Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok anyukák!

Egy pár szót magamról: 3 és fél éves kisfiam van. Szeptemberben már ovisok lettünk :-) Ő az első gyerekünk, remélem még egy összejön. Röviden ennyit.
Lehet hogy fura lesz ez a topik, de szerintem ezzel a dologgal mindenki szembesül. És egy jó eszmecsere is kikerekedhet belőle.
Meg a kíváncsiság is hajt.
:shock:
Mi a véleményünk a gyermekjövőt megcélzó életbiztosításokról?
Van rá szükség, vagy nincs? Jó megoldás, vagy nem? És ha igen a gyerekeink hány éves korától érdemes belevágni?

Érveket és ellenérveket várok. Szerintem ebben a témában nagyon sok álláspont létezik.

Köszönöm a segítséget. Remélem nem vitatkozós topik lesz ez...


Sziasztok!

Úgy látom, hogy páran megnézik a topikot, de nem reagálnak.

Higyjétek el nem akarok semmi biztosítást kötni,csak a véleményekre vagyok kíváncsi. :D
Vagy ez a téma ennyire érdektelen?


Szia!
Kunkliné Csilla vagyok és 4 gyerekünk van.A két nagyobbira kötöttünk 10 éves biztosítást amit ha letelik ez az idő megkapják igaz nem lesz nagy összeg de több mint a semmi.És persze a két kicsinek is meg fogjuk kötni 1-2 éven belül.Szerintem a semmitől minden több.

kunkli
 
 

 
 

Jaj de örülök, hogy írtál Kunkli! :-)

Már azt hittem ez a téma nem is izgalmas, pedig van aki nagyon ellenzi, van aki megköti.

Nagyon szépek a gyerekeid,már több topikban is láttam őket/ ahová te is írtál/ :-)

De visszatérve a témához: a fix 10 éves szerződés a jobb szerinted , vagy az olyan ami határozatlan idejű, és bármikor hozzányúlhattok? Vajon azt idő előtt felhasználja az ember? Jobb ha fix a futamidő?


Szia!
Köszi a dicsérő szavakat. :D
A meghatározatlanban pont szerintem az a baj hogy bármikor hozzá lehet nyulni és lehet hogy valami fölösleges dologra lesz eltékozolva :( .Mi tavaly kötöttük 19-20 évesek lesznek a kölykök és akkor szerintem értelmes dolgokra lehet majd költeni PL.befizet lakásra vagy autóra,lagziba :P .Na és mi a te véleményed?

kunkli
 
 


Szia Kunkli!

Az én véleményem pozitív, hisz gondolom láttad a profilomban, hogy tanácsadó vagyok.
Viszont amikor kimegyek egy családhoz ez ügyben nem tudom mikor teszek jót? Ezért is lett ez a topik. Szerettem volna tudni, hogy ha igénylik ezt a fajta biztosítást, akkor melyiket ajánljam jobban nekik.
Arra is kíváncsi voltam , hogy ha nem érdekli őket akkor miért nem? Ha érdekli őket akkor pedig miért? Hisz nem az én gondolkodásom a fontos,hanem az övék. Az ő igényeiknek kell megfelelnie egy biztosításnak.

Pl én a határozatlan idejűt azért választottam,mert egyértelmű, hogy a gyereknek akarok jót, de ha bármiért gondom támad akkor mégis jó, ha hozzáférhetek,és nem visszavásárlási értéken. Meg amit én kötöttem, az jobb hozamot is produkál.
Én csalódtam a10 évesben,pedig nagyon jó, csak amikor nagyon szükségem lett volna rá, akkor mégsem bontottam fel, mert nagyon nem érte meg.
Csak ugye ez az én véleményem, és hát érdekel, hogy általában a szülőknek mi a jó, illetve persze a gyereknek is, hisz róla van szó.

Köszönöm, hogy te legalább segítessz.

Szerintem itt sokan azt hitték szerződéseket akarok kötni, de hát azért az abszurd lenne, mert van aki mondjuk szombathelyről ír ide, én meg pesti vagyok... :-)
Persze, ha valaki úgy érzi ok, de ez nem az a hely, ahol ügyfeleket kéne szerezni.

Én csak tájékozódni szeretnék.Egy másik fórumon pl. arra voltam kíváncsi, hogy a többiztosítós rendszernél, mi az ami az embereket megilyeszti.
Úgy nem lehet dolgozni ebben a szakmában, hogy nem érzem át az emberek gondolkodását, és hajtogatom a magamét... Pont azért utálják némelyek a biztosítósokat...
Hát ezért nyitottam ezt a topikot.
Amikor terhes voltam akkor is ide jártam,csak más néven, de elfelejtettem a jelszavam... :-(


Szia!
Az mi családunkban és ismeretségi körünkben senkinek nincs ilyen biztosítása.Azért mert mindenki a mával van elfoglalva és nem a jövővel. :( Én egy kicsit fordítva gondolom.Most mindent megteszek amit csak tudok hogy majd a kölyköknek jó legyen,könnyebben tudjanak nekikezdeni az önálló életnek. :D

kunkli
 
 


Szia!

Na igen!A te hozzáállásod, tényleg sokmindenkiből hiányzik.De ez más területen is igaz. Azért sok hitelfelvételnek /azokkal is foglalkozom,mert sajnos nagy az igény rá /, ehhez is köze van. Mert azon túl, hogy sokan a mindennapi nehézségek miatt veszik fel, azért rendetegen így vesznek fel lakáshitelt, ami még mindíg nem egy rossz megoldás, csak hogy nagyon sok embernek nincs hozzá önerő... Én például azt szeretném, hogy mire felnőtt lesz, legalább önerővel rendelkezzen, hisz azért lakást én sem fogok tudni venni neki. Ha meg úgy jön,ki, hogy valamiért már megoldott a lakáskérdés, akkor is jó, egy esküvőre , vagy továbbtanulásra. Vagy pl egy autóra.
De sokakat nem érdekel a nyugdíj sem, és azon túl, hogy feketén vagy minimálbérrel bejelentve dolgozik / ami ugye a hivatalos nyugdíjára nagy hatással lesz.../, még csak félre sem rak, pont az általad felvázolt okokból: a mai zsebére gondol csak, a jövő nem érdekli...

Én ezt nem merném meg tenni. Nővér voltam közel 10 évig, most meg biztosítós vagyok. Épp eleget láttam,látok abból, hogy mennyire illékony tud lenni néha, az hogy "most jól keresek,most tök szuper minden"...
Épp ezért most ahova kijutok, elmagyarázom, a nyugdíjtörvényeket,úgy ahogy az most valójában van. Vagy érzi valaki a súlyát vagy nem...De én legalább nyugodtan alszom, hogy megtettem amit lehetett... Hiába az ápolónői felelősségtudat bennem maradt... :-)

Örülök,hogy találkoztam veled.:-)


Szia!
Sajnos a minimálbérről és a feketemunkáról legtöbben nem tehetnek mivel csak így veszik fel az embereket dolgozni.Ha pedig nem válalják el így, majd jön más aki igen.Nehéz munkát találni sajnos.Az én férjem amikor állásajánlatra ment a még meglévő állami céghez és megkérdezték tőle hány gyermeke van /akkor még három volt/ húzták a szájukat.Ki is rugták a legelső leépítésnél pedig egy napot sem hiányzott és a munkájára sem volt panasz.Csak ő ment oda utoljára ezért külték el elsőnek.Most fekete munkás ő is csak mi fizetünk a magánnyugdíjpénztárba. :(

kunkli
 
 


Sziasztok!


Bocs, hogy így ismeretlenül beleszólok a beszélgetésbe, de én egy kicsit más véleményen vagyok.
Nekem "csak" egy babám van, és én azon a véleményen vagyok, hogy életbisztosítást inkább a magunk részére kötök, mert ha v.mi történik velünk azt ugyis a gyerek kapja. Ha meg NE ADJ ISTEN elveszíteném a lányom, akkkor én nem tudnék ezzel törödni. Persze próbáok neki gyűjteni, több- kevesebb sikerrel.
Minden 200Ft-ost elteszek és ezt teszem félre. Igaz változó, hogy mennyi jön össze havonta, de mindig kapok vissza papír 200-ast!:lol:
Ez a Fajta gyüjtőgetés sem nekem, sem a páromnak nem megterhelő.

 


Sziasztok!
Szirwen1 ne haragudj de valamit nagyon félreértettél mi GYEREK JÖVŐ biztosításról beszélünk ami egyfajta takarékosság amit Ők vehetnek föl 10 év múlva és nem olyan történik valami velük biztosítás.A férjemnek van életbiztosítása ha beadja a kulcsot. :!:

kunkli
 
 


Sziasztok! Szia Szirwen!

Örülök,hogy te is hozzászóltál. :-) És jó amit írsz.
Egyszer számold ki, hogy havonta mennyi 200-ast gyűjtöttetek össze.
Meg fogsz lepődni.:-) És ha ezt az összeget befizetnéd, egy megtakarításba, még hozamot is hozna.
Ezekben a konstukciókban is van olyan ami nem kötődik ahhoz,hogy ha majd a gyerek 18 éves lesz, stb stb. Ha valami történik veletek / soha ne forduljon elő/, akkor is a gyerek kapja, és azonnal. Aztán olyan is van, hogy ha nektek kell valamiért sürgősen pénz, akkor rögtön hozzá nyúlhattok.

Bár ebben már vannak más más igények. Kunkli pl. jobbnak tartja, ha nem hozzáférhető x évig,mert a gyereknek legyen az a pénz, és ne lehessen elkölteni, addig.

Más más az igény.
De nagyon pozitív az a meglátás, hogy legyen életbiztosítás, ami csak arra van ha baj lenne.
Szerintem mondjuk jobb az a konstrukció, hogy ha baj van is kapok pénzt,de ha nincs baj akkor is hozzájuthatok.De ez az én igényem. Mindenki máshogy gondolkodik.

Minden esetre úgy látom, mégis csak fontos a szülőknek, hogy valamilyen védelem , vagy pénzforrás legyen a gyereknek, különböző életszituációkban.

Ez azért nagyon jó! :-)


Sziasztok!

Bocsánat a betolakodásért, egy jótékonysági felhívást szeretnék közölni Veletek!

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó