Nircee,
hagyd a francba a bilizés témát, de most komolyan!!! A mi generációnknál csak azért voltak a gyerekek 1 éves kor körül bilizősek, mert erőltették, szó szerint IDOMÍTOTTÁK a gyerekeket, mint a cirkuszi állatokat. A mi szüleink ezért nem is értik, hogy az unoka miért nem ücsörög a bilikéjén....
Mivel manapság már jobban fel vannak térképezve az emberi idegrendszer dolgai, mint 30 évvel ezelőtt, rájöttek a szakemberek, hogy 2 éves kor előtt nem alakulnak még ki azok az idegrendszeri kapcsolatok egy kisgyerekben, amik ahhoz kellenek, hogy normális módon és éretten, tudatosan ürítsen. Én pl. abszolút letojtam a pelenka-vagy-bili témát, Bogi most múlt 2, és csak az utóbbi 2 hónapban érdeklődik komolyabban a téma iránt. Rá akar ülni a wc-re, szól, ha gond van a pelussal (kaka van, vagy ha már sok benne a pisi azt észleli) de egyelőre csak a "produktum" megjelenése után. Amikor levetkőztetjük fürdés előtt, meg szoktuk tőle kérdezni, hogy akar-e wc-re menni, és ha igen, akkor ráül. Aztán vagy lesz valami, vagy nem. Ha igen, akkor nagyon örülünk neki, de ennyi! Én az összes nagyszülővel, meg a rokonsággal közöltem, amikor egyesek felhozták a témát, hogy kettéharapok mindenkit, aki ezzel kapcsolatban megjegyzéseket tesz, vagy kéretlenül tanácsokat oszt.
Fú, ma elköltöttem egy kalap pénzt, muszáj volt egy új autósülést venni Boginak, mert az övébe át kell költöztetni Ronit. A mi kis drága picurinknak ugyanis kicsi/rövid a 0-9 kilós hordozó! A fejszűkítő betétet már akkor sem tudtam beletenni, amikor a kórházból jöttünk haza, de a hétvégén észrevettem, hogy hiába fűztem a magasabban lévő lyukba az övet, az így is Roni lapockájának a közepéről indul ki, és úgy jön előre. Kicsit kényelmetlen, meg veszélyes is. Szóval új beszerzés, persze mostmár a nagylány is beleszólt, hogy milyen színű legyen... Otthagytam a boltban 30ezret, de szerencsére akciós volt az ülés 38-ról leárazva