Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta!

Egy egészséges férfinak biztosan nem.Kedden megyünk kivizsgálásra urológiára.Nagyon félek az eredménytől.Már nem tudok bízni benne.
Tudjátok,a baj ott van,hogy nem azért mentem férjhez,meg szültem gyereket,hogy utána elváljak.Lehet,én nem gondolom logikusan a dolgokat.
Mindenesetre szeptemberben megkapom a végleges tartózkodásimat,akkor már nem fogom magam kiszolgáltatottnak érezni,könnyebben hozhatok döntéseket.Most maradok a párterápiánál.
Kriszta,olvastam a te történetedet is már régebben,nagyon örülök,hogy nálatok-ha nehezen is-,de megoldódott a dolog.Én viszont már nem vagyok abban biztos,hogy igazán helyre akarom-e tenni/tetetni a férjem pszichéjét-már ha azzal van a baj...Hosszú volt ez a pár év nekem.

Kriszti.
 


Igen, pontosan ez a kulcsmondata az én életemnek és döntéseimnek is, hogy nem azért mentem férjhez, és szültem, hogy elváljak - nagyon fiatalon már tudtam, hogy mit akarok, és hogy életreszólóan akarom. Ma is így gondolom. De bármi történhet, és néhány rossz év komolyan gondolkodóba ejti az embert. Talán könnyebben feltűnik az új szerelem is a szinen.

Ti hol éltek külföldön?
Kriszta
 


Kriszta!

Mi Németben vagyunk,Augsburgban.Nem igazán tetszik,hogy kevés barátom van,viszont az itteni életmód egyre jobban bejön.Most fogok ráállni a nyelvre is ezerrel,egyszerűen muszáj.

Én csak a kislányunkat sajnálom,mert én is mostohaapa mellett nőttem föl,aki sajnos alkoholista életet élt.Ezért is nem merek lépni komolyabban.A férjem legalábbb a gyereket biztosan szereti.Senki nem fog a pici számára olyan mély szeretet biztosítani,amilyet az édesapja.Ebben biztos vagyok.

Új szerelem?Hát,nem tudom.Én inkább szeretnék a kislányommal egyedül élni,de boldogan.A többi majd alakul.Csak a baj ott van,hogy nagyon félek,hogyan tartanám őt el úgy,hogy mindene meglegyen.Itt idegenben maradnék ha válás lenne a dologból,mert ha itt dolgozom,valahogy biztosan meglennénk ketten.De Magyarországon nem hiszem,hogy tudnék annyi pénzt keresni,hogy biztosítsam csak az alapvető életszükségleteket is számára.
És az apukájától sem szeretném távol vinni,szépen kellene a dolgokat megoldani.Ez az útja,és ezt a férjem is így látja.

Nem akarsz inkább magánban írni?
Címem: bkriszti@web.de

Köszi a hozzászólást.
Kriszti.
 

 
 

Kriszti!

Írtam Neked.
Üdv
Kriszta
 


Sziasztok!

Nekem az a bajom, hogy hiába 14 hónapos már a babánk, én tök fáradt vagyok Általában végigalussza az éjszakát, de mégis hulla vagyok estére. Miután letesszük a babát aludni, szeretnék egy nagy üres, fekete dobozba kerülni, ahol semmi, de semmi nem történik, sem babakezek nem tapizzák a cicimet, sem igényt nem tart rám senki. A férjem hiperkedves, mert nem csinál cirkuszt, hogy mikor leszünk már együtt, ő nagyon-nagyon megértő. Nekem hiányzik a rendszeres szex. Mi még a terhesség alatt is rengeteget voltunk együtt, és mindketten nagyon élveztük. Meg azelőtt is, pedig nem tartom magam egy szexgurunak, azelőtt nem élveztem senkivel sem. Aztán meglett hajni és rombadőlt minden. Elhiszem, hogy ez normális (biztos az?), de rossz így nagyon. Honnan lehet energiát nyerni, és hogy lehet felépíteni szerintetekújra a harmonikus együttlétet? Arról már nem is beszélek, hogy akarunk majd még több babát is (nem most rögtön), de így miből lesz több baba? Nagyon köszönöm az életmentő válaszokat!!!

Mercédesz
 


Elképzelhető, h depressziós vagy? Annak is lehetnek ilyen tünetei. Lehet, h sportolnod kéne. Bármilyen ellentmondásosnak tűnik, egy kis testmozgás, kikapcsolódás feltölt energiával, a fáradtság is egész más jellegű. Talán egy kis multivitamin sem ártana. Amúgy, ha du alszik a baba, te is ledőlhetsz nyugodtan, nem szalad el a mosogatnivaló és bár a férjek nem szeretnek disznóólba hazajönni, még kevésbé szeretik a szexuális elutasítást. Talán, ha egy fél órára le tudsz dőlni, feltöltődsz annyi energiával, ami kitart estig/éjszakáig.
 
 


Pont ez a baj, hogy a baba fütyül aludni nekem. Egész nap pörög mint egy kis búgócsiga, én meg vele, órákat játszóterezünk, meg kutyagolunk, este meg eldől, mint a zsák. És én is. (helyzet előnye, hogy egy gramm plusz kiló sem maradt rajtam. Sőt, elment minden. :( )Elevitet vadul szedem, de a minap kaptam egy tippet, hogy talán vashiány a fáradtság oka. (Depiről nem tudok nyilatkozni, elolvastam a többi tünetet, és olyan idegennek tűnt. Legyen inkább vashiány :-) )Úgyhogy most vaspezsőtablettával, meg mákkal tuningolom magam. Kerek egy napja. Remélem, az fog hatni. :-)) De nagyon köszi a tippet, lehet, hogy nekiállok Hajni babával vadul baba-mama tornázi, hátha attól kidöglik, és aztán együtt durmolunk egy nagyot.

Mercédesz
 


Hát, én a mákot kihagynám, mert attól aztán alszol majd, mint a bunda :lol: Add a gyereknek :lol: :lol: Csináltass vérképet inkább, mert, ha télleg vashiányos vagy, akkor jobban jársz, ha a doki ír fel vasat és mondja meg az adagolást,a pezsgőtablettában lényegesen kevesebb van.
 
 


Hahó!

Újraéleszthetnénk ezt a topikot!
Gyülekező! Ki van benne? Gyertek és kezdjük el!
Én már itt vagyok! Kicsit később visszanézek.
Évi
 
 


Hahó! Van itt valaki?!?
 
 


13 hónapos a kisfiam és ezalatt az egy év alatt vagy négyszer volt szex. Eleinte a férjem nem is közeledett hozzám, én meg csak vártam. Nem kívántam annyira, gondolom a hormonok miatt, de mégis akartam. A férjem nem tett semmilyen gesztust, amihez korábban azért hozzászoktam: megsimogat itt ott napközben, bókol, megpuszil - nekünk ez volt mindig az előjáték része. Amikor már 4 hónapos volt a kisfiunk egy este megkérdeztem tőle miért nem közeledik egyáltalán, már nem kíván? Azt mondta, hogy nagyon fáradt, mert sok a munka a babával. Csak hát nem ő kelt fel éjszaka a babához, nem ő látta el, nem ő főzött-mosott-takarított. Dühös lettem, veszekedtünk. Erre azt mondta, hogy nem ő nem közeledik, hanem én nem akarom a szexet. Ez annyira rosszul esett, hogy napokig nem beszéltünk egymással. A mai napig nem jött rendbe a dolog közöttünk. Azelőtt sem volt szex olyan sűrűn, mintahogy én akartam, de a mostani majdnem nullához képest azért volt VALAMI. Persze fáradt vagyok és estére leroskadok egy könyvvel, de ha közeledne a férjem, nem utasítanám vissza. Soha nem utasítottam őt még szexuálisan vissza. Ezért is esik rosszul a dolog. Igazából annyi keserűség gyűlt össze ezalatt az egy év alatt, hogy inkább az jár az eszembe mivé vált ez a házasság...
 
 


És ha te kezdeményeznél? Lehet, hogy pont erre vár. Ha te simogatnád meg napközben itt-ott, eljenél el megjegyzéseket, hoyg alig várod, hogy a kisfiad elaludjon, stb. Tudom, ez közhely, meg minden cikk/könyv ezt ajánlja, de talán érdemes megpróbálni. Valószínűleg valami miatt ő is csalódott, akár sértődött. Biztosan lehet most még fordítani a dolgon.
 


Biztos igazad van szilvi, szerintem is én tudnék változtatni, ha kezdeményeznék.
De nem tudom elfelejteni azt, hogy:
- bár bejött velem szülni (nem terveztünk apás szülést), de a szülés alatt a szülész orvossal csevegett, miközben ott fetrengtem
- nem kapcsolta ki a mobil telefont és amikor megszólalt, fel is vette
- amíg a kórházban voltam, nem mosott ki (koraszülés volt), nem takarított ki, nem mosogatott el, hanem egy ismerőst kért meg erre (a beleegyezésem nélkül turkált egy idegen a holmijaim között!)...
- soha egyszer sem kelt fel éjjel a kisfiúnkhoz (1 éves elmult)
- baba mellett próbáltam dolgozni, addig sem játszott vele
- beleszakadok a háztartásba, néha segít csak, ezért nem lehet számítani a segítségre
- képes volt az unokájának nagy keresztelőt rendezni, amire 20 ember jött el és nekem, kisbabával a karomban kellett takarítani, főzni, vendégeket fogadni, ezek közül néhányan nálunk aludtak és őket is vendégül kellett látni
- napközben mindig ledől egy kicsit, mert "fáradt", én meg állandóan fáradt vagyok, ezt nem veszi észre
- amikor egyszer belázasodtam akkor sem vette át a gyereket, megkértem, hogy altassa el, mert nem tudok felkelni, meglepődött, hogy ő? altassa? hiszen nem tudja megszoptatni?
- anyósom megfojt a napi két telefonhívásával és az állandó beszámoltatással, mégis azt kántálja, hogy "az ő anyja csak jót akar (megfojt!), és öreg és majd hogy fog hiányozni, ha meghal"

Sok ilyen sérelmem van, miért is sorolnám. Ráadásul, nem lehet vele ezeket megbeszélni, mert azonnal elkezd ordítani, hogy lám ő rossz ember, pedig sokkal rosszabb férjek vannak, mint ő. Ebben mondjuk igaza van. Ezek után bújjak hozzá? Állandóan a kibeszéletlen problémáink kavarognak a fejemben.

Mégis, belátom, hogy igazad van. Ha én közelednék, talán megváltozna a dolgok egy része, nem tudom. Ráadásul 15 évvel idősebb mint én, talán az önbecsülése is sérül, ha nincs szex, nem is tudom... Nekem most nagyon nehéz, nem ilyen házasságot képzeltem. Ráadásul második házasság.... Bírnám én a házimunkát, nem ez a gond. A kisfiammal is nagyon szeretek foglalkozni, egyáltalán nem terhes a dolog. De már felneveltem egyedül egy gyereket és most hiába élek házasságban, teljesen magamra maradtam a gondokkal, úgy érzem.
 
 


Rifu, drága,
hát akkor nálatok a szex hiánya a legkisebb probléma, de most tényleg. Itt eléggé máshol kell kezdenetek az életetek megbeszélését, és majd a szex is sorra kerül. Lehet, hogy érdemes mediátort keresni, vagy párterápiára menni. Megkérdezni a párodat, hogy te mit jelentesz neki, hogyan látja a közös jövőt. Most csak ezek jutnak eszembe hirtelen.
 


Kisbabával nem igen tudunk párterápiára menni. A férjemnek ezt már felvetettem, de nem érti miért kell egy vadidegent bevonni a dolgokba. Szerinte jó a házasságunk, a fent leírtak pedig nem is problémák. Azt mondja, hogy a problémákon "át kell lépni". Nem megoldani, hanem "átlépni". Számomra ez egyenlő a szőnyeg alá sepréssel.

Köszönöm a jó tanácsokat. Könnyebb lett volna, ha azt írod, ááá ezek semmiségek, ne is törődj velük. De nem ezt írtad. Tehát nem én nagyítom fel a problémákat, ahogy azt a férjem mondja.

rifu
 
 


A szőnyeg alatt a probléma csak dagad. És amikor kitör, már nem lehet megoldani sem, akkor már csak a kétségbeesett lépések jöhetnek általában szóba.
Sajnálom, hogy nem tudod vele megbeszélni, azért a helyedben erősködnék, bár tudom, hogy sok pasi egyáltalán nem hajlandó ilyesmire. Nagy kár. Nekik is.
Kívánok neked sok erőt és kitartást, mert akármit csinálsz, nem vagy könnyű helyzetben.
 


sziasztok!nem tudom van e valaki mostanában itt,látom h régien szoltatok hozzá a dolgokhoz.azért elmondom az én gondomat is hátha valaki jár ilyen cipőben vagy tud segiteni,bármilyen "ötletre"vevő vagyok!szoval az én lányom 2005-ben született,és hát azóta sokszor nem voltunk együtt a férjemmel,és nem tudom mi a probléma!hozzá teszem vele biztosan semmi mert ő probálkozna csak valahogy nekem nem megy!szülés után egy kis idő elteltével megprobáltuk,de valahogy a részemről nem sikerült tul jol elég nagy fájdalmat okozott az együttlét.gondoltam majd legközelebb.hiszen nem rég lettem anyuka- a sok gond,a fáradtság stb. de legközelebb is ugyanigy történt.azota tulajdonképpen ezért vagyok elutasitó vele mert szinte rettegek az ujjabb fájdalomtol,és hiába érzem hogy én is szeretném valahogy mégsem ugy sikerül mint ahogy az kéne!jo volna ujbol normális életet élni,mert igy meg attol félek h tönkre megy a szép házasságom.DE MIT TEGYEK! ha valaki tudna segiteni megköszönném!

szia.buboneKép
 
 


Sziasztok!!!

Jaj, csajok!!! Ezek bizony olyan gondok, amik beárnyékolják a boldogságot.
Két dolog jutott eszembe:
1, Kialvatlanság ellen a legjobb az alvás lenne, de ez nekem sem adatott meg :lol: :lol: Viszont kipróbáltam a Lenkei vitamint és nagyon felrázott!!! Nem olcsó (jelenleg sem tudom szedni) , de tényleg feltöltött energiával és nem voltam olyan fáradt az egész napos lóti-futi után!

Rifu!!

Én azt éreztem ki a szavaidból (lehet hogy rosszul), hogy Ti elbeszéltek egymás mellett a férjeddel. Talán mindketten mást akartok és vártok el a másiktól. Arra kellene rájönni, hogy mit vártok el, illetve tudjátok-e nyujtani a másiknak azt amit ő akar. Egy hasonló szituációban segített egy barátnőmön egy kineziológus. És oda nem kell a partner, mert rólad szól!!!! Segítene jobban megismerni magadat és az igényeidet és ezáltal a párodat is!!

Talán!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Bubóne!!

Ismerem az érzést amit írtál, a szülések után nekem is fájdalmasak voltak az együttlétek egy ideig, de elmúlt. Persze kell sok-sok türelem és megértés. A görcs valószínüleg benned van (gondolom a nőgyógyászati elváltozásokat kizárták), ezt nem könnyű feloldani. És tudat alatt munkál a nőben, hogy most nem nőként kell helytállnia, hanem anyaként. Ez is a párkapcsolat ellen játszik. Nem könnyű minden szerepünknek megfelelni, sőt, nehéz. Sok beszélgetés segíthet és addig is a szex egyéb eszközeit is be lehet vetni az orgazmus eléréséhez. És ha többször is átéled ezt , akkor talán megtalálod régi önmagad a szexben is.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


sziasztok!

van itt néha valaki? Jó ez a topik, fel kellene kicsit rázni :D

Szilvia


Gyere pár topikkal lejjebb ;)
 


Bár eléggé be van halva a topik, és nem látom a másikat párral lejjebb, azért egy fontos dolgot hozzáfűznék a fentiekhez. Sőt, lesz az kettő is.:)

Az egyik: a párterápia akkor is képes segíteni, ha a párnak csak az egyik tagja jár a foglalkozásokra. Tehát, ha a pasi nem akar menni, ne menjen, járj te. Ha rajtad segít, jobban rájössz a saját hajtóerőidre, megérted a saját reakcióidat, és az ő motivációit, azzal már változol. A változást pedig ő is látni fogja. És ha tetszik neki, a végén még az is lehet, hogy nyitottá válik arra, hogy bekapcsolódjon a terápiába.

A másik: szülés után sokszor a lelki tényezők mellett még egy fizikai probléma is fellép, ez pedig a hüvelyszárazság. Persze, ennek is lehet lelki oka, de az biztos, hogy az együttlét alatt tapasztalt fájdalom nem fog rajta enyhíteni. Na, erre találták ki a síkosító krémeket... Esetleg azzal érdemes ilyenkor próbálkozni.
dia
Budapest
 
 
 


Dia, a w-szex a múltunkból c topikra gondoltam. Ott is vannak sokan, akik már szültek, biztos segítenének ;) Meg szoktunk egymásnak tippeket adni, mivel lehet a férfiak kedvét felcsigázni :)
 


sziasztok!
Jenci vagyok de ne ítéljetek a nevem után!
:lol:
Gondoltam szívesen újra éleszteném a topikot ..igaz mint "majdnem" laikus. Szívesen adok tanácsot, vagy csak beszélgessünk a témáról ha erre igény van.
Nagyon sok korosztállyal (férfival-nővel) kerülök nap mint nap kapcsolatba szexuális témában..sokat tanultam-tanulok tőlük.
Szívesen megosztom tapasztalataimat, gondolataimat, ha kérdés van, vagy tanulnék Tőletek is.
 
 


Szia Jenci! Hogy-hogy sok emberrel beszélsz nap, mint nap a szexualitásról? Munkakörből adódik? Mivel foglalkozol?
brogo
Budapest
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó