A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szrek! nekem megvan a toxikológia száma (Zuzi féle). egyszer jómagam is hívtam (ne röhögjetek: akkor amikor Angi krétát evett)
szerintem ne izgulj!

Neet! gratula!!! :lol:

én is Zsan nehogymánemiattlemondjátok hszével értek egyet!

Rylie! ma rákakilt a szőnyegre, s kedvesen megemlítettem a közepén, hogy mi lenne ha bilibe, de maradt a szőnyegtisztítás (hála kemény volt, s könnyen tisztítható )
s ha bealudna Kamilla pénteken akkor képzeld magad elé amint gyerkőceink vígan fedeznek fel egy szuper helyet, mi pedig kapucscsínózunk közben (ha-ha :lol: ).

Votív! fűtés van, sőőőőt (amikor mi voltunk kicsit melegnek éreztem, pedig fagyos vagyok)

én is csak egyszer láttam Klaucica műsorát, de azt nagyon gyengének ítéltem.

voltunk waldorf-oviban (írtam, hogy indul egy ilyen ismerkedős hetente 1x). érzelmeim vegyesek, a játékok szuperek, Angi szerintem jól érezte magát. volt egy két "valódi" ovis is, s őket öröm volt nézni!!! olyan igazi őszinte gyerekek, csodás értékekkel, de nem vadócok vagy neveletlenek (mintahogy a leírás olykor terjeng rólunk)
poén: egyik anyuka megkérdezte Angitól, hogy hívják. válasz: vau-vau :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zsan,
én egyszer ültem le vele elmagyarázni, hogy azért kell fogat mosni, mert blablabla, és az 500. "de miért"-nél adtam fel :lol: de olyan is van, hogy tök magátol megy szépen a fürdöbe megmosni, ugyhogy kiértiezt :roll:
fibi

Köszi, lányok, a toxikológiát majd felhívom holnap :D

Neet,
:mrgreen:

Zsan,
hogy kérdezed? mi volt ma az oviban? vagy valahogy konkrétabban? nem mintha tudnék okosat mondani, csak ennyi jutott eszembe

Kép

Kép

:D
szrekuc

Barb,
Anginak már most jo a humora :mrgreen:

Zsan,
hááát, én sem elégednék meg a JO VOLT válasszal, szal nem tudom...

megyek....
fibi

Zsan! nem lehet hogy bontakozik ki a férfiszűkszavúsága?

Fibi! inkább majd szóban (ha eszünkbe jut :wink: :roll: )
gödibarbi

Nuk,
oda is :mrgreen: :lol: vízköves gyerek :roll: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

ded éjszakai viselete: beöltöztet és fűtés ( ő is a mindent lerugok fajta)

mellesleg épp a kiságyában alszik :shock: mostanság a szobájában szeret elaludni (természetesen rajtam).
gödibarbi

nálunk elejétől fogva hálózsák van és nagyon bejön :D és nekem se kell éjjel kelni betakargatni :D
és remek edzés zsákbafutáshoz :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

szrek! akkor megvan a szám?
zsákbafutás :lol:

jócakkát mindenkinek, betegek buljatok
s itt egy kis szabadfelhasználású ++++++++++++++

:lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Sziasztok!
Csak gyorsan,mert késő van. B hajnal 4 körül szörcsögve ébredt, nagyon enyhe hőemmel (37,6 popsiban). Nappal elég jól elvolt, esére szörcsögés megint, nyűg, 38 popsiban. Eddig még csak cebiont és orrcseppet kapott, na meg az orrszívás. Nekem meg nagyon fáj a homlokom, főleg, ha lehajolok, remélem nem homlokürge gyull. P jól van, kicsit folyik az orra, semmi több. (Megint ő hozhatta az oviból, és B szívja meg...)
Ja,és folyamatos hallgatózás B ágyánál, hogy nem asztmás-e... :(

Ruzy, lándzsás útifű mellett a kakukkfű-szirup is nagyon bevált köhögésre, ill. nyák-oldásra! (Van patikai, ami sokkal olcsóbb, mint a drTheiss-féle). Bendinek bulás!

Curse, grat Adél új tudományaihoz! :) :) :)

Fibi, B elfoglalt, mint mindig (palacsintasütés) :)
A dolgok hasonlóan működnek nálunk is. Akajok/nemakajok korszak revival zajlik nálunk is...

Barbi, mászóka szuper! :)

Lindi, LC ügyben csak te tudsz dönteni...

Ancsi, ágyak szépek, kalács guszta, Lencse pedig oltári dumát nyom! :) :) :)

Neet, grat!!!! És Dél-Budán fogsz mászkálni?! :shock: :) :) :)

Nuk, dátum egybeesések :shock:
(Én napra pontosan 9 hónapra voltam kiírva Pvel, azesküvőnkhöz képest, de ráhúzott pár napot, nehoyg ráfogják, hogy házasságon kívüli gyerek :mrgreen: )

Most dőlök, ki tudja meddig lehet ma...
Jóéjt mindnenkinek! :)
rídonli#

Neet, jessz! :D :D :D
köszi a kérdést, éjszakáink am blok iszonyatosak, minima 3-4 kelés - részemről, de inkább több, és a megintfelkellkelnempedigéppmostaludtamel hosszútávon igen szar, olvasmányaim szerint a nácik is alkalmazták kínvallatáshoz :?

Ráadásul egyik kölökbe gyári tartozék a sziréna, másik meg (1éve) beért vmi lelkkizős korszakba, csakúgy mint Lencse, ő is tele megmagyarázhatatlan félelmekkel, bár egy fontos "veszélyforrás" a napokban meg is szünt,a lépcsőházban az elsőn az ajtó mögül ugató pici kuty, ugyanis a szimpatikus fiatal gazdijainak megromlott a házassága és a lány elköltözött ebestül :( (gyakran sőhajtozott, amikor látott engem a szekérderéknyi büdös kölökkel, hogy mennyire szeretne ő is, de nekik nem jön össze :( szomorú történet, unhappy end :()

Szóval vszínű Istók éjszaka is fél, ezért nyomul az én helyemre (ha visszaviszem az ágyába 4x, akkor 5.x is átjön), meg kettőnk közé (de sztem ebben tuti van már "anyaféltés" is), és ez nem tesz sok jót apjával amúgy sem felhőtlen párkapcsolatunknak sem :( és nekem sem, mert álmában kitépi a maradék hajamat, lerúgja a vesémet, szal kicsi az ágy 3unknak, és engem már nagyon zavar a társbérlet (persze az én helyemen vagyunk ketten), és rohadtul nem tudom, hogy tudnám megnyugtatóan rendezni a dolgot :( Próbáltam szép szóval, fondorlattal, szigorral, semmi előrelépés. Már csak 1 maradt, amit nem próbáltam: rázárni Istire a szobát este, de ez annyira durva, hogy idáig még nem jutottam el. reménykedem, hogy elmúlik, és a túlélésre játszom.

Persze Liliróza is most kezdte el próbálgatni az akaratát, leüvölti a hajat a fejemről, ha nem falhat be egy egész ósanos kolbászújságot. és kúszik mint atom, úgyhogy most elvileg sűrűbben takarítok (vagy a hasára szerelek egy mopot, mint azon a klasszikus képen), legalább leszedi vki a pókhálókat a székek aljáról... de megtámadta már a szemetest, a lámpazsinórt és a virágcserepet is! ráadásul Istók mindenhol szétszór apró mütyűröket, állatira kell figyelni, a kiscsaj lenyalja a matchboxról is a kereket :roll:
a hozzátápolásból is picit visszavettünk (konkrétan felhagytunk vele átmenetileg), mert 2 kanál alma után minima 1 órát üvöltött emésztés helyett, de szombaton pl. 3-at :roll: és ezt már nem bííírom :x
Egyébként tüneményes gyerekek, de most kellenének azok az acélidegek, amik nekem nincsenek :wink:

votiv 8)
votiv

Zsanci, az ördögűző nem ért rá, úgyhogy szombaton prána nadihoz viszem a kis belzebúbot :P

Szrek, Istók ennél durvább dolgokat is benyalt már (legsúlyosabb egy fenyőillatú wc-frissítő gél -perem alatti :shock: - volt a fejlesztőben), szóval no para! ha eddig semmi baja már ezután se lesz.

Nuk, glutén elvileg 6hós kor fölött már mehet :) Holle pép nyámi :D

votiv 8)
votiv

Vot,
kit viszel nadihoz? :)

éjszakákhoz kitartáááás! én a nappali altatással szivok örökké, abban játszok a tulélésre.... :roll: :? talán jövöre javul a helyzet, mert nem tudok most jo megoldást :(

KépKép
fibi

Nuk: én a kismamás táblázat szerint haladva gluténos cuccot 8 hós kora után adtam TÜncinek.

Curse: nálunk már egy hónap napi 3x kap hozzátápit a gyerek. De novembertől bevezetem a reggelit is. Igaz, szoptatom is, ha arról van szó. Kicsit ellentmondásos vagyok, mert szeretném, ha 1 éves kora után már napközben tényleg nem szopizna (mennem kell folytatni a phd-t, és már nem akarok fejőgépezni), de ugyanakkor még mindig szopival altatom el napközben, pedig igazából már csak ilyenkor szopik.

Votiv: nálunk is volt jónéhány átszenvedett éjszaka az almaevésnél, azt abba is hagytam akkor, és pl. az őszibarackkal nem szenvedett. Nem akarsz inkább mással kezdeni hozzátáplálás címén? Mondjuk rizspép? Vagy üveges őszi? Igaz, üvegesbe csak keverve van almával. Legalábbis nem találtam olyan őszit, amibe ne lett volna cukor. Vagy sütőtök is jó kezdésnek akár, nem?

Indi: lehet, akkor egyszer mégis elnézünk a MüPába, hogy találkozzunk. :wink:

Péntek: aszonta a lányka a tévében, hogy akár hózápor is lehet. :shock: Reggel Lucia azért nem mondott ilyen durvákat.

Kép
Kép
tinu

Neet,
gratula! milyen jó, hogy a város (hozátok képest) másik felén szoktam vezetni.. :mrgreen: ( gonoszmacska)

Votiv,
kitartás, meg +++++++ hegyek!! az a megoldás sem működik, hogy Istókkal a saját szobájában alusztok el? És utána visszalógsz Apa mellé? Esetleg van egy gyógytea keverék, én használtam, mikor kóros álmatlanságban szenvedtem egy darabig, lehet Istinél is beválna. Ha érdekel, priviben, vagy élőben részletesen is elmondom.

Szrek,
sztem ne aggódj, nagyon strapabíró kölkek ezek! Bár Fülest is következetesen kellett tiltani a vegyszerektől, ma már nem nyúl hozzájuk.

Ancsi,
Lencse, ágy, kalács szépek!!! :lol:

Zsána,
nem korai még a kamaszodáshoz?? Bár anno az 5 éves unokahugom is megkérdezta jóanyját: "mi közöd a magánéletemhez??!" :shock: :lol: :lol:

Curse,
Adél új tudományához gratula! és miért is baj ha 2 szónél többet írsz magatokról? :)

Barbi,
ti már most az ovira készültök??? :shock: :shock: és örömmel hallom, ogy a waldorf-ovisok kedves, igazi gyerekek, az iskolásokkal (felsősök) sajnos nagyon rossz saját tapasztalatom van.... :(

Szép napot mindenkinek, úgy is éjjel fogtok dumálni....

csók

Macsek
macskanyu

Fibi, Istókot! :D

Macs, máktea? :mrgreen: sajnos Istókon nem fog semmilyen "mágia", se homeopátia, se fitoterápia, se fárasztás - már ha elalvásról van szó :( (de azért szívesen megismerném azta receptet! hátha nekem jól jön :P) vszínű már ilyenkor is szorong, ezért nem akar aludni, meg hát nehogy lemaradjon bármiről is :twisted:
de most a nagyobb gond nem is az altatás, hanem az éjjeli sokszoros kelés meg a járkálás :( ma pl. hajnali 3-kor a szemembe oltotta a lámpát (ilyet is tud ám), hogy azonnal adjak neki kakaót. 4-kor leesett az ágyunkról, 5-kor pedig bekapcsolta a tv-t, hogy ő most mesét akar nézni, 6-kor meg már Liliróza kelt szopizni - egyébként fél 2-kor is ő kelt, Isti pedig éjfélkor már átjött hozzánk, előtte együtt dőltünk ki fél 10-kor :roll:
már minden figurát próbáltunk az altatásnál, szobájában is aludtunk mellette - de ő bezzeg nem aludt...

Tinu, hát most ez az alma úgy elvette a kedvemet, hogy egy pár napig nem állok neki újra, de nagyon köszi a tippet! tényleg kölespehellyel vagy rizspehellyel kéne inkább próbálkozni...

votiv 8)
votiv

Votiv:
Viszek nektek egy adag rizspelyhet!!!! Nehogymá' éhenmaradjon az a gyerek :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pár kép:

Anyu gyere játszani, ne babanetezzél mindig:
Kép

Apával játszás után mindig elfáradok, meg ő is:

Kép

Jobbra nézek-balra látok :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép

nukada

Vot,
de a nadi energiával tölt fel, akkor Istóknak még több lesz :lol: vagy mást is tud csináni a "mester"? :wink:
fibi

Zsána,

most melegedhet a szíved, mert Füles a szokásos reggeli "zene!! zene!!zene!!!..." stb. mantrája eredményeképp választott egy zene dvd-t, így most a Queen Wembley Stadium-koncert dvd-jére ropja a szőnyeg közepén.. :mrgreen:

már pontosan tudja, mikor, mit szeretne hallgatni.. érdekes, a mesefilmek nem érdeklik, csak a zenei cd-k, dvd-k....

És kér! múltkor a kocsiban közölte, mikor általam választott cd került a lejátszóba: " Annya!! nem!! Zene!! Csili!! Zene! Csili"...

mit volt mit tenni... egyik kedvence a RedHotChili......
macskanyu

Nuk,
jo képek :lol:

Macs,
milyen rossz tapasztalataid voltak waldorfos felsös gyerekekkel?

na, L készülödni...
fibi

Votiv,

ettől tuti nem fog mászkálni.... engem úgy kiütöt fél deci, hogy hajnalig aludtam, pedig előtte semennyit nem tudtam... nem mák!! :mrgreen: gyógynövény-keverék, valeriánával...

mindjárt rákeresek, hátha van a neten fent...

Nuk,
Rékád haláli édes :D

Fibi,
nem lehet, hogy az energia irányát is lehet befolyásolni nadival?
macskanyu

Zene Csilli :lol: B is ránkszol a kocsiban, hogy "nemteccik ez a zene, tegyél be másikat" :)
fibi

Votiv,
pü ment :)

Fibi,
hónapokig, minden nap együtt utaztam velük a buszon, mert a munkahelyem mellett volt a sulijuk( a suli ott van, csak a cégem költözött el). Szóval iszonyúan felvágósak, nagyképűek voltak, lerítt róluk, hogy "mi Waldorfosok vagyunk, ti meg a kisköcsögök", ki is mondták... ezzel együtt sem hiszem, hogy ez a Waldorf hibája, inkább a szülőké, akik "megengedhetik", hogy oda járassák a gyerekeiket...
macskanyu

Sziasztok! :D

köszi lányok :D hívtam a toxikológiát, mondták, hogy egyrészt az tényleg nem mennyiség, amit magára fújhatott, mármint a szájához, másrészt ez nem annyira gáz tisztítószer és ha akkor, ott nem produkált semmit meg evet--ivott dínom-dánom, akkor semmi :D

a telefonszám 333 5079 reméljük, nem kell senkinek

Ríd,
bulást! D

Tinu,
jó a kis katicád :D

Vot,
++++++++ :D

Kép

Kép

szrekuc

Macs, Fibi, de igen, a nadi harmonizál, és oldja a blokkokat is, kegyenlít, lazít is. És 5. szint fölött már az idegrendszer fejlesztését is meg lehet csinálni :wink:

Nuk, cuki a lányod, és gyönyörű Julia Roberts mosolya van :P

Macs, szenx for dö reszipi :D

votiv 8)
votiv

Votivom,

not at all :)
macskanyu

Lindi,
igen, én még a 16 hós leszokó Grétire emlékszem, amikor megbeszéltük, hogy valaki tejhívő, valaki meg tejellenes. azt hittem azóta is az vagy :). de így tök jó, hogy néha iszik, néha nem. legjobb, ha ő dönti el. úgy tudom a hosszú kihagyás se túl jó, mert akkor tényleg jelentkezhet allergia rövid ideig. (az ekcémia is egyfajta allergia)

a GYED-hez kitartást, ez tényleg majd egyben megjön. nekem a gyes előző hóban még jött (fél hónap, ez volt az első számomra) és most vmiért már nem küldték. most írtam nekik faxot, hogy szedjék össze magukat, kezd apadni a számlám. :(

Neet!
te estére bent hagyod a suliban az ostorodat, hogy mostanában Eszcinél nem használod? :)

Szrek,
nálunk tilos a fürdőbe mászkálni, mondjuk ennek ellenére elfordítjuk azt a kis zárat, de L. nem taperolja őket. a főnököm egyszer a vízforralóból kiöntött magának egy pohár vízkőoldós vizet és megitta! :D (kolléganőm vízkőtelenítette) rohant be gyomormosásra, de megnyugtatták, hogy akár hónapok múlva is fekélye lehet tőle :( , mert durván sokat ivott tőle.
egy spriccelés viszont nem egy pohárnyi.
nekünk is amcsikonyhás lakásunk van, a mosogató alatt csak cif és mosogatógép öblítő megtabletta van, de L-t tényleg szigorúan úgy szoktattam, hogy netapi. Ábel vendégségben rögvest bemászik a mosogató alá? :) különben szerintem ne aggódj! ha irritálta volna a gyomrát, akkor fájt volna neki, s azt jelzi, nem pedig édesdeden alszik! L . is fújt egyszer légyirtót a képébe :/

ÉS MÉG EGY FONTOS VEGYSZERIVÁS ESETÉN:
ha esetleg valakinek a gyereke tényleg iszik ilyesmit, 1. hívja a mentőket, 2. vigye magával a flakont, 3. tilos hánytatni, mert visszafelé is mar!

Nuk,
a protokoll szerint már 6 hós kortól lehet adni glutént, szép kis adagokban. én egyszer véletlen 6 hós kora előtt is adtam neki zabpelyhet, amiről kiderült, hogy gluténes, de aztán utána 7-8 hós kora körül kezdtem adogatni, s mivel nem volt gond, innentől főztem neki tápibagrízt is. meg aztán kaptam Votivéktól egy Holle gabonapehely keveréket és minden gyümölcsbe ezt kevertem, mert frankón megdagadt és finom is volt és nem kellett főzni.
különben a glutén miatt ne aggódj, ha Tünci játszás közben egy egész tábla csokit nyom le :D :D:D

Macs, Votiv,
én is csináltam anno férjemnek (stresszes időszakban) macskagyökér (valeriana) és citromfű teakeveréket és szépen tentézett tőle.

Fibi!
én keményen rászólok Lencsére, ha már nem bírom tovább cérnával, és általában hat is. ha meg kezelhetetlen, akkor csinálhatok bármit, volt, hogy kezénél fogva húztam végig az utcán, mert ő inkább fetrengeni akart a porban, csak ne menjünk haza.

Votiv,
Lencse annyira fél a sötétben, hogy éjjel nem mer mászkálni, ill. egyszer csinálta, de végig kiabált, hogy "anya megyeeeeeeek".csak hajnalban, mikor a szitára húzott redőnyön bevillan a fény, kezd el mászkálni újabban.

WALDORF:
ez az ovi még pénzbe is kerül??? én azt hittem uolyan, mint az állami, csak más elvekkel. nem gondoltam, hogy maszek. :/ asszem mi maradunk szépen az állami kiadásnál, ahol jó sok és kafa játék van, nincs más dolga a kölöknek, mint játszani naphosszat.

Lencse ma is mondta ébredés után, hogy "anya, nem kakiltam be, nem kell levenni a pelenkát könyörgöm!"
ancsipancsi

Macs,
szivem meleng... :lol: :lol: :lol:
és sajnálom,h Fülit már "eladtátok" Pocakéknak, Iginek pont ilyen bulizós csajra lenne szüksége... :lol: 8) :lol: 8)
És Meme továbbra is jókat alszik a Spin Doctorsra...
(és: óbudai waldorf?)
Votiv,
én ma megyek ördögűzésre, a dokinéni mondta,h vigyek egy tincset a hajából, meg egy körömdarabot! :wink: :wink: :lol: hehe...

Ja, és még az jutott eszembe, h CSAK 4x keltek egy éjjel?????? :lol: :lol: :lol:
Má' megint eszembe jut, h reggelire hideg mérget iszom, és éjszaka meg már csak törött üvegcserepeken alszom. Emellett imádnak a gyerekeim ébreszteni.
B sosem kelt fel Igire, Igi pedig kicsinek max 1-2x kelt. Meme sokszor kel, és ha nem tudjuk azonnal elhallgattatni, akkor Igi felkel, és jön, h Aja, CICIT AKAROK FOGNI!! és ha nem foghat, mert én épp szoptatok, akkor elkezd üvölteni. Mert kicsit irigy a szentem.
Még akkor is totál kiakad, ha szökőévenként egyszer B-t megölelem, jön, és furakszik és üvölti,h NEM FÉJEK EL, NEM FÉJEK EL...:? :shock:
viszont emellett meg olyan ÉDES ő is, meg a többi is...
Meme ÁLLANDÓAN mosolyog, IGi meg édeseket mond, és B is ráérzett,h hogyan kell nekem puncsolni, és olyan édesen csinálja. Pl. már NEM minden alkalommal üti meg Igit, ha vmi rosszat csinál, és olyankor mindig rámnéz, h látom e, h épp nem verte agyon a középsőt.

ilyenkor is szivem meleng... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ancsi, állami kiadás és jó sok kafa játék, hááááát... :roll: de sztem ez számít a legkevésbé. Egyébként épp a w-pedagógia elkötelezett a szabad játék mellett (különórákat meg oviangolt itt ne várj)
Én úgy tudom, hogy annyiba kerül, amennyit te rá tudsz szánni. A szülők lehetőségeikhez képest támogatják az ovi/isi alapítványát. De pl. az általam ismert "egyházi" oviknál ill. suliknál is így működik, és bizony ezek másak/néha jobbak mint az állami, bár természetesen itt is a gyerekeddel foglalkozó pedagógus személyisége és a szellemiség a legfontosabb.
Én liberális gondolkodású lévén nem látok problémát abban, hogy fizessek valamiért, ami jó, értékes, és kell (és különben is, ingyenebéd márpeding nincs!). Istókkal vszínű egyébként is rákényszerülök :P
de úgy gondolom, Liliróza taníttatására is szívesen fogok költeni, akár pl. hangszeren akar tanulni, akár külföldre menne egyetemre, majd csak kigazdálkodjuk valahogy, és persze ő is ügyeskedhet, szerzhet ösztöndíjat stb :)
én is fizettem MINDEN diplomámért, meg fenőtt fejjel is jártam saját zsebből fizetős képzésekre, és úgy gondolom, megérte befektetni :)

votiv 8)
votiv

Zsanci, a 4 az már egy jó éjszaka :D ma hatszor keltünk+ reggel hétkor végleg :roll:
alakulnak a családi kapcsolatok, ez jó :D :D

votiv 8)
votiv

zümm zümmm...
belenyúltunk a darázsfészekbe???? :lol:
már pattogatom is a kukoricát, és dőlök hááááááááááátra...hehehe

én is fizetnék bármiért, amiről úgy gondolom,h jó a gyerekeimnek, a baj csak az, h sajnos nekünk erre már valaszeg sosem lesz pénzünk...
most pl. arra gondoltunk milyen jó lenne, ha B járna úszásra. Ja, meg Igi is...hááááát,abban maradtunk, h nagyon sajnáljuk őket, és hogy BÁRCSAK...
sebaj...
zsancikant

mi egyébként tök hülyék vagyunk, és csak magunkat okolhatjuk a lúzerségünkért (egyébként ezt is megtanulta B, és egyszer kérezte is, h Mi lúzerek vagyunk???) :lol:
azt számolom, h ha csak egy gyerekünk lenne, azt elég jól el tudnánk tartani, akkor ki tudnánk köhögni az úszást (mint, ahogy anno jártunk is vele sokáig úszni) meg esetleg még vmit.
Két gyerek már húzós volt, viszont még nagy nehezen ki tudtunk izzadni kettejüknek az úszást, most meg már csak arra vagyunk jók, h a kaját, kocsit, hitelt kicsöngessük, és akkor még néha tudunk cukiba is menni, na jó, sokszor, :lol: és még tudunk ruhákat venni, ha kell, de más már nincs...
ja, és most akarunk majd esetleg elköltözni, és ugye az megint havi plusz 100 rongy lesz, és ez van, én nem akarok bizonyos helyekre költözni. Vagyis inkább csak bizonyos helyekre szeretnék, 22. kerület, bia, max. páty és persze börs, de oda nincs lóvénk, ez bizti.

na, most megyek is egy kis pénzt költeni... :wink: :wink: :wink:

olyan jó volt régi Zsancinak lenni... 8)

ja, tudom ám, h nincs megoldás, vagyis van, ha többet dolgozunk, lejjebb adom az igényeimet, és akkor inkább a maradék pénzt a gyerekeimre költhetem...
de ez nem lesz igy sosem, igy nekem kell B-t megtanitani a páratlan számokra, az úszásról meg ne is beszéljünk, mert az majd úgy lesz, h "Jessszusom Boriszka, nehogy MEGFULLADJ!!" :lol: mindezt persze itthon a kádban, mert uszodába iszonyat drága a beugró... :wink:
zsancikant

Votiv,
én is fizetek, ha úgy látom, hogy megéri és, ha nincs "ingyenes" változat. mikor az oltás nem járt neki, megvettük, de mivel van állami ovi, nekem az simán megfelel és megfelel az ingyen orvos, ingyen kórház. oviban semmi különórát nem akarok, én játszás párti vagyok, ráér még tanulni. és ingyenes, állami suliba fog járni, s ezen kívül persze, szívesen járatom hangszerre, vagy másra, ami már pénzbe kerül (én is tanultam hegedülni), de hát az külön szolgáltatás. egyelőre a gyerekek nagy része még állami helyekre jár és semmi bajuk nem lesz tőle. ez a mentalitás a gyerekkori neveltetésemből és szegénységünkből adódik, nálunk sose volt divat hálapénzt adni, vagy maszekhoz járni. (mondjuk kajára se sok pénzünk volt) anyukáméknak még a taníttatásra se volt pénzük, pont akkor vezették be a tandíjat, mikor a tesóm járt fősulira, így az én további tanulmányaimat (rossz bizonyítvány okán) nem támogatták. persze ilyet nem akarok majd az én kölkeimnél, meg akarok minden lehetőséget adni nekik, de első sorban az átlag és normál gyerekek között akarom tudni őket, hogy ne szálljanak el ideje korán a mindent megkapástól. aztán persze, hogy mit tudok majd ebből betartani, nem tudom,mert most is minden szar játékot megveszek Lencsének, mondván hadd kapja meg, amit szeretne.

s erről eszembe jut a külföldi TB rendszer, ahol nem kell azon parázni, hogy hálapénz nélkül szóba állnak-e az emberrel, hanem addig nyújtózkodik, amíg a biztosítása fedezi, ezen belül viszont kihasználhatja az orvosok szakértelmét, s nem kell külön gyűjtögetni mondjuk nőgyógyászra, fogorvosra. nálunk sose lesz ilyen. :(
ancsipancsi

Ancsi: Réka a csokizabáló, Tünci nem él - egyelőre - ilyesmivel. :lol: Jut eszembe, mikortól lehet csokit adni a gyereknek? :)

Nuk: az utolsó kép nagyon tuti! :lol:

Kép
Kép
tinu

Nu, akkor: ismét elérkeztünk a vitaponthoz :mrgreen: néhány, nem általános kivételt leszámítva: lehet dönteni, hülyére dolgozzuk magunkat, hogy mindenhová be tudjuk írtani a gyereket, viszont mi alig látjuk a kölket, vagy esszük a "zsííjos tenyeret" és sokat vagyunk a beste kölkével. Legjobb szerintem, ha van mód kompromisszumra: valamire beíratom, valamit meg együtt csinálunk...
és ha valakinek kevés a keresete ahhoz, hogy beírassa bármire, ettől még lehet szép és tartalmas gyerekkort biztoítani.
Diplomára valót én is magam mkerestem magamnak....

egyebekben pííísz, csak az én véleményem és nem offenzíva senkié ellen se! :)

Zsána, van még egy kis pattogatott kukid? átmennék rágcsálni... :mrgreen:
macskanyu

és ahogy Zsanci írta az úszást, eszembe jutott vmi:

egy családot figyeltem, ahol már 3. éve jártak a gyerekek úszni, de még egyik sem tud (csak azt mondják maguk a gyerekek). hát mire jó 3 évig fizetni drága úszó tanfolyamot, ha meg se tanulnak úszni? én nagyon féltem a víztől, rossz élményeim voltak, de egyszer nyáron 2 hónap alatt tanított meg a Teri edző néni (Szávay Ági teniszcsillagunk anyukája) úszni, amit aztán mamámmal tökéletesítettem. ezután, ha elmentünk úszni, az élvezet volt , s nem drága tanfolyás. manapság ez már nem működik?

különben sajnos nálunk vidéken nem volt divat az egészséges kaja, nálunk a saláta a kovászos uborka volt :), nem volt divat a sport, úgyhogy talán ezért vagyok ilyen debella, amilyen. úgyhogy szeretnék majd Lencsének egy olyan sportot találni, amit szeret és kedvvel csinál.
ancsipancsi

[quote="macskanyu"]
írta:
macskanyuegyebekben pííísz, csak az én véleményem és nem offenzíva senkié ellen se! :)

bocs, ha esetleg úgy fogalmaztam előzőekben, hogy az nem píííszre utal, nem volt szándékos. egyszerűen el akartam mondani, hogy én másképp látom, hiszen itt elég jól meg szoktuk tudni tárgyalni az ügyeket.

megjegyzem, pont a Babaneten olvasottak adtak nagy lökést arra, hogy noszogassam apát, hogy rövid ideig lakjunk külföldön, hisz látom, hogy azon topictagok, akik laktak kinn, sokkal könnyebben boldogultak az életben, már csak a nyelvek ismerete okán is. vágyam, hogy a gyerek természetes környezetben tanuljon nyelvet, ne véres verejték árán.
ancsipancsi

Macs,
bölcs vagy, gyere együnk egy kis patikukit... :wink:
(és ugye tök jó lesz hideg téli estéken összebújni az én buta, de szeretetre méltó fiaimmal, akik ugyan nem tudnak majd teniszezni, golfozni, de legalább ott lesznek velem...)

ja, és eszembe jutott, h a TEHETSÉG úgyis kifúrja magát, tehát,ha ők jók vmiben, akkor az ki fog derülni. Pl. united zongoristája is tiniként kezdett el zongizni, és elég JÓÓ

sportra csak és kizárólag azért akarom járatni a srácokat, mert
1. úszni tudni KELL (én elég béna vagyok, de nekik KELL, ez sztem elementary!)
2. ők valszeg igazi khmm...keresem a nem csúnya szót rá, szóval, igencsak magasak lesznek, itt van Levi, magas, és NEM sportolt tiniként, csak kosarazott, és hát eléggé púposka lett, nem úgy, mint a szintén magam uncsitesóim, akik meg jártak úszni, és szép, izmos felsőtestük lett, szóval nálunk az úszás ezért is elementary!
3. nincs több pontom... :lol:
zsancikant

Zsanci,
ha a gyereknek nagyon jó a hallása, megéri valami jó kis hangszerre járatni, esetleg válasszon ő. viszont nem szabad hagyni, hogy 1 év után abba hagyja, mint én. anyám nem tudom miért engedte, nem volt elég erélyes. ilyen kis gyerek még nem tud kitartó lenni, noszogatni kell, legalábbis én így látom. szeretném, ha L. zongorázna, persze, ha örökli a hallásomat és a hangomat. de ha elkezdi, nincs abbahagyászat! :D
ancsipancsi

Én meg azt tervezem, hogy megmutatok a világból annyit Fülesnek, amennyit csak bírok, aztán a választást rá bízom, mi az ami érdekli, szereti, netán ügyes benne. Lényeg, hogy ismerje meg a lehetőségeket. Erőltetni semmit nem akarok, de jó lenne, ha sportolna valamit (NEM sakkra, ultira és dominóra gondoltam :mrgreen: ) és még egy valamit választana a mozgás mellé. Sanszos, hogy zenével kapcsolatos lesz, már most egész nap zene-táncnak kell lennie, ha ébren van, az apja basszusgitárját meg szabály szerint rejtegetnem kell előle....

most pedig megyek és megmutatom neki, a fürdőszoba-takarítást, mint alternatíva... :mrgreen:
macskanyu

Macs, megint te mondtad meg a tutit :D

Én azt szeretném, ha a fiam egy igazi boldog mesterember lenne jó sok dörzsöltséggel és két ügyes kézzel megáldva.
Persze ha majd akar 3-4 diplomát, nem fogom útját állni, de mindenáron elkerülöm ha lehet ezt a versenyistálló képzést. Mindenre marad idejük csak épp élni nem.
Úszni is én fogom megtanítani - ingyenből - angolt meg ha majd kötelező lesz az isiben, ráér.

Viszont magánoviba fog járni :D de nem Waldorfba, mert én személy szerint nem díjazom a fene nagy liberalizmust.

Úgyhogy Macs majd összejöhetünk néha egy kis zsíroskenyér rágcsálásra :D :D

Kép
akata

Az lehet, hogy már most kiválasztotta a szakmát a fiam?
Az a progi délutánonként, hogy a környék mindahány villanyoszlopát járja körbe meg körbe. Tavaly Karácsonykor egy gyönyörű nagy kivilágított fa mellett álltunk meg gyönyörködni, de ő a mellette levő nagyfeszültséget fixálta. :lol: most akkor mi van??? ez az "elektroszerelem" már lassan 1 éve tart! :shock:

Kép
akata

Macs,
Annyira, de annyira igazad van :) Én sem szeretnék majd semmit sem erőltetni, hadd válasszon Adél és a tőlem telhetőt meg fogom érte tenni.
Mondjuk egy dolog az, amit nagyon szeretnék majd, a sport vmelyik formáját. Na ez most lehet, h egy kicsit ellentmondásos az előbbi elképzelésemmel, de szerintem egy gyerkőcnek kell vmi mozgás. Persze ezt is úgy képzelem, h Adélnak biztos vmi meg fog tecceni és akkor arra egy picit jobban ráfekszünk, de akkor sem úgy, h ha neki közben elmegy a kedve és én még továbbnyomom a dolgot. Erőltetésnek nincs helye :)

Votiv,
Hú, ezek az éjszakák nagyon gázul hangzanak!!! :( Ezt azt hiszem más is írta már, h tényleg nem lehetne azt, h egy ideig Istivel alszol? Mert ez lehet, h egy átmeneti dolog Istinél és a te biztonságod megnyugtatná őt és egy idő után már nem igényelné?! :? De lehet, h most hülyeségeket írok :roll:

Tinu,
Hozzátápi nálunk már minden evésnél van, lehet, h tegnap egy picit félreérthető voltam :oops: Csak a hozzátápi mellett még a cici is nagyon meghatározó, viszont nem elegendő ahhoz, h jól lakjon Adél (Cici után még megeszik 500gr kaját :shock:). Szóval nálunk 5x eszik egy nap Adél és ebből 3x kap még cicit is. Ezt szeretném most már lecsökkenteni napi 2x-re. És ti hogy álltok egyébként a hozzátápival? Mi finomakat eszik Tündérkéd?

Kép Kép
curse

Érdekes téma:magán v. állami ovi?
Szerintem:1:azért mert fizetni kell érte,nem következik belőle,hogy jó is!
2:azért mert állami,nem következik belőle,hogy rossz is!
Én alapból nem vagyok híve,hogy már ovis/általános iskolás korban"elrontsuk" a gyereket.Szerintem nincsenek olyan plusz dolgok a fizetős helyeken,amik kimaradnának az én,állami helyekre járó lányaim életéből.Ami szerintem nincs ott,de fontos,arra külön beiratjuk Őket.
Jó,baromi szerencsénk van mind 2 lány esetében,mert elég nívós Orsi sulija,igaz keresni kellett.Pluszba hittanra és lovagolni jár.Dorka ovija meg csúcs!Szinte minden napra vannak programok:madárovi,szüretelés,savanyúság elrakás,hajózás...stb.Viszont nincs nyelvtanulás és különórák.
Csak abban az esetben tudnám elképzelni a magán dolgokat,ha nem lenne más alternatíva.Nem az anyagiak miatt,mert mint tudjuk,arra mindig van,amire szorítunk :wink:
Ez az én véleményem és tapasztalatom :lol:

petergabi

no, megjöttünk az ördögűzésről, első körben a bcg-t neveztük ki ördögnek.
ha azt kiűztem belőle, hét vége felé meglesz az alkati szer is. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
megyek is ráolvasni.
zsancikant

egyébként szerény véleményem szerint az állami ovi/isi ált azoknak jön be, akik (nem akarok sértő lenni, mert nem arra célzok) az átlagtól NEM eltérőek.
Ha vkinek kevesebb vagy épp több jut, mint az átlagnak, azzal sajnos manapság még nem tudnak mit kezdeni az állami, nem fizetős helyek.
ilyenkor kell fizetni...
no, persze ilyenkor SEM MINDIG jön be, és lehet, h többet ártanak egy fizetős helyen ezeknek a gyerekeknek, mint hogy segitenének.
MI azonban jól jártunk ezzel a magánovival ,mert kevesen vannak, és sokat tudnak B elméjére figyelni.
Sajnos hátránya is van, ezért fog állami oviba menni, mégpedig pont az, h kevesen vannak, igy a szociálisan kicsit fejletlen a lelkem, és ne má' az isibe kelljen ezekkel szembesülnie.

érthető, amit mondok?
szóval, nem feltétlenül úri passzió a fizetős, viszont mi már simán nem engedhetjük meg magunknak, tehát itthon kell extrán teljesiteni, ami mostanság sajnos LEHETETLEN...
és ugye mi van azzal a szülővel, aki tényleg nem tudja segiteni a gyerekét???
és én nem versenyistállóztatom a Boriszt, de egyszerűen KÖVETELI a tudást, amit én már sokszor nem tudok neki megadni, mert nem tudok olvasni neki, nem tudom megmagyarázni neki, stb...
én is szivemmel-lelkemmel azon az elven voltam, h egy gyerek CSAK JÁTSZON!!!
Ez sajna Bnél nem jött be. Iginél viszont igen...
zsancikant

Kata: milyen jógagyakorlatokat csináljak??? Én még sosem jógáztam! Egyébként altatás közben mostanában én is bealszom roll: szal nemtom, hogy akkor hogy legyen...

Hálózsákos hszeket köszönöm, de ezek szerint nem derült fény a nagy igazságra :?

Fibi: milyen a derékban varrt hálózsák??? Palacsintasütés :)

Macs: én ilyen fagyosszent vagyok! Kamilla egyébként jól viseli a deresedés közeli állapotot is. Én meg fáztam eleget gyerekkoromba, mostmá nem akarok ;) Meg a lábam és a kezem nekem még nyáron is mindig hideg, de az a mondás vigasztal, hogy: Hideg lábak, forró szeretők 8) :oops: Bár utóbbi mindig elalszik már 9-10 körül :P

Curse: bagósók :( és ennél keményebb ágyunk szerintem már nem is lehetne. Kárpitossal csináltattuk és direkt mondtuk, hogy jó kemény legyen, szal ez nem az a hót gagyi fajta, hanem jó sűrűn vannak a rugók! Kamilla élvezettel ugrál is rajta :)

Votiv: 10-re igyekszem odaérni...meglátjuk, de ha mégsem akkor felhívlak! Egyébiránt a Cirkusz felőli részre, hogy tudok behajtani a Kós Károlyra?? A Hungáriáról lehet valahogy??
Éjszakákhoz: +++++++++++++++++++ jobbat nem tudok!

Nuk: apás kép :lol: és Rékának nem kell már szemmatrica??

Neet: ÉLJEN!!!

Indi: ha rajtam múlna én már egy fél órával is előbb indulnék hidd el!!! Csak épp nálunk sok összetevős a dolog: Kamilla mikor ébred, milyen ütemben reggelizik, mikorra tojja össze magát! Pl a múltkor a MUPA ringatóról is majdnem elkéstünk, pedig hát az nekünk kb 10 percre van autóval és a vicc az, hogy oda nem is akartam autóval menni, de muszáj volt, mert kisasszony persze tovább aludt reggel mint szokott és már úgy zörögtem, hogy ébredjen fel!
Direktbe meg nem ébresztek gyereket, mert..a mondást biztos te is ismered 8)

Ancsi: szerinted ergonómiai azaz a hullámos párna jó lenne nekem??? :roll:

Szrek: ó szegény Ábel! bár inkább te jobban megijedtél, mint ő! Az szuper, hogy nem lett semmi komolyabb baj!

Nuk: szájtörlő rongy??? :roll: az meg mi az???

Ancsi: tök sötétbe én se tudok aludni, ezért mi nem is használjuk a redőnyt.

Úszás: én ide jártam a Posztó pályára és ez nem volt drága, mert nem volt felkapott hely, és jól megtanultam úszni + nyáron anyu is meg apu is okított. Úszni tudni kell, ezzel egyetértek Zsancival!

Nálunk meg van két Montessori ovi, csak az a baj, hogy mind a kettőben nyomatják az angolt. Én meg azt nem akarom még a gyereknek. Felesleges. Épp tegnap volt a játszón egy kislány az apájával akik oda járnak és apa lelkesen mesélte, hogy milyen édes ahogy mondja azt, hogy horse! és hűha, hogy tudja már, hogy az a ló angolul! Wow! Ez iiiigen ;)
Úgyhogy mi megyünk a simába, ámbár azért, hogy trendi legyek nem abba ahová tartozunk 8)

Rylie
rylie

Zsan:
oké,abban is van igazság amit írsz,de nézd meg Votivék esetét :?
Hiába fizetős és jót akart Istinek,mégsem működött.De lehet,hogy egy sima bölcsi jó lenne.Teljesen pedagógus függő.
Dorkánál vegyes csoportok vannak,szinte fele fele arányban a kicsik és a nagyok.Annyira ügyesen és leleményesen dolgoznak,hogy minden gyerek egyéni szintje szerint foglakoznak velük.Magam sem értem,hogy képesek erre,pedig így van.
Nekünk ez nagyon bejött eddig,mert Dorka hihetetlenül igényli az örökös "tanulást",csak úgy,mint Boriszod.Hiába jön-megy egész nap,mégis tudja,hogy mit csináltak addig a nagyokkal :shock: Arról nem is beszélve,amit tőlük tanul.
Tényleg nincs tuti recept,csak az a biztos,hogy minden az intézményen és annak vezetőségén múlik.Ami sokszor nem is anyagi eredetű!

Más:a bcg ennyire kártékony? :shock:
Ha jól emlékszem Votivéknál is ez volt a bűnös.
A ráolvasáson kívül mit tudsz még tenni? :lol: :?

petergabi

Sziasztok!

Ma azzal fogadtak a mini-oviban, hogy a Campona felmondja velük a szerződést, így 2 hónapon belül menniük kell. Valami üzletnek adják ki a helyet, aki sok-sok pénzt fizet érte. :cry: Pedig annyira klassz hely volt, pont Grétinek való. Mert oviba minden napra, vagy akár 1-1 napra de egész napra nem adnám, de ez a heti 2x2 óra ideális volt. Úgyhogy már csak csütörtökön megyünk.

És én sem fogom fizetős oviba vinni egyik gyereket sem, ha nem veszik fel az állami oviba, akkor itthon marad. Elvből sem fizetnék minima 50-60 ezret oviért.

Bakker itt a tél :evil: És nekem nincs téli ruhám :evil: Mert ugye tavaly tavasszal elloptak mindenemet, tavaly télen meg csak terhescuccokat vásároltam. Úgyhogy nem elég, hogy hónapok óta nem jön a lóvé, most még egy komlett ruhatárat is vehetek. Csak az a gáz, hogy az a +10 kiló, ami most itt figyel rajtam, reményeim szerint szoptatás után ugyanúgy lemegy,mint Grétivel, de akkor jövő télen kezdhetem előről :roll:

KépKép
KépKép
lindicita

Azt mondtam már, hogy tesóméknak kisfiuk lesz? :D

Az LC-s hsz-eket köszönöm, azt hiszem kihagyjuk. Természetesen LC azt sem tudja, hogy mi a világon vagyunk, nem még Bajni születését, a szerkesztőlány ismeri a sztorit, aki itt volt nálunk februárban, és akit az nlc-ről ismerek.

Neet! Gratula a jogsihoz :) Ami jön píz, az megy is sajna,a fent leírtak miatt :?
lindicita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?