok kicsit,és rakott krumplit főzök,jaj,annyira macerás,de már beígértem.....

Bogy!én úgy vennék Tuppervare cuccokat,de olyan csóró vagyok,pedig nagyon jók :cry:

Kép
bringababa

Hello Mindenki!

Márti, elhiszem hogy akkor nem igen lelkesedsz anyukád iránt... de ha jól értettem ,akkor legalább apuddal jóba vagytok, és ő jár is Noelhez. Hát igen, ilyenkor elgondolkodik az ember, milyen jó is ha mind a 4 nagyszülő tudja élvezni az unokát... Sajna az én apukám már több mint 10 éve meghalt, gyakran eszembe jut, milyen jó lenne ha ő is láthatná. De szerencsére anyum jön gyakran, a párom szülei meg itt laknak egy köpésre, és majd minden nap jönnek.

Nehéz megtalálni az egyensúlyt, de asszem amióta Zsófi megvan, sokkal toleránsabb lettem, néha a saját káromra is hagyom a nagyszülőket érvényesülni, mert jó nézni ahogy élvezik az unokájukat, még ha néha már terhes is ez számomra.

Ma Zsófi úgy néz k ialvós napot fog tartani, 8 kor úgy ébresztettem, hogy egyen már, mert majd szétdurrantam (Nikivel ellentétben, én nem fejek :wink: ) és már megint alszik...

Csilla, igen ez a baby blues...nekem is volt szombat este.... szerencsére már egyre ritkábban kap el :wink: bár lehet hogy rajtam most azért is jött ki, mert már megint mesizek... uttttálom, és teljesen kész vagyok... 6szor szoptatni egy nap, közben meg kivérzek mint egy disznó a vágóhídon... bocs... ez csúnya hasonlat, de totál off vagyok ettől... :(
pici76

Sziasztok!

Csak azt akarom modnani, h. imádlak titeket és h. nagyon jófejek vagytok!!!!!

Pici, szoptatsz és menstruálsz egyszerr? Hjajj, szegényke.

Kép
niki30

Bacsbern,

itt találsz néhány ötletet mit kezdj a lusti, forogni nem akaró gyermekkel :wink: szerintem van 1-2 jó gyakszi benne.

Azért a többiek is elolvashatják :wink:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... nt&sid=210

Ja NIki, teljes kész vagyok...
pici76

Niki, Lorci!

Pusszancs az ötletekért. Letöltöttem a fotosoppot, és nézegetem a tutorialt. Nagyon szupi dolgok vannak benne.... és ha másra nem is jó, arra bizti hogy a nagyik tuti retusált, szépséges képeket kapjanak karira a naptárba. :)
És hát nem utolsó sorban a mi éves albumaink is gyönyőrűek lesznek.
Már eltüntettem ocsmány háttereket, összemontíroztam szép hátérrel, piros szemeknek kiutat adtam, és és és... de hogy hogy csináltam ne kérdezzétek.... tudatosan csak a kvakk seleksönt tudom még használni, azt sem nagyon! :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra tök ügyes vagy.
Majd muti a műveket:)

Kép
niki30

Niki!

cs3-at töltöttem és egyszerűen nem talűlok színkitöltést...mármint olyan kis kancsót tudod...
Nem tudod hol van merre?:)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

Ma megint eltűnünk...hát igen a mozgolódó vérünk!! :) Megyünk Mosonmagyaróvárra ismerősökhöz és vasárnap jövünk!
Doo majd integetek Tatabányánal! ;) Meg Melcsinek is Győrnél..bár ő már egyáltalán nem néz felénk, ide a fórumon! :(

Csajok Ricsikének nagyon bejött az almakompót. Szerintetek mivel dobjam fel, őszivel vagy banánnal? A banán nem fogja meg nagyon? Egyenlőre csak tízórainak adom neki....aztán a többi mind szopi, meg táp.

Bogyra ügyes vagy...én is mindjárt még kicsit dolgozom a projektemen, mert csak du. megyünk.

Csajok küldök képsorozatot. Egy erdei manó ásitásának folyamata! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Puszi mindenkinek és jó hétvégét!

Kép

Kép
lorcika

A 3. kép a legjobb, nem? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Lorcika, épp azt akartam beírni, hogy a harmadikon valami haláli zabálnivaló!!! Kicsit mint aki beszívott, vagy nem is tudom, de annyira aranyos!!!

Kép
horpika

lorci, majd visszaintegetek! :lol: különben nem a 3. a legjobb - így kompletten a legtutibb :D naggggyon szuper ez a sorozat! vakuval csináltad és vmi sorozat fotó beállítással? én nem tudok ilyen jókat :roll: :cry:
Vendég

ja igen és jó utat, meg kellemes kikapcsolódást Nektek!
Vendég

sziasztok!et a tutorial tök jó,de én iszonyat nyomi vagyok,amit olvastam bejön,de hozzákezdeni se tudok,meg azt se,mit kell letölteni.a babanetet viszont vágom!!!!!!!!!!! :oops: :lol: :oops: :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Bogy, nem felejtettelek el, csak el vagyok havazva, meló, gyerök, háztartás, holnap meg utazom.
Reagálok este, ígérem!
Csókollak

Kép
niki30

Visszatérve a NEXT-re, ti ellen tudnátok állni ezeknek???

http://www.next.co.uk/shopping/children/baby/1/

Hogyan csináljunk hülyét a gyerekből az ünnepek kedvéért... azthittem a korral egyre normálisabb lesz az ember.. Gergőt nem öltöztettem volna ilyenbe, nah de most! :)
HA esetleg kell valakinek valami NEXT cucc, akko rválassza ki, mert Londonból jön a haverunk és megígérte hogy beszerzi! :)

Jah a levél amit a párom írt nekik így kezdődik:

My wife got crazy about chistmas baby clotes from
Next...

HA HA HA

KépKépKép
bogyra

nagyon aranyos,kint mindenki ilyenbe öltözteti őket,mi miért ne???tényleg hoz,ha kérek valamit???mert egy cuccba beleszerettem ám...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi!

Persze hogy hoz. Nekik nem tart semmibe beszerezni... a next ott olyan mondjuk mint itt a kenguru... szal van minden hol.

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?