A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

OFF

már másodszor hívom fel a net szolgáltatót. aszonták tőlük volt a hiba, s hárítottak. na, de ma már másodszor? tiszta szerencse szűk két óra van holnapig, állítólag nem kéne előforduljon ismét (arra a megjegyzésemre mondták ezt, hogy ma már 2x hibajelentettem).

Kép
kissmanó

Csak gyors bejelentkezés.

Szerencsére nem romlott Ádám vérképe, sőt, picit javultak az értékek :P Viszont a vizeletéből kimutattak vmilyen bacit, így holnap újból viszünk vizeletmintát.

álmos vagyok.
szal szűk 4 nem két óra

Kép
kissmanó

Ági: szegény Ti.

Kép
kissmanó

Ági! Mennek továbbra is a drukkok!!!!! Jó, hogy ilyen alaposan kivizsgálják Ádámot. Súlyban van gyarapodás?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Manó! Akkor meg van, hogy ki a ludas. Mégsem az a gonosz törpe tette ezt veled. Csakis a hold a felelős a történtekért. :D De meglásd, már holnap jobb lesz a helyzet!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Lányok, kicsit felment az agyvizem. Kb 20 oldallal ezelőtt írt Annee a kisfia iskolai problémáiról, és többen azt a következtetést vonták le, h a tanárok a hülyék, felkészületlenek stb.

Innen akár off is lehet!

A következők jutottak eszembe, hiszen én is tanár vagyok:
-távol álljon tőlem, h Annee-t bántsam, bármelyikőnk járhat így.
-a tanárok, legalábbis az egyetemen, főleg a szakjaikkal kapcsolatban kapnak képzést. Ami nálunk ment pszichológia, neveléstan stb címen, tiszta elmélet volt, semmi értelme sem volt, sajnos! Nem tudom, mi megy a tanítóképzőben.
-amíg a tanárképzés olyan, amilyen, nem biztos, h a tanárokat kellene cseszegetni, ha esetleg nem tudnak egy "pszichológiai kérdést" megoldani. Nem készítették fel őket, hiszen ők nem pszichológusok, az -ugye- egy külön szakma. Ők "csak" tanárok. (Azért nem árt, ha van ilyen érzék is az emberben.)
- a középsulikban 35-40 fős osztálylétszámmal kell az órát tartani, "haladni" a tananyaggal, és jobb esetben még a gyermek lelkét is ápolni lehet. Ki kell próbálni, én utána mondanék véleményt egyik vagy másik szakmáról!
- minden iskolába kellene pszichológus, mert tényleg olyan esetek fordulnak elő, h a fülem is kettéáll.
- vitát nem akarok indítani, csak a véleményemet írom. Én nagyon kritikus vagyok a tanárokkal szemben, sajnos sokan nem valók erre a pályára. Viszont kritikus vagyok a szülőkkel és a gyerekekkel szemben is. Nincs 100 %-ig rossz tanár és 100 %-ig jó szülő. Ezt ugye ti sem gondoljátok. Erről is mesélhetnék... Jah, és kis hazánkban a tanárokba bárki belerúghat. Azt olyan könnyű mondani, h a tanár nem végzi el a feladatát, nem ért a dolgához. De egy gyerekkel nem csak a tanár foglalkozik.......

Direkt sarkítottam!

Húúú csajok ez nagyon kemény nap már kapott Panadol baby-t meg vettem neki dentinox-ot de ez lidokainos csak igazi vészhelyzetre tartogatom.néha iszonyat üvölt ilyen még nem volt.remélem holnapra áttör és nyugodtabb lesz Nyunyika.látom rajta hogy mennyire fáj neki .nem kívánom senkinek sem!

Bridzsi

Kép
esztora

Ági! Annee ma ment az iskolapszichológushoz. Ne bántsuk, mert az ő helyzete egyáltalán nem irígylésre méltó, triplán szenvedő alanya a történteknek!
Én megértelek Téged is, de úgy gondolom, hogy ez a történet nem a tanárok megrovásáról szól. Kiútkeresés tele aggodalommal és tanácstalansággal szülői részről. Sokszor jutott eszembe mindaz amit Annee mondott és írt. Ki lenne szívesen a helyében? Sztem senki.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

off
Ná, én abszolút úgy értettem a "tanár-szídást", ahogy Te is írtad. Nem gondolom, hogy a pedagógusok tehetnek arról, hogy nem értenek a részképességzavarok felismeréséhez. Én pont azt hiányolom, hogy ezt tanítsák nekik. Tudom, sok az anyag, stb. Ez mindenhol igaz.
De sztem azokat a személyeket, akiket arra képzünk ki, hogy a nap jelentős részét a gyerekeinkkel töltsék, azokat fel kellene készíteni a problémák felismerésére.
Egy dologért tartom hibásnak a pedagógusok egy részét: hogy nem járnak utána ezeknek.
Már az én gyerekkoromban is volt tanulási zavaros osztálytársam. A mi tanítónénink észrevette, és nem elkergette, mint rossz gyereket. Mások miért nem veszik a fáradtságot, hogy továbbképezzék magukat ebbe az irányba is.
Természetesen csak az vegye magára, akinek inge!!!!!
A lelkiismeretes tanárokat nagyon nagyra becsülöm, mert embertelen nehéz lehet egész nap annyi gyerekkel. Meg a szabályok... na, meg a szülők...
Szóval a helyzet nem egyszerű. Elnézést, ha bántásnak érezted. Talán valóban túl nyersen fogalmaztam /-tunk. Nekem alapvetően a képzéssel, és a finanszírozás rendszerével van bajom. És szerintem is mindenhova kellene iskola pszichológus, ráadásul olyan, akinek több segítséget adnak, mint a jelenlegi rendszer szerintieknek. Ugyanis a tapasztalat adja a legnagyobb tudást, az egyetemen csak az elméletet tanultuk meg.

On
Vendég

off:
Férfi, az aki...
...úgy tesz vissza minden üveget a hûtõbe, hogy csak 1 korty ital van az alján.
...aki úgy teszi be a szennyesbe a ruháját, hogy az alsónadrágjában 2 csomóban ott figyel a 2 zokni is.
...aki minden poharat amibõl iszik, a lakás különbözõ pontján helyez el elõszeretettel a virágcserepek mellé.
...aki 2 órát utazik 30 fokban, hogy egy kocsit megnézzen, de ha Te megkéred egy 2 perces kitérõ re, húzza a száját.
...aki ha TV-t néz, nem válaszol a harmadik "Mit ennél drágám?" kérdésre sem.
...aki ha Forma 1 van, képes reggel 5-re felhúzni az órát és felkelni hétvégén, de ha téged kell 8-ra dolgozni vinnie tuti, hogy miatta késel el.
...aki minden másnap vagy az irodája elõtt vár a kollégájára, aki a kulcsot hozza, mert õ otthon hagyta, vagy otthon vár másfél órát a feleségére a ház elõtt, mert a lakáskulcsot az irodában hagyta.
...aki hetente egyszer, amikor töltõre teszi otthon a telefonját, otthon is felejti.
...akinek a 3 éves gyereke, ha azt mondja télen, hogy reggel papucsban hozta az anyja a bölcsibe, akkor el is hiszi és úgy viszi haza.
...aki minden nevezetes ünnepet pár nappal késõbb köszönt.
...akinek az anyja 'ezt az ételt nem így szokta fõzni'.
...aki nem érti miért nem a szülei háza mellett akarsz építkezni.
...aki ha beteg, rögtön béna is lesz, de ha Te vagy beteg akkor is megbénul.
...akinek egy tárgy megkeresése egyet jelent a szoba közepén megállással és 'nem tudod hol van'?

Bridzsi

Kép
esztora

Köszönöm a drukkokat.

Ádám szerencsére nő, 61 cm és 4970 gramm volt tegnap. (20 nap alatt hízott majdnem fél kilót. Azóta mérjük ugyanis.)

Szivvi: de édes Lilkó ebben a rózsaszín pufiban. Nekünk is van kékben kis pingvines... ti hogyan csomagoljátok be a gyereket ebben a pufiban a gyermekülésbe????

Ná: mennek a drukkok++++++++++++++++++++++++++++

Andrea
Kép
kindernay

Mtücsi: nem akarom Annee-t bántani, szurkolok értük! (Még nem tudtam teljesen visszaolvasni). Nem az ő véleménye miatt ragadtam billentyűt :wink:

Bori: úgy látszik, sok mindenben egyetértünk. Én is úgy gondolom, h kellenének a diploma után is továbbképzések. A szidást nem vettem magamra, mert én tudom/sejtem, h én milyen tanár vok. Csak hát a mundér becsülete, ugye :wink: (Mégha sokan nem is érdemlik meg.)

Estora.
Ez nagyon jo.

Szivvi.
nagyon szép Lilko overálja, kb én is igy beőltőztetem Bogit ha megyűnk valahová...

Műkődik a lurkoldal, Robi csinálta.
Vendég

Lynia-Emi! Láttalak az előbb és eszembe jutott, hogy megkérdezzem: az itteni sok jótanács meghozta-e a várva-várt eredményt tejcsi ügyben?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Ági! Tényleg!Te regisztráltál már a Lurkoldalra? Ha nem megy a Babanet, ott folytathatjuk tovább a beszélgetést. Hencsi aláírásában találod a címsort.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

OFF - Kati kérésére ne írjuk kicsivel, jó?

aha, pl. az én anyósom sem tuti, hogy megérdemelné.
német-francia szakos tanár létére (s szász vérrel az erekben) nem volt képes a három gyermeke közül egynek sem megtanítani a németet (részben sem, sőt egyáltalán).
Edinával tavalyelőtt a nyári szünetben leküldtem az anyagot amit tanultak kiscsoportban. Hát ahhoz képest, hogy pedagógus, ahelyett, hogy vette volna a fáradtságot, s a gyerek német tudásán próbált volna valamit csiszolni az ő elképzelése szerint, beérte azzal, hogy az óvónőket jól összemocskolta, hogy márpedig nem jót, nem jól tanítanak. Nesze neked mundér becsület.

ON

Kép
kissmanó

OFF

most télleg müxik, vagy csak nekem nem a Lurkoldal?
A mai netes cirkusz miatt nem lepődnék meg, ha csak itt nem jön be, olyan gyengén megy ma itt minden. Messengeres kapcsolatom is jön-megy, szal.....

ON

Kép
kissmanó

működik

Kép
kissmanó

Eszora
Nagyon szorítok, hogy hamar lemenjen ez a fog ügy!! Szegény Nyunyi, szegény anya-apa :cry:
Andi
Asszem ebben sehogy...Ma itthon nyomultunk a mélykocsival, abba ippeg elfért. Ha a hordozóval nyomulunk, marad a bélelt gatya, takaró..

KépKép

KépKép
szivvi

Ná: Az én tesóm (is) mint gyógypedagógus járja az országot és próbálja képezni a pedagógusokat, hogyan is kell foglalkozni egy részképességzavaros, avagy más nevelést igénylő gyerekkel...
Erről a témáról írt egy könyvet amit kiadtak és ebből tanulnak most a gyógypedek :wink: Tehát ő abszolút ízig-vérig gyógypedagógus és életét tette fel erre Szóval azt mondta, hogy 10 tanárból (általános iskola alsó tagozátáról beszélünk) kb 1 aki hajlik a témára.. a többi gyakorlatilag éppenhogy el nem aludt az előadáson (mai szóval -tréning-) amit tartott, pedig nővérem aztán nem egy unalmas tipusú nő :lol: Teljesen el van keseredve azon, hogy a tanárok abszolút nem nyitottak ilyen téren és nem veszik kihívásnak az ilyen gyerekeket...
Szóval sztem a tanárok (tisztelet a kivételnek) ebbe rohadtul beleszarnak... Ugyanez van most nálunk a bölcsibe (Violámmal aki még csak 2,8 éves), dettó az oviba (másik kisgyerekekkel..)...ott is vannak "problémás" gyerekek....
Aki Annee esetében elsősorban hibás az még az oviban keresendő, hogy nem vették észre, hogy a gyerekkel aprócska "probléma" van. Halkan jegyzem meg hogy Violámmal dettó ugyez a helyzet, nem hobbiból hordnom Őt hetente 4x fejlesztésre :wink: Csak Violánál időbe észrevettük, viszont egy szülő aki nem ért hozzá, hogyan is tudná ezeket kiszűrni??? Jelzem a mi akkori háziorvosunk (azóta lecseréltük) is csak legyintett Viola esetén, hogy
"ugyanmár anyuka, maga paranoiás, nincs semmi baja a gyereknek.... :roll: " na ehhez képest azé hna.... :evil:
Szal a gyereket elvileg hozzáértő pedagógusok veszik körül, szűrik őket minden évben már a BÖLCSIBEN, hátmég az OVIBAN! Hogy lehetséges az, hogy az iskola első osztályában közlik (ilyen durván és nyersen) a szülővel, hogy mi van...??? :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

számban kevesebb fejéssel (franc a kötelező programjaiba) több tejcsi lett ma, mint tegnap. s ma ismételten elmarad a melegvízben ázás, kizárólag álommanó lévén ezért a bűnös, aki engem is készül elrabolni, a három csajszim után.
ja, ma délben Grétu egyet cummogott is a cicin, előtte ordított az éhségtől, s nem köpte ki egyből, pedig azért szenvedett míg jött valami.
Szal pislákol a remény sugara a tök sötét alagút végén.

Kép
kissmanó

ja, az kimaradt: ma 470 ml lett a termés.
holnap el szeretném érni a 600 milit, de legalább az 550-et.

Kép
kissmanó

Zalán egy picit megszeppent, ahogy egymásnak adogadták a nagytesók :lol:
Kép

ceniko
Szeged

adogadták=adogatták :oops:

ceniko
Szeged

Enikő: ez cuker

Kép
kissmanó

Elment az áram, ergo eltűnt az összes hozzászólásom. :twisted:

Csak gyorsba. Mindenki taknyos. Bencének hőemelkedése is van. :( Hiányzott mint a hanyattesés. :?
Az összes gyerkőc gyönyörű! :D

Uxi :)
Kitartás a férjedhez. ahogy olvastam nem a tiéd egyedül problémás. Az enyém is dinnye tud lenni, de legalább nem csinál nekem programot a háztartási munkában. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Elalvás előtti játék: apa bemúmiázta a fiúkat :D (már ők kérik, mert annyira tetszik nekik)akik nagyokat kacagnak közben. A fotókon komoly régészeti leletek :lol: Kép Múmia Peti
Kép Múmia Ádám
Kép Szundimókus Gábor (ő majd talán 2 év múlva kéri a "bemúmiázást")
Kép fürdés közbeni lábtempó
Kép fürdés után [/img]

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii: Édesek :lol: :lol: :lol: Jesszum Gábornak milyen szemei vannak, igézőek. Imádom a sötét szemeket, olyan mély, meleg bársonyos tekintete van, megzabálom :D :D

Találtunk egy kurvajó párásítót, szuper áron :wink:
http://www.vivamed.hu/gyven-01.htm

ceniko
Szeged

Nem birom kiolvasni. Nagy keres, hogy ne irjatok kis betukkel?

Na, leptem.
molkata

Holnapra is hagyok képeket.:D

Enikő! Nagyon szépek a gyerkőceid. Nagyon hasonlítanak egymásra és persze Rád is. :D

Egcsi! Jobbulást nektek is! Gyógypuszikat küldöm, nálunk is segítettek. :D

Manó! Ügyes vagy! Holnap biztos, hogy több lesz.

Zsú! Tényleg jó ez a lila Pampers. Eddig még nem folyt belőle ki semmi.

Jó éjszakát mindenkinek!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

sziasztok!

Végre-végre van netem! esélyem sincs az elmúlt 1 hónapot visszaolvasni, így próbálok majd újból bekapcsolódni! teszek majd fel képeket is a "kéróról" !

Remélem mindenki jól van és szépen növekszik!

Holnap jövök a képekkel!

Pusszantás, Ildi

KépKépKép
dikó1

Csajszik! :)
Légyszi ne írjatok kisbetűvel, mert gúvad a szemem! Sasmadár nem volt a felmenőim között. :D

Esztora :)
Forma 1-en kívül minden stimmel! :lol:

Ági :)
Ügyesek vagytok! Továbbra is drukk! :wink:

Manó :)
Drukk a tejcsihez! Fog ez menni! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Halihó! :)

Végre este van, a pulyák ágyban. :D Nagyon rázós délutánunk volt, Bence 3-tól 8-ig, szinte non-stop ordított. Tartott egy fél órás szünetet, mikor álomba sírta magát és egy negyedórásat, amikor fürcsizett. :? Enni nem akart, nagy nehezen 8-kor elfogadta a cicit és 9-kor beborult. Én nem tudom, akinek a babája minden nap ezt csinálja, hogy bírja. :roll:

Off:anyámék lekésték a gépet New Yorkban, most a repülőtéren kell éjszakázniuk. :? Idióta biztonsági ellenőrzések! Bezzeg a bombát nem találják meg... :evil:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Tücsi :)
Szépek a fiaid! :wink:

E

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reggelit!
Dikó: várjuk a képeket, jó hogy jössz!
Tücsi: nagyon édesek a kis/nagy múmiáid!
Annee: mi a helyzet? Hogy vagytok? Mi volt?

Zsú: Melyik a lila pampers? Hány kg? EGyéb infó? Én kéket találtam... a 4-9 kg-ig Active Baby. A Libero nekem bevált mert nem folyik ki semmi, de nagyon elszorítja a combit!

Enikő: de cukik a gyerekeid! A csajokon látszik, hogy jó fejek, vidám gyerekek!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!!!

Egy extra car iccakán túl.Marci egész végig nyüszögött, sírt. A karikák olyan mértéket öltenek a szemeim alatt. Erre olvasom, hogy a nyugati országrészbe havazás várható. :evil: :twisted: :(

Andi, Active Fitt a neve, mi az Active Babyről váltottunk. Ugyan mindkettő 4-9ig, de a lila nem vág be annyira. Előtte én is egy kiscsomagos Libero 5-8 kg-ig használtam, de bevágott nagyon.

Tücsi ugye-ugye, jó, mert gumis a háta fele.

Szivvi, Lilkó extra csúcs abban a szerkóban. Olyan kis szépség! :D

Na megyek pakolni, oszt irány a havazó nyugati országrész, ZEG. Hétfőn jövök, mindenkinek Jó Pihenést!

kispiskóta

sziasztok

Olvasgatok, csak...
Tücsi köszönöm kérdésed!
Nem nagyon alakul a dolog! kb. 2 napja lett hangyányival több tejcsim, de aztán megint vissza!
Ideges is vagyok tőle, mert ami van és kifolyik azt megeszi, de még lenne benne 20-30ml azt meg nem hajlandó szívni! Oké gondoltam, egye fene lefejem neki, de kanállal kiköpi, cumisüveget nem kéri! Szóval ráálltam az infacolos pipettára, de azzal is kiköpködi többször! Már a tököm kivan! :cry: :evil:
Tudom nem kéne idegesnek lennem, mert az is árt, de egyszerűen nem megy, nyüszög, de nem eszik, aztán kiköpi, stb.... :cry:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Pszichomókus jövő hét pénteken lesz!

A többit nem részletezem... :cry: :cry: :cry: :cry:
Hangulat megint szar! :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Ja, mesekvíz 45%-os. :wink:
Vendég

Lynia :)
Ne aggódj, lehet, hogy most ennyi elég neki. Ha éhes lenne tuti megenné, ha kiköpködi, ne eröltesd. Szerintem :roll:
Valamikor Bence is alig eszik, a múltkor már úgy éreztem, mikor megemeltem,hogy fogyott, de ha egyszer nem eszik, nem lehet megtömni. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

én is éreztem már úgy hogy fogyott, de vn megnyugtatott, hogy nem
viszont ő nem is tud miből enni lassan! :wink:
ugyi ha éhes lenne nagyon ordítana!????????? remélem igen, mert akkor egyelőre ok, még nem ordított

lynia-

nem is :wink: t akartam hanem :(

és a sört is kipróbáltam fél pohár ment le, de a hideg is kirázott és nem sok kellett hogy visszajöjjön :?

lynia-

Lynia :)
Abban biztos lehetsz, hogy éhség miatt kiabálna. Nagyon! :)
Gyakrabban eszik? Bence mostanában kihagy 4-5 órákat és rám meg a frász jön, hogy éhezik. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: Nálatok most hány óra van? :D melyik reptéren éjszakáztak anyudék?

Jó reggelt amúgy.... :lol:

Emi: Nem mondom, hogy nyugi, mert úgyse tudsz nyugiba maradni, csak annyit mondok kitartás és drukk hegyek+++++++++++++

Annee: És péntekig rágjad a kefét? Ezek nem normálisak :shock: Erőt neked+++++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Enikő :)
Éjfél van. :wink: Ilyenkor nem vagyok álmos, bezzeg reggel.... :roll:
A JFK-n éjszakáznak, szegények. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

köszi a drukkokat
na nagy ordítás még nem volt szerencsére, csak nyüszi, meg ököltömés

szegény szüleid, és mikor indul az első gép?

lynia-

Jó reggelt!

Megint jó volt az iccakánk! Most már majdnem két hete ugyanez van, fél 9-kor fürcsi, aztán kaja, kis komfortozás, majd fél 10 körül bealvás, reggel fél 6-kor szopika, majd megint alvás fél 8-ig. Olyan jó így :)

Mesekvíz: 62% :D Van, amit tudok, de nem fogadja el, valszeg nem jól tudom a pontos címet

Annee: Sok erőt nektek, drukk ++++++++++++++++++++++

Brigi: Megkérdeztem anyut a gyógyszerről, azt mondta, hogy olyan valszeg nincsen már, de megkérdezem, hogy mi van helyette. a mostani dokinénink (aki Panna gyermekorvosa) kezelt engem ezzel, ő bizti tudja.

Gurgi: Samesz aludt??? :roll:

Tejcsi: Minden este, miután Panna lefeküdt, kifejek kb 100 ml-t, amit reggel adok oda, kicsit több a tej, de délután nem nagyon fogadja el a cicit. Evvan. Tápi.

Kép
zsuzsi**

Egcsi: :shock: :shock: :?

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?