A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Nuk: tényleg köszi mindent, nagyon gyerekbarát tényleg a légkör nálatok!
Deni: kár, hogy váltottuk egymást, de legalább láttalak élőben is. Megállapítottam, hogy nagyon csinos vagy. Bencus óriás! Bálint is ilyen alkatú volt egyébként?
SZrek: jó volt dumálni a kocsiban. És Ábel nagyon aranyos kisfiú! :D
Néhány futtában ellőtt kép:
Kép a fiúk fogságában : )
Kép a nagy kisfiú
Kép Ábel takarít
Kép Tünde is érdeklődik a tevékenység iránt
Kép Tünde nagyon figyeli az egyik gyerkőcöt
Kép Réka tök sokáig elvolt egyedül

És épp most vitattam meg a férjemmel, hogy mennyire elrontottuk (-tam) a gyereket. Réka simán elaludt egyedül az ágyában, hiába sikongatott körülötte az összes gyerek, ő durmolt rendületlen. Tünci itthon csak altatásra alszik el és biza itthon suttogás van és lehalkított tévé, ha őnagysága aluszik. :roll:

Kép
Kép
tinu

Zsanci, ez komoly? :lol: mármint a csüt.
jobbuljatok!

Indi, nagyon örülök :D és milyen szert javasolt?

votiv 8)
votiv

Fehérvári úti rendelőbe most már a neten is be lehet jelentkezni, wowwww.

közben erre bukkantam:

Tisztelt Ügyfelünk!

Az előjegyzés az Ön kultúrált, időben Ön által is tervezhető ellátását - gyógyítását szolgálja.
Az elmúlt időszakban Önök is tapasztalhatják, hogy mégis jelentős sorban állás alakult ki.
Naponta számos beteg nem jelenik meg a szakrendeléseken, és nem mondja le az időpontját!
Ha valaki nem töröltette az előjegyzését - legkésőbb aznap, a rendelés ideje alatt - az időpont nem adható át másnak, így a lista sem rövidül és az üresen futó szakrendelés sem hívhat be helyette frissen jelentkezőt!

A múlt héten 550-en vették el Öntől a helyet.
általános belgyógyászat 33 fő
fül-orr-gégészet 37 fő
gyermek bőrgyógyászat 8 fő
gyermek gégészet 7 fő
gyermek nőgyógyászat 3 fő
gyermek ortopédia 4 fő
gyermek sebészet 8 fő
gyermek szemészet 7 fő
neurológia 44 fő
nőgyógyászat 97 fő
ortopédia 36 fő
reumatológia 93 fő
röntgen 22 fő
sebészet 34 fő
szemészet 46 fő
ultrahang 15 fő
urológia 56 fő

dulllva

votiv 8)
votiv

Ha már hordozós képet reklamált Indi...
Itt a bizonyíték, hogy gyakoroltam. :D
Kép
Kép

Na persze egyik sem az én kendőm. De vettem egyet magamnak is azóta. Arról még nincs kép, mert épp szárad a szárítón.

Kép
Kép
tinu

tudom én, hogy a fél topiknak TI a dokinénije, de én Votivval beszélek róla gyakran, igy nekem az övé - volt eddig :wink:

egyelőre thuja c15 2*3 és natrium sulphuricum c9/d12 3*3 -szombaton kell jelentkeznem az eredménnyel. de komolynak látszik a dolog és igen, valószinüleg én vagyok a betegitő tényező. ezt nem tudom most részletezni.

Tinu éljen, csak gyakorolj és ne féltsd Tündért jó szorosan kötni :)
indianyo

Minden betegeskedőnek én is bulást kívánok+++++++++++++ Hú, most látom, hoyg Zsanciék is meg Zuziék is... :(

Votiv :) Nos, tényleg hasonló cipőben járunk :lol: Én sem tervezek túl gyakori nőgyogyó látogatást, de vki azért kéne, asszem itt a lehetőség próbálkozni, csak vhogy nem fűl hozzá a fogam :roll:

Indi :) Örülök, hogy így bejött TI! :D Remélem Dominó gyorsan meggyógyul!!

Tinu :) Köszi :) Bálint még ilyenebb volt (mármint még erősebb alkat), Bencus meg nagyon a bátyóra hajaz :lol: Tök jók a képek!! :D (most aztán le sem tagadhatom, hogy belefulladok az anyaságba :mrgreen: :lol: ) Kár, hogy a takarító gyerkőcökről lemaradtam, nagyon édesek mind :D :D

Nálunk is hatott a party: alszik már mindkettő ded 8) :P
denizsa

és jessssz, Ábel is :mrgreen: :lol:
Nuk, ilyet musz máskor is :mrgreen:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Nekünk 12-e, péntek jó;keresztbe-kasul van firkálva a naptár, lécci, már ne változtassunk :mrgreen: :lol:

Indi,
örülök, hogy megtaláltátok TI-t :D én ugyan személyesen nem ismerem, de nagyon szimpatikus az alapján, amiket leírtok
ha tudsz, írj majd magatokról :D

Kép

Kép

szrekuc

Nuk és a többiek!
Jó lehetett találkozni, gyönyörűek és nagyok a gyerekek (hát pl Tünde olyan nagylány lett!!) és Ti is jól néztek ki!!!

Indi,
Jó érzés lehet, hogy bízol a dokiban!!! Hogy összetalálkoztatok!

Tinu,
Hordozás klassz! (Meg Ti is.)

És tényleg olyan jó volt látni a sok képet a srácokról/lányokról/rólatok...

Móni
Kép
Kép
monisa

Kép
indianyo

rólunk én csak a fentieket mondanám el, és ezzel indent l is mondam :wink:
indianyo

Sziasztok!

Betegek vagyunk ám mi is, majd' 2 hete, Csabikám hazahozott valamit az oviból, aztán szép lassan -de nem egyszerre- mindannyian lebetegedtünk. Hasmenés, láz, köhögés. orrfolyás és egyebek lángoltak fel, azóta hol jobb, hol visszaesik valamelyik gyerkőc. Szóval már 2. hete ugrálok hol egyik, hol másik pasim körül, de legjobban szegény férjem feküdt ki. Én meg csak ma jutottam el dokihoz, nem is mentem volna, de már nagyon durván köhögök.
Próbálok visszaolvasni-eltart még egy darabig. Ez a 3 ágyassá alakított 2 ágyas szoba téma érdekelne! Nem azt mondtátok, hogy már 2 ággyal is szűkös volt? És akkor most 6 kismama osztozik majd 1 fürdőn? Persze nyílván a kényszerűség vitte rá őket erre a lépésre. Nagy lehet a tömeg mostanában ott!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Betegek vagyunk ám mi is, majd' 2 hete, Csabikám hazahozott valamit az oviból, aztán szép lassan -de nem egyszerre- mindannyian lebetegedtünk. Hasmenés, láz, köhögés. orrfolyás és egyebek lángoltak fel, azóta hol jobb, hol visszaesik valamelyik gyerkőc. Szóval már 2. hete ugrálok hol egyik, hol másik pasim körül, de legjobban szegény férjem feküdt ki. Én meg csak ma jutottam el dokihoz, nem is mentem volna, de már nagyon durván köhögök.
Próbálok visszaolvasni-eltart még egy darabig. Ez a 3 ágyassá alakított 2 ágyas szoba téma érdekelne! Nem azt mondtátok, hogy már 2 ággyal is szűkös volt? És akkor most 6 kismama osztozik majd 1 fürdőn? Persze nyílván a kényszerűség vitte rá őket erre a lépésre. Nagy lehet a tömeg mostanában ott!

Márti
borossné becz márta

nos, Kovács dokival én viszont egy évben érettségiztem , de valszeg egy évvel fiatalabb nálam (imádom, amikor a kisebbek többre viszik, mint én...:wink: ), de ami még durvább, akár együtt is bulizhattunk egy csomószor, vmi sötét, piszkos lebujban, ja és egyszer voltam orvos bálban is, akkoriban volt egy orvostanhallgató kedvencem... :lol: nos, ott is súrolhattuk egymás vállát piáért sorban állva.

képek továbbra is jóóóók, mééééééég... :wink:
zsancikant

de látom dr. Amrein is a mi szép városunkban tanult... 8) talán még vele is...??? :lol:
zsancikant

Márti:
Jobbulást nektek is!!!!
A SOTEn 8an osztoztunk a fürdőszobán, szal ez még istenes... :roll: :roll: 8)

Csajok, akiknek kifeküdtek tőlem a gyerekei :lol: :
Rajtam nem múlik, jöhettek akár minden nap. Amúgy most tüntettem el a saláta maradékát, mindjárt kipukkadok... /és még Deni tortájából is van egy kis szeletecske... :oops: :oops: :oops: /

Indi:
Dominó egyszerűen imádnivalóan cukipofa, annyira csibészes és én ezt annyira birom a gyerkőkben!!!!!!

Bezzeg az én lányom minden képen bandzsít :roll: :roll: :cry: :cry: :lol:

nukada

de persze jöhet mindenki gyerek-fárasztó Nukékhoz :lol: :lol:

nukada

Indi, Domicsek most épp kiköpött olyan, mint TE! :D és nagyon vagány a szerkója :D

Zsanci, leesik a cicim a röhögéstől :lol:

Márti, sajnos én is mindenhonnan a rémhíreket hallom embertelen tömegekről, de ez most nem SZtImre specifikus, mert az Istvánban (meg az összes súlyponti H-ban) ugyanez van.... :roll: nagyon durva futószalagok mennek, és ez sehol nem tesz jót a szakmai, sem az emberi tényezőnek :( egyetlen pozitív következmény, hogy egyre hamarabb hazaküldik az anyákat (közelítünk az ambuláns szülés felé? :D)
gyógyuljatok! :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Örülök, hog yjól sikerült a party! Aannyira sajnálom, hogy nem mentünk hozzátok Nuk, B köhögött, és nem akartam senkire ragasztani, meg az asztmás rohamtól parázok (már talán kissé túlságosan is). Elvittem inkább a dokinkhoz, hog ymeghallgassa, de nem talált semmit, kicsit piros a torka, azt mondta, jól teszem, hogy figyelem.

Ancsi, savanyúságaidtól oda vagyok meg vissza, épp most fogyott el, amit a vidéki rokonoktól kaptunk, pedig gyakorlatilag csak én fogyasztok ilyesmit a családban, úh nekem is kéne vmi ilyesmit előállítani!
Ecetes lötyit hogy csinálod rá?

Pocak, tornacipőt a Dechatlonban vettünk, van egy puha fajta (inkább kislányos, de nálunk az oviban van pár fiúnak is), de a talpa gumis, hogy ne csússzon, meg volt egy tépőzáras, semmi extra 1500ért, szal biztos találtok ott).

Moni, Lenin, az egér :D :D :D !

Macs, jobban vagy már?
Már sejtem, hogy miért lett tök lapos a nagy gonddal készített húsvéti kalácsom. Eddig fogggalmam sem volt arról, hogy mi az a sikér...
És melyik fajta liszt jó?
Diababa szavaihoz gratula! És a csana is jó, ha enniyre szeretni fogja a csaj, akkor megéri!

Deni, P odáig volt a tornaórától, meg attól, hogy a Rékának ugyanlyan tornacsukája van,mint neki, ettől máris barátnők lettek! :) És még mindig szereti az ovit, bár most nem mondta, hogy bent akar aludni.
Kreatívkodás klassz, majdnem bementemén is a BartókB úti hobbiboltba, de babakocsival eléggé lehetetlennek tűnt,a sok lépcső miatt. (De legalább nem költöttem sokat :mrgreen: )

Indi, Dominó egyszerűen tüneményes! Nagyon jó ez a kép! És az is, hogy így bejött nektek a dokinéni, ez már egyenes út a gyógyuláshoz! :) :) :)

Betegeskedőknek gyógyulást, és sok+++++!!!

VOTIV: hamarosan küldom a dolgokat, csak apjok szétkapta azt a gépet, amin vannak, orvul, amíg altattam, és még mindig azon matat, bocs.

Jóéjt mindenkinek!
rídonli#

VÉRVÉTEL:
hát a habot a tortán nem is meséltem!!! a házidokinéni szépen minden papíromra ráírta, hogy gravida+egy speckó kódot, hogy ne kérjenek tőlem 300 Ft-okat. ezt meg is úsztam eddig, hát a vérvételen nem lecsesztek, hogy terheskönyv nélkül (amit még nem kaptam meg, mert a védőnő nem tudott fogadni eddig) nyista kedvezmény, azonnét perka lovetta! úgyhogy kiperkáltam a 300-at, cserébe 4x szúrtak, s aki most megnézné a karjaimat, azt hinné egy balfék narkós vagyok.

NUK parti:
olyan irigy dög vagyok, nagyon jól néztetek ki, és boldognak! örülök, hogy jól sikerült a parti!

ZOO:
nekem egyelőre a 9-e nem jó, mert akkor megyek a védőnőhöz végre, de pl. a péntek jónak tűnik.

Votiv!
Faludi v. vmi segédje fix olvassa az oldalt. nem félsz, hogy nyugdíjas korára megőszíted, ha elhagyod? :)
én az életben nem így láttam ezt a sorszám kérdést. ha vkit szólítottak a kijelzőn, s 1 perc múlva nem termett ott, akkor azonnal hívták a következőt. aztán ha megjelent a korábban szólított páciens, leszúrták, s csak jóval később hívták be. és a sorszámosokat és az aznap jövőket felváltva hívogatták be, de tény, hogy mióta én ip-t kértem a fehérvárira, fél óránál többet nem igen kellett várnom. (tán 1x a neurológián)

Indi!
ha a gép a ludas, akkor biztos a csatoló. ha most ps2-es, akkor esetleg van rajta usb port? ha igen, akkor egy usb-s bill-t kell neked szerezni.
szomorúan állapítottam meg, hogy Dominót hosszú ideje nem láttam, hiszen már úgy áll, mint a nagyok!

Ríd!
nem nehéz ám! a zöldeket megcsutakolom, üvegbe tömködöm és a forró lével leöntöm. (lé: 1 rész 10%-os ecet, 5-6 rész víz (pl.1-1,2 l víz+1dl 10%-os ecet), bele cukor (én édesítőt használtam). ezt még hidegen feloldom és kóstolgatom. utána felforralom, s teszek még az üvegbe mustármagot és koriandert, ráöntöm a löttyöt, a tetejére 1 késhegynyi Nabenzoátot és lezárom)

Zsanci!
hétfőn délelőtt csendes lesz a lakópark, ugyanis elhúzunk minibölcsibe Zuziékkal :)

ancsipancsi

Indi: jaj, de nagyfiú lett már Dominó! :o És jöttök az Állatkertbe jövő héten? Vagy ez attól függ, hogy Dominó hogy lesz?
És ezek szerint lazán kötöm be a gyereket. :oops: Na ma megyek tanfolyásra és jól kijavítanak.

Kép
Kép
tinu

Ancsi, nem félek :D
ha vmi problémám lenne, vagy terhes lennék, az más lenne, mert akkor ragaszkodhatnék a dokihoz.
Egyébként se rajongok a hagyományos orvoslás iránt, és igyekszem úgy élni, hogy ne is szoruljak rá.
Kivétel a gyerekorvosunk. Hozzá ragaszkodom :)
de őt sem vesszük igénybe túl sűrűn, hála az égnek. Egyébként ez is az egyik legjobb dolog benne, hogy telefonon kersztül is képes gyógyítani :lol:
na nem olyan Gyurcsók-módra :D
megmondja milyen szert adjak a gyereknek, és az általában mindent meg is old. De ha nem hat, vagy változtak a tünetek, akkor újra telefonálunk, de nem kell se receptért meni, se vizsgálatra (max oltásra), és 5-6 év alatt már akkorára bővült a homeós házipatika itthon, hogy 99%-ban gyógyszertárba se kell menjek :)
és ez így baromi kényelmes (anyagilag is), ráadásul úgy érzem, így tényleg minden értünk van és rólunk szól :D
(és persze a dokinéni pontosan tudja azt is, mikor milyen szereket kaptak a gyerekek, melyiknek mi a nátha-szere, mikor kapja az oltást stb. szóval nagyon képben van, ez is irtó szimpi, na de majd megismered! :D)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Ancsi,
csinálj új csíkot nagylányodnak! :D

ez pedig egy nlc-s cikk 2012-ről: http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=49&cid=27616

és nagyon helyes Dominó :D

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Hát, kiváncsi vagyok, hogy a mostanság szülőket meddig tartják majd bent! Kicsit aggaszt ez a gyorsan kiszórás, mert a gyerekeim hajlamosak besárgulni. Pont nemrég hallottam az egyik Sz.Imrés dokit nyilatkozni, hogy mennyire nem szertnék elküldeni túl hamar a kismamákat-babákat, mert a sárgulás a 4. napon a legkifejezettebb általában és azt jó lenne megvárni a kórházban. Nem lehet, hogy ez is oka annak, hogy 3 ágyasok lettek a szobák? Persze lehet, hogy butaság.

Márti
borossné becz márta

Márti, én úgy emlékszem, hogy már a 2. napon levették a vért és a kislányom még aznap kék fény alá került. szóval ez nem tart a 4. napig, szerintem sokkal hamarabb is "lecsapnak" az icipicit is sárguló babákra :D
a többágyasítás - bár nem tudom, hogy már megcsinálták-e - profán oka, hogy mostanában egyre többször előfordul, hogy 40-nél is többen vannak a 35 ágyas osztályon, és már a vajúdóba meg a szülőszobákba se bírnak elhelyezni több asszonyt...

votiv 8)
votiv

de ahogy tegnap is írtam, ez nem egyedi jelenség, ugyanez megy az összes többi súlypontiban...
mindezek ellenére úgy gondolom, még lehet a SztImrében JÓL szülni, mert egy jó doki+szülésznő biztos mindent megtesz, hogy ebből az ember semmit se vegyen észre :)
és úgy tudom vannak új csecsemősök is, meg bébikocsikat is vettek, szóval igyekeznek alkalmazkodni a helyzethez.

votiv 8)
votiv

azért kell váltanom, mert eddig sztk-ba jártam, de akihez, az már nincs ott. Mást nem ismerek ott személyesen, de lehet még a Nyulasit megpróbálom, mielőtt magánra bejelentkezem.
Eddig a Barna Péter a befutó, csak nem tudom vállalna-e. 2hét múlva megyek Nyulasihoz, ha szimpi akkor maradok mostmár nála, ha nem akkor megyek Barnához csak félő akkor már késő lesz. Lehet inkább kérek oda is egy időpontot most 3-4hét múlvára...
Kissé tanácstalan vagyok, mivel senkit nem ismerek személyesen. Szakmailag biztos mind jó, végülis akár ügyeletest is bevállalom, szülésznőm úgyis lesz majd, de még azt sem tudom ki. :roll:
haflingi

Haflingi, akkor én máris inkább Barna P-t mondom Nyulasi helyett...
de az sztk-sok közül is van még jófej, pont tegnap volt téma Kovács és Amrein doki :)

votiv 8)
votiv

Haflingi: én meg egyik dokit se ismerem, szal nem tudok neked mondani semmi okosat...

ZOO: PÉNTEK???????????????????????????????
Mondjatok már erre Áment!

Zsanci: akkor tán a kedvenc sebészemmel is együtt bulizhattál, merthogy ő is Pécsen végzett :)

Ancsi: a kemény zsemlém oka: én gyúrtam nem a gép, vagy megdöglesztettem az élesztőt..Poros élesztőt én nem szeretem, és bakker most jutott eszembe, hogy azt elfeljtettem venni...pedig ma már kell a kövi adagot gyártanom :?
Savanyúság fotók: nyamiiii

Deni: Kamilla komálta a zsömlémet :)
És le se tagadhatnád, hogy a két gyereknek ua az Apja is meg az Anyja is :lol: annyira hasonlítanak!!

PArti: dejóóóó lehetett!!! Minden pöttöm nagyon sokat nőtt!

Indi: mi is tegnap voltunk TI-nél, mi zártuk a rendelést. Én több mint egy órát fostam a szót a gyerekemről, meg az eddigi nyavajáinkról 8) hétfőn lesz meg az alkati szerünk...kiváncsi leszek! De TI csúcs, mert simán hagyta, hogy Kamilla elorozza a sztetoszkópot és azzal játszon!! :o Szal nagyon gyerekbarát, remélem nektek is bejön ;)
És Domicsek rengeteget változott!! Nyúlánkabb lett az arca is és mostmár nem olyan babás, hanem kisfiús és nagyon dögös 8)

Mai Kamilla szöveg:
megvakaróccik a fejem :) és megvakarja

mutatja a tenyerét, nézi és az ujjával kis köröket rajzol bele, hogy:
tekerjedik a kigyó, tekerjedik...kérdem na hogy van tovább a nóta?
erre ő: nézi a tenyerét
tekerjedik...trallalllalalalal :lol:

Rylie
rylie

és persze minden beteg: +++++++++++++++++++++++

és Ruzi ne izgulj!! Ha Kamillára rájön a hoppáré akkor pont tojik az én szavamra, de néha azért szót is fogad, bár ez ölég ritka :)
És Bendit nem gerjeszti beszédre a bölcsi???
A játszón a bölcsis gyerekeken nagyon észrevehető a beszédben való hihetetlen fejlődés!!!

És még ezt akartam, hamár játszó:
Ti szóltok avagy nem?
Pl: kislány (Kamillánál kisebb) bekakilt. Anyukája nem rakta tisztába ott a játszón, ok hideg van, de nem is mentek haza (kb 5 percre laknak), hanem még vagy 30-45 percet elvoltak a játszón! Annyira a nyelvemen volt, hogy NE csinálja ezt, mert ráadásul nekem ugye óriás para a kaki a peluban... de nem szóltam..lévén nem akartam kioktatni, meg mindenki a saját kölkéért felelős, de rossz érzés volt :roll:
Másik: jön le anyuka két gyerökkel, kisebbik kb 3-4 hós kifelé fordítva a kenguruba. Szegény csak ott lógott mint egy darab fa...
Vele még olyannyira se vagyok beszélőviszonyba mint előző anyukával,s zal hogy jönnék én ahhoz, hogy odamenjek és belepofázzak abba, hogy hogy tartja a gyerekét :roll: de ott is rossz volt nézni a csüngő csecsemőt...
Szóval TI szólnátok avagy semmi közöm hozzá??

R
rylie

Sziasztok!

Gyorsan leírom, mielőtt felébred a ded, hogy mit találtam gyes melletti munka ügyben. Akit nem érdekel ugorja át, de van más is rajtam kívül akit érint a dolog.

Szóval Pocak, az nem igaz, hogy minden ugyanúgy jár, mintha normál munkaviszonyban lennél. :(

Ahogy már eddig is írtam és be is tettem azt a jogszabályt, valóban ahogy nekem is mondták, csak a gyes mellett ledolgozott munkanapokat veszik figyelembe a táppénz-nél. Mondjuk azt nem sikerült eddig kiderítenem, hogy ha nem vagy jogosult táppénzre és mégis otthon kell maradnod, és már szabid sincs, akkor mi van? Csak annyi a retorzió, hogy nem kapsz zs-t? Vagy fizetés nélküli szabi? vagy? ezt nem tom.

Emellett még ha jól értelmezem a dolgokat, akkor ha táppénre mész, csak a minimálbér után fogsz táppénzt kapni, amíg nem dolgoztál 180 napot gyes mellett. (nekem már nincs is annyi hátra a gyes-ből)

Tényleg Neet majd számolj már be, hogy mennyi táppénzt kaptál, most te is voltál otthon a deddel, csak, hogy tényleg így van-e! köszi

És még valami ezzel kapcsolatban, hogy van egy betegszabadság nevű intézmény is. Ez az, amikor a munkáltató fizet, 15 napig, de ez nem táppénz, nem a tb fizeti és ha te beteg vagy, akkor 15 napig ezt kell kapnod, (fizetés 80 %-a) viszont ha már nem te vagy beteg, hanem a gyermeked, akkor rögtön táppénzre kell menni és nem betegszabira. Ellenben ha te is beteg vagy, akkor ez jár. Viszont az nem derült ki számomra, hogy ha nem év elején mész vissza dolgozni, jár-e a 15 nap ebből vagy csak az arányos rész, amennyit ebben az évben dolgozol, mert a munka törvénykönyve csak annyit ír, hogy ez is jár a gyed első évére, viszont a betegszabi mindig elévül, azt nem lehet továbbvinni másik évre, úgyhogy ezt nem értem, hogy akkor ez hogy van.

A időközben felgyűlt szabadság ügyében pedig megtaláltam a munka törvénykönyvében az erre vonatkozó részt, hogy kötelező kivenni, 30 napon belül meg kell kezdeni. :?

Hát eddig ennyire jutottam, kérdeztem szakértőt is egy fórumon, de eddig nem válaszolt.

Úgyhogy ez van, de továbbra sem értem, hogy ha gyes mellett mész vissza dolgozni akkor miért nem jár minden ugyanúgy, vagy akkor a járulékokat sem vonják majd a fizetésemből, hisz folytatom a munkámat tovább és a gyes, tgyás, gyed, táppénz, nem minősül szünetnek! Akkor miért nem kapok mindent ugyanúgy, mintha normál módon mentem volna vissza?????? Undorító az egész!!! De most már pont ezért nem fogok lemondani erről a rohadt gyes-ről, azért se, velem nem szúrnak ki!!!!!!!!!!!!!!! A szocpolt még lenyeltem, hogy nem adtak, de ezt már nem, valahogy megoldom.

Egyébként találka nagyon jó lehetett, csuda édesek a kölkök!! :)

Betegeknek pedig jobbulást!++++++++++++

ruz
ruzicsky

Rylie,
Sztem az a jó, ha vki kedvesen szól. Én nem szólnék. Ellentmondás. (De ha vki kedvesen - télleg kedvesen szól, valszeg egy idő után feldolgoznám és utólag örülnék.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Rylie :) kakiért nem, hordozásért igen, de csak ha van nálam kendő és meg tudom mutatni, hogy kéne. csak úgy beleszólni nem, nem érzem hitelesnek. egyszer szóltam a müpában egy néhány hetes :!: babát kifelé, lógva, kismamás kendőben cipelő anyának - de ott muszáj volt, úgy sirt szegéy. bekötöttük jól, azonnal el is aludt.

milyen alkati szert taáltatok Kamillának?
indianyo

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Egér-Nuk: 5-1
Megfogta a ragasztó, elég brutális volt, viszont szolidáris egér, mert nem sírt, csak vergődött :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Aztán Zoli megszabadította a szenvedéstől... Bár most kicsit kétségeim vannak, mert hoyg tudok én együtt élni egy olyan emberrel, aki agyonüt egy egeret????? De talán ez "humánusabb" volt, mint, hogy hagyjuk benne pusztulni... Most kicsit szarul érzem magam, lehet, hogy túl szentimentális vagyok...

Kórház ügyben csatlakozom Votivhoz, a főnököm feleségét (35 hetes, lombik-ikres kismama, több vetélés miatti parával) is hazaküldték a Jánosból, pedig direkt kérte, hogy maradhasson, mert szétverik épp az egészet és azt mondta a doki, hogy otthon tisztább, nyugisabb... :roll: :roll: :roll:

Megkerestem ma azt a papírt, amit 6 évvel ezelőtt egy homeopata csinált nekem, amikor (többek közt) a nehezen gyógyuló sebemmel mentem hozzá, írt fel Arnicát, Thuját. Aztán mondtam, hogy szeretnék lefogyni (pedig akkor 70kg voltam "csak", most jóóóval több :oops: :oops: ), kérdezte, hogy miért, erre én azt válaszoltam, hogy lelkileg kiegyensúlyozottabb lennék és adott Pulsatillát...

nukada

Mi meg úgy néz ki hanyagoljuk a waldorf kis ovit. P-t ugyanis megkérték, hogy menjen inkább haza, ha nem tud a mese alatt áhitatosan figyelni. (Beste kölke körbe-körbe akart járni, míg a gyerekek és anyukák egy kört alkotva csendben és elmerülve hallgatják a mesét.)
Persze én, aki még tudom mi a fegyelem nem hagytam, de P. néha felállt, én visszahúztam, mondtam lécci ne csináld, más nem hallja így a mesét. Nem volt hangos szó, de akkor épp egyedül nálunk volt ilyen probléma. Az előző alkalmakkal több gyerek is csinálta, most csak P. Pár perc után óvónő javaslatára haza távoztunk.
Nem mondom, hogy nem akadtam ki - vhogy nem értem hogy lesznek szabad lelkü kisgyerekek, majd kamaszok később a waldorfosok (akik állítólag óra alatt felállhatnak meg ilyenek, talán pisilni is kimehetnek anélkül, hogy engedélyt kérnének, de lehet hogy ez csak olyan urban legend) ha 2.5-3 évesen muszáj csöndben végigülni a mesét.
Indi - ez tényleg így van? Milyen waldorf-os könyvet érdemes elolvasni? Eddig más esett le nekem és ismerősök, akik Mo-i és kf-i waldorf intézményeket látogattak is mást mondtak. (Olyanokat, hogy baromi szabadok a gyerekek, talán túlzottan is - főleg a hazai jó szokásokhoz képest. Hogy waldorf után nehéz beilleszkedni a hagyományos rendszerbe.)
Na mindegy, nem akartalak fárasztani benneteket csak ovis téma. Lehet jó lesz nekünk a 'sima állami is'.

Móni
Kép
Kép
monisa

nuk uh riasztó barácsboltok és ne kinozzátok az egeret a ragaccsal irgum-burgum
indianyo

móni én ezek alapján nem szeretnék véleményt mondani, nem érzem teljesnek a történetet
w-ben vannak szabályok, a szabadság nem egyenlő az anarchiával
továbbra is a waldorf topikot gondolom megfelelőnek a témához
indianyo

Sziasztok :D

Nuk :) Jó, hogy meglett az egér, de megértem, hogy nehéz lehetett... Remélem több szürkefarkútok nincsen, de azért az uh-s riasztó jó ötlet :wink: Akkor most szedjek Pulsatillát?? :roll: :mrgreen:

Móni :) Sztem semmilyen oviban nem kéne kiküldeni gyereket emiatt!! Ha jól tudom, már az iskolákban sem lehet ilyet csinálni (na majd Neet kijavít :wink: ), hát még egy oviban!! valszeg ez egy rossz pedagógus és semmi köze a waldorfhoz :roll:

Ríd :) Bulást Borinak!! Asztmás parához meg +++++, szörnyű lehet ettől rettegni :(

Ancsi :) Minibölcsi? ez vmi játszóházféle? vagy Lencsi is járni fog Bazsóval?

Rylie :) Kamilla nagyon cuki lehet, ahogy énekel! :D Bálint is mostanában kezd magától mondókázni, tökre meglepett, hogy mennyi dalocskát tud már végig :o Drukk, hogy TI megtalálja a megfelelő szert Nektek!! Sztetoszkóp :lol: az én kölkeim is mindig lenyúlják, dokibácsi azt használja "csalinak", arra minden gyerek ugrik :wink: Asszem én sem szólnék, mindenki másképp csinálja... (csak ha jó ismerősöm lenne)

Indi :) Hű, Dominó nagyon nagy fiú már!! és nagggyon vagááány :D :D de jó, hogy tettél képet róla! kösziii :D

Márti :) Bulást Nektek!!

Votiv :) Gyerkőcök pöttyei hogy vannak? vagy elmúltak már?

Ma találkoztunk Lindiékkel a Savoyában, irtó jól néz ki, Bajni hatalmas fiúcska és már ül! :D Gréti is szívdöglesztő a göndör szőke fürtjeivel :D Jól vannak, csak kevés az ideje, de puszil mindenkit!
denizsa

Sziasztok!

Millenárison vannak jó programok holnap:

http://www.millenaris.hu/object.82c1cdf ... dffeff.ivy

és 20án:

http://www.millenaris.hu/object.57d0fe3 ... 8d8dbc.ivy
Karaván Família nagyon jó :D

Kolompos:
Dátum: 2007.10.13.
Helyszín: FONÓ BUDAI ZENEHÁZ
1116 Budapest Sztregova u. 3.
+36 (1) 206-5300
Kezdés: 17:00
Vége: 18:00

Gyermektáncház
(CSALÁDI DÉLELŐTT a Kolompos Együttessel Szüreti mulatság (játékok, vásári mulatság Helyszín: Kispesti Vigadó Bp. XIX. Fő u. 22.))

Dátum: 2007.10.14.
Helyszín: KISPESTI MUNKÁSOTTHON MŰVELŐDÉSI HÁZ
1191 Budapest. Teleki út 50.
(+36) (1) 282-9826, (+36) (1) 282-9736
Kezdés: 10:00
Vége: 11:00

Kép

Kép

szrekuc

halihó! engem mostanság mindig kidobott a babanet :( bár sem időm, sem erőm nem volt sok. :? kiscsajszi alvása úgy látom lassan ismét beáll. :)

akkor csüti lett a zúból?

sajnálom hogy nem tudtunk Nukhoz menni. képek szuperek :D

puszik :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

kopp kopp, lakik itt még valaki??? :lol:

mi meggyógyultunk, épp ebédet fözök, és azt szeretném kérni a konyhatündérektöl,h a van tuti pizzatészta recitek, dobjatok meg vele privibe lécci.
elöre is köszi.

élvezzétek ki a szép időt, Baján már kaka az idő!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie,
Éljenek a jól sikerült zsömik :D Kamillád dalolása :lol: És azt hiszem én sem szólnék senkinek sem, nem magamból kiindulva, de már volt negatív tapasztalat :roll:

Pocak,
Köszi, elgondolkodtattál :)

Ancsi,
Nem, az anyagiak már annyira nem érdekelnek doki téren, mert FP előtt is magándokihoz jártam. Nekem inkább az a fontos, h jó hosszú távon ugyanahhoz a dokihoz tudjak járni, nem szeretek mindig máshoz menni. Szerintem nem jó, mert akkor úgyis foglalkoznak az emberrel, egy ideig ezt csináltam és nagyon nem szerettem. Na most lehet, h érthetetlen voltam :? :oops:
Savanyúság istenien néz ki, nyami :P

Nuk,
Nagyon sajnálom tényleg :( h nem tudtunk menni és tényleg ne hari, de a csajom annyira bealudt, h nem volt szívem felkelteni, meg nem is szereti, ha idő előtt kell ébrednie. 4-kor meg jelenésünk volt, de majd legközelebb :wink:

Talis képek nagyon jók, tényleg jó lehetett a buli :) Olyan sokat változtak a kőcök! :o

Votiv,
És Kovács doki van olyan jóképű, mint az igazi? :wink:

Indi,
Szuper, h ennyire bejött a dokinéni és Dominód olyan vagány kissrác lett :D

Márti,
Jobbulást Nektek!!!

Ríd,
Borid jobban van?

Móni,
Érdekes ez az ovis sztori :?

Zsanci,
Szupi, h már jól vagytok :D Pizzatészta recit nem tudok, én porból szoktam csinálni :oops:

És a csajom már megint sumákol, most épp a felső metszőket növeszteni, de természetesen a mai napig nem vettünk észre semmit, csak amikor bevizsgáltam az ínyét :lol:

Kép Kép
curse

Móni,
sajnálom az ovis élményt! :(
remélem találtok megfelelőt majd.
nekem is az esik legszarabbul,ha a gyerekemet tartják alkalmatlannak vmire... :(
kerülöm is ezeket a szituációkat.

szóval, HAJRÁ HAJRÁ...
(és szttem is inkább személyi probléma volt itt, mint elvi)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

felületes olvasás után:

Rylie! én keresném az alkalmat, de nem erőltetném

Indi! Monisa kérdéseire engem is érdekelnének a válaszok. S szerintem még mást is érdekelne.
kivi vagyok még milyen te "hibád" D betegsége.

vki reag plíz: zúba mikor megyünk?

s lenne egy kérdésem: ki mit tesz, hogy a fürdőszoba játékokba ne legyen fekete trutyi (gumikacsa meg ilyesmik)? mindig figyelek hogy ne vizesen rakjam el, a játékok nem gagyik, már fertőtlenítettem is.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi,
fekete trutyi az vízkövesedett víz, amit LEHETETLEN kinyomni a játékokból. Én már ott tartok, h kidobálnám őket, és újat vennék, de nem tudnék aztán a lányom szemébe nézni. Vízkőoldóval nem locsolnám be őket, mert lányom eszik, iszik belőlük (a fürdővíz még mindig finom...), úgyhogy ötleteket ide is.

Monisa,
engem ne kérdezz, én úgy állok hozzá a waldorfos kérdéshez, mint a hálapénzhez. :wink: És tudom, h egy példa nem példa és bárkin múlhat bármi, de annyi rosszat tapasztalok w-s gyerekkel.. tökbuták és rendszertelenek. Bocsi mindenkitől, (elsősorban Inditől) aki jónak tartja, csak a saját tapasztalatokat ismerem, meg amiket meséltek kollegák, anyatársak, és... szal lehetne ezt jól is csinálni, de sztem nem tudják MÉG, hogy hogy kéne...talán idővel.

Boszitopik rulez :) éjszakák rendeződni látszanak.
neet
neet

Nuk,
egerek... :(

Talis képek. :) ÉS Domicsek, ahogy álldogál.. csúcs. :D
neet
neet

Barbi, Neet,
ecet, mint vizkőoldó????????? :o :P :roll:
zsancikant

Sziasztok lányok!

Deni! Szerintem te otthon hagytad a szemüvegedet :) "irtó jól néz ki" ha-ha. Majdhogynem sírtam indulás előtt. Én valahogy olyan nehezen mozdulok ki 2 gyerekkel, hogy a végére komolyan megőszülök. A kocsiban nem győzök lehiggadni egy-egy indulás után.
Kis Bencéd nagyon édes, hihetetlen,hogy most született és mekkora.

Monisa! Ez elég fura, márminthogy kizavartak az oviból :roll: Gréti jár a Camponába mini-oviba, ahova elvileg betöltött 3 év a korhatár, és neki még hiányzik 4,5 hónap hozzá, szóval ő a legkisebb és ez meg is látszik. Nem igazán vesz részt a kötött foglalkozásban, de azt mondja az ovónéni, hogy még szoknia kell, és majd ellesi a nagyobbaktól. Nekem kicsit kellemetlen volt, pl mindenki körben ült és gurították egymásnak a labdát, Gréti meg egyik ovónéni öléből ugrált a másikéba. Ők meg csak kacagtak. Persze aztán a példa ragadós volt és a többiek is elkezdték Grétit utánozni ... De mondjuk spec. pont a mese őt lekötötte, de volt egy kisfiú, akit nem, de nem votl belőle baj.

Rylie! Én bizony szólnék a kakis anyukának, ez nagyon nagy felelőtlenség. Biztos elmesélném a saját vesemedencegyulás sztorinkat. Én egyszer tavaly Szolnokon vittem Grétit a játszótérre, persze cserepelus nélkül és mit ad isten, bekakilt. És én inkább levettem róla a pelust és csak a bodyt hagytam rajta, kockáztatva, hogy bepisil. Max akkor a bodyt is levettem volna.

Talis képek nagyon jók :) Legközelebb mi is megyünk, immár az egértelen házba :)

Zsan! Nekem nagyon jó pizzatészta receptem van, de gondolommár késő.

KépKép
KépKép
lindicita

Bajni ma kimondta, hogy "Apa" :)

KépKép
KépKép
lindicita

Neet, Barbi,
szerintem inkább penész az a trutyi... :wink: :shock: Vízkő ritkán fekete. Én egyszerűen kihajintom, mert penészessel ne játszon a gyermek :?

Móni,
embere-waldorftanára válogatja... sajnálom a tapasztalatot. De szerintem óviban MINDEN az óvónéni személyén múlik, szinte SEMMI a rendszeren/ideológián/pedagógiai módszerkereten. Pl. mi ugye abszolút hagyományos óviban nyomjuk, és D. bizony néha délután nem hajlandó aludni. Én sem voltam hajlandó, és csendben kellett feküdnöm, UTÁLTAM.
Óvónénik most mit csinálnak? Megpróbálják meggyőzni!!! (nem kiabálnak-parancsolnak), hogy maradjon az ágyában és próbáljon aludni (simizik a hátát, mesélnek neki stb.), aztán ha nem megy, kiengedik, és csendben tombolhat. És amikor aggódva kérdeztem, hogy zavar-e, azt mondták, á dehogy, senkit nem zavar... de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez az egész óvi minden óvónénijére jellemző.
Szóval szerintem te is nézz meg több helyet, és amellett dönts, ahol te és P. a legjobban egymásra tudtok hangolódni az óvónénivel.

Zsan,
van jó pizzatésztareceptem, ma is azt ettük, majd átküldöm :D

Nuk,
egér. Értem, én sem szoktam kinyuvasztani semmit a szúnyogokon kívül. De néha muszáj :(

Munka sok, de jövő héten vége, akkor hawaii lesz és jövök :D

Dóci imádja az ovit, ma kissé morcosan konstatálta, hogy nem megyünk. Ez tökjó :lol: :lol:
Marci eszik. Állandóan. De nem tudom, hová teszi :lol:

v
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?