A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

HELP a fiam benyalt néhány falat sudo krémet!
lehet ettől baja???

Kép
akata

Kata,
sztem nem, Ábel szereti a krémeket :roll: ha nem vagyok elég gyors, meg is eszi, főleg a popsikenőcsöt, de nyáron a naptejet is nyalogatta magáról
szerintem semmi baja nem lesz de ha aggódsz akkor toxikológia 3335079
én egyik krémes akció után se hívtam őket, sztem se az összetétel nem olyan se a mennyiség nem lehet olyan oltári sok,hogy baja legyen tőle
no para :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Kata: mi baja lehetne egy kis krémtől? :o

Votiv: úgy látszik, jobban szorong, mint amennyire szorongáscsökkentőek a cuccok. :? Van róla elképzelésed, hogy mitől szoronghat? Biztos van... Valahogy azon a vonalon kéne nyomulni.

Fibi: köszi a köszöntést. :D

Kép
Kép
tinu

köszi Szrek, Tinu :) tök jó, hogy itt vagytok :D

Kép
akata

Votiv,
akartam már kérdezni, hogy Lilivel mennyit híztál? és megint olyan gyorsan leadod/le akarod adni, mint Istókkal? csak mert olyan irigy vagyok :). na meg soha nem láttalak soványon kívül semmi másnak.
nálunk apjukkal egyet értünk a nevelésben, így mindketten sajátágypártik vagyunk, csak ezt nem mindig lehet megvalósítani. az esetek nagytöbbségében L. egyedül a saját ágyában alsick mi meg a sajátunkban. viszont , ha jön a 2., akkor más lesz, mint Lencsével először. akkor még csak 1 kisebb nagyágyunk volt, ahol csecsemő nem fért, de most külön fogok vonulni és nem szivatni magam az ötvenszeri keléssel. persze esete a kiságyába fektetve altatom el, de hajnalban, mikor kezdődik a 15 percenkénti cumikérés, jön majd mellém. aztán 3 hós korától egyedül fog a kiságyban aludni, és a nagyágyba be se veszem. valószínűleg, hogy nem csak anyja, hanem gyereke is válogatja, hogy mennyire tud önálló lenni, saját ágyában aludni, stb. ; esetleg nem próbálod meg, hogy te fekszel mellé? mi mostanában, mikor sír, hogy fél, mellé fekszünk az ő ágyába, és ez teljesen oké neki, nem bánja, ha később ott hagyjuk egyedül. éjjel meg csak csitítgatom keményen, hogy alvadjon szépen, nem mászkálunk. csak betegen engedem mászkálni.
ancsipancsi

[quote="votiv"] írta:votivNehéz úgy házaséletet élni, hogy közöttünk fekszik egy hároméves... de még egymáshoz bújni se lehet.

Erre beugrott a gyerekkel együttalvók örök szlogenje:

"de hát nem csak az ágyban lehet szeretkezni!!! "

Idézem ezt azzal a kitétellel, hogy
- én bizony ott szeretek a legjobban, mert valszeg egy fantáziátlan öreg disznó vagyok már 8)
- ahhoz azért kell egy jóadag "indíttatás", hogy a jó meleg, pihepuha ágyikóból éjnek évadján kimásszék az ember pl. a nappaliba a parkettára vagy a konyhapultra, stb
- nem kizárt, hogy isti abban a pillanatban indulna meg újra felétek, amint kitettétek a lábatkat a nagyágyból
- a "sima" ölelgetős összebújást nem pótolja a kivándorlás a konyhába, pedig annak hiánya tán mégjobban tud hiányozni... Istit nem tudod a másik oldaladra telepíteni, hogy a sorrend apa-anya-Isti legyen az ágyban?

Apjuk hozzáállása sajna nem csak Isti szorongását nem csökkenti, de a tiédet is fokozza szerintem :? Pedig itt mostanában sokszor elhangzott: anya-gyerek egy rendszer, ahogy egyik-úgy másik...

Fentiekkel ugyan nem segítettem, pedig szívesen tenném :wink:
leni

Francba és még gépelni sem tudok.
Naná, hogy Isti
leni

[quote="votiv"]
írta:
votiv
a nem foglalkozást szó szerint értettem. Van aki dolgozik, van aki tévét néz, bármit, csak ne kelljen a gyerekkel aktívan foglalkozni (mesélni, kockavárat építeni, stbstb), ezért ezt "megoldja" úgy, vagy inkább "törleszt" azzal, hogy elviszi a gyereket egyik nap úszni, másik nap zongorázni, harmadnap csillagászni, negyednap angolra, ötödnap megint zongorára stb. és úgy érzi, ő mindent megtett a gyerekéért. De írtam is, hogy sztem ez a veszély ebben a társaságban senkit sem fenyeget :D

Votivom,
én pont ilyen vagyok. Ez gáz?
mármint mindent megteszek,h ne kelljen leülnöm velük játsszani. Azaz, kényszeriteni kell magamat,h játszak velük. Sajnos az a kényszerképzetem, h amig játszom velük, NEM HASZNOSAN telik az idő. Pedig tudom, h igen. Ezért ilyenkor gyorsan felpattanok, bár tv-t nem nézek, de simán leülök a gép elé, elkezdek pakolni, csak, h vmi HASZNOSAT csináljak. (mellesleg igy is szalad a ház)
kényszeritenem kell magam arra is, h esetleg leüljek velük gyurmázni, rajzolni, nekem ezek igen nagy erőfeszitésembe kerülnek. Én pl. PONT ezért vittem anno B-t oviba, mert ott egy részt tudom,h RENDSZERSSÉG VAN, amiről nekem fogalmam sincs, másrészt leülnek rajzolni, mesélni, egymással játszanak, időben, asztalnál ebédelnek. Én ezeket NEM tudom megadni nekik.
IGen, tudom, már az elsőnél abba kellett volna hagynom, hiszen ez akkor is látszott, de hittem benne,h majd idővel menni fog. Kicsit már jobb, mint régen, de én sosem leszek olyan IGAZI anyuka.
És ilyenkor örülök,h van ovi, ahova vihetem, és nyugodt szivvel gondolok arra, h ha én nem is, de más megteszi azokat a dolgokat a gyerekemmel, amiket én szeretnék, de képtelen vagyok rá...
pech, h pont nekem lett ennyi gyerekem...
se anyagilag, se lelkileg nem tudok nekik tökéletes lenni.
de ők valszeg pont ezt keresték... :lol:
zsancikant

Tinu, a szívemre hallgatásból az lett, h jött az antibigyó. ui. már kötőhártya gyulladásunk is van. Nem akarok most kísérletezni, majd ha vmi eccerűbb kórunk lesz. De azért bevásároztam oscilloból meg gripp-heelből. :)

Picit olvastam, nem tom, ki írta, h anya-gyerek egy rendszer, valóban így van. Ha én pocsékul érzem magam (nem betegségtől), Emma dettó. És ő nem tud kihúzni belőle, csak én saját magamat, és akkor ő is szárnyakat kap. Hihetetlen.

És Zsan, baromira tudom, miről írtál. Az elején kényszeresen tenni akartam vmi hasznosat. Még most is így van, de már sokkal jobb az egyensúly (és én háztartásom is úsz többnyire), mert Emma igenis kikövetelte a magáét, szerencsére.

Megyünk sétálni, amíg még kicsit süt a nap.
Vigyázzatok magatokra!
kincsimano

Zsanci!
egyelőre még nekem se megy a gyerek szintjére való leereszkedés, nem tudok úgy játszani vele, mint egy másik gyerek tenné. gyurmázok neki kettőt,de megunom és én is inkább főzök, v. ilyesmi. várom,hogy a társasjáték korszakába érjen, mert azt én is imádok játszani.:) meg szerintem majd a legózás is jobban fog nekem menni, mint a mostani játékok. anyukám is csak babázott velünk, de mást nem igazán játszottunk, és pedig ő igazi anyuka. úgyhogy ne fossál!:)

EKCÉMÁSOK:
az jutott eszembe, hogy a holt tengeri iszapot próbáltátok már? nekem a pikkelysömört elég jól helyre hozta, mikor anno használtam a fejbőrömre.
ancsipancsi

Votiv,
ez eszméletlen überkakán hangzik :( nagyon sok +++++++++++ az éjszakákhoz :( Nálunk D. átjön néha, de ő ilyenkor rosszat álmodik, és csak bevágódik közénk, aztán alszik is. Szóval az ugráltatós része kimarad. Ő is komplett menetfelszereléssel jön: párna-paplan. Úgy érzem, neki tényleg kell a szülői közelség nyújtotta biztonság :D
Egy időben nála is probléma volt, hogy mire átjött, már felébredt, és ilyenkor hajnali 4-től két órát ébren kukorékolt :shock: Néhány ilyen éjszaka után az ámokfutás szélén voltunk mindketten Karcsival... nála érdekességképp az hozta a feloldást, amikor Marci átköltözött hozzá, valahogy ez megnyugtatja :D

Kátya,
bulást nektek!!! :D

Ancsi,
én túlzott liberális vagyok :wink: Viccet félretéve: a társadalmi norma konszenzus, és ettől még nem biztos, hogy jó, és hogy mindenkinek jó, hiszen ezek ált. olyan viselkedési sémák, amik a nagy átlagra minden további nélkül alkalmazhatók, de nem igazán kedvelik a normától való eltérést (Zsan és Votiv is írt erről a gyerekek kapcsán), így a másságot marginalizálással vagy kizárással "büntetik". És aki ilyen vagy olyan okok miatt nem TUD megfelelni a normáknak (gyakran önhibáján kívül), nem csak izolálódik, de sok esetben még szorong is, hiszen nem tudott helyt állni. Szóval a liberalizmus az én olvasatomban egyszerűen csak rugalmasságot jelent, amellyel a másságot kezeli az ember :) És ez szerencsére nem szül anarchiát.
Új kisbaba meg gyönyörűen ki fog alakulni! Nálunk Dóci sosem jött át éjjel mellém, egyrészt mert aludt, másrészt mert még vettem a fáradságot, hogy felüljek, mellre tegyem, böfiztessem stb. M-nál meg már naaaagyon laza voltam, átrántottam, rácsatlakozott, aztán ha ő aludt el előbb, visszatettem a kiságyba, ha nem, akkor maradt.
No meg sosem tudhatod mi lesz, reméljük, hogy most a szoptatás szuperjól fog menni, ne gondolj egyből cumira!! :D :D

Irob,
Mikatta/Soosoo is Bálint Mihálynál szült, ő még ritkábban jár errefelé, de megkérdezem tőle, megadhatom-e neked az email-címét :wink:

Tinu,
éljenek a fogak!!! :D

Dóci ma óviban, pénteken megfázott, így hétfőn-kedden nem ment, már tegnap is jól volt, de a biztonság kedvéért itthon maradt :D Lassan indulok, beiratom Mártont a bölcsődébe, majd beszámolok :?

v
kisün

Tinu! uff a liberalizmusról irottadhoz :D
ezen a freudi mondaton elgondolkozom...

Fibi! igen, spirós = spirituális :D
szerintem megfér a liberalizmus a rendszeretettel.liberalizmus nem egyenlő a "vademberséggel".

Akata! majd szívesen mesélek :lol:
krém: Angi is nyalt már be picit. én levédtem (mentálisan) + adtam neki Normaflore-t

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Kátya,
gyogyuljatok!+++

Barbi,
:wink: :D

Ancsi,
de meg kéne nézetnem, valszeg. (és a májam is nagyobb szerinte, a sok stressztöl....)

Zsan,
ismerös amit irsz, nekem sem ment az elején olyan gördülékenyen (most is Zsoló ügyesebb ha játszani hiv minket B, én töle tanultam sokat)
szerintem hasznos az együttjátszás, csak nem Neked, hanem a gyereknek :wink: . persze mértékkel, mert meg kell tanulnia az elmélyült önállo játékot is, de ha hiv segiteni, akkor megyek. (persze én is baromira tudom unni, amikor tizedszer kell elolvasni ugyanazt a mesét, vagy huszadszor kirakni uazt a kirakot :lol: ) de olyan is van, hogy csak azt akarja, h mellette legyek, akkor ujságot olvasok és ott ülök vele; ha meg szol, figyelek.
fibi

persze olyan is van, hogy csak nézem ahogy játszik és gyönyörködök benne 8)
ja, és amiota Ábel megszületett, azota sokszor lelkifurim van, hogy keveset játszok/vagyok B-vel, igy probálok minden nap kicsi idöt kizárólag CSAK neki szánni, nem mindig sikerül, de igyekszem.
fibi

Zsan,
én az óvónéniségem után egy csomó ideig nem akartam gyereket, mert úgy éreztem, hogy 8 év kockázás és gyurmázás egy életre elég volt :D most kicsit másképp vagyok már vele.... DE szerintem épp ezért jó, hogy 3 gyereked van mert ők ezt tök jól megoldják majd egymással egy kis idő múlva. Egy csomó szülő van akinek sem ideje sem türelme otthon játszani a gyerekekkel mégis szépen felnőnek és mindent megtanulnak oviban, egymástól stb.... Amíg szereted őket és érzelmi szálon minden rendben van, addig nagy kárt nem szenvednek szerintem. Majd önállóbban fognak játszani és ennyi. Azért az biztos, ha velük foglalkozol - legyen az bármi - az nem elvesztegetett idő, talán épp a leghasznosabb amit tehetsz, mert arra, hogy 2007. október 17-én tisztaság volt-e otthon, senkit nem érdekel. Szal ez az én véleményem. A legjobb amit tehetünk a gyerekeinkért ha mi magunk kiegyensúlyozottak vagyunk.

Kép
akata

Drága Zsanci, de te foglalkozol a gyerekeid érzelmi szükségleteivel, úgyhogy nem vagy "olyan" :) egyébként pedig a tévében mondták, hogy a szülőknek azért fárasztó egész nap csúszni a porban a gyerekkel, mert életkoridegen tevékenység. Kinek jobban, kinek kevésbé megy a dolog, de ettől még nem lesz érezelemszegény a szülő-gyerek kapcsolat. Úgyhogy ne ostorozd magad, mert nem csinálod rosszabbul, mit bárki más, sőt, szerintem remek anya vagy, és tuti, hogy a fiaid is így látják :D

Fibi, egy teljesen egyszerű, szoptatás mellett is alkalmazható májméregtelenítő módszer: reggel éhgyomorra egy kanál extraszűz olivaolaj és egy kanál frissen facsart citromlé. Utána ráihatod a kávét rögtön, és már el is felejtetted :) Nekem sokat segített, még a bőröm is megszépült tőle.

Ancsi, most "csak" 20 kg-t híztam Lilirózával, és még mindig van belőle rajtam 10, de ezt nem tervezem olyan gyorsan leadni :lol:

Tinu, szorongás biztosan, sajnos én nem tudom eldönteni, hogy ez "csak" életkorfüggő, vagy bármilyen konkrét oka lenne :( most majd megint viszem fűhöz-fához meg a vargához, csakhogy valami történjen...

votiv 8)
votiv

Kisün, tesóbeköltöztetést még nem próbáltuk :D de mikor a nagyobb tesók alszanak itt - vele egy szobában, akkor is átjön :?

Ancsi, mindent kipróbáltunk, a melléfekvést is, de ettől még gyakorlatilag úgy él éjszaka, mintha nappal lenne :shock: Mászkál a lakásban, feloltja a lámpát, bekapcsolja a tv-t, játszik, inni kér, enni kér :shock:
korábban sosem volt gond az alvásával, egyhós kora óta átaludta az éjszakát, délután nem is kellett altatni (most csodaszámba megy, ha sikerül legyűrni), este énekeltem egyet, megpusziltam és kijöttem és már aludt, szóval nagyon el voltunk kényeztetve :wink:
de most jól megfizetünk :twisted:

Leni, nekem most az is jól esik, hogy egy kicsit panaszkodhatok Nektek 8)

votiv 8)
votiv

Votiv,
ugye miilyen jó tud ez lenni???

holnap utazik B. :cry:
zsancikant

Votiv, kitartást nektek!
És hihetetlen, de Emma kukucskál kifelé a babakocsiból (épp altatom), és nézi a fotótokat, és bár dögálmos, akkorákat repked meg mosolyog nektek, hogy öröm nézni. Létezik, hogy emlékszik? :)
kincsimano

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok,

Egyszer már kérdeztem tőletek, és segítettetek is, de sajnos még mindíg nem sikerült orvost választanom a Szent Imrében. Lehet hogy velem van a baj...
Most megint ajánlottak két nevet, Dr. Bardóczy Zsoltot és Dr. Vass Zoltánt. Tudnátok esetleg róluk is írni pár sort? Meg az elérhetőségük is érdekelne. Előre is köszönöm,
Mariann (m_boka@freemail.hu)

Mariann
url=https://babafalva.hu]Kép[/url
hemike

Votiv:
:( :( :(
Tényleg lassan ördögűző lesz a dologból...
Réka is egyedül alszik el, lehet, hogy nálunk is ez lesz később??? :roll: :roll: :roll: :roll:
Ugye náthásak nem lelletek????

együtt/nem együtt alvás:
Én eddig kb 2x vettem magam mellé Rékát, bár az ágya közvetlen mellettem van. Viszont eljutottam egy olyan szintű függőségig, hogy nem tudom elképzelni, hogy a másik szobában aludjon. Biztos közre játszik az is, hogy Zoli nincs itthon éjszakánként és kicsit azért parázok, de nem tudom mi lesz, ha már nagyobb ágy kell neki. Igazából azt sem tudom, mi lesz, ha le kell engedni a kiságyát, sajnálom lerakni a földre... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Hemike, Irob:
Én sajna nem ismerem őket... :(

Votiv:
Tegnapi fotók???

HELP:
Ma adtam Rékának Holle banános tejpépet, utána jó kis folyósat kakilt. Lehet a gluténtől, tejtől??? (mármint nem tejjel kellet csinálni, annyira nem vagyok amatőr 8) , olyan formában van benne tej, mint a tápikban, mi viszont HA-t eszünk... Vagy lehet esetleg attól, mert jön a foga?????

nukada

Tényleg, ha már előjött a házasélet dolog...
Az mennyire gáz, ha az alvó gyerek mellett... :oops: :oops: :oops: ????
Nem szeretném, ha ettől valamilyen defektje lenne... Bár tudom, a természeti népek, japánok stb stb, de mi nem vagyunk egyik sem, max kicsit én japán

nukada

Nya, beirattam Marcit bölcsibe, ill. várakozólistára került, és ha lesz hely (Mogyoróskert bölcsi a Fraknó u.-ban), akkor 2008 szeptemberétől járhat :? :lol: És már most úgy érzem, hogy nem akarom bölcsibe engedni :roll:

Hemike,
nekem Bardóczy Zsolt az orvosom, írok privit! :wink:

Nuk,
nemtom, alvó gyerek mellett gáz-e, mert én nem tudok ellazulnt házaséletet élni, ha ott vannak a közelben :oops: :lol: Viszont én is nagyon "egyedül" éreztem magam, miután Dóci, aztán Marci átköltözött a saját szobájukba... pedig enyim pár nem is dolgozik éjjel, és még bújni is lehet hozzá :wink:

Zsan,
nagyon megértlek, én is gyakran keresgélem, hogy mit tudnék "csinálni" ahelyett, hogy autót rajzoljak vagy mesét olvassak stb. stb. :roll: És OLYAN rossz anyának érzem magam :?
B-nek nagyon jó utat!!! Sztem neki szuper lesz, szegény te fogsz itthon jól megőszülni :wink:

Votiv,
D. megnyugvása Marcival való összeköltözése után számomra egy nagyon érdekes utólagos megfigyelés volt, mivel semmi célzatosság nem volt abban, hogy pont akkor kerültek egy szobába :D
Az óvodakezdéssel egyébként megint sűrűsödtek az éjszakai átjövetelek, nagyon látszik, hogy annak ellenére, hogy a "felszínen" viszonylag könnyen vette az akdályt, azért nagyon erős érzelmi kavarok zajlanak odabent.

vera
kisün

Nuk, szerintem max. akkor gáz, a gyereknek, ha NEKED gáz.
Meg aztán az exakt válaszhoz ismerni kéne a "sítlusotokat" :mrgreen:
Gondolom ahol bejátszik a korbács és ugatás imitáció, az megfekheti a gyermek tudatalattiját. :roll:
Bár mintha valéahol olvastam volna - nagyon mélyről dereng - hogy ijesztő a házasélet zaja a gyerekeknek, mert nem tudják megkülönböztetni, hogy ez most jó vagy nem jó anyának - apának.

Szeritnem ha némafilmként adjátok elő, akkor tuti nem gáz :lol:
Az ágyrugó nyiszorgása nem hinném, hogy lelki traumát okoz :roll: :lol:

De valaki okos tényleg mondja már meg a tutit, mert én sem tudom, hogy akkor most hogy is van ez :roll: :roll: :roll:

Tesók összeköltözése ismerősöméknél is a dedek kölcsönös alvásjavulását eredményezte. Pedig előtte volt éjszaki vonyítás, ébredés, stb. Saját tapasztalat még nincs, mert még nem bírom Igit kiengedni a szobánkból. :oops:

Mikor írjátok ezeket a várakozólistákat, mindig bevillan, hogy minket jól átvertek a körzeti oviban... voltunk ugyanis most májusban, hogy majd gyerek jönne 2008 őszén , tessék szépen felírni, mire válasz: nincs előre felírás, majd jöjjünk 2008 májusban jelentkezni....valahol felírnak, valahol nem? Vagy jól érzem, és át lettünk hajítva? 8)

Engem ded mellett szórakozást nagyon minimálisan engedélyez a lelkiismeret, és szívesebben rajzolom le a 20. csigabigát, mint hogy háztartási munkát végezzek :lol: gyerekeim így koszban és rendetlenségben dönörködhetnek anyjuk "képzőművészeti alkotásaiban" 8)

Zsan, kitartás, még szerencse, hogy van másik kettő :wink: Mennyi időre is megy B?
leni

Nuk, te most vagánykodsz :D :D :D

(egyébként én alvó gyerek mellett nem tudnék)

Ma újra nagylány lettem, apjuk kérdezte is, hogy akkor jöhet a harmadik :shock: , azt hitte jó poén, de szerintem egyáltalán nem :shock:

Hemike! Bardóczynál szültem én is az elsőt, a másodikat meg majdnem a Vass-nál, ugyanis ő volt az egyik ügyeletes (de végül a másiknál kötöttem ki, BZS épp sielt). Véleményem azt hiszem egyezik Kisünnel :)

KépKép
KépKép
lindicita

Ancsi, :)
yess, yess, yess!! 9:38as hszed: Minden szavad aranyba. Másra nincs időm, L.
neet
neet

Van itt olyan, aki beadatta a Rota elleni "oltást"?
Ma kaptunk róla reklámot, és dilemázzunk...
Mivel több lépcsős ez az immunizálás, nem is tudom, hogy Igi még belefér-e a "féléves korig meg kell történnie" kritériumba :roll:
leni

Votiv,
köszi a tippet, nem biztos h meg birom ezt majd inni igy :? :wink:

Nuk,
épp nemrég olvastam, hogy az egy tévhit miszerint a fogzástol folyékonyat kakil a gyerek.
fibi

Leni,
oviban nincs felírás, csak bölcsiben 8)
kisün

szóval oviban adott év májusában kell szeptemberre beiratni a dedet, DE: nyílt nap majd mindenhol van, év elején érdemes erre rákérdezni, mert ott előjelentkezni azért lehet :wink:
Bölcsi: ismerősöm mesélte, hogy a múltkori iratkozáson volt egy kismama, aki a még meg sem született babát íratta két évvel későbbre bölcsibe :shock: :shock: :shock:
kisün

Votiv,
Hú, akkor tényleg nagyon kaki ez a helyzet :( és ahogy elnézem párod sem könnyíti meg a dolgot, könnyebb mást hibáztatni :roll: Kitartást!!!!!

Zsanci,
Boriszodnak nagyon jó nyaralást!!! :) És ne rágd magad, ha megvan a szeretet, az a legfőbb :wink:

Irob, Hemike,
Sajna én nem ismerem a dokikat.

Nuk,
Én nem tudom, h ilyen korban árthat-e a babáknak, de azt tudom, h amikor párom olyan 3-4 év körül volt és hallotta az anyukáékat dolgozni, akkor ő azt gondolta, h ez egy nagyon fájdalmas dolog a felnőtteknek :roll:

Kisün,
És szimpi volt a böli, gondozónők?

Leni,
És egyébként mi újság veletek? Írjál egy picit magatokról is! Vagy esetleg illusztrálhatnád képekkel is. :wink:
Rota oltás: mi szerettük volna beadatni, de sajnos lekéstünk róla a hiányos tájékoztatás miatt. 24 hetes kor után már nem lehet, mert bélcsavarodást okozhat, főleg a fiúknál. Két oltás és legalább 4 hétnek kell eltelnie a kettő között. Sajna a házipatika oldalon nem találtam arra vonatkozóan infot, h mennyi ideig védi a gyereket, így felhívtam a forgalmazót és ott azt mondták, h 2 éves korig véd, mert h ebben az időszakban a legveszélyesebb a kőcöknek, ha elkapják. Ja és még egy nagyon fontos dolog. Ugye ez egy szirup, ami szájon keresztül megy. Fennállhat a lehetőség arra, h a bébi visszabukja, ami azt jelenti, h újra meg kell venni és újra beadatni. 18e Ftért elég kiakasztó a dolog, persze nem mintha az ember spórolna a gyerekén, de azért mégis :? Ettől függetlenül mi ha időben tudunk róla, akkor beadatjuk.

Kép Kép
curse

Leni,
Még egy dolog még eszembe jutott. Szóval nálunk még azért játszott volna a beadatás, mert tudtuk, h Adél elég korán fog közösségbe menni, persze állandóra. A dokinő annyira nem javasolta, ha nem járunk rendszeresen közösségbe.

Kép Kép
curse

Én úgy vagyok vele, hogy addig nem hangos, amíg nem ébred fel rá a gyerkő (vagy a szomszédok nem hívnak rendőrt, mentőt állatbefogót :wink: :wink: :oops: :lol: :lol: ). Persze Nem tervezzük a gyerek x éves koráig ezt folytatni, de azok a fránya hajnali etetések... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: De gondolhatjátok, hogy az éjszakai műszak mellett nem is nagyon megy ez az időpont... Nappal meg a gyerek nem hagy nagyon... Biztos nem akar tesót :lol: :lol: :lol: :lol:
Szombaton lepasszoltuk Rékát, elmentünk vásárolni és mondtuk anyuéknak, hogy úgy megyünk a gyerekért, hogy itthon kipakolunk, aztán majd felsétálunk... :wink: Persze ahogy hazajöttünk, a abátyám már jött is, hogy szeretne fát vágni (nálunk van fűrészgép, meg 380V) én először diszkréten kértem, hogy kicsit később, majd miután értetlenül nézett, kicsit erélyesebben szóltam :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol:

Leni:
Én is "ágyban, párnák közt" stílusú vagyok, pedig én nem vagyok olyan öreg, mint Te :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nukada

Leni,
én nem hallottam sok jót róla.
Anno még Moose-ék beadatták, és beteg lett a kicsi lány.
Persze a fertőzés sem piskóta...:cry:

Vera,
ez a XI. kerületben nem is ritka eset (mármint pocak babát beiratni bölcsibe)

köszönjük B nevében is,remélem túlélem ezt a hetet... :roll:
totálkáros vagyok már most... :cry:

FIbi,
irsz nekem privit a csontkovácsról? köszi.

annyira nyomasztó ez a Jericho a tv2-n... :roll:
zsancikant

én ágyban, párnák közt csak tisztességes dolgot szeretek csinálni:
ALUDNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci:
Te romlott nőszemély :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

egyetértek ALUDNI :lol:

Én a BK-ban Imi gyereken nevettem jót, végre jól megszívatták az őszinteségéért :twisted:

Kép Kép
curse

Nuk,
És bratyó megértette végül? :mrgreen:

Kép Kép
curse

Curse:
Meg, de amilyen naív, egyszerűbb lett volna azt mondanom egyszerűen, hogy áj a fejem, most ne fűrészeljen... :lol: :lol: :lol: :lol:
BK csak előzetest láttam :roll: :roll: :roll: De az elmondott mindent... Jó genyó az a csajszi :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

nukada

Leni,
Ákos kapta először a most egyetlen forgalomban lévőt Mo-on.
(akkor még nem is volt forgalomban :mrgreen: )
A régebbi fajtát betiltották, mert gááááz volt és mint Moose kislánya, betegek lehettek tőle.
Tényleg vissza lehet bukni (röhögném Curse ha épp velem beszéltél volna - csak jól nem tudtuk :lol: ) ezért oszt 2 etetés között, vagy inkább etetést megelőzően érdemes beküldeni a szervezetbe.
24 hetes kor után csaknem TILOS! szal az elsőt max. 20 hetes korig.
A betegség maga nagyon ronda, páran tudnak mesélni itt a topicon is róla sajnos.

Kép
akata

(mi átmentünk a rotán és amiket ti írtok itt az oltásról, az alapján én nem adatnám be, függetlenül attól,hogy én is fostam meg 3 napot töltöttünk kh-ban)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Nuk,
:lol: :lol: :lol: És szerintem Imi gyerek megérdemli, aki részt vesz egy betörésben és grátiszként fel is gyújtja a bótot :wink: :lol:

Kata,
Tényleg lehet, de röhögnék :lol:

Kép Kép
curse

Leni: mi beadattuk a rotát (paraszülők révén, főleg a férjem az). Nem bukta vissza, simán lenyelte, nem lett tőle semmi baja (semmi betegség, láz stb., de más oltástól sem). Állítólag finom édes, úgyhogy biztos lenyeli, nem köpi ki.

Szex a gyerek mellett: az nekem sem megy. Sőt, ha arra gondolok közben, hogy a másik szobában alszik a gyerek, akkor sem. :oops: Szóval igyekszem nem gondolni rá. :)
Azt nem tudom, hogy mennyi idős kortól nem annyira jó dolog a gyerek mellett szexelni, de én inkább semennyi idős kortól nem szexelek mellette - így nem kell róla leszokni. :wink: És igen, ha kicsit már idősebb és van róla tudatossága, a gyerekek nem érzékelik, hogy a szex a szülőknek jó. Ha belegondoltok a hangokba, a testhelyzetbe, a mozdulatokba, inkább tűnik erőszaknak, verekedésnek. Bár a múltkor kicsit veszekedtünk az urammal és közben nekiálltunk verekedni (jó, csak viccből, nem kajakból) és arra eszméltünk, hogy a gyerek rajtunk röhög. :lol: Na akkor kibékültünk, mert egyszerre kezdtünk röhögni a gyereken, ahogy néz és röhög rajtunk. 8)

Kép
Kép
tinu

Köszi a Rotás hsz-eket!!
Most számoltam meg és múlt hét péntek volt nekünk a 20. hét.
Ez mindent meg is oldott akkor....
Ellenben gratulálok annak, aki a rotás reklámlevelet küldte (a magyar gyermekorvosok társasága van rajta ajánlóként :roll: ), tényleg nagy haszna volt... :twisted:
De Igi amúgy is annyira bukós, hogy nagyjából BIZTOS vagyok benne, hogy visszaköpte volna, főleg mivel különösen szeret visszaböffenteni MINDENT, ami nem anyatej. Pl nyári 50 fokban 2 kiskanálnyi vizet, meg hasonló okosságokat. :lol:

Curse, elvagyunk, pár hete biai Korai Fejlesztőzünk, mert igi nem kezdte el használni a kezeit, azóta már macerál velük, de emiatt nem volt sok kedvem beszélni :?

Vera, most májusban voltunk az ovis nyíltnapon és ott nem akarták Hankát előjegyezni.... szal azért mégiscsak :evil:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

és akkor egy fotó is :P
Kép
leni

Egyébként a természeti népeknél nem hiszem, hogy ugyanilyen gondot okozna, mert ők amúgy is látják az állatokat stb. Nekik sokkal közvetlenebb, természetesebb kapcsolatuk lehet a nemzéssel. Bár nem tudom, hogy így van-e, csak gondolom.
VIszont Freud papa (hogy már megint őt idézzem :wink: ) nagy jelentőséget tulajdonított egy csomószor bizonyos neurotikus tünetek hátterében annak, hogy a gyerek tanúja volt, megleste a szülei szeretkezését (ősjelenet). Mivel nem tudja, mi az és saját elméleteket gyárt (néha akkor is, ha egyébként már úgymond fel van világosítva bizonyos dolgokról), traumatikus hatással is lehet. Nem tudom, hogy jogosan-e, vagy sem, de valahogy ez munkál bennem és igyekszem rigorózusan elkerülni, hogy a gyerek megláthasson. Még akkor is, ha "csak" csecsemő. De lehet, hogy ez már megint csak paraszülőség nálam (és szakmai ártalom :lol: ).

Kép
Kép
tinu

Votiv, mint ikres anyuka :lol:
Kép
leni

Tinu,

ismerős szitu - gyerek röhög a szülein.. :mrgreen:

Ha Apa hazajön és ajakcsókkal köszöntöm, akkor Füles felkéretődzik és vigyorogva nyomkodja (nyomkodná) egymáshoz a fejüket, hogy mééééég... :mrgreen:
Bezzeg azt már nem hagyja, hogy Apával összebújva heverjünk az ágyon, akkor rögvest " Apaaa!! " kiáltásokkal közénk furakszik...

Egyebekben Fülest nyugodtan fel lehetne írni fogamzásgátló helyett... és még az egészségre sem káros! ( bár néha megviseli az idegeinket eme tulajdonsága...)
macskanyu

Macs, akkor Füli akkor legalább még "fél élvezetet" hagy nektek!

Nálunk ha elcsattan egy csók, akkor Hanka rohan, furakszik és persze Ő akar apának ugyanolyat adni.

De az, mint tudjuk nem csók lenne, csak egy ödi-puszi :lol:

Egyelőre amúgy fentiek miatt sincs kedvem kitelepíteni Hankát a kiságyból és rácskivétel sem lesz és kicsit örülök, hogy nem jött rá, hogyan kell belőle kimászni. Pedig a kiságy tetején nincs csirkeháló :mrgreen:
leni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?