A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!

Laura, gratula a kislányhoz!Kép

Doris, gratula a két babához!Kép Nagyon klasszak a 3D-s felvételek!!! Olyan édesek!

Rita! Édi az ujját szopizó babádKép

Karmen, nagyon ari a ZsákocskádKép

Olyan jó nézegetni ezeket az UH-s felvételeket... (sóhaj)...

Cupp,
Beja
beja

Sziasztok LányokKép
CatKép
Nagyon helyes, csak optimistánKép
KarmenKép
Tényleg nem láttad ÕKet??? Jaj, hogy magyarázzamKép 4 különbözõ felvételt látsz. Mindegyik kép bal alsó sarkában van egy teljesen kivehetõ babácska oldalról fotózva. Ne a teljes képet figyeld hanem mondjuk felezd meg a képeket külön külön. A bal oldalonkissé lent látszik a nagy babácska a képek jobb oldalán pedig a kicsi hátrébb húzódva de Õ csak hátulról mutatja magátKép Teljes baba alakokat kell keresnedKép
BejaKép
KöszönömKép Lesz majd Neked is ilyen, sõt, még szebb isKépKép Tudod, mindenkinek a sajátja a legszebbKép
EgcsiKép
Ezek a Pasik mind munkamániásak...Kép De mi igy is szeretjük ÕketKép

Puszi: Doris
doris

Kedves Lányok!
A Népszabadság cikke nagyon igaznak tûnik! NSZ "Budapest melléklet" Lombikban az üzlet? (Megtalálható az interneten is, én most olvastam el onnan, a www.nepszabadsag.hu weblapon, a jun.16-i számból.)
Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 2001. november óta 83 embrio transzferig jutottak el ennyi embriból született 9 gyermek, ezt tartják 10%-nak. De ha a 19 hónapi kezdésbõl levonunk 8 hónap terhességi idõt, valószínûleg már jobb arányt kapunk, hiszen a közlemény arról nem szól, hogy hány mamának van jelenleg egészségesen fejlõdõ magzata, csak azt, hogy hány született meg a 11 hónap alatt. Illetve azt hiszem, még 2 hónapot le kell vonni az elõkésuzítésre, tehát 9 gyermek született 9 hónap amlatt. Ha egészségesen fejlõdik ennek megfelelõen még 8 magzat a hónap alatt, akkor az már 17 a 83 embrio transzferbõl, és ez több, mint 20 %-os eredmény -a Dévai klinika 21%-os és Forgács intézet 18%-os eredménye között van. Csak az elõbbiek már régebben végzik, és így az idõ faktor nincs ilyen befolyással!
A többi intézetben arról nem adnak adatot, hogy hány megkezdett és leállított beavatkozás van náluk.
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Bocs a néhány hibáért, siettem. Egy lényeges: "Ha egészségesen fejlõdik ennek megfelelõen még 8 magzat a 8 hónap alatt (amig az embrio transzferbõl gyerek lesz), akkor az már 17 a 83 embrio transzferbõl"
Erazmusz (erazmusz)

Doris! Bocs, de még ilyen képet sose láttam, ezért nehezebb. Most igy tényleg a sarokban látok egy babát, de én mindegyik képen látom mellette a tesot is, vagy nem? Mert azt irtad egy képen csak 1 baba van, nekem meg 2nek tünik. Szerintem rosszul nézem.

Lányok! Tegnap nem is meséltem, de olyan mérges vagyok. Jártam gyógytornára meg gyógymasszázsra és direkt mondtam a masszöröknek, hogy a talpamat és a bokámat hagyják ki, mert babát várok, erre tegnap egy másik masször azt mondja, terheseket egyáltalán nem szabad masszirozni. Nekem ezt honnan kellett volna tudnom, amikor én jeleztem? Mától már nem is járok, rendesek voltak az usziban, mert megbeszélik a beutaló orvossal hogy leadhatom-e a félig telt papirt, ha nem, akkor meg náluk hagyom és naponta pecsételgetik, mintha mentem volna. De a francba, miért nem figyelmeztettek? Még jó hogy nem lett baj.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, szerintem hamarosan ismerni fogod az igy kinézö UH-ot is, nem csak az olyat ami még most neked vanKép Lesz az nagyobb is, mint a mostani Zsákocskád!!!
Egyébként mindegyik képen két baba van,szerintem irto klasszak, nekem nagyon tetszik!
Doris, itt is gratula, olyan jó, hogy már igy elhaladtál!!!
Remélem nem veszed belekotyogásnak, amit irtam Karmennek.

Barbi
(megkezdtem a 33-ik hetet)
Barbi

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, és szeretnék csatlakozni Hozzátok (nem sok idõre...) Bevallom, már egy pár napja olvasgatlak Titeket, és örülök, hogy azért sokaknak összejön a hõn áhitott babuci (kismamáknak nagy-nagy gratula!!!)
Magamról: Kecskeméten dolgozom, 26 éves vagyok, s kábé 1 éve próbáljuk a párommal összehozni elsõ csemeténket. Tudom, ez másoknak nem sok idõ, de mi már nagyon csalódottak vagyunk.
Nõdokinál jártam egy fél éve rákszûrés ürügyén, neki említettem eddigi sikertelen hónapjainkat, de megnyugtatott, ne izguljak, hõmérõzgessek, stb.
Most tartok ott, hogy visszamegyek hozzá. (mivel tegnap megint megjött...)
Azt szeretném megkérdezni a Tõletek, mint tapasztaltabbaktól, hogy ilyenkor
- a ciklus hányadik napján menjek el orvoshoz?
- a hõmérsékletgörbéim gyönyörû kétfázisúak (elsõ akciókkal teli két hét 35,5 körül, második reménykedéssel teli két hét 36,9 szinte végig.) ciklusok 27-28 naposak.
- a fogigátlószedést tavaly tavasszal hagytam abba, s azóta rendszeresen megjön (sajnos), de olyan kevés mensim van, hogy énrajtam biztos nem sok profitot hoznak be a betétgyárosok. (Tampont használnom sem érdemes.)
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményeitekre.
(Bocsi a hosszúra nyúlt beszámolóért.)
Elõre is köszi Nektek:

Olici
Olici

sziasztok.

ma voltam vérvételen megnézik a sérum Lh-t is. nem tudjátok véletlenül hogy ha ma van pl az ovulátio akkor ennek mennyi szokott lenni az értéke? ma vagyok a 14. napon. vettem ilyen LH tesztet is, ami állítólag csak akkor pozitiv ha ugyanolyan színû, vagy erõsebb mint a kontroll csík. hát nekem egyszer sem volt olyan, sõt ma még világosabb volt mint eddig a többi. tegnap volt viszont a legsötétebb, de még mindig nem olyan színû mint a control csík. most akkor ezek szerint tegnap lehett az ovulátió?

Sziasztok Gabi1
gabi1 (gabi1)

ErazmuszKép
Köszönjük szépen a hozzászólásodat ! Mindenesetre elgondolkodtató a dolog, és nem véletlen, hogy feltüntek ezek a rossz statisztikák a szakembereknek. Én mindenkinek azt tanácsolnám, hogy vagy a Kaáli Intézetbe vagy a János kórházba menjen, mert ott van a legrégebbi tapasztalat, és a legjobb statisztikákat is ott érik el.

OliciKép
Szerintem neked is valami pici hormongondod lehet, ezért egy hormonvérvétel jó lenne. Nekem a ciklus 3. és 21. napján szokták nézni,de ez helyenként változhat. Az én mensim is ilyen "bõséges" mint a Tied, és szintén pontos idõközönként jelentkezik. Nekem is a fogigátló ababhagyása után alakult így. Remélem Te sem maradsz sokáig.

Gabi1Kép
Sajnos nekem ezek az ov. tesztek nem jöttek be. Soha nem mutatnak semmit. Méred a hõdet ? Abból jobban tudnál következtetni az ov. idejére.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok.

Cat: tegnap volt a legmagasabb hõmérsékletem, ma ugyanannyi, elvileg szerintem ma van

Gabi
gabi1 (gabi1)

Sziasztok!

Már megint én vagyok (nagyon belejöttem) csak szeretném kiegészíteni az esetleírásomat, hátha pontosabb lesz a diagnózis :-))) (honnan kell ilyen mosolygós arcokat beszúrni???)

Elõször is:
Kedves Gabi1!
Bár nem ismerem az elõzményeidet, és kontárkodni sem akarok, csak kérdezem: a hõmérsékleteid milyenek (ha méred)?
(Bár ha vérvétel -vizsgálat is van, akkor biztosan komolyabban megy már a dolog.)

Azt akarom még hozzátenni, hogy volt 2 - 3 olyan hónap amikor határozottan éreztem, hogy most összejött a Picurka (minden enni-innivalónak olyan furcsa íze volt, szédülés, mensigörcs szerû érzések...) és akkor derült égbõl villámcsapásként mégis megjött. Tudom, az elsõ hetekben még nincs biológiai kapcsolat az anyával, de akkor is...
Azon filóztam, hogy az lehet-e, hogy megtermékenyül, de nem tud megtapadni? És olyankor mit tud tenni az orvos? Vagy ezt mibõl állapítja meg egyáltalán? Na. Tulajdonképpen erre lennék (is) kíváncsi.

Olici
olici

sziasztok

36,0-36,2 között volt a 13. napon 36,5 és a 14.napon 36,5. a clostilbegitet a ciklus 5. napjától szedem 5 napig. ma voltam vérvételen

Gabi
gabi1 (gabi1)

Sziasztok LányokKép
ErazmuszKép
KÖszi a gyors számfejtéstKép Igy azért egész más a helyzetKép
BarbiKép
Dehogy baj, hogy elmagyaráztad KarmennekKépKösziKép
KarmenKép
Csak rosszúl fogalmaztam valamit... Persze, hogy mindegyiken két baba látszikKép
OliciKép
Üdvözöllek itt és kivánom, hogy ne maradj sokáigKép Bizony az egy év már nem kevés idõ, ezért azt javaslom nagyon határozott fellépéssel menj anõgyógyászodhoz és kérd meg végezze el a szükséges kivizsgálásokat mert egy év normál házasélet mellett elegendõ ok arra, hogy ne legyintsenek a problémátokra. Egy személyes javaslatom is volna. A Párod andrológiai vizsgálatával kezdjétek a dolgot, mert sok esetben velük van a gond, és igy Te rengeteg kellemetlen beavatkozástól kimélheted meg magad. Ha a Párodnál minden rendben van akkor egy petevezetõ átjárhatósági vizsgálatot (HSG) célszerû elvégezni, hátha el van záródva a petevezetõd ill.hormonszinteket érdemes még figyelni. Ezt a ciklus 3.7.24.15.24. napja környékén szokták nézni de van ahol csak a ciklus elsõ felében egyszer ill.a ciklus második felében is egyszer nézik meg azt. A hõgörbédbõl amit leirtál úgy tûnik mintha lenne pé-ed, de jobb lenne látni egy teljes havit. Ezt is elviheted a nõgyógyászodnakKép Lényeg,hogy most már ne engedd lerázni Magatokat! Ha a Nõgyógyászod nem hajlandó komolyan foglalkozni a problémátokkal akkor irány egy másik orvos, vagy meddõségi centrum. Sok sikert és kérdezz bátranKép Egyébként lehet azon segiteni, hogy megmaradjon egy terhesség. Ha ez a gond, akkor a hormonszinted nem megfelelõ a ciklus második felében amit gyógyszerrel/kúppal lehet erõsiteni vagy léteznek nyálkahártya vastagitásra használt szerek is de ezeket csak kivizsgálás után kezdik adniKép
GabiKép
Lehet, hogy valamit félreolvastam a soraidból akkor bocsánat... A tüszõrepedéskor a legalacsonyabb a hõmérséklet. A pé-t pont az jelöli, hogy ilyenkor leesik néhány tizedet a hõ majd ezt követõen 1-2-3 napon belül eléri a 37 fokot. Innen lehet tudni, hogy volt pé és pontosan mikorKép

doris

Szia.

Doris: én fordítva tudom, de ha úgy van ahogy te mondott akkor az a 13. napon volt akkor volt 36,0 alõtte 36,3,36,2. de a teszt ezeken a napokon elvileg negatív volt.
tegnap és ma 36,5 volt. ma már a teszt szinte semmit nem mutatott, tegnap este volt a legsötétebb. de még mindig nem olyan,majd délután kiderül a vérvételbõl.

Sziasztok
gabi1 (gabi1)

GabiKép
Sajnos rosszúl tudod, ezek szerint nem olvastalak félre. A ciklus elsõ fele lehet ingadozó de 37 fok alatti. A pé-t egy néhány tizedes zuhanás jelöli. Ezt sajnos a esetek többségében csak utólag látjuk. Ezért szokták azt tanácsolni, hogy a ciklus 10.napjától érdemes minden másnap hancúrozni a párunkal, hogy ne maradjunk le a megfelelõ idõpontról. Persze akinek elhúzódó vagy túl rövid ciklusai vannak annak azért ezt bele kell kalkulálnia. Kétnapnál gyakrabban nem érdemes együtt lenni a kedvesünkel, mivel a "matyiknak" ennyi idõ kell az újratermelõdéshezKép LH tesztet még sohasem használtam de évekig hõmérõztem. Sokan mondták, hogy Nekik nem jött be ez a teszt tehát ne hagyatkozz pusztán ennek az eredményéreKép Onnan tudod, hogy egy ciklusban biztosan volt pé-ed, hogy a legalacsonyabb hõmérséklet után néhány napon belül szépen felkúszik a hõd 37-re vagy e fölé. Innen vagy leesik a 28-29-ik nap környékén és ekkor megjön a menzi, de ha tartósan fent marad és meg sem jön, akkor bizony lehet bizni a terhességbenKépIrd majd meg a vérvételed eredményétKép

doris

Sziasztok!
Tegnap voltam UH-on, mindkét oldalon 4-5 tüszõm van 8 és 12mm között és van néhány kissebb. Megemeltük az injekció adagot 3 ampullára (Gonal-F), holnap megint mennem kell, hogy a doki bácsi megnézze, hogy mennyire indultak be. Úgy néz ki, hogy vasárnap lesz a leszívás, jövõ héten a transzfer. Szorítsatok!!
Lujza
lujza

Sziasztok

Köszönöm Doris a felvilágosítást, nekem a 10. napon esett le a hõm 36,0-ra aznap együtt voltunk és utána kétnap mulva megint.
Mindenképpen jelentkezni fogok.

Gabi
gabi1 (gabi1)

LujzaKép
Veled izgulok végig a stimuláció alattKép Nagyon szépen növögetnek a tüszõcskéid, ügyes légy és vigyázz Magadra aztán várjuk a beszámolótKép
GabiKép
Szivesen máskor isKép Az nagyon klassz, hogy együtt voltatok aznap és utána is, drukkolokKép

doris

Sziasztok!

Köszönöm szépen a biztatást, meg a tanácsokat, nagyon jólesik. Úgy terveztem, hogy a jövõ hét kedden megyek el dokihoz, és mindent szépen megbeszélünk, hogy merre tovább. Egyébként rendes pasi, mindent szépen el szokott magyarázni. De a múltkor nem eröltettem nagyon, mert akkor még én sem izgultam emiatt annyira.
A párom egyébként szerintem benne lenne mindeféle vizsgálatban, de nagyon fél, hogy õ lehet a hibás (ó a férfiak mind kishitûek és méretmániások...), de szerintem csak a fogigátló rontott el valami finom mechanizmust, és nincs nagy baj.

Olici
olici

Sziasztok, lenne egy kerdesem, mi van akkor ha valakinek magasabb a progi szintje?

Letezik ilyen?

Koszonettel:

Maci
macimaci

MaciKép
A nagyon magas progi terhességre utalhat.

LujzaKép
Nagyon-nagyon drukkolok Neked. Jó sok tüszõd van, és vasárnapig még jó nagyra fognak nõni. Küldök egy kis babatapasztó energiát++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

OliciKép
Azt hiszem jó lenne meddõségi centrumhoz fordulnotok. Ott a párodat is meg tudják nézni, és addig téged nem gyógyszereznek feleslegesen. Azt sajnos nem tudják Neked megmondani, hogy miért nem maradt meg a baba, hogy meg sem termékenyült, vagy csak nem tudott megtapadni. Azért itt még nem jár a tudomány. De ezeken a helyeken Uh-val tudják a ciklusodat végig kísérni, esetleg a tüszõt is szurival repesztik. Persze elõször egy hormonvérvétel kellene.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!
Mielõtt visszaolvasnék beteszek ide egy cikket a Nyírõ Gyula Kórház meddõségi centrumáról. A többi centrumok eredményességérõl is vannak számadatok, érdekes!!!
[url=http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=115805&DocID=104513" TARGET="_top]http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=115805&DocID=104513[/url]#104513
Virág
virág

Na most már látom, hogy Cat megelõzött! Hihetetlenül jól informált a társaság. Mindegy, így talán könnyebb elolvasni.
LUJZA:nagyon drukkolok Neked! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Üdv az újaknak, azt kívánom ne maradjatok itt fele olyan sokáig sem, mint mi!
Virág
virag

OliciKép

Üdv közöttünk, de ne maradj sokáig, sipirc a "friss"-be!Kép

LujzaKép

Drukkkkk!!!!!!

DorisKép

Megnéznéd a múlt havi hõgörbémet? Május 28.-i archivban van. Nekem csak egyszer ment fel 37-re.Kép Most is leesett 36,2-re, de csak 36,8 volt ma is. Egyébként olvastam, hogy a tüszõrepi tulajdonképpen nem a leesés napján van, hanem az emelkedõ szakasz elsõ napján. Most mi az igazság?

OFF: Aki unja a madaras történeteimet, ugorjon! Bingó(a "zöld szörny") ma egyedül maradt a szobában két percre. Ez elég volt neki arra, hogy lemásszon az állványáról, fel a fehérnemüs fiókra. Fiók kihúz, zokni, bugyi kipakol. Mikor beléptem felborzolta magát és azt visította:"Hagyjál!" Azt hittem dobok egy hátast. Mindenesetre nagyot nevettem.Kép

Egcsi
egcsi

Sziasztok!

Doris, hihetetlen aranyosak a babcik. Még sose láttam iker UH-t. Nagy élmény.
Azt szeretném megkérdezni, hogy nekem a Corax LH teszt egyértelmûen kimuztatta az ovulációt a 14. napon. Elõtte 1-2 napig látszott a tesztcsak, de aznap kétszer olyan vastag volt mint a kontroll csík. Viszont a hõmet ha mérem, nekem sose megy 36,6 max 36,8 fölé. Igaz szájban mérem, de reggel és nem mozgok elõtte. Az a baj, hogy szájban mérem? Ma vagyok a 22 napon és ma reggel is 36, 6 volt szájban. Viszont az LH teszt szerihnt volzt ovuláció és éreztem is 2 napig a hasamat és volt nyálkás folyásopm is.
Mi a véleményetek?

Köszönöm
Kele
Kele

Sziasztok

Regen jartam erre, inkabb csak be akartam koszonni, hiszen mar en is kismama lettem azota.

Karmen,
nagyon orultem, mikor radtalaltam a friss Kismamakban loholtam ide megnezni, mikor tortent a csodaKép Jo nagy a zakocskad, mi meg a 7. heten sem voltunk ekkorakKép
Amugy nem tudom lanyok ti mit tudtok a tappenzrol. Nekem van egy ismerosos, o mondta, hogy csak a penz miatt nehogy maradjak, mert o is honapokat volt tappenzen es csont ugyanannyit kapott mint elotte, mert a tappenz ugyan 70% de berszamfejtik het vegere is. Ha ez igy van, nemigen eri meg kockaztatni, de sajnos egyebkent en is raszorulok. Kozgaszdasz letemre en nem tudomKép Mar mondta egy ket ember ,hogy tenyleg igy van de nem akarom elhinni. Mert hat ugyanakkor annyi olyat hallok, hogy vegig dolgozza az idejet a penz miatt.

Olici,
en is kecskemeti vagyok es 26 evesKép Van profilod ( en nem tudok csinalni, de ez csak lustasag hogy nem nezek utana hogy kell ) mert akkor kivancsi lennek ra, meg ismerhetjuk is egymastKép
Nagyon szoritok NekedKép

Doris,
Nagyon gyonyoruek a babak, nem is latszik ,hogy kisebb lenne az egyikKép Amugy pont egyutt tartunk, de engem dec.14-re irtak kiKép De te azert valoszinuleg ugyis hamarabb fogsz babazni mint enKép)Majd fel is tetetem magam a kismamak koze is, mert csak olvaslak benneteket, de sok a melom kozben mar faradt vagyok irni. En is nagyon szerettem volna ikreket, de ennek az egy Babnak is nagyon orulunk.Kép)))

Laura,
Irigyellek, hogy mar tudod, hogy milyen nemu a Babad. En is ugy szeretnem tudni. Eleinte inkabb kislanyt szerettem volna, de folyamatosan azt erzem, hogy fiam lesz es mindenki ezt is mondja korulottem. Most mar fiut szeretnek inkabbKép De hat mindkettonek orulni fogunk.
En is fajdogaltam eleinte, nagyon meg voltam neha ijedve, de nekem is mondta a doki,hogy csak a szalagok nyulnak. Neha meg most is van ilyen. Es minden ultrahang elott izgultam, hogy hatha mar nincs is bennem senki, mert semmit nem ereztem. De mult het ota no a pocim , megnyugodtamKép

Nagyon szoritok mindenkinek ev vegere legyen tenyleg ures a topikKép
Mese (14+3)
Mese

KeleKép
ha szájban méred, akkor nem mutat semmit, és értékelhetetlen ez eredmény. Következõ ciklusban mérd hvelyben vagy popsiban, és akkor elvileg egybe kell esnie az LH teszttel. Ebben a hónapban már ne stresszeld magad ezzel.

Orsi
Névtelen

Sziasztok Lányok!

KarmenKép
Légyszi írd be a tábliba, hogy 2004.01.27 a szülés idõpontja, és az éveim száma eggyel több. Köszi!

DorisKép
Örülök, hogy ismét lehet "látni" Téged! Nagyon szépek a Picurkák!

Nikie
nikie

Doris,

Csak épp bekukkantottam, hogy üdvözöljelek. Nagyon jó újra hallani felõled, gyönyörû babáitok vannak!

Pusz
Alma
Alma

Cat! Koszi szepen, de terhesseg nelkul magas - menzi alatt mert ertek - az jelent valamilyen bajt? Vagy csak ha alacsony, az a rossz?

Maci
macimaci

Kedves Doris,
Te az a Doris vagy akit ismerek személyesen? Akinél a tali volt? Mert ha igen, hát akkor hatalmas gratula, ha nem Te vagy persze akkor is gratulálok.

Nem tudom már visszanézni, de mennyi idösek vagytok? Hol fogsz szülni? Bocs, de táblicskut sem találtam, de bevallom idöm sincs megkeresni.

Pusszancska
Moni
mj

Sziasztok Lányok,

Bocs, hogy most névtelenül írok, talán megértitek. De a Nyírõs cikkre szeretnék reagálni.
Én fél évig jártam az említett dokihoz. Az elsõ alkalmakkor már kiderült számomra, hogy pénzéhes és etikátlan, de azt hittem ettõl még lehet vki jó orvos. De az, hogy inkometens, ez sajna fél év alatt derült ki számomra.

Három komolyabb vizsgálatom volt:
1. alkalom: ekkor elkaptam egy fertõzést. Ezt akkor még a véletlennek, illetve uszodának tulajdonítottam.
2. alkalom: HSG. Ekkor olyan petefészek gyulladásom lett, hogy egy vasárnap az ügyeleti kórházban kötöttem ki. Azóta, az új orvosomtól tudom, hogy ez megelõzhetõ lett volna.
3. alkalom: laparoszkópia. eredmény: egy átszúrt petefészek, és négy helyen kilyukasztott vékonybél. Köv.nap hasi mûtét (egy év várakozás). Azóta a két jól mûködõ petefészkembõl csak az egyik mûködik, és a másik oldalon pedig elzáródott a petevezetõm.
Mindezt magánrendelésen csinálta a kórházban, mivel a munkám miatt csak 5 után tudtam járni, és ekkor a kórházban, a kórház rezsiköltségére és eszközeivel csak magánrendelés volt. (egy UH 15.000 Ft, mikor meghallottam dobtam egy hátast)

Röviden ennyit a Nyírõ-rõl, az azt vezetõ orvosról és annak kompetenciájáról.
T
Névtelen

Móni Kép
Hát persze, hogy az a Doris vagyok és képzeld ikerbabákat várokKépKépSikerült a márciusi lombikunkKépTi hogy vagytok? Mekkora már a gyerkõc? Semmit sem tudok Rólatok....Irj ide vagy magánban légysziKépAz e-mail cimem aprofilomban van mert közben kiköltöztünk Svájcba igy minden átalakult az életünkben. 15+4 hetesek vagyunk és a Margitban szülök majdKép
AlmaKép
Veletek mi újság van?Ezer éve felõletek sem hallottam semmit. Bocsi de még ott veszitettem el a fonalat, hogy az a szomorú dolog történt Veletek. És azóta? Irj kérlekKép
NikieKép
Nektek is nagy gratula, gyere át a friss-beKép
KeleKép
Orsi teljesen jól irta...Feleslegesen méred szájban a hõmérségletedet mert értékelhetetlen a görbe. Popóban vagy hüvelyben mérd hagyományos hõmérõvel, egyébként semmit sem ér a dolog. Én tapasztalatbõl tudom. Fél évig szájban mértem majd néhány hónapig mindkét helyen és a Lányok akkori únszolása alapján áttértem a hüvelyi mérésre.Ég és föld volt a különbségKép Ha nem akarod lent mérni inkább ne s mérd, mert csak feleslegesen idegesited magadKép LH tesztet sajnos sosem használtam igy nem tudok mit irni. Azt tudom, hogy volt akinek bevált a dolog de sokan panaszkodtak is rájukKép
MeseKép
Gratulálok NektekKép MI most 15+4 hetesek vagyunkKép Gyertek át a frissbe és ha idõd lesz irogass oda isKép
EgcsiKép
Megyek és megkukkolom a görbédet aztán jövök visszaKép

doris

Barbi! Tényleg érdekes Doris képe, csak még ilyet nem láttam és elsöre hiába meresztettük itt a szemünket, nem tudtuk hol van a baba. De tegnap már látni véltem. Neked gratulálok, hamarosan a vége közeledik.

Nekem a mai nap: 14,2mm petezsák. Pénteken megint kell menni, mert a szivét még nem látta.

Olici! Én nem éreztem semmit, tünete se volt hogy terhes lennék. Korábban nekem is volt olyan ciklus, amikor én is azt képzeltem,most terhes vagyok,aztán mégsem, igy most eléggé meglepö volt hogy mégis sikerült.

Mese! Köszi, mára már még nagyobb lett. A tp. valóban igy számolják, de én tavaly elég sokat voltam a lombik miatt tp-n igencsak nem érte meg anyagilag. Én is hallottam mások nem kaptak kevesebbet, de tudnod kell a tp. alapja az elözö naptári évi kereset. Igy ha pl. évvégén leszel beteg, akkor nagyon rosszul jársz, mert az elözö évi átlagból számolnak, de ha év elején akkor már alig kevesebb mint amit megszoktál. Vagyis évvégén érdemes tp. helyett szabira menni és jan. kezdeni.

Lujza!! Drukk nagyon és mennyi a nyh?

Nikie! Boldog szülinapot!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

EgcsiKép
Megnéztem és én a 13. napra gyanakszom bár látom, hogy volt a 16. napon visszaesés. Mindig ugyanabban az idõben méred hüvelyben? Mert tudod egy rosszabb, kialvatlanabb éjjszaka is befolyásolja a dolgot. Utána viszon megemelkedik a hõd és nem mindenkinek szokta elérni a 37 fokot bár az az ideális ha eléri és fölé is megy. Én úgy tudom a pé-a hõmérséklet esésének napján esedékes néhány óra eltolódással ezért ha megemelkedik a hõ akkor tudjuk biztosan, hogy volt tüszõrepink.Kép

doris

DorisKép
Emil ment.
Moni
mj

Karmen! Szívbõl gratulálok! Úgy gondolom hogy ez mindenkinek erõt ad hogy soha nem szabad feladni!Vigyázzatok magatokra!
Ditta

na már ott is az új UH képKép

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

KarmenKép
Gratula-gratula a kismanóhozKép

doris

KarmenKép
Édes a kismanód, és rohamléptekben növekszikKép

MaciKép
Ha mensi alatt magas a progid, az nem jó. Én úgy tudom, hogy csökkenti a teherbeesés esélyét, 1-1,5ng/ml körül kellene lennie, vagy az alatt.

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Már csak írok én is egy kicsit, ha már ilyen szépen ott figyelek a táblázatban!Kép

Karmen! Gratula a manókádhoz, nagyon jó az UH!Kép Kijavítanád légyszi a napjaimat, 2 nappal elõrébb járok már, és még sehol semmi, bár ez nálam igazán nem jelent semmit!

Doris! Nagyon jó a 4D-s felvétel! Annyira jó, hogy ikreid lesznek!Kép Nagyon szépen látszanak, nagyon édik, még a párom is megcsodálta õket!Kép

Mindenkinek hajrá!Kép

Zafi
zafi

ZafiKép)
Köszönjük szépen a dicséretetKép Hány naposak a ciklusaid? Mert a 35 nap nem rossz...persze nem tudom mi a probléma nálatok. DrukkolokKép

doris

DorisKép
gyönyörûek a babók, és nekem a kisebbik sem tûnt sokkal kisebbnek... bár csak a laikus szemem látta.

Karmen Kép
gyönyörû a babád, és biztos vagyok benne, hogy pénteken már a szivecskéjét is hallani fogjátok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

MA voltunk vizsgálaton (férj+én): a jobb petefészkemen 18mm-es tüszõ van (gyógyszer nélkül), így mostanság akció hegyek lezsnekKép Férjem azt kérte, hogy róla ide ne írjak. Én csak annyit jegyzek meg, hogy kb. minden OK, ill. hogy pánikra nincs okunkKép És a MACA-t szedetem vele.

Cat: az én számításom szerinti 3 hó szünetbõl csak 1 lesz, ti., ha megjön, köv. c.-ban Closti és spontán próba (bár UH ell. nélkül) és ha még akkor sem, akkor aug.-ban inszem.

Doris: tényleg édes pici babáid vannakKép és mekkorák lesznekKép és milyen jó, hogy nem nyáridõban leszel nagyon nagy pocakosKép

Karmen: édes a babókádKép

Lányok: köszi a drukkot a nyelvvizsgához, csütörtökön még van egy szóbeli is. 26.-án pedig megtudom, hogy mi az eredmény.

Nyírõ: nekem személyes (bár vagy 10-15 éves) személyes rossz tapasztalatom van velük kapcsolatban, így nálam fel sem merült, hogy oda menjek. Remélem, máshová sem kell mennem, mert nem lesz szükség lombikra.

Puszi, jó éjt:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Cat!Kép

Koszi

Maci
macimaci

JoviKép
Nem tudod mettõl meddig lesz szabin a Scwarzi ? Csak azt tudom, hogy júliusban. Azért nem lesz UH-d sem ?
Engem berendelt jövõhét kedden délre konzultációra.

NévtelenKép
Köszönjük a véleményedet, hasonló sejtésem volt. Nagyon sajnálom ami Veletek történt, de remélem már jó kezekben vagy, és minden úgy történik ahogy Te szeretnéd.

Nem Te vagy az elsõ, akitõl rosszakat hallok errõl a dokiról.

Cat

Cat
Kép
cateye

Jó reggelt mindenkinek!

Csak 1 nap nem olvastalak benneteket, de azt látom, hogy nagyon sokan csatlakoztak hozzánk. Üdv. itt minden újnak, és gyorsan irány át a frissbe!!!!!

Karmen
Most voltam UH-n és elég ellentmondásos az esetem. Ugye máj. 28-án repesztettek, ez szerint 5 hetet töltöttem. De szerintem lehet, hogy mire repsztettek, már 1 hete bennem volt a baba. Mert magas volt a HCG-m nagyon. Ez nem tudom, hogy mit jelent, de mivel az elõzõ gyerekeimnél nem nézték a HCG-t, nincs össszehasonlításom. Lehet, hogy ott is magas volt, csak nem tudtam. Vagy tényleg idõsebb vagyok egy héttel, de ezt a doki nem akarja bevallani. Szerinte megfelel a méret a koromnak. ( 3mm-es a baba, és már mindha a szivét lehetett volna látni. Pulzált ott egy pont) Akkor a doki is azt mondta, hogy ez a szive lehet már, de utána meg azt mondta, hogy megfelel a méret 5 hetes kornak. Már 5. hét+1 napnál is látszhat a szíve? Ja, és amikor repesztett a doki, ott az LH teszt is jelzett, szóval lehet, hogy mégis az orvosnak van igaza.
Ha tudsz valamit segíts!

Kitty
kitty123

KittyKép
A repsztõ szuritól volt magas a HCG-d szerintem. Írják is a tájékoztatóján, szerintem akkor még nem voltál terhes.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mese!
A profilt én sem tudom megcsinálni, még csak kezdõ netezõ vagyok, épphogycsak el tudom indítani, meg böngészni, meg szörfölgetni... Azért nagyon jó, hogy megtaláltalak benneteket. Ez ad valamennyi erõt, hogy azért nekünk is összejön. Az emil címemet leírhatom (o.dajka@kk.hu), ha gondolod akkor kitárgyalhatjuk a kecskeméti körülményeket, tapasztalatokat. Mondjuk én nemrég költöztem ide a környékre (Nkõrös).

Karmen!
Egyátalán semmit sem éreztél? Az olyan jó lehet, hogy: "Hoppá, hát nekem már meg kellett volna jönnie!" Én el sem hiszem, hogy lesz olyan idõszak az életemben, hogy 9 hónapig nem kell betétet használnom. (Mondjuk most sem fogy sok.)
Én egyszerûen érzem, hogy itt van az a kis baba velünk, csak még nem tudott eljönni hozzánk. Már alig várom, hogy vége legyen a mensimnek, aztán szaladok az orvoshoz.

Olici
olici

Sziasztok!Kép

DorisKép
Én is megcsodáltam a babáidatKép Azért ezeken a képeken jobban látni mindent, mint a normál UH-n.

KittyKép
Én úgy tudom, hogy az 5. héttõl már látszódhat a szívmûködés, de majd ahogy nõ a baba jobban le tudják mérni. Az én babám is már egy hetet behozott a lemaradásban a kezdetekhez képest.Kép

KarmenKép
Pénteken már biztos látszódni fog a baba szíve isKép Addig vigyázz nagyon magatokra.Kép

Az esélyeseknek nagy drukk, kívánom, hogy mindenki hamar felkerüljön a felsõ táblába!!!

Puszi
Laura
Laura (laura2)

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?