A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

SILKA, "Valaki küzd ezzel a "ha fölvesznek nem sírok, de amint leraknak a kiságyba, indul a hiszti"-vel? Ti mit tesztek ilyenkor? "
Ez engem is érdekel...... :D :D :D Szóval jöhet bármilyen taktika.... Mert elringatni kb fél - 1 óra, és eléggé strapás is. Meg ugye már egyre kevesebbet alszik napközben... :roll: A hitntát nem szívesen vennénk meg... :?:

Timi, szerintem is mehettek naponta többszö is sétálni. Épp mondtam Apának, ha lenne erkélyünk, símán kitenném.. De így 5 percért is 20 perces öltözéses macera van. :shock:

A család már csak ilyen. A roknok mindig jöni akarnak, és persze teljesen jó indulattal, de a sok "jótanácstól" már én is kivagyok. Mindenki meséli, hogy anni ezt így vagy úgy csinálta... De hát azóta eltelt egy kis idő, és az emlékek is megkoptak... Arra már egyik anyuka sem emlékszik, hogy ő is kivolt a sok elvárástól...?????????

Irirna
, nagyon sajnállak... Most egy kicsit megijedtem, mert néhány napja én is fehérebbnek látom hátul az ínyét. Eddig találgattuk Apával, mert nem nagyon figyeltük. A múltkor megnézte a doki, és ő rendben találta. Utána el is felejtődött, hogy ez előjöhet. De most beparáztam, hogy ha ez mégis az........ :cry: :cry: :cry:
Tartastok ki, és remélem, hamar elmúlik!!!!!!!!!!

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok anyukák..:)

Kivittem Domit a levegőre és elalaudt.Hála mert már nem bírtam vele.

Lehet érzi,hogy izgulok,mert apa ma vitte az autót eladni. Már voltak megnézték,mára kérték,hogy vigyük el az ő álltaluk megadott szervízbe,hogy áttudják nézetni. Ők is tutira akarnak menni,meg mi is..:)
Úgyhogy izgulok,mert innen b.máriáról ment a nagyfiammal siófokra onnan meg pécsre..Hosszú az út..

Csajok ma aludtam 4 órát..:) Végre!

Megyek is takarítani meg vasalni..:)
varga tünde

Irina: úgy tudom a boraxos oldatban nincs semmilyen hatóanyag. Az csak segít könnyebben eltávolítani a penészt. A lényeg, hogy 1-1 kezelés alkalmával határozott mozdulatokkal el kell távolítani az összes látható pebészt. Így nem tud tovább terjedni és egyszercsak megszűnik. (ezért is jó a textilpelus, több penész ráragad, mert picit durvább anyagú). Arra már nem emlékszem, hogy naponta hányszor csináltam, de sokszor, az biztos. Ha látod, hogy fehér nyugodtan töröld ki neki. Hamarabb elmúlik.

Silka, Manófalvi: nálunk bejöttek a zenélő, csörgő játékok. Beteszem a kiságyba, felhúzom a zenélő forgót, meg akasztottam csörgőt a rácsra. Tegnap pl.3/4 órát elvolt teljesen egyedül. Még gagyogott is a játékoknak. Próbáljátok meg így lekötni kis időre, mert azért az állandó cipelést hamar megszokják ám. És akkor lesz nemulass!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok csajok,

Nálunk hasfájás terén semmi változás, most alszik szerencsére, de egész délelőtt nem tudott, el el aludt 10-20 percekre, de felébreszette őt a hasa. Meg én is olyan buta vagyok a hátára feltettem, pedig magamról tudhatnám, hogy úgy a legrosszabb ha fáj a hasam. Most hason fekszik, még talán igy birja ki a legtovább.
REggel kicsit megilyedtem, mert zöldes szinű volt a kaki, de rögtön utánnanézten, Spock Dr. szerint ez nem jelent semmit. Szerintetek?
Hát remélem minél előbb túl leszünk ezen az időszakon, mert már nagyon nem birom. Az éjszaka 11.30-01.30 ment a buli, jó abból szopott is, meg pelenkáztam is, de nagyon nem akart visszaaludni igy kénytelen voltam magunk közé tenni, mert 5 percenként felsirt a cumiért. Végül is aztán reggel 6 ig aludt, most meg igazán délben birt elaludni rendesen.
Pénteken leszünk egy hónaposak, remélem gyorsan átvészeljük ezt az időszakot.
Heni

Heni
KépKép
heni81

Heni: ha túl sokszor van zöldes kaki az a nem jó. Ha csak elvétve, akkor nincs semmi baj.

Lányok: Rebeka és Viktorka nevében jeöltem az iwiwen akit tudtam. Ismerősök, elvégre szinte csak a babákról beszélgetünk.
Irina: bocsi, de a te nevedet nem tudom... :oops:

Kép
Kép
timi26

Kiskolbi: bocsi tegnap elfelejtettem... :oops:

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk neked!!!

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

gyermek végre bealudt fél órája, MA ELŐSZÖR, ki is raktam gyorsan a teraszra. Sajnos megint nyakban elájulás volt, így satykót már nem mertem rátuszkolni, nehogy felébredjen. Most egy pelussal takargattam be a kis buksiját és 5 percenként odarohanok, hogy nem húzta-e az arcára. A múltkor úgy befúrta magát, hogy azt hittem levegőt sem kap. De kapott :lol:

Jaj, szegény Irina, ezt a kezelést még olvasni is borzasztó! Kitartást Nektek! Én is felfedezni véltem fehér foltokat, de a védőnő szerint minden ok (mondjuk totál félhomály volt a szobában) Majd meglátjuk...

Gremese, tök jó, hogy Nálatok bealvás van nyüzsiben. Mi ilyenkor sajnos túlpörgünk és jön a sírás...
Én is csatlakozom a borzadásBCG-sek táborába. Eddig minden rendben volt, erre most totál bepirosodott és kő kemény. Állítólag jól ki fog majd fakadni :evil: Már előre sajnálom a kistündért.
silka

Heni! Tegnap Szelinának is egyszer zöld volt a kakija, de utána megint rendes színű, így nem ijedtem meg. Szerintem is csak akkor van baj, ha sokszor olyan.

Kiskolbi! Nem tudtam, hogy szülinapod volt tegnap. BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Szia Timi, eddig csak egyszer fordult elő a zöldes kaki. De mi okozza? Én ettem valami rosszat?
Pár friss kép a kis hasfájóskáról:

Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Ez most miért jelent meg írás közben???? Még be sem fejeztem. Na, mindjárt folytatom...
silka

Regina,
szoptatok, és ha van rá időm és még maradt benn pár csepp, azt kifejem. De kézzel, gép nem tud vele mit kezdeni, és eltűnne a mennyiség, mire az üveg aljára érne. 2 szopi közt nem fejek (van, hogy időm sincs rá) de nem termelődik újra a tejci. Így jártam, mikor 2 ciciből próbáltam szoptatni. Sajnos eléggé bezavar nálunk is, hogy hol cumisüveg, hol cici van. Szegényke nem tudja mikor melyiket hogy szopizza.

Anitja,

megmondom őszintén, egyenlőre nem mertem venni. Így is sokat fogom ölben, és félek, hogy később még gondjaink lesznek ebből :lol:

Kiskolbi,
boldog szülinapot!

Heni,
nagyon kis édes szemlélődő a kisfiad!

Kaki: nálunk a mustár-szerűtől a spenótig terjed a skála. De (szinte) minden nap van zöld is :shock: Mondjuk a védőnő nem mondott rá semmit.

silka
silka

Silka! Hát ez az! Nem is tudom, hogy mikor fejnék (géppel). Max akkor mindig hagynám sírni Szelinát és sose foglalkoznék vele... :shock: Ráadásul még kézzel is alig jön ki pár csepp... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Heni: mi tápszeresek vagyunk, mégis előfordul néha. Nem tudom, mitől lehet, nekem is a védőnő mondta, hogy elvétve nem gond, de rendszeresen valamilyen betegség jele lehet.
Egyszer Rebeka is látta amikor Viktorka kakilt. Felkiáltott: "anya, sóskát kakilt a kistesó!" Édes volt! :D

Silka: eleget eszik a babód? Nem éhes, és azért sír?

Kép
Kép
timi26

Regina,
ismerős a szitu.

Timi,
nem eszi meg az adagját. Sajnos. És beletuszkolni sem bírok többet. Egyszerűen kiköpi a cumisüveget. És van, hogy 4 órával az előző etetés után 50-nél megáll és egy cseppet sem kér többet. Tegnap este is a frász jött rám, mert csak 90-et evett a lefekvés előtt. Gondoltam is, na, ma vége a nyugis éjszakákinak. És bő 7 órát aludt ezzel a mennyiséggel. 530 és 610 között eszik, a súlya 4200 gr, ami nagyon karcsú. (Le sem merem írni, de tegnap 500-at evett) Mégis 250 gr-ot hízott a múlt héten, úgyhogy lehet, hogy neki ez az adadja.
Megyek is kelteni, mert már eltelt bő 4 óra az előző kaja óta, hátha eszik :lol:

silka
silka

Ezt a képet anyukám szerkesztette: :lol:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Silka: ha rendesen hízik, akkor nincs gond. Csak azt gondoltam, hátha azért sír mert éhes.

A keltegetésssel vigyázzatok. Később alvászavarokat okozhat! Ha éhesek úgyis felkelnek! Nálunk a nappali alvásrekord 5 óra. Most is délben evett, 1-körül elaludt és még mindig húzza a lóbőrt. Ilyenkor estére indig bepótolja az elmaradt kajcsit.

Aztán lőjetek le nyugodtan. Biztosan azt gondoljátok, hogy osztom itt az észt ezerrel, mintha én lennék a mindent tudó anyuka... :oops:

Kép
Kép
timi26

Timi26: anno én is ott csesztem el,mikor felébresztettem egyszer-egyszer Bencit.Mert őt este 6-kor fürdettük evett és aludt.1körül szokott ébredni enni és aludni.Mint ujdonsült anyuka,akkor megkérdeztem a Dr.-t,hogy meddig csinálja ,hogy 1kor kel.Akkor azt tanácsolta a Dr.,hogy keltsem fel 9-vagy 10 körül,hátha használ és nem kel fel 1kor.Hát nem jött be!Sőt még rosszab lett,mert ugyan úgy felkellt 1kor sőt még rosszabul aludt.Nagyon megbántam,hogy felkeltettem.Most megfogadtam nem keltem fel Dominiket,majd ő úgyis szól ha éhes.Eddig be is jött..

Az nem baj,ha a tapasztalataidat leírod.Legalább tanulunk vagy elgondolkodunk rajta,és lehet segít egy két dolgon.

Most hívott a védőnőm,és azt tanácsolta,hogy mivel Dominik még éjszaka is fent van 3-óránként egy etetést adjon apa üvegből.Legalább én is tudok pihenni,meg hátha akkor rájön,hogy ha apa etet éjszaka nem is érdemes felkelni.

Valaki próbálta már ezt a taktikát?
varga tünde

Tünde, én azt hallottam, hogy teát kell neki adni éjszak és akkor rájön hogy azért nem érdemes felkelni.
Soha nem próbáltam, teszem hozzá, még túl pici úgy gondolom, hat hét után megpróbálom, vagy előbb?

Heni
KépKép
heni81

Heni: a teát azt én mondtam. Rebekánál már egy hónaposan bevált, onnantól nem kelt fel. Viktorka többet eszik, így egyenlőre csak csökkentem az éjszakai adagját és teával pótolom. Fokozatosan szoktatom.

Kép
Kép
timi26

Nem tudom.Én próbáltam Beninél is,de ő rövid idő után megint felébredt és eladta a házat addig ,míg nem evett helyette tejcit.
Később én is megpróbálom Dominiknél,fogalmam sincs,hogy nála befog-e válni..:)

Ti milyen fajta teát adtok neki? Mi csináltunk édeskömény meg kamillát,de nem volt valami jó neki..:(

Azt hallottam,hogy a kórházban sima fekete teát főznek nekik egy kis cukorral..Szerintetek?
varga tünde

Sziasztok!

Na, a munka, a házimunka és az Apával-babával rohangálás után most jutottam el a Babanetig.

Keltegetés: Én nem keltegetem egyáltalán. Illetve egyszer keltettük éjszaka (az két napon át történt), mikor mellgyulladásom volt, mert ő tudja a legjobban kiszívni a tejcsit.
Tegnap 9-kor bealudt, és hajnali f4-kor kelt szopizni, majd reggel 7-kor. Elég jól hangzik, de nem nekem, mert én ezalatt 3x keltem fel fejni, és ugyanennyiszer cicit öblíteni..... De azért nem vészes.

Regi! Szelina nagyon édes, és haláli jó a montázs!!! :shock:

Timi26! Te vagy a mi mindent tudó anyukánk! :wink:

Zöld kaki: Egyáltalán nem baj, ha elvétve van, az epeműködéssel van kapcsolatban. Nálunk most sokáig volt zöld az antibiotikum miatt, amit a mellgyulladásra kellett szednem. Ha bűzös a kaki, vagy szokatlanul híg, akkor van gond.

Heni! Péterke is milyen zabálnivaló! És hogy tud kajabálni.... :D
Adsz a babának valamilyen teát?

Rekord: Ma reggel az én kislányom (7 hetes és 5 kiló), két ciciből (kb. 70:30 arányban) benyomott 190 g tejcsit.... :shock:

Kiskolbi! Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!!!!

Irina! Megy a gombaölő vudu!!!!!!!!!!!

Bfagi! Az én gyerekem nem nő, hanem megy össze! :shock: A kórházban 52 cm-rel született, 4 hetesen a gyerekdokinál csak 50,5 cm volt. :roll: :lol:

Fekete tea újszülötteknek? Az f.sza! Akkor egyes babák attól pörögnek úgy, mint k.rva a lavórban! :shock:

Mosás! Irina, én nem csak előző életemben voltam mosónő, hanem most is!!!!! Két naponta mosok! Állandóan dugig a szennyestartó. Általában a lepisilt, telekakilt, lebökékelt babaruhákkal, pelusokkal, illetve a szintén lebökékelt és tejjel áztatott pólóimmal. Apa ruháját csak elvétve találom meg a szennyes között. :lol:
Én bevallom, a babaruhákat egybemosom a mieinkkel, nem csinálok ebből faxnit. Nem is tudnám külön gyűjtögetni, hogy összejöjjön egy mosásra való, mert hamar elhasználódnak, és nincs belőlük túl sok. Mis most vagynuk az 56-62 méret határán.

Kép
Kép
Kép
gremese

Tünde! Az én házi kutyulmányozású fosatós teám: köménymag, ánizsmag és kamilla. Garantált a pelusból kifosás! :lol:
Nem is fáj a hasunk! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Na megyek kicsit szundizni az én Csücsöriborsómmal, később gyövök! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok, mindenkinek köszi az együttérzést! Nem akartam pánikot kelteni, csak mivel tényleg gyakori nyavalyáról van szó, érdemes figyelni a babócák száját...

Timi26, nagyon köszi minden tanácsot!!!

Heni81: Petikéd csodaszép :-)!!!
Nálunk is még mindig megy a pocifájás miatt a műsor, most két-három napig elég rossz volt a helyzet, ma jobb, tudtam egy kicsit mosni-mosogatni-főzni stb. Nem mintha nem utálnám a házimunkát (bár a babára szívesen mosok :-)). Amire rájöttünk: bőven van "hiszti" is a dologban, pl. sokszor ringatás után látszólag megnyugodott, nincs épp görcs sem, de ha le akarom tenni Ádit, 1 cm-re (!) a matrac felett járva azonnal elkezd sírni... nagy kópé! Meg ki is lehet zökkenteni sokszor a sírásból, ami megintcsak azt mutatja, hogy nincs mindig görcs, ha sírás van.
Sajna nagyon kezdi megszokni a cipelést, a hátam már beszakad, hiába tornáztatom. És SEMMI MÁSSAL nem lehet megnyugtatni, néha még ezzel sem...
Zöld kaki: néha nálunk is van, nem tudok rájönni, mitől (ha végiggondolom, mit ettem).

Regina: micsoda ügyes nagymama! ;-) A lányod tiszta anyukája, tudom, ezt már írták, de hihetetlen, mennyire hasonlít Rád! És csodaszép! ;-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2012.09.18 16:02-kor.
irina

Gremese, szijaaaa!!!
Nagyon köszi a gombavudut! ;-)
Gratulálok a szép szopizáshoz, hihetetlenül talpraesett, ügyes és kitartó vagy (mert a Te esetedben bizony ezen múlik a dolog)!
Mosás: dettó (részvétem!)... én is mosnám együtt a mi cuccainkkal a babáét, ha nem trottyantana szinte mindig ki a pelusból. A kakát az én mosóporom a gépben nem hozza ki, csak ha beáztatom forró vízbe, majd még szappannal és dörzsöléssel rásegítek...
Méret: ehhez csak annyit, hogy a dokibácsi szerint 58 cm-es Ádi (57-tel született), miközben kezdi kinőni a 62-eseket... ;-)

Kép
Kép
irina

zöld kaki: a védőnő nekünk azt mondta, hogy attól is lehet, hogy csak az anyatej első részét szívja ki, a vizesebb, cukros részt, és nem jut el a zsíros részig, és ettől (a tejcukortól) lehet

mosás: én is mosom a baba cuccait a miénkkel, de csak a kevésbé koszosakkal (pl póló, ing.) . Mert tényleg kevés csak a bébi cucca, félig sem telne meg a gép, és mint nálatok Emese, nekünk sincs túl sok kis ruha...így mosni kell. Zokni, bugyi, meg apa nagyon koszos cuccait (mikor szerelnek, vagy műhelyben van) külön mosom.

Ma elkezdett hangokat kiadni a bébi. Eddig is volt egy-egy kallódó próbálkozás, egy-két EEE. De ma, mint aki nevetni, vagy sikogatni készülne, rendesen hangosan, de bátortalanul próbált hangot kiadni :lol:

Kép
bfagi

Emese: milyen köménymag és ánizsmagot használsz, hol veszed, külön vmi babáknak való

Kép
bfagi

Csajok!

Kb. egy hete én is ébresztgettem Szelinát, de most már nem. És ez jobban bejön. Igaz, hogy 4-5 órákat alszik egyhuzamban éjjel, de evés után rögtön visszaalszik, nappal meg inkább nézelődés van, vagy kakilásos sírás. Ma is csak ¾ órát aludt napközben, meg néha negyedórákat elpilledt. Reggel fél 9-kor keltünk, és már este 7-kor el is aludt. Éjjel 2x volt fent enni, 1-kor és 5-kor. Remélem, ez így is marad!!!

Ezt a teás ötletet ki is kéne próbálni! Milyen teát adtok? Csipkebogyót??? A fekete tea szerintem is hülyeség! (Ja! Már Emese leírta…)
Az adag csökkentése szerintem nálunk nem jönne be, mert ha kevesebbet adok, el se alszik, csak sír…

Szerintem katasztrofális, ahogy fürdetek. Olyan bénának érzem magam, és ős is érzi a bizonytalanságomat. Látom rajta. Tök rossz! :( És persze ordít előtte meg a vége felé is, míg kajcsit nem kap… Mikorra jövök bele??? Hozzáteszem, hogy tök egyedül vagyok, apa hétfőtől Miskolcon dolgozik, csak hétvégén jön haza. De elvileg 2 hét alatt végeznek a munkával. Remélem! Anyukám, meg összeszedett valami vírusos torokgyuszit... :shock:

Emese! Nekem anno mondták, hogy a kórházban elég érdekesen mérik a babák hosszát. Végigsimitják a centit a tarkón is, meg mindenhol (nem tudom, érthető-e, de az a lényeg, hogy így hosszabbnak tűnik a baba). A védőnő meg talptól fejtetőig mér, egyenesen. :!:

Köszönjük a dícséreteket! :D

Zöld kaki: és akkor a tápszeres babánál mitől van????? Ma is volt egy ilyen pelusunk... :?:

Mosás: Én külön mosok, de szerintem már nem sokáig. Egyedül apa melós és edzőcuccát fogom külön mosni (természetesen).

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Mammcik!
Silka! lehet, hogy nagyon tápláló a tejed, azért éri be ennyivel, különben nem gyarapodna ilyen szépen.
Mi is mások vagyunk, a Babák is, és a tejeink is :lol:

Voltunk ma méreckedni:4190gr :lol: , na ennyit a múltheti próbaszopis paráról...ja és mi is összementünk 2cm-rel :lol: ahhoz képest a 62-es rugik kezdenek szűkek lenni.

Próbálunk beállni az evéssel: legújabb módszerem (hátha másnak is bejön...) - reggel kapja a tápis kiegészítést, attól elég nyugis a délelőtt, este meg a lefejt anyatejet cumisüvegből (megfigyeltem, hogy este hasfájósabb, és a tápszer nehezebben emészthető) napközben és éjjel meg szopizás, így csak kétszer kerül egy nap a szájába cuclisüveg. A délutánok egy kicsit nehezebbek, de akkor séta, meg fürdés, és utána megkapja az anyatejet, csak úgy zúdúl le a torkán a cumiból :lol: aztán alvás 4-5 óra :lol:

VargaTündi! Ezek a Csöpp-emberkék mindent megéreznek, sőt én úgy érzem a melleim is külön életet élnek, hihetetlen mennyire hatnak rájuk az érzelmek

Lányok! Ma azon gondolkoztam, hogy lassan 1 hónapos Noel, és napról napra látom ahogy okosodik, fejlődik, kezdi észlelni a környezetét, és akármennyire nehéz is ez az eleje, ki kell élvezni minden percét, mert hamarosan csak azt vesszük észre, hogy kirepülnek a mi kis fiókáink :lol: Legalábbis nálunk úgy eltelik egy nap, hogy csak lesek este: "Már megint sötét van?"

Timi! Igenis nagyon jók a tanácsaid, sőt a többi tapasztalt Mamikától is szívesen vesszük szerintem az okosságokat :lol:

Heni! Nem semmi hurkái vannak a kis Petikédnek :lol:

Kiskolbi! Nagyon boldog szülinapot!!!!

Regi! Tündéri a képösszeállítás! Ügyes Anyucid van! :lol: Miért lennél béna fürdetésnél? Szelinának Te vagy a tökéletes :lol:

Emese! Szuperek vagytok Zsófkával! Ilyen szép gyarapodás, ilyen nehéz ciciügy mellett, le a kalappal előttetek :lol: :lol: :lol:

Irina! Én ma tudtam főzni egy krumpilpürét, sőt tegnap még bundáskenyeret is tudtam csinálni :lol: kezdem félembernek érezni magam :lol: JAAAA, és ma még vásárolni is voltunk hazafele a védőnőtől :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Nna! Aludtam h6-h9 ig! :D
Zsofka nem sokkal később kelt, szopi 2 részletben. böfike, majd szunya. Egyszer felébredt, sírdogált, felvettem, és bealudt a vállamon 3 perc alatt. Letettem hasra, és azóta szundizik.
Én meg vacsiztam, megetettem a kutyikat, elmosogattam, manikűröztem, kivittem a szennyest a füribe és már megint tele a szennyestartó. :evil:

Anitja! Köszönjük! Tudod mind a ketten harcolunk, mert a lukas cicivel kezdem a szopit, abból 20-30 milit tud kiszívni. Azért szenvedünk, mert meg kell formázni a bimbót. Amikor már csak cummog, akkor átteszem a jó cicire, és onnan ömlik a szájába a tejcsi. Az a baj, hogy a lukas cici ha tele van - és ez egyelőre 30 mili -, elkezd folyni. A lukból, én meg ázok át a melltartóbetét ellenére. Ma így voltam ügyfélnél, még jó, hogy sötét csíkos volt rajtam, és nem látszott. :oops:
Holnap felhívom a dokimat, hogy záródik össze a luk, és keveserbb víz jön ki öblítésnél, mint amennyi bemegy. :shock: Kíváncsi vagyok, mit mond, lehet, megint vágni kell. :shock:

Regi! Nem vagy béna! A fürcsibe is bele kell jönni mindkettőtöknek! :wink: Szerintem nagyon ügyesen csinálod!
Fürcsi közben nem sír? Ha igen, fürdesd melegebb és több vízben. Nekünk bejött. :)
Amúgy igazad van, a kórházban végighúzták a centit a hajlataikon, a dokinál meg csak betették egy "satuba", úgy mérték.

Kakis ruci: Ha fehér ruhát kakil össze, akkor a foltra és Domestos fehérítőt (fehér flakonos) teszek, és pár másodperc alatt látványosan eltűnik a folt. HA színes lesz kakis, akkor gyorsan beáztatom mosószeres vízbe. Idáig így kijöttek a foltok.

Bfagi! Én sima köménymagot és ánizsmagot használok. Mindkettőt kapni sima boltban.

Megyek aludni. Azután kelhetek fejni három óránként.

Holnap megyünk a hat hetes kontrollra Apával és Babcival, mert dokibácsi még a kórházban mondta, hogy Zsófit is látni szeretné.
(Apa nagyon örül, már teljesen be van zsongva)! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Emese! Fürcsi közben nem sír, de teljesen meg van lepődve, hogy mi van. Inkább akkor ordít, mikor kiveszem, törölgetem, és öltöztetem. De olyan érdekesen tartom a kiskádban... Majd csak belejövünk és elkezdi élvezni... :roll:

Mikor és mennyit adsz neki ebből a teából?

Szorítok, hogy ne kelljen megint műteni!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Ma reggel f7-től feszengett, nem akart aludni - pedig 6-kor volt szopi.
Megitattam a teával (úgy érzésre adom, ha nagyon nyakalja, egy idő után elveszem), majd szopiztunk. Megint feszeng, megint adtam egy kis teát, és öt perc múlva telerobbantotta a pelust annyira, hogy teljesen át kellett öltözni.
Úgy vettem észre, hogy a teától egyrészt nem hasfájós, másrészt könnyebben is kakil.
Szopi előtt és után is szoktam adni, van amikor csak előtte vagy utána.
Meg ha nagyon kiabál és megszomjazik, akkor is egy kicsit (vagy akkor esetleg vizet).

Szerintem hamar ráérzel majd, hogy tartsd biztonságosan Szelinát. Delátod, nincs gond, hiszen fürcsi közben nem sír.
Nálunk is üvölt törölgetésnél, meg öltözésnél, de most már nem mindig. Lehet, hogy fázik, be kell fúteni, illetve próbáld meg elterelni a figyelmét. Nálunk már mindenféle kütyü van a pelenkázón. Ha krémezem, már nyugis, és sasolja a játékokat.

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Nagyon klassz, meghitt az avatar-od! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Hát lányok ma minta gyerek volt az én kicsi fiam.
Este 10-től hajnali fél 4-ig aludt. Utána kaja és fél 5-től csak kettőnk között volt hajlandó aludni de azt nagyon mert fél 8-kor úgy kellett felkeltenem kajolni.
Rájöttem, hogy kénytelen vagyok felkelteni mert így teljesen eltolódnak a kaják és akkor éjszaka nem alszunk.

Gremese : azt hiszem ma veszek én köményt meg a többi dolgot és csinálok én is teát. Bár lekopogom már nem vagyunk annyira hasfájósak.

Képzeljétek lányok van most kölcsön autóm így ma elmegyünk egyet kocsikázni és kimegyek a drágámmal a Városligetbe.
Sétálunk egyet aztán jövünk haza.

Ja és tegnap délután átmentünk anyósékhoz mert a házassági évfordulójuk volt. Ők nem tudták, hogy megyünk így nagy volt az öröm. Igaz törpi addig volt csendben amíg fel nem vették kézbe a hordozóból. Na onnantól ment az üvöltés és persze csak nálam volt hajlandó megnyugodni.

Amikor az én szüleim felveszik a gyereket annyira jól fogják és dumálnak hozzá és ő ettől teljesen nyugis. De a párom szülei amikor kézbe veszik ők valahogy olyan hülyén fogják és soha nem beszélnek hozzám max egy két szót. Persze, hogy elkezd sírni a gyerek. Megpersze az én szüleim mindennap fent vannak nálunk napjába többször is így gondolom őket már jobban ismeri a párom szülei meg alig jönnek.
Na mindegy nem lényeg csak az ideg szétcsap amikor a párom szülei kezébe látom a gyereket.

Most megyek pihizni mert anyukám itt van és rázza a törpe fenekét.

Mindnekinek kellemes napot.
20200310173350

Sziasztok gyakorló Anyukák!

Ismét egy kérés felétek:
ÍRJÁTOK MEG APRÓLÉKOSAN, HOGY MIT ADTOK A BABÁRA HA SÉTÁLNI VISZITEK!!!!!

Előre is köszike, én mindenki szerint túlöltöztetem :-(

Köszi
E
Vendég

u.era : én álltalában így öltöztetem a babát : amibe otthon van azt rajta hagyom és arra adok rá egy vastagabb rugdalózót sapit + kesztyűt és én szoktam ráadni egy kapucnis mellényt is amit azért adok mert ahogy mocorog állandóan lecsúszik a sapija és kilóg a füle.
Az otthoni ruci meg úgy néz ki nálunk, hogy van rajta egy hosszú ujjú bady zokni és vagy egy nadrág vagy egy kezes lábas.

Persze a sétánál én a kemény mózesbe viszem és jól bebugyolálom a takaróval és még ráteszem a szélvédőt is.
Dobok egy képet, hogy hogyan látszik a baba a séta közben.

Kép .

Szóval ilyen.
Remélem tudtam segíteni és én is kiváncsi vagyok a többiek hogyan sétáltatnak.
20200310173350

Megint itt, csak letettem Beát. :-)

MI is szoktunk ordítani a kiságyban, de asszem már kiismertem melyik sírása a hiszti, ilyenkor nem veszem ki a kiságyból, sőt arrafelé sem megyek, először ordított vagy egy órát, de most már tudja, hogy hiába és hamar abbahagyja. Lehet, hogy kegyetlenül hangzik, de remélem ezzel megelőzöm azt hogy a későbbiekben kihasználja a hangját ( és az anyját )

Anitja: Tényleg nagyon rohannak a napok. Azt veszem észre, hogy a lányom is ezerrel nézelődik ( a dr. szerint is elég bíztató, hogy ennyire érdeklődő ), sőt gügyög is magának. Most is hallom, hogy nem alszik, pedig úgy tettem le, hogy a cicimen bealudt.

Gremese: kipróbáljuk ma a teád, mert mi állandóan küszködünk a kakilással, olyan nehezen nyomizza ki. Úgy kínlódik, hogy sajnálom, borzasztó hangosakat nyög. De sírni ritkán sír emiatt.

Basszus hétfőn újra befekszünk a kórházba :-( Vettek a lánykámtól vért és be kell állítani a kalcium és D vitamin szintjét, mert nagyon puha a koponya csontja és a vérképe is rossz lett. Sztem nem tudja hasznosítani a vitamint a kis szervezete, hiába van a tápszer plusz a külön adagolt vitamin :-(((

Remélem nem szed össze ott vmi sz@rt. Olyan jó itthon, mert itt bizti nem kap el semmit. Látogatók=0. Minden másnap átmosom a lakást domestos-os vízzel.

Ezt addig akarom folytatni, míg nem érjük el a kb 4 kg-t. ( van még mit pótolni, mert most 2740 gr. )

Regi: ne aggasszon ez a fürdetős dolog. Én pl csak a nyakicája alatt támasztom meg, mert olyan ügyesen fürdik és tartja magát.
Vendég

Timi: Köszike, én a tegnapi sétánál:
1 body, egy pár zokni, 1 rugi ( ez az otthoni cucc )+
1 vastag polár rugi, 1 kötött pulcsi, sapka + takaró

Erre mondták, hogy sok.
Vendég

u.era : szerintem nem sok. Nekem a doki néni és a védő nő is azt mondta, hogy dugjam be a nyakához a kezem és ha ott túl hideg vagy túl meleg akkor onnan tudom megállapítani, hogy jó-e neki.
Meg ha sír akkor úgy is jelezz, hogy valami nem jó. Meg gondoljunk bele ő ott fekszik mozdulatlanúl azért fel kell öltöztetni mert különben meg megfázik.
Én mondjuk amikor haza jövünk a sétából akkor még nem vetköztetem le rögtön hanem még kitolom az erkélyre egy kicsit.
Aztán vissza be a szobába és szép apránként veszem le róla a ruhákat.
Nálunk a séta az tök jó. Végig alszik az én drágám.

Timi : akartam már írni tegnap a pelenka kérdésedre, hogy próbáltátok már a Huggies-t ? Nekünk most olyat hozott a nagynéni és tök jó.
Huggies mini 2 .A hátsó részénél rugalmas gumis és elég jól fogja a kicsi derekát így nem folyik ki a pisi.
Sajnos nálunk is volt már pisi kifolyás és az a Pampers mini nél volt lehet, hogy az még nagy neki de a newborn az meg már szorította a dundi combikáját.
20200310173350

Sziasztok!

U.era: nálunk is gondot okoz, hogy mibe öltöztessem, ugyanis mi sokat autókázunk. Főleg reggel gáz, amikor kint még hideg van, a kocsiban már nem annyira. Egy hosszú ujjú body, zokni, ujjatlan rugi, polár pulcsi, sapi, és az ülcsire rádobok egy plédet. Napközben is gáz mert az autó felmelegszik, de mire berakom, meg kis be teszem a picit, addig is megfázhat. Mikor beülünk takaró, sapi le, de így is sokszor melege van.

Timi: most Huggiest használunk 3-ast. Pár hétig jó volt, de mióta combososott, megint kipisil. A 4-es meg még túl nagy. Különben is, ha már most a maxi kell (1,5 hónaposan), mit adok rá 1,5-2 évesen??? Lesz akkora pelenka???

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Kiskolbi!
Utólag Boldog Szülinapot!

Nagyon cukik a babák!
Szépek a súly eredmények.

Nálunk a sétálásnál van 1 body,1harisnya,1vékony és egy vastagabb
rugi, sapi,a rugik uját szoktam a kezére húzni,
alatta és rajta is két középvastag pléd félbe hajtva.

Az estéink mostanság úgy telnek,hogy fél 8 körül fürcsi utánna 20 percenként cici olyan fél11-ig, alvás és kb 4-fél5 körüli evés 15 perc
alvás reggel 8-ig.
Bár napközben változó,hogy mennyit alszik.

Voltunk mérésen is megvagyok elégedve, 6hetet tötötte a kicsilányom
és 3400 gramm és kb 54 centi.Van tokánk is már rendesen.
Nekem ez nagyon meg felel.

Irina!
Ne izgulj hamar rendbe jön az a beteg szájacska.

Era!
Biztos minden oké lesz.

Timi26!
Milyen kutyusotok van?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

elrontottam nem 3400 hanem 4300

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Most volt itt a védőnő. Megnézte a zöld kakit, azt mondja, teljesen normális tápszeres kaki, és lesz még zöldebb... :shock:

Öltöztetés: (ezt is megkérdeztem gyorsan) Otthoni ruci (pl. hosszú ujjú body + rövid ujjú pamut rugi) + melegebb rugi + vastag pulcsi vagy kabát + a takaró. Ez a mai időjáráshoz megfelel.
Aztán szerintem mi télre beszerzünk egy bundazsákot. Úgy tetszenek, és szerintem az jó meleg is lesz! :D

Most alszik a drágám, de remélem, hogy azért éjjel is fog. Ez az idő engem is elnyomott egy picit... Asszem ledőlök mellé, feltéve, ha nem ébred fel. :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! És természetesen sapka!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Halleluja, Lányok, Ádám VÉGRE elaludt, reggel 8-tól semmit sem tudtam csinálni (na jó, ebédelni ebédeltem, meg felvettem a ruháimat ;-)). Napok óta másként viselkedik, mint előtte, nem tudom, ez a fejlődési ugrás jele-e vagy micsoda, de most már külön művészet rábírni, hogy egy kicsit aludjon napközben. Biztos én rontottam el, mert a legtöbbször csak akkor hajlandó lenyugodni és elaludni, ha felveszem és sétálgatok vele, semmi más nem használ. Viszont most éjjel az evéseket leszámítva aludt -- érthetetlen...
Lehet, hogy baj, de nem bírom sokáig hallgatni, ahogy sír, max. 5-10 percig, bemegyek hozzá, látom, hogy szegény tiszta vörös, folynak a könnyei... úgyhogy felveszem...
Maradt, amit korábban írtam a szopizásról: mostanában úgy tesz, mint aki elfelejtette, hogyan kell bekapni a mellbimbót, vagy folyton kiejti a szájából (nem a szopizás elején, úgy 5-8 perc után). Nem játszik vele, mert enne még. Fura az egész, közben jönnek a hascsikarások, attól elveszti a türelmét, úgyhogy most már jól elnyúltak a szoptatási időszakok, mert folyton újrakezdjük a dolgot, félek, hogy máskülönben nem szopik eleget (így is tartok tőle, hogy nem). A legjobb, amikor nagy "dulakodás" után bealszik, de persze böfiztetni mindig felemelem, akkor felébred. Külön művészetté fejlesztettem ki, hogyan tegyem le úgy az ágyba, hogy az észrevehetetlen legyen, de sokszor rajtavesztek a dolgon... ;-) Rejtély ez a baba, mert előtte hetekig minden olyan jól ment (a pocifájást leszámítva), a szopizás is, az elalvás is. Úgyhogy érnek meglepetések bőven! ;-)

Hörcsög, köszi a biztatást! ;-)

Era: őszintén sajnálom, hogy vissza kell mennetek a kórházba, de Te vagy a mi hős anyukánk, úgyhogy kérlek, ne szomorkodj (persze én könnyen beszélek)!!! Gondolunk Rátok sokat!

Kép
Kép
irina

Ó Irina, aranyos vagy mindjárt el is pirulok :oops: :oops: :oops:
Azért nem tartom magam hősnek, pl: nem természetes úton szültem :( , illetve nem küszködöm a mellemmel ( lásd Gremese ) , szóval...

Apropó Gremese: basszus 4 boltban sem kaptam ánizst :cry: anélkül hatásos lehet a tea???

Ja! Kakilás, egész nap és éjjel küzdünk, de ha útnak indulunk egyből be tud tojni, ez valami Murphy
Vendég

Era: de, de, hősies vagy (a császáros szülést, szoptatást mint "anyakritériumot" is többször kiveséztük...), komolyan gondoltam! Így is széjjelparázom-eszem magam mindenen, Te pedig végigcsináltad azokat a heteket Beatricével a kórházban!!!

Képzeljétek, nekem Anyu saját bevallása szerint (még) nem meri kézbe venni, megfogni Ádámot (amúgy imádja, órákig képes beszélni hozzá, simogatni). Hm, nem értem, két gyereket nevelt fel...
Persze tőle nem is sajnálom, szerencsére a többi rokon meg nem felvevős-fogdozós (bár lehet, hogy olyan arcot is vágok, hogy nem próbálkoznak... ;-)).

Kép
Kép
irina

Megfőztem a teát, ánizs nélkül. :lol:

Bea ma nyűgizett nem akart aludni, erre besötétítettem és relaxzene bekapcs. Nem hazudok 3 perc után elaludt.
Vendég

Sziasztok.

Az én babóm is most alszik..:)

De jó lenne,ha éjszaka is ilyen jól szundizna..:)

Találtam egy jó kis oldalt,akit érdekel itt a link:

http://www.presh.hu/babasarok/baba.htm

Csajok,aki szoptat az is van úgy,hogy mikor eljön a szopi ideje beindulnak a mellei?Ilyenkor folyik össze-vissza a tejem mind a két mellemből.. :shock: :shock: :)

Nálunk a szopi idő rövid,szerintem azért, mert hamar beindul a cicim,így ömlik a fiamnak.Nem nagyon kell strapálnia magát.Van,hogy nem mindjárt jön, akkor nyüszög egy kicsit. :)
De amint megindul semmi gondja nincs..:):):)

El sem hiszem,hogy már eltelt 3 hét! Szalad az idő :shock: :) :) :)
varga tünde

U.era: nekünk a doktornő a kakigondokra cukros kamillateát ajánlott. Pillanatok alatt megvolt a hatása!

Irina: én sem tudom hallgatni a sírását! Néha olyan keserves tud lenni. Mindig valami mást találok ki a megnyugtatására, nehogy egyféleképpen szokja meg. Van, hogy bekapcsolom neki a zenélő forgót, van, hogy csak simán magamhoz ölelem, tegnap például táncoltunk. Nem ám babazenére, Dj Szatmárira nyomtuk! :oops: 5 perc múlva el is aludt. Ma sem akart aludni, csak sírni (kicsit megint beteg, szürcsög szegényke) Kihoztam a nappaliba, melléfeküdtem és fogtam a kis kezecskéjét. Megnyugtatta, hogy ott vagyok és elaludt. Ez 1 órakor volt, azóta is alszik!

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?