Most vagyunk tul az esti ceremoniakon: furdes, eves, jatszas, majd olben elalvas.
Hajni! Nagyon sajnalom, hogy ilyen gondotok van.
De: az eredmenyek nem annyira rosszak, am! Ebben a korban meg nagyon jol korigalhatok. Inkabb oruljetek, hogy ilyen hamar kiderult. Nem vagy egyedul! Szinte, mar "nepbetegseg" a disz minden formaja. Ez nem jelenti azt, hogy a gyerek buta, csak bizonyos reszkepssegek, nem teljesen fejlodtek ki. Ettol meg lehet, akar atlag feletti intelektusu (ezt csak azert irom, mert gyakran keverik az emberek). Viszont, ha ez nem derul ki, elobb-utobb elkonyvelik rossztanulonak, mert nehezen olvas, mert figyelme szort... Sztem, a nevtant mindenkeppen keresetek meg. Az iskolapszichologusra tul sok gyerek jut es itt nem csak pszichologus segitsege fog kelleni. A reszkepessegzavarokkal fejleszto-és pszichopedagogus foglalkozik. Szal, emiatt ne szomorkodj, hanem orulj, hogy kiderult. Es mivel az eredmeny nem olyan veszes, jo esellyel korigalhato. Persze, azert az iskolapszichologussal beszelni kell.
Az agressziv viselkedes miatt, mindenkeppen ajanlom egy pszichologus segitseget. Az ok nagyon sok fele lehet, ahogy mar Bori is irta. Nagyon gyakran egy szorongas nyilvanul meg agresszioban, igy elkepzelheto, hogy osszefugg a fenti eredmenyekkel, es ezesetben teljesitmeny-szorongas. De lehet csaladi feszultseg, barami....csak egy viszgalat utan derulhet ez ki. Nalatok meg az is van, hogy nem reg szuletett Tomzsi, emiatt ujra osztozni kell anyan, anya figyelmen, anya szereteten (igy jelenhet meg egy kisgyerek fantaziajaban) es raadasul az iskolaban sok gyerek van, meg tobb gyerekkel kell osztozni...ilyenkor akar figyelemfelkeltes celjabol is lehet agressziv egy gyerek.
Azt mar irtam egyszer, hogy a kozepso gyereknek a legnehezebb: van egy kicsi, egy nagy es o, akinek valamivel ki kell tunni, hogy ra is figyeljenek (ne haragudj meg a szavakert, ez sokszor nem a szulot jellemzi, csak a gyerek fantaziajat. Nekem volt olyan esetem, ahol a nagyobbik kislany azert haragudott az anyukara, mert az reggelinel, mindig az occsenek adta eloszor a kakaot. Szal, egyaltalan nem realis, de megis megjelenik a testverfeltekenyseg. Ez szinte elkerulhetetlen.)
Amit irni akartam: a tunet lehet teljesen artalmatlan es teljesen normalis (plane, ha eddig ilyesmi nem jelentkezett). Neha az lenne nem normalis, ha a gyerek ennyi kornyezeti rahatasra nem produkalna semmit. Persze, ezzel meg nincs megoldva, mert ott vannak a pedagogusok, akik nem tudom mennyire elfogadoak es egyuttmukodoek. Lesz egy korod, de vegig tudnod kell, hogy Petivel minden rendben! Bizz benne!!!!
Es ami meg fontos: nagy szuksege van rad! Probalj sok-sok idot vele tolteni, egyutt jatszani. Simi-simi-simi...
Remelem, valamennyire ertheto voltam.
Emi! Az erszenyt meg nem tudtam kiprobalni, mert nem hozta fel a hulye postas! Majd beszamolok.
Itt rendeltem:
http://babakozelben.hu/bolt/bolt_erszeny.htm
Melinda! Ez tenyleg jo sztori. Jot rohogtem rajta! Varom a talit!