A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 4. Kisbabámat várom>>> szívesen beszélgetnék sorstársakkal!

Alziza! Kép Ma mentek a dokihoz!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Sziasztok!

Alziza:
Drukkolok! :D

Mamik,ti hogy álltok a hiszti-kérdéssel????
Ezt tényleg ki lehet nőni? Mert én valahogy úgy látom, Peti még 10 év múlva is sikítani,ordítani és toporzékolni fog,bármi olyan dolgot teszek,ami neki nem tetszik. Már odáig fajultak a dolgok,hogy legszívesebben sehova nem viszem,mert képes bárhol a földhöz vágni magát és fetrengve visítani. :oops: :oops: :oops:

A másik,amin gondolkodom..
Most fogok beszélni a doktornővel,mikor jöhet haza a kórházból a Manó. Namármost az összes ruháját,plüssállatot...stb. azonnal kimosnám. De gondolom a vírusok ellen legalább 60 fokon kéne mosni. Viszont a legtöbb pólóját...csak 40 fokon lehet mosni!!
Na most akkor mit csináljak??? :( :( :(

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Szeretnék dicsekedni az én kicsi fiammal,aki MA 7 ÉVES!!!!!!!!!! :lol:

Megpróbálok feltenni róla egy fotót,ami kb. 2 hete készült.
Szóval ma 7 éve 12.21-kor született császárral,3580 g volt és 50 cm.Szép nagyfiú lett! Ő a legkisebb gyermekem!

Boldog szülinapot KOLOS !!!!!
Kép
Próbálok neki tortát is küldeni! :
Kép

Kép
orsitigris

Orsi!

Boldog szülinapot a nagyfiúnak!! :D :D :D
Ő a legkisebb - jelenleg? Mennyi idősek a többiek?
Akkor most kibabázhatod magad :D :D :D . A védőnőm is mesélte,hogy 3 nagyobbacska gyereke mellé született anno a legkisebb fia,és az volt a legszebb kismama-időszaka. Mert nyugodtan babázhatott,a nagyokat már nem kellett etetni,öltöztetni,stb..
Látom a 2008-as topicba ír Bacilivi is. Mikor Bogit vártam,egy topicba írtunk,csak onnan eléggé szétszéledtek a csajok. Voltunk náluk,mikor Dalmi 3 hónapos volt. Jó ég,most meg,ahogy olvasgattam a pár hetes terhes mamik beírásait.. Hülyén hangzik,de kicsit irigykedtem.. :roll: :oops: :oops:
Na nem baj,majd 4-5 év múlva.. Talán... :D

Mamik,Napsugarat ma este hozzuk haza,azt mondta a doktornő,itthon is folytathatom már a kezelést. :D :D :D :D :D

Tegnap tudtuk meg,hogy elfogadták a szocpolkérelmünket, hétfőn meg is kapjuk az első részt. Csak tegnap még nem tudtam neki örülni..
Annyi hitelkilincselés után hihetetlen,hogy rögtön megkaptuk,ahogy kértük.. :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Barbamami!

Szóval van egy nagylányom,aki 11,5 éves,akkora,mint én,alig pár cm difi van köztünk.(én 167 cm vagyok)
Ő kiskora óta úszik,2 éve pedig a női vízilabda csapat tagja.
Szóval kész nő,nem is értem egyébként,miért nem úszóhártyákkal született,meg kopoltyúval...Vagy mégis...?Mellette 5.osztályos,kitűnő tanuló.
A középső egy 10 éves fiú,nagyon vagány,jóképű gyerek,az osztályban a lányok kedvence.Ő is sportol,4 éve taekwondozik, most 4.osztályos.Ő a "szendvics -gyerekem",vele kicsit nehezebben boldogulok néha...
És a kicsi pedig 7 éves,ő most kezdte az első osztályt,ő is taekwondozik,de ő még csak ezután fog vizsgázni fehér övre.
Vele úgymond szimbiózisban éltünk...idáig...de most,hogy elkezdődött a suli,néha már finoman megkér,hogy hagyjam el már a termet,mert ő már "nagyfiú".

Hát így vagyunk!
A tesót még nem tudják,egyelőre nem fogjuk nekik elmondani.
Még várunk vele.
Egyébként mindig is 3 gyermeket terveztünk,amikor a kicsi megszületett,azt mondtam,elég.Közben ő is megnőtt,tulajdonképpen teljesen önállóak,a nagyobbak egyedül mennek suliba is,és hiányozni kezdett egy kicsi...
Szóval így indult...

Kép
orsitigris

Orsi!
Boldog szülinapot ennek a szép fiúnak. Nagyon helyes fiú, vigyázhatsz rá, ha idősebb lesz, biztosan támadják majd a csajok.

Barbamami!
A hisztit bizony nagyon nehéz kezelni. Leglábbis nálunk az volt. A nagyom valahogy egyszer csak kinőtte, de nehezen. A középsőmet vízzel próbáltam csitítani. Kapott egy pohárkával a pofijába, erre még jobban üvöltött. Na akkor begurultam, és be a fürdőbe, és zuhany úgy ruhástól cipőstől. Ez kegyetlen volt. Nagyon megijedt szegény, abbahagyta a hisztit ugyan, de nagyon sokáig félt a zuhanytól. Ha legközelebb hisztihez készülődött, akkor mondtam neki, hogy megyünk a zuhany alá, erre megijedt. De mint mondtam sokáig fél aztán, így azt gondoltam, ha lesz több gyerek, ezt a módszert biztosan nem fogom alkalmazni. Most itt a 3. gyerek, elkezdődött a raplis korszaka. Sikít, ordít ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné. Most bekísérem a hálónkba és rácsukom az ajtót, mérgesen mondom a magamét, ........kijöhetsz ha nem sírsz. Van amikor nagyon kitartó, de egyszer csak jön ki szipogva, hogy nem sírok :cry: :cry: Hát ilyenkor nagyon sajnálom. Hogy mi lesz a végeredmény nem tudom, néhányszor már becsuktam.
Hajrá szocpol :D :D :D
Gyógyulást Napsugárnak :D :D :D

Kép
tulipán75

Barbamami, én azt hallottam, hogy ha beteszed a plüss játékokat a fagyasztóba, kb. fél órára, akkor minden baci elpusznyul! Próbáld meg a ruhákkal is, ártani nem fogsz vele, csak ne rögtön add rá Napsugárra! :roll: :twisted:
De jó, hogy Napsugár már a hétvégén otthon lehet! Kép
Szocpol: én is intéztem Petire a harmadik szocpolt, bár mi használtra vettük fel az eredetit két gyerkőcre, de a harmadikra is megkaptuk, és most feldolgozás alatt van a papírunk!

Hiszti: tesóm is ilyen eldobós, ordítós, toporzékolós gyerek volt. Én nem emlékszem rá, mert én a hugi vagyok, én nem voltam kicsinek hisztis, mindig megértettem, hogy nem vehet meg minden játékot anya, és szépen visszatettük a babákat a polcra. Kicsit tologattam a babakocsit, aztán pá-pá. Tesóm meg eldobta megát a bolt közepén, anyukám meg irult-pirult. :oops:
Egyszer összevesztünk, akkor már nagyok voltunk, én kb. 10, tesóm 12. Erre a mamám a nyakamba zúdított egy pohár vizet, pedig nem is én kezdtem a hajcihőt. :evil: Ezt azóta sem felejtettem el. A bratyóm amúgy is mindig piszkált, szekírozott, én meg állandóan vonyítottam. Szegény anyukám!

Hm. Orsi!
Nagyon fain a fiad, biztos a többiek is ilyen szépek!

Kolos Isten éltessen sokáig!
Kép

Alziza!
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ancsika és Imike.
Kép
Peti és a barátnője.
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi!
Nagyon szépek a gyerekek!
Petike már csajozik?
Ilyen szépekből nem elég 3. :lol: :lol: :lol:

Kép
tulipán75

Sziasztok!

Előkerültem, de nagyon el vagyok havazva... végig sem olvastalak rendesen benneteket... :oops:

Alziza: köszönjük a szülinapi fülhúzást! :D

Barbamami: örülök, hogy végre otthon vagytok! :) Remélem komplikációmentes lesz a hétvége (is)!
Dobtam levelet a privát ládádba, és köszi az sms-t... arra is válaszoltam! :)

féltékenység: pszichésen? Hmmm lehet benne valami. Nálunk Danuska folyamatosan bepisil éjszakánként.... de szinte minden éjjel. Eddig vártam, de már nem bírom tovább! Egyszerűen nem száradnak meg a takarók és lepedők ilyen nyirkos időben, és nem győzöm sem takaróval, sem pizsamával... ja, és idegekkel.... nem könnyű minden áldott reggel szó nélkül ágyat húzni, aztán mosni, mint a mosómedve egész álló nap. Persze, tudom, hogy nem direkt csinálja, de nagyon fárasztó már. Elvittem már többször a dokihoz, de mindig elküldött azzal, hogy pszichésen van ez nála. JÁrtunk pszichológushoz is (most ismét kell), de mondtam, most már adjon egy beutalót a laborba. Nézzenek egy fajsúlyt és adjon vm. gyógyszert, mert ez már nem normális dolog szerintem.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bebi?????

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Tegnap megvolt az EKG,és az UH!
Hát,sajnos a helyzet nem változott! :cry: :x
Ugyanúgy nyitva van a vezeték!
Még mindíg várunk!Ha nem nő össze,(márpedig erre már elég kevés az esély)akkor műteni kell,de azt mondja a doki,hogy ez majd csak akkor lesz ha közösségbe megy!
Továbbra is vigyázni kell,hogy bakteriális fertőzéssel járó betegséget ne nagyon kapjon el!
Hát,ez van! :(

Mandala!
Jó hallani Rólad! :lol:

Ildi!
Szépek a gyerekek! :lol:

Hiszti:Nálunk szerencsére nem jellemző!Ha mégis elkezdené nagyon könnyű leszerelni! :)
Egyszer írtam már azt hiszem,hogy az alvásnál próbálkozott pár napi!Aztán elmúlt!
Vendég

KOLOS!

Kép
Vendég

Alziza:

Amikor közösségbe megy???????????? Ezt mivel indokolja,hogy pont akkor lenne a legjobb műteni??
Hát nem tudom.. Attól kezdve,hogy közösségbe megy,jó ideig (ha szerencsétek van,csak egy évig) rengetegszer lesz beteg...

Huh,Mandala,hát nem irigyellek. Igen,ha látja,hogy az ember mérgelődik,annál rosszabb. Olvastam már olyan kisfiúról is,aki 8-9 éves koráig bepisilt.

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Mandala!
A bepisilés nálunk is volt probléma. Én már odáig jutottam, hogy a nagy fiúra adtam pelenkát, mert már nem bírtam én sem tiszta ágyneművel, pizsamával... és persze idegekkel. Éjszaka többször ébresztettük, de magától soha nem kelt fel. Volt amikor másnap nem is emlékezett rá, hogy kimentünk vécére. Egy idő után ebbe is belefáradtunk, mert sokszor már akkor be volt pisilve mire felébresztettem. Úgyhogy pelenkát adtam rá úgy mintha betét lenne, mert már nem lehetett bekapcsolni rajta, és a bugyi tartotta. Ez az amit nagyon elleneznek az orvosok. Már semmi más megoldást nem találtam, mert hiába gumilepedő...... akkor is már elviselhetetlen volt az állapot az ágyában. Több kivizsgáláson túl voltunk, küldtek laborba, hasi uh-ra, de semmi rendelleneset nem találtak. Kitalálták, hogy pszichés, és ezen én tudok csak változtatni. Pszichológushoz nem jutottunk el. Én biztos voltam benne, hogy nem szenved a gyerek szeretethiányban, és nem él terrorban, hogy amiatt lenne, úgyhogy igazából nem is akartam elvinni. Kaptunk egyszer egy olyan gyógyszert, amitől elvileg nem alszik olyan mélyen, de semmi változás. Ugyanúgy nem volt észen, amikor ébresztettem. Ekkor vesegondozóba küldtek, és ott írták fel a Nucotilt. Ez egy orrspré. Ezen kívül figyelni kellett, hogy este ne igyon. A siker 90%-os. Még mindig sajnos előfordul ritkán, de már ez is valami.

Alziza! :( Szegényke :(

Kép
tulipán75

Szia banda!

Alziza, mikor kell következőleg menni? Ezt én sem értem, hogy miért csak akkor műtik meg, ha már közösségbe jár? Nem sokkal nagyobb a fertőzésvelyész?

Pisi: Imikére még mi is éjszakára pelust teszünk, de van olyan regegel, amikor csont száraz. A héten folyamatosan bepisilt délelőttönként, vagy ötször öltöztettem át. Amikor már össze-vissza futkos körülöttem és zagyvaságokat beszél, már tudom pisilnie kell. Azt viszont már elértük, ha megyünk valahova, akkor nem kell pelus. Éjszakára már szívem szerint nem tennék, de a férje paranoiás, én meg állandóan azt mondom neki, hogy majd hat évesen is kell a pelus, mert így szokja meg. Remélem azért nem. Szerintem mindenki csak találgat, ha nagyobb korban a gyerkőc még éjszaka bepislant.

Barbamami, mizu veletek? Napsugár otthon lábadozik már?
Vera? Hol vagy? Csak neeeeem? :wink:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szia Lányok!

Alziza: nagyon sajnálom, hogy nem tapasztaltak javulást! Nem tudom, lehet, hogy már írtad, de hova jártok vizsgálatra? Mi a Kardiológiai Intézetben voltunk Enikővel prof. dr. Kádár Krisztinánál. FAntasztikus nagytudású orvos. Ismered esetleg?

Tulipán: köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. Akkor ismered a dolgot. Szinte szó szerint ez van velünk is. Mi is jártunk pszichológushoz, ahol rendszerint megállapították, hogy a gyerekem szülei... hogy is mondjam... szóval kretének. Jó is az, amikor rendesen a szemedbe mondják, hogy a gyereknek a problémái alapvetően miattad vannak. Én sem hiszem, hogy rossz szülők lennénk, nem verjük, nem bántjuk, nem ordítjuk le a haját, szeretetben neveljük. Oksi, jöttek a tesók, soxor költöztünk, új ovi, új csoporttársak... de hát az élet már csak ilyen... ezen sokat változtatni nem tudtam. Igyekeztem tompítani a dolgot, de hát nem tudok sem tesót szülni, sem költözni észrevétlenül. :?
Azt az orrsprayt egy ismerősöm is használta a gyerkőcnél, náluk cirka 3 alkalom után rendbehozta a gyerkőcöt.

Barbamami: örülök, hogy Napsugár már jobban van. A doktornéninél tett látogatásotok után feltétlen referálj, hogy mit mondott! :) Amúgy ha nem jön be a doktornéni, akkor az a fül-orr-gége szakorvos doktorbácsi akihez mi jártunk a Budaiban, ott rendel Érden. Megadom a mobilszámát. Mondom, ha a másik dr. néni nem válik be ne adj' isten.
Ja, és ha mégsem ültet(het)ed át a tujákat a garázs elől, gondolj rám mielőtt kukázod őket! :) :wink:

Ildi: nekünk is azt mondták, hogy kész halálos ítélet az ágybapisilés leszoktatásánál, ha pelusozol. De ugyan mondja már meg valaki, mi a túrót tegyél???!!! Őrület a lepedő mosás non-stop. De a paplan az igazán gáz. Na, azt mosd ki minden nap....
Van egy pisi ambulancia a Heim Pálban. Sokára adnak időpontot, de mi anno menni akartunk. CSak mire időpontot kaptunk, épp egy ideje nem pisilt be a drágám.. bíztam hátha így marad... hát nem maradt, lehet, hogy újra megnézem a naptárt és időpontot egyeztetek velük. De - lehet, hogy rossz anyának véltek ezért - annyira nehezen veszem rá magam egy újabb "tanfolyamra".... Nem elég a pszichológia heti egyszer, a logopédia heti kétszer, a fejlesztő pedagógia heti egyszer... még pisi ambulanciára is járkáljunk.... mindezt három másikkal a hátadon. Jaj, úgy nem szeretném... hátha van más megoldás is! :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala, jót somolyogtam, amikor azt írtad, hogy nem tudsz szülni és költözködni észrevétlenül. :lol:
Szerintem a gyereknek majdnem mindegy, hogy hol lakik, csak azokkal legyen akiket szeret, és akiktől szeretetet kap. Mi is már annyit költöztünk, de Ancsika mégsem pisil be. Na meg a tesók, van három tesója,- a volt férjemnek is született még egy lánya - de ettől még nincsen törés az életében.
Már én is rettegek attól, hogy ha Imikénél megmarad a beszédhiba, akkor hordhatjuk a logopédushoz. :roll:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Hú!Hát ez egy kicsit hosszú és bonyolult!
Tehát!
Mi a Tűzoltó utcai klinikára járunk!
Miért oda?Azért mert oda küldtek és akkor nem is volt nagyon lehetőségem máshova menni!(De egyébként jó hely!)
Én a II nőin szültem és ez ugye ott van a szomszédban!
Tavaly aug.20-án jöhettünk volna haza a klinikáról.Már készen voltam a bőröndöm bepakolva és csak arra vártam,hogy jöjjön egy csecsemős szólni,hogy mehetek be Zalcsiért!Erre jött is,de azért,hogy közölje mégsem mehetünk haza,mert erős szívzöreje van a gyereknek és majd másnap mentővel átviszik a kardiológiára megnézni,addig is itt csinálnak egy röntgent aztán majd meglátjuk mi lesz!Álltam ott,mint egy hülye és csak zokogtam!Aztán visszahozták a gyereket ,alatta volt egy légzésmegfigyelő!Ennyi!
Én kiborultam,a nővér szólt a dokimnak,Ő járt utána,hogy mi van és Ő magyarázta el!
Másnap egy teljesem új csapat volt a csecsemő osztályon és másik gyerekorvos!Reggel bejött egy csecsemős,és számunkra furcsa módon bemutatkozott,megkért mindenkit,hogy beszéljen a babájáról!(Mandala,Te talán ismered,azt hiszem Tóth Annának hívják)
Amikor hozzám ért mondta,hogy hallott már Zalánról,tudja mi van és kérdezte,hogy velem minden rendben van e?Mondtam,hogy annyira,hogy már tegnap megvolt a záróm!Na azt mondja akkor menjek vele és beszéljünk a gyerekorvossal!
Beszéltünk!Újra megvizsgálták és mivel épp nem volt mentő engedélyt kaptunk arra,hogy mi magunk vigyük át a kardiológiára!
Hát ezért kerültünk a Tűzoltó utcaiba!
Itt kiderült,hogy van egy kamrai sövény hiánya(ami azóta rendbe jött) és,hogy a botallo vezeték nyitva van!

És hogy miért nem most műtik?
Mert addig amíg van egy ici-pici remény arra,hogy összenő,várunk!
Ez katéteres műtét lenne és azt 10 kg alatt nem is csinálják!
Különösebb problémát ez most nem okoz neki!(Egyébként keringési zavarokat okozhat!)És azt mondja a doki,hogy az Ő súlyába ekkora méretű nyílás "belefér"!
Tehát nem sűrgős!Illetve akkor lenne az hogyha folyamatosan beteg lenne!Mert ugye ez ott nyitva van és felszállhatna valami baci!
Ha nem nő össze addig amíg közösségbe nem megy akkor azért kell előtte,mert ugye ott több betegséget összeszedhet!

Hát nagyjából ennyi!

Bocsi a regényért! :oops:
Vendég

Alziza, nemrég a Szentimrés topikban meghalt egy párnapos kisbaba, mert nem vették észre, hogy nincsen meg a fél szíve. Az a pár nap, amíg az életéért imátkoztunk, hát lélekszaggató volt. Gondolom nektek is nagyon rossz volt amikor kiderült, hogy valami nincsen rendben. De legalább azért talán nincsen olyan nagy baj, ha csak évente kell menni kontrollra.
Na pá, holnap négyhónapos oltás, majdnem elfelejtette. :oops: Még jól hogy jött a múlt héten a védőnő és rákérdezett. Holnap érkezik a macsekunk is, hááát nem tudom, meddig bírja nálunk.....valamiért nem fogja őket a hely. Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Ildi!
Hát nem évente,félévente!De valóban,ez nem egy halálos betegség(HÁLA AZ ÉGNEK!)Műteni azért kell,mert ez keringési zavarokat okoz,a tüdőartériával van összeköttetésben és ha így maradna akkor egy életen át gyógyszereket kellene szedni majd amikor már jobban terheli a szervezetét!(pl.:tornaóra,futás stb.)

Milyen macsek?

Ja!Van a kutyiról új képem!
Kép

TÖBBIEK????

És mi van Verával?Eltűnt!
Vendég

Ildi: hát mégiscsak meghalt az a csöpp gyermek? Istenem! Egyébként ezt nem értem... 24. héten szív UH van!!! Hogy nem vették észre?????!!!!!! :roll: Olyan mély fájdalommal olvastam róla a felhívást (talán az iwiw-ben), hogy imára hívnak, hogy már - szégyen, tudom - átugrottam ha a felhívást küldte valaki. Annyira fájt, mindig bőgtem, úgyhogy inkább el sem olvastam. Ez a gáz... bárhol látok, hallok ilyet, mindig bőgök. A Naplóban is mindig van egy-két ilyen riport. Szívbemarkoló.... a férjem mindig kérdezi: mi van pocikám, megint műsort találtál? Mert csak bőgök, folynak a könnyeim.....

Kép

Alziza: hálát adhatsz az égnek, hogy "csak" ennyi! Egyébkéknt viszont nagyon átérzem amit leírtál. Ekkora fájdalmat egy anyának tényleg nehéz feldolgoznia. Velem csak azt közölték anno Danusnál, hogy vm. méhen belüli fertőzés miatt még néhány vizsgálat szükséges nála, de már ennél is úgy kiborultam.... úgyhogy elképzelem mit éreztél Te szegény!!! De csodállak és tudom, hogy nagyon jó, gondoskodó édesanya vagy!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Mandala! Köszi, hogy kerestél. Ház ügyben vagyok még a mai napig is elhavazva. Annyira, hogy tanulni már nem is jut időm. Vizsga időszakban meg majd a fejemet fogom a falba verni mérgemben.

Alziza! Szurkolok nektek. Remélem minden rendben lesz. Néha olyan szemetek a kórházba. Pont amikor az ember fél és nem tudja mi a baj duplán kéne a segítség és támogatás.

Hiszti! Nálunk is van bőven. Bianka nagyon hisztis. Igazából semmi sem segít. A hidegvíz elég sokkoló a gyerek számára. De valamilyen szinten használ. Szerintem a szobába zárás sem jobb. Ugyanolyan traumát okoz az ő kis lelkének. Én többnyire, a nem veszek rólad tudomást című színdarabot adom neki elő. A hisztik mennyisége így sem csökken csak éppen rövidebb ideig tart.

Pisiléshez nem tudok sokat hozzá szólni. Nem lehet tudni mitől van, hogy egyik-másik gyereknek így elhúzódik. Nálunk az öcsém volt ilyen. Már középiskolába járt mikor végre abba maradt. Amúgy a családomba több ilyen is volt. Bius is bepisil alvásnál. Pedig napközben olyan szépen és hamar abbahagyta. Azt nem tudom mi lesz vele az oviba a délutáni alvásnál???

Kellemes napot!!!

Kép
Kép
Kép
bebi

Bebi: de jó hogy itt vagy köztünk ismét!!!!!

Én is rohangálok. A hülye OTP szívat de nagyon! Már az agyamra megy!Mintha más dolgom nem is lenne, mint velük levelezni, órákat ücsörögni a bankfiókban, és másfél órán keresztül tartogatni a telefonkagylót, amíg végre valaki felvilágosítást ad... helyesebben azt mondja, hogy érdeklődjek úgy két hét múlva..... eldurran az agyam tőlük!

Ne menjetek az otp-hez!!!! Senki-senki-senki-senki!!!!!!!! CSak ha alacsony a vérnyomásotok, mert garantáltan feltornázzák úgy 200-ra! Nálam sikerült... ma is voltam náluk, azért ilyen frissek az élmények ismét! Nem baj, minden csoda 3 napig tart... holnapra megnyugszom.

Megyek mert Gergely úrfi felébredt, vonszolja a plüsskutyát maga után.... :)
Mesi meg elkezdte a leeeeeeee-t mert éhes... :)

Puszika!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Háj!

Megvolt a négyhónapos oltás, igaz már majdnem öt hónapos. Na nem is csinált belőle gondot a doktornéni. Elvicceltük, hogy milyen gondatlan szülő vagyok. :roll: :oops: 8)
Képzeljétek, 8 kg a drágaságom! Hosszt most nem mértek. Ma egy kicsit bővítettük a repertoárt és egy fél banán lecsúszott Petikének.

Igen, a macska. Majdnem elfelejtettem! Kb. annyi idős, mit Petike, fekete, nagy sárga szemekkel. Nagyon barátságos, kis felfedező, de nem az a minden áron szabadulni akaról. Remélem ő megmarad a háznál, és nem tűnik el a fekete lyukban, vagyis a fészerből.
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Hát ma pocsék napunk volt.
Délelőtt telefonált a férjem,hogy amíg felmért valahol,a parkolóban úgy összetörték a kocsinkat,hogy a lökhárító egy része leszakadt. És persze sehol senki,csak a törött kocsi várta..
Na,miután ezt elmondta,mentünk volna sétálni. Csak a kapunk mindig be akar csukódni,úgyhogy az egyik kezemmel fogni kell,amíg kitolom a babakocsit. Ezalatt a Peti kislisszolt,és hát ilyet még sose csinált,elkezdett rohanni. Rohantam utána,de nem állt meg,kirohant az úttestre. És előttünk nagy forgalom van,mert az egyik központi út fut előttünk. Hát azt senkinek se kívánom,amikor rohan a gyereke után,látja,hogy az úttest felé rohan,jön mindkét irányból egy-egy autó úgy 40-50-nel,és azt is látja,hogy a gyerek ráfut az útra. ÉS NEM ÉRI ADDIG UTOL!!
Nagy fékcsikorgással mind a kettő autó megállt,és az úttest közepén értem utol a fiam.
Hát ahogy lehoztam az úttestről,elkezdtem remegni,zokogni, minden bajom volt. Egész nap semmi étvágyam nem volt,csak gépiesen raktam magamba valamit. De még most is görcsöl a gyomrom.
Anyu a kapuban állt,nem is tudott volna persze csinálni semmit,de nem bírt megszólalni. Szegény,ő is teljesen leblokkolt.

Hát ilyen napot soha az életben nem akarok mégegyszer.
És hálát adok a Jóistennek,hogy szépen alszik az ágyában az én kis kutyafülü aladárom..
De kell még pár nap,mire ezt kiheverem..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Barbamami!
Hát ez tényleg nem mindennapos izgalom. Borzalom lehetett. Sajnos ezeket a stresszes helyzeteket nem igen tudjuk elkerülni ennyi gyereknél. Képzeljétek! Mi a középső fiamat hagytuk el a BNV-n amikor 5 éves volt. :oops: Az volt a baj, hogy úgy vigyáztunk rá, hogy hol a férjem, hol pedig én fogtuk a kezét felváltva. Így aztán valahogy nem volt gyanús, hogy senki nem markolássza a kezemet. kb. 15 percig kerestünk a gyereket, mire a hangosbemondóba hallottuk, hogy egy 5 éves kisfiú keresi szüleit. Gondolhatjátok, hogy egy örökkévalóság volt az a negyed óra. Na ezt sem kívánom senkinek. Nem is tudom elképzelni milyen az, amikor napokig, és még tovább esetleg nincs meg egy gyerek. Szerintem az egyenlő a diliházzal. Addig azt hittem, hogy mi tudunk vigyázni a saját gyerekünkre, hát azóta sokkal-sokkal jobban figyelek. Ezek a kismanók nagyon kiszámíthatatlanok.

Ildi!
Hogy viselkedett Petikéd? Mert az enyémek akkor aztán egyáltalán nem voltak férfiak, úgy sírtak szegénykéim. Én nagyon nem szerettem az oltásokat. Tuti, hogy mire a rendelőbe értünk, addigra már édesdeden elaludtak a babakocsiban, és már azért elkezdtek ordítani, hogy levetkőzünk, aztán utána meg a szurkálás, és egyéb macerás torokbanézős dolgok meg teljesen kiakasztották őket. Kész művészet volt őket visszaaltatni.

Alziza!
Nagyon helyes a kutyuska.
Sajnálom Zalcsika esetét. Ha nem is életveszélyes a dolog, de egy anyának épp elég bármilyen kis probléma ahhoz, hogy agyonidegeskedje magát. Nagyon rossz lehetett, amikor megtudtad. Biztosan rendeződni fog a későbbiekben, ha máshogy nem akkor orvosi beavatkozással, és nem kell neki egy életen keresztül gyógyszereket szedni, és ugyanúgy rohangálhat, mint más gyerek.

Kép
tulipán75

Barbamami, hát ez tényleg iszonyú lehetett! Még jó, hogy időben észlelték az autósok a Petit és nem ütötték el. Most már nyugodj meg, dőlj hátra, és olvasd el, én hogyan kerülöm el ezeket a helyzeteket. Szóval, ugye elég nehéz nekünk is közlekedni, babakocsival és Imikével gyalogosan egyszerre. Egyik héten muszály volt benennünk a városba, mi egy kicsit messzebb lakunk a belvárostól, kb. 10-15 perc busszal. Elég sokat agyalogtam rajta, hogy hogyan küszöböljem ki, hogy Imike ne szaladjon ki a kocsik elé. Egy meredek lépcsősoron kell felmennünk, hogy az úttesten átjutva a buszmegállóhoz jussunk. Nekem ugye két kézzel kell megfogni a babkocsit és akkor még ott van Imike is, valakinek az ő kezét is fogni kellene.

Erre én kitaláltam, hogy a babakocsinak van egy heverede, amivel a vállamra lehet akasztani. / ez egy sport kocsi, pont a buszozás miatt vettük, mert a bergont képtelenség egyedül feltenni a buszra. / Na szóval ezt a hevedert szoktam odakapcsolni Imike övbújtatójához, és az én övbújtatómhoz, így csak addig tud elmenni, ameddig a heveder engedi. Lehet állítani is, amikor egy kicsit szabadabbra akartam engedni, akkor kb. egy méterre tudott tőlem eltávolodni. Kicsit olyan benyomást keltettünk, mintha kutyát sétáltatnék, de engem aztán nem érdekelt, így legalább biztosan nem szaladt el tőlem. Amikor meg a lépcsőn vittem fel a babakocsit, akkor a hevedert a kocsihoz csatoltam, így nem zavart a mozgásban engem. Egy kicsit nehéz volt az egyik nap, mert pont jött a busz, és akkor viszont gyorsan le kell csatolni a hevedert, hogy fel tudjam tenni a buszra Imikét, máskülönben rövid lenne. :roll:

Ma is így megyünk Ancsika elé, remélem most is beválik.
Ha esetleg ismételtem volna magam a sztorival, akkor elnézést, de legalább elmékeztetőül szolgált! Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Tulipán, hááát szerintem nincsen olyan gyerek, aki ne üvöltene, amikor kilukasztják a bundáját. :lol: Böcsülettel sikított Petike is, na meg amikor a szájában azzal a sz@r fa spatulával elkezdett a doktornéni nyúlkálni, szegény még öklendezett is. Mondtam is, hogy nem most evett! 8) Ez nálunk is így szokott lenni, hogy szuri előtt alvásból hirtelen ébreszteni kell, szegény azt sem tudja hol van. Nem volt lázas szerencsére, éjszaka többször is megnéztem a homlokát. Eddig mindig úgy csináltam Ancsikával és Imikével is, hogy rögtön beadtam nekik a lázkúpot, de most valahogy mindent máshogy csinálok. Szerintem azért, mert nincsen akkora szülői kontroll, és nem kényszeresen cselekszem. Úgy néz ki kezdek felnőni. :P :oops: 8) :shock:
Na csúszok mosogatni.... Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Na végre!
Termeltetek rendesen!Így kell ezt csinálni! :lol:

Barbamami!
Hát ez nem semmi!
Elhiszem,hogy levert a víz!

Bebi!
Rég voltál itt!Jöhetnél gyakrabban! :P

Mandala!
Nem irigyellek az OTP miatt!

Ildi!
Jó a csigád!!! :lol: :lol:

Írhatnátok nekem a szocpolról!
Mikor,hogyan,mennyi idő stb.!Köszi!
Vendég

Sziasztok!

Na,ma jobb kedvem van.. :)

Bebi:
Jó hogy végre jöttél!! Én is hiányoltalak,csak már valamivel előbb.. :D

Mandala:
Felolvastam a páromnak a férjed reakcióját. Akkorát nevetett!
Én dettó ilyen vagyok,nekem elég,ha valami romantikus filmet nézek,máris folynak a könnyeim.Ha van valami pityergős rész,a férjem csak rámnéz vigyorogva,és szó nélkül odanyújt egy zsebkendőt. Ilyenkor már nevetni szoktam,hogy hagyjon már bőgni :D

Alziza:
Mi a Takarékszövetkezetnél igényeltük a szocpolt. Érdemes több helyen megkérdezni,mert itt pl. csak 10%-ot tartanak vissza a lakhatási engedély megszerzéséig,az OTP-nél 25-öt.
Ha jól tudom,a CIB bankban 60 nap az elbírálás,itt 30 volt.
Jó sok papírt kell összeszedni,meg főleg számlákat,de ha megvan minden,akkor elég gyorsan lebonyolítják.
Ha érdekelnek a számok,mármint hogy hány %-ról kell számla, meg ilyenek,leírom priviben..csak nem akarom nyújtani ezzel a topicot.

Tegnap voltam a Napsugárral a homeopátiás fül-orr-gégésznél.
Hát az anyagi része húzós.. DE.. Csinált tegnap mágnesterápiás kezelést,meg lézeres akupunktúrát,összesen 10 ilyen alkalmat kell ebből végigcsinálni. Mondta,hogy azonnal nem csinál csodát,de ahhoz képest,hogy 2 hete folyamatosan,és tegnap is egész nap köhögött a Manó,a kezelés utántól nem köhög :shock: :shock: .
Pedig abbahagytam az asztmagyógyszert,mert szteroidok vannak benne (ezt mondjuk tudtam),és azt mondta,ezek olyanok,mint egy kábítószer. Hozzászokik a szervezete,és akkor is kell szedni,ha nincs tünet.
Na,hát majd meglátjuk,mi lesz.. De túl sok választásom nincs, mert a "sima" orvosok nem tudnak mit csinálni vele azon kívül,hogy telenyomják antibiotikummal. Tegnap már minden kijött szegényből..

Egyébként azt sem tudtam,hogy az asztmagyógyszer szteroidjai is okozhatják a hyperaktivitást..,ami hát nála igencsak jelentkezik.

Ildi:
PONT EZT javasolta tegnap a párom,hogy vegyünk a Petinek egy sétáltató gyerehámot!!! Viccen kívül..

Rakok fel képet..
Peti legújabb húzogatós játéka, az apja féltett világító billentyűzete
Kép Kép

És az én két kicsi tündérem
Kép

Napsugárról most nincs kép...,de majd róla is rakok.. :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Ildi,tényleg jó a csiga! :D
Megkaptad már a jegyzeteket? :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Kép

IGGGEEEEEENNNNNN!Meg van a cucc! Belenéztem, vagyis átnéztem, szerintem az Isten lábát fogtam meg veled!Ja, és képzeld, én is olyan virágos csomagküldős képekkel borítottam a füzeteimet, anno középiskolás koromban! :lol:

Na, Napsugár megkapta a babát? 8)

Olyan séta hámot én sem hordanék, ha csak Imikét kéne kísérgetnem, de így ma is bevált, jött is a busz nemsokára, ahogy felcipeltem a babakocsit a lépcsőn. Már vagy az ötödik lápcsőfokon járunk, csak mondom magamban, de nehéz most ez a kocsi! :roll: Hát én....., látom, hogy nem engedtem a hevederen, és szegény Imikét is szinte emeltem, vagyis a fél oldalát. :oops:
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Barbamami: hát, nem is tudok mit mondani! Ez nekem is állandó parám... Láttad a fotókon, hogy pont a kertkapunk előtt megy egy úttest. Nem nagy a forgalom, de aki itt közlekedik, az nem megy mindig lassan. Ráadásul ha kilépsz a kapun, máris az autók előtt =
(alatt) vagy.... borzalom. Erre még kitalálunk valamit.
Néhány napig még biztos rosszul érzed majd magad. Amikor velem hasonló (persze nem ennyire komoly!!) történt, soxor jutott eszembe, és akkor görcsberándult a gyomrom. Olyankor mindig tudatosan és főleg gyorsan eltereltem a gondolataimat, és mihelyt tehettem magamhoz húztam a kis bestiát. Megnyugszik majd a lelked, meglásd!

Ildi: én is gondolkodtam már a gyerek-kikötős módszerről. :) Én úgy csinálom, hogy a babakocsit a hónom alá csapom miközben Danikát megkérem, hogy maradjon szorosan mellettem és fogja Encsi kezét, akit meg arra szólítok fel, hogy fogja a babakocsit (segítsen vinni.... jah!), a "szabad" kezemmel meg fogom Gergő kezét. Kész burleszk film vagyunk... így halomban közlekedni azonban nem épp egyszerű, mert nehéz kiférni a kapun, a lépcsőket már nem is említve... a gyerekek tempóját követve amolyan csigamódon vánszorogni fel a lépcsőn (mert hisz szegénykéim nemigen bírnak gyorsabban azokkal a csepp lábaikkal), miközben a karod leszakad... a csípőm olyan, mintha összerugdostak volna... ugyanis arra támasztom a babakocsit... esküszöm egyszer lefotóztatom magunkat.... elég hátborzongató látvány lehetünk... :D

Tulipán: mi is veszítettük már el a gyereket.... :) :oops: Gergőt, amikor kint voltunk a Libero napon. Vadásztam a pecséteket a libero útlevélbe, apa meg szurkolt nekem.... közben Gergő elunta.... mire jó a hangosbemondó???!!!! :wink:

Alziza: helyes a kuttyod! Az avataramon látod Mandalát? Akkor ő 8 hetes volt... a kis bestia! Most már 70 kilós! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vera :?:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala, hát el is mosolyodtam, ahogy olvastama soraidat. Ahogy elképzellek, a három csemete és te a babkocsival, ahogy szép lassan haladtok a lépcsőn, neked már dülled a szemed és biztatod a gyerekeket, hogy szedjék gyorsabban a lábukat!

Azt még nem is írtam, hogy Imike elaludt hazafelé a buszon. Olyankor már tele van a busz és hiába szállunk fel a vasúton üres buszra, mire hazaérünk, már digig van. Ancsi és Imike a busz elején ült le, én meg a közepén álltam a babakocsival. Imike menetrendszerűen elaludt a buszon, Ancsi lehozta a buszról és a lépcsőn, de már majdnem elejtette. Peti már a buzson is ordított, mert nem ment elég gyorsan! Leértünk a lépcsőkön, aztán kicseréltük a fiúkat, mert most rutinos voltam, és vittem a hordozókendőt, így Petit a kendőbe tettem. Imikeét meg a kocsiba és irány hazafelé. Ilyenkor mindig úgy érzem magam, mint a sátoros cigányok, ugyanis a Peti a hasamon, a hátizsák a hátamon, hát elég szerencsétlenek voltunk. Mondjuk mindig így nézünk ki, ha útra kelünk, főleg, ha hosszabb útra. Kép

Na csúszok, közkívánatra..... Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

És még helyesen sem tudok írni! Kép
Kép Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi: mindig megnevettetsz! Annyira jó olvasni Téged! Belevaló csajszi vagy ám Te is, hallod! :) De mondd már, puhány macák vállanának ennyi porontyot? :)
Jó éjt kislány!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala, szerintem humor nélkül nincsen normális élet. :lol: Sokszor az önirónia segít át a legnehezebb dolgokon! :roll: Kép

Most hívtam az előbb az Önkormányzatnál egy osztályvezető fószert, aki a használaton kívül lévő ingatlanokkal foglalkozik, óvodaügyben. Már beszéltem vele jó pár héttel ezelőtt, és már akkor is azzal traktált, hogy vegyük meg az épületet. Na most megint előállt a nagy ötletével, és hogy én most és azonnal nyilatkozzak arról, hogy mi a számdékom. Na én aztán nem hagytam magam elbizonytalanítani, mert a múltkor mondta nekem, hogy meg is lehet nézni, és tulajdonképpen nekik ez az ingatlan nem ér semmit, mint óvoda. Most meg azt mondta, hogy azt azért mégiscsak tudom, hogy van-e rá 30 Millió Forintom, vagy sem? Na ekkor még a lélegzetvétel is nehezemre esett, pedig születésem óta jól működök. Kérdeztem tőle, hogy akkor ennyi az ára? Á, nem csak ő most mondott egy összeget. Ja köszi. De tulajdonképpen, akkor ez most neki, zsákbamacsak, hogy megveszem-e, vagy sem. Én mondtam neki, hogy mivel nem én döntök egyedül, és látni is kellene az ingatlnat, mielőtt bármit is mondanánk, ezért lehet, hogy zsákbamacsaka a részünkről, de az eladó részéről is az, ha látatlanban kell döntenünk. Teljesen hülyének nézett. De annyira látni óhajtottam, hogy adott egy másik tel. számot, egy nőt, akivel majd megtudom beszélni a vizitálást. :roll:
Amúgy nem is akarjuk megvenni, legfeljebb bérelnénk! Persze, ha megvennénk, akkor nekünk kellene kifizetni az értékbecslést, az átírást...stb... :roll:

Na megyek a csecsevőm felébredt! Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Sziasztok!

Barbamami!
Hát persze,hogy érdekelnek !Akkor jöhet a privi,ha lesz udőd!Köszi!
Illetve nem is csak a számok hanem az egész!Onnantól,hogy a kezedben az építési engedély! :lol:
Remélem Napsugárnak tényleg bejön ez a kezelés! :lol:

Mandala!
Hát igen!Nem kistermetű kutyák!Az unokahúgomnak volt!Hát hatalmasra nőtt és úgy örült,hogy felugrált! :shock: Mindenkit a falhoz kent!
Vendég

Alziza: ja, és nyálzanak... nem is kicsit... :lol:

Ildi: ne hagyd magad! Még palimadárnak néz! Nekünk ugyan nem ér egy fityinget sem, ráadásul még az ingatlant is rendben kell tartanunk, kvázi csak kiadásunk van vele, de te anyukám fizess nekünk 30 millát és még örülj, milyen jó üzletet csináltál! :evil: De azért ez az "elszólás", hogy nekik nem ér semmit az ingatlan, a Te malmodra hajtja a vizet... :)
A magánovin én is gondolkodtam. Nem rossz üzletnek sem ám! Itt nálunk kész vagyon egy magánovis gyermek "fenntartása"... Körül néztem anyósomék környékén is, meg itt Sztendrén is. Hát, nem kevés amit fizetned kell... és akkor még azt is oldd meg, hogy csak fél 8-tól fogadják a gyerekeket és fél 5-kor már el kell vidd, különben óradíjat számítanak fel. És ha szünet van és bezár az ovi, pl. télen 2 hét síszünet (gondolják, hogy újgazdagék akik megengedhetik maguknak, hogy a kölkeik magánoviba járjanak, síelni járnak.... ), szóval a (nyári) szünet idejére is fizetned kell... milyen rendesek, mert akkor nem 50 ezer/ hó, hanem csak 20 ezer.... persze akkor otthon van veled a gyerek... két hónapra bezárnak... de a 20 rugó/ hó az cseng nekik.... :shock: :shock: :shock: Ez azért sokkolt egy kicsit.... de mondom, ha lenne rá pénzem, nem biztos, hogy nem nyitnék egyet.... sok ötletem lenne, és nálunk, a mi ovinkban tuti dolguk lenne a gyerekeknek!
Most más f.....val verem a csalánt, de Barbamami segít tuti gyönyörűséget varázsolni az ovidból ha összedugjátok a fejeteket. Ti ketten sztem fantasztikusak lennétek... hadd legyek gyerek és hadd járjak oda oviba.... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

körül néztem = körülnéztem... :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Ildi:
Nagyon tetszett neki a baba! :D Bár most teljesen el vagyok keseredve,lehet,hogy én alkalmatlan vagyok a gyereknevelésre.. Mert Napsugártól egyszer megőrülök. Hogy valaki 6 és fél évesen ilyen arrogáns,akaratos és szemtelen legyen? Hát le vagyok döbbenve.
Ma épp néztem az orvosi rendelőben,hogy volt vagy 3 olysmi korú kisgyerek,mint a Peti. Mindegyik szépen beszélgetett az anyukájával, könyveket nézegettek.. Az én Petim nem is hajlandó beszélni,viszont ha valami nem úgy történik,ahogy ő akarja, csapkod,üvölt,visít...
Hát én valamit nagyon elrontottam.... :( :( :( :(

Alziza:
Teljes szocpolt akartok igényelni,vagy felet? Mindjárt etenem kell a BOgit,de majd még írok neked... :D

Tényleg, VERA HOL VAGY?????????????????????????????????????

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Barbamami!

Fél szocpolt!
A múltkor írtam Neked azt a grafológus "izét",csak aztán nem reagáltad le!
Nem érdekel?Szerintem sokat segítene!A barátnőm így egy csomó mindent megtudott a gyerekről amiket nem is sejtett!
Vendég

Sziasztok lányok!
Na én ezt nem értem, hogy csináltátok, pedig tegnap írtam, és már mára annyit írtatok, hogy nem tudom követni. Nagyon jópofákat írtatok, a gyerekekkel vonulás tényleg kész művészet. Én is már elképzeltem, ha meglesz a babucim úgy fogunk vonulni az utcán, mint a batyus cigányok. Ha több gyerekkel és babakocsival kell buszoznom én állandóan tiszta ideg vagyok. A nagybevásárlás kész idegölő, ha mindet magammal viszem. Pedig a 13 éves még segít is a pakolásnál, de addig is a marakodásukkal szétidegelnek. Őrület, hogy mennyire szekálják egymást.

Képzeljétek! Anyósom érdeklődött, hogy mozog-e már a baba, én meg mondom, hogy persze, naponta többször érzem. Erre ő: akkor biztosan fiú lesz. Na mondom, miért a lányok talán nem mozognak? Na ez a különbség az anyuka és az anyós között, hogy az anyum mindig azt mondja, hogy biztosan kislányod lesz kislányom, mert tudja, hogy azt szeretnék. Persze anyósom is tudja, de ő azért is azt mondja, hogy úgyis fiú lesz. :twisted: :twisted: :twisted: Pedig jóban vagyunk.

Tényleg fiús-lányos anyukák!
Van ebben valami hogy a fiúk többet, vagy erősebben mozognak mint a lányok?

Kép
tulipán75

Kép

Barbamami, most előbb hozzád szólok! :shock:
Szerintem is érdemes lenne megkeresni azt a grafológust, hátha tényleg van valami, amit Napsugár sem tud elmondani neked. Az is lehet, hogy már beindultak nála a hormonok. Volt ilyen Ancsinál is, most ha megköveztek akkor sem tudom megmondani pontosan hány éves korában jött ki rajta, de valami borzalom volt. Azt hiszem másodikos volt, még laborban is voltunk, és akkor mondta a háziorvos, hogy látja a vérképén, hogy beindultak a hormonok. Szóval ezt az időszakot mondják kis kamasz kornak. Flegma, visszabeszél, trehány... ez nálunk is megvolt. :roll:
Az meg, hogy a Peti nem ül melletted és nem társalog irodalmi angolul, az nem baj, és ne ess abba a hibába, hogy a másik gyerekéhez hasonlítod a tiedet. Ancsika mindig is visszafogott gyerek volt, nem szaladgált, mindig a felnőttek társasága vonzotta, de perzse a gyerekekkel is jól elvolt. Én meg állandóan azt moondogattam magamban, hogy szegény milyen rossz neki, hiszen nincs is gyerekkora, nem mászik fára, nem szaladgál el tőlem. Aztán elfogadtam olyannak, amilyen, ő tipikus megfigyelő, és ha valami igazságtalanságot lát szóvá is teszi. Igazi vezér, de nem az a vérlázító modorú. Kép

Alziza, mi is fél szocpolt igényeltünk, vagyis a fiatalok otthonteremtési támogatását. Amikor Petike megszületett, az ő részére is kértük a folyósítást. Hú de nehezen szültem meg ezt a mondatot. :roll: Kíváncsi vagyok mikor számolják ki az új törlesztő részletet, mert amikor ide kölktöztünk, és áthoztuk a terheket, a szocpolt egy év után jegyezték át. De csak azért, mert minden héten telefonáltam, hogy hogy áll az ügy. Mondjuk nem is az OTP- mullott, hanem a Kincstári Vagyoni Igazgatóságon! :twisted: Akkor tudtam meg, hogy kismama vagyok, és még azzal is megfenyegettem őket, ha elvetélek, beperelem őket gondatlan veszélyeztetésért. Kép

Mandala: Itt Szolnokon van egy magánovi, egy négyemeletes panel épületben. Háát, ahogy hallottam, nem valami luxus körülmények vannak, de van sószobája a pincében, és még medencéje is. :!: Kép Gondolom van neki úszómesteri tanfolyama, és minden alaklommal megy a nőgyógyászhoz hogy nincsen semmi baja. Mert egy uszodában így kell csinálni, vagyis ha te akarod babaúszásra hordani a gyerkőcöt. Na meg ha nincsen, akkor el tudom képzelni, ahogy áll a medence szélén és halássza ki a gyerekeket. Itt 30 rugót kell fizetni de nem tudom milyen szolgáltatások vannak plusszban.
Én a saját ovimat úgy képzelem el, hogy a falon saját kézzel festett meserészletek vannak, sok-sok könyv és kis sarokok kialakítva ahol lehet főzőcskézni, fodrászkodni, babázni, kb. úgy. ahogy mi játszottunk annak idején. Szerintem a szülők többsége sem igényelne többet, már aki nincsen annyira elszállva. A havi összeg sem lenne horribilis, nem meggazdagodni szeretnék belőle, hanem valamit továbbadni magamból, hogy tényleg öröm legyen nekik az a három év és még húsz év múlva is könnyes legyen a szemük, amikor találkozunk és büszkén mondhassák a gyereküknek, hogy Ildi néni volt az óvónénim, akit úgy szerettem! -Ez egy szép körmondat lett.- Torgyán papa is megirígyelné!
Kép

Tulipán, nekem már régen volt csajszi pocakom, de szerintem ez nem is mérvadó!
Kép

Holnap suli, ne féljetek, szombaton jövök Kép és Kép aztán megyek.....

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Alziza:
Azért nem reagáltam a grafológusra,mert bár jó ötlet,de most egy darabig a fülem is kétfelé áll a homeós kúrától.. Viszem-hozom (meg persze ott vagyok vele),és az anyagi része :roll: . Na ez egyenlőre még sok is.
DE nem köhög!!!! És jól van!! Emberek! Hát ez mindent megér..

Ildi:
Ez a reklamációs iroda.... Akkorát nevettem!!Tiszta lökött egy csaj vagy :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!
Barbamami! Neked is köszi, hogy hiányoltál. Sajnos olvasni sincs mindig időm. Bocsika. Nem semmi, ami veletek történt. Én tuti infarktust kaptam volna.

Mi sorházat veszünk. Ami nem éppen a legjobb megoldás, de egyelőre megteszi. Pár év múlva talán veszünk egy nagykeretes igazi házat. Ami viszont nagyon jó, hogy zsákutcában van. Szocpolt és hitelt is a raiffeisen banktól veszünk fel. Mondjuk nekem majdnem minden bankban van egy ex kolléganőm tehát remélem nem lesz túl nehéz dolgom.

Mandala! Nagyon szépek lehettek amikor közlekedtek. Ilyenkor azt mondom: Jó, hogy Reni egy kicsit nagyobb a többinél. Na meg nem is igazán közlekedek sehol kocsi nélkül. Kocsit hozzá nőt már a seggem.

Ildikó! Tényleg mindig megnevettetsz mindenkit. Ezért öröm titeket olvasni. Főleg, hogy mostanában sokat gondoltam arra vajon nem egy cselekedtem rosszul. A ház miatti macera miatt kicsit el voltam kenődve.
Nagyon jó ötlet a magán ovi. Bár csak én is ilyen bátor lennék, mint te. Ne hagyd magad átverni. Ha nekik nem ér semmit akkor ne adj érte semmit, még akkor is jól járnak nem kell nekik tovább gondozni.

Rólunk is pár szót: Bius éppen TOROK GYUSZIS, rettenetesen nyűgös. Botond jól van, szegénykém olyan jól viseli, hogy alig jut rá időm. Bezzeg a másik kettővel mennyit babáztam meg játszottam. Azt tudnám nektek, hogy jut mindenre időtök. Pedig olyan rendes férjem van: sokat segít és nem várja el, hogy kész pi…a meleg málé várja. Kiveszi a részét a gyereknevelésből is meg a házi munkából is. Mit csinálok rosszul???

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
bebi

Sziasztok!

Barbamami!
Köszi a privit megkaptam!
Már az is segítség,hogy írtad a takarékszövetkezetet,mert mi élből nagy bankba mentünk volna! :roll:

A fél szocpol 1.9 millió.Tehát akkor elvileg ezt kell levonni a költségvetésből és a többiről számla?
Na mindegy majd berobogok a Kápolnásnyék és Vidéke tak.szövbe!Az van itt közel!
Köszi-köszi! :lol:

ILdi!
Esetleg Te tudod mennyiről kell számla?

Bebi!
Hát azt hiszem nem jut mindenre időnk! :lol:
Ez van!Majd ha nyugdíjasok leszünk akkor esetleg magunkra is jut! :roll:
Vendég

Ja!
Nem is mondtam milyen jól indult ma a napom! :roll:
Tegnap marha későn feküdtünk le,mert Alex este 22.30-kor ért haza!(Bad Gleichenbergben voltak kirándulni,a Styrassic parkban)
Reggal viszont korán kellett kelni,mert hát suliba kellett menni!(nem értem miért nem engedték nekik el ezt a napot!? :roll: )
Na,tehát elkezdtem mosni miután elhúztak suliba!Egyszer csak megyek ki és ömlik a fürdőszobából a víz!Elfelejtettem a csövet beakasztani!(itt anyunál nincs bekötve a falba).
Most várom,hogy jön e az alattuk lakó,hogy esetleg elázott! :roll: :oops:

Éreztem már reggel,hogy ez egy sz@r nap lesz!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?