A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sense! Így lehet vigyorogni a pelenkázón. Kell hozzá egy kutty. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Era, nagyon szépen gyarapodott a kicsi lányod, gratulálok!!!

Kép
Kép
irina

Kép kórházi szobánk Kép Bea kómás Kép Már nem nagy a rugi :-) Kép Auchan-os bundazsákban séta után Kép Cumi

És már van olyan rucink amit kinőttünk!!!!! :lol: :lol: :lol:

Dobok még 2 képet ( a második kép kb 1 hetes ) Kép Ilyen volt Kép ilyen lett

Most már eldugulok :oops:
Vendég

Azóta a combinkon már van hurka, na azért Emeséék lányától még távol állunk!!!!
Vendég

Rendszer: Nem akarom elkiabálni, de nálunk kezd valami kialakulni. (Így 9 hetesen már talán illene is). 8)
Még eléggé tágak az időintervallumok, de már legalább tervezhető. Reggel 7-f9 között van az ébredés. Általában a szopi után nem akar visszaaludni, ekkor van a vállra dobás és uzsgyi nézelődni. Természetesen függőlegesben. Ez elég sokáig eltart, általában még egy szopi jön, és utána nagy nehezen bekómál dél körül. Majd 3-4 felé ébred, és egész a fürdetésig ébren van, bár a végén már halál fáradt. 7-f8 fürcsi, utána egy nagy szopi és alvás. Szerencsére érzékeli, hogy este van, és nem is kell sokat vacakolni este az altatással, hamar elfárad és le lehet tenni. Következő evés 12-01, majd 4-5, és 7-f9. Az éjszakák nagyon jók, a peluscseréket végigordítjuk, de szopi alatt hamar megynyugszik, és rögtön le lehet tenni. A böfizéssel van gond, mert bealszik a vállamon, nem jönn ki a levegő, és mikor leteszem, 20 perceket tekereg, mert beszorult a böfi.
Ami a nappalt illeti, azért ott még nincs olyan klassz rendszer, mint éjszaka, van úgy, hogy déltől este 7-ig óránként, kétóránként cicizünk, mikor hogy.

Az utcánkat felújítják, most 4-kor hagyták abba. Volt itt légkalapács, mindenféle fúró, meg nagy dög autók. :evil: Szegényem reggel 7-től csak 2x30 percet aludt. :shock: Elmentünk anyuval meg a kutyákkal sétálni, ott sem aludt igazán, hazajöttünk, szopi, de 3 korty után bealudt, és csak most alszik igazán.

Era! Beatrice egy kis sózsák. :wink:

Granda! Ne haragudj, hogy ezt mondom, de jót nevettem a ciciden. Csak azért, mert mintha az enyémet rajzoltad volna le.... Nekem a defektes cici most kezd kicsit több tejet termelni, és már nem olyan durva a méretbeli különbség a másikhoz képest. A szopit mindig a kisebbikkel kezdem, nagyon hamar kiszívja, és csak nyammog utána. Én úgy vettem észre, a felzárkózás most megállt, nem tudom miért. Jó lenne, ha többet termelne. Zsófi 20 g-okat tud kiszívni belőle, míg a másik jelentősen többet termel. Talán még fejnem kéne? :roll:

Heni! Én a 6 hetes kontrollra a 8. héten mentem el. Akkor tudtam.

Pelenkázó: Én vagy pelenkát vagy törölközőt teszek a feje alá, vagyis inkább a derekától felfelé. A popója alá meg szilviát. Ha kipisil, azzal gyorsan fel tudom törölni, és megmenekül a pelus/türi.
Egyébként a műanyag feltét tényleg nagyon hamar felmelegszik.

A Máté és Marci képek tüneményesek!!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Era, nagyon megható nézni ezeket a képeket... mit is mondjak: nagyszerű anya vagy, hogy így helytálltál, csodás, hogy ilyen sok erőd van!!! :lol:
És egek, micsoda pocakocska!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Era..... Beatrice nagyon komoly változáson ment át, gratulálok! És TOKÁJA VAN!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni81: én a 4. héten mentem el a 6. heti kontrollra ;-) (a korábban leírt "mi a szösz van a gátammal már megint" probléma miatt). Majd fél év múlva kell legközelebb. Annyit szögezett le a doki, hogy azért az nem jó, ha a 6. héten is folyik még a lochia. Hát pont a 6. hétre elállt. :lol:

Kép
Kép
irina

Gremese: Jó 5-let a szilvia, nálunk is mindig rendszeres a kóbor pisi, amit persze a rugija fog fel :twisted:

Granda: Sajnállak a ciciügy miatt. Próbáld meg fejni a kicsi cicit, hátha újra több képződik benne.
Vendég

Kiskolbi! Sima villanyszaküzletben. Én is csodálkoztam, hogy van 5-ös…
Zsolti egyébként sose szokott vidéken dolgozni, csak most kivételesen Miskolcon kapott melót (pont most… na, mindegy). Mióta együtt vagyunk, mindig helyben dolgozott, és a későbbiekben is így lesz. Egyébként építési vállalkozó.

Úgy látom, mindenki a napirendet próbálja beállítani (velem együtt)… Bár szerintem még hiába aggódunk miatta, most olvastam, hogy 3-4 hónapos korukra állnak át a 24 órás ciklusra.

Irina! Én így szoktam. Felveszem, megnyugszik (sőt elalszik), leteszem. Ilyenkor van, hogy felkel és nyügi van tovább, akkor újra felveszem, vagy pedig tovább alszik. Nem tudom, hogy meddig lesz így, de képtelen vagyok sírni hagyni (pedig én elég szigorú vagyok alapesetben, tartom magam a szabályokhoz… de lehet, hogy megváltoztam… :roll: )
Sokszor van olyan, hogy felveszem, mert sír, böfizik, és utána visszateszem, alszik tovább (tehát nyomta a böfi a hasát). Ha nem veszem fel, akkor meddig szenved miatta??? Ugyanez lehet pukival vagy kakival. Szóval én ezért inkább felveszem.
Persze van olyan is, amikor csak hisztizik (vagy legalábbis nem jövök rá, hogy mi a baja… :shock: )

Igen! Szeli teljesen elvan a pelenkázón. Talán ott a legjobban. Hát elég ciki tényleg, hogy ott csak úgy lehet, ha közben sasolom, le ne essen… :roll:

Anikó! De jó a vigyori!!! Én is ilyet akarok!!!!! :D

Heni! Én használok textilpelust a pelenkázón. (Röhögök is, hogy ott válogattam, hogy milyen mintája legyen, de minek?, ha nem is látszik… :shock: )

Era! Húú! Jól haladtok a súllyal! Ügyik vagytok! Van ám pocak!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Emese jó hogy írtad hogy néha óránként szopiztatsz napközben.
Már azt hittem én csinálok valamit rosszul, hogy a Kicsi ennyire kiszámíthatatlanul eszik, mások meg szinte átalusszák az éjszakákat.

Granda: a cukrommal őszintén szólva fogalmam sincs mi van.
A szülés napján bevágtam egy doboz pilóta kekszet és mielött eljöttem a kórházból reggel még elmentem a büfébe kakaóscsigát és lekváros piskótát venni.Reggel 7-kor. :D :D
Neked még javasolta a doki a diéta folytatását?
Én igazából azért voltam ennyire bátor már az első napokba, mert a vajudás tizenakárhány órája alatt végig infuzióra voltam kötve ami valami cukros lötty volt.Gondoltam ha akkor nem számított, akkor a szülés után még megis érdemlem. :P

Era: hihetetlenül látványos a fejlődése a lánykádnak.Ahogy a Párom mondja Marcira ha pucér: Bea mára igazi Forma-1-es autó lett.

Irina: éjszaka hányszor cserélsz pelust?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Nyerkit! Tudom, nem tőlem kérdezted, de én 3x szoktam pelust cserélni, illetve 2x, ha csak az éjszakákat nézzük, mindig szopi előtt. Volt, hogy nem cseréltem, és reggelre még az ágy is úszott.... :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hulla fáradtan újra itt... Mátéval ma kissé kikészítjük egymást. :( Egész nap azon voltam, hogy minden igénye ki legyen elégítve (nem mintha, máskor nem így lenne), már a fejem tetejére is álltam, mégis ment a hiszti egész nap. (Nem tudom, hiszti-e, de ezt a sírást nem ismerem még, és okát se találtam egyet sem. Semmi nem volt jó Neki. :cry: ) Enni se evett normálisan, csak úgy nyammogott. Most fürdettük f6-kor, aztán gondoltam szopizunk (3-kor nyammogott utoljára), de csak gondolkozott meg szundikált az ölemben. Ígyhát leraktam, erre persze szemek kipattantak, és most csak fexik csendben, néha beszélget magában, meg cuppog a cumival, ha épp eléri. Nem lesz ebből maratoni alvás... a tejci meg megijedt a mai stresszhelyzettől, úgyhogy most gürcölhetek, hogy mire enni kér, legyen elég (ivás, ivás, ivás, pihenés). Hjaaj, rendszer elkiabálva! :(

Era: juhííí! :D :D Nagyon szépen fejlődik Beatrice!!! A végén még lehagy majd mindenkit. Ki tudja? Más: Beának milyen a kis köldöke, ha nem vagyok indiszkrét? Látom, le van ragacsolva. Mert Máténak mostanság úgy kidudorodik, és ez eléggé zavar. A doki nem mondott rá semmit, pedig látta, de szebb volt korábban. Nem tudom, kellene-e vmit csinálni vele, vagy ne foglalkozzak az egésszel... :roll:

Pelenkázó: pelus van rajta, vagy törölköző. Ha az ember lánya ügyes, (és ember lányának piciny porontya se pipili le hirtelen), akkor nem is kell olyan gyakran cserélni. Máté egyébként utálja az egészet, csak az éjjeli szopik előtt tűri csendben a macerát. Akkor még félálomban van, én meg igyexem nem felébreszteni.

Altatás: saját kiságyban vagy a mózesben, egy kis hátsimi azért belefér. Inkább mi rohangálunk be Apjával felváltva visszaadni a cumit, ha sír, mert kiesett, miközben forgatta a fejét egyik oldalról a másikra. Ez se kényelmes, de nem szeretnénk, ha az ölben- vagy cicinalvást szokná meg.

Granda: szorítok, hogy rendbejöjjön a cickód! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Nyerkit: éjjeli peluscsere: változó. Ha éjszakának mondjuk az este 11-12-től 8-ig tartó időszakot vesszük, akkor minimum kétszer. Tehát cserélek éjfél körül (előtte vagy utána, ahogy a szopizással kijön a lépés), aztán éjjel 3 körül vagy 6 körül (attól is függ, mennyit szopizott előtte a baba, többet vagy kevesebbet). Ritka, hogy éjjel csak egyszer kérne enni (tehát mondjuk a közepén), inkább kétszer eszik, de ha egyszer ébreszt engem, akkor akkor cserélünk pelust. Jellemzően csak pisi van, az viszont sok. :-)

Gremese: utcai gépek, zaj :cry: Elég rettenetes lehet...
Amúgy kísértetiesen hasonló a "rendszerfélénk" amúgy, mint Nektek Zsófikával. De mindig módosul(t) kissé egy pár nap után. Talán az éjszakáink mondhatók még szabályozottabbnak, mert Ádi legalább éjjel alszik, mondjuk éjfél és 5 között tuti (kivéve, ha rettenetes hasfájás kapja el, de az amúgy is mindent borít). Ma 5-től is indult a sírás-nyüszi, de valahogy még kétszer egy órácskát tudtunk pihenni.

Kiskolbi: ma Ádám ugyanolyan nyűgös volt, mint a Te fiacskád. Úgyhogy valami lehetett a levegőben. Annak persze örülök, hogy nem sír egyfolytában, inkább nyűgösködik (mert nem hagyjuk ordítva sírni ugye), de ettől még ugyanúgy nem tudok semmit csinálni egész nap... a gyerekdokink a múltkor próbált optimizmust csepegtetni belém (nem mintha annyira borúsan néztem volna rá... :wink: ), hogy "türelem, még egy hónap, és mind en más lesz, a baba is annyi új dolgot fog csinálni". Oké, csak a hasfájás múljon el egyszer, esküszöm, meg fogom csókolni a földet! :lol: Szóval KITARTÁS!!!

Kép
Kép
irina

éjfél és 5 között alszik = persze ez úgy értendő, hogy egyszer azért felkel enni közben :wink: Szép is lenne 5 órát egyben aludnunk! Max. nappal szokott extrém esetekben ilyet tenni...

Kép
Kép
irina

Alvás: Szerintem a tápszeres babák nagyobbakat alszanak, mert a tápi elnyomja. 4-5 óránként ürül ki a pociból a tejci viszont 2-3 óránként. Ennyi előnye lehet a tápszernek is! :wink:

Irina! Ordítva sírva nem hagyjuk... :?: Szeli ha sír, mindig ordítva... :shock: Erőszakos leányzó (szüleire ütött :oops: ).

Peluscsere: minden evés előtt. Éjjel is. Szeli egyébként már megszokta. Nem reklamál miatta szerencsére! :D
Egyszer én is megpróbáltam, hogy éjjel nem cserélek... a végeredmény: másik ruha, másik lepedő... szegénynek tiszta pisi volt a hasa, még jó, hogy mást nem termelt éjjel.

Egyébként én is ezzel vigasztalom magam, hogy csak 3 hónapos koráig lesz ez a sírás-rívás-pocifájás.
Most egyébként kipróbálom, hogy nem adok neki Infacolt, csak kömény-ánizs teát. Csak hogy tudjam, hogy milyen hatása van. Aztán ha beválik nekünk is, akkor nem kell megvenni ezt a drága vackot!

Kiskolbi! Kitartás! Néha én is vagyok úgy, hogy foggggalmam sincs, mi baja, és nem jó neki semmi. Nyugi! Én ilyenkor tudatosan lenyugtatom magam, mert jártam már úgy, hogy éjjel 2 óra alatt se tudtam lenyugtatni, mert szerintem már azért sírt, mert én ideges voltam. Aztán apa segített rajunk :) (ezt meséltem is akkor).

Emese! Meddig dolgoznak még ott a munkások?

Kép

Kép
regcsiken14

Köldöktapasz: a kórházban az eltávozás napján közölték, hogy mindazok után amin átesett van egy köldöksérve, és lágyéksérv is tapintható ( ami lehet, h az egyik petefészke, és ha nagyon bedagad és a gyerek ordít akkor azonnal vigyem vissza ). :evil: :evil: :evil:

Javasolta a doki, hogy a köldökét ragasszuk le, mert egyébként kiáll, nézek mindjárt egy régebbi képet és feldobom. Lehet, hogy elmúlik magától.

A lágyéksérvvel nem csináltam semmit, és most, hogy bent voltunk a dokinő aki minden nap vizsgálta nem talált lágyéksérvet. Tehát legalább az elmúlt. Hála Istennek.

Basszus annyira kiakadtam ma lelkileg. Tök mélyponton vagyok.
Vendég

Én egyébént nem cserélek éjjel pelust. Nálunk nem nagyon termel Bea éjjel, inkább napközben. De akkor rendesen bepótolja.

A mi rendszerünk :
este 10-kor fürdés-szopi-pótlás utána
hajnali 3-kor kel-tápi majd
6 körül szopika-alvás anya mellett 7-ig akkor anya ad pótlást
onnatól napközben 3 óránként evés este 10-ig

Nekünk ha nem tud kakilni a sima ízesítés nélküli kamilla tea jött be legjobban. 10 ml adtam neki és fél nap múlva akkorát kakilt, hogy az összes réteg ruci kakis lett rajta és a 2-es peluson nem maradt fehér folt. :wink:
Vendég

Kép Köldök kép
Vendég

Segítsetek légyszi, hogyan kell a vonalzó elé képet beszúrni?
Vendég

Era! Szuper kis család vagytok! Előttetek nincs akadály! Fel a fejjel!!!!!! :wink:

Regi! A munkákat október 1-jén kezdték, és november 15-én fejezik be. :evil: Egy hete értek a mi házunk elé. Az is a baj, hogy mivel emelekdőn van a ház, ha lentebb is dolgoznak, a hegy mindent felerősít. Olyan dübörgés van itt néha, hogy az valami elképesztő.

Olyan már nálunk is volt (az elején), hogy versenyt sírtunk a babával, mert ő még nem aludt, és éppen valami baja volt, én meg hulla fáradtan és idegesen próbáltam elaltatni. Persze ez nem ment, én elkezdtem bömbölni, és a baba is jobban rázendített, mert érezte rajtam az idegességet. És ilyenkor jött Apa, aki mindkét csaját megnyugtatta és elaltatta. :D

Ráadásul nemrég jöttem rá arra, hogy Zsófi - az alvást illetően - olyan, mint én! Minden sz.r zavarja....
Korábban írtam, hogy reggel 7 óta alig aludt, és kb. f5 felé tudtam letenni. Nos elkiabáltam, fél óra múlva felébredt, és kb most este 8-tól alszik..... Szegénykém alig aludt nappal.

Kiskolbi! Látom, Ti most vagytok a bűvös 6 hét határán. Nekünk ez úgy zajlott, hogy Zsófi baba egész nap nem aludt, csak sírt, ordított, nyüszögött, feszengett. Kb. 2x10 percet aludt. (Én hulla fáradt voltam, és ekkor gyulladt be a jó cicim).
Szóval így telt a 6 hetes forduló - egy rémálom volt. Másnap viszont kisangyal módjára aludt, evett 3 óránként. Utána megszűnt a pocakfájás (no persze a rottyantós teát is kapja). Hetek óta nem fáj a pocink, talán két alkalommal fájt, mikor puffasztót ettem. :oops: :evil:
Kitartás, helyre fog állni a rend. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Era! HA rámész a vonalzódra és bejön a Babafalva oldal (ahol a vonalzót gyártottad), alul lehet képet beszúrni.

Beatrice combija HURKÁÁÁÁÁÁS!!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

No! Mivel én a babával alszom, megyek is.
Amióta ennyire jók az éjszakáink, nincs szükségem arra, hogy nappal szundizzak. Annyira jó.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Era
Neked külön is drukkolok, nagyon édi lett Beatrice :) DEEEE ami a köldököt illeti, a mi gyerekorvosunk kifejezetten azt kérte, hogy NE kössük le, mert csak a bőr gyűrődik össze -és szépen helyre is jött. Egy kicsit mindig kifelé fog állni, de ez genetikai sajátosság. No meg a mama se hordott soha haspólót :) inkább a miniszoknya híve voltam (vagyok?lennék?)

Pelenkacsere
Nálunk sincs éjjel, u. is nincs termelés....
Az esti 8-9 közötti fürdés után jön egy hosszú szopi, aztán csak hajnali 1-kor és 4 körül kel fel Linduska. Reggel 7-kor apja kel fel pelenkázni, aztán szopi.

Gremese
Az az igazság, én is röhögök a cicimen :D Álltam a tükör előtt és azon gondolkodtam, ha ez így marad, kitömöm a jobb mellem, mint egy tini (zoknival? vagy melltartóbetéttel?)

Nyerkit
A diétát nem kell folytatnom, csak FOKOZATOSAN kellene visszatérni a régi mederbe. Hát ez úgy sikerült, mint Neked :) Sőt, rendesen (azaz cukrosan) kell enni, mert a 6 hetes kontrollnál terheléses vizsgálatom is lesz újból, ha pedig ezt diétásan tenném, akkor egy megkímélt hasnyálmirigy becsapós eredménnyel járna.

Sírás
Csökkenőben! Már csak délelőtt megy egy kis hiszti, meg fürdés előtt, de még így is hálát adok az égnek, hogy mindezt nappal csinálja az én kislányom és éjjel - két felkelést kivéve - alhatok...

Kiskolbi
A mostani "hullafáradtságért" cserébe kapsz majd egy sármos legényt 18 év múlva, akiért a csajok epekednek és a szalagavatón Anyunak fog táncolni a kis lovag. Az örömkönnyektől fogsz sírni! :)

Kép
granda

Peluscsere:
Éjszakai evésnél (éjfél körül) nem cserélek, mert ekkor alszik a legjobban. Egyébként minden evés előtt.

Rendszer:
Tulajdonképpen van! :D Max fél/egyórás csúszás van benne.

Este 7 körül fürdés + evés. (eddig mindig bealudt, most altatni kell pár napja. de ezt már elpanaszoltam. :oops: )
Botond éjfél körül ébred, akkor gyors evés. és már durmol is újra. (Tegnap éjjel ekkor is altatni kellett :evil: Mi lehetett a tegnapi nap!?)
Ezután 3 kötül kelünk újra, majd 7 körül. Éjszaka nagyon jól alszik. De reggel 7 után már csak nézelődünk, majd ha ezt meguntuk, akkor ordítunk egy sort.
Délelőtt még egyszer kér enni, utána pedig 13 óra körül. A kettő között nincs alvás. Csak leginkább ölben levés.
Általában a déli kaja után megyünk sétálni. Amikor hazajövünk még alszik, és 5 körül uzsonnázunk. Aztán fürdésig ismét nézelődés/ordítás/ ölben levés.
Ez a rendszer az első nap óta, amióta hazajöttünk. Írok szoptatási / alvási naplót, így jól nyomon tudom követni.

Ma este meg akartam nézni a Cég című film első részét. De olyan bonyolult volt, hogy nem bírtam követni. :shock: :shock:
Ilyen rövid idő alatt visszafejlődött vajon az agyam "gügyögés" szintre? :lol:

Era!
Beatrice nagyon sokat nőtt. Irigyellek a fantasztikus kitartásodért!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Granda!
A mi gyerekeink egy napon születtek és a nap kb ugyanazon órájában hisztiznek :) Fura véletlen.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Pelenkázóalátét: én használom, csak amit most raktam fel fotót nem látszik, mert épp akkor pisilte össze és kivettem alóla. Teszek fel egy olyat, amin látszik, hogy milyet használunk. A Rossmannban lehet kapni Babydream-os, szuper jó!

Ezen látszik a pelenkázóalátét és az is, hogy az elején azért nem szerette annyira, ha tisztába tesszük.
:lol: Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Sense!
Mintha a mi napirrendünket írtad volna le :) Csupán később fürdetünk,Míra miatt :) tegnap de. is mikor elmentünk sétálni rögtön bealudt s 1/2 4-ig fel sem kelt.

Era!
Miből lesz a cserebogár :) Nagyon sokat fejlődőtt Bea :) Éljenek a kinőtt ruhák :)

Granda,Nyekrit!
Végül találkoztatok a kórházban?

Pelenkázás:
Én éjszaka nem teszem tisztába,szoptatáskor is a másik szobában kapcsolok kislámpát,beszélni sem beszélek hozzá. Amint abbahagyja a szopit berakom a kiságyba és én is visszazuhanok :)

megpróbálom feltenni Bálint születésének történetét tegnap nem sikerült :(

1192952601.5239.doc

remélem sikerült :oops:
pusz

KépKép
viranka

Viranka, próbáltam megnyitni (elmentve is) a születéstörténet-fájlt, de egy 162 bájtos hibás fájlt tölt le valahányszor. Ha lesz időd, feltennéd ismét?

Kép
Kép
irina

Nyerkit Viranka
Viranka, a Te kérdésed olvastán döbbentem rá arra, hogy Nyerkittel akár találkozhattunk is volna a kórházban :!: Az ő babája 2 nappal idősebb, tehát amikor vajúdott, engem akkor fektettek be a várandósosztályra. Valószínűleg mindketten saját pocinkkal foglalkoztunk :) De nagy traccspartira nem lehetett volna számítani, mert én 2 napg császáros őrzőben voltam, valószínűleg akkor engedték haza Nyerkitet, amikor én leköltöztem gyermekágyra. De azért bosszant, hogy a véletlen nem hozott össze bennünket :?

Kép
granda

Sense
Én is mosolyogtam azon, mennyire egyformák a babáink :) Majd egyeztetünk ovit, sulit is, jó? :lol:
Egyébként januártól megy Robi Lindussal bébiúszásra :)

Kép
granda

Sziasztok!

Jó reggelt. Asszem sikerült a vonalzóm :-D

Képzeljétek Beatrice ma reggel 2x is rámmosolygott. Persze egyből elbőgtem magam mint a szamár.

Annyira boldog vagyok!
Vendég

Era: :D

Lányok, H@jni merre lehet???

Kép
Kép
irina

Granda!
Én is megyek bébiúszásra. Kb januártól :)
Ez az egyetlen dolog, amit Bag city-ben lehet csinálni. Hát ki nem hagyom!!! Balázst sok mindenre rá tudom venni, de erre a programra biztosan nem sikerülne :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Lányok!

Ne nézzetek hülyének a kérdésem miatt!!!

Szerintetek bekenhetem a körmöm lakkal?? Annyira szüksége lenne valami körömerősítő lakkra. Meg az én lelkemnek is jót tenne :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Granda!

Linda nagyon csini ám. Lehet elfogadnám menyemnek :lol: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Mammcik!
Minden Baba tünemény! Imádom nézegetni Őket!
Era! Szépen növesztitek a hurkákat :lol: :lol: :lol:

Timi! Jó pihenést Nektek! Meghallgattam a Férjed én is, tényleg jó hangja van :lol:

Kiskolbi! Nálunk dettó ugyanez a helyzet alvásilag délután 6-7 körül elalszik és 12-1-ig húzza a lóbőrt, utána 3 órás ciklusok. Jó esetben én is csatlakozom hozzá 8-9 körül, akkor aránylag ki tudom aludni magam :roll: Viszont Noel szerencsére délelőtt alszik, nálunk a délutánok a nem alvósak, úgyhogy délelőtt igyekszem mindent megcsinálni :roll:

Nekem is az egyik mellemből kevesebb tejci jön, én azt csinálom, hogy mindig erre teszem először Noelt, így szépen kiüríti mindig, és remélem egyre több tej lesz benne.

Nálunk is éjjel nyugi van pelenkacsere téren, 1x elég cserélnem, abban is csak pisi szokott lenni, mintha este megváltozna az emésztése, vagy az én tejem más :roll:

Granda! Az anyatejben is van cukor, úgyhogy nyugodtan pótólható :lol:

Így nézelődik a kis Noel :lol: : Kép

és így sír :cry: :
Kép

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, szépséges a kisfiad! ;-)
Nekem az a gondom azzal, hogy lefeküdjek mondjuk 9-kor (ha Ádám, mint újabban, este 8-9-től éjjel 2-ig alszik), hogy akkor semmit nem látnék a férjemből, aki tipikus 7-kor ér haza, eszik, fürdetünk, ő fürdik, én fürdöm. Maradna 5 perc egymásra... :cry: Úgyhogy inkább fent maradok, amíg bírok, Ádi viszont hajnalban már ébred, és 99%-ban fáj a pocija... Szóval nekem nem elég, hogy a férjemet csak hétvégén lássam érdemben, de biztos adom lejjebb is...

Kép
Kép
irina

sziasztok

Bea sokat fejlődőt tündéri és igen jönnek a hurkák, toka. :-)
Szuper.

Noel tündéri!

Felemáscicik: hát igen elég vicces, nállunk is megesik, na jó nem ekkora a különbség :-) de azért vicces!

Rendszer.Van, de sokszor megcsúszunk. azért a nagy átlag maradt, főleg éjszaka. 7-f8 fürdés, evés, és alvás amikor sikerül, aztán f2-2 evés, azonnal be is alszik utánna, aztán f5-5 evés, na ilyenkor nem mindig alszik percek alatt el. 7-f8 evés, a nappalok csúsznak leginkább, főleg ha csavargunk és nem érünk időben haza, de ilyenkor szerencsére alszik egy nagyot a csavargás alatt.
11, 14, 17 óra a köv etetések.

pelus: a pelenkázóra pelust rakunk, mert apa fél hogy megfázik ( az apák sokkal aggódósabbak nem? ) és a peluscserekor mielőtt kibontanám alá teszem az újjat. kibontás után visszahajtom alá a régit ha kakisa popsi és így a rég külsejét keni össze nem az újat, törölgetés után a régi szemétbe és már alatt ott figyel az új.

Éjszakai peluscsere: amikor büdi ( kakis ) vagy ( tapintásra érződik hogy jó nehéz( pisis ) akkor szoktunk cserélni. szerencsére nem balhézik nézegeti a kacsáit.

Nevetés: Sokat nevet már ránk! Bár nem merem hinni hogy tudatos, illetve a játékokra is szokott nevetni, leginkább ha jól mozognak. Na az nagyon tetszik.

Fürcsi: Imádjuk. Nállunk ezt ketten végezzük. apa tartja én fürdetem. Mostmár csak a kis fejét tartjuk és a háta benne van a vízben, így nem fázik, és nagyon élvezi, nem fél mert nem tud kicsúszni a kézből, biztonságérzete van hogy van vmi( kád) alatta.

Szép napot mindnekinek
beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina
próbálkozom :)

KépKép
viranka

Sziasztok, kukkkk....

Vagyok én is, csak sok dolog összejött...
Apa nincs vasárnap óta, ill. ma pont van, de holnap újra utazik..
Lilla éjjelente nem alszik, csak 20 perceket, én meg nappal ugye nem tudok. :roll:
Meg bevallom nagyon sok olyan dolog van amit én másképp gondolok, így nem nagyon írtam. :oops: :?

De olvasni mindig olvasok ám. Többnyire kajáltatás közben. 8)

A képek szupik, minden baba gyönyörűűű

Era:
Bea nagyon kis husigolyó lett. Csodaédes. :wink:

Viranka:
én sem tudtam megnyitni a szüléstörténetet.

Pihiszék:
én is most rendeltem. Kedden jött meg, szupi. :)
Játszószőnyeget még nem vettem elő, majd olyan 3 hósan sztem.

Pelus:
én éjjel nem pelusozok, csak ha tele van vagy kakis.

Kép
Kép
h@jni

Irina:
köszi a hiányolást. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Sense!
Szerintem nyugodtan fesd ki a körmöd :)

bemásolom úgy egyszerűbb :)
Bálint születése

2007-09-25
Abszolút semmi előjele hogy meg akarna születni a kispasim, doki szerint talán jövő héten meglesz. De addig is naponta CTG, 2 nap múlva csütörtökön meg megint, UH áramlásvizsgálatkor találkozunk. Totál elkeseredtem, mert már szülni akartam végre.
2007-09-26
Este az addig tuti befutó Milán nevet megvétózzuk, s megbeszéltük hogy nézünk mást az utónévkönyvben… ez elmaradt :)
2007-09-27
00:30 - kor arra kelek h. sehogy sem jó aludni :( Míra persze mellettem Robi kiterülve kettőjük közt szenvedek. Hajnali 2 körül elkezdődtek a fájások, 7-8 percesek voltak. Elmentem zuhanyozni hogy hátha csak jósló, de nem múltak sűrűsödtek a fájások. Hajnali 3-kor kávét főztem majd ébresztettem húgomat és Robit, hogy megyünk szülni. Szép komótosan összekészültünk majd elindultunk. Útközben 2 fájás közt röhögtünk sokat, mert hülyébbnél-hülyébb neveket találtunk ki. S ez által kicsit eltévesztettük a lejáratot az Uzsoki kórház felé. Így kerültünk a Vidámparkig és úgy fordultunk vissza :) beértünk fellépcsőztünk,majd bekopogtattunk a szülészetre. Hajnali 4 körül értünk be, az ügyeletes szülésznő szerint csak szűk kétujjnyira voltam kitágulva. Felvette az adataimat (aminek nagyon nem örült s ki volt akadva h. még nem voltam se Ctg-n sem uh-on a kórházban) Aztán hívta az ügyeletes dokinőt. Aminoszkóppal megnézték gyerekemet, megbeszélték hogy kopasz, feltettek ctg-re. A gép szerint nem igazán voltak fájásaim s mivel 2 fájás közt én is mosolyogtam, megállapították ezek nem igazi fájások, majd szülök valamikor napközben. Ezen én jól kiakadtam,kimentem Robihoz morgolódtam,mértük az időt, lépcsőztünk mert gyorsan túl akartam már lenni rajta :) Kb. ½ 7-kor váltás előtt megint megvizsgáltak bő kétujjnyi. Kb. ¾ óra múlva a váltás után megint megvizsgált most épp a nappalos szülésznő s megállapította, hogy bő 3 ujjnyira kitágultam nemsokára szülünk. No ezen meg Én lepődtem meg :) Kérdezte beöntést kérek-e,kértem, s hívta a dokimat. Bementünk a szülőszobára felmásztam a szülőszékre. Ott nagyon rossz volt feküdni mert a fájások folyamatosan a derekamba sugároztak ki. Közben megérkezett a kb. ¼ 9-re dokim (elmondása szerint nem gondolta volna a héten, megszülök annyira zárva voltam kedden ). Megvizsgált kaptam infúzión cukros löttyöt, Ab-t(mert valamikor elfolyt a magzatvizem s a babának ne legyen semmi baja+ oxytocint) Egyszer csak nagy kopp kedvesem elájult,mert dög meleg volt bent+ a kaja meg fél fogára nem volt elég, amit vittünk :) Eszméletlenül szeret szülni :) kiküldték,de csak átvette a műtős ruhát. Közben a szülésznő is kérdezte mi lesz a baba neve. Mi meg mondtuk, hogy még nem tudjuk :) Erre elkezdte mondani szerinte mi lenne jó :) De vagy Robinak vagy nekem nem tetszett vagy van a családban vagy ismerőst hívnak úgy és ugye asszociál az ember :) Közben fájások erősödtek a szülőágyat elkezdte összerakni,lábamat egyszerűen nem bírtam a kengyelbe felrakni mert annyira rossz volt háton feküdni. Kitalálták, hozzák a labdát jó lesz azon vajúdni. De már késő volt, mert jöttek a tolófájások :) Doki sehol,keresték,aztán előkerült szerencsére :) Tolófájások jöttek én bénáztam mert torokból nyomtam,közben gátat metszettek s halkan káromkodtam minden fájásnál. Aztán volt egy pont mikor azt éreztem, hogy mintha nyomnák vissza a gyerek fejét feszítette a hüvelyemet de nagyon. Ekkor hülyén hangzik, de egy tölcsér jutott eszembe hogy szegényke most préselődik át rajta. Akkor már nagyon a végén voltunk. Nyomtam, még jó párat aztán kijött végre gyermekünk s megkönnyebbültem :) A szülésznő felkiáltott, szerint kb. 5 kiló. No ezen elkerekedtek szemeim, hogy mi van ??????? Hasamra tették,
Kép

aztán elvitték felöltöztetni. Apa boldogan mondta hallod a hangját a mi fiúnk :) Közben kiderült hogy „csak” 4550 gr :)
Kép

A csecsemős 2x megkérdezte mi lesz a neve :) Robival egymásra néztünk én mondtam az Olivért neki nem tetszik :( Akkor Bálint? S így lett Milánból Bálint :)
Aztán ki tisztítottak és repedtem pluszban a doki bácsi jó sokáig stoppolt, ez a része esküszöm rosszabb volt mint a szülés . Közben Bálintot visszatolták mellém a kis bevásárlókocsiba s gyönyörködhettem benne :) legalább nem arra figyeltem mi történik a lábam közt.
Sajna mivel a magzatvizem (így utólag visszagondolva szerdán folydogálhatott, amire én azt hittem, hogy Bálint nyomja a hólyagomat) már nem volt, az antibiotikum Bálintnál nem hatott Emiatt 5 napon keresztül szurit kapott a lábába, s tovább élvezhettük a kórházat :(
De akár most is szülném a harmadikat annyira jól érzem magam és fantasztikus élmény volt,bár kissé kialvatlan vagyok.
Kép

ennyi :)

KépKép
viranka

Szia, Hajni!!! :lol:
Szerintem írd meg a véleményedet, egyrészt mert érdekel mindenkit :wink: , másrészt mert nincs egy igazság, harmadrészt mert már van egy fiad, így tapasztalt anyának számítasz (és még fokozhatnám)!

Kép
Kép
irina

Viranka, köszi a rendkívül szórakozató és csodás szüléstörténetet! Hősies küzdelem volt!
Óriási és gyönyörű ez a baba, ilyen hurkákat újszülöttön...! 8)
Sejtettétek/Tudtátok előre, hogy a kispasitok ilyen nagy (lesz)?
(Én emiatt a terhességemet a 32. héttől a szülésig végigizgultam -- ekkor mondták az uh-n, hogy jó nagy lesz a baba -- a szülésig tartó időszakot, bár itt a lányok nagyon rendesek voltak, végig nyugtatgattak :wink:)

Kép
Kép
irina

Jó értelmes lett az előbbi, bocsi, szóval: 32. héttől a szülésig. És pont. ;-)

Kép
Kép
irina

Viranka:
köszi a szüléstörténetet. :)

Irina:
aranyos vagy, de hogy is mondjam nem igazán tudnám szépen megfogalmazni, vitát meg nem szeretnék, így inkább megtartom magamnak. :lol: :lol:

Sense:
nyugodtan használj körömlakkot. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni!
Én imádok vitatkozni!
:D :D :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ma reggel így találtam rá a fiamra a kiságyban.
Nyilván nem így tettem le. :lol: Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Era!

Hihetetlenül sokat nőtt Beatrice! Gyönyörűen fejlődik, nagyon szép formás kiscsaj!!! Gratulálok hozzá!

Anitja!

Nagyon édes Noel, cukipofa!

Sense!

Olyan jót nevettem a fotón! Nagyon ügyes Boti, hogy már ennyire forog! Milyen jól bekuckózta oda magát a sarokba! Hát... még most is nevetek olyan édes!!!! :lol: :lol: :lol:

Hajni!

Eddig is megosztottunk sokmindent egymással, ezután is legyen így nem? Különbözőek vagyunk, de szerintem itt senki nem fog megsértődni, ha nem egyeznek a nézeteink. Úgyhogy hajrá!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?