A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi26: DJ Szatmári :lol:
Sajnos nálunk nem működik elterelésként a forgó, a plüssnyuszi, zene, a cumi is mostanában csak esetenként. Ma kemény 3,5 órát aludt napközben, meg most kum egyet (1 óra sötétben nézelődés után). Esküszöm, egy hétig írni fogom, mikor mennyit aludt, mit csinált (a "Suttogós" szerzőnője ezt javasolja), mert szerintem az éjszaka viszonylagos rendszerét leszámítva nálunk nincs semmi szisztéma. Mondjuk szerintem a pocifájás eleve borít mindent. Ilyenkor röhögök az olyan kismama-újságos tanácsokon, mint hogy "kedves anyuka, délelőtt gyorsan csinálja meg a házimunkát és délután aludjon, amikor a baba is"... hm, ezek se jártak még nálunk ;-)

Más: láttam két képet Milla Jovovichról, aki babát vár, rengeteget hízott, szerintem nagyon édes így, és szerencsére tojik rá, hogy a sajtó mit gondol arról, hogy ő (állítólag) 95 kiló... (nagy cucc, én 90 voltam szüléskor...) ;-)
(És megvan a teóriám arról, hogy miért hízik valaki ennyit terhesen: mert annyira mínuszról indult...).

Kép
Kép
irina

Era! Nem baj, hogy nem találtál ánizst, mindhárom összetevő önmagában is hatásos.

Most sikerült elaltatnom. (Remélem, és nem arra megyek át hozzá, hogy nézelődik). Sokat feszengett, majd megnyugodott.
Az a baj, hogy mióta a teát issza, jóval többet pisil. Idáig - a védőnő tanácsára - azt csináltam, hogy jól bekrémeztem a popiját, és egész éjjel nem cseréltem pelenkát. Azért, hogy ne ébredjen fel. Nálunk az éjszakák szerencsére jók, szopi és alvás. De mostanában rommá pisili magát és pelenkáznom kell, mert rosszul érzi magát a nedves csomagban. Ettől persze felébred, és van úgy, hogy 1 óra, mire visszaaltatom.
És délelőtt persze gyorsan csináljuk mega házimunkát, majd du. hunyjunk egyet a babával....... Ja! :roll:

Zsófinak különböző sírásai vannak, egyesetben nem hagyjuk sírni, mikor a "lilává ordítom a fejem, sípolok és a könnyem is kicsordul" üvöltést adja elő. Olyankor kikapom, agyonpuszilatom, és megnyugtatom.
Van a "ne hagyjatok egyedül" sírás, hát izé, olyankor sem hagyom magára, maximum nem rögtön kapom fel.
Van a "tudom, hogy három órája nyunyáltok, de foglalkozzatok velem" sírás, no olyankor hagyjuk rílni,
és van a "bazi álmos vagyok, de nyekergek egy sort" sírás, olyankor ott vagyunk vele, megsimogatjuk, de nem vesszük ki.

Ma voltam a hat hetes kontrollon, azt mondta a doki, annyira szépen visszahúzódott a méhem, és olyan állapotba nvan a méhszáj, mintha nem is szültem volna. Mostantól mindent lehet, és azt javasolta, a második baba és az első között legyen két év különbség. Én is erre gondoltam, és mint tudjuk, ha Apán múlna, már megint lenne egy pozitív terhességi tesztem. :shock: :lol:

Zsófi is néha úgy viselkedik szopi közben, mint aki elfelejtette a technikát. Többször kiejti a bimbit és az a "legjobb", mikor visszaszippantja, mint a spagettit. Huh....

Na megyek aludni, jó éjt minden babának, mamának és papának!

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Lehet, hogy az újságok tanácsai már nagyobb gyerekekre vonatkoznak. :roll: Én is úgy vagyok, ha Szelina alszik (tök mindegy, mikor), akkor gyorsan én is. Bár – lekopogom – 4 napja tök jókat alszik éjjel!!! :lol:
Egyébként nekünk se jön még be a zenélő játék. Túlordítja, nem is hallani… :shock:

Emese! Én éjjel átpelenkázom, de csak gyors finom mozdulatokkal, utána simán visszaalszik. Persze nálunk még az elalvás nem megy egyedül, csak az ölemben, de szerencsére 5 perc után le tudom tenni a kiságyba.

Én még nem tudom 100%-osan megkülönböztetni a sírásait. Néha eltévesztem… :oops: Meg sokszor átmegy egyikből a másikba. Pl. van a kakilós sírás, aztán jön a „na, cseréld ki a pelenkámat!”.

Na! Reggel az ujja a szájában volt, gyorsan kicseréltem cumira. Most először nem köpte ki… És meg is nyugodott tőle. :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Nem volt egyszerű esténk tegnap! Marci eddig csak akkor sírt, ha éhes, most viszont 3 órán keresztül egyfolytában. Nem tudtuk megnyugtatni.
Este 11-kor ájult be, mert adtunk a kis fenekébe nyugtató kúpot. Aztán csak hajnalban kelt fel szopizni. Még jó, hogy vannak ilyen eszközök!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Így:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

Hát nekünk nem volt könnyű esténk.
9-kor fürödtünk utána kaja és fél 10-től éjfélig ment az üvöltés akkor adtam neki megint kaját és még 2-ig üvöltött.
Utána valahogy beájult és negyed 5-kor ismét kaja .
Ezek után fél 6-ig rajtam aludt és most ismét kaja volt.

Aniko : milyen nyugi kúpot tudsz ?
Nekünk is jó lenne néha.

Na ma megyek fodrászhoz.
Itt hagyom anyukámra Ádámot kiváncsi lezsek mi lesz.

Majd jövök még.
20200310173350

Jó reggelt Mindenkinek!

Gremese: örülök, hogy minden oké -- ez a 2 év a gyerekek között úgy értendő, hogy a 2. baba megszületése essen kb. a nagyobbik gyerek 2. szülinapjára (vagy 2 évet várjon az ember a próbálkozással?)? Gondolom, az előbbi. A kis korkülönbség nekem elméletben nagyon tetszik (én pl. valószínűleg a második babát is bevállalom, amíg Ádival itthon vagyok, ki tudja, meddig, ez több mindenen múlik), de gyakorlatban nagyon nehéz lehet. Látom a 2 éves kislánya mellett most egy újszülöttet ellátó barátnőmön, hogy nagyon kiborító. Pl. hogyan lehet a gyerekágyas időszakot normálisan megoldani, amikor még a kicsi teljesen igényel minket? Apuka meg ugye dolgozik (nálunk a nagyszülők is). Egy nagyobb gyerek legalább jobban le tudja kötni magát. Szóval foglalmam sincs...

Regi, édes ez a Szelina nagyon, és milyen hosszú, szép ujjacskái vannak! ;-) Nekem sajnos a napközbeni szunya nem nagyon megy, meg mindig el vagyok maradva vmivel. És ahogy mostanában festenek a dolgok, a nyugis "alszik a baba" időszakok sokszor csak negyed-fél órát tartanak. Pl. ma éjjel nem nagyon aludtunk, nem ordított Ádi, csak éppen nyöszörgött, valahogy elkúszott a rácsig és kvázi beékelte magát oda, ha arrébb raktam, teljesen felébredt... amúgy a fejvédős részre azért nem merem tenni, mert félek, hogy megfullad a fejvédőben...
Jut eszembe egy kérdés: van köztetek olyan, aki böfiztetés nélkül is le meri fektetni a babát? Mert újabban nálunk is játszik a szopi közbeni bealvás, de annyira bukós-böfögős baba, hogy nem merem kihagyi a büfiztetést. Arra meg szinte mindig felébred.

Timi26, bejelöltelek a wiwen!

Kép
Kép
irina

Irina! Engem sokszor nem érdekel, hogy el vagyok maradva. Pl. 3 hete nincs kitakarítva, csak porszívózni szoktam. Anyukám sajna nem nagyon segít. Inkább csak átjön babázni, meg jól érzi magát... Sokra megyek vele... :evil:

A korkülönbséggel sokan esküsznek, erre is, arra is... Mindenkinek más jön be, meg ez attól is függ, hogy milyen a két gyerek természete. :roll: Unokatesóméknál pl. szerintem kevés a (asszem) 20 hónap korkülönbség. Nagyon féltékeny a nagyobbik lány...

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt mindenkinek! Frissen, kipihenten :lol:

Irina: én ha le is tenném büfi nélkül csak hasra fektetném, így ha fel is büfög akkor kifolyik a száján. De én inkább büfiztetem. Érdekes mert van amikor csak nagysokára sikerül. Egyébként az én lánykám felőtt férfiakat megszégyenítő módon büfizik.

Újabban rájöttem, hogy baromi melegen szereti a kaját. Ha csak meleg akkor nyammog, kamuzik, viszont ha majdnem forró akkor meg zabál mint a gép. Ki érti ezt?

Emese: Basszus nem tudom a teának köszönhető-e, de ma a lánykám úgy befosott, hogy még a zoknim is fosos lett. :lol: :lol: :lol:

Pont pelusoztam át ( most először nekünk is ilyen gusztustalan zöldes kaki volt, mire felemeltem a lábát belehúzott és a szokásos világosbarna kakival kilőtte a lepedőt és még az ölembe is került. :oops:

( ja,hiába van pelenkázónk én az ágyunkban raktom tisztába )
Vendég

Hál Istennek én ki tudtam takarítani, ( mondjuk ez már agybetegség) minden 2.napon átmosom domestossal a lakást. Pedig igazából nincs kosz, csak 1-2 porcica, plusz a hajam. :-(

Ja! Csak nekem hullik ilyen állat módra? Már tunningolom magam vitaminokkal, mert nem merek hajat mosni.

Egyébként a porcica még nem annyira zavarna, de a hajszáltól idegrohamot kapok. ( pláne, ha a gyerek ágyából-kezéből szedem ki )
Vendég

Irina! A doki úgy értette, hogy ha 1 éves a baba, akkor próbálkozhatunk a következővel, így pl. mikor kg. Zsófi 2 éves lesz, akkor születik a kistesó.

Nekünk aránylag jó éjszakánk volt, bár hajnali 5-6-ig volt egy kis tutujgatás. Pár napja olyan nyugtalanul alszik. Röfög, meg nyekereg, olyan, mintha horkantgatna, mintha zavarná a fikusz az orrában, de nem látom, hogy lenne. Szörcsög is, meg mindenféle hangot ad ki, feszeng. Nem tudom, hogy esetleg tele van az orra valahol nagyon fent, és én nem látom, vagy csak gyengusz még a garat, meg az orr-berendezése. Ma jön a védőnő, majd rákérdezek.

És akkor egy kép a tegnap esti fürcsi utáni meztelenkedésről.
Fiús anyukák vigyázzatok, jön Zsófi babaaaaaaa!!!!!!! :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Era! Nagyon valószínű, hogy a tea volt! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Én nem mindig böfiztetem meg Zsófit. :oops: Néha meg is van az eredménye, bukja vissza a kaját. De mikor harmadszorra alszik el cicin, és mikor letenném felébred, olyankor jön a fekve szopi - vagy inkább csak nyugicumizás -, és úgy hagyom, oldalt fekve.
Volt már olyan, hogy pelenkázásnál, hanyatt fekve bukott egx nagyot, mert sokat forgattam, és nagyon ügyesen kitolja a szájából.

Era! Ha Zsofka pukizik a pelenkázón, Apa arrább ugrik, :lol: én meg odatartok egy szilviát, hogy felfogjam az esetleges robbanást. Minden előfordulhat, pláne ettől a jó kis teától. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi, én sem a portörlésben jeleskedem, bár hetente egyszer végigmegyek nagyjából a lakáson, a baba szobáján meg alaposabban. Mi az emeleten lakunk, alattunk a szüleim. Bevallom, inkább magam csinálok mindent, kivéve néha a főzést. Biztos hülye vagyok, de nem szeretek se kérni, sem azt, ha valaki köröttem tevékenykedik a dolgaim között. Az első héten volt segítségem, de akkor meg majd megőrültem tőle, a baby blues miatt senkit nem akartam látni (a babán és a férjemen kívül). Aztán magamra vessek, tudom... ;-)

Gremese: szuper, a korkülönbséget kb. én is így gondoltam, meg amúgy is jó lenne ez az 1 éves kor körüli kistesó-projekt, de a fent leírt dilemmám maradt... viszont nem szeretnék (hacsak nem kényszerülök rá) visszamenni a munkahelyemre mondjuk egy fél évre, aztán vissza gyedre, jó lenne (legalább) két babát együtt nevelgetni. Az a baj, hogy a munkám olyan (tanítás), hogy vagy visszamegyek az egész szemeszterre, vagy el sem kezdem. Most is az volt a nehéz, hogy még tavasszal bírtam a melót rengeteg utazással, álldogálással, de a 4. hónap után ez már nem volt túl mókás... Na, majd kifundáljuk...
Zsófika: egek, micsoda hurkácskák! Édes kis húsgombóc! :lol:

Kakilás: mi csak hihetetlen mennyiségű papírtörlőt és popsitörlőt használunk el, szinte minden pelusban van rotyi (csak az éjszakaikban nem szükségszerűen). A pelenkázón rottyantás elég gyakori, szerencsére nem sugárban jön... ;-)

Kép
Kép
irina

büfiztetés: én sem mindig büfiztetek :oops: este ki szokott maradni :oops: De nálunk Timi egyébként sem bukós, nagyon ritkán jön vissza. Napközben büfiztetés van, de ilyenkor sem mindig szokott. De látom szopás közben, mikor feszíti, abbahagyja a szopizást, kapálózik, és csücsörít, ilyenkor tuti a hatalmas, férfi embert megszégyenítő büfi. Ha ilyen van, akkor persze este is van büfiztetés. De egyébként nem, mert már próbáltam, és csak alszik tovább a vállamon, közben jól összehúzza magát, próbálja befészkelni magát, hogy tovább aludhasson. De büfi nuku. Egyébként meg oldalra fordítja mindig a kis buksiját, akkor is ha háton fekszik, így ki tud folyni a cucc, nem félek. Egyszer-egyszer már előfordult, hogy nem jött büfi, majd később úgy találtam, hogy a kis fejecskéje mellett volt egy kis kifolyt büfi.

Én is úgy gondolom, hogy 1-1,5 éves kora körül kistesó projektbe kezdünk :D akkor akár lehet, hogy újra egy közös várandós topikban leszünk többen :lol:

Kép
bfagi

Mindenkinek köszi a szülinapi gratulációkat! Nagyon aranyosak vagytok! :D :cry: :D Hát igen, most már tényleg közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz! :oops:
Egyébként azért nem tudtam jönni pár napig, mert nálunk is áll a bál. A hascsikarós időszak hajnal-reggeltájt van, ma is csak most tudtam lerakni aludni normálisan a Drágát. Dettó ugyanaz az ábra, mint Irina Ádijánál, mintha én írtam volna. Én is gondoltam a fejlődési ugrásra, főleg, hogy 29 dekát híztunk röpke egy hét alatt. :shock: Előtte is elég rendes volt (26 ill. 24 dkg), de ez most sok...
Pelcsi: Nekünk is bejött a Huggies2. Eddig. :? Kipisilés nincs, ellenben ez is agyonszorítja a combikákat. :evil: Érthetetlen! Most vegyek neki 3-ast?! :roll: Az tuti felér a hónaljáig, ráadásul 4-9 kiló van ráírva, ha jól emlékszem, Máté meg ippeg most éri el a 4 kilót... nem t'om, mitévő legyek. :roll:
Megyek, próbálok tenni valami házimunkafélét is, ha már így elszállt a délelőtt. Amint tudok, még jövök, és visszaolvasom, amit még nem sikerült. :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Kiskolbi, Irina, akár én is írhattam volna... :roll: Én sem értem, mi lehet mostanában... Nem egyidősek a gyerkőcök véletlenül????? :lol:

Büfiztetés
: nálunk is szégyenben marad a család, olyan egészségesek jönnek. :wink: Éjszaka próbálom elkerülni a sok rázogatást, de akkor meg alvás után fél órával nyöszörög, hogy bennmaradt egy kis büfi... Szóval ez így nem nyerő, így éjszaka is rázom a popsiját, hogy kijöjjön. :lol:

Tesó: Benne vagyok, hogy 1 év múlva új topicot nyitunk!!!!!!!!!! :D :D :D :D Mi is hasonlóan tervezzük! De persze tervezni egyszerű.... :wink:

Gremese, édes Zsófka kis hurkácskája! :lol: Nálunk tokaszalonna van rendesen!!!!! :lol: Mint egy kis döbrögi! :lol: :lol:

Dobok egy képet:
Kép Bende puszi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Manófalvi!
Ahogy látom, csak pár nap a különbség a Fiúk közt! Lehet, hogy akkor tényleg egy csónakban evezünk.

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese! De édes Zsofka! Így elvan fürcsi után? :D

Manófalvi! Nagyon cuki Bende! A kis komoly! :wink:

Én anno (a régi szép időkben) szoptattam úgy, hogy félig függőlegesen volt Szeli (a feneke lent majdnem a lábam között) és úgy könnyen jött közben a puki is meg a büfi is.

Kép

Kép
regcsiken14

Büfiztetés: szó szerint mint Bfagi-nál. Ha nem jön rögtön, nem erőltetem. Főleg nem éjszaka. Ilyenkor oldalt fekve rakom le.

Képzeljétek!
Tegnap beriasztott a légzésfigyelőnk!!! Halálra rémültünk. Futottunk a kiságyhoz, kikatam belőle Botondot, ő pedig békésen szunyókált. Félelmetes volt. Nem tudjuk, mi lehetett az oka. Téves riasztás vajon, vagy tényleg kevesebbszer vett levegőt a kis drága???

Ma hajnal négytől megy az ordítás. Kb 10 percekre aludt csak el az ölemben. Délben kimentünk sétálni. Na eközben volt egy óra szunya. Most azt hiszem elaludt. Legalábbis csend van. :lol:

Kaki: Szinte minden pelusban van. Tegnap kétszer ki is jött a pelenkából. Oldalt a lábánál. Eddig nem volt ilyen. Pedig még nem kicsi rá az biztos.

Tegnap este beadagoltuk az első Vigantol cseppeket és a K vitamint. Kiskanálból öntöttem be a szájába, tejjel elkeverve. Szegénykém, majd' megfulladt. Lehet, nem ez a megfelelő taktika. Ti hogyan adjátok be???

És tegnap a forgó zenéjére is felfigyeltünk!!! Ha nem tudnám, hogy egy 2 hetes baba nem tud akaratlagosan mosolyogni, akkor meg lennék győződve, hogy ez bizony mosoly!! :lol: :lol:
Kép botond a forgó alatt :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Még valami!
Ti mentek 2 hónapos korban a komlett ultrahang szűrésre az I. számú gyerekklinikára??? Nekünk a doktornéni mondta, hogy mindenképpen javasolja. Apa már másnapra akart időpontot kérni, de a doktornő mondta, hogy 2 hónapos kor körül kell menni. Koponya, hasi és csípő UH. Ezzel nagyon sok rendellenességet ki lehet szűrni.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mi sem mindig böfiztetjük Domit annyira bealszik,hogy kis sem talál a büfci.Nem bukós fajta,így nem félek..:)

Most volt itt a védőnőm,és azt ajánlotta,hogy vegyek hippes sütötök innivalót v. almásat és azt adjak Dominiknek,hogy könnyebben jöjön ki a kaki. Lehet nekik adni napjában kb. összesen 100ml,ezt elosztva etetések között.

Mert ennyi idősen már beáll a cicitejci a pociban,ettől meg könnyeben megindul,mert hogy rostos.

Gremese kérdez majd rá te is légyszives a védőnődtől,hogy ő mit mond erre.Kíváncsi vagyok,mert ha oké ő is azt mondja kipróbálom..:)

Na most jutottam el az ebédig..:) Megyek is kajolok..:)
varga tünde

Regi
Köszi a linket, azt meg tudod mondani honnan lehet a használatát letölteni? Vagy azt küldik vele??
Aztaa az tok jo hogy ennyit alszik egyben.
Meg jo hogy irtad akkor en is LLest rendelek.

Tünde
:( utánna olvastam és télleg az volt, hogy nagyon hátrahajló méh esetén nem ajánlott. Na most már csak a dokival kell megkonzultálnom az enyém milyen.
Az nehezíti a dolgunkat, hogy sem én sem a férjem nem akarja, hogy hormonális fogamzásgátlást alkalmazzunk ezúttal. Elég volt 1x megjárni.

Anitja
Nekem nem szokott sirni a picur a..aaa valahogy elalitottam a billentyuyetet. Na akkor most igy ekezet nelkul...szoval, de jo otlet volt nagyon a popsi
torlo kezben melegitese. Ugy tunik halas, hogy nem a hideg izevel torolgetem.

Bfagi
4 l azert nem semmi.

Na asszem megjott vegre a TAJ kartya. Hat tenyleg 1 honap volt. Persze meg nem biztos, de az egeszsegbizt penztartol jott valami a postara.
Mar csak apanak kell elmennie az akvi kivonatert. Az mar megvan egy ideje.

Oltas nekunk nem latszik semmi.

Granda
Szivbol gratulalok a kicsi Lindahoz. Nagyon edesek vagytok. Ha lesz idod varjuk a reszletes tortenetet is. Hat vegul is Linda nem szuletett meg elobb ahogy szeretted volna :)
Kép

Sense
Lili is hangosan nyel.
Nagyon jok a kepek. Sajna a babaknak vannak ilyen siros napjaik. Az elejen arra is gyanakodhatsz, hogy a kornyezete megszokasaval jaro stressz miatt sir.

K.Timi
En is benne vagyok a taliban. Mondjuk azt meg szeretnem megvarni, hogy Lili 2 honapos legyen. Nekem is nagyon sok az itthon let, pedig nem dolgoztam
vegig pont ezert. Eleg porgos munkam volt.

Gremese :(
Hat szerencsere nalunk a szulok toleransak. Nem is tudom mi lenne, ha nekunk kellene menni mindenhova. Egyik csalad Egerben, masik pedig Kecskemeten.
azert jo lenne megbeszelni veluk hatha megertenek.
Mi volt kontrollon? Na akkor minden rendben volt, szuper.
Ezt a visszaszippantos dolgot nekem is csinalja, de ettol jobb szokasa is van amikor szopi kozben hatra dobja a fejet. :)

na most mar gyerek is olemben. szoval erdekes lesz :)

viranka
edes lehet mira, ahogz szeretget balint babat.

Kiskolbi
Boldog szulinapot
Kép

Regi
Nagyon jo a montazs

Era
:( de csak nem kell sokaig maradnotok.

Siras
Ha nem eroteljesen sir csak nyuszkolodik mi is szoktuk hagyni egy kicsit, nem rogton vesszuk fel. De ha uvolt ahogy Gremese irja, akkor anya azonnal agyon
szeretgeti. Foleg mikor a poci is faj, az anya szeretgetes hatarozottan megnyugtatja.

Segitseg
Nekem is csak a ferjem van aki segitsen. De persze szegenykem a munka utan 7 korul hazaesik es o is faradt en is igenyelnem, hogy foglalkozzon velem is
meg a babaval is, hogy legyen idom magamra. Szoval neha van pityerges emiatt, de azert probal segiteni. Meg ilyenkor mindent eldob es jon vigasztalgatni.
Szoval a takaritasbol nem csinalok ugyet nektek sem szabad, pedig nagy rendrakos manias vagyok am :).
Akkor csinalom ha van idom ra es akkor se mindent egyszerre. Beosztom.

Bufiztetes
En mindig vallra rakom meg hajnali hullakent is, de a kisasszony, ha eccer mar bealudt nem hajlando bufizni. Mi meg a pukikkal szivjuk meg ilyenkor.
De nem annyira veszes.

Teso projekt
Hat mivel mi nagyon magunkra vagyunk utalva es elkepzeltem ugyanezt az idoszakot kistesoval, szerintem mi a kov. babat csak akkor vallaljuk ha Lilla mar
betoltotte a 2t. Akkor mar mehet oviba. Persze nalunk az 5 ev alatt 10 szazalekkal kicsit nehez tervezni. Szoval ha elobb jon ugy kellett lennie. De 1 eves koraig tuti
nagyon vigyazunk, addig nem szeretnem. A ferjem meg szerencsere ram bizta azt mondta akkor jon amikor akarom.

Amugy en is azert tuntem el mert a het eleje horror volt. Nagyon sokat sirt es nyuglodott, szinte nem lehetett letenni, folyamatosan foglalkozni kellett vele.
Kezdtem azt hinni, hogy nem eleg neki a tejem es volt hogy mar masfel, 2 orankent szopizott. Aztan elmentunk a vedonenihez es kiderult, hogy az en kis
tundermackom tuleszi magat, feszul a poci es jonnek a gazok es ez a gond. Ja igen azt elfelejtettem írni, hogy 3430 grammról 4160 grammra hízott 2 hét alatt :) :shock: Azota figyelek, hogy csak 3 orankent egyen, ha nincs nagy siras. Es jobb a helyzet.
Meg persze Espumisan cseppeket is kap, de szerintem a Gremese teajat is kiprobaljuk.
Amugy o is annyira kifaradt, nem nagyon tudott aludni, ki tud dugig tele hassal, en sem alszon jol olyankor, es szerdarol csutortokre 10 tol 5 ig aludt egyfolytaban.
En annyira elszoktam attol, hogy ennyit alhatok, h teljesen felporogtem.
Sajna ma mar nem aludt ennyit, de csak kb 3 orankent kelt. Csak az volt a gond, hogy megint nyuszogott, meg puffogott almaban igy en eleg gyakran keltem.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur!
Küldik a kötési módokat hozzá! De ha mégse, akkor lemásolom Neked!

Nálunk még apa sincs itthon, csak hétvégén, úgyhogy... De ahhoz képest egész jól bírom. Mosok, vasalok, pakolok, babusgatok... stb. Csak a takarítás maradt el eddig, de a hétvégén már nekiesek, ha törik, ha szakad! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur! Már rég akartam mondani, hogy annyira jó az a kép a vonalzódon, mintha valami profi fotós készítette volna! Nagyon tuti! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Lányok!

Végre alszik, mostanában csak úgy alszik el ha maszirozom a hátát, kényezteti magát a kis kukis. No de én szivesen csinálom.

Böfi: mi böfizünk mindig, még kaja közben is, mert amióta fáj a hasa mindenre úgy odafigyelek.

Kaki: tegnap nyomott a drága sugárba egy kis kakit a padlóra, életében először, hivtam is apát, hogy nézze meg , mert tutira nem hitte volna el, ha mesélem.

Pelus: nagyon jó, legalább is nekünk a Rossmannos Babydreem, még soha nem folyt ki, Nekünk kifolyt a liberó a pampers is, huggiest meg nem próbálta. A sógornőm ajánlotta, ő már egy éve ezt használja és bevált.

Tesó: apa szeretne egy kislányt két éves korkülömbséggel, hát én meg még nem tudom. Vidékre költöztünk Pestről, és én itt nem szeretnék szülni és hogy bevállalom e az állandó ingázást , 80 km, nem tudom. 3 hónapot jártunk hetente Pestre a végén,mivel nem voltak jók a májfunkcióim,hát nagyon kimeritő volt. No de majd meglátom.

Pattik: Én kenem a babó pattijait bepantennel, vagy hintőporral, rögtön elmúlik tőle.

Mi az a nyugikúp? Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Irina: köszi a jelölést, visszajelöltelek. Később a gyerekek nevében is, ha lesz rá időm!

Anitja: keverék kutyusaink vannak, közép termetűek a szülők, és mind nagyon édes. Sajna csak 3 maradt meg, remélem így marad.
Apuka tavaly csinált tök nagy kutyaólat, hungarocellel bélelt, tök tuti. Kb 25 fok van odabent hidegben is. Fruzsi a kölykökkel odabent lakik, az urát (Blackyt) meg nem engedi be! Szegény napok óta kint alszik a hidegben. Megsajnáltam, mondtam apának, béleljen már ki egy faládát fűvel, hátha az melegebb lesz. Annyira örült neki. Erre reggel felkelek, mit látok??? Fruzsi alszik egyedül a fadobozban, Blacky meg a földön. :shock:
Még ilyen házsártos anyukát!!! Kajálni sem engedi, csak ha ő már végzett!!! Ez mind a szülés óta van. Olyan mintha megvetné szegény Blackyt, pedig ő csak kanos volt aug.ban, mit tehet róla???
Na nem baj, ha vége a szopis időszaknak sterilizáltatjuk Fruzsit és akkor hátha helyreáll a rend!

Regi, Sense: Szelina és Botond nagyon édesek!!!

Korkülönbség: először én is ki korkülönbséget akartam, de nem jött össze. Most már nem is bánom. Nem tudom, mit csinálnék most egy kicsivel a pici mellett. Rebeka is féltékeny néha, de nagyon sokat segít és imádja az öccsét. Kezd türelmesebb lenni. (most pl.mosogat. Jaj, nekem!!! :shock: )

Takarítás: segítségem nincs. Anyukám néha akar segíteni, de sokkal rosszabb, általában utána nem találok semmit. Most pl. két hete keresem Viktorka zárójelentését! :shock:
Általában reggelente összedobom a lakást, csak úgy mint ahol a papok táncolnak. Néha ha Viktorka nagyon bealszik 1-1 szobát, vagy a fürdőt aprólékosan kitakarítok.

Büfi: én mindig megvárom, bár így is van néha visszabukás. Múltkor pl.hason feküdt, és annyit bukott, hogy az orrába is visszaszívta. Szegény úgy ordított. Gyorsan kiporszívóztam neki, és megnyugodott.

Era: általában a baba 3 hónapos korában szokott elkezdeni hullani a hajunk. Már én is marhára várom! :(

Gremese: nagyon édes Zsófka baba. Viktorka nem szereti a meztelenkedést!

Ma szartam, mindenre és elmentünk ruhát vásárolni! Lassan kinőjük a 62-eket! :shock: Meg keresztelőruhát is vettünk. 28-án lesz a drága keresztelője! 20000Ft-ot hagytam ott, de nem bántam meg. Olyan édes rucikat vettünk. Meg Rebekának egy hófehér kardigánt. (Majd a hónap végére megbánom ezt a nagy vásárlást. :( )

Na, most sikerült egy regény összehoznom!!! :D

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Büfi: na nálunk azzal van tele a padlás! :shock: Kaja közben is többször, utána meg végképp muszáj. Máté még nyújtja is karjait, mikor érzi, hogy jön, kéri, hogy emeljem fel. (Hihetetlen, de tényleg. :D Különben az ilyenek miatt tart nálunk 1 órán át minden etetés :? ) Teljesen megbízható jelzés, kivéve mikor mohó, és nem szól, hogy büfi lesz. :oops: Mindemellett még ez sem elég, marad sajnos a pociban is, és szenvedünk a pukiktól rendesen. Pedig adom neki az édesköményteát. Nem tudom, mi lenne, ha az nem lenne. Kakilással rendben vagyunk, és jó, hogy éjjel már nincs kaki, csak néha egy-két pötty, mikor a puki sógorostul jön. :lol:

Segítség: első napokban volt itt anyukám, az akkor nagyon jó volt, de a végén már éreztem, hogy ennyi elég volt, és szeretném megpróbálni egyedül intézni a dolgokat. A páromnak most hó végétől lesz új állása, addig még itt van velünk napközben is, és rengeteget segít, de próbálok egyre több mindent magam csinálni, hisz rövidesen muszáj lesz. Nálam a főzés a mumus, azt gyakran Gergő csinálja, mert odáig sose jutok el. Takarítás, mosás, vasalás az megy mindig. Most különben én főzök, csakhát a mai délelőtti nyűglődés után nemrég tudtam csak nekiállni. Nem baj, ettem addig mást, különben is mindjárt kész, és nekiesek! :D

Kistesó: 3-4 évet szeretnénk azért várni vele. Addig még rengeteg dolgunk van (most albérletben lakunk, pl.). Addigra Máté is nagyobbacska lesz, és talán nem lesz olyan nehéz.

Éjszakai felkelések: hát az én Kisfiam éjjel is 3-4 óránként eszik. Meg se próbálom leszoktatni róla, hiszen ha igényli, akkor igényli. De gondolom kinövi majd magától, nem? (Szóljatok, ha nem!!!! nehogy itt sanyargassam magunkat vég nélkül! :shock: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Nagynehezen utólértem magam az olvasásban. :)

Büfi:
én felveszem, de nincs mindig, tartom pár percet, ha ne, lesz lerakom, főleg éjjel. :oops: De kopp-kopp nálunk még nincs hasfájás.

Éjszaka:
Lilla zabagép. 3 óránként eszik 110 ml-t. Ami neki nagyon sok.
Napi 7x, van, h 8x. :oops: Nappal kihúzzuk 1-2x a 4 órát, de éjjel tuti 3 óránként kel. :roll:

Korkülömbség:
Én eredetileg 1 gyermeket terveztem. Marci 1 éves volt mikor elkapott újra a vágy, h kellene még 1 baba.
Rá 3-4 hónapra elkezdtünk próbálkozni,de csak az 5. hónapban sikerült, így lett 2 év 3 hónap a kork.
Sztem ez nagyon jó így. Még nem féltékeny, de már nem is kicsi.
Persze mindenki másra esküszik. :)
Nálunk több baba nem lesz, emiatt fáj is a szívem. :cry:

Marcim meggyógyult, Lilla is már alig szörcsög. Volt a doki már 3400 g. :oops:

Tápszeres anyucik:
mennyit hány óránként esznek?
Nekünk kg alapján 500 ml lenne az adag. Na Lilla 770-880 között eszik. :roll: :?
Ez baj???

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Kiskolbi!

Boldog szülinapot kívánunk mi is :)
Bálint éjszaka percre pontosan 4 óránként kel fel :) De volt már olyan is h. este 1/2 10-től hajnal 5-ig aludt s míra sem jött át hozzánk :) Ilyen jó éjszakám is régen volt :)
Timi26!
Visszaigazoltam Rebekát és Viktort :)
Majd Míra és Bálint is jelöli Őket :)

Regcsi!
Aranyos A montázs :) Szelina cumival csúcs kép :)

Irina!
volt itt v.melyik nap a védőnő a szájpenészről okosított ki , pont akkor olvastam mi van Ádival s Rátok gondoltam :) Javult már különben?

Sense!
Boti is hogy figyel :) Már kezdtem megijedni h. nem korai-e 2 hetesen :) Bálint annyira figyel mindenre :)

Heni81!
Nagyon aranyos Peti :)

Böfiztetni csak napközben böfiztetem,éjszaka pillanatok alatt szopizik és alszik is tovább :)

Hordozókendőhöz meg ha nem küldenek kötési módokat akkor a nandusat lefénymásolom és küldöm :)

Taj kártyát én Vácon megcsináltattam kb 5 perc volt,elintéztem családi pótlékot,anyasági támogatást,Apa ma a Tgyást( s gyors volt lehet h. azért mert péntek van :) ) hamarosan gazdagok leszünk :)

Milénával mi van? nagyon régen íírt már :( S B.Andi, Motiot?????????

Az apukák milyenek :) Robi is azzal piszkálgatott nyáron h. milyen jó lenne ha jövöre meg pocakos lennék :shock: persze nem Ő kel fel éjszaka,ő alszik mint akit fejbevertek :)

A múltkori képdícséreteket átadtam Apjuknak,ő a nagy fotós én meg sem merem fogni az új gépét :) mert válóok lenne ha elrontom :)

Kis korkülönbség:
nálunk sajna nem jött össze,lett volna egy tesó majdnem akkor mikor Míra 2 éves lett volna meg utána még 1,de ők angyalkák lettek :( No utána mentem vissza dolgozni,mikor Mimó 2 éves lett s láss csodát :) december végén ismét pocakos lettem :)
Most meg nagyon élvezem MÍra szó szerint imádja Bálintot :) Annyira kis gondoskodó :)

s pár újabb kép :) dúl a tetvérszerelem,Míra ha énekel Bálint ájtatatosan nézi,tűri az óriás cuppanos puszikat még,meg a haj simogatását is elviseli :) mi lesz itt pár hónap múlva :) :)

s a képek :) hasonlít Mírára ám,csak a csajszi kicsinek fekete hajú volt,aztán lett szőkés :) Ő meg kicsi szöszi :)
Kép
Kép
Kép

pusz Vera

KépKép
viranka

Silka!

Míra 1 évesen volt 11 kiló megnéztem :)

KépKép
viranka

tart még a terhességi amnéziám bocsi :oops:

ja meg tegnap elmentünk védőnőhöz megmérni Bálintot :)
Ruhástul,pelenkástúl kb. 1/2 órával kaja után mérték 4790-nek :shock: a kiskönyvbe csak 4650-et írt be inkább :) :) kis óriásbébim :)

KépKép
viranka

Hajni: azt hiszem mi ketten vagyunk a csak tápszeresek (remélem).
Viktorka napközben 4x eszik 150 millit, éjszaka 1x 90-120 között. 5 kiló körül van, de 2 hetesen ő is már 120 milliket evett. A dokinő szerint sok volt, de engem nem érdekelt, ha éhes akkor egyen. Mostanra beállt és pont annyit eszik, amennyit kell. Egyébként én 3 hónaposan elkezdem a hozzátáplálást. Szopis anyukák ezt ne vegyék figyelembe, mert csak a tápszer miatt kezdem el.

Kép
Kép
timi26

Silka: Rebeka 1 évesen 10 kiló 70 deka volt, 2 évesen 13 kiló. Valahol a kettő közt lehetett 11 kiló. (mire nem jó egy babanapló! :D Főleg ha rendszeresen lenne vezetve! :oops: )

Kép
Kép
timi26

KTimi: nálad is van még egy elmaradásom. :oops: A napi kajamennyiséget 24 órában kell nézni, az mindegy hogy honnan kezded számolni.

Kép
Kép
timi26

Timi26, milyen ruhácskát vettél a keresztelőre? Mi utánnatok egy héttel tervezzük és folyamatosan azon parázok, hogy miben legyen keresztelve. Mennyivel egyszerűbb annak aki nyáron keresztelteti.
Várom a javaslatodat.
Köszi
Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok anyukák!

Viranka, aranyos vagy, hogy hiányoltál! :wink: Köszi! :wink:
Nem tudtam a gép elé ülni már vagy egy hete, mert vagya fiam blokkolja a micimackóval, vagy ezer dolgom van. Most meg itt voltak a barátaink az USA-ból, ma repültek vissza, aztán vasárnap turnusváltás, jönnek anyósomék... :shock:
Szóval igazoltan vagyok távol.

Minden baba tündéri a képeken!! Majd én is teszek fel újakat, csak még kicsinyíteni kell!!

Emese, Era, meg még aki cicivel küzd: sok sok gyógyenergia nektek!!!
Nálunk hálistennek semmi cicigond nem volt eddig, le is kopogom! Se a bimbi nem fáj, ha bekapja, se gyuszi, csak sok-sok tejcsi. Mondjuk vedelek is hozzá eleget, én édeskömény, kömény, ánizs teát iszom naponta több litert, ez a babának is jó a picijára, na meg tejserkentö hatású is.
Azért a napi 4-5 liter folyadék megvan! :wink: Aron továbbra is nyugis baba, eszik-nézelödik-alszik, napközben viszont egyre többet´van fent, cipelni is kell néha, mert elégedetlenkedik, hogy nem lát semmit a kiságyban. :wink:
Éjjel alszik, este fél kilenc körül megy aludni minden nap, kétnaponta fürcsi ( itt már ezért is megköveznének, ha ezt tudnák a dokik, vagy a védönö, mert itt a heti vagy tíznaponta egy fürcsi a normális :shock: :shock: :shock: ) Most épp ßigy kényelmes, mert még Ábel sem tude egyedül fürcsizni, így egyik nap egyik, másik nap másik gyerköc van soron. :wink:
Jövö héten megyünk mázsálásra, kíváncsi leszek, mennyit hízott és mennyit nött a lelkem, mert szemmel láthatóan nagyobb lett, pedig mi minden nap látjuk.

Nektek nincs olyan néha, hogy egy-egy éjszaka után is úgy látjátok, hogy változott es nött a bébi?

Na mennem kell, mert vár a bevásárlás, de elötte még szopizni is kéne!

puszi mindenkinek!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

picijára=pocijára :oops:

KépKép
KépKép
motiot

Hello Lányok,

nagyon cucik a babák!

Most állok neki másodszor írni. Éjjelem nyugis volt, mert most először megkértem a férjem, hogy ő etessen. (Éjjel sajnos semmi tejcim nincs) Nálam minimum másfél óra a kaja-büfi-hasfájás-elalvás procedúra. Apának mindezt 30 perc alatt sikerült abszolválnia. Mondtam is neki, hogy innentől kezdve ez az ő feladata :lol: Aztán reggeli kaja óta semmi alvás, csak nyüszi. Próbáltam betenni az ágyba, ott sírt. Kivettem vállra, ott megnyugodott. Gondoltam, suttogózom egyet, és ha kell 60x eljátszom vele. (Miközben a vállamon volt, próbáltam először a nap folyamán ide írni, miután megtaláltam a megfelelő kérdőjel-gerincű pozíciót) Aztán a 10. próbálkozás körül úgy láttam, hogy nagyon nézeget és csöppet sem álmos. Akkor gondoltam, maradjon csak a nyakamban. Hát, 5 perc alatt bealudt. Aztán mikor átemeltem a kiságyba persze rögtön felébredt és kezdődött minden az elejétől. Nincs mese, ő diktál :lol: :lol: :lol:

Lányok, köszi az infót az 1 éves kori kilókkal kapcsolatban! Egyébként én is elkezdtem egy naplót vezetni, írom mikor mennyit evett és aludt és, h napi hány kaki volt. Ja, és persze a súlyát hetente. Hátha jó lesz még valamire később..

Buki nálunk is elég sok van, sőt, mondhatni egyre több… Már kicsit aggódom is miatta, mert egyébként sem eszik túl sokat és még ki is jön belőle. Volt hogy totál beájult a vállamon büfi közben, leraktam az ágyba, és 5 perc után akkora buki jött, hogy hajat kellett mosnunk. De volt már, hogy a pelenkázón bukizott a hátán és szépen kifolyt a szájából.

silka
silka

Regina,
minden elismerésem a Tiéd, hogy mindent egyedül csinálsz! :lol:

Nekem a szüleim hétvégén tudnak besegíteni, meg az anyósom is heti 1-2x jön este munka után, hoz kaját. (Férjem sokszor este dolgozik.) Nem is tudom mihez kezdenék nélkülük. :roll:

silka
silka

Timi:
nálunk is van még szopi is, de csak ilyen 10-30 ml. A többi tápi, szval.... :?
3 hósan hozzátápi? :roll: :oops:
nekem Marci is tápis volt 2 hós korűtól, csak és kizárolagosan tápt kapott 10 hetes korától, de 6 hós múlt mikor elkezdtük és kb 8 hós volt mire rendes adagokat evett.
Nem szeretnék beleszólni, de attól, h tápszeres a gyomra még ugyan olyan éretlen, mint az anyatejesé. És nagyon sok allergiát kilehet köszöbölni, ha nem kap túl korán bizonyos dolgokat. :oops:
De persze a Te döntésed, csak gondoltam megosztom Veled. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Motiot: leírnád a receptjét amit elkészítesz magadnak teát?

Csajok,mi a normális mellpuhaság-keméynség? Mármint milyennek kell lennie,akkor mikor sok a tejci v. ha kevés.

Azért kérdezem,mert tegnap este és előtte este is csomó ideig a cicin lógot a fiam,nem tudtam eldönteni ,hogy tele van-e a poci vagy nincs.
De olyan puha volt a cicim,hogy csak na.Tökre fura volt. Mert ugye napközben meg teljesen más az állaga..:D bocsi,hogy így írtam..:D

Azt mondta a tanácsadóm,hogy biztos elég termelődött,mert nem sírt,hogy éhes.

Na de azért másoktól is megkérdezem,hogy milyen,aki most benne van meg volt,hogy mit tapasztalt...

Korkülömbség: Nálunk kb. 3.5 év van a két gyerkőc között, de így jó.Előbb szerettük volna mi is de nem jött össze. Viszont nem bánom,hogy később született,nagyobb a korkülömbség viszonylag.Mert sokszor így is elég nehéz egyik gyerektől a másikig.
Féltékenység még nincs remélem nem is lesz,csak az a fránya agyom csókolom,szeretgetem Domit,ettől kell tartanom és nagyon figylenem minden lépését Beninek..:) De inkább ez legyen...:)

Fleur: hát sajna ez van..nektek is törnötök kell akkor mit is h.jatok..:)

Mi is 3-4 óránként eszünk éjszaka,de azt mondják ez így van jól..
Most mondott egy tippet a védőnőm,hogy fejek tejcit napközben,azt egy evésnek apa adja oda a fiamnak,hátha rájön,hogy nem anya van akkor nem kell kelni.És lehet tovább alszik.Nem tudom bejön-e.. :shock: :shock:
De jó lenne legalább egyszer egyhuzamban 6 órát aludni.. :roll:

Lehet holnap elmegyünk a nagyiékhoz és ott is szunyizunk mindanyian.Még nem biztos,attól függ,hogyan döntök..Jó lenne a barátokkal talizni,kicsit szar itthon bezárkózva lenni.. :? :?

Hiába sétálok itt márián,szép a táj meg egészséges,de hogy nem tudsz kihez szólni és beszélgetni ez borzasztó..Elmentek a népek már csak az apraja maradt.:(

Na megyek majd még benézek..:)
varga tünde

Lányok,

még annyit akartam kérdezni, hogy a Ti babáitok nem kancsítanak be időnként?
Lizi mostanában egyfolytában ezt játssza, mutattam is a védőnőnek, azt mondta, hogy egyre jobban fejlődik a látása és fókuszál mindenfelé. De néha úgy megijedek, annyira ijesztően be tud bandzsítani.

Dobok két képet, Apa tegnap este bolondozott vele, és mindenféle grimaszokat vágott :lol:
Kép Kép Ja, és szőkül a hajunk!!!

silka
silka

Silka!
Máté is bandzsít, ha nagyon fáradt, vagy nagyon koncentrál valamire. Majd kinövik.
A haját én is nézegetem, egyre kopaszkábbnak tűnik, de rájöttem, hogy szöszi a haja töve, meg az új hajszálak, azért látszik így. Próbáltam már elképzelni tökszőkén, de nem ment. Végülis Apája is tejfölszőke volt... :roll: (meg az én Apám is, aztán ahogy nőtt, fekete lett. :shock: most meg szürkül a lelkem... :lol: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Varga Tünde!
Nekem, amikor szopi előtt vagyunk, akkor olyan a cicim, hogy diót lehetne rajta törni :lol: . Aztán 20 perc szopi után visszatér az "eredeti" állapotba. Eredeti = tejbelövellés utáni állag :oops:

Silka!
Lizi agyon cuki fejeket vág! Egyébként Botond is bandzsít. Állítólag ez normális. Majd kinövik.

Motiot!
Hetenete vagy tíznaponta fürdetni :!: :?: Ez nagyon durva!!! Vagy legalábbis elég szokatlan.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Heni! Micsoda pofika! :lol:

Hajni! Szelina 130-akat nyom be egyszerre (elvileg 100-at kéne neki…), és olyan 5x vagy 6x eszik egy nap. Bár védelmére szóljon, hogy be kell hoznia az elmaradását! :wink: Engem sem érdekel, ha valaki szerint ez sok, ha egyszer neki ennyi az igénye...

Timi26! Sajna mi is tápszeresek vagyunk már teljesen! :(
Miért kell hamarabb a hozzátáplálás??? Miért???? :?:

Viranka! Apa is azzal jött egyik nap (miközben a lottószámokat sasolta): „ha nyerünk, akkor iziben még egy gyerek…!”.
Bár apa elvileg már nem szeretne még egyet (mert neki már van egy kisfia), de hátha kedvet kap! :wink:
Tündériek a törpéid! :lol:

Na! Most először be kellett keményítenem. Szelina olyan hisztit levágott. Oké, hogy mindig megy az anyucin altatás… na de utána akkor aludjon is a kiságyban! Ehelyett ordít. Felveszem, cumi a szájába, 2 másodperc alatt elhallgat… na neeeee! Most szépen visszatettem, cumi a szájában… Egyelőre csönd van, majd kiderül… :roll:

Böfi: Van, hogy evés után 10 perccel jön, addig még vállon hagyom, aztán kiságy.

Silka! Azért azt hozzáteszem, hogy főzni azért nem főzök, mert rendelek kaját (van itt nálunk egy cég, ahonnan lehet rendelni konyháról). De egész jól belejöttem a többibe. A boltot meg úgy oldom meg, hogy valamelyik barátnőmet elhívom sétálni (mert nálunk tök sok olyan hely van, ahova nem tudok kocsival bemenni), és amíg én beszaladok vásárolni, addig ők tolják kint a kocsit! :wink:
Szelina iszonyatosan tud kancsalítani. Apa minden nap megkérdezi, hogy „de ugye elmúlik?” és „mikor áll be rendesen a szeme?”. A védőnőm azt mondta, hogy fél éves korukig ez normális. Nyugi! 8)
Nagyon ari Lizi, ahogy grimaszol! Szerintem tök hasonlít Rád! :lol:

Motiot! Én is hallottam, hogy felétek ritkábban van fürdetés. Furi nekem is. A kétnaponta szerintem még simán jó. Amíg nem gyógyult be Szelina köldökcsonkja, addig én is kétnaponta fürdettem. :oops:

A múlt éjjel nagyon tuti volt! Este 7-től éjjel fél 3-ig aludt Szelina, aztán evett, aludt, és reggel 7-kor kelt újra. Egyre hosszabbakat alszik! Úgy örülök neki!!! :lol:

Még mindig csönd van... megnézem...

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Mammcik!
KőszegiTimi! Sétához mi: itthoni ruci+ kapucnis plüss kezes-lábas+ sapi és egy vékonyabb takaróval körbebugyolálva, egy vastagabb kötött meg a tetejére. A kezére én is csak ráhúzom a rugi ujját (még nincs is kesztyűnk :roll: )

Emese! Én is azt figyeltem meg ha nem hagyom nagyon beleélni magát a sírásba, még visszahozható :lol: Nem érdemes hagyni lilává sírni magát, mert akkor sokkal nehezebb megnyugtatani.
Örülök, hogy minden rendben volt a kontrollon :lol:
Nagyon édi a kis Zsófka, és nem sír fürcsi után???

Irina! Én szopi után nem mindig büfiztetem, sőt éjjel egyáltalán nem, ugyanis úgy alszunk el, hogy a cickóm a szájában :lol: Viszont cumisüveg esetén mindig kell büfiztetni, sok levegőt nyel a Kisnoel.
Milla Jovovich-ot megnéztem, tényleg nagyon bájos.

Manófalvi! Édesek vagytok kis Bendével :lol:

Regi! Nagyon szép Szelina :lol:

Sense! Cuki a kis Botond :lol:

Fleur! Hogy mennyire másak a Babáink..., nekünk a túlevés oldja meg a hasfájást :roll:

Heni! Tünemény a kis Péter!

Motiot! Dehogynem! Akár egy alvás után látom ahogy okosodott :lol:

Silka! Jaj de igen, akkorákat bandzsít a drága néha :lol: :lol: :lol: állítólag tanulja a fókuszálást :lol:
Nagyon tündibündi a kis Liza!

Én is lencsevégre kaptam ma egy tüsszentős képet :lol: íme: Kép

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

...hát ez nem jött be. Mielőtt bementem volna megsasolni Szelinát, elkezdett sírni. Így elaltattam még1x az ölemben... Talán most sikerült áttennem úgy a kiságyba, hogy alszik tovább... :shock:

Anitja! Milyen ari a kis Noel! Először azt hittem, hogy csak úgy felhúzta a szemöldökét (Szelina szokott olyat). :D

Kép

Kép
regcsiken14

Hajni: tisztában vagyok a hozzátáplálás hátrányaival, de én így szeretném. Jók a tapasztalataim.

Regi: nem kell elkezdeni a hozzátáplálást, csak ha biztos vagy benne, hogy nektek így jó.
Viktorka bárhol képes elaludni, és ha alszik, semmi sem zavarja. Volt, hogy mennem kellett Rebekáért az oviba. Az utolsó pillanatig vártam, hogy felébredjen. Nem ébredt fel. Óvatosan felöltöztettem, betettem az ülcsibe, elmentünk az oviba, hazajöttünk, levetkőztettem, visszaraktam a kiságyba és még egy órát aludt. Mindeközben ki sem nyitotta a szemét! :D

Kép
Kép
timi26

Jajj, de gyönyörűek a babák!!!!!!

Kiskolbi!

Boldog születésnapot!

Viranka!

Már kérdezni akartam, hogy ki ilyen profi fotós, vagy ilyen profi gépetek van? Annyira művésziek a fotók!!!! Gratula!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?