A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Timi! :D :D :D
Köszi !! Nagyon sok van itt, melyiket érdemes megvenni????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu :) Mi a Gryullus CD-ket nagyon szeretjük, a Maszkabál és a Dalok2 Kristóf kedvencei :lol: A Zenekertől a Bújj-bújj zöldág 1 és 2, az Erdő, mező állatai és a Ház körüli állatok vannak meg, sztem mind nagyon jó :lol:

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Bibi: Anitáék is mentek utána nem sokára haza is mi is. Ebéd, stb.
Édes a Barni. Hiszti ügyben nem tudok szólni, nekünk nem ilyen formában jön elő...

Nyúlanyó: Mondtam már hogy rettentő jóképű kispasid van?!? :)

Zsuzsu: Igen, voltunk a Csodák palotájában. Mi nagyon igyekeztünk úgy menni hogy Gréti aludjon, noná hogy nem aludt. Így annyira nem tudtuk élvezni, mert rá kellett figyelni. Egy napot el lehet szórakozni ott. Vannak játékok kis gyerkeknek is, de mi nem azért mentünk, hogy azzal játszunk :oops: :oops: :oops:
Gréti akkor volt pont 2 éves.
Szóval szerintem ha te is élvezni akarsz belőle valamit, érdemes alvásidőben menni vagy esetleg nélküle, vagy nem is tudom. Nem ilyen kicsiknek találták ki.agy érdemes tényleg sok időt rászánni és akkor megnéz valamit apa addig te rohangálsz Ábel után aztán megnézed te és közben apa rohangál Ábel után, de ez így elég fárasztó. Tudom, mert nálunk így volt....Majd elmegyünk 10 év múlva, akkor talán Gréti is élvezni fogja már.
Törvényismeretre vonatkozóan: persze simán lehet hogy nem hosszabbítják a határozott idejű szerződést. Nekem se hosszabbítottak. Csak a határozatlan idejű munkszerződés "véd".
Az a cd amit Hildusék írtak ki nekem mikor jöttetek ide, az nagyon jó :) Azt kölcsön tudom adni és azon kívül van még soksok gyerekdalos albumunk, mp3-ban.

Enikő: A zöld ruhás beszólás a legjobb :D

Timika: Igen, alig várod hogy elkezdjen dumálni, aztán alig várod hogy 2 percre elhallgasson hogy a férjeddel tudjatok egymáshoz szólni :D De tényleg nagyon jó a dumálós korszak, csak ha már kérdez is.....iszonyatosan fárasztó. De jóóóóóó :D

Kinga: Mi nem bírjuk ki, és nevetünk Gréti előtt. Olyankor általában ő is nevet velünk. Nem szokott megsértődni és kedvét se szegjük a többi beszólástól.

Norus: Szia! Gratula a pici lányhoz. Ovidologban már én is kérdeztem, de néma csönd és..... Szóval passz. Nekem fontos hogy közel legyen az ovi, ne a világvégére kelljen hurcolni. Úgyhogy nekünk ezért is csak 2 ovi jöhet számításba.

Gira: Köszi, a 2 gyerekes ismerősink, ahol a nagy lány, ott gyakorlatilag mindenhol ez volt. Az elején szeretgetés, anya szerepének átvétele, stb. és akkor kezdődtek a gondok amikor a kicsi már helyet tudott változtatni és rástartolt a nagy játékaira.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Én végül is döntöttem ovi kérdésben.
A Karolina óvodájába fognak járni a lányaim. Mi ezt találtuk a legjobbnak... (bár nem a legközelebbi :()
Vendég

Sziasztok.

Most nincs időm olvasni, szeretném a segítségeteket kérni.
Az unokatesóm védőnéninek készül és van egy kérdőíve az anyatejes táplálással kapcsolatban. Jó lenne, ha segítenétek, és kitöltenétek.
Aki segítőkész, írjon egy mélcímet priviben, és elküldöm, aztán kitöltve jöhet vissza hozzám, és továbbítom az unokatesómnak.

Millió köszönet!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ma Kecskeméten jártunk ,íme néhány kép!
Nagyon jó nyugis hely volt a vasút park.Legközelebb a szabadidő parkba megyünk.Ott minden van!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Gira: Mesélj, mitől olyan jó az az ovi, és hogy jöttetek rá hogy az a legjobb nektek?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Enikő!
írtam privit.

ovi engem is érdekelne.
Gira!
miért a Karolina? nekem az nem szimpi.

most értem ide, olvasni majdnem 1hét után, de csak átfutom a hsz-eket, nem vagyok a top-on mostanában :D , hú sőt.

a csajok nagyon betegek voltak, a hajam is égnek állt...

minden picúr nagyon édi.
:wink:
Vendég

Jégvirág: Köszi! Neked is gratula a pocaklakóhoz!
Nekem távolságban elég, ha félóra alatt elérem babakocsival. És ebben a távolságban sok ovi van... Az első kézből származó tapasztalatok a leghasznosabbak, ezért kérdeztem itt. Csodálokzom, hogy nem kaptál választ, valami véleménnyel nyilván mindneki van az oviról. Na majd hátha most! :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Na pont erre lennék kíváncsi, kinek miért szimpi vagy nem szimpi az ovi! Nem vagyunk egyformák szerencsére, de minden véleményből lehet okosodni!
zozo, jól látom, egy napon születtek a lányaink?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus: Hol laktok? melyik városrészen??? Mert én pl a hozzánk közel eső ovikról tudnék mesélni :wink:

Zozo: Válasz ment! :wink:

Kriszta: Hol van Kecskeméten ez a park? EZ vasúttörténeti emlékpark, olyan mint pesten? Szépek vagytok :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

zsuzsu: ha határozott idejű a szerződés, akkor értelem szerűen akkor szakad meg ameddig annak érvényessége szól.Ha közben meg gyedre megy az ember, akkor is lejár, illetve nem hosszabbítják.Ilyenkor nem érvényes az, hogy gyed alatt nem lehet elküldeni, mert határozott időre szólta szerződés! Nekem is így volt!!

Kép
gyanixi

Ja, és ez így teljesen törvényes!

Kép
gyanixi

Zituska!
Igen,szeretnék 1 szalámit! Köszi!!

Szép időnk lesz ma ahogy elnézem :(

Legközelebb viszem Kittit a talira,ha még idén lesz és délután.
Jó volt?
Csináltatok képeket?

Kellemes szombatot :D

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Bea!

Gyerekközpontú.
Még mielőtt elkezdi az ovit, kijön az óvónő családlátogatásra, és feltérképezi a gyerek környezetét, szokásait.
Egyénreszabottan figyelnek rájuk.
Van vegyes csoport is.
Nem a belvárosban van (ez nálam a szmog miatt lényeges).
Járnak úszni, nyáron az udvari medencében pancsolnak.
Járnak bábszínházba.
Nincs konkrét foglalkozás, minden játékos (nem úgy mint az állami ovikban)
Rendszer van a napok hetek és hónapokban is.
Csak a testmozgás kötelező, a többit maga választja meg a gyerek.
Utánzáson alapuló nevelés - az óvónő tesz-vesz, és csatlakoznak a gyerekek
Dolgoztatják őket
:lol: (pl. levélseprés és különböző kötelességek, amikkel a közösség összetartozását is erősítik)
Van hittan.
A világra való rácsodálkozás, teremtett világ szépségeire hívják fel a figyelmet.

No és nálam nem utolsó, a társaság, hogy milyen beállítottságú a többi gyerek. Közvetlen szomszédunk egy óvoda. Ha a klotyón ülök, hallok minden egyes szót: ( A kurrrva anyád; Nyald ki; bazd meg...stb - konkrétan nem egyszer hallottam) Milyen lelkületű szülőnek beszél így a gyereke??? Ilyen közösségbe adjam a 3 éves gyerekem??? Pedig - jelzem - ez egy puncsos óvoda, fejesek nyomják be ide a gyerekeiket, mivel belváros. Tehát szeretném, ha egészséges lelkű gyerekek vennék körül a tojáshéjjas kis csemetéimet. SZVSZ nem feltétlen az óvónő személye az első. Ott pedig azért valljuk be, válogatott gyerekek vannak :)
Vendég

Zituska engem is érdekel a Pick szalámi, hány kilós egy rúd????
20140113113746

Hájháj!
Gira: Nagyon igazad van az ovival kapcsolatban! Nem mindegy milyen lelkületű gyerekek és pedagógusok veszik körül a csemetéinket! És a többi gyerek szociális háttere sem mindegy! Ugyanis a régi ovinkba sok hátrányos helyzetű gyerek járt. A szülők nem tudták kifizetni a + foglalkozásokat. Ezért nem mentek sehova, nem csináltak semmi extrát :(
A mostani ovinkba sokkal jobb a gyerekek szociális háttere, és van egy csomó minden amire plusszba beirathatom a gyerkőcöt. Pl van hittan, német, origami, van néptánc és kézműves foglalkozás, tartásjavító torna is van plusszba, a mindennapi tornán kívül!Mindezek 600 ftért havonta heti 1-1-1 alkamom!
Ha nem is érdekli ezek közül minden a gyerkőcömet, de legalább van választási lehetőség! Amott nem volt! :(
Szóval én úgy gondolom jól döntöttél ovi ügyben! Mikor kezditek jövő szeptemberbe?
Megyünk vásárolni, szuper lesz 3 gyerekkel egyedül 8) (apa dógozik :( )

ceniko
Szeged

Köszi lányok, esetleg a többiek? :) Jó sokan kellenénk, így ha tudtok még valakiket, akkor szóljatok (jöhet nekem mélben vagy priviben a kitöltő neve, mélcíme), már ahol kb. 2 év alatt van a legkisebb.

Ági és
KépKép
exdeus

Nóra!
nahát, tényleg egy napon születtek :lol:
már ha jó a vonalzó, Pati júli 31-én született.
Vendég

Sziasztok!

Kinga :) Mégegyszer köszi szépen a mai napot! Ha nagy leszek, meghálálom :lol: :lol: :wink:

Bea :) Sokat így sem tudunk beszélgetni, csak az a különbség, hogy még nem értjük, mit akar mondani :lol: :lol: :lol:

Exi :) Nekem jöhet a kérdőív, megvan még a mail címem?

Gira :) Nekem nagyon szimpi, amit az oviról írtál!!! :lol: :lol: Óvónénik fiatalok vagy idősebbek? Rékának akkor el is intéztétek már a beiratkozást, vagy hogy van ilyenkor? Írok privit. :)

Zsuzsi :) Voltatok tegnap motorozni?

További szép hétvégét!

KépKép

KépKép
timika

Timi!
Szívesen,máskor is!! Köv. hónapban is megyünk venni játékot. :P

Gira!
Ez az ovi tényleg nagyon gyerekbarátnak tűnik!! Bölcsijük nincs?

Enikő!
Hogy zajlott a bevásárlás? :?: Bírtál a csimotákkal?
Hogy álltok a házvásárlással?

Alsóvároson nem akar valaki házat venni? Nekünk lenne eladó 8)

Hol tudok venni Kittinek 1000 Ft alatt vagy körül vastag pamutnacit? Játszani kellene valami amiből nem fagy ki a kispicsája ősszel. Farmert nem akarok venni neki,mert abban nem tud kényelmesen mozogni. Voltunk ma a Corában,de ott semmi jót nem láttam.

szszkinga

Kinga :) Én lehet, hogy tudok vkit, aki Alsóvároson szeretne házat venni :lol: Részleteket tudsz írni?

Naci: Tesco esetleg?

KépKép

KépKép
timika

Jajj mindig elfelejtem mondani Nektek, hogy a Fekete Sas utcában nyílt egy új Siesta gyerekcipő bolt. Egyet fizet kettőt kap akció van!!!
Vannak nagyon szupi őszi-téli bakancsok, csizmák. Persze Bogimnak egyik se tetszett :? 8) Úgyhogy kettővel mellette a Márkó cipőboltban találtunk egy fogára való szép piros őszi cipőt! :wink:

ceniko
Szeged

Kinga: Alsóvároson hol, merre vana házatok???

ceniko
Szeged

Timika,Enikő!
Alsóvároson a Tisza Lajos utca végén van a házunk. Kb 130 nm,4 szoba,fürdő,étkező,konyha,kamra,nagy üvegezett terasz. Nagy fűthető garázs amiben van wc meg pici konyha. Nem túl nagy, 200 nm körüli parkosított udvara van.
Bővebbet priviben ha érdekel :-)

Tecsóban is néztem a nacit,de csak drágáért láttam. Nem akarok érte sok pízt,mert csak udvarra kellene.Turikban nem láttam Kitti méretében semmit. Biztosan nagyon lestrapálják a hasonló korú gyerekek a cuccokat :wink:

szszkinga

SZiasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet bio gyümölcsöket, zöldségeket kapni?

Kép
tita80

Hali.

Timi, előre is köszi, de légyszi írd meg a mélcímet...szita az agyam... :o

Ági és
KépKép
exdeus

Exi :) Priviben megírtam :wink:

Tita :) Vidra u-i biobolt, de horror árak vannak, készülj fel. :evil:

Kinga :) Érdekelne bővebben is :wink:

Enikő :) Olvastam ma jó napod volt :twisted: :twisted: :twisted: Mi is voltunk abban a cipőboltban, vettünk Kristófnak egy szép kis cipit, viszont az ingyen elvihetők már nagyon méret hiányosak, na meg a kinézetük is ég és föld a fizetősökkel összehasonlítva :evil:

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok! :)

Mindenkinek, akit érdekel:

Pick szalámi - kb 80dkg/ rúd - 3700 Ft!
Jövőhéten keden várható egy "szállítmány", aki szeretne már abból kapni szóljon! 8) (Enikő. Kinga! A Tiétek okés!)

Persil Color gél 4,5 l-es 3200 Ft!
Ebből már csak 2 flakon van!

Gira :)
Jól hangzik ez az ovi! Kíváncsi leszek majd a későbbi tapasztalataidra is! :wink:
Helyileg hol van ez az ovi?
Mini csoport nincs? Botit szeretném már jövő szeptembertől oviztatni. Igaz, csak decemberben tölti a 3-at (ezért sok oviba nem veszik be hamarabb), ezért már majdnem 4 éves lenne, mire mehetne oviba, az meg olyan sok idő.

Enikő :)
Bogi-száj haláli!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kinga :)
Mekkora méret kell Kittinek?
Nekünk van pár gatyó, amit már nem hordunk, és sztem kistesó se fog már, mer rengeteg van! Nem a legjobbak, de játszani az udvarra teljesen jó!
Ingyé oda adom, szólj, ha érdekel, akkor összeszedem! :wink:

Én a Tescoban csorgattam a nyálam vmelyik nap, olyan éééédes csajos cuccokat láttam!! :D
alig bírtam ki, hogy nem vásároljak, de előbb megvárom, hogy miket kapunk! 8)

Most lépek, hazaért apjuk!!

Kép
Kép
zituska28

Zituska!
Ilyenkor Boti nem kezdheti az ovit decembertől?

Vivi novemberben lesz 3, de én bizti nem várok még 1évet az ovival.
Vendég

Tita! Corában is bio zöldség-gyümölcs!Ott is "jó" áron!

Jaj csajok,már megint gondom van!Málnus 2 napja óránként, másfél óránként cicizik, mindig éhes, én azt hiszem,öklét szopja meg cuppog, de 10 perc és elalszik rajta, utáns sír és követeli vissza, honnan tudjam elég e neki a kaja és nem kell pótlás?Már azon agyaltam adok neki tápszert, mert kevés a cici azért kéri mindig.Mennyit kell kajolnia egy szopira????
20140113113746

Anett :) Kristóf is nagyon sűrűn cicizett eleinte, ha nem telik el 2 óra a szopik között, mindig ugyanarra a melledre tedd vissza. Nyugi, be fog állni a kereslet-kínálat! Ha nem csökken a súlya (hetenkénti mérésnél), szvsz ne adj neki pótlást. Másrészt nem csak a szopi miatt szeretnek cicizni a babók :wink:

KépKép

KépKép
timika

Hát lehet ez a baj, hogy váltogatom a cicit, de mindig úgy érzem nincs már abban, amiből szívott, mert nekem nem jön, mikor próbálok kipréselni belőle!Lehet fejni kellene???A súlya tegnap este 3,25 volt, mikor hazahoztuk szerdán lesz 2 hete 2,65 volt, ez jónak számít????
20140113113746

Zituska!

A Szentháromság utcában van a Bécsin túl.
Nem tudom, van-e mini csoport :(
Vendég

Sziasztok!

Anett: igen, jónak számít, halgass Timikára. Attól hogy te nem tudsz kipréselni belőle semmit meg nem tudsz fejni attól még van tejed. A babák hatékonyabbak mint te vagy a mellszívó. Nyugi. Pótlás nem kell, szépen hízik Málnus. Ha elkezded a pótlást, beleesel egy csapdába, amiből nem fogsz tudni kimászni vagy csak nehezen. Pótlás, kevesebb szopizás, kevesebb tej, ezért még több pótlás, még kevesebb szopizás, még kevesebb tej és egyszercsak nem lesz tej. Nem éri meg.

Gira: Jól hangzik ez az ovi, de ez tőletek nincs is messze, sőt :) Viszont tőlünk világ vége.
És honnan tudod ezeket az információkat az oviról? Anyukáktól vagy voltál bent? ha voltál bent akkor voltál más ovikban is? Vagy hogy született meg a döntés?
Én is el akarom kezdeni lassan az ovikbajárkálást, csak vártam hogy a beszoktatási időszak elmúljon.
És itt van valami előjegyzés vagy lutri hogy tényleg oda fog e kerülni a gyerek?

Csajok nincs valakinek eladó bébiőrzője? Nagyszülőkhöz kéne nekünk.
Vásárolnátok ilyesmit használtan Babaszobából, Vateráról? Kicsit félek a nem megbízható eladóktól, inkább vennék ismerőstől. Vagy inkább újonnan érdemes? A Philips bébiőrzőket néztem ki, azok jónak tűnnek. Tapasztalat?

Kismamák, van aki jár most vagy fog járni szüléselőkészítőre aminek keretein belül van klinika látogatás? Szeretnék egy ilyenhez csatlakozni ha lehet, jó lenne "belülről" is látni a klinikát tavaszig. Lehetőleg nem éjszakákon át csak egy rövidke látogatáson :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Anett :) Sztem teljesen jó! A legtöbb tej szoptatás KÖZBEN termelődik, szóval ne aggódj, minden oké! Fejni én sem tudnék már, csak akkor ha Kristóf egyáltalán nem szopna, mint mondjuk a mandula műtétkor. De szopi után fejéssel nekem sem jön már semmi. És ez akkor is így volt, mikor még csak féléves volt, pedig akkor még csak szopizott! Ha igény szerint szoptatsz, nem kell fejni!
Cicit azért ne váltogasd gyakrabban, mert egyrészt akkor csak a tej első részét fogja inni, ami inkább a szomját oltja és nem olyan laktató, mint a hátsó, másrészt a pocakja is fájhat tőle.
És ne felejtsd el, hogy mi felnőttek sem vagyunk egyformák, így a gyerekek sem, nincs olyan, hogy ideális gyarapodás, ahogy ezt próbálják beléd súlykolni! A lényeg, hogy ne fogyjon vagy stagnáljon a súlya hetekig!

Zitus :) Januártól már lehetne ovis Boti, ez tuti!!!

KépKép

KépKép
timika

Szülésfelkészítő indult múlt hét kedden a Tarján víztorony térnél, Budapesti krt-i orvosi rendelő földszintjén keddenként 13:30-tól van a felkészítés. most kedden nincs, de jövő héttől minden héten lesz. klinikalátogatás is lesz hamarosan.

Kép
sznanna

sziasztok!

Bocsi csak gyorsan berobogogtam, de ha tudtok nekem egy cipészt ajánlani annak örülnék.Lehetőleg a városban ne újszegeden stb...
Köszi

Bocsi mégegyszer de rohanok :)

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Néhány napja elkezdett nagyon dagadnia lábam. Csütörtökön beszéltem a védőnőmmel, és ő azt mondta, hogy teljes sómentes étkezés és pihenés segíteni fog. Meg vegyem komolyan, mert a szülőcsatorna is beödémásodhat és gond lehet a szülésnél...
Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok lábdagadással kapcsolatban, mi használ?
Lassan úgy néz ki a lábam, mint két szál termetes parizer...

Kép
sznanna

Sziasztok!

Bocsika, nem akarok zavarni, de megláttam, hogy van ez a topic, és gondoltam irok, hátha tudtok nekem segiteni.
Szegeden keresek 4d ultrahang rendelőt.
A neten egyet találtam, de gondolom van több is, de azt a szegediek tudják. Igaz, még csak 8 hetes terhes vagyok, de minél előbb meg szeretném tudni majd a babám nemét, és ezért már elkezdtem infókat gyűjteni a lehetőségekről.
Szivesen venném a tapasztalatokat is, ha már volt valaki közületek, meg hogy hányadik héten volt.

Ne haragudjatok tényleg, hogy zavarok, de csak szegedi tud segiteni!

Előre is köszönöm!
sirkici

Háj!!

Zitacicu a Tecsóba, ahol a mosoda van meg a kulcsmásolás (éééés nem ugrik be a cég neve) ott lehet cipőket is javíttatni :wink: Én csak azt az egyet tudom, de biztosan van másutt is :roll:

Csajok nem tudjátok hol lehet olyan WC ülőkét kapni, ami gyerek szűkítős és hagyományos felnőtt WC ülőke is egyben?????? Néztük a Balla bútor melletti fürdőszoba szalonba, de sajna már egy ideje nem árulnak.... Ötletek??????
Ilyet:
Kép
Ez a Praktiker honlapjáról van, csak picikét sokallom az árát. Ha esetléeg tudnátok még helyeket ahol ilyesmi fellelhető, nagyon megköszönném :wink:

Hja ugyanis tegnap Violám belepisilt a vécébe :D :D De a szűkítőnk csúszkál az ülőkén és félek, nehogy ne érezze biztonságban magád :? Meg aztán "felnőttesebb" így pisilni :wink:

kösziköszikösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ceniko
Szeged

Sirkici: A Medicenterbe van 4D uh meg a szülészeti és női klinikán. A kettes kórházba is volt, de azt ugye ezen a héten megszüntetik.... :(
Első babánál, miért olyan fontos a baba neme, ha meg szabad kérdeznem? :D :D Jó baavárást :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Sznanna!
Küldtem neked két privit is!Megkaptad?Csak mert nem reagáltál semmit! :)

Timika!
Kristóf milyen nagyfiú már!!!! :lol:
Nagyon szépek vagytok! :lol:
Küldök egy privit!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Barni dumája,este ül a fűrőkádba,rámnéz és mondja:
-Barninak van kukija,apának is van kukija,anyának is van kukija
Erre én:
-anyának nincs kukija
Erre a Barni:
-nem baj ,a boltba veszünk!!!ollyan jót röhögtünk rajta!!!
:D :lol: :lol:

Exi,küldheted nekem is ! :wink:

Anett,szvsz teljessen igaza van Timikának,és Beának!!
Mást én sem tudok tanácsolni!!!!!! :wink: :wink:
Max. annyit ,hogy a Barni imádott a cicimen lógni................. :wink:

Zituska, nálunk is ez a gond az ovival,én Petőfi-telepre viszem a Barnit(én is,meg a keresztfiaim is oda jártak!!),imádnivaló az óvónéni,de nálunk is ,hiába tölti nov.-be a 3 ,csak a következő év szept. mehet majd!!!
Zituska veletek álmodtam az éjjel!!
ez azért meglepő,mert még soha nem taléálkoztunk!
Kapaszkodj meg a Botinak válig érő haja volt!!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!
Enikő megelőzött! Én is a Siestát akartam írni nektek!
Vettem Reginek egy cipőt és választottunk egy szandit a bölcsibe! Szerintem nagyon szépek vannak! Nem olcsó, de jó minőség! Ja és még kaptunk mellé lufit, sípot. Jól néztem ki, mint egy karácsonyfa, mert ugye a gyerekem elfáradt én meg mindent a nyakamba vettem, így ballagtunk a belvárosban! :evil:

Kép
kajla

Upssss!
Lap teteje! 8)

Kép
kajla

Helló!

Exi, elküldtem a kérdőívet!

Anett!
Nem kell megijedni, Málnus nagyon jól fejlődik! Timi és Bea véleményével teljesen egyetértek! Tedd mellre, ahányszor kéri, be fog állni a kereslet-kínálat! :):)
Dénes az első időkben néha óránként szopott, nem aggódtam, mindig mellre raktam, hol kevesebbet szopott, hol többet (időben, én nem méregettem, fogalmam sincs, mennyit szopott egyszerre), lassan beállt a megfelelő mennyiség. Mikor már beállt a tejcsi, fix időköz két szopi között akkor sem volt, nagyjából 3 órás időközönként szopott, de ez attól függően is változott, hogy ha pl. nyűgösebb volt, akkor csak 2 óra telt el, ha álmoskás volt (hidegfront, eső) akkor 4 óra is eltelhetett. Lesznek még növekedésugrások, mikor hirtelen megint több tejcsi kell, pl. 6 hetes kora körül, vagy 3 hónaposan (ez tankönyv szerinti, de nekünk tényleg így volt), olyankor újra kérheti nagyon sűrűn a cicit, de akkor is ez lesz a jó módszer, szoptatni, ahányszor igényli. Amíg jól feljődik Málna, nem érdemes pótolni, csak a tejmennyiség csökkenését siettetnéd vele!!! :!: :!: Minden rendben lesz, nyugi! :lol: :lol: Én így csináltam, Dénes 21 hónapos, és még szoptatom! :):)

Sznanna! A végén nekem is dagadt a lábam nagyon, csak a sok pihenés, a láb felpolcolása segített, na és persze a fincsi sószegény diéta.... :roll:
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Enikő!

Nekünk állítható WC szűkítőnk van... hááát most nem fényképezem le, ha nem muszáj. Nekünk is volt olyan, ami csúszkált, aztán a Corában ráakadtam erre 1000.- körül volt. Van alul 2 "pöcök", amit pontosan a WC ülőke méretéhez igazítasz.
Na jó, ha mégis kell kép, mindjárt csinálok.
Vendég

Kép Az a szabályozó bigyó Kép Hajna belepiszkált a csendéletbe
Vendég

Szóval ez nálunk tökéletesen satbil.
Bocs a sk hsz-ért de így működik az agyam :oops:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?