A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Monccs... ühümmmm.... azért is van a reménykedés vasárnapig kitolva. Mert nálam 5-6 nap míg a homeós hatni kezd. Most meg szombattól szedem.
Bár ha azt nézem, mennyivel könnyebb lenne az életem tápival: bevágom a cumisüvegbe, s akkor eszi a kölök mikor akarja, nincs fejés, magamat gyötrés és társai....
csak nem ám annyira jó a gyereknek. s ugyi ha már akartuk őt, hát akkor tegyek meg mindent amit tudok, hogy neki legyen jó.

Kép
kissmanó

Értem a célzást! Az én szüléstörténetem megvan valahol, előkeresem és küldöm.

Kép

Kép
monccs

Monncs: te is visszasoroltál nagylánynak?
ha igen, mikor?

Kép
kissmanó

Nem, én nem soroltam vissza. Még. Nem is értem, ennyire kevés tej mellett már kellett volna..

Kép

Kép
monccs

Tali
Andi
Orsi
Gurgi
Zsú
Nenoke
Esztora
Szivvi
Emma
Barbuli
Monccs

Szerintetek telefonáljak és lefoglaljam az éttermet?? :lol:
nem is gondoltam volna hogy ennyien összejövünk!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!
Jelentem a gyerekünk 9-től 1/2 5-ig aludt!!! Juhéjjjj, alakul, mint púpos gyerik a prés alatt!! Azér én bizti ami bizti éjfélkor feküdtem le..Pedig milyen jót aludhattam volna...
offoffoffoff
mesekvíz
Sok nekem se jó, de sokra rágugliztam és asszem pl a pompom kötőjellel van és mindegyik nagy p...45,5 %-nál tartok! Sajna az újak közül nem sokat ismerek..

Jók a bébképek!
Most megyek végignyalogatom a játékokat :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi
na ez már jól hangzik :) de te tényleg mazochista vagy :)

De jó képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megcsináltam a tesztet. Negatív. Nem bánom. Majd inkább jövő évben hajrázunk.
Csütörtökön 10en leszünk??? Szuuper! :D

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Dikó, móni, jó, hogy megint vagytok! Nagyon édik a tesósképek!

Manó: szupi a járókátok, jó sok helye lesz Grétunak! Én is vadászok még, de sehol semmi egyenlőre ami nem horror áron van :cry: Tejcihez drukkolok!

Hozzánk meg megint nagyon beköltözött a takonykór, sehogy nem bírom elkergetni. Marci mára belázasodott, Máté orra meg mint a niagara, úgy ömlik belőle a trutyi. Homeós cucc nem segít pedig már 4. napja nyomatom neki :roll:
Samu is zörög még. Szombaton megvettük a maszkot azóta mintha picit jobb lenne :roll: Az az érdekes, hogy nem mindig csinálja, van, hogy teljesen normálisan lélegzik :shock: Fene sem érti!

Talira én is szivesen mennék, ha nem a világ másik végén lenne :cry: Azért ugye lesz még közelebb is :wink:

Büdi van, megyek megkeresem melyikből jön :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Ti hopgy csináljátok ezt a mesekvízt? én hiába írom be a címeket, nem történik semmi :roll: :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

OFF

Brigi: írd be a legelsőnél, hogy "tom és jerry"
akkor meg kell jelenjen a mellette levő kockában egy vigyori smiley

Kép
kissmanó

Emma: jövő év a nyakunkon, jó 2 hó, oszt itt van. addig gyakoroljatok

Kép
kissmanó

Brigi
Ha jó, piros smiley lesz mellette!!

Jöv hétvégén lesz vmi babaexpo a Syma-ban. Sztetek érdemes elmenni rá? Lehet olcsóbban kifogni dolgokat?

KépKép

KépKép
szivvi

Bori, kösz a bíztatást és az ötleteket, mindenképpen kiprószálom (Manó után szabadon). Eddig mindig kipróbáltam, amiket írtál.
A nagy büdös igazság az, hogy igen ölbaba lett Balázs. :oops: És így nincs nagyon lehetősége gyakorolni, de azért igyekszem rászorítani erre.
Most pl. eszembe jutottál, amikor Ádám ezt csinálta, mi most tartunk itt:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Hohohohó! Ez az kérem szépen! Ügyi gyerek. És ő is kapaszkodik a ruhájába :D
Igen, az nem szerencsés, ha sokat van kézben. De tudom, milyen. Sokszor én is inkább cipelem, minthogy nyafogjon...
Próbáljátok húzni az időt, míg felveszitek, meg hamarabb rakjátok le. Észrevettem, hogy van olyan nyüszi, amit abbahagy. Az tényleg csak nyafka, amiatt nem veszem fel. Azóta kevesebb is van belőle. Mostanában tényleg indokolt már a nyüssz.
És minden reggel van jó fél-1 óra, amit egyedül tölt a nagyágyban, nézeget, játszik, gagyog.
Sajna, el kell őket lökdösnünk magunktól, mert a kényszer jobban ráveszi őket a fejlődésre.
Vendég

Amikor itt lent van a trapéznál, akkor is azért nyüszög, hogy beszéljek hozzá, vagy legalább figyeljek rá. Teljesen egyedül igen kevés ideig lehet bárhol hagyni, mert hamar megúnja. Úgy tudom húzni a nyafis nem felvételt, ha leülök mellé, és bohóckodok neki. Akkor hajlandó lent maradni. Azt még nem tudom, hogy tudom rávenni az egyedüli játékra, pedig majd azt is meg kell tanulnia.

Csak összehasonlításképpen: most mennyi ideig vannak a babák kézben egy nap? (Szopit nem beleértve.)

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Nehéz kérdés :D Vannak jobb meg rosszabb napok. Nagyjából 7 órát van ébren a drágám, szerintem kb. a harmadát tölti a kezünkben

Kispasim és nagypasim alszanak :D

Kép
Kép
emma1976

ha nincs idegem nyöszörgést hallgatni, akkor relatív sokat. Bár szerintem az még belefér. Meg most, hogy sokat kéne fejni, hát felejtősebb a dolog. Amúgy Gréta inkább símán elnézelődik, különösebben nem reagálja le a dolgokat. Azaz igen, mosolyog nekik, meg csapkodja a trapézt, de lábait nem emeli fel mint Balázs meg Főni. Ma reggel kipróbáltuk az anya mellkasán a hasonfekvést, hát hajszálnyival nyerőbb. Ha tehetné, s bírná, egész áldott nap gyakorolná a felhúzózkodást, azaz mikor hanyatt fekve megfogja a két ujjam, s némi segítséggel felül. Ebben profi, ez az a "sport" ami bejön neki. A többivel meg úgy van, mint az anyja a maratoni futással: csinálja más.
Ja, meg a bal csuklóm megint kikészülve, tehát ha fel is veszem, amint megvígasztalódik, pakolom le. Mert ki vigyázzon az én csuklómra ha nem saját magam?

Kép
kissmanó

Hajhullás: azt olvastam, hogy kb. 6-9 hónapig tart... :(

Manó, imádom a szöveged, olyan jól fogalmazol! :D

kétfiús anyuka
babdorka

Nehéz kiszámolni. Mondjuk 7-21:30 között van ébren. Ez 14,5 óra, ez kb. másfél órás ciklusokra oszlik. Ezekben kb 5-10 percet van ölben a szopin kívül. Az kb 9 ciklus, legyen átlag 7p ölben, az 63 perc. Egy átlagos napon. Van, hogy többet alszik nappal, akkor nyílván kevesebbet van ölben. Aztán vannak a rossz napok, amikor csak ölben nem sír.
Vendég

Ja, és ma is 10 órát aludt egyben, és már nappal eddig 1,5 órát. Alig merem leírni. De szerencsére ő nem tudja ezt elolvasni. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Dorka!
Hu az durva, addigra nem marad egy szál hajam sem...
Nálunk Bogi minimálisat van kézben, csak akkor mikor büfizünk, de akkor is többnyire hason a pocakomon.
Egyébként jól elvan, a legújjabb, tegnap óta oldalra fordul magátol, meg ami a feje alatt van, tök mindegy pelus lepedő párna, szaggatja addig amíg magára nem tudja húzni vagy be nem tudja kapni, de ezt már egy jó ideje csinálja.

Manó!
Telepátia, épp ma reggel gondoltam Rózsára, azt mondta 20-a környékén lesz gépük.
Meddg adjunk neki haladékot, mikor írjak Neki?
Bogi is így kezdte ám a pocakomon hasonfekvést, azt a keserves panaszkodós pofát látnod kellett volna, nem sírt csak panaszkodott, de olyan arcmimikával, hogy majd beszartam tőle a röhögéstől...

Nenoke!
Ez a Dávid, valami tünemény egy herceg, ez a vigyor és a szerkó, kész vok...
Most aztán már nem tudja Bogi (vagy az anyja... :wink: ), hogy melyik vőlegényt válassza.
És ha Boginak két vőlegénye lesz Dávidka meg Egonka?
Az nagyon gáz, hisz itt úgyis olyan sok pasi van, a csajoknak minden újjára jut egy tuti jo pasi...
Egyébként apa azt mondta, hogy az após várja a Dávidot leánykérőbe... :lol: :lol: :lol:
És majd ő eldönti, hogy adja e leányát... :lol:

Na, lépek fosogatni... :lol:
Annyira utálom, de most nem tudtam Robira átpasszolni, ma túl jó Bogi, meghát utoljára is Robi mosogatott, szal én vok a soros... :?
Vendég

Sziasztok!De jó hogy írt Móni.:-)

Dorka:Hát ez jó kérdés nálunk igen változó.Vannak olyan nap hogy szinte mindig ölbe akar lenni.Hát még nem figyeltem meg menyit van ölben.(Nem keveset az tuti)Nálunk tényleg szuperül müxik eddig minden.Ha pld főznöm vagy vasalnom kell egyszóval házi munka elvan egyedül.Néha egy kicsit nyafog akkor be megyek hozzá.Akkor megnyugszik látja hogy ott vagyok és játszik tovább.Viszont ha tudja hogy apa is itthon van akkor addig nyafog míg valaki fel nem veszi.:-)

Szivvi:Na játék nyalogatás megvolt?Eredmény?:-)

Mint írtam nálunk búcsú volt ha nem gond rakok fel egy ár képet.

Körhinta: Kép
SZellem kastélyba ilyen ürge szedte a belépöt: Kép
Szellem kastély után: Kép
èn meg ilyen jó fiú voltam: Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Enyimek is alszanak, épp az előbb fotóztam le őket, olyan édesek :)
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hogy Bogi milyen kis huncutka a fiukkal maris! :wink:

Melinda! Jok a kepek. A hugaid biztos nagyon elveztek. Es ugy latszik, Beni is! :D Azert, az a jegyszedo kicsit durva, sztem.

Eniko! Zalanod nagyon edes. Egy kicsit hasonlit apara is, de csak kicsit. :wink: Ugy latom, kozben apa megnyugodott a meskviz utan.... :lol:

Dorka! Nalunk is eleg sokat van olben, de inkabb akkor, ha apa is itthon van. Az muxik itt is, mint Melindaeknal, akkor van sok nyuszi, ha apa itthon van. Vagyis nincs sok, mert apa azonnal felveszi. Nekem mar nem nyuszizik. De ez van a setanal is, ha babakocsival megyunk, apanak sokat nyavog es persze apa kiveszi. Nekem nem, mi sokat nevetunk, aztan elalszik, mikor ketten setalunk.
Ugy latszik tanulekonyak es mar tudjak kivel, mit lehet elerni. :wink:
Balazs nagyon edesen jatszik! Kis ugyike. Nem izgulni, minden rendben vele. Pl. Egon sem fordul hatrol hasra, de o utal hason fekudni, talan majd kesobb megszereti.
Kiprobaltam, amit Hencsi ajanlott, egyszer bejott, akkor meg nevetgeltunk is. Majd meg probalkozunk.

Mano! Kitartast tejcsi ugyben!
Ma hirtelen megugrott Egon etvagya. Sokkal tobbet eszik. Ejjel kiszivja mindket cicit es mar reggel is kell a potlas. Megint egy ugras? Mostmar ketszopi kozott is fejek, hatha segit. Viszont, tovabb elvan, eddig 3 es fel 4 orakat bir ki, 3 helyett kaja nelkul.

Voltunk a postan erszenyben. Tetszett neki.
Ja! M. Andi! Nem nyulik az anyaga, eleg eros, csak annyira nyulik, hogy rendesen be lehessen tenni, egyebkent jo feszesen tartja. Bocsi, hogy csak most irom, de mindig elfelejtettem. Tegnap ejjel is eszembejutott...:oops:

Gurgi hol van?
molkata

Kata!
Ez a Bogi már csak ilyen... :lol:

Kitaláltam mivel fogjuk a nagyszülőket meglepni, csinálok egy faja albumot a Bogiról, az indulástol mostanig képekkel, kiírja Robi egy cd-re, és ki fogjuk nyomtatni és egy albumba bele, szerintem tök örülni fognak neki, azért egy albumban amit mutogathatnak mégis más, mintha csak egy cd-n vannak a képek.
Csináltam ma Bogiról két csajos képet!

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok! :)
Csak gyors bekukk...

Bence most sokat van kézben....nagyszülők. 8) Normál esetben kb. 1 óra/nap. :)
A lábait még nem emeli, mint Balázs és nem fordul az oldalára vagy a hasára. Mondjuk elég sokat van a pihiszékben, ott nehéz is lenne....na, majd csökkentjük az adagot. :wink: A játékait gyönyörűen fogja és ő is kapaszkodik a ruhájába, vagy az éppen illetékes fenékhordáréba. :)
Átaludtuk az éjszakát! :D Fél 1O-től 6-ig. Az ébresztőórára keltem. Kicsit kipihentebb vagyok. :D

Manó (vagy valaki, aki ráér) :)
Én is megcsinálnám a mesekvízt, de nem tudom megnyitni. Átküldenéd nem excelben? :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Aranyosak a babák. Bogi már nagyon nagy csaj, és micsoda rucija van.... :D

Köszönöm a dícséreteket, már ami a gyermekeimet illeti.

Forgolódás: Bálint még nem próbálkozik, jól el van háton, és szemléli a környezetét. A kezeit próbálgatja, gyakran a szájába veszi az öklét, illetve összeérinti a két kis kezét. Ami újdonság, sokat gagyarászik mostanában....épp most is ezt teszi, olyan édes :D

Dorka: a hajhullással kapcsolatban én is hasonlókat hallottam, basszus jó sokáig eltart. Mi lesz így velem/velünk? Nekem is borzasztóan hullik, pedig amúgy sincs túl sok....sajnos :(

Manó: le a kalappal előtted, olvastam, hogy mennyit küzdessz a tejcsiért. Mióta tart ez az állapot? Én az utóbbi 2-3 napot olvastam vissza, többre nincs időm.
Nem tudom mi van Bálinttal, valahogy most ő is többet eszik, lassan nem bírom tejjel. Nekem nincs tartalékom, örülök, hogy annyi van ami kell, mostanában szerencsére nem nagyon kellett pótolnom.

Andi, Orsi: Köszi a segítséget az Ikeába jutással kapcsolatban.
Orsi, nekünk elég nagy a babakocsink, és azt mondja a párom, hogy kizárt dolog, hogy befér a kocsitokba. Viszont én szeretném vinni a babakocsit, mert Bálintnak kényelmesebb abban aludni, ha oda kerül a sor.
Andi A villamos végállomás jónak tűnik, viszont én sajnos nem tudom vinni az ülést a babkocsival együtt, mert nem a babakocsihoz való. Bocsi, tudom elég problémás vagyok.... :?
Lehet, hogy még sem tudok elmenni, bármennyire is szeretnék :(

Zsuzsi:régebben írtad, hogy megkeresitek a doktornénidet, sikerült? Hozzá jártok? Lehet hogy írtad, csak én nem olvastam :? Ha igen, bocsi.

Lányok, irigykedve olvasom, hogy milyen jókat alszanak a babáitiok. Bálint még egy éjszakát nem aludt végig :? Blanka 2 hónapos korától átaludta az éjszakákat, hát Bálintnak eszében sincs. Minden éjszaka fel kel 3 óra körül, +- fél óra. Ez van.... Remélem, hogy hamarosan én is átaludhatok egy éjszakát, rám férne nagyon.

Egyébként Bálint elég keveset van kézben, gyakorlatilag csak addig amíg szopizik, büfizik.... Jól el van ha letesszük, és játszunk vele, vagy beszélünk hozzá. Ha belegondolok egyedül is jól el van, nem jellemző hogy sír, csak ha éhes, vagy ha tele a pelus.....egyébként az édes kis pofám, sokat mosolyog. Olyan kedves mosolygós kisbaba :D

Most megyek, mert ezer dolgom van, majd még benézek... azaz igyekszem benézni :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

Csajok ti vasaltok minden baba ruhát?Párom azt mondja hogy túlzás amit csinálok mert Beninek mindenét ki vasalom.Na jó zokinit meg harisnyát nem.De azon kívül mindent.

hemej

Henchy;Csoda szép a kis lányod!Beninek nagyon be jön a második fotó. :wink:

hemej

hemej: én is vasalok mindent, nálunk a párom anyukája van ezen kiakadva.... a múltkor teljesen ledöbbent, hogy vasalom a textilpelusokat :shock:

Kép
Kép
moni1973

Ja ja ez a textilpelus téma nálunk is megy.Anyósom is meg jegyezte :P :shock: Minek vasalod úgy is búkni fog........ :shock:

hemej

Hemej, én is vasalok mindent.

Henchy, Dávid itt bőg a karomban, most már Beni is a Te édes fodrosruhás Tüneményedre hajt??!! :shock:
nenoke

Vasaaaaalniiiiiiii??????????
Mit fed ez a szó? Ha jól sejtem ige, tehát cselekedet.
Na, félretéve a viccet: Edinának kb. egy hétig vasaltam, aztán soha többet. Adriennek sem volt egy vasalt cucca sem, Grétának szintúgy. Egy évben 2-3x van elővéve a vasaló, akkor is az Anyukám ügyködik. Pl. ha valami akció van, s apa ki kell csípje magát vasalt ingbe, olyankor. Amúgy mióta a ruhaszárító masina megvan, marhára megvagyok elégedve vele, mindenkinek ajánlani tudom, culák javarésze ami netán vasalást igényelt volna, jól elvan szárítás után az összehajtogatással s szekrénybe pakolással.

Dorka: nő a májam :wink:

Móni: ez a legutóbbi macera tart vagy 10 napja, de az extra, hogy no cici, max hajnalban, az 6 napja.
S ezennel itt szomorúan kell közölnöm a tisztelt olvasóközönséggel, hogy a szopit eltemetjük. Éltében szerettük, most megsíratom, oszt kész. Ez van, nem tok ellene tenni. Sajnos.
S mint már írtam, csak az kövezzen meg, aki nálam jobban bírná.
Ma délután felvittük Mamáékhoz Adriát (fűtés tudtommal még nincs az oviban, meg jövő héten szünet is van a suliban), apa vezetett, s én meg hátul a kocsiban, egy jó óra alatt két ciciből képes voltam 60-at kifejni. Hát már a végén azt hittem, leszakad a bimbó. Az oké, hogy több gyereknek nem kell, no de azért csak nem fogom a mellszívónak adományozni. Inkább sanyarúan, de előveszem a tápit, ami augusztus 2-ától figyel szép csendesen. Ma estére meg holnap délig még van az aranytartalék végéből, tehát október 23 ezentúl nálunk is jelent valamit.
Na jó, menyek, mert csak itt bőgök, s apa amúgy is akar gépezni.
Pussz

Kép
kissmanó

Hencsi: Bogid egy kész nő. Ezek a pózok.... :o

Kép
kissmanó

Köszi Kata! Azt hiszem én is rendelek!
Én is vasalok minden gyerekcuccot, de a felnőttet nem nagyon, csak amelyiket muszáj!
Zsuzska négy hónapos, de még csak alkalomszerűen fordul át, ha sikerül, akkor egymás után 4-5-szor is megcsinálja aztán egy hétig semmi...
Már akartam írni : Manó azt hiszem a ti popsikrém adagotokat is mi használjuk: múltkor írtad nálatok mennyi fogyott. Hát én nem tudom hány doboz sudocream-et bepanthent stb használtam el és mégis sokszor pöttyös a popsi (napi 6-7-8)peluscsere mellett! :o

Kép
m.andrea

Én semmit nem vasalok. 8)
Vendég

Andrea - szerintem akkor cseréld valami másra le a kencéket. Adriának ritkán volt baj a popsival, de ha baj volt, akkor nehezen múlt egész addig míg a Triderm-re rá nem akadtunk dokinéni jóvoltából. Namármost meg nem mondom milyen hatóanyagok vannak benne, lehet jópárunknak nem épp a legnyerőbb az elméletek mellé, de ha eccer ez volt az ami használt, há kentük 2-3 napig, s utána ismét hetekig, hónapokig használtuk a szinte semmit.

Kép
kissmanó

Bogi nagyon csinos, igazi kis nőci :lol:

Kép
m.andrea

Kati - nem mintha erszényt is rendelnék, de azért lássam minek a rovására választottam a kendőt. Kérhetünk szépen fényképet erszényes kengurufiókáról anyukájával?

Kinderandi: lécci valamilyen formátumban küldd el nekem azt az ismertető anyagot, amit kaptál a kendő mellé. Ugyanis nekem nem adtak semmit, s azon kívül amit a honlapon láttam, nincs fantáziám hogyan köthetném magamra a kölkecskémet. Köszönöm.

Kép
kissmanó

M.Andi! Nekünk a sudocrem és a bepanten is okozott kiütést, ha huzamosabb ideig, minden pelenkázásnál használtam. Most csak éjszakára rakok fel sudocremet, csak középre, és így nincs baj. Egyébként pedig sima gyógyszertárit használunk (dr. Magyar-féle keverék).
Viszont érdekes, hogy az egyik által okozott kiütést elmúlasztja a másik.
Vendég

Bori, éjszakára miért használsz sudocremet? Azt nem csak nagyobb bajok esetére érdemes tartalékolni?

Kép
nenoke

Manó
Nagyon ügyes voltál, hogy eddig bírtad! Boldog, kiegyensúlyozott anyukára nagyobb szükség van, mint tejcsire, szóval sokat ne sírasd! :D Mindent megtettél, jöhet a tápszer, gyermeked nagyon jól ellesz vele! :D

VASALÁS
én mindent vasalok! Babulinak is, nekünk meg fehérnemű kivételével mindent! Nekem iszonyatosan néznek kia cuccaim, ha csak teregetem, aztán kész

Kép
Kép
emma1976

Grétunak a nyakánál a bazi nagy irritáziót a Neorgranormon mulasztotta el rippsz-roppsz.

Amúgy mennyire való olló egy szűk 7 éves kölök kezébe?
Ma elmentem Adriával téli cipőt venni neki, Apám maradt a legkisebb s a legnagyobb unokájával. Kb. jó órát hiányoztunk itthonról. Mire jövünk haza? Edina hallgat, s le van törve mint bili füle, folyósón bazi mocskos járólap, konyhaszekrény szintén jó foltos, konyhában a járólap sem ember elé való. Mint kiderült, Edina (tanulás helyett, azaz mondjam lecke helyett, mert gondolom a mai nap is bazi tanulságos lehetett azért neki) a konyhai ollóval papírt vágott. Csak közben a bal mutatóujját összetévesztette a papírral. S olyant nyesett bele, mintha nem sajátja lett volna. Gondolhatjátok, akárcsak egy rendes disznóvágás után, olyanok voltak a nyomok. Én már nem láttam a sebet akkor, mert apám valamelyest megkezelte, csak fenn Bükszádon, mikor anyám kötést cserélt, akkor láttam, hogy nem kispályás a vágás. Na, most lányom megtanulhatta, ha valamit tiltok neki, akkor azt nem a saját szórakoztatásomra teszem, hanem mert nem látom eléggé érettnek az agyát ama dologhoz. Előző alkalommal a baba haját/szempilláját nyeste meg, akkor is eltiltottam az ollótól. Most kérdeztem apát, hogy az üzenőfüzetbe ne-e írjak be ( :wink: ) a tanítónéninek, hogy kézimunkaórán csak saját felelősségére és közelről történő felügyelet mellett adhat ollót a lányomnak.
Pedig egy 7 évesnek azért már kéne tudni, hogy olló az nem játék, ne tegye már az ujját az élek közé.

Kép
kissmanó

A holnapi ünnep alkalmából. Kép

hemej

Emma: kössz. Tudom, de mégis.-......Én ezt NEM ÍGY AKARTAM. Nekem miért nem mehet ez? Másoknak pedig akár a kölök 2-3-4 éves koráig (na jó, azért annyi ideig nem akartam volna, csak....).
Na jó, befejeztem a sirámomat.

Kép
kissmanó

A lll honlapján eme sorokat találtam:

Eljuthatsz arra a pontra, amikor úgy érzed, nincs erőd tovább próbálkozni. A legfontosabb, hogy ne gyötörjön bűntudat, köss békét magaddal! A szoptatás nem kötelező feladat, amit ki kell pipálni. Dolgozd fel magadban a történteket. Az is jó anya lehet, aki nem szoptat, hiszen a kisbaba és édesanyja között létrejövő kapcsolat sokkal gazdagabb annál, hogy csupán a szoptatástól tegyük függővé. Ha üvegből táplálod gyermekedet, biztosíts számára nagyon sok testközelséget, gyengédséget.

Kép
kissmanó

Manó: csatlakozom Emmához, ne búslakodj! Próbáld a dolog pozitív oldalát nézni....tudom, nem könnyű....

emma: a vasalással kapcsolatban is egyet értek, illetve a mi ruháink is igencsak gázosak vasalás nélkül.

Manó, tényleg ilyen jó a szárítógép? Amikor venni akartam, és tájékozódtam, épp az ellenkezőjét hallottam.... :roll: azt, hogy tönkre vágja a ruhákat, illetve, hogy nagyon összegyűri.... vagy lehet, hogy nem mindegy, hogy milyen szárítógépet vesz az ember? Kérlek tájékoztass, mert én is szívesen vennék, rühellem, hogy az egyébként is kicsi lakásban, szinte állandóan a szárítón lógnak a ruhák :evil:
Én egyáltalán nem használok popsikrémet.... egyszer volt rá szükség, csúnya vörös volt Bálint bőre a combhajlatnál, akkor neogranormont használtam 2 napig, majd rendbe jött, azóta semmit.... lekopogom, nincs semmi baja :wink:

Kép
Kép
moni1973

Móni milyen kocsid van pontosan? Gracco,ha jól emlékszem. Néztem a Brendonon 100*42*55 ha jót néztem. Na ez a polo kombi és a mienk simán befér,meg a vesszőfogó is ami 80*80as és van még mellette hely! De legrosszabb esetben,még ott az mi babakocsink is.... Nem dönthető 180ra,de nekünk remekül bevált. Ha szeret háton aludni,akkor tuti,mert hason szerintem nem az igazi!
Gondold meg!

Na remélem lassan lefeküdhetünk,mert hosszú volt ez a mai nap. Végre eljutottunk úgy lőni,hogy én is lőhettem,mert Babuska aludt! Nagyon jól esett!!

na puszi
Vendég

Orsi: babakocsi méretek:

Méret nyitva H-SZ-M (cm): 115-60-106

Váz összecsukva H-SZ-M (cm): 93-60-40

Befér? Egyébként te nem hozol babakocsit?

Puszi,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Vasalás: én vasalok, de nem mindent. Bodykat és pelusokat igen, rugikat, kabátkákat nem.

Kvíz: nálunk 47 százalékos lett. :(

Manó! Bocsika, hogy megint előveszem, de sztem még korai lehúzni a redőnyt. Írtad, hogy nem tudod -nem méred- a hajnali szopi mennyiségét, de enélkül mérve így is van néha 700 gr is. De ez nem egy napi összmennyiség. Ha csak egy szopi marad ki és legyen az akár 60 gr, ha a 690 gr-hoz hozzáadom -szerény matektudásom szerint- az már 750 gr. És ez nagyon is jó mennyiségileg. Szóval így -pontos méricske nélkül- nem jogos a derülátásod. És sztem nekem van igazam.(Mondhatnám úgy is, hogy igazam van vagy nem tévedtem? :D )
A másik- ha már a méricskélésnél tartunk- mennyi a bevitt folyadékmennyiség Nálad? Iszol eleget?
Amúgy nagyon tetszik, hogy nem hagyod annyiban a dolgot. Tápszer az ablakban felbontatlanul nálunk is van. Bebiztosítottam magunkat arra az esetre, ha velem valami történne legyen mit adni babókámnak. Soha sem lehet tudni.....

Popsi: én nem mindig kenem kenőccsel. Estére igen, napközben néha. Kaki után szappannal mosom meg. Pelenkát is aránylag sűrűn cserélek, nem ezen spórolok. 8)

Nenőke! Ez a csokornyakkendős óraláncos kiöltözése Dávidnak nagyon komoly. Szóval ilyen komoly, jóképű fiatalember indul leánynézőbe..... :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?