A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Tegnap így nézték együtt a tv-t pár percig. Le sem tagadhatnák egymást. :wink:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Nagyon érezhető az ünnepi hangulat, mindenkinek otthon a férje, együtt a család, jó hogy nem a net előtt ücsörög. Megértem.
Ma egy kissé érezhető a front hatása, még csak egyszer aludtunk normálisan 2 órát. Mindenütt elszundit, de ha beteszem a kiságyba felébred.
Emese, akkor jó kis tippet adtam a játszvelem oldallal. Nagyon jó dolgok vannak ott.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Lanyok, nalunk nincs unnep... :(

Eloszor nem tudtam, mi ez a nagy pangas... Ma Rania is csak alszik...alszik.... :)

Emese! Kell nekunk az ilyen un. lelekapolas!!! Mikor otthon voltunk, vettem egy csomo uj cuccot, mert majdnem elfelejtettem, hogy no vagyok!!! :D Lebofizett polok, tejjel elaztatott melltarto.... kellet valami dogos!!!! :lol:

Aranyos a kep, es persze az osszes tobbi...Zsofi egyszeruen csucs!! Tenyleg kikopott apja, de a humorerzeke egyertelmuen toled van!! :lol:
Vendég

Heni! Igen, te adtad az ötletet, nagyon jó kis oldal. Nincs sok minden egy kategóriában, de mégis nagyon klassz dolgokat néztem ki. Remélem élőben is olyan szuperek, mint a képen.

Persze, gondolom mindenki családozik. Mi is, csak nekem megy a net folymatosan, és ha van időm leülök a gép elé.

Képzeljétek, két napja kifakadt a BCG oltás helye. Bööööáááá..... Annyi genny volt benne..... Juj..... Leragasztottuk, mert egy lyuk lett a helyén. :shock: (Még vérzett is).

Kép
Kép
Kép
gremese

Ehhez mit szoltok?? :lol:

Kép
Vendég

Van am szebb is... :lol:

Kép

Kép
Vendég

Nálam is megy a gép egész nap! Hurcolászom néha magammal, éppen ahol egy kis időm van, rögtön olvaslak benneteket.
Már mi is olyanok vagyunk mint egy szép nagy család, mindenki mindenkit ismer( virtuálisan), tudjuk kinek mi a problémája, stb.
Emese melyik pihiszéket rendelted meg?

Heni
KépKép
heni81

Niki ő férjed? Bocsi, de később csatlakoztam hozzátok. Te Angliában élsz és itt velünk fórumozol? Most hogy is van ez?

Heni
KépKép
heni81

Niki! A párod nem teljesen százas! :lol:
Rania viszont egy tündérke! Olyan angyali a mosolya!!! :D

Heni! Ezt rendeltem meg:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófi is egész nap ki van ütve..... Általában nappal nemigazán alszik, csak egy órácskát. Most meg... Biztos ez az idő teszi.

Niki! Én is berendeltem új cuccokat, mert szinte csak pólóban vagyok, ami hol anyatejes, hol bökékes, mint nálatok.
Ha kimozdulok, akkor sem tudok mit felvenni...
A nadrágokkal vagyok bajban, mert a régiek nem jönnek rám. :oops: Kéne venni újakat, de ha visszafogyok, akkor mit csinálok azokkal? (Hm... Esetleg elteszem, mert a tesó születése után sem fogok beleférni a régi rucikba). :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Igen, ő Niki férje, a kis Rania meg a kapucíner. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, nem fogod megbánni, Péter most is a székben alszik. Én igazából azért vettem, mert pocifájósok vagyunk, hogy hátha elveszi a figyelmét a pocijáról és bejött. Ha a kiságyban alszik, akkor a legjobb neki hason, mert úgy gondolom csikarja a hasát, mert álmából rúg kapál, nyög nyom, szörnyű még hallgatnom is. A székben is csinálja, de nem annyit mint háton fekve. Nekünk a zenemókás van, zenél is meg villog is, de még azt ő nem igazán élvezi, talán később.

Emese te férjed éjszaka dolgozik nappal pedig babázik? Akkor mikor alszik?

Heni
KépKép
heni81

Nagyon szép kislány Rania, tiszta anyja!
Kérünk mama baba képet is NIKI!

Heni
KépKép
heni81

Emese.... :lol: Ez a kapuciner megnevezes, aminek te vagy a kitalaloja meg a csaladunkban is elterjedt!!! :lol:

Heni, koszi a dicseretet, de azt hiszem, inkabb az apukajara hasonlit...bar meg nehez megmondani! :?

A pihenoszeket Rania is szereti! :D
Vendég

Heni! Apa későn fekvő és későn kelő. Általában délelőtt kezdi a munkát, este befejezi, majd éjszaka játszik számítógépen (neten) a haverjaival.
Ezért mikor éjjel szopi van, és ő még ébren van, rohan át segíteni. Ilyenkor mindig ő pelenkáz. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Niki! :wink:

Juj... akkor már alig várom a pihiszéket! :D No mega játszószőnyeget is.
És a ruháimat is! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Nem tudom, hogy véletlen-e vagy rendszer lesz belőle, de Zsófi 2. napja átalussza az éjszakát. Tegnap éjszaka f8-f4-ig, most éjszaka f9-f5-ig aludt.
Nem ezzel van a gondom, hanem azzal, hogy kimarad a kb. 01h-ás szopi, a jó cicim meg betonkemény. Ilyenkor lefejek belőle, aránylag sokat, de még bőven maradjon benne, mert ki tudja, mikor kel fel. A következő szopinál általában ébred, de akkor is betonkemény a cicim, le kell belőle akkor is fejni.
Mikor meg szopizott (ilyenkor kiszívja a kisebbik cicit, és utána ráteszem a jóra, amiben hagy még tejcsit), megyek a konyhába, és kigyürkészem a maradékot, mert nagyon félek, hogy a pangó tejtől megint mellgyulladásom lesz.
Az a kérdésem, hogy így hogy áll be a kereslet kínálat? Ha hirtelen valóban átalussza az éjszakát és kimarad egy szopi? Fejjek sokat, vagy épphogy? De akkor hamar visszatelítődik és többször kell fejni éjjel. És ha marad benne tej órákon át a fejés után, akkor kell tartanom a mellgyulladástól?
HELP!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Szerintem azt tudod tenni, hogy kicsit kevesebbet fejsz, nem uresre, es minden nap kicsit kevesebbet, igy talan a vegere ki lehet hagyni az ejszakai fejest.. De eleg nehez kerdes... elhiszem, hogy rettegsz a mellgyuszitol!! Hihetetlen hos vagy...
Vendég

Sziasztok!

Irina!
Tudtuk h. nagy baba lesz Bálint,de azért ekkrára nem számított senki :) pedig terhesvitamint is hébe-hóba szedtem a 100-as elevit fele a szekrényben figyel :) A dokim 30 hetes uh-on mondta nehogy szedjem tovább,37 héten uh után meg 3800 gr volt a becsült súlya :) Szerintem én genetikailag erre vagyok kódolva :) Öcsém volt a legkisebb a majd 4 kilójával húg meg a legdagibb a kb. 4,5kg-val,én meg kicsit több mint 4 kg-val születtem.Mírával végig szedetem elevitet Ő 3,95 volt :)

Timi!
Hogy van Viktorka? Írjál!!!!!!!!!!!
milyen volt amúgy a kikapcsolódás :?

Anitja!
Halász maradt a dokim :) Még nem tudom mikor megyek,de már be kell jelentkezni telefonon a nőgyógyászatra!! Majd egyeztessünk :) Noel olyan édesen néz :)

Niki!
Szia :)
Haláli a kép Apával :) Olyat röhögtem :) Rania meg gyönyörű :)

Emese!
Rám rámjön a régi farmerom,csak csípő s kicsit kilóg még hasamnál a felesleg :( Persze minden rucim pesti lakásba,rendelni nem merek.
A hugi meg azt ígérte hoz Thaiföldről sok rucit,mire hazaér szerinte lefogyok :)

Marica!
Miért gondolod h. kevés a tejed?Leht h. csak Linike is időtől volt nyűgős. Igyál mindenképp sok folyadékot meg egyél és ne idegeskedj :) tedd többet cicire, állítólag a madártejtől meg a grízes tésztától is nő a tej mennyisége :shock:
Próbáld ki :)

Nálunk tegnap Bálint egész nap aludt :shock: éjféltől 2 óránként kelt.6-kor meg úgy gondolta most már nem alszik :( persze Míra csatlakozott hozzá :) Apuka meg vígan aludt mint akit fejbevertek :) Kicsi fiam ma meg alig aludt semmi sem volt jó neki aztán 3 óta alszik végre,felkelt szopizott kicsit :) Míra is dinka mondjuk Ő frontérzékeny nagyon :)

s utálom ezt az időt :evil:
további szép estét :)

vera

KépKép
viranka

S pár kép :)
az nikkelbolha Míra :)
Kép
ébresztés
Kép
Kép

vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

Emese!Niki!
Nagyon tündériek a lányok.
Hát ezek a apukák mire nem képesek.

Ildike éjjel csak egyszer van fenn olyan 22 - fél11 körül alszik,
éjjel 3 körül ébred de ez változó 4-5 körül is szokott ébredni.
Napköben is változó van úgy,hogy csak 1 de 4-5 órát is alszik.
Cicizni nagyon szeret.

Hát nekem is felkeltette az érdeklődésemet a pihiszék
lehet én is veszek még meggondolom.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

sziasztok,

hazaértünk. :)

Minden kép szupi. :)

Emese: először én is ezt néztem, de végül egy másik FP-t rendeltem. :wink:

Lilla tegnap este óta alszik, alig van fent, sztem is az idő. :)

Niki:
üdv újra itthon. :) Jók a képek. :)

Kép
Kép
h@jni

Viranka!

Ti is csodálatosak vagytok.
Szép fiúcska Bálint.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Regi:
ja, nem...
Csak két nap volt oylan brutális.
És már tudom, h mitől. :evil: :evil:
A védőnő addig rágta a fülem, míg adtam csipkebogyóteát Lillának. Na az a két nap volt brutális.
Most nem adom és alszunk.
Tegnap este fél10-től pl. ma délig aludt. :lol:
Közben evett persze f2, f6, f9-kor. De megette és aludtunk is. :)
Szval :lol: :lol: :lol:

Aranyér:
nekem nem jött ki szerencsére.
Viszont a gátsebemmel valami nem ok. :(
tegnap vettem észre, h a varrásnál mintha egy borsó nagyságú darab lógna. :( Remélem nem kell majd levágni. :(

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Niki!
Üdv újra "itthon"!

Botond is aludt ma egész nap. Pedig ma após-látogatóban voltunk. És sztem még egy ágyura sem ébredt volna fel. De sajna ez csak addig tartott. Vacsi óta egy órája cipelem a kezemben, de nem alszik. Most apa átvette én meg mehetek vasalni :evil: .
Na jó éjt mindenkinek.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Én is dobok egy montázst Lindáról, amit a rokonoknak készítettünk:

Kép

Kép
granda

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Sziasztok !

Hát nekünk ezek az éjszakák nem mennek.
Napközbe kaja után kb fél óra és alszik éjszaka meg van úgy, hogy 2 óra alatt sem alszik el. Ki érti ezt ?

Granda : isteni a montázs Lindáról.

Regi és Timi : ti milyen időközönként emelitek a tápszer mennyiségét ? Mi egy hete ráálltunk a 100ml tápszerre de vasárnap és hétfőn már vissza kellet vegyek az adagból mert sokat visszabüfizet és ettől nem igazán ment neki az alvás.

Aranyér :

Ülőfördő : Mirhaolaj 2 csepp
Teafaolaj 2 csepp
Ciprusolaj 2 csepp
Borókaolaj 1 csepp
Csepegtesse az illóolajo-keveréket egy kis tejjel vagy mézzel összekeverve a meleg vizes ülőfördőhöz. 20 percet töltsön a vízbe relaxálva.

Ezt találtam plusz van még krém recept is ha kell írjatok akinek szüksége van rá.
20200310173350

Viranka! Mírának micsoda gyönyörű fürtjei vannak! Bálint is milyen édi-bébi! :lol:

Hajni! De mi lehetett a csipkebogyóteától??? A hasa? Vagy éberebb volt tőle? :?:
Én csak az édeskömény-ánizs teát adom Szelinek, de csak nagyon halványat főzök. Jobb a pocakja tőle. Az Infacolt megint adom, mert rosszabbotott, hogy nem kapta pár napig. Elvileg 2 hónap múlva úgyis elmúlik ez a hasfájós időszak. :roll:
Júúúj! Szorítok, hogy ne kelljen a gátsebedet megpiszkálni! :evil:

Sense! Én este úgy szoktam altatni, hogyha nagyon ki van pattanva a szeme, hogy teljes sötétet csinálok a szobájában. Esetleg a cumiját is megkapja (egyébként nem azzal alszik el). Ez be szokott válni. Ugyanezt csinálom az éjjeli etetésnél is. Pelust azért cserélek, de nagyon nem is beszélek hozzá, hogy ne nagyon ébredjen fel.

Granda! Szupi a montázs!!! Nagyon szép Linda! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

K.Timi! 100 ml??? A dobozon az áll, hogy a második hónapban 150 ml az adagjuk, és 5x kell enniük egy nap. Mi ezt be is tartjuk, de egy nap egyszer nem eszi meg mind (van, hogy a felét meghagyja).
Szeli nem bukik szinte egyáltalán (nem is emlékszem, mikor bukott utoljára). Jól megböfiztetem evés közben is, és utána is. Ha be is alszik, akkor még 15-20 percet a mellkasomon durmol, hogy kijöjjön a böfi. Van olyan is, hogy 20 perc után leteszem, de 5 perc múlva sír. Ilyenkor csak megemelem függőlegesen, böffent egyet, aztán teszem is vissza, és alszik tovább.
Kb. 4 napja emeltem az adagját, az elején, még nem kérte mind, de most már követeli.

Ülőfürdő? Akkor az még egy hét… De köszi azért! :wink:

Aranyérre ajánlották a Sperti kúpot és kenőcsöt (állítólag jobb, mint amit én vettem… :roll: ).

Egyébként én úgy látom, hogy nálunk teljes rendszer van már, és nem én alakítottam ki, hanem Szelina. Egyedül az éjszakát befolyásoltam esetleg azzal, hogy nem nagyon kapcsoltam lámpát.
Egy héten talán egy nap van felborulva, de egyébként tök egyformák a napjaink (1 óra csúszással):

7 körül kelünk, evés, utána ébren van
11-kor megint kajcsi, azután bealszik kb. 4-ig
utána megint kaja, és ébrenlét
7-8 között fürdetés, kaja, és alvás,
éjjel pedig olyan 2 óra felé szokott felkelni, és akkor eszik.

Védőnőnek is meséltem, és ő azt mondta, hogy ilyenkor már ez teljesen normális, hogy a babák beállnak. :D

Képzeljétek, a ragyák már egész szépen múlnak. Tisztul a kis bőre az arcán! :D Ti hogy álltok a tejpöttyökkel?

Kép

Kép
regcsiken14

K.Timi! Te adsz neki Infacolt? Én hallottam róla, hogy buknak tőle a babák. Bár mi is szedjük, de Szelinek semmi baja tőle.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi : mi Espumisant szedjük. Jobban bírja a drágám mert azt a kajába kell tenni.
Nekem a doktor néni azt mondta naponta 6-szor egyen és csak akkor adjam neki oda a 7.-et ha nagyon üvölt éjszaka.
Gondolod kevés neki a 100ml ?
Lehet, hogy most a következő etetésnél megpróbálkozom, hogy többet adok neki.
Annyira félek nehogy fájjon a hasija de egy próbát megér max sír kicsikét jobban.
Regi akkor leírom a kenőcs receptet is.

Kenőcs :
Vietnámi vagy kínai balzsam 3g
Teafaolaj 4 csepp
Ciprusolaj 2 csepp
Mirhaolaj 2 csepp
Az illóolajokat a balzsam tégelyében célszerű a ( kb. fél tégelynyi ) balzsamhoz keverni. Az érintett területet szükség szerint finoman kenje be vele, naponta legalább kétszer.

Remélem sikerült segítenem vele.
A páromnak szokott lenni aranyere és ő az Alsol nevű krémet használja.
20200310173350

K.Timi! Köszi a kenőcs receptet!
Én nem tudom, van olyan baba, aki kevesebbet eszik, és van olyan, aki többet. De szerintem kevés. Vajon mitől bukja ki? Gondolod, hogy azért, mert nem fér bele több? Milyen időközönként adsz neki? Csak tápszert kap, ugye?

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, Anyukák! ;-)
Remélem, mindenkinek remekül telt ez a négy nap! [Látom azért, a házimunka nem maradt el (Gremeseeee....). Na jó, én is végignyaltam a lakást, mert muszáj volt... de tegnap pihiztünk.

Szépségesek a babák! Granda, a montázsod egyszerűen remek!

Viranka: hm, azért ez bátor dolog volt részetekről! Engem (nem itt, másutt mások) rémtörténetekkel riogattak, még a gyerekorvos is megjegyezte, hogy "el is törhetett volna a baba kulcscsontja". Nem tudom, ez mire jó. Fejkörméretet nézett a dokim a szülés előtt (nem volt vészes), meg amúgy sem egy ideges típus (ez persze édeskevés mint szempont). Többször is agonizáltam neki, hogy menni fog-e így a szülés (nem mintha császárt akartam volna), azt mondta, igen. Meg azért ő 4 kg alá saccolta Ádámot. De ha jobban belegondolok, a mi családunkban is méretesek voltak az újszülöttek (engem kivéve, érdekes... ;-)), apu pl. 5 kg-val született (jesszasz!).
Közben meg olyanokat is olvastam-hallottam, hogy 4,5 kg-os babát gátmetszés (és egy pár mm-nél nagyobb repedés) nélkül is megszültek nők otthon... Érti a csuda.
Szóval a súlybecslés nálunk bejött, másoknál, tudom, jócskán mellélőttek (Timi26-éknál is pl.). Bár lehet, hogy az a gát, amit vágnak, és amin egy 4 kg-os gyerek kifér, kifér egy nagyobb is...?
Na jó, befejezem ezt az elmélkedést... :lol:

Helyzetjelentés: úgy néz ki, ez a 8-tól 1-2-ig alvás egyelőre maradt Ádinál, meg a pocifájás is sajnos és a szopizás közbeni hascsikarások (azzal a következménnyel, hogy jóval rövidebb ideig eszik)... éjjel van, hogy 2 óránként felkel, de szerintem azért, mert 5 perc szopizás után bealszik, hiába simogatom, hogy szopjon még, aztán meg hamarabb megéhezik. Ez is valami új szokás, ill. akkor indult, amikor Kiskolbival rájöttünk, hogy a fiaink hasonlóan viselkednek. A súlya viszont nem csökkent, hála az égnek.

Részvétem az aranyereseknek, együttérzek Veletek. Nekem kúpokat ajánlgattak, de végül nem kellett.

Hajni: gátügyben szorítok, remélem, semmi baj nincs! Felszívódó varrattal varrtak? (Nekem nem szívódott fel, aztán az feszített lent.)

Mellékelek két képet Ádámról, a kis tündérmanóról:

Kép Kép

Kép
Kép
irina

Kezd Ádi nagyon séróbáró lenni, nem? :lol:

Kép
Kép
irina

Regi : igen csak tápszert kap. Van, hogy 3 óránként eszik de van úgy, hogy már 2,5 óra elteltével éhen akar halni. Most például 4 óra elteltével evett.
Reggel fél 10-kor evett aztán szakaszosan aludt az ágyába és most fél 2-kor evett megint. Most 110ml adtam neki.
Jól tele is rottyantotta a gatyát.
Persze úgy, hogy kaja elött tisztába tettem és kaja közbe csak úgy jött a rotty.
20200310173350

Sziasztok!

Irina Ádika egy tünemény :lol:

Hajni Remélem nem lesz komolyabb baj a gátsebbel :roll: Drukkolok.
A véleményünk nagyrészt megegyezik. :lol: Én sem hagyom Grétikét sírni, nem akartam nála mindenáron napirendet kialakítani. Ő tette azt magától, segítség nélkül. Tudom, hogy néha csak arra van szüksége, hogy hozzámbújjon, érezze a szívverésem és már meg is nyugodott :lol: Maximálisan arra koncentrálok, hogy neki jó legyen én másodlagos vagyok 8)

Emese Nem tudok neked mit tanácsolni, hasonlóval küzködök, mint te. A kislányom végigalissza az éjszakákat nekem meg minden éjjel fel kell kelnem fejni. Próbáltam, hogy csak egy kicsit lefejek, hátha így napról-napra csökken, de olyankor reggelre teljesen eláztattam az ágyat, és még a cicim is nagyon fájt, feszült. A sok tejjel meg már nem tudok mit kezdeni :shock: a fagyasztót már teleraktam, oda nem fér :(
Nagyon jó dolgokat rendeltél, megnéztem őket :lol: Mi is most vettünk Grétinek játszószőnyeget Ilyet:Kép

Niki Üdv újra köztünk :lol: Nagyon aranyos a kis kapucinered :lol:

Annyira aranyos minden baba :lol: :lol: :lol: és olyan sok képet tesztek fel :lol: :lol: :lol: Én egy kicsit el vagyok maradva hozzátok képest 8) Majd bepótolom, ha leszn időm 8) :oops:

Napirend Nekünk már van valami ilyesmi :lol:
Reggel 6-kor ébredés szopi aztán alvás
9-fél 10-kor ébredés, szopi, séta és közben alvás
12-13 körül ébredés, szopi, alvás
16 körül ébred, eszik és utána osztogatja a mosolyokat, magyráz, "játszik" :lol:
18 után szopi és folytatja a szórakoztatásunkat :lol: :lol:
este8-fél 9 körül fürdetés, szopi mesélés és bealvás legkésőbb 10-kor
Az éjszakákat pedig 1 hetes kora óta végigaludja :lol: :lol: :lol:

Pelenkázás Nálunk nincs hiszti közben :D Imád meztelenkedni :D
Éjszaka nem szoktam átpelenkázni. Ő nem pisilja össze magát, kibírja reggelig. Párszor volt, hogy hallottam amikor rottyantott álmában és akkor lecseréltem a pelust Fel sem ébredt rá :shock: :D

Timi26 Remélem jobban van már a kicsi fiad

Marica Próbálj meg ne idegeskedni és görcsölni a tej miatt. Nekem a múlthéten megjött és csökkent a tej mennyisége :shock: A bal cicimből pl egyszer csak 30-at tudott Gréti kiszívni :shock: . Kicsit bepánikoltam hisz hallottam, hogy aki menstruál annak teljesen elapadhat a teje, elkezdtem magam okolni aztán éreztem, hogy ez nem vezet sehová. Én körbetapétáztam a lakást. Mindenhová kiragasztottam, hogy minden rendben van és hogy sokáig fogom tudni szoptatni a kislányomat. Bármerre mentem a lakásba ezt olvastam. Nekem segített :lol: Nem egy szokványos módszer azt tudom :lol:

Na megyek gyorsan felteszem az ebédet.

Puszi mindenkinek :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

K.Timi! Szerintem azért éhes olyan hamar, mert kevés neki. Én is jártam így párszor, akkor tudtam, hogy emelni kell. De mindenképp fokozatosan. Ha lassabban eteted pihivel, akkor is bukik.
Egyébként Szeli most másodszorra is csak a 110-et ette meg... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Egyébként Szelinek tök folyik a nyála. Ez már a fogzás? Vagy csak beparáztam, mikor Timi26 írta???

Kép

Kép
regcsiken14

szóval: ha lassabban eteted, akkor is bukik? :oops:
már nem tudok írni... persze egy kézzel nehéz... :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Regina Lehet az. Grétinek is folyik mostanában, a védőnő azt mondta a foga :D , de azt is hozzátette, hogy még legalább 2-2 és fél hónap mire megláthatjuk azt a kis fogat :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Jobban vagyunk! Ma voltunk a dokinéninél, írt még köptetőt, meg szednie kell még a gyógyszert, de már nem fulladozik!

Regi: rákérdeztem a nyáladzásra, tényleg a foga miatt van, be van dagadva a kis ínye.

Meg találtam a vállán egy vörös csomót, az meg a BCG oltás, de hogy miért a vállába kapta, azt nem tudom. Nektek is ott van?

Ja, és tápszert is váltottunk, Milumil 1-esre, mert már nem győzöm anyagilag. A Milumil HA 600 gr-os volt 2022 Ft, az egyes 900 gr és 802 Ft. Azért nem mindegy, a drágám meg van hogy napi 2-3x is 210! :shock: millit eszik!
Le is mérettem, ha már ott vagyunk, 6 kilo! :shock:
De nem látszik rajta, mert eloszlik. Csak a tokája nagy! :D

Ktimi: szerintem is kevés a 100 milli. Ha éhesnek látod, adj neki, nem fog jobban fájni a hasa, mint eddig!

Mindkét Ádám nagyon édes!

Rajtam is kijött a megfázás, megyek is ledőlök egy kicsit, még az is lehet, hogy a keresztelőt is elhalasztjuk, nehogy baj legyen!

Kép
Kép
timi26

Lányok, köszi, átadtam Ádinak a bókokat! ;-)

l. móni: de jó ez a tapétázós módszer! Igazad van, ezt kell csinálni! :-) Nagyon szép a játszószőnyeg, amit vettél!

Timi26: örülök, hogy a pici fiad jobban van! Te is kúráld magad!

Nyálzás: nálunk is van, először azt hittem, a bóraxos glicerin miatt, amit még mindig használunk a szájpenészre (továbbra is fel-feltűnnek telepek a baba szájában sajnos :cry: ). De teljesen véletlenszerűen jön a nyál.
Arról, hogy az első fogacska áttörésének legkorábbi ideje mikor van, az általam hallott legkorábbi időpont 3 hónap volt. Én mondjuk örülnék, minél később jönne ki.

BCG: Timi, nekünk is a vállon van, ki is jött a piros bigyó, leszáradóban van. Akkora, mint egy megtermett kelés. Rebekka hová kapta annak idején?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Ma elég sok dolgom volt, bolt, posta, DM. Előtte utána meg munka. Reggel óta tervezek egy bolognait... És most is egy kézzel pötyögök...

lmóni! Már én sem tudom hová tenni a sok anyatejet, van a fagyasztóban is, és a hűtőben is. Mióta Zsófi átaludja az éjszakát, a kimaradt szopi miatt, és amiatt, hogy sokat hagy a jó ciciben, én meg kifejem, a 240-es aventes pohár majdnem tele van.... :oops:
Ráadásul nekem jó zsíros-tejszínes tápláló a tejem. Legszívesebben odaadnám valakinek...

Tök király a játszószőnyeg!!! :D

Hajni! Hogy vagy??????????

Timi26! Örülök, hogy Viktorka jobban van, neked viszont jobbulást! Hársfatea és C-vitamin!!!!!!!!!!
Ha megnézed a válladat, neked is ott a BCG oltás helye. Az mindenkinek látszik, úgy hegesedik. Zsófinak miután kifakadt, és egy rakás genny kijött belőle, most szép tiszta, és gyógyul.

2 hónaposan a combjukba kapják majd az oltást, attól be is lázasodhatnak.

Irina! Azt hiszem mi is olyan pihiszéket rendeltünk, mint amilyen a jóképű séróbárónak van. Nagyon édi Ádi!!! :D

Kőszegi Timi! Szerintem is adj neki több tápit. Zsófinak ilyenkor a 140 mili is lecsúszott. A mostani giga rekordunk reggelire: 230 mili. :shock: :shock: :shock:
Amúgy 140 alatt ccsak akkor eszik, ha bealszik. Néha becsúszik egy 180-190, de a mostani átlag 150 g körül van.
Mi mindegy mennyit eszünk (sokat vagy keveset), bökékelünk.

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina: foggalmam sincs, hogy Rebeka hová kapta annak idején, mert neki semmi nyoma nem volt! Viszont a 10 hónaposan a BCG próbán kiderült, hogy védett! Ezért nem oltották újra.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok. :)

Végre eljutok ide is. :)

Ma fodrásznál voltam, végre normális a fejem. :lol:

Hm... Nekem Lilla 6-7x eszik 125 ml-t.
A tápszer szerint az adagja 6x100 lenne.
A védőnő/doki hümmög rá, h sokat eszik.
Most akkor mivan??
Amugy 4000 g és 51 cm. ( 2780 g és 48cm-el született).
Szval hízik szépen. :)

BCG:
nekünk is piros.

Timi26:
és a doki simán felírta azt? :shock:
Nálunk fél évig csak HA.t írnak, bár én nem is adnám a simát. :oops:
Bár tényleg nagyon drága. nálunk havi 6 doboz fogy. Vagyis 6x2011 ft. :?

Tényleg csajok, Ti gondolkodtatok a védőoltásokon?
Én ma beszéltem erről a dokival.

Ezek a lehetőségek:
Van a róta elleni 2 db kell 6 hó alatt 17 ezer/db.
pneumococcus 3 kell 6 hó alatt 16ezer/db.
Van a meningococcus 3 db kell 6 hó alatt vagy 2 1 év alatt. ez is asszem 8000/db ( ezt Marcinak beadattuk anno fél éves kora előtt)
Akkor van a neis-va vagy mi az 4000 /db és abból is 2-3 kell. ( ezt is beadattuk Marcinak)
Első kettő nem volt még Marcinál, szval akkor azon nem kellett agyalni.
Ez kész rablás, de az ember a gyerekért bármit. De nem tom.... Szval agyalok, h ez mind kell e. :?

Marci még kullancs ellenit kapott, de azt 1 éves kora után. Meg majd a bárányhimlő ellenit fogom ovi előtt neki.

Emese:
köszi jól vagyok. :)
Éjjel fél órűt aludtam, szval most leesik a fejem.
Lilla aludt pedig, de én nem tom mér, de nem tudtam. :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Ja igen:

Ezt találtam:
Ezen kívül még léteznek nem kötelező, de bizonyos betegeknek kifejezetten ajánlott oltások. Ilyen oltás meningococcus, a járványos agyhártyagyulladás kórokozója elleni védőoltás. A tüdőgyulladás leggyakoribb kórokozója, a pneumococcus elleni védőoltás bizonyos betegcsoportok esetén kötelező (pl. lépkivétel előtt), ép immunitású betegek oltása a súlyos szövődmények megelőzése szempontjából lehet előnyös. Influenza elleni védőoltással az őszi időszakban a veszélyeztetett populáció (kisgyermekek, idősek) oltása lehet indokolt. A kullancs által terjesztett vírusos agyvelőgyulladás elleni védőoltás az életmódjuk miatt nagyobb veszélynek kitett gyermekek esetében indokolt. Ez a védőoltás azonban nem véd meg a Lyme- kórtól, amely bakteriális eredetű megbetegedés. A bárányhimlő elleni védőoltást is egyre szélesebb ajánlják. Ma már elérhető a Rota-vírus elleni védőoltás, amely a gyermekkori heveny bélfertőzések és így a hasmenések és a kiszáradás, és így a kórházi kezelések leggyakoribb kórokozója.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Nagyon csinik az Ádámok.

Timi26!
Örülök,hogy Viktor jobban van.
Neked is jobbulást.

Kicsit Ildikének is folyik a nyála.

Tegnap este olyanokat kacagot álmában annyira aranyos volt
megtudtam volna zabálni.

Itt meg egy ujjszopi kép.
Kép
Szerencsére csak nagyon ritkán szopizza a ujjacskáját.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Timi26, értem, akkor valszeg azért nem volt nyoma, mert nem jött ki neki. Szerencséje, hogy mégis védett lett, a barátnőm kisfiát félévesen emiatt újraoltották.

Gremese, köszi!!! ;-) Igen, ugyanaz a babaszék, a rezgős rezeda! ;-)

Kajamennyiség: gyanítottam Ádám gyarapodásából, hogy ugyan 8 meg 14 perceket eszik sokszor (vagy még ennyit sem), többet kell befalnia ennyi idő alatt, mint régebben. Hát ma lemértem. Szopizott kb. 14 percig délután közepes tempóban (= nem volt 500 hasgörcse közben), és megevett vagy 140-150 ml-t. :shock: Ügyesek ezek a babák, egyre hatékonyabban szopnak (a védőnőm is mondta ezt, meg a Suttogóban is olvastam).
Valamiért a mellbimbóim megint nagyon szenvednek, hullámokban jön ez a kirepedezés (pedig, mint látható, nem áztatja őket szét, negyedórák alatt nem is lehet...). Most vagy megint a gomba, vagy nem tudom...

Kiskolbi, merre jársz?

Kép
Kép
irina

Hajni: védőoltások: átbeszéltem a gyerekorvossal, azt mondta, ha neki most lenne kicsi a gyereke, se a rotára, se a pneumococcusra nem oltatná be. Csak figyelni kell a kiszáradásra az előbbi esetében, az utóbbi is jó eséllyel gyógyul. Realista, azt mondta, ő beadja, ha ki tudjuk fizetni (a kettő együtt kb. 100 ezer). Amit viszont nagyon ajánlott, 3 ezer körül volt, meg is vettem, a meningococcus elleni vakcina, mert abba könnyen belehalhatnak a babák. És persze a kötelező oltások. Egyelőre úgy vagyok vele, hogy legyen a meningo. A gyerekért mindent, de ez most tényleg nem menne anyagilag...

Hörcsög: köszi! Ildikéd gyönyörű, és az a piros fülbevaló... festői! :wink:

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?