Na, visszaolvastam.
Hajni! Tenyleg nem erdemes sirni. Lehet, hogy mar az is segit, ha beszelsz a pszichologussal es szepen elmagyarazza, mit hogyan csinalt es hogyan ertelemezi.
Nekem volt egyszer egy estem, ahol ketten vizsgaltunk egy kisfiut. Eni kiertekeltem a tesztjeimet es betettem a tasakba, majd ugy adtam tovabb a kolleganonek. Ugy szoktuk, hogy vegezetul osszeulunk es irunk egy szakvelemenyt, majd kozosen beszelunk a szulovel is. Na, benne tularadt az energia es a tenniakaras. Mikor ment hozza az anyuka, kivette az en tesztjeimet is es elkezdte neki ertekelni. A lenyeg az, hogy teljesen megremitette az anyat. Masnap sirva hivott, hogy mi van az o gyerekevel. Alig tudtam megnyugtatni, mert valoban nem volt rossz az eredmeny. Az osszpont lett kisebb, de a gyerek tobb dologban is jobb volt az atlagnal, szal csak egy kis fejlesztes kellett egyes teruleteken. De mivel a kollegano csak a vegpontot nezte, teljesen maskepp jelzett vissza. nagyon pipa is lettem, jol lehordtam, de ze most mindegy. Masnap eljott hozzam az anya es megnyugtattam. Szal szerintem, ha csak a pontszamokat nezzuk, sem olyan rossz a helyzet. Beszelned kell a pszichologussal. Es meg egy csomo mas is szamit. Nem mindegy, miokr veszik fel a tesztet: kipihent-e a gyerek, nem koti le mas a figyelmet stb...azert ezt ismetelni is szoktak. Nalunk pl. tesztet csak a delelotti idoben csinaltunk es csak akkor, ha a gyerek nem volt pl vmi miatt zklatott. Egy kicsit rosszabb eredmenyt pedig ismetelni kell, mert barmi bejatszhat.
Na, megint hosszu lettem.
Mano! Ja, igen...ha kozlebb lennenk.... Azert remelem, hogy hosszabb idore is talizunk majd. Talan nyaron a Balatanon.
Hemej! Mar en is kivancsi voltam, hogy mi a az a csomag a gyerekeknel, mert tobbnel lattam. csak nem tudtam kitol kerdezzem meg.
Erszeny: Egon mostmar szereti a kocsit, vegre! Nezelodik benne. Erszeny esetleg vasarlaskor jatszik majd. Majd meglatjuk. Aszem csak holnap tudjuk kivenni, mert apa nevere jott es o gyakran tovabb marad a cegnel. Addig bezar a posta.
Szilvi! Koszi!
Egon este felt 10-tol reggel 7-ig aludt. Akkor mar en ebresztettam enni.
Samu egy hos!
Na, ebred.