Új privát üzeneted érkezett!

ZsuzsiKép

Nekem is plötyi volt,nem vagy egyedülKépAnnyira,hogy a kolléganõm,aki látogatni jött a nõvérét,akivel egy napon szültünk,megkérdezte,hogy én bejöttem korábban?KépNem-mondtam-én már túl is vagyok rajtaKépDe asszem,oda nem csíptem.Na jó,nem hordtam cipzáras gatyót...

Ágci

Elõtte is ekkora volt a cici?Mert nekem kisebb lett,mondhatni.Kép
Ja,300 ml nem semmi és így volt két tejtesó!KépAmi viszont szuper.Ja,és ha nem írtam volna,mindez egy cicibõl,mert a másikat nem fogadta el a kisfia és az elapadtKép

Anyapoc

 
 


Sziaszok!

Csak bekukkantottam egy percre, amúgy fekszem ám, rengeteget ( fõképpen csí-nek és Anyapocnak írtamKép )
Amúgy egy laptopp tényleg elkelne. Kicsit unalmas a fekvés és az olvasásba is erõsen kezdek beleunni...
De nagyon bízom benne, hogy kibírjuk ezt a kis idõt.
Már a 32. hetet tapossukKép
Azért már nyugodtabb vagyok mert csomó dolgot sikerült már megvenni, egyedül azzal vagyok bajban, hogy ha ilyan dög meleg lesz, akkor a kicsit mibe hozzuk ki???
Még egy kérdés. ti milyen pelust használtatok ( elsõre)?

Szép napot, majd jelentkezem ....

Anita
 
 


Ha lehet, olyan pelust, ami kívûl nem mûanyag borítású, hanem papír, mert akkor nem fõ bele a popi. Már régen voltunk bébik, de akkor volt egy Newborn nevû pelus, ami felér a köldök fölé /normális méretû kölyöknélKép/, és belül jó nagy lyukak vannak, ez azért jó, mert az elsõ, nagyon híg székletet is felszívja. Mármint úgy elsõ, hogy eleinte híg anyatejes székletet...

Hazafelé a nagy meleg ellenére is hosszú ujjú, de mindenképp laza, természetes anyagból készült rugit adnék rá. Az felszívja a nedvességet, és nem tocsog majd az izzadságban a többnyire mûszálas belsõ borítású bébihordóban. Azért adnék rá hosszú ujjút, mert sosem lehet tudni, hogy mennyit kell gyalogolni az autóhoz, és ez a mai napsütés a roppant érzékeny bõrét ne érje egy pillanatra sem. Az a szerencsés, ha van a bébihordónak napvédõje, de akkor is. Mert gondolom, bébihordozóban hozzátok haza a kórházból is. Én nagyon ki voltam akadva, amikor a kórházból hazainduló szobatársaim a nagyi kezébe adták a bébit, mondván, õ majd jó erõsen fogja a hátsó ülésen. Brrrr.

Jó pihenést!

Csi
 
 

 
 

Anita

Amit Csi írt,szóról szóra.Az a pelus asszem Libero volt,de szinte mindegyiknek van ilyen newborn,ami olyan adottságokkal rendelkezik,mint amit Csi írt.De majd meglátod,mit adnak a kórházbanKép

Öltözés:mi augusztusiak vagyunk.Na jó,ennyire meleg nem volt,de kising,kisgatyó és erre hosszú ujjú rugi+sapesz.

Bébihordó:érdekes,nálunk azt m,ondták,inkább mózes.És vhol igazuk van,mert a fiam feje is eléggé deformálódott,mire hazaértünk,pedig nbem lakunk messze a kórháztól.Aztán másnapra ez elmúlt.De ha hosszú az út,lehet,jobb a hordó,de olyan,amiben teljesen feküdni tud a babó

Vigyázz magatokra!Hogy bírod a meleget?

Anyapoc

 
 


Nagyon helytelen, amit a kórház ajánlott! Elõre szólok, hogy nem akarok kioktató lenni, de ez nekem úgymond a "gumicicám".
Tehát:
--A bébihordók ma olyan fejtámasztóval is rendelkeznek, ami kimondottan újszülött részére van kitalálva. Annyira megfogja a fejét, hogy meg sem bír moccanni. Ez azért szükségszerû, mert nem is kell extra dolog, csak egy sima fékezés, és a baba feje nyeklik-nyaklik. Ha egy mózesben fekszik, akkor fõleg, mert semmi nem tartja meg abban az ekkor még "fejnehéz" gyermeket. Ha ebben a bébihordóban van, ami pontosabban autósülés csecsemõknek, akkor a feje nem deformálódik jobban, mint a mózesben, mert nem éri "másabb" hatás, tehát emiatt nem kell félni.
--A bébihordók anatómiailag úgy vannak kialakítva, hogy persze hosszútávon nem alkalmasak a baba tárolására, de a gyorsulás-lassulás hatására fellépõ erõ a legjobban oszlik el a baba testén, gerincén. Ha háttal van a baba az autóba kötve, ahogy kell, akkor a fékezésnél nem elõre biccent a feje, vagy nem oldalra, mint a mózesnél, hanem megtámasztja az ülés/belenyomódik/, és a fejrész kiküszöböli az oldalirányú biccenést is.
--Ráfutásos koccanások többször történnek a dugókban, míg az esetleges hosszú távon,pl. az autópályán haladó autóknál kisebb a valószínûsége. Újszülöttnél nem számít a sebesség, a legkisebb sebességváltozásnál/irányváltozásnál is komolyan megsérülhet a nyakizom.
--Az én példámnál, miszerint "majd a nagyi megfogja"-na, ilyen sincs. Tehetetlen csomagként repül elõre a csecsmõ.
--Végül azt se feledjük, hogy kötelezõ a biztonsági gyermekülés!

Most egy rémtörténet, sajna mindenki tud ilyet: nem messze egy faluban apuka-anyuka a kisfiukkal hazaindult a szomszéd utcában lakó nagyitól. A kisfiú nem volt gyermekülésben. Nem mentek gyorsan, tiszta volt az idõ, semmi zavaró körülmény nem volt, még forgalom sem, hiszen nem is szokott lenni. Csak egy szerencsétlen véletlen, hogy egy ittas férfi szembõl beléjükszállt. Mégcsak õ sem ment gyorsan. A kisfiú kiesett az autóból, eltört a nyakcsigolyája, és az agya is maradandóan károsodott.

Most jól "offoltam" a topicot. De ha legalább egy valaki végiggondolja ezeket, akkor már megérte.

Csi
 
 


Köszi lányok!

Szerencsére közel lakunk a kórháztól, így hamar hazaérünk.Azt hiszem marad a mózeskosár, ugyanis az már van....de Csí története igazán elgondolkodtató.
Utánnanézek majd a pelosnak, köszi az ötleteket!Az öltöztetésben is ismételten segítettetekKép

Amúgy elég nehezenbíroma meleget és a fekvést. Fõleg este alszom elég rosszul. Pedig napoközben is fekszem , meg néha elszunyókálok, de vhogyan este nem megy az alvás...

Vigyázzatok Ti is ebben a melegben.


Anita
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, csi,
koszi az infokat, majd meg jovok am kerdesekkel Kép
Ja, es megtalaltam az archivban a haskotos irast, bemasolom ide is, hatha mast is erdekel...

Haskoto: Amirol en beszelek, az nem a has leszoritasara valo, hanem arra, hogy megtartsa, amikor mozog valaki, csaszar utan ugyanis a hasi seb miatt a mozgas nagyon fajdalmas. A haskoto, amit regen hasznaltak, gumirozott anyagbol keszult, es azzal szoritottak le a pocakot. Amikor en szultem, akkor azt mondtak, hogy az nemhogy segit a has visszahutodasaban, hanem kimondottan hatraltatja azt, mert nem mozognak az izmok. Ezert ma mar nem is kotik le a hasat, mint anyaink idejen. Nem tudom, mi ebbol az igazsag, de nekem ezt mondtak.

Zsuzsi, tuti a kep, koszi!

batkamano
batkamano
 


Batkamanó!
Hihi. Nem erre gondoltam, hanem egy másikra, de én is alig találtam meg. Ez egy cikk "kivonata", de most, hogy megvan, bemásolom ideKép:

Nemrég írtam a has lekötésérõl, most találtam errõl egy cikket.
A lényeg, rövidítve:
"...szülés után hat órával a hasfal bõrét a striák kialakulását, megelõzését szolgáló, vagy egyéb vizes és zsíros krémmel bõségesen bekenjük, és vászon, vagy damaszt törülközõvel körbetekerjük, lekötjük a hasunkat. Ma már nem divatos, de jó módszer, a kitágult bõr összehúzódását segíti. Hasonló célt szolgál a napjában egyszeri vizes borogatás is. A lekötés értelme az, hogy a hasüregben támadt ûrt egy kicsit megtámassza. Mindezt a kórházban töltött négy-öt nap alatt érdemes végezni, utána már fölösleges, sõt káros is, ugyanis a lapos has eléréséhez hasizom erõre van szükség, az pedig csak tornával érhetõ el..."/Anyák lapja/

Na, ez így pontos.
A cikk még említést tesz a homokzsákról, amit nem a has lapossága miatt tesznek a hasra, hanem azért, mert a méh mechanikai ingerekre is jól reagál, vagyis ez a módszer is segíti az összehúzódást.

Csi
 
 


Sziasztok

Csí

hát lehet,hogy a mi bébihordónk nem olyan volt,mint amit bemásolt cikk írt,de az biztos,hogy nem tett jót még az alatt a 15 perc alatt sem,amíg hazaértünk.Volt benne szûkítõ,mégis annyira összecsúszott benne.És ugye a fején is meglátszott,mert ahogy félig hátulról volt megtámasztva,a koponyacsontok elõrecsúsztak,egymásra.Persze ez rendezõdött,csak elég ilyesztõ látvány volt.És igazság szerint sokkal kényelmesebbnek láttam a mózest,mint a bébihordót.Nem véletlenül mondták,hogy az jobb.Csak ugye kérdés a szempont.
És persze itt nincs akkora forgalom,hogy annyira félni kelljen a koccanástól.Pesten pl. biztos más a helyzet.
Azért ha be vagyok kötve és szorosan fogom a mózest,esetleg azt is bekötöm,akkor talán úgy nem járok,mint az a kisfiú.

Anyapoc

 
 


Csi,
ebben egyetertunk kivetelesenKép Nekem is vesszoparipam ez a hordozo tema. Nincs olyan kis forgalom, nincs olyan jo vezeto, ahol ne lenne meg az a veszely, hogy valami allat beled szall. Akarmilyen kis %, de akkor is lehetseges. Abban meg nem hiszek, hogy az emberek hatul bekotik magukat, ket kezzel szoritjak a mozest vegig /nem simogatjak a babat, nem torlik a szajat, stb.../ es veszhelyzetben jo szorosan fogjak, nem pedig pl. a fejuket vedik osztonosen.
Es ez mar nem az en eletem, amivel en rendelkezem. Ezert nem iszom, ha vezetek, miota gyerekem van, pedig ez nagy szoKép

-Afonya
 
 


Áfonya
OFF
"Ezert nem iszom, ha vezetek, miota gyerekem van, pedig ez nagy szo"

ez azt jelenti, hogy addig igen? Pedig az sem "csak" a Te életed, ha baj van. Kép

Lehet, hogy felnõttél? Kép

Solya
ON
 
 


Solya,
igen, igazad van, nem is vitatom. /Epp ezert kell biztonsagi ov minden babonak, sose tudhatod, ki jon veled szembe/ De most mar konnyebb lemondanom dolgokrol, ennek is most jott el az idejeKép

-Afonya
Névtelen
 


Kép
 
 


Hordozó témához: nagyon veszélyes mózesban, ölben utaztatni a babát, mert egyrészt a legkisebb fékezésnél az ember már nem biztos, hogy le tudja küzdeni a feltétlen-védekezõ reflexeit, ráadásul, ha a mózest fogja is, attól még benne a baba odacsapódhat a falának, v. akár nagyobb fékezésnél, csattanásnál ki is repülhet belõle. Ha már mindenáron mózes: lehet kapni v.mi rögzítõ szerkezetet, amit bele kell rakni és abba tenni a babát, majd bizt. övvel az egészet rögzíteni, ill. még a mózes kézben tartásánál egy fokkal jobb, ha hátul a két ülés közé (tehát ahol a lábak szoktak lenni) beszorítani az elsõ ülés hátrahúzásával.
De legjobb olyan hordozót keresni, aminek az íve nem derékszög, hanem inkább tompaszög jellegû, így majdnem feküdni lehet benne.
 
 


Lányok,
linkajánló:
http://www.otlettar.try.hu
Itt megtalálható a kórházi lista és egyéb hasznos apróságok is. Pl. mondókák, receptek stb.
Ha Nektek is van ötletetek, amit érdemes lenne felrakni, ne kíméljetek Kép, feltesszük!
További jó pocakosodást:
Jamina (zsu74@freemail.hu)
 
 


Nagyon szuper az ötlettár.Kép
Tényleg, tud valaki jó kis idézeteket, amit el lehet küldeni ha megszületik a babóca?Kép

Anita
 
 


Anita!

Olvastam más topikokban, hogy megszületett Robika, gratulálok!
Visszanézhetnél ide, ha van időd, mint topikikndító leírni, hogy mi az, ami az itteni ötletekből bejött, amíg kórházban voltál, és mi bizonyult neked fölöslegesnek. Kíváncsi lennék a véleményedre!

Liana
Liana
 


Liana!

Köszi a gratulációt.
Mi az ami pontosabban érdekelne? Szívesen segitek.Nem tudom listád van e?Hol fogsz szülni és mikor?

Anita
 
 


Anita!
Őszintén szólva én is szültem nem is olyan rég, és semmi extra dolgot nem vittem magammal, és nem is hiányzott. A férjem jött napjában kétszer, az volt a legfontosabb a babám mellett. Itt annyi mindent olvastam, hogy kíváncsi lettem volna, mi volt az, amit hasznosítottál belőlük "élesben".

Liana
Liana
 


Liana!

Szerintam ha most szültél nemrégen, akkor van akkora tapasztalatod már, hogy mi is az ami jól jött és mi az ami hiányzottKép.Ami nálam kicsit kérdéses volt az a mellszívó, nem vettem előrre , de a párom szerencsére tudta melyiket kell megvenni( megbeszéltük előtte), és behozta. extra dolgokat , amúgy én sem vittem.Ha pedig a férjed és látógatóisd lesznek, akkor ami lemarad be tudják vinniKép.Hát nem sokat segítettem, de ha konkrétan érdekel vmi, akkor írj.


Anita
 
 


Anita!
Most olvasom, hogy megszületett a Baba!
GratulaKép
Csi
 
 


Csi!

Köszönöm szépen a gratulációkatKép. Itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki ebben a topikban hozzájárult ahhoz , hogy sikeresen mindnet össze tudtam készíteni a kórházi csomagbanKép.Minden szuper voltKép.Köszi a segítségetKép

Anita+ Robika
 
 


Sziasztok! Csak szeretnék felajánlani egy félcsomag (nekem megmaradt) vastag, direkt szülés utáni betétet, amit nagyon ajánlott a kórházba vinni. (normál szülés után nekem amásik fele épp elég volt). Akit érdekel, Zuglóban tudom odaadni vmi jelképes dologért cserébe. Hello. Klára 221-8842
 
 


Csaszarosoknak egy otlet:
tekercsben kaphato gezet vinni, kotelszeruseget sodorni belole, amit az ágy vegebe lehet kotni, belekapaszkodni, felhuzni magad es ez nagyban megkonnyiti a felulest.

-Afonya
 
 


Sziasztok!

Csak egy ötlet: a DM-ben kapható eldobható papír WC ülőke - így ha le kell űlni a WC-re szülés után (mert higgyétek el, le kell majd ülni... :)), akkor nem kell WC papírral letakargatni a deszkát.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó