A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó, ez ari. Balázs is így dumál már.
Meg a legújabb, hogy dobol az asztalon. :shock: Nem tudom, kitől tanulta! Meg ha a jobb mellből szopik, akkor a jobb karjával karkörzéseket csinál, és az én mellkasomon dobol. :shock:

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Szokás szerint időhiányban...csak egy kérdés.

Bori, s aki még igény szerint szoptat: nektek kb. hányszor esznek egy nap?
Én meg sem tudom számolni, de még mindig kb. 10-12-szer.
Éjjel már csak kétszer, de nappal... nem is tudom.

Mikor fog ez csökkenni?

6400 g Beni, a hosszát nem tudom, de szerintem hosszú is lehet, mert nem kövér nagyon, s most növi ki a 62-es rugikat.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!
Nem tudom, szerintem gyerekfüggő a dolog.
Sovány vigasz, de csak annyit tudok most lépni erre, hogy örülj neki, ha bírják a lépést a cicik az igénnyel.

Kép
kissmanó

Manó, gyanítom, azért bírják, mert ilyen sokszor eszik. Szerintem nem lenne elég máshogy. Nem vagyok egy bőtejű.
Csodálkozom is, hogy gyarapszik.

Na, kíváncsi vagyok majd, mi lesz, ha kap kanalasat is.Remélem nem kínlódunk majd 9 hós koráig, mint Emivel... :shock: :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Mano köszi!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Hellobello!

Jó volt a talicska. Láss csodát Samu jól bírta. El volt mint a befőtt, volt egy pici cicike is. Nagyon cukker volt minden babó és anyuka. 4-en voltunk.
Tömzsiék is befutottak az uccsó 1 órában. :lol: 2.5 órát voltunk.
Zsu és Tücsi csinált képeket.
Jók ezek a talik.
Forró csoki rulez :lol:
torolve_20131003125716

Ja igen, mielőtt elfelejteném.
Hencsiék védelmébe kell, hogy lépjek. Teljesen a jó szándék vezérelte őket a fórum létrehozásában és semmiféle bomlasztásról szó nincsen.
Ne bántsuk egymást ha lehet. Az őszinte vélemény fontos de ne legyen sértő.
torolve_20131003125716

Na, legalabb a vasalassal vegeztem. Mindjart ebred Egon es aztan setalni fogunk.

Mano! Nagyon jo! Szavaztam ra! :wink: Kis magyarazo. Egon is olya, hogy ha eszreveszi, hogy kamerazzuk, komolykepet vag es meg sem szolal. :D

Uxi! 10-12-szer. Azt a mindenit. En is igeny szerint szoptatok, de nalunk 3 oras a rend, bar mar 4 oraja nem evett, szal van, hogy kesobb keri es az ejszakat atalussza. Sztem, hamarosan Beni is be kell alljon. Nem lehet, hogy kveseket eszik egyszerre?

Egcsi! Kedves vagy, hogy kerdezted. Meg nem teljesen gyogyult meg a popsi, de a dermitisz elmult, csak meg erzekeny. Zink-krem segitett.

Maja, kis fulbevalos mehecske! :D Nagyon szep!

Kepzeljetek, ma lattam a hirekben, hogy- azt hiszem Torokorszagban- osszecsereltek ket gyereket a korhazban es csak 10 honap mulva derult ki. A szulok tehetetlenul sirtak, nem tudjak mi legyen. Mar megszerettek a gyereket, akit eddig neveltek, de ugye tudjak, hogy a sajatjuk meg masnal van....brrrrr....

Brigiknek nagyon boldog nevnapot!!!!!!!!!!!
molkata

Gurgi, jo hogy irod. Nagyon sajnaltam este Hencsit, mikor olvastam... orulok az uj forrumnak es igyekszem belepni mindket helyre, ha eppen muxik a babanet, ide is...
Meg nekem is rosszul esett....
Hencsi!!!! Gyere! Szeretunk!
molkata

Durva ez a gyerek csere basszus. :shock:

No lépek, sok a dolgom, Samukám nem alszik.
Úgy érzem kenguruzás lesz belőle. :lol:
torolve_20131003125716

Egon szavazasnak vege. Vagyis meg tart, de nekem elment a kedvem. Majd kiszedem az alairasbol.
molkata

Uxi! A súlyából ítélve, tényleg ennyi kajára van szüksége, így lehet, ezért eszik ilyen sűrűn. Viszont szerintem 2-3 héten belül lassulnia kellene a súlygyarapodásának, tehát a szopik ritkulni fognak. Egy tanács (nem okoskodás), ne megszokásból szoptass mindig akkora időközönként, amikor eddig, hanem figyeld a sírását, és csak akkor szoptass, ha tényleg éhség miatt sír. Mi így álltunk át anno a 2-ről a 3 órára. Egyszercsak észrevettem, hogy jéééé, meg tudom nyugtatni mással is, akkor még biztosan nem az éhség miatt sír. De persze lehet, hogy nálatok másképpen lesz, csak mint ötlet írtam.

kétfiús anyuka
babdorka

Emi (Lynia), édes ez a fülbevaló!!! Mármint nem a fülbevaló, hanem a Pöttömöd a fülbevalóval! Annyira édesek a kislányok, nekem is fog kelleni egy ilyen kis fülbevalós digi-dagi méhecske!!!!

Uxi, nekem 7-9-szer eszik, ebből általában 3-at éjszaka. És mennyi ideig tart az evés? mert nekem az a szerencse, hogy 15-20 perc alatt büfivel együtt megvagyok, így nem vészes az sem, ha 9-szer eszik. De azért 11-12 fárasztó lenne szerintem még így is.

Kata, itt is volt a TV-ben egy ilyen eset, az Csehországban volt, és karácsonykor tervezik visszacserélni a gyerekeket. De már vagy egyévesek. És úgy derült ki, hoyg egyik apukát cukkolták a barátai, hoyg nem az ő gyereke, erre kért DNS-vizsgálatot, és kiderült, hoyg tényleg nem ő az apa. Erre anyuka begőzölt, hogy ilyen hülyeséget, hát nem lépett ő félre, ő is kért DNS-vizsgálatot, és akkor derült ki, hogy nem az övé. Hát én nem tudom, mit tennék, én annyira imádom Dávidomat, hogy nem tudom, visszacserélném-e. Nagyon nehéz kérdés szerintem. Még jó, hogy nálunk nem tudták elcserélni, mert ott mosdatták, kezelték a szülőszobán, és már ott rárakták a karszalagot. meg hát az apja le se tagadhatná, kiköpött Dávid senior. :lol:

Brigiknek boldog névnapot!!!!

Mikor lesz a következő tali? nekem jó a Pólus is, budaörsi IKEA, mindegy. Találkozós képek???

Kép
nenoke

Sziasztoook!:D

Most értem haza! :shock: :shock: Na jó, még vásárolgattam is!:D
Tök jó volt a tali! Legközelebb korábban megyek!:D
Marci béb élénken pislogott a járgányban a cumijával.
Samuka elvolt, de aztán kitört rajta a "kaját ide de azonnal" hangulat.
Gáborka alszizott, de aztán körberöhögte a társulatot:D
Tömzsi meg... hangos kacaj kíséretében hozta a formáját.:D
Vendég

Dorka, tudom, nem nekem írtad, de ehhez hadd szóljak hozzá én is. Ezen én is gondolkodtam, mármint hogy éjszaka lehet, hoyg nem is enne mindig, ha nem etetném, mással is meg lehetne nyugtatni. Én igazából éjjel azért adok neki mindig cicit, hogy termelődjön a tejecske.

na puszi, megyünk sétálni, fantasztikus idő van odakint.

Kép
nenoke

Na, aszem megjött az erszeny. Ugy jartam,mit a more milkkel. Becsenget a postas, hogy levelem van, de ala kell irjam. Mondom jo, es kinyitottam a kaput neki (kaputelefon). Varom, hogy jojjon, de nem jon. Baszus, ezek azt varjak, hogy en menjek le???? A multkor is a postan hagytak. Egon alszik, nem fogok lemenni. :twisted: Es miert nem mondta, hogy nem jon fel.... :twisted: :twisted: :twisted: Nagyon idegesit! De lehet, hogy en vagyok hulye. Valamit nem csinalok jol... de nem tom, hogy mit. Mo-on felhozzak, nem kell lemenni erte. De ha meg varna ott lent, akkor csak felcsengetne megegyszer, vagy egyszeruen konnyebb neki lelepni. Na, jol kiidegeskedtem magam. Dugulok.
molkata

Nenoke, én nem éjszakára gondoltam, bár amit írsz, nappalra is vonatkozhat. Sztem igen, van úgy, hogy a tejtermelés miatt jobb, ha sűrűn eszik a baba, de sztem Uxinál van elég tej, vagy rosszul értettem?
Bár az is egy szempont, hogy attól, hogy nem 2, hanem 3 óránként eszik, még nem fog elapadni a tej, sőt, ha neki 3 óránként van igénye, akkor arra a kereset-kínálatra áll be a cici.
(Az órák csak példák.)

kétfiús anyuka
babdorka

Egon 13 ota alszik. Valami van a levegoben. En is akarok setalni! :D
molkata

hülye dajcs postások.

Kép
kissmanó

... és uxi, ez itten Beni? :lol:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Nah, Gurgi! Most látnád Tömzsit...
Torkaszakadtából üvölt!:(
Vendég

ezt meg a babanetnek, amikor nem működik:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Mi is megvagyunk! :D De sajnos egyik kép se sikerült! :( Mind homályos lett, mert annyira érzékeny, hogy ha egy picit is elmozdul a kezem akkor homályos.

Annee, miket vásároltál?

kispiskóta

Zsú: Csak a kajához hozzávalókat. :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

:D

Max 10 perc egy szopi, néha 15. Az este 8-as hosszú, az kb. 30p, az éjjelieket nem tom, közben elalszom. Csak akkor etetem, ha sír, s más már nem használ.
egykezezem...

KépKépKépKépKép
uxi

Most értem haza a sétából, már szopi is volt... nagyon elfáradtunk, Dömpi, Anya, Csöpi kutya... le kell dőlnöm.. 6-ra meg jönnek valamit szerelni... áááá nem akarom az embereket...

Emi: nagyon szép kiscsaj lett Méhecskéd a fülbevalójával!
Manó: Grétu nagyon édesen dumcsizik a forgónak!
Kár, hogy nem sikerültek a találkozós képek... :cry:
Szivvi hétvégén megyünk vendégségbe, és gondoltam viszek egy tál lasangne-t... meg egy tál kacsamájat zsírjában... :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Ja Bori az jutott eszembe reggel, hogy gyerekem már jó korán éhes lehetett, mert már a pocakomban is tömte az öklét a szájába, meg a köldökzsinort "rágcsálta" na köldökzsínór nincs, de az öklözés megmaradt...

Andrea
Kép
kindernay

hú, akkor jó, ha nincs több szuri!
Szivvi milyen könyved van? nekem vmi tök új, még a vn és dokinéni sem látott olyat addig!
megnéztem az oltásokat és 4 után 15-18hós jön, lehet neked még az ezelőtti könyv

kár a képekért, alig vártam, azt hittem mire idekerülök lesznek :(

Nenoke :D digi dagi méhecske :lol: nekem meg majdan egy olyan kis szépfiú kell!

köszi a dicseket! :wink:

Uxi, nemtom hogy bírod ennyi szopival! én már azt várom, hogy 3 helyett 4 óra legyen végre! :?

Kati kipróbáltad már az erszényt?
melyik oldalon is vetted? :oops: nem írtam fel :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Tali: képek lesznek, de ehhez ismét a párom kell. Az ő gépén van képszerkesztő program. Utólag sajnálom, hogy a babaetetésről nem készítettem néhány fotót bátorságnövelőnek.:D
Nagyon hamar elment az idő. Igaz, késve értünk oda. Ennek ellenére ismételten nagyon jól éreztem magam. És a babácskák!!! Nagyon édesek voltak!!!! :lol: Mikor lesz a következő? Apropó! B.örsi IKEA: nem tudom, még fontolóra veszem. Mikor lenne?

Később még jövök.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Én ezt nem bííírom.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Mi a baj?

kispiskóta

Peti... :cry: :cry: :cry:
Már 1 hete is panasz volt rá a suliban. Elgáncsolt egy kisfiút. Az olyan szerencsétlrnül esett hogy a szeme teljesen feldagadt. Még nem tudják hogy okozott-e maradandó károsodást. Egyenlőre nem lát vele. :cry: :cry: :cry: :cry:

Ma meg egy másik kisfiút fejelt mellkason, aki percekig nem tudott levegőt venni rendesen. :cry: :cry: :cry: :cry:

Nem tudom mit csináljak már vele.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

kaptam Ricsitől 1 doboz (60db 1,98kg :lol: )sportszeletet.
őt is imádom!

Köszönöm a további névnapi köszöntőket is!!

Bridzsi

Kép
esztora

Annee közös program csak ti ketten?
tud v.ki Tömzsire vigyázzni picit?

Bridzsi

Kép
esztora

Jajj, de hülye vagyok! :evil:

Brigittáknak sok boldogságot!
Vendég

Esztora: Gondolod az segítene??? De min? 1-2 napig jó, aztán megint kezdi... :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

hát nem tudom csak 1 ötlet volt.

Bridzsi

Kép
esztora

Hemej :)
Méhecskés kép cukker! :)

Lynia :)
Kis pofazacsi. :D Jó a fülbevaló. :wink:

Manó :)
Nagyon aranyos Grétu! :)

Uxi :)
Nem semmi súlya van Beninek! Legalább tudod hova megy az a sok szopi. :) Bence kb. 6X eszik, de két szopi között is néha benyal egy-két kortyot. Gondolom akkor csak szomjas. :)

Kata :)
A szülőknek is szörnyű, de a gyerekeknek is. Ha visszacserélgetik őket, ők is szenvedni fognak... :?
Postás :roll:

Annee :)
Mi baj? Tömzsike még mindig sír? :?

Bence megint 2X kel éjszaka. :? Nyugtasson meg valaki, hogy ez csak átmeneti...1X ok, de a máskat inkább kihagynám. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Annee - ezek a sztorik a rémálmaim, hogy Edina fog így viselkedni. Ő egy lánybőrbe bújtatott kisördög.
Hajni - sajna nem tudok semmit. Mert nálam sem müxik semmi.
Terror-picomókus Bori: vélemény?! Esetleg Kati is!!!

Kép
kissmanó

Terrorbori jelenti, hogy egyik gyermekünkkel kapcsolatos írás sem off. Hiszen jelenlegi csecsemőink még fiatalkák, de pár hónap és kezdőhetnek a szobatisztasági stb. stb. ceremóniák.

Ádám ma 3,5 órát aludt, és 4 órán keresztül nem evett, és nem is hisztizett (mert aludt…). :shock: :shock: :shock:

Manó! Hajráhajrá! Ne add fel!!!! Sztem a kritikus „3 hónapig tudok szoptatni” félelem is benned van. Szard le, hogy volt régen, meg minden mást is. Van kereslet, lesz kínálat is!!! És léci ne terheld túl magadat!!!!!!

Igényszerinti. Sose számoltam még meg, hányszor szoptatok. Nekem is volt olyan, mint Dorka írt, hogy észrevettem, cicin kívül mással is tudom nyugtatni. Én ezen kívül még elkezdtem egy kis „szívtelenséget””, azaz min 1 órának el kell telnie az uccsó vége és a következő eleje között, akármilyen sírás van... Most a 1,5 óránkénti a leggyakoribb napközben (este alszik). De sokszor van egy 2-2,5-3 órás szünet is, programtól függ. Én már nem teljesen igény szerint szoptatok, hanem beavatkoztam kívülről.

Andi! Dömpike édes, mindent a szájába tuszkol. A kis élvhajhász ;)
Vendég

Sziasztok,
képzeljétek, Boti 7520 g és 65 cm. El sem hiszem, nemhiába fáj a vállam és a derekam...
harmadik napja nincs kaki.... védőnéni kamillateát javasolt.... szerintetek segíteni fog, kezdek aggódni....
Ildi
BRIGIKNEK BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép
lidikoka

Fú, a rosszalkodás rengeteg dologtól lehet ám. De nem azért, mert igazán rossz egy gyerek. Sikertelenség a suliban, testvérféltékenység, átmeneti idegesség a sulitól, családi feszültség, figyelemfelhívás főbb témák jutnak eszembe hirtelen.
Vminek a tünete szerintem!
Vendég

Ki sem látszom a könnyekből...
Foggalmam sincs mit tegyek... Kép
Vendég

voltunk Ferhérváron nagyszülőzni, most kis pihegés, este meg kimenőm van

Esztora
börsi IKEA nekem szuper lenne! csatlakoznék jozzátok!

Kép
Kép
emma1976

Hajni!
Peti most elsős?

Kép
kissmanó

Annee
Nem tom mit mondjak.. Szorítok, hogy rendbe jöjjön a helyzet!
Emma
Ha legközelebb errejártok itt is talizhatunk!
Nem tudom sztem a jöv 7 nem túl jó, Esztoráék és mi is oltásra megyünk :?

KépKép

KépKép
szivvi

Annee! Az idő rövidsége miatt erről sem tudtunk beszélni. Szóval ilyen esetekben ajánlják a gyerekeknek a küzdősportokat. Az én Petim is járt judozni. Oda olyan gyerekeket is vittek a szülők, akik kimondottan verekedősek voltak. (Az én gyerekem pont az ellenkezője volt.)És láss csodát! A verekedős kisfiúk minta gyerekek lettek. Jól tanulnak, nincs verekedés, durvaság. És nem utolsó sorban nagyon megszerették a spotot. Ők mennek maguktól, nem a szülők erőltetik a dolgot. Nagyon szorítok nektek, hogy minél hamarabb megoldódjon ez a probléma.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Igen. Jól tanul, azzal nincs gond.
Viszont ma kaptam egy papírt a suliból.

Részképességfelmérés volt.

A papíron ez áll:
Figyelem: 98% felett megfelelő (Peti eredménye 95%)
Edtfeldt: (térbeli forgatás, tükrözés) 60 % felett megfelelő (Peti eredménye 60%)
Diszlexia szűrés (olvasási képesség) 35 pont felett megfelelő (Peti eredménye 4 pont :shock: :shock: :shock:)
Ábramásolás, finommotoros képességek: 6 pont felett megfelelő (Peti eredménye 6 pont)

Kész vagyok... Kép
Vendég

Annee! És a tanítónénik mit mondtak ezekre az eredményekre? Ki végezte a felmérést? Többieknek milyen eredmény lett? Ki értékelte ki????? Tanítónénik szeretik Petit?
Van pszichológus a suliban? Sztem menjetek el hozzá, vagy a kerületi nevtanba. Ha diszlexiás Peti, azt azonnal el kell kezdeni kezelni!!!! Különben le fog maradni. Máshogy kell megtanulnia olvasni. Módszert sajna nem tudok. Bocs.
Kiket vert meg? Jó tanulókat?
Ne sírj. Szeresd Petit, mert neki arra van szüksége. Elég, ha mások leszídják!
Sajnálom.
Vendég

Annee! Az oviban nem ilyen volt Petyus?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?