Sziasztok!
Érdekes, amit az óvodákról írtok, sztem leginkább Kisün írta meg a tutit, azzal, hogy a legfontosabb, hogy az adott gyerek és az adott óvónő(k) összepasszoljanak. És a fizetős ovikról is hallunk néha rosszat (ld. Votivék csanája), és nem fizetősökről is jót(ld.Kisünék önkormányzatija). És sokszor a körülmények döntenek, mint pl. Marcinál, ahol betelt az össz.hely...
A mi ovink valahol a 2 között van, annyit kell fizetni egy évben,mint egy olcsóbb maszek oviban egy hónapban. (Részletben is lehet, sőt tolerálják azt is, ha vki épp kevesebbet tud, persze, örülnek, ha vki többet.) Felvették Pt a körzetibe is, arról is csak jót hallottam, de mivel ide is bekerültünk (határeset volt), és ez sokkal családiasabb és szimpatikusabb volt, ide jöttünk. Az első szülőin szóba kerültek az anyagiak, az ovi a szülők hozzájárulásaiból, az önk.támogatásából (kevesebbet kap, mint egy önk.i ovi, de azért jelentős a tám.), meg 1%okból tartja fönn magát, és 15 éve tökéletesen működik ez az alapítványi rendszer. És fontosnak tartják-ezt így mondták:az óvónők megbecsülését, tehát valszeg többet keresnek, mint egy sima oviban.
És a lényeg: P mind2 óvónénit nagyon szereti, a gyerekeket is, csak velük még kicsit tartózkodó.
Lindi, együtt játszó gyerekeid
P tegnap büszkén mesélte egy ovistárs kisfiúnak, hogy ők már tudnak együtt játszani a kistesójával, duplózni szoktak (azaz P épít és magyaráz Bnek, B meg közben rágcsálja a duplókat

), a kisfiú (2hós a húga) erre elmesélte, hogy az ő tesója "folyton sír és KISLÁNY"-az utóbbi volt a nagyobb baj vele...
Zsan, én ritkán birom ki, hogy ne szóljak be az ilyen banyáknak, szal egy hős vagy...
B ma este átaludta a vacsiidőt, aztán már csak szopit kapott, de nem nyugodott, amíg nem nyalt be egy adag rizspépet barackkal.

P ekkora korában simán ellett volna csak szopival. Egyre többször választja a cici helyett a kanalat

. Azért éjjel nem tud visszaaludni a cici nélkül

. Annyira furcsa ez nekem, P után, aki 1 éves kora után kezdett el rendesen enni, és 1,5 évesen is naponta többször szopizott (végül 2,5 évesen hagyta abba). Nem egyformák. B pl ritkn alszik el teljesen a kezemben vgy szopival, igazán csak akkor, ha letettem,és szorongatja a kis rongybabáját, eg szopja az ujját. Pnek sosem kellett semmi szorongatni való, és ritkán aludt el egyedül.
B jobban van, ma nem volt hőem, kicsit folyik az orra, és most köhögött egyet, várom, hgy jön-e a nátha után a szokásos köhögés, vagy sem (na,meg lesem a lélegzetét). De vidám, meg sem áll,és sokat eszik.

Ja,és BESZÉL! Reggel mondta az apjának, hogy "APA", aztán kérdő hangsúllyal, hogy "paa?", és Pt kereste. A rongybabáját "baba, baba!" felkiáltással keresi, és vmi szia -félét is mondot tma integetés közben. Ja, és oppá-t mond,amikor föláll az ágyon belém kapaszkodva, és egy mp erejéig elenged, majd fenékre ül.
Tinu, Tünci kapott már kölesgolyót? Én még nem mertem adni Bnek, nehogy félrenyelje. De ha Tnek sikerült elfogyasztani, akkor kipróbáljuk. (Hú, de fog örülni!)
Deni hova lettél? Remélem minden ok!!