Mi a mega toys-ban voltunk, ott csak kismamik vannak.
Én nem csináltattam többet, a 25. heti az utolsó. Állítólag a vége felé már nem is fér egy képre a baba. manó
2003.06.10 20:31
De most!
A párom pedig ezerrel nyomatja, hogy márpedig õ is bejön az UH-ra. Remélem, hogy el tudjuk intézni...
De egyszer csak elmúlik, remélem! Egy másfél hét múlva pedig úgyis itt az esküvõ
2003.06.11 08:57
Gratulálok!!!
2003.06.11 09:12
2003.06.11 09:23
2003.06.11 12:40
2003.06.11 19:59
Két napja ez után járok, mert jó lett volna a nászútra (Mo-n leszünk, de át lehet menni szomszédos országba, ha akarunk). Ma ugyan fél 5-ig volt ügyfélfogadás, de negyed 3-kor már nem tudtam sorszámot kérni, és nem is lenne meg, mert bár 5 munkanap sürgõsséggel, de rájön még 3-4 postázási nap és személyesen NEM lehet átvenni. Jó, mi? Úgyhogy nem lesz határátlépkedés.. annyira azért nem bánom, csak bosszantó.
)) Már várom - ugyanakkor már túl is lennék rajta. Olyan ambivalens érzés. 2003.06.11 20:16
Az meg csak biztositék maguknak, hogy nem lenne kész, mert Reginek kipostázták a negyedik napon!!! Amúgy hova mentek majd?
Néztem a kismamaruhákat is, egy sima lenvászon háromnegyedes naci 12 ezer ft volt!!!!!!! 2003.06.11 20:47
2003.06.12 08:09
A tanfolyamról annyit, hogy doki bácsi ezzel nem sokat foglalkozott, azt kérte, hívjam fel munkaidõben a kórházat. A fõnõvér nem kérdezte, viszem-e apát, hanem közölte, hogy mindkettõnk tb-kártyájára szükség lesz. Én elmegyek, meghallgatom, hogy felkészültebbnek érezzem magam
2003.06.12 08:52
Mondjuk nekem kicsit mások a szempontjaim, mert mi lakótelepn lakunk. Én a végén az októberi babának egy sima kétfunkciós babakocsit vettem,d e a nagyobb fajtából, ami jó széles és így overálban is simán befért, nagy fix kerekekkel (nem bolygó), hogy a kutyát is tudjam vinni a babakocsival együtt (a bolygót nem lehet 1 kézzel tolni). Nos tapasztalat: Én a kerekeit nagyon imádtam, télen a legnagyobb hóban, félkézzel is simán toltam vele a babát, földúton (réten) is. Óriási hátrány: Baromi nehéz!!! Tehát ahogy jött a tavasz és Emma is felült alig vártam hogy új kocsit vegyek, mert így nem tudtam vele kimozdulni. Most van egy 4,5 kg-os sportkocsim, amivel nagyon jól megy a bkv-zás, de a bolygó kerekeit utálom! Szóval szerintem azt kéne végig gondolnod, hogy hogy fogod hazsnáéni. Ha pl vezetsz, és amint nagyobb lesz kocsival fogtok közlkedni, akkor megéri egy olyat venni, aminek a vázára rákapcsolható az autósülés. ha viszont BKV-val közlekedsz mert pl csk a férjed vezet és csak közösen mentek autóvl akkor szerintem csak egy dolog számít, hogy nagyon könnyû legyen a babakocsi!!! Különben megbolondulsz a bezártságtól. A mózes rész szerintem nema legfontosabb, mivel a sima 2 funkciós babakocsi is nagyon jól téliesíthetõ, lábzsákkal adják. Ráadásul a mózes részek elég kicsik szoktak lenni, a pár hónapos babák már kinövik, ülni meg még akkor nem tud (így a sport részt nem tudod használni), úgyhogy erre is figyeljetek.
Ráadásul épp akkor történt a kolléganõm barátnõjével is ez a targédia meg (náluk is köldökzsinór probléma), úgyhogy én is nagyon izgultam. Aztán megszületet Emma és képzeljétek olyan rövid volt a köldökzsinór, hogy épp hogy kifért a drágám, felemelni már nem tudták, rögtön ott el kellett vágni. Az orvos szt mondta hogy ez volt az egyetlen "rendellenesség". Rossz belegondolni hogy ha még 5 cm-rel rövidebb akkor bentragad a szülõcsatornában, és kész a tragédia.
És egyszerûen a hiper szuper Uh-os gépekkel sem látják az ilyeneket elõre.
Na de azért ezek nagyon ritka estek, úgyhogy kismamáknak nem szabad ilyenken gondolkodni! A legtöbbször minden rendben megy!!!

2003.06.12 09:07
Hiába magyaráztam, hogy azért ez nem így megy. A múltkor, mikor voltam, akkor egy lánnyal beengedték az anyukáját, bár õ közölte, hogy orvos, és erre végig kint állt a folyosó részen. Érdekes.... Azt tudom, hogy a kép kifizetéséért csekket kaptunk, amit be kellett postán fizetni. Viszont akkor viszek pénzt, mert ha a VHS-t rögtön fizetni kell, akkor legyen nálam. Tényleg, még kazit is vennem kell ma!
És persze ha esetleg váltok, akkor itt is jól megkérdeztem a doktor urat
Én szeretném, ha a párom bent lenne.. azért az biztonságot ad. Annyit voltam már kórházban, hogy úgyis utálom a környezetet
)) Ott már van egy 13 és egy 8 éves fiúcska. Meg az unokaöcséi is a sógornõmnek, úgyhogy lehet majd válogatni, és utána eldönteni, hogy mi kellhet még. Persze, ha lányom lesz, akkor más lesz a helyzet, mert ahogy nõ, úgy kellenek majd a lányos dolgok ;) Szóval, babakocsi van egy nagyobb, mélyebb majd mikor megszületik a babóca, aztán meg van egy sportkocsi is. De én BKV-n valószínûleg kenguruban fogom vinni a babát, tán kényelmesebb, bár igaz, hogy nehezebb lesz. 2003.06.12 09:46
Olyankis szerencsétlen benne, lesüllyed és mozdulni se tud. Nekem meg nehéz és meleg. De van aki szereti. Nekem van fekvõ kengurum is (nandu féle), na azt még csak ki se próbáltuk. 2003.06.12 12:24
, megvizsgáltak, bekísértek a szülõszobába, CTG-t kapcsoltak rám és betódultak 4-en, újra megvizsgálni egymásután(!!), mert kint még volt szívhangja a babának, bent már nem találták... Persze volt, csak az ügyeletes (rezidens fiú) olyan durván vizsgált elsõre, hogy Kornélom jobbnak látta elbújni és rájuk ilyeszteni.
) talán babazsák néven, egy speciálisabb(nak tûnõ) hordozót. Állítólag nagyon jól alátámasztja az újszülöttet is, állítható az ülésmagasság, ahogy nõ a pöttöm és még egy réteggel beburkolható(asszem). Az ára borsos 6.000,- körüli, de én nagyon gondolkodom, mert el nem tudom képzelni, hogyan fogom levinni a két csemetét egyszerre (nagyobbik akkor még csak 21 hónapos lesz és tutira babakocsizna még).
2003.06.13 10:16
Nekem BKV-ra egyáltalán nincs szükségem, és az emeletre sem kell cipelnem a kocsit. Viszont földút van az utcában is, és a környék legnagyobb részén is, csak a fõút beton. Ha mondjuk nem apró bevásárlásra megyek ide a kisboltba, akkor kocsiba kell ülnöm, és bemennem a faluba, vagy Dunakeszire komppal az Auchanba, esetleg szintén komppal Szentendrére vagy az Omszki-tóhoz a Corába. Vezetek én is, máshogy nem is tudnánk itt meglenni, de igazából valahogy nincs kedvem a picivel egyedül autókázni, meg nekem csak egy Seicentóm van, amit azt hiszem le kellene cserélni. Nem érzem biztonságosnak, és nem is az, mert már kétszer nekem jöttek (egyszer sem voltam hibás) és tudom, hogy nagyon törik. De ha a párommal is megyünk az õ nagy és biztonságos autójával, akkor is sokat kell majd a bébihordozó, ami ugye az autósülés is az elején. Szóval lehet, hogy mégis olyat kocsit kellene néznünk, amit rá lehet illeszteni a vázra. Namost láttunk a Megataoysban egy új (asszem lengyel) márkát, rengeteg színben és mintával, elég nagy, kényelmesnek tûnik, viszonylag zártnak, fölfújható nagy kerekekkel, jár hozzá mózes is, de nem láttam hozzáillõ bébihordozót. Lehet, hogy nincs is, de az is lehet, hogy lesz, végülis a kocsikat is akkor pakolták ki (új termék felirattal). Az ára 50 valamennyi úgyhogy szerintem még az is rendben van.
A kedvenc helyünk a párommal, úgyhogy már nagyon várom
2003.06.13 13:53
Felhívtam õket, hogy nem okés, és ugye ezért nem kell fizetni (2e Ft). A szonográfus rendes volt, õ ajánlotta az új idõpontot és még várni sem kell majd
Ja, és rákérdeztem, hogy lehet-e már látni a nemét, erre a dokinéni kerek perec kijelentette, hogy kisfiú
Párom repdesett a boldogságtól
Úgyhogy marad a nagycsaládon belül a férfiuralom, úgy néz ki. Bár majd kiderül, mikor megszületik a baba
Viszont azt a kolléganõm is mondta, hogy õ ugyan nem járt és a párja sem terhesoktatásra, mégis bemehetett a szülõszobára. Persze ezt is elfelejtettem megkérdezni lányos zavaromban.
A nandu-féle kendõ/kenguru az unokatesómnál sem jött be, szerintem õ sem használta soha.
Párom szüleinek ott van telke, és sûrûn szoktunk kijárni. Tán egyszer össze is futhatunk
Levegõztetésrõl annyit, hogy szerintem ha jól felöltözteti a babát az ember, nem árt kivinni egy kicsit levegõzni, akkor sem, ha hó van, vagy hideg (persze nem -20 fok). Nagyanyáink, anyáink is ezt tették, és lám, senki nem halt bele, sõt
2003.06.14 21:47
. 3D-t is mutatott a gép? Tudod régebben írtam, hogy én csak kísértem egy leányzót és a hátsó vizsgálóban neki automatikusan készítettek 3D-s felvételt is!
Ehhez képest ma küzdünk a sapka felvétellel. Üvölt, ha csak a fejére akarok egyet próbálni (bármilyen fazont!), hogy egyáltalán tudjam, milyen méret kellene neki... És hát itt ez a 7ágra sütõ Nap! 2003.06.16 08:59
Valkahogy nem akartam pumpálni út közben. Ha külön vesztek autósülést akkor cska za rossz hogy mindíg vinni kell a kocsit is. Van olyan kocsi aminek egy könnyû keretre r lehet kapcsolni a hordozót, az elég praktikus autóhoz. Amikor meg csak sétáltok akkor lehet vinni a rendes ülés vagy mózes részt.
Aztán jött a tavasz és már van egy nagy lányom,a kivel simán bárhová tudok menni, mert már sportkocsiban ül, és most meg nagyon élvezem.
Rég volt.
2003.06.16 10:41
Én szentül meg voltam gyõzõdve arról, hogy a babát simán ki lehet vinni télen is, erre anyukám - aki egyébként semmibe sem szokott beleszólni - jött a 6 héttel, meg azzal, hogy nagyon hidegben talán egész télen alig lehet majd kivinni Vízipókot.
Majd mondd, ha jöttök ki, és szerintem is fussunk össze
Én a helyedben kiköltöznék ide nyárra, sokkal jobb a levegÕ
Egyébként merre van a telek?
Klassz volt, csak ezúttal volt velünk egy baráti pár is, és a lánynak mostanában semmi sem tetszik. Valamit mindig talál, ami nem ok, vagy a kaja nem jó, vagy meleg van, vagy hideg vagy a fene tudja, és ez néha kissé el tudja venni az ember kedvét... De nem hagytam magam
És fogtunk kb. 2 kiló pisztrángot is, amit este megsütöttek nekünk roston a panzióban
Köszi
2003.06.16 12:39
Csak tényleg egy rohanás volt 3 napja az életünk, szinte csak aludni jártunk haza, meg is lett az eredménye, egy koszos, kupis lakás, szóval most takarítok
Pénteken lecseréltük végre az autónkat, szombaton Gárdonyban voltunk strandon, tegnap meg a Gyerekszigeten (vannak meg lesznek új képek a Krisztocs albuma2-ben, poci is van). Jaj, és csütin megvettem végre álmaim kismama fürdõruciját
Szóval, mozgalmas egy hétvégénk volt. Pihenni majd jövõ hét hétfõn megyünk, Alsópáhokra, a Kolping családi hotelbe. De majd szólok elõtte, hogy leléceltem
Le se írom, hogy már miken parázok....persze, mindenk lehülyéz, dehát ez van... 2003.06.16 13:05
))
, mert amíg nagyon pici addig úgyis max a környékre megyünk vele, mire meg 1-2 hónapos már jobb idõ van. Az október ezért volt rossz, mert pont 2 ghónapos korára jött be a nagy hideg, és aki kinyúz egy üzletben egy ordító mini manót a z overálból, melegítõbõl, dupla sapiból, mire visszalaszik meg lehet visszatenni rá óriási üvöltés közepette, szóval én ezt nem vállaltam. De hát minden hónapnak van elõnye és hátrány is.
Dehát azóta már sok mindenenváltoztattak. 2003.06.16 14:04

Hogy könnyû legyen a Bkv-hoz, de mégis teljesen dönthetõ, óriási fix kerekekkel, ami nem akad el semmiben.
Ja, és téliesíthetõ legyen. Kb ha a két kocsinkat összegyúrnánk.
2003.06.16 14:09
2003.06.16 14:28
Ezek szerint nem alaptalanul.
Mennyi idõs kocsi volt? Szerintem egyet tehetsz, ha még sûrûn használtátok, hogy elmész és újat veszel.

2003.06.16 14:33
Én is valami ilyesmit éreztem, csak azt gondoltam, hogy legfeljebb még én nem találtam rá, mert annyit bénázok. Póbálunk logikusan gondolkodni, aztán amikor bemegyünk egy üzletbe, ott állunk 200 féle kocsi között, és olyan totálisan tájékozatlannak érzem magam, hogy csak na... De meg fogjuk oldani, végülis nem vagyunk annyira balfékek, csak tapasztalatlanok a témában
2003.06.16 14:55
Meg azért, ha messzebb mentünk, vagy sok mindent vásároltunk, akkor kényelmes volt beleültetni. Úgyhogy most nagyon filózok, hogy mi legyen...fõleg, hogy most mennénk nyaralni, és hát lehet, hogy ott is kéne...
Csak ugye kérdés, hogy most vegyek valami "gagyit" pár ezerért, vagy egy olyasmit, mint a tiétek, és az majd a tesónak is jó lesz késõbb....Szerintetek? (most egyébként, ami eltört, az PC Lito Cute volt)
2003.06.16 20:19
2003.06.17 09:19
2003.06.17 12:08
Kis naív.
Bár szerencsére lánykám jó alvónak számít. 2003.06.17 12:31
2003.06.17 21:49
Holnap találkozom vele is, mielőtt befekszik (ott a Klinikán) 

Nekem Mocorgó mozog, beállt este 6-ra, akkor mindig
Ja, és úgy néz ki, hogy kispasi, ahogy Ádám hívja
De majd a szülésnél kiderül
2003.06.18 11:06
Csatlakozom Kriszta kérdéséhez, hogy mi is lesz a neve? A menyasszonyi ruhád milyen lesz, látszik már a pocid?
Szép óriási fenyõk vannak errefelé.
2003.06.18 12:19
2003.06.18 14:17
Viszont jól kifogtam, mert az az UH-os néni volt reggel, akit nem szeretek. Idõs és mogora. Mondtam, hogy miért jöttem, azt mondta, hogy üljek le, várjak. 10-ig vártam, akkor bementem. Akkor már az én Uh-os nénim is bent volt, meg egy fiatal, akit szeretek. Mindkettõ tudott rólam, vártak is, csak ez a nyanyus elfelejtett nekik szólni! Jó, mi?
Ezt már még megismerkedésünk hajnalán megbeszéltük
Ha mégis leányzó, akkor meg Anna Borbála
De remélem, hogy hamar túl lesz rajta!
Azt hiszem, hogy képben vagyok, hogy hol lakhatsz, de a párom biztos tudja
Meg irigyellek a fagyizás miatt, mivel ott a gáton, a régi fagyisnál (Sós bácsi asszem) ISTENI a fagyi! 2003.06.18 14:34
De igazából nem tudom, milyen kocsit szeretnék, vagy tán semmilyet se...
2003.06.19 07:40
Már jó lenne, ha mi is tudnánk a nemét, olyan kivi vagyok!
Úgyhogy, ha kell valami info, szóljál, mert most nyakig benne vagyunk a témában. Mi ugyan használtat vettünk, mert az az elvünk, hogy új autót nem szabad venni (bár nyilván megvan a "feelingje"), de ahogy kijössz a szalonból, már buktál a kocsin fél millát
Szóval, ha mindenáron újról van szó, akkor már inkább egy fél éves, egy éves a nyerõ szerintem. Bár a miénk most 4 évesre sikerült, de nagyon szupi, és használtan is adtak rá 1 év garanciát, ami azért megnyugtató! A Nagykõrösi piacon néztük, ott rengeteg kereskedõ van kint, és a részletek is elég elfogadhatóak, sõt az a legjobb, hogy mindent elintéznek helyetted, átiratás, vám (a miénk külföldrõl jött) stb. És az is benne van az autó árában. És ami még jó, hogy beszámítják a régi kocsit!
2003.06.19 09:33
A nevekkel hogy álltok?
A párom Polót akar már jó ideje nekem, de nekem annyira nem tetszik, legfeljebb az új, az a kis kereklámpás. Viszont akárhogy számolunk, az új kocsi tényleg kicsit sok, a légkondi meg még jobban megdobja az árát. Ti milyen autót vettetek?
2003.06.19 12:15
Viszont a lányokat nehézkesebb, Regit is csak a hetedik hónapnál mondta 99%-ra, addig is valószínû volt, de a lányokat nehezebb megmondani tutira.
De azt hiszem, megérte a sok agyalás, mert elég ritka és szép név (én meg nem vagyok elfogult
)
Nem is fogom vezetni soha, mert halálfélelmem lenne...A Polónál én is a kis kereklámpásra gondoltam, az tényleg nagyon szupi! Amúgy volt már Hondátok? Mert nem akarok károgni, de aki ismerõsnek volt, a 90%-a nem volt elégedett vele, fõleg egy törés után
De persze, az újak már bizti "jobbak" ebbõl a szempontból is!
2003.06.19 15:55
A Fiatnál jobban biztos nem törik. Na errõl ennyit... A nagy autókat meg valamennyire meg lehet szokni, de egyedül én sem szoktam mászkálni a párom kocsijával. Talán ha egyszer vittem el vele anyukámat a Tescóba, de átkoztam, mert tök nehéz vele parkolni. Ez most egy Passat, elõtte meg egy Merci volt, és muszáj azért néha vezetnem, mert néhány buliban annak idején én nem ittam semmit, hogy õ mulathasson, máskor pedig õ nemm... Most pedig ugye adódik, hogy én vagyok az áldozat
Csak baromi nehéz az én törpe kocsimból átszállni egy kétszer akkorába. Szerintem a Mondeo is nagyjából akkora lehet, és nagyon szép kocsi. Ennyit az autókról
2003.06.19 16:11
De meg azert nem adtam fel, beszelek ket nyelvet felsofokon, probalok valamit szerezni otthonra es ugy mar hatha. Amugy nem stresszes a melo, meg rendesek nagyon de naponta tobb mint negy orat utazom ( Dunaujvaros-Bp ) es eleg faraszto.
Jaj bocs lanyok, csak neha egy kicsit aggodom, hogy fogunk kijonni a penzunkbol. Foleg addig amig parom nem kapja meg a diplomajat. Es tudom, vannak nalunk rosszabb helyzetben levok is, kapok majd gyest rendesen, van lakasunk csak nagyobbat kell venni. Na panaszdelutan befejezve
) Lanynevben eloszor a Panna volt, csak felek mi lesz, ha nagy lesz. Pedig a Pasti Panni nekem naaaagyon tetszik
2003.06.19 16:28
)
(tulképp két nappal a kiírt dátum után fogok menni...) 2003.06.19 17:05
vagy olyan normál pamut baabtakarót, ha nem akarsz huzatosat. Szerintem a pléd elég felesleges, de ha mégis akkor legfeljebb babakocsiba jó. van aki simán azzal akarja be a babáját és nem foglalkozika szöszöléssel, hát én ezzel úgy vagyok hogy ha ugynannyiért van pamut is, akkor miért kockáztatnék?
2003.06.19 17:09
2003.06.19 19:19
Tegnap a leendő anyósom is kibökte a tutit a videófelvételen
Úgyhogy valószínű, de a lánynév azért talonban marad
És gratula az új autóhoz
Látom, a márkahűség azért maradt
Reggel még mennem kell templomot díszíteni is! De majdcsak túlleszünk rajta!
És különben is, egy hétig utána pihi van
Ne aggódj, nekem sem nőtt a pocakom, most indult be a 17-18. hét után. De biztos van, akinek nagyobb. Bár én vékony vagyok és magas, úgyhogy most már igencsak ki lehet szúrni, hogy babát várok
Egyébként az az érdekes, hogy ezeket a neveket már kapcsolatunk legelején megegyeztünk!

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|