A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Rég raktam táblát. :)

Becka jelentkezz. :)

Kép

Kép
Kép
h@jni

Na most már én is kedvet kaptam a pihenőszékhez :) apával meg is beszéltük, hogy megrendelem.

Hasifájás: jajj minket is utolért a vég :( szerencsére nem minden napos, de akkor nagyon fáj. És tuti 2 óra sírás.
Pedig 2 hete isszuk az Espumisant és pár napja Gremese teáját, csak nem mindig sikerül megitatni vele, mert nem mindig ízlik neki és cukrozni nem szeretném.
Én pedig iszom a Fitolac teát. Már azt is kipróbáltam, hogy nem iszom, de akkor úgy tűnt még rosszabb.
Nem tudom, hogy lehetne teljesen megszüntetni olyan rossz, amikor nagyon sír.

Na ezt nézéttek nyárra milyen csini rucit vettem a csajszimnak. Az összes pasi baba elolvad tőle :)

Gremese
Fúú az gázz az én lányom 1 hónaposan a 3 órát sem mindig bírja ki....
Aztaa micsoda csini hurik :) Télleg jó, h. írtad az óránkénti szopit, mert én mit össze nem tudok parázni, amikor 2 óra múlva kéri a cicit ....na de így már nem teszem.

Anikó
De jó. Lili nincs ennyire el magában. Mondjuk az ölünkben képes ennyi ideig, sőt tovább is gügyörészni :)

Miléna
Gratu a 2. betöltött hónaphoz.

Sense
Édes az első mosolyos kép.

Regcsi
Az meg hogy lehet, hogy csak úgy eltűnt?? Hozzáfér a céged???

Ja a függőleges cipelést mi is nagyon díjjazuk, csak anya háta nem igazán bírja.

Kiskolbi
Na bejött a trükk vagy csak egyszeri siker volt??

Kaqk
Fúú de jól tűri Emma a fürdetés utáni törlést.:) Nekünk tuti üvöltős lenne ez a kép :) mindig fázik, akármilyen gyorsan csomagoljuk is be.
Az utolsó kép nagyooon jóó annyira sikerült a pillanatot elkapnotok :)

Viranka
Kipróbáltam az anyatejes kenegetést és tényleg jobb lett. Érdekes mi eddig nem volt pöttyösek, most a héten kezdődött el, hogy beléptünk a tini korba :)
szép a történet. köszi.

Pénteken én felhívtam a védőnőm a szél miatt, hogy mehetünk e sétálni és azt mondt igen, csak próbáljunk szélvédettebb helyeken menni. Szerinte csak a befújt por a ciki.

Szijjaa Niki de jó újra itt. Rania nagyon ügyi volt, hogy ennyi mászkálást ilyen jól tűrte.

Kiskolbi
Hát de jót röhögtem a fejhallgatós képen. Olyan meglepett arca van :)

Timi
Jó utat. Hova is mentek?

Ja csatlakozom Nyekrithez én is bódog vagyok a 3 órától. De jó is lenne még +2 már az is elég lenne.

Heni
nekem a dokim szabin van én a 8. héten megyek.

Era
ez szuper!!
jajj istenem az 1 hetes kép. csoda, hogy élet volt benne olyan picúr. hát igen látványos a fejlődése.

Granda
:( ilyet még nem is hallottam.

Szerencsére nálunk sincs üvöltözés pelusozás közben, csak ha éhes, vagy ha sokat kell szöszölni, mert nagyon kakis lett. Én is teszek textil pelust a plenkázóról.

Hát nálunk mostanában hajnalban köztünk köt ki, mert orrszörcsis és hihetetlenül sokat kell felkelni hozzá. Nem kap rendesen levegőt tőle és behergeli magát.
Nem alszik jól, aztán fel is ébred. Ma hajnalban is orrot kellett szívni. Nálatok van valakinek ilyen gond?? Ez már 3 napja megy kb és szörnyen fárasztó. Amúgy nem lenne
gond az alvással szerintem.

Sense
Szerintem egyáltalán nem hülye kérdés, ezen már én is gondolkodtam, de én nem mertem....úgyhogy én is várom a válaszokat.
ez édes, ezt hogy csinálta????ez olyan magzati póz szerű...

Hajni
csatlakozom Irinához. Amúgy most már én is kiváncsi vagyok a nagyon eltérő véleményedre, lehet mi is tanulnánk belőle. Azért szerintem nagyon sok kezdő anyuka van köztünk és val.színű neked nagyobb a tapasztalatod.
Jéézus, hogy bírod ennyi alvással?? Kitartás.

Anyós itt járt és megint sikeresen kiborított minket :lol: :evil:

Lilla is elkezdte nézegetni a körbeforgós játékát. Éppen lelkesen dumál neki. :) majd lefényképezem, csak most apa elvitte a gépet magával :). Naaagyooon éédi. :D

pusza nektek

KépKép
KépKép
fleur

pár kép, huris punci mutis is van :D

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Najó, Ti akartátok. :)

De megkérek mindenkit, h senki ne vegy magára, ne sértődjön meg, mert ez CSAK 1 VÉLEMÉNY!
Én így gondolom.....

Szval az első a citromlé csuklásra:
hogy lehet már 1-2 hetes/hónapos babának citromlevet adni? :shock:
Allergizál, citrusfélét nem szabad fél évig...
A másik meg ami számomra érthetetlen és nekem olyan szadizásnak tűnik.... Mert ott van a magzatvíz, ami édes, az anyatej is édes és utána citromlevet a babának. :roll: Az nagyon rossz lehet nekik...
A csukás a babákat nem zavarja és rendszerint 1-2 perc múlva elmúlik magától is.

5 hetes babának narancslé. :shock:
Ugyan az, citrusféle...

2-3 hósan hozzátáplálás:
Én elhiszem, h mindenki a legjobbat akarja a babának, de az orvostudomány legalább már ebben egyetért, h 6 hóig csak anyatej vagy tápszer.
Nagyon fejletlen iylenkor még az emésztőrendszerük és nagyon sok allergiát kilehetne küszöbölni.
Persze, erre mondhatjátok, h régen 6 hetesen adtak.
Igen, de régen sokkal erősebb volt az emberek immunrendszere, nem volt ennyi szmog, légszennyezés stb...
Meg én is kaptam korán, akkor az volt a divat, megislett az eredménye. Tej, nap, fém allergiám van. :roll:
Szval én amondó vagyok, h ha 1 % esély is van arra, h bármi allergiát megússzunk azzal, h 2-3 hóval később kap ezt/azt a baba, akkor azt az 1 %-ot adjuk meg a babának. :oops:

Rendszer:
Most születtek, h lehetne már elvárni, h bármi rendszer legyen.
Gondoljunk csak bele, h nekünk milyen lenne, ha 1 hétig valaki megszabná, h mikor kell enni, kakilni, pisilni, fürödni....
Most angyon sarkítva írom, de ők még annyira picik, annyi minden új nekik, h bármi megzavarhatja őket.

Hiszti:
egy ekkora baba, képtelen hisztizni.
Ők nem azért sírnak, h minket idegeljenek...
6 hetes korig ( mások szerint 3 hós korig-amugy sztem is ) ösztönlények, ezáltal nem is tudnak hisztizni. :wink:
Ha sírnak annak oka van. Vagy éhes, vagy szomjas, vagy pisi/kaki vagy a hasa fáj vagy csak egyszerűen anyaközelségre vágyik

Nincs el a kiságyban/nem alszik el egyedül:
most is sarkítva, de gondoljuk bele, ha minket valaki letenne az ágyba, és ott kellene feküdni 3 órán keresztül és nézni ki a fejünkből.... hát én nem tom, de sztem 2 óra után én is ordítanék. :lol: :lol:
9 hónapig mindig velünk voltak, sztem hatalmas elvárás, h legyen el egyedül...
Elaludni meg ráér megtanulni.
Én Marcit nem hagytam sírni, ilyen idős korában ölben volt napi 20 órát, de lehet, h többet, ennek ellenére soha nem altattam...
Pici kora óta egyedül alszik el, a mai napig...

Hangsúlyozom ez az ÉN véleményem, ami lehet, h rossz. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Most jutottam gép elé. Voltunk ma anyóséknál, nagyon jól sikerült. Zsófi nem ordított, és ők sem osztották az észt. :D

Ma vagyunk két hónaposak! :mrgreen: (Hogy rohan az idő).

Viranka! Nagyon köszi a születéstörténetedet, nagyon jó volt olvasni és nézni a képeket!

Fleur! Lilla baba is gömbölyödik szépen! :wink:

Sense! A fotó Botiról világbajnok!!!! Én rommá röhögtem magam rajta! :lol: :lol: :lol:

Anitja! A kis Noel bűbájos..... Ez van! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni hozzászólására szeretnék reagálni, de most nem megy, majd holnap leírom. :)

Jó éjt, megyek alcsizni az én kis Csücsöriborsómmal. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja igen! Hajni! NAgyon köszi a táblát, olyan jó látni, hogy mindegyik baba kibújt, mindegyik egytől egyik ép és egészséges!!!! És ez a lényeg!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni, szerintem tök jó, hogy mindezt leírtad! :wink:
99%-ban teljesen egyetértünk, az egyetlen az alvás, amiben a saját paráim foglya vagyok: én, bevallom, félek, hogy a közös ágyban ráfeküdnék a babára. Sok babás barátnőmmel beszéltem erről, és ők is mind azt mondták, hogy szerették, hogy a babájuk mellettük volt, de igazán pihentető alvásra nekik maguknak így nem volt módjuk. Én is magam mellé veszem Ádit, ha fáj a hasa hajnalban, de onnantól érdemi alvás nincs.
Az is baj, hogy az ilyen társadalmakban, amiben élünk, az anyukának kell kvázi mindent csinálnia, és amíg nincs, aki megfőz, kitakarít, ügyeket intéz helyettünk, addig sajnos nem tudjuk a babát egész nap magunkon tartani (a kendő vagy hordozó remek ötlet, de én a kvázi 6 kilós Ádámot már néha szopizás alatt is alig tudom fogni, nemhogy magamon tartani, a derekam és az izületeim is elég gyengék -- ez persze nem mindenkire áll, de nálam meghatározza a cipelés/tartás mennyiségét).
Egyébként mindenben egyetértek Veled!

Kép
Kép
irina

Gremese, igen, annak örültem én is Hajni tábláját nézve, hogy milyen jó, minden baba megvan, fejlődik és jól van!!!
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Irina:
féreértettél. :)
Sok elvem volt Marcival. Sorra dőltek meg. :)
Egy maradt meg, az pedig az, h gyerek a hálóba nem jön. :lol: :lol:
Soha nem aludt köztünk, Velünk. :)
Az altatást úgy értettem, h nem lehet elvárni tőlük, h leteszed a kiságyba és maga elalszik.
Szval Lilla is a kezemben alszik el, vagy kaja közben. :lol:
De maga talán 1x, h letettem és bealudt. 8)
Nekünk kezdetektől külön ágyban és külön szobában van mindkét gyerek. :wink:
ÉS tényleg nehéz egyedül, de hidd el olyan hamar eljön az az idő mikor nem babusgathatod.
Nekem ez az állandóan kézben volt Marci kb. 8-10 hetes korig tartott, onnét azért jobb volt a helyzet.
Addig meg mindent akkor csináltam amikor ráértem. :lol:
Főleg hétvégén mikor anyum jött segíteni, vagy apa jobban itthon volt.
Főzni meg olyat főztem ami gyorsan megvolt. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni, oké, akkor ebben is egy véleményen vagyunk. ;-)
Házimunka: én utálom a házimunka szinte összes formáját; a babát szeretem ellátni, de sokszor úgy érzem, elég, hogy a hozzá kapcsolódó fontos dolgokat normálisan elvégezzem, de a többi... (pedig nem a tükörfényes lakást mint célt lövöm be...). Pedig tudom, hogy a házimunka az élet természetes része, és van, amiben a férjem is segít, de a dandárja akkor is az enyém, és mindig újra és újra kezdődik az egész -- nyilván a saját megközelítésem miatt is szenvedek ennyit ettől. Van, aki nem így néz erre az egészre (mármint a házimunkára), és nem is zavarja annyira.
Még a hisztihez, aztán eldugulok: szerintem sincs olyan, hogy hiszti (amennyiben ok nélküli sírást értünk alatta), mindig okkal sírnak a babák. "Nyűgösség" viszont van. Én csak azokat a sírásokat hívom ez utóbbinak, amikor minden más okot (pelus tele, éhes, fáradt stb.) kizárva egyszerűen nem tudom, mi bántja a babát (talán fairebb lenne akkor a saját nyűgösségemről is beszélni, hiszen én nem tudom, mi a gondja... ;-)). De valami biztos. Ez ilyen szóhasználati izé, szerintem aki "hisztiről" beszél, az sem okvetlenül gondolja azt, hogy a baba l'art pour l'art sír, csak épp nem jött rá, mi a baja.
Még egyszer jó éjt mindenkinek, holnap folyt. köv.!

Kép
Kép
irina

Hajni!
Ezeket nem akartad leírni?? :o Én meg azt hittem majd jó kis vita lesz. De szerintem nagyon sokan egyet fognak érteni veled! Köztük én is.
A hisztihez:
Irina pontosan azt fogalmazta meg, amit én is gondolok.

Talán csak az alvással kapcsolatban szeretném egy kicsit szabályozni Botondot. Én tényleg úgy gondolom, hogy helyesebb, ha nem kellek neki kelléknek az alváshoz. És nem félreérteni!! Nem az a bajom, hogy sétálni kell vele. De annyi különböző elmélet van. És mindegyiket van aki helyesnek gondolja, a szakértőket és a szakértő anyukákakt is beleértve. Ki tudja hát hol az igazság?

Házimunka:
Nekem szerencsém van a párommal. Nagyon sokat segít a házimunkában. De már Botond előtt is segített. Sőt! Mi úgy osztozunk, hogy ő takarít (mert szereti csinálni!!! :shock: :shock: :shock: ), enyém pedig a főzés, mosás, vasalás, mosogatás. Így többnyire minden el van végezve.
Szülés óta viszont még csak egyszer próbálkoztam a főzéssel. Egy egyszerű paprikás-tejfölös csirkét csináltam nokedlival és ubi salátával. De ezt 3 részletben sikerült elkészítenem. Így ebéd helyett vacsi lett belőle. Pedig ennél kevés egyszerűbb és gyorsabb kaja van. Még szerencse, hogy anyum örömmel főz! És mivel ő főz, és többnyire nála is kajálunk, így a mosogatás is kiesett!! :wink:

Ma megint több mint egy óra alatt aludt el a kicsi fiunk. Először szélgörcsös sírás volt, utána pedig már annyira fáradt volt, hogy azért nem tudott aludni. Ilyenkor már annyira nehéz megnyugtatni. Na meg biztosan érzi azt is, hogy x idő után már én is feszültebb (sőt idegesebb) vagyok. Kár lenne tagadni. :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hajni
Én biztos attól lennék türelmetlen és ideges, ha napi 20 órát karban kellene tartanom Lindát, úgyhogy gratula a kitartásodért :!: :)
Anyukám hagyott minket időnként sírni, 3 gyerek mellett nem is tehetett volna mást - és hát automata mosógép meg mosogatógép, eldobható pelus sem volt, szerintem idővel ezt is megszokja a gyermek.

A hisztit inkább én sem hisztinek nevezném, Irinával értek egyet. De a babák egyénisége is más és más és bizony létezik "szoktatás", ezt a családomban született számos babán látom. Legjobb példa erre a testvérek különbözősége. Ugyanaz az anya-apa, ugyanaz a családi környezet és nevelési elvek, aztán az egyik nyuszi, a másik oroszlán, a harmadik odabújós, a negyedik odamondós... :lol:

Kép
granda

Ja és egyáltalán nem baj, ha nem értünk egyet részletekben, ez nem is igazi vita, én a saját tesóm nevelési elveit is kritizálom időnként és ez bizonyára fordítva is igaz :)
A házasságról is mást gondolunk, a házimunka megosztása, az érzelmi élet is másképp zajlik. Ahány ház, annyi szokás... :wink:

Kép
granda

Örülök, h senki nem sértődött meg. :)

Granda:
igen, ez így igaz. :)
Nekem Marci és Lilla tűz és víz. :)
Marci sírós volt, Lilla jó baba, leszámítva ezt a 2 éjjelt. De egész du meg aludt. :?
Marci hasfájós volt, alig aludt, Lilla csak akkor sír ha éhes. :)
Szval nyugodt nagyon.
És igen, én is hagytam sírni Marcit, csak nem 3-4 hetesen, hanem 4-5 hónaposan amikor már tudatos volt neki a nyafogása. :wink:

Na, mára én is lépek. Jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Szép estét Mindenkinek!

Nagyon köszi a biztatást Nektek, nem tudom, hogy emiatt, vagy csak amúgy, de a mai napunk csodálatos volt! :D :D :D Rendszerileg és hangulatilag is. Ha mindig ilyen lenne, én lennék a legirigyelhetőbb Anyuka. Egy biztos: tuti sokat jelentett ma, hogy kipihent voltam, ezt gondolom Máté is érezte rajtam, és kölcsönösen stimuláltuk egymás jókedvét!
Még mintha egy széles vigyort is kaptam volna :lol: , igaz még mindig félek, hogy véletlen volt, mert kiprovokálni még nem tudom.

Irina: hihetetlen, mennyire egyformák a Fiaink! Szinte napra pontosan ugyanazok a gondok vagy változások! :shock:

Granda: remélem is, hogy epekedni fognak utána a csajok! 8) Még babavárás alatt mondta Emese, hogy melegen ajánlja Máténak, hogy majd az Apjára hajazzon. Jelentem, ezidáig úgy néz ki, megfogadta a tanácsot. Nagyon is. :wink:

Hajni: szuper a tábla! Annyira megható! :D :D :D

Era: köszi a képet. Máténak nem ilyen. De csodálatos, mennyit fejlődtetek, mióta Bea mexületett! :wink:

Viranka: volt megint "bazmeg, bazmeg?" :lol: :lol: Gratulálok egyébként! És nagyon szép, kisimult bőre volt Bálintnak, mikor kibújt! :D

Nagyon édik a babafotók! Még még még! :D

Na megyek, próbálok pihizni, míg a Manócska szunyál! Jóéjt!

Detti
KépKép
kiskolbi

hello mindenkinek!

midig olvaslak bennetek, de nem mindig a sajat gepemnel es igy nem tudok mindig reagalni, pedig nagyon szerttnek.

A SOTE I. nekem nagyon kiru hely volt, mert ott elmondtak egy csomo mindent, pl a citrusfelekrol, h allegriat okozhatnak, h ne hagyjuk sirni, h MINDEN etetes elott szigoruan pelenkacsere!!!!!!

napirend: vagy mi... sztem nem arra kell gondolni, h minden nap pont ugyanabban az ora percben egyen, hanem inkabb, hogy ha pl Linike 4 orankent eszik, akkor legyen lehetosegem megetetni, ha pl megyunk vhova, ill az estek, h kb 18.40tol puckosan moka es kacagas, kb 19 furdes ut kajcsi, ez ez ha minden nap igy van az nagyon jo a babanak es a csalad tobbi tagjanak egyarant!

sztem a hajnali felkeles nem arrol kell, h szoljon, h minel hamarabb vissza tudjak aludni, hanem arrol, h 100%osan kielegitsem a kislanyom igenyeit, h ne fekudjon meg 4 orat pisiben, mert en almos vagyok, es h jollakjon es kellokeppen buffizzen. ha jol erzi magat, akkor nics az a feny, ami miatt ne aludna tovabb!!!!! jah es egy ideje en minden hajnalban ezert hosszu masodpercekig tarto teliszajjal valo mosolygast kapok! es ez jobb, mint az alvas

hiszti: amikor en azt mondom, h hisztizik linike, akkor igazabol vegtelenul buszke vagyok h van egy lanyom es most eppen kicsit nyafizik vagy mososlyog, vagy alszik - nekem mind1, a lenyeg h van egy kislanyom! Kép mosolygosan 7 hetesen Kép ma shoppingolas elott

Kép

Kép
mmarica

Jó reggelt! :)

Hajni! Szerintem nem indítottál el vitát, mert - ahogy Irina is írta, 99%-ban - egyetértünk veled. És ha nem is, vitatkozni (nem veszekedni!) meg jó, sokat lehet abból tanulni.

Én is egyetértek veled sokmindenben, sőt. Be kell látnom, hiába követtem anyukám tanácsát a citromlével kapcsolatban, hiába volt hatásos, tényleg kiválthat allergiát. Így azt hiszem nem is adom neki. :oops:
És az is igaz, hogy a babákat zavarja a legkevésbé a csuklás, a szülőket annál inkább.

Rendszert én úgy akarok belevinni a kis életébe, hogy megpróbálok következetesen csinálni egy két dolgot. Pl. Minden kaja előtt peluscsere, este 7-f8-kor fürcsi. Más nincs nagyon, úgyis ő alakítja ki a rendszert szépen idővel. Így alakult ki, hogy a fürcsi után nála fellövik a pizsamát, és reggelig alszik - szopizásokkal megszakítva.
Soha nem ébresztettem fel kaja miatt, mert eltelt három óra. Két alkalommal ébresztettem, egyszer a kórházban, mikor 3 naposan 6 órát aludt, és kicsit sárga volt, másszor meg a mellgyulladás miatt, mert csak ő tudott "tökéletes munkát végezni". De ezek az esetek jogosak voltak.
A nappalban még túl sok rendszer nincs, várom, hogy ő maga kialakítsa.

Nálunk sincs olyan, hogy leteszem a kiságyba, és elalszik. Tegnap volt olyan, hogy napközben szinte megint nem aludt, az esti fürcsi után meg túl fáradt volt, és üvöltött mindenért. Nem volt jó már semmi. No akkor letettük az ágyba, és otthagytuk üvöltve.
Csakhogy mi már tudjuk, hogy ekkor pár perc alatt bealszik. És így is történt. :)
Amúgy legtöbbször rajtam alszik, meg cipeljük, meg mifene. :wink:

Van olyan eset, mikor le kell tenni, mert dolgoznunk kell. Hiába van itthon Apa, nem tudja mindig putyulgatni, mert munka van. Ha meg nekem kell dolgozni, néha le kell tennünk, de hamar felkapom megint, vagy hívom anyut, hogy fél órát foglalkozzon vele, míg elintézek ezt-azt.

A házimunka meg megvár.... Volt olyan, hogy a mosogatóból egyesével mostuk a kanalakat ha kellett, mert semmi nem volt tiszta... :oops: Ez van, majd beáll a bab ritmusa, és tudunk házimunkát is végezni. :wink:

És persze mindenkinek más a nevelési elve, nincs ebben semmi hiba!

Kép
Kép
Kép
gremese

Mmarica
Amit a hajnali fekelésről írtál, ma nálunk bejött. Fél egykor szopizott Linduska, elaludt a karomban, majd fél 2-kor sírásra ébredtem, úszott a pisiben a kislányom. Eszembe sem jutott, hogy most aludjak és ráérünk reggel is a pelenkacserére, úgyhogy villanyfelkapcsolás mellett jött egy tisztítás, pelenkázás, majd egy megnyugtató szopi. És mindezt Apuka békésen végigaludta!! :D
Szerintem éjjel még türelmesebb is vagyok Lindával, mert tudom, hogy csak rám számíthat. Nappal segít Robi is....

Kép
granda

Sziasztok!

Szépek és aranyosak és tündériek babyk.

Era!
Örülök,hogy ilyen szépen fejlődik Bea.

Szerintem a lényeg a egészben az,hogy annak picinek jó legyen
és az ő igényének megfelelően kell mindent csinálni.

Lánykámnak is van tokája
Kép

És ekkora pocija.Na persze mellé a vigyor.
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Én is egyből pattanok, ha valami nem stimmel, pl. nyakig pisis Zsófi. Nekem szerencsém van, mert éjjel Apa nagyon sokáig fent van, és mikor a hálóban ég a villany, jön át hozzánk, már kapja is ki a lányát és pelenkázza. Ez általában éjjel 12-01 között szokott lenni, és ha még fent van, akkor 03.30-04-00 között is pelenkáz :!:
Én addig lefejek a cicimből ha kell, vagy kiszaladok pisilni, vagy iszok. Beülök a szopipárnához és várom, hogy hozza a Babát. :D

Éjjel nem tudom mi volt, de este 8-tól hajnali f4-ig aludt..... :shock: Az 7,5 óra. Én eközben 1 óra körül fejtem, mert beton volt a cicim, majd a fél4-es etetés előtt is, és utána még a maradékot gyüszmékeltem kifele, mert sokat hagyott a nagyobb ciciben, és nagyon parázok az újabb mellgyuszi miatt. Állandóan taperolom magam... :oops:
Így nem tudom, hogy fog beállni a kereslet-kínálat. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szörcsögés: Megkértem Apát este, hogy ne vigye ki a fürcsivizet, maradjon a szobában, hogy párásítson.
Lényegesen kevesebbet szörcsögött, és emiatt nem is feszengett. Sőt talán nem is szörcsögött.
A fűtés miatt száraz a levegő, a ruhaszárító már nem férne el, hogy az biztosítsa a párát. Apósomék beígértek egy párásítót, amíg meg nem kapjuk, marad a fürcsivíz.

Ti nem érzitek azt időnként, hogy mikor alszik a baba azonnal ki kell kapnotok az ágyból és agyon kell ölelgetnetek és puszilgatnotok?
Én sokszor! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hörcsög! Ildike nagyon édes, ahogy Al Budy-san "beteszi" a kezecskéjét a pelenkájába. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Hajni!
egyetértek veled sok mindenben csak a rendszer :) Szerintem ha van naponta 1-2 fix időpont (+ - 1/2 óra) mondjuk a fürdés és sétáltatás abból baj nem lehet. Míránál ez a 2 bevált a többi meg ahogy jön. Bálintot meg muszály vhogy beállítanom mert együtt megyünk óviba. S a két gyerk nálunk is ég és föld :) Míra sokkal akaratosabb volt,Bálint nyugodtabb. Míra kicsinek ha felkelt és nem kapott cicit üvöltött,Bálint nyekereg aztán ha 5-10 perc múlva sincs reagálás akkor kiereszti a hangját. Elvek??? Na azok csak dőlnek folyamatosan :) Én gyenge vagyok ilyen téren mikor 26 ezerszer mondtam nem s még mindig csak azt a dolgot akarja akkor engedek.Míra kihasználja ,bár néha nem sikerül neki :)
Hitvesi ágy:Míra sokszor kel köztünk,gőzőm nincs mikor jön át de rutinosan párnával takaróval :) Bálint ma 1/2 5-kor úgy döntött nem hajlandó aludni,akkor őt is odatettem magunkhoz.S rá kellett jönnöm 4ünknek kicsi a 180-as matrac :)
Együttalvás:Míra sokszor aludt velem én szerettem fekve szoptatni és közben tudtam aludni is :) s a mai napig velem alszik el sajna,ha tudja hogy otthon vagyok.lehet h. nem így kellett volna de nekem is jól esett mikor munka után esténként megbeszéltük a bölcsiben történteket aaz ágyában és utána aludt/unk el :) erről leszoktatni talán akkor tudom majd ha egyszer elköltözünk.
Bálint vagy kézben vagy cicin alszik el,kivéve este fürdetés után akkor a kiságyban magától (mert leírtam remélem nem romlik el eset :) )
Kajálás:megint Míra példa :) semmi(na néha 1-1) üveges bébikaját nem volt hajlandó megenni,de amit én csináltam azt sem :( első kajája a tortellini volt kb. 9 hónaposan aztán már mindent evett,de bébikaját nem :)
Házimunka: Apuékkal együtt lakunk,(a pesti lakásunk meg eladásra vár) így könnyű viszonylag a helyzetem.Főzni nagyon ritkán főzők megcsinálják helyettem :) Takarítani én szoktam,párom viszolyog az ilyenektől.Inkább mosogat vagy vasal :)
Hozzátáplálás:
utáltam mikor Míra születése után azt hallgattam nagyimtól és nagynénimtől h. keveset szopizik,már teáztasssam adjak főzeléket. Szerencsére sikerült leállítani őket,de a hátamon állt a szőr mikor tudtam h. jönni fognak,pedig szeretem őket. S sokszor az ilyen hozzáállás miatt adnak korán kaját a babáknak,s hülyének nézik aki min 6 hós koráig semmi mást nem ad csak tejet,tápszert.
Tápszer:ismerőseink (8 hónap a két lány közt,lánynak egyszerűbb volt a tápszert megcsinálni mint szoptatni) Robinak papoltak arról milyen baromság egy 4 hónapos gyereket szoptatni az anyatejben már semmi vitamin nincs ilyenkor,adjunk inkább tápszert :shock: :shock:

Azt még megkérdezném:ugye egyszerűbb alányokat tisztába tenni mint a fiúkat? Vagy én bénázok :)

Kiskolbi!
IGEN :) :) de a dokit megkérdeztem sokat káromkodtam-e ?erre azt mondta h. ő biztosan többet és hangosabban mondta volna :)

Fleur!
Örülök h. nálatok is hat a pattanásokra :)

fejezem megjött Apa s csinálná a karácsonyi ajándék jövő évi naptárakat :)

Szép napot mindenkinek :)

verra

KépKép
viranka

Sziasztok,

Hát Hajni megmondta a frankót! Igaza van. Nem kell nekünk rendszer, csak már az éjszakázás elmaradhatna. Én nem viselem már valami jól, nyűgösebb vagyok mint a gyerek. Este kilenctől már könyörgök apának, hogy mennjünk aludni, mert 1kor ébresztő van! Nálam az a gond, hogy nem szeretek egyedül elmenni aludni, nagyon társas lény vagyok. Ez nem jó. Tudom.

Hát képzeljétek el, tegnap egy tucat vendégünk volt és a fiam végigaludta az egészet, le se tojta őket, pedig nagyon féltem, hogy majd üvölt. Végig ott volt a 12 ember között a nagy hangzavarban és ő békésen, mint még soha aludt a pihenőszékében.
Isteni találmány!
Mindenkinek ajánlom! amúgy most is szunyál benne. Majd le is fotózom nektek és felteszem.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Most rendeltem a neten egy pihenőszéket, egy majmos csörgőt, meg egy esőerdős játszószőnyeget.
Juj... annyira kíváncsi vagyok, milyen lesz!!!!!
Egy kisebb vagyon volt, de sz.rok bele, több gyerekre tervezünk. És ha nem is, Zsófika egyedül is bőven megérdemli!
Az esőerdős elá lehet, hogy én is befekszem, annyira jónak néz ki! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Szupi éjszakánk volt. :)

Emese:
régen tényleg citromlevet mondtak a csuklásra, mikor Te pici voltál sztem minden védőnő ezt javasolta. Szval anyukád csak jót akart. :)
Nálam pl. ugye a tápszer. Korababa voltam így tápszeres.
Az akkori tápszert úgy kellett csinálni, h fele víz, fele tehéntej és ahhoz a por. :? Na ebből lett nekem a jó kis tejallergiám, ami nem akkor hanem 11 :!: :!: évesen jött ki. :shock:
Ez a baj az allergiákkal, h az ember adja, figyel, semmi tünet és lehet, h évek múltán jön csak elő. :x :evil:
Honnét rendelted a cuccokat? :)

Viranka:
igen, engem is megőrítettek ezzel, h miért adok ezt, miért nem adok azt stb...
Én nagyon óvatos voltam. 6 hós és 2 hetes volt az első kanál almalánél ( én facsartam). Első nap 1 kiskanál, második nap 1 teáskanál stb.. Heti 1 új dolog bevezetése...
Szval kb 8 hós volt mikor az első normális adagnak nevezhető kaját megette. Bár ő nem is rajongott ezekért 6-7 hósan.
Liszteset 1 évesen, tojást 15 hósan ( csak azárt adtam neki akkor is,mert a 15 hós oltást csak akkor lehet beadatni ha kapott) tejet 2 évesen kapott. Tejterméket is kb 1 évesen.
PEdig mi 14 hósan voltunk allergivizsgálaton ( atópiás a bőre) ahol minden negatív lett, de inkább később, mint baj legyen elve alapján kivártam a dolgokat. :)
Szval emiatt én is kaptam hideget-meleget... :evil: :evil:
Mert mindig jöttek, h régen ez volt- régen az volt..
Erre szoktam mondani: aha, régen teknőben mostak. Kilehet próbálni. :wink:
Elvek:
hát igen, nekünk is volt millió1, de lassan rájöttem, h van mait biza felkell adni. :) Erre mondom azt: eddig elveim voltak, most gyerekem van. :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Gremese
Én szülinapomra hidegpárásítót kaptam :D
Azelőtt a védőnő forróvízbe több kanál sót javasolt.
Valaki írta a Sterimart, nekünk az is bevált :!: :) Az oldat után kiporszívóztuk az orrát Lindusnak, már semmi szörcsögés :)

Jó, hogy a férjed felkel éjjel, az enyém olyan "ágyút robbanthatnak a fülem mellett, akkor se kelek fel" típus. De napközben nagyon lelkiismeretes, szuperapu.

Kép
granda

Sziasztok!

Megjöttünk, még nem olvastam vissza, csak beszámolok!

Haza kellett jönnünk, mert beteg lett a csöpi! :(
Tegnap estig semmi baja nem volt a taknyosságon kívül.
Este még elmentünk apával vacsizni, mikor visszaértünk anyósomhoz, gondoltam ránézek. Hát éppen fuldoklott a lelekem!
Tele van váladékkal a légcsöve + az orra sem szelel jól, így néha rájön ez a roham! Hát én azt hittem szívinfarktust kapok! Gyorsan elővettük a porszívót, kiszívtuk a trutyit, utána megnyugodott kicsit.
Utána aludt békésen reggel 1/4 7-ig, csak én nem aludtam, állandóan azt lestem, hogy mikor jön rá megint a roham.
Aztán anyósom hajnalban kivitte, hogy tudjak egy kicsit aludni.
1/2 9-kor keltett apa, hogy indulunk haza, mert már a mama is megijedt, annyit fuldákol!
Gyorsan összecuccoltunk, irány haza, elvittem az ügyeletre, szerencsére nincs komoly baja, csak a váladékkal nem tud mit kezdeni, nem tud direkte köhögni (egyébként nagyon csúnyán köhög), ezért vannak a rohamai. Írt antibiot, persze az itteni patikában nincs ilyen, apa most robogtt le Ceglédre érte!

Röviden ennyi, majd visszaolvasok és jövök még!

Kép
Kép
timi26

Na elköszönök.
Apa ma megint elutazott, így mi is elmegyünk a mamáékhoz 2 napra. Ott meg nincs net. :(

Holnap este vagy szerdán jövök.
Sziasztok, jó pihit Mindenkinek. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Hajni! A www.jatszvelem.hu -ról rendeltem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Fleur! Bankban dolgozom, és ottani a hitelkártyám. :oops: Biztos valami rendszerhiba, csak idő kérdése és kiderül, hogy mi a bibi.

Hajni!
Szerintem egyáltalán nem gáz, amiket leírtál. Én sok mindenben egyetértek veled!

Rendszer: Szelina valamilyen szinten ki is alakítja magának már most szerintem, mert +- 1-2 órás csúszásokkal ugyanolyanok általában a napjaink, és jókat alszik éjjel, 1x kel fel enni.
És biztos nem hagynám éhesen sírni csak azért mert nem telt le a 3 vagy 4 óra… persze 2 órán belül nem szoktam neki enni adni, mert akkor valószínűleg nem éhes, hanem más miatt sír. :roll:

Alvás: Szeli külön ágyban alszik, de úgy tűnik nem zavarja. Csak akkor sír benne, ha kakil, vagy éhes. Az első pár napban aludt velem az ágyban, de rájöttem, hogy ezt is inkább én igénylem, és nem ő… :shock:

Főzés: Én inkább rendelek kaját konyháról. A főzés olyan sok felesleges időt elvesz. Pedig imádok főzni, de most hanyagolom a dolgot.

Cipelés: Cipeljük mi is Szelit. Apával mindig viccesen megjegyezzük „cipelteti a seggét a kisasszony”. De én simán nem bírom ki, és tényleg csak addig hagyom sírni, míg éppen amit csinálok befejezem (pl. zuhany alól nem ugrok ki, csak igyekszem hamar befejezni).

Én is azt gondoltam, hogy durvább dolgokat fogsz írni… :P

De azt tényleg nem tudom, hogy bírod ilyen kevés alvással… :roll: Én akkor vagyok teljesen jól, ha napközben is alszom egyet Szelivel. (Bár szerintem nekem nagyobb az alvásigényem, mint az átlag... :oops: )

Viranka! Nagyon jó a születéstörténetetek!!! És Bálintnak is nagyon szép volt a bőre születés után! :lol:

Mmarica! Jaj, de kis „guszta” Karolina! :D
Hörcsög! Ildike is nagyon édi! :D
Hogy formásodnak már a babáink!!! :P

Heni! Igen! Itt a dilemma. Apával töltsem az estét, vagy inkább aludjak??? Ebből a szempontból jobb is, mikor apa Miskolcon van, olyankor Szelivel durmolok már este 7-8 körül. Most meg… Alig álltam ma a lábamon… :?

Timi26! Jobbulást Nektek!

Csajok! Nekem úgy fáj a keresztcsontom :cry: (vagy mim?). Eddig nem is éreztem, még szülés előtt sem. Most ez mi lehet??? :roll: Meg most jött ki az aranyerem is. Vagy legalábbis eddig minden fájt ott lent, de már begyógyult a gátsebem, és most tudom megkülönböztetni, hogy mi is fáj valójában... :shock: Vettem kúpot, remélem segít. Nektek is kijött :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Regina: nekem is a keresztcsontom faj, d nagyon. voltam gyogytornasznal kicsit jobb, de meg faj. azt mondat meg 2-3 alkalom es jobb lesz ... hat kivancsi vagyok!

MIT CSINALJAK???? EGYRE KEVESEBB A TEJEM, ma egesz nap sirtam. en nem akarom, h ilyn hamar befejezzem a szoptatast, ugy imadom! laktoherb nekem nem jott be, homeos bogyot nem akarok. van otletetek??????

Kép

Kép
mmarica

Regi!
Nekem is kijött az aranyerem. A szülés előtti éjszakán volt egy durva hasmenésem. Vérzéssel végződött. :cry: Azóta szenvedek, de még nem léptem semmit. Gondoltam, majd megmutatom a nógyógyásznak a hathetes konrollon.
Egyébként ezzel mit lehet csinálni. Műtét :!: :?: :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Nekem a szüléstől jött ki a az aranyerem. :cry: Én vettem a patikában rá kenőcsöt és szépen vissza is húzodott. Műtéttel meg lehet szüntetni, de ha tervezel még babát akkor szerintem majd csak utána érdemes ezzel foglalkozni. Vagy legalábbis gazdaságosabb.

Nem értek egyet azzal, hogy a csuklás ne zavarná a babát.Legalábbis Marcira ez nem igaz.És sajnos nem is 1-2 percig tart. Ha csöndben elcsuklana én se izgatnám magam miatta.Csak sajnos nálunk ez akár negyedórát is eltart.Közben a tejcsi nagyrészét kibukja és egy idő után Ő is torkaszakadtából üvölt. És ez napi probléma.
Ezért érdekel minden módszer ami megszüntetheti.Bár a citromlé talán tényleg nem volt a legjobb ötlet. :oops:

Granda tényleg együtt voltunk a kórházban.De a tyúkeszemből teljesen kiesett,pedig még meg is beszéltük, hogy ugyanaznap fekszünk be. :? Na majd a következőnél.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok !

Lányok a képek egyszerűen gyönyörűek.
Minden baba nagyon szépen gömbölyödik.

Mmarica : én szedtem a homeos bogyót meg a More Milk Plus tablettát de igazán egyik sem használt. Gremese írta Karamalz nektársört de nekem még nem sikerült beszereznem és nem is tudom, hogy vegyek-e mert kb 3 napja semmi tejem nincs. Fürcsi elött van egy két csepp de ennyi ja meg reggelre a hálóingemen van egy folt de ennyi.

sense : szerintem ne várj a 6 hetes kontrollra. Nem játék az aranyér sem. Szar dolog dokihoz menni de te is megnyugodnál ha látna doki.

Regi : a keresztcsont fájásra azt szokták tanácsolni, hogy a fotel karfájára dölj rá és húzd ki a hátad. Egyébként meg zuhanyozásnál kicsit melegebb vízzel zuhanyoztathatod.
Az aranyérre van kenőcs próbáld ki azt.

Nekem hála istennek még soha nem volt aranyerem és a szülésnél sem jöt ki.

Párom tesójáék küldtek törpének pihenőszéket. Már egyszer sikerült elaludni benne.
Amikor beleteszem hirtelen meglepődik és nem tudja mi van de élvezi.
Kép íme ilyen fejet vág a drága

Kép és egy másik pihenőszékes kép

Az éjszakánk elég jó volt remélem a mai is hasonló lesz.

Rendszer : nálunk annyi a rendszer, hogy kaja kb 3 óránként van napközbe de van, hogy 2 és fél óránál már éhen akar halni a drágám. Egyedül amit próbálunk rendszernek betenni az a fürcsi. Kb 6 és 7 óra közé. Ez attól függ, hogy hogyan jön ki az etetés.

Én eddig mindig kaja után tettem tisztába mert mindig kaja alatt rottyant. Olyankor mindig úgy észhez tér és mivel utálja, ha nincs ruci rajta elkezd üvölteni ezáltal jól fel is ébred.
Na tegnap óta új taktika van. Kaja elött teszem tisztába és így az éjszakai kaja után kb 20 perc alatt aludt a kicsikém.

Ja és a rossz hír sajna apa nálunk is megbetegedett. Folyik a nózia és prüszköl. Mondta is, hogy olyan rossz, hogy nem tudja ölelgetni az ő kicsi fiát. Itatom vele a 100 %-os narancs levet meg nyomom bele a c-vitamint. Remélem hamar meggyógyúl mert így az éjszaka is rám marad ha törpe akciózik.
Nálunk egyébként ő szokta éjszaka dajkálni, hogy én tudjak aludni, hogy bírjam a másnapot meg a hajnalt.

Na lépek mert egy kisregényt írtam már.

Mindenkinek kellemes estét és éjszakát.
20200310173350

Dobok még egy képet.

Kép így alszom anyáék ágyában

Kép és egy csábos mosoly a csajoknak
20200310173350

Sense! Elvileg a kúpnak és a kenőcsnek használnia kellene. Már 3 napja kezelem magam, de nem igazán változott a helyzet… Remélem, visszahúzódik, mert nagyon utálok wc-re menni… utána meg még rosszabb… :cry:

Ny. Timi! Csuklás: Akkor nekünk szerencsénk van, Szelinek pár korty teától vagy víztől elmúlik. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!
lehet kripóbálom :roll:

Én nem tudom mi van tegnap óta. Éjszaka alig aludtunk valamit. Ma délelőtt és déluán is csak nézelődés és sírdogálás volt. Ja! És délután másfél óránként enni kért az én kicsi fiam. Ilyen még nem volt.
Mondjuk tuti érzi a feszültségemet.

Most először vagyok kimerült. Testileg - lelkileg. :cry:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok,

Marica én a Hippes BioStillteet iszom, nálam bevált, dm ben vettem.

Csuklás:langyos tea rögtön elmulassza, de amúgy 1-2 perc és magától is elmúlik.

Aranyérre jó a körömvirágkrém, vagy a gyógyszertárban kapható kúp.

Képzeljétek ma a fiam majdnem az egész napot átaludta, olyan kis aluszékony volt, biztos az idő teszi. Vagy lehet már nem fáj annyira a pocija és végre tud alukálni.

Heni

Heni
KépKép
heni81

koszgi titmi: nem ertem amit keresztcsontra irtal, ird le legyszi ugy, h meg is tudjam csinalni :oops:

Kép

Kép
mmarica

Mmarica, Kőszegi Timi
Én ABSZOLÚT nem vagyok szakértő, na meg ugye volt egy szép kis mellgyulladásom is, de a teákkal érdemes próbálkozni.
Heni írta a DM-es teát, ott más márkákat is lehet kapni mamáknak.
Vettem More Milk Plus kapszulát is, de szerintem csak elégséges az eredmény.

Fizikai oldalról (mell stimulálása) van egy Szoptanít nevű eszköz:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=1817306&nid=398499

És sokan esküsznek az édeskömény illóolajra is:
http://www.ideal.hu/cikk/648

Kép
granda

Kép
granda

mmarica : a fotel karfájára ráfekszel úgy, hogy a másik karfa a lábadnál legyen és a testedet hátra döntöd a másik karfára úgy, hogy a fejed lógjón a föld felé. De ezt csak addig szabad csinálni amíg jól esik amikor már kezd fájni abba kell hagyni.
Ha ez nem jön be akkor a fotel háttámlájára dölj rá persze ezt meg csak akkor tudod megcsinálni ha nem olyan magas és úgy dőlj hátra.
Kicsit kellemetlen mert húzódni fog az egész hátad de javít a helyzeten.
Ja és még egy tipp ezt apa mondta aki gyógymasszőr, hogy a férjed masszírozza háromszögbe és a csípőlapát mentén, és finoman ránehezkedhet úgy nyomkodja.
Persze ezt csak az tudja megcsinálni aki természetes úton szült.
20200310173350

Ja és egy kép az esti fürcsiről.

Kép .

Jó éjt mindenkinek.
20200310173350

Jo reggelt lanyok!

Nagy nehezen sikerult visszaolvasnom 12 nap termeset :shock: , tegnap nem sokaig jutottam, Rania picit nyugos volt.. :( Tegnap az ejszaka sem volt valami jo, nagyon sokat nyuglodott szegenyke. Ma viszont nagyon jot aludtunk, este 10-kor elaludt, 3-kor egy 10 percet szopizott, majd ujra elaludt, es meg most is alszik.... :shock: Ki erti ezeket a babucikat?? :D

Szoval, visszaolvasva: nagyon orulok, hogy mindenki jol van, a kisebb normal gondokat leszamitva.
Es Granda: Neked szivbol gratulalok Lindahoz!!! Nagyon edes, gyonyoru baba!!
Vendég

Egyebkent minden baba tunemeny!!! Olyan gyonyoru mindegyik, hogy csak na!!

Szoval kicsit bovebben az utazasrol: Nagyon szupi volt kicsit otthon lenni. Rania tenyleg nagyon ugyes volt az utazasnal, vegigaludta a repuloutat is, aztan megszoptattam, es ujra aludt Pecsig, ami meg 3 ora utazas volt. Nagyon orultem, hogy ilyen jol viselkedett, mert odafele egyedul mentem... :shock: A parom, es a kislanyok egy hetre ra kovettek minket.

Raniat persze mindenki megzabalta, minden napra jutott vendeg, esa mi is minden nap mentunk valakihez, de ez a 12 nap errol szolt, mindenki akarta latni a kis dragat.

Egyebkent nagyot nottunk, csutortokon megyunk meresre. Egyfolytaban mosolyog, es nagyokat dumal, olyan edes, hogy majd meg zabalom :D

Szoval most csak igy altalanossagban, es mostantol bekapcsolodom.... :D

Szep napot mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok Mammcik!
Édes minden Babóca! Hihetetlen hogy nőnek, már igazi csecsemők :lol:

Emese! Tutujgatás: Dehogynem, alig várom, hogy felkeljen és megcsókolgathassam a kis buksiját :lol:

Viranka! Lányok terén nincs tapasztalatom :lol: , de szerintem tudod irányítani a fiúknál merre menjen a pisi, sőt én be szoktam "csomagolni" a kis fütyköst amíg pelenkázok :lol:
És köszi a szüléstörténeted :lol: Gratulálok. Ekkora Babát megszülni :shock: ... Halász maradt a dokid? Mikor mész 6 hetesre? Mert én a Baloghoz megyek vissza, találkozhatnánk :lol:

Timi! Sajnálom :( ! Remélem Viktorka mielőbb meggyógyul!

Marica! Szoptass amilyen gyakran csak tudsz, és kiegészítést csak szopi után adj, és csak annyit amennyit muszáj. A laktoherbből mennyit ittál? Én 4 filterrel 2 litert/nap, és kezdünk fürdeni a tejben :lol: A karamalz sör is tényleg jó, de igazából a maláta és a cukor az ami a tejet serkenti, így bármilyen malátakészítmény édesen, például malátakávé sok cukorral is jó szerintem, és az elengedhetetlen pihenés...

Nyerkit! Csuklásra a helyzetváltoztatást (hasra, hátra, oldalra, karban...) nem próbáltátok? Nekünk már a pocakban is bejött :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jaj Csajok!

Én megf.szolok! Babuka vagy 3 órája alszik, Apa most kelt fel :shock: , mert tök sokáig fent volt. (Kicsit fel van borulva a rendje).
És erre mit csinálok ebben a nyúlós időben?
Lélekápolásként elővettem egy ruhakatalógust, és rommá rendeltem magam. (Meg a pénztárcámat). :twisted: Nesze neked anyasági támogatás! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma már mostam, teregettem, mosogattam, rendet raktam a konyhában, kenyeret sütöttem, verandát söpörtem, most talán nekiállok vasalni.....
Hol vagytoooook?????????
Persze lehet, hogy én fogok mindjárt eltűnni, ha Zsófi baba felkel.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?