2003.06.13 19:03
2003.06.13 19:26
de ami múlik,nem késik,ugye?!?!
Ez fantasztikus!
A hatása úgyis inkább csak pszichés szerintem,bár lehet,hogy most ezért megköveztek,hogy ezt mondom. Én ugyanolyan dolognak tartom,mint a terhességi csíkok elleni krémet.Ha használod,ha nem,akkor is ugyanúgy megrepedhet a bõröd.

2003.06.13 19:29
de ami múlik,nem késik,ugye?!?!
Ez fantasztikus!
A hatása úgyis inkább csak pszichés szerintem,bár lehet,hogy most ezért megköveztek,hogy ezt mondom. Én ugyanolyan dolognak tartom,mint a terhességi csíkok elleni krémet.Ha használod,ha nem,akkor is ugyanúgy megrepedhet a bõröd.

2003.06.13 19:37
2003.06.13 19:58
2003.06.13 20:03
A profilodat amint tudom megnézem
Nagyon sok örömet kivánok Emmához
Tényleg hihetetlen, hogy itt tartunk és fõként az, hogy elsõre sikerült a lombik-program

Még szinte fel sem fogtuk a dolgot, nagyon Boldogok vagyunk és örülök, hogy a jóslatok ellenére is mindkét baba él és erõs
Tényleg fantasztikus
2003.06.13 20:05
2003.06.13 20:08
9
10
Janka 3120g 2003.06.12. ( - 12 ) nap
Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap 2003.06.13 20:11
2003.06.13 20:15
Én reggel úgy megörültem az esõnek.Itt kb.fél órát eshetett(legalábbis én ennyit vettem észre belõle),de nagyon élveztem a kicsit hûvõset.Aztán jött a kánikula
Na de ez van,ugye ez nem kivánságmûsor
Kedves vagy,hogy eszedbe jutottam
Én még most sem tudom csillapítani az étvágyamat málnaügyileg,így holnap biztosan megint vennem kell a piacon pár dobozzal
De jó,hogy azért már te is ettél
Legalábbis nagyjából
Én ha jól emléxem rád,akkor néha láttalak a Margit Kórházos topicban.Szívbõl gratulálok a két porontyodhoz,nagyon szurkolok neked is,és a két babucinak is!Vigyázzatok magatokra,pihenj sokat!Amúgy mi két nap híjján egyidõs pocakosok vagyunk,és még egy kórházban is fogunk szülni
Milyen jó lenne,ha együtt feküdhetnénk a kórházban,legalább lenne ismerõsöm
De természetesen azt kívánom neked,hogy húzzátok ki a kiírt idõpontig!
Nicki is egy kicsivel elõbbre van kiírva mint mi,talán õ is csatlakozna hozzánk
Elõre legfoglalhatnánk magunknak egy három ágyas szobát

Tudjunk már egy jó hûvõset aludni éjszaka
2003.06.13 20:53
Megkönyörültek rajtunk az égiek is, küldtek egy kis finom északi szelet, úgyhogy most mégiscsak vidáman fõzzük azt a lekvárt.
2003.06.13 21:28
Én már mindent összekészítettem, már csak takarítgatok, hogy ne hagyjak itthon a páromnak sok munkát.
2003.06.13 23:12

Már úúúúgy vártam,hogy Te is gyere, tudom vannak még akik halogatják az átköltözést ide a topicba! Mégegyszer gratula neked, föleg a duplázáshoz!
(nem akarok kötözködni, de Zsófi nem a heteid számát kritizálta, hanem a kiirás hónapját, amit 13-nak adtál meg...erre irta, hogy inkább 12. hó
)

2003.06.13 23:34

) 2003.06.14 07:19
2003.06.14 08:15

2003.06.14 08:22
2003.06.14 10:42
, így egy kisebb lakásátalakításba fogtunk. Gáz, víz- és villanyszerelõk tömegeltek a léakásban, ill. 28-án már "csak" a gáz-vizek
, mikor is Ármin déli elaltatása közben hirtelen azt éreztem, hogy hopp, folyik a magzatvíz! (Ez az érzés nem volt ismeretlen, mert Árminnal is így kezdõdött másfél éve: a víz folyt, fájás egy szál se). Szóval, kirohantam ugyan a WC-re, hogy megbizonyosodjak a dologról, de igazából nem nagyon kellett bizonygatni, egyértelmû volt. Amitõl elkeseredtem, részint a mesterek ottléte miatt, részint meg azért, mert szerettem volna, ha klasszikus módon fáûjásokkal indul be a szülés és nem kell indítani. (Árminnal kellett, mert egyáltalán nem jöttek a fájások 36 óra múltán sem) Valamint aggódtam még azért, hogy ki fog jönni vigyázni Árminra, míg mi becuccolunk a kházba. Aggodalmam nem volt teljesen alaptalan: anyósom nem veszi fel a telefonját, anyukám elõzõ nap mondta, hogy elutazik Debrecenbe (végül is isteni sugallatra nem ment
). Hívtam Andrást, hogy mihamarabb jöjjön (jött, 20 perce múlva már itthon volt
), õ riasztotta a húgát, aki otthagyta az osztályát (gondolom, azok nagy örömére, hogy a spanyolóra elmarad aznap) és rohant hozzánk. Eligazítottuk, mit tegyen Árminnal, mit a mesterekkel. Azt hittem, hogy tökéletesen be van pakolva minden cuccom - de pld. az apasági nyilatkozatot sehol sem találtam 

, mert vmi nagyon tuti biztos helyre tettem, nehogy elvesszen, ezen jól összevesztünk Andrással, aki 8 év után most tartotta idõszerûnek kimondani, hogy rendetlen vagyok (egyébként igaz
) - végül is beletörõdtünk, hogy a gyerek az én nevemet kapja és késõbb korrigálunk
, így taxit hívtunk. Meg is érkezett egy komótos öregúr, aki nem akart a kapunk elõtt megállni, csak a köv utcasarkon, majd mikor visszacsalogatuk (vagyis integettünk, hogy hová álljon) és beszálltunk, tovább sokkoltuk még azzal, hogy az elsõ ülést hátradöntöttem (jajj, ezt olyan nehéz lesz visszahúzni, mit szól majd a következõ utas???? - kérdezte, valamint ferde pillantásokkal nyugtázta, hogy felhúzom az ablakot) Én ilyen udvarias taxist még nem láttam, mióta vezetek: mindenkit beengedett maga elé, képes volt a macskakõrõl lehúzódni az árokba, ha vki elõzni akart - miközben engem többször hívtak telefonon és mindenkinek mondtam, hogy SZÜLNI MEGYÜNK!!!) Azért csajk odaértünk
. Végül is megegyeztünk abban, hogy én kapok egy szobát a nõgyógyáaszton (volt üres), András hazajön eligazítani a dolgokat, alszik - aztán, ha vmi történik, hívom. A szülésznõmnek beesettt egy másik kismamája is, úgyhogy õ már haza sem ment. Én olvasgattam, zuhanyozgattam, lementem ctg-re - semmi változás.
Ill. volt egy rossz (alvós) ctg, úgyhogy ezt némi evés-ivás-sétikállás után megismételték, majd azt mondták, menjek aludni
Úgyhogy felbandukoltam megint, olvasgattam, zuhanyoztam, aztán éjfél körül úgy döntöttem, tényleg ideje aludni, mert holnap nagy nap lesz és már elõzõ éjjel sem aludtam (Ármin nagyon nyûgös volt). Leoltottam a lámpát - és csak nem tudtam aludni! Ahogy elszenderültem, vmi fájdogálni kezdett... Kb másfél órát bírtam így (órám nem volt), majd elkértem az éjsakásd nõvér óráját: 5 percenként jöttek a fájáso(cská)k!
Megörültem, telefonos egyeztetés után mentem le a szülõszobára. Mivel a ctg nem lett tökéletes (vagyis csak az ülõ testhelyzetemmel volt gond), lefeküdtem és rám csatoltak egy "végleges" ctg-t. Nemsokára András is beérkezett és fájogattam, fogva a kezét - csakhogy a rendszeresség eltûnt
és a gép is azt mutatta:fáj ugyan, de nem eléggé 

(mondjuk NEKEM eléggé fájt, csak a szüléshez nem ). REggel 6 körülre behívtájk a dokimat, megnézett: minden maradt az elõzõ estiek szerint, azaz semmi tágulás
Úgyhogy választhattam: vagy fájogatok még magamtól és vagy lesznek fájásaim, vagy sem, ez esetben a babát úgy kb. másnap reggelre ígérték, vagy beindítják, és akkor kb. aznap kora délutánra meglesz a baba. Szerettem volna nagyon, ha nmegy spontán, de nagyon fáradt is voltam már a két éjszakányi virrasztás után, úgyhogy az oxitocint választottam, reggel fél hétkor be is kötötték. (Ármin az infúzió bekötését követõen 6 óra múlva született meg, és majdnem végig 2 percesek voltak a fájások) Na, a fájások most is nagyon hamar nagyon erõsek lettek és gyakoriak is (mondjuk 3 percesek, bár nem rendezõdtek teljesen). Egy óra hosszat bírtam, aztán úgy gondoltam, hogy minden elõzetes elképzelésemmel szemben kérek EDA-t, mert én ezt nem bírom még 4-5 órán át. A doki megnézett: kétujjnyira voltam nyitva, hívták az anesztes orvost. Kb 10 perc múlva jött, bemutatkoztunk egymásnak (nem emlékszem ám a nevére 

), a doki ismét megnézett ... aztán azt mondta az anesztesnek, hogy sajnos, itt már semmi dolga nem lesz, mert immár négyujjnyi a tágulás ... hát, fájt is baromira! Viszont azt ígérte a doki, hogy innen kb egy óra a baba.

MOndtam, hogy azért még vmi fájdalomcsillapítót kérek addig is - valamint, hogy kakilnom kell, de nagyon és azonnal! Úgyhogy ismét megnézett és azt mondta: ez már a baba! És hogy legyek türelmes, mert meglesz gátvédelemmel! Na, ez ellen nagyon tiltakoztam (nem eleve, mert persze, én szerettem volna, sõt, meg is beszéltük korábban, hogy szeretném, de akkor ott annyira fájt, hogy azt mondtam, csináljanak vmit, bármit, de múljon el - nem mintha erre utólag nagyon büszke lennék
) De nem csináltak semmit, hanem megvalósították a gátvédelmet (ellenemre, de a legnagyobb örömömre 

)! És 8.10-KOR KIBÚJT VILKA!!! 

3480 gr, 55 cm, 33/33 (fejkörfogat/mellkaskörfogat) méretekkel
Sajnos nem tehették egybõl a hasamra, rögtön el kellett vágni a köldökzsinórt (a nyakára volt tekeredve
), az orrát is kiszippantyúzták, mert nyelt egy adagot a magzatvízbõl (így kapott "csak" 9/10-es APGAR-t), úgyhogy csak 3-4 perc múlva láthattam viszont õt, immár András karján, bebugyolálva
De András fényképezte õt, úgyhogy utólag megnéztem magzatmázosan, pucéran is
A lepény agától és gyorsan megszületett (nekem ez egyik gyereknél sem volt fájdalmas, épphogy a kuicsusszanást éreztem), majd következett 3 apró öltés a felületi "sebekre". A kétórás megfigyelési idõt hármasban töltöttük, Vilka már hosszan szopizott is (volt mit, Ármin hagyott neki 

) És mivel András itthon megtalálta addigra az apaságit, rögtön a helyes nevét kaphatta Vilka
kezdve a nagyon ostoba/bunkóig 

mindenféle, de mivel szerencsére Vilka velem volt végig, csak nagyon ritkán találkoztam velük. 

, nagyokat mosolyog, ha simizem az arcát és éneklek neki, szóval, igazi tündér! 

Sokat alszik, nagyon ritkán sír és azt is abbahagyja azonnal, ahogy felveszem
(kivéve tegnap, mikor torkaszakadtából üvöltött - talán a nagy szél miatt? - és egyáltalán, semmire sem hagyta abba!)
2003.06.14 13:28

CSODÁLATOS volt az elsõ naptól ülni, fájdalom nélkül

2003.06.14 13:41
.)
. Drukk nektek és a többi finisesnek is. (Tündimami is közelít.) 2003.06.14 16:28

Sok boldogsagot es fincsi tejecsket!
.
! Es persze itt sem maradhat el a tejecskes jokivansag, ugyhogy sok finom tejecsket
!
Mar talalkoztam hasonlo sorsu anyukaval es nemsokara fog szulni. Ugyhogy kitartast ezerrel !

Megegyszer nagy-nagy gratula!
.
2003.06.14 16:42

(Sheila)
a tortás képekre és válaszolok a mailodra.
2003.06.14 19:27
Okés a meggy,de léccives süsd nekem bele egy kis piskótába,pitébe,ok?
Mert én csak így bírom megenni a meggyet
Mért is csodálsz?
A nagyobik kisfiam(Dávid)7és fél éves, a kicsifiam(Roland) 4 éves.
Köszi az uborkás ötletet,de sajna azt csak ubisaliként bírom megenni,csak úgy magában nem csúszik
Én is megmosolyogtam egy-egy részt a szüléstörténetedben,még eccer gratulálok a picurkádhoz!

Nemrégen értünk haza,a nagyobbik fiam lelépett ma éjszakára az unokatesójához,a kicsi meg lassan, de biztosan elszunnyad a mai napra
Én még bedobok egy vacsit,aztán megkell gyógyítanom az öreg spánielemet,mert ma nagyon rossz bõrben van szegénykém
2003.06.14 20:04
2003.06.14 21:01

régen volt
2003.06.14 22:32
Gratula, hogy ennyire esznel tudsz lenni, es jo donteseket hozni
de azt is jo volt olvasni, hogy a doki se a fejed felett dontott!
2003.06.15 08:42
2003.06.15 09:26
2003.06.15 09:36
, világra jöhessen. Habár bízom benne, hogy tovább bírjuk , csak a 37 héten legyünk túl.

2003.06.15 09:48
) Ha meglesznek a babók majd tevékenykedhetünk eleget...
. 2003.06.15 11:39
Jo lehet a vizparton!
Koszi a tortenetet is. Jo volt olvasni, hogy minden rendben volt es a baba is csuda egeszseges.

Itt a topicosok kozt szerintem csupa ilyen Kispapa van!

2003.06.15 12:02
Gratula a 3. pocaklakódhoz
Valóban remek lenne egy idõben befeküdni a korházba. Te már rutinos mama vagy, rám férne némi istápolás az elsõ napokban mert ugye elméletben nagyon "profi" vagyok, de gyakorlatban...
Fõként két manócskával
Mikor mész AFP-re? Csak azért kérdem mert én júni 30.-án
Esetleg összefuthatnánk a terhesgondozóban vagy az UH-on
Egyébként én is gyümölcsfalási-kényszerben szenvedek
Sajnos itt nincs málna de cseresznye, õszi, meg nektarin van igy azokat gyûröm és a sárgadinnyét
Olyan jól esik, hogy ennyien gratuláltok
Ti hogy vagytok?
Köszönöm a gratulációt
Nem veszem kötözködésnek a dolgot észre sem vettem, hogy ennyi bakit ejtettem abban az üziben. Tudjátok be annak, hogy mélységesen meg vagyok hatva amiért itt lehetek köztetek és rózsaszin köd fedi a lelkemet meg a gondolataimat

Nagyon drukkolok Nektek is és jó készülõdést igy a végére
Én is hihetetlenül boldog vagyok, hogy eljutottunk idáig
A profilomban sajna nem tudtam javitani az e-mail cimemet és az már nem aktuális mivel nem dolgozom ezért csak az új cimem él: doris1973@bluewin.ch Nem lehet, hogy a profilomban lévõre küldted? Ha megtennéd, hogy megnézed az nagy segitség lenne. A régi mai-boxom szerintem dugig lehet....
Veletek is megesett végre a nagy CSODA!!!
Láttam ám az UH képedet és nagyon boldogitó érzés volt csakúgy mint a magamékat látni
Andy-t sokszor puszilom és a legjobbakat kivánom Nekik
Nektek is minden jót
Nagyon jó volt olvasni a szülésed történetét
Sok-sok tejcsit kivánok Nektek
Gratula a Kishúgicát teljesitményéhez
Te készited a táblázatot mert Kaska neve alatt láttam...?Valamit megint félre-nézhettem...
2003.06.15 14:21
én 3 hónap híján 19 évesen szültem az elsõt... 

2003.06.15 15:05

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|