A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Háát úgy volt, de nem lett. És kétoldalán használható lett, háromréteg vatelinnel, hogy jó meleg is legyen.

KépKépKép
bogyra

gabi, birkabébi :lol: minden nap?! anyóóós?!?! :shock: hát, ez elég főbenjáró :roll:

figyuzzatok, milyen hidegpárásítót érdemes venni? a drága jobb, mint az ócsó? és egyáltalán érdemes v ha aromalámpába teszek vizet kamillával v nedves törcsiket a radiátorra az nem uolyan jó?
Vendég

Doo!

Ami meleg hatására párolog el... az nem hideg pára!!! Hideg pár az, amit ultrahangos szerkezet csinál vízből.

Nekünk valami magyar van... vasedényben volt 8 ezer forint.
Lényeg lehessen benne mindenfélét cserélni, mészpatron,esetleg legyen egy kis aromaolaj izéje amin átfujja a párát, mi azt nagyon szeretjük... mindenféle aromákat széjjel fujatok a kecóban és máris nincs kakaszag!:)

De a többi szerintem mindegy, anyuéknak vagy 20 éves már ami van... mondjuk az ilyen nagy batár, a miénk már szép áramvonalas.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

Bogyra, nagyon szép lett a falvédő állatok nélkül is! Gondolom ez a kisvirágos a mienk :) Írtam privit!

Hát hozzám is minden nap jön anyós, sőt viszi Zsófit heti 2-3szor sétálni egy barátosnéjával róják a köröket, én nem bánom. Csak jön, bekukk, és megy, van hogy napjában többször is. De mindig megkérdezi hozzon -e valamit a boltból, vagy Zsófinak van -e szüksége valamire, szóval nagyon rendi, én meg már asszem megszoktam.

Nekünk nics párásítónk... az mire jó? Lehet hogy a párom nem köhögne annyit esténként, ha lenne? Már ha a száraz levegőtől köhög... :roll:

Na megyek vissza szunyálni, mert a kis morgó medvém visszaaludt végre :)
pici76

Jó reggelt!

Levente is szuszmog még, én iszok egy teát, addig bekukk, aztán pihizek egyet. Már bepakoltam a mosogatógépet, konyhát rendbe vágtam... :)

Anyós? hát nálunk tudjátok úgy kezdődött, hogy gondoltunk-e már az abortuszra, aztán végülis élnagyi lett belőle. Együtt járunk vásárolni (ha pesten van) mindig hoz nekünk mindenfélét, Leventének vett báránybőrt, babazenét, ruhát és nem is tudom felsorolni, szal ő is mindig hoz valamit, megkérdi mire van szükségünk... pl amikor a nagyadag babakaját csináltam, ő hozta hozzá a szabolcsi almát, barackot. Tudja hogy szeretem a sóskát, ezért ültettek a kertbe, minden alkalommal hoz egy főzeléknyit.

Tegnap beugrottak hozzánk, Zsolt testvérét hozták fel pestre, benéztek... Jövőhéten jön itt tölti a hétvégét. Már én is egészen megszoktam. Mostanra szinte természetesen viselkedünk egymás előtt...
Eddig soha nem találkoztunk karácsonykor, ugyanis engem nem hívtak, Zsolti meg így nemment... Idén leutazunk hozzájuk már egy héttel előtte...:) Kíváncsi leszek :? :? Mondjuk, ingyen kaja! :D

A szüleim... hát azok fantasztikusak, kb mint Lorcinál, csak én már megtanultam vele együtt élni, vagy hogyismondjam... Mondjuk anyuék a gyerekekre tekintettel vannak, de ránk már nincsenek... Szóval ha én beteg vagyok vagy valami, akkor fontosabb nekik a hétvégi kiruccanás vagy bármi... de ha a gyerkőcöknek van szükségük valamire, akko rugranak. Tehát szülőnek nem voltak és most sem valami túl jók, de él nagyszülők! Illetve apukám az nagyon rende, dehát van mit kompenzálnia... mostmár nem mondanám alkoholistának, de pár havonta fel-fel önt és akkor az embernek eszébe jut a múlt.... tehát a papa kompenzál! :)

Nah felkeltem a kanapéról. :)

KépKépKép
bogyra

Pici!

Írtam én is..... De úgy utálom ezt....tök izé, nahmindegy. :? :? :? :?

Ha még valakinek kell, az személyesen anyuval boltol! :D

Anyu is nagyon odavolt a művétől! Egész este telefonozott, hogy nah megnézted már, tetszik neki, ha nem tetszik nem baj.. jó lesz ide a gyerekágy mellé! :)

Szóval teljesen beindult.

KépKépKép
bogyra

OK, akkó mán csak az a kérdés h hidegpára mitől jobb, mint meleg hatására pára? :roll:
Vendég

Doo!

Ez jó kérdés, a meleg pára betegít a hidegpára gyógyít.... szal a melegpára hajlamosít mindenféle gombásodásra. A hideg pára meg csökkenti a nyálkahártyák duzzanatát. De ezt apukám tudja professzionálisan, majd ma rá kérdezek és megírom!

Jah és főleg.... míg radiátoron naponta kb 0,5 liter párolog el...addig a gép naponta 5 liter!!! párát is képes kilökni magából!!!

Nekünk egy párásítónk van, így azt csinálom, hogy az egyik szobában teregetek, az nagyon jól párásít a másikba párásítok... és néha ezt cserélem éppen ki bírja rosszabbul a központi fűtést..

KépKépKép
bogyra

Lányok!!!!

Meg van az első regisztrált vásárlónk!!!!!

jipájjjjé!

KépKépKép
bogyra

betegít?!?! :shock: én most aromalámpában párologtatok kamillát meg egy csepp eukaliptuszt.
Vendég

Bogyra, gratula az első regisztrált vásárlóhoz!
Mi az hogy tök izé? Szerintem tényleg nagyon szép a falvédő, megmondanám, ne aggódj, ha nem tetszene :)
Szerintem tegyetek fel képeket a falvédőről simán a webboltotokba, biztos lenne érdeklődő, anyud bedolgozhatna neked :)
pici76

Pici!

Jaja már tervben van, anyu teljesen ráállt a sorozat gyártásra... mennek szlovákiába anygokért megint! :) Szeret varrni nah... és ezt élvezi is, látszik rajta, megrajzolja, meg tervezi, méreget, oszt szoroz és ez lesz belőle! :)

Esetleg kérhetnék majd fényképet, ha a helyére kerül, úgy mégiscsak máshogy mutat.

Jah és az egyik felén van végig bujtató, így vagy egy rúdra, vagy arra a teleszkópos függönyizére is rá lehet tenni. És csak a két végét kell rögzíteni.

KépKépKép
bogyra

Bogyra, szerintem is nagyon jó az oldalad! Esetleg kicsit babásíthatnád pár képpel...

Gabi, anyós minden nap :shock: kemény! Nem értem az ilyen embereket, nem érzi magától, hogy kicsit sok? Nem is tudsz ilyenkor mást csinálni, mint egyenesen megmondani neki. Azt imádom, amikor mág ők sértődnek meg :)

Hidegpárologtatóról én is jót hallottam, de azt mondták némelyik elég hangos.Ezt persze nem tudom hogy lehet leellenőrizni a boltban :?

Menek mert dolog van :)

Csilla
Vendég

Képzeljétek azóta már 10-en vannak regelve! :)

KépKépKép
bogyra

Még dolgozink a babásításon. Már biztosan letudjuk csrélni a viharfelhőt! :) Valami másra.

És a színeken szeretnék finomítani... de lehet inkább egy tök más skint rátöltünk... karácsonyisat már találtam, de az még nem aktuális. :)

De igyekszünk-igyekszünk és köszönöm az építő kritikát, várom őket továbbra is! :)

KépKépKép
bogyra

ja és majd elfelejtettem, hogy lehet feltenni a falvédőt? mire készüljek? van rajta fül, vagy tépőzár? vagy mittoménmi?
pici76

nah, meg is válaszoltad közben, kösz :D és persze majd küldök képet!
pici76

Beszéltem Bringával telefonon.

Sajnos Lili kruppos, így kórházban voltak a hosszú hétvégén. Vasárnap jötek haza. Most még kontrollon voltak, így le is rakta a tlefont. A költözés már sierült.

Majd még visszahív... hátha többet megtudunk!

Gyógyulj meg Lili-boszi (a kórházi élmények elvitték az angyalkát egyelőre)

gyógypussz Lilinek, bírdki pussz Bringának!:)

KépKépKép
bogyra

jaj, ne már :cry: :cry:
tök sokat gondoltam bringára - na, de ez nem jutott eszembe h ezért nincs szegény :roll:
Lili baba gyors gyógyulást neked!!
Vendég

Sziasztok lányok!

Neharagudjatok, hogy annyira eltűntem, de tanulok, meg a gyedemet intézem!Dobok a kis pasimról pár képet, aztán ha tudok jövök!Remélem jólvagytok!

Puszi

Liza

Kép Kép Kép
Kép

Kép
elizabeth25

szia liza, domó tök édi-bébi! jó ez a fekete gatyó. 3kerekű a kocsitok? mienk igen - az is abc design (igaz ugyan h nem használjuk... :roll: ) mit tanulsz?

dóri is jól eltűnt. meg famo és melcsi is nagyon. legit már nem is kérdem :cry: nem tudom, de nekem vhogy az a félelmem h talán megbántódott :roll:
Vendég

Ki bántódott meg??? És miért? Lemaradtam valamiről?

KépKépKép
bogyra

Jaj ne Bringa!!! :( Lilinek sok sok puszi és gyógyuljaotk meg minél hamarabb!!!

Megkaptuk a szurit, nem volt vész, most alszik a nyuszifül. A rotaról meg annyit, hogy megrendeltem mint a kisangyal, erre kiderül, hogy a második már be sem adható, mert ahogy elszámoltuk, Ricsike már 22 hetes és 24 hetes korig lehet beadni a másodikat, nem férünk bele és utána állítólag már nem kó, életteani okok miatt!!!! :( Na most akkor kidbotam 18 ezer forintot az ablakon, mert lehet abszolút nem fogja levédeni Ricsit!! :twisted: :(
Holnap reggel kapja meg, mert akkora lesz itt a szérum....de mondtam a dokinak, meg a védőnőnek is, hogy legyenek szívesek azért tájékoztassanak már 1-2 nem kötelető oltásról is a jövőben, hogy ÉN döntsem el akarom-e adni a gyerekemnek vagy sem. Mert a rotát is én nyomoztam ki. :roll: Marhára nem vagyok boldog ettől!!! :?

Kép

Kép
lorcika

Doo, nem háromkerekű, hanem négy, és nagyon szeretem, nekem nagyon bejött ez a babakocsi! :)
A gatyó sötét barna :lol:
SOTE-ra járok....szeretnék orvos lenni! :)

Kép
elizabeth25

Tényleg ki és miért bántódott meg? :( Nem értem, bár bevallom őszintén egy ideje nincs igazán érkezésem követni az eseményeket amik itt zajlanak! :(

Lányok, a ti babáitok hogy állnak a fogzással? Mi szenvedünk nagyon... :(, de még sehol egy csücsök, legalább is én nem láttam! :( 3 napja nagyon rosszul alszunk éjszaka és nyügik vagyunk, szerintem az időjárás! Nálatok a babákat nem viseli meg?

Kép
elizabeth25

Pici nem tudnád megkérdezni anyósodat, hogy érdemes-e beadni az első oltást rota ellen, tudván nem kaphatja meg a másodikat, hogy van-e értelme? Mert most a gyógyszertárral beszéltem és mondták, hogy gondoljam át, de ha nem kell mégse akkor ők visszaküldik a szérumot.
Tud valaki segíteni? Tanácstalan vagyok.
Dokit fogok váltani valahogy ez a tudtalnaság (hogy én semmiről nem tudok, meg ő sem) nem jön be.

Kép

Kép
lorcika

Lorci!

Szerintem így nagyon lutri... vagy védett lesz vagy nem...

Ahogy a keresztanyámmndta, mikor kérdeztem a rotát:
- költsed domestosra inkább:)

Liza! És ki vigyáz napközben Domira?

KépKépKép
bogyra

jah jah és hanyad éves vagy?

KépKépKép
bogyra

helloka

Lorci! Bár én nem vagyok eü-s, de szerintem, ha csak az egyiket adja be nem sokat ér. Nekem ezt így konkrétan nem mondta az orvos, de anno mikor szóba kerültek a védőoltások, akkor azt mondta, hogy a rotát mihamarabb döntsem el. tehát ezt az egyet sürgette, és a józan eszem azt diktálja, hogy a kettő együtt hatásos.

megkezdtük az utazgatásokat, a hosszú hétvégéket a nagyszülőknél töltjük. én ezt nagyon szeretem kivéve a pakolás, utazás részét, mivel nekem amúgy itt nincs segítségem, én a hivatalos ügyeimet is a gyerekkel együtt intézem. már egész jól mászok lépcsőt babakocsival. szóval nem azt mondom, hogy csípném ha minden nap itt lenne egy nagymama, de azt, hogy egyáltalán nincs, sőt mi utazunk hozzájuk néha fárasztónak tartom.

szerintem nem sértődött meg Legi, lehet, hogy csak más fórumba írogat, mert ott esetleg jobban megtalálta a számítását. Mások is írnak más fórumokba is. én pl: a lakóhely szerintibe, így néha élőben is tudok beszélgetni, nemcsak az éteren át.

No lépek, mert felébredt a kisasszony.

Márti
stella2007

lehet hogy tényleg máshova ír Legi, mert én is láttam hogy be volt jelentkezve valamelyik nap...

Lorci, megkérdezem majd anyóst, de nekem is azt súgja valami a kettő együtt hatásos...
pici76

Beszéltem 600 emberrel :D, még egyszer a dokival is, aztán abban maradtunk, hogy akkor ezt inkább most hagyjuk! Reméljük csak nem kapja el majd a jövőben. De még holnap reggel 8-ig van idő 1000000x meggondolni magam!!!!! :oops: :oops:

Kép

Kép
lorcika

Lorci, jó alapos vagy :wink:

Márti, babakocsival lépcső? :shock: Na neked sem kell akkor plussz testmozgáson gondolkodnod... :lol:
pici76

Pici, Zsófinak boldog hófordulót! :)
És Ricsikének is! :)
És tudom, hogy vannak még, Emmácska és nemtommégkik, Nekik is!! :D

Kép
ági_bp

nem olvastam,később jövök,csak dicsekszem:Brendus benne lesz a decemberi kismsmában... :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Liza, Domcsi hadonlít Rád! Komoolyan? Orvosira jársz? Gyerkő mellett, aztaa..

Lilinek jobbulást! Szegénykék. Én azt hittem, hogy csak nincs net az új lakásban. :cry:

Cscsi, nekünk van hidegpárásító, és egy kicsit tényleg hangos. Mondjuk ez anno zavart, mikor még ráértem "hallgatózni" esténként...mi ez a zúgás, köcsög szomszéd megint zenél, stb...most már nem zavar, csak alszom és kész. :) Mi nem 8 ezerért vettük, többért, de lehet kevesebbet tud, mint Bogyráéké, ebbe nem lehet illóolajat önteni :roll: de jó tényleg, főleg taknyos időben, mikor éjjel tátog az ember kiszáradt szájjal, tudjátok, pfúúúj... :?

Kép
ági_bp

doo!eukaliptuszt nem szabad babánál,de semmi aroma nem ajánlatos,az eukal.viszont tiltott!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Lányok!

Ránéznétek az oldalra és véleményeznétek a színeket képeket??? csak a főoldalon...
babásítottam, de lehet túlságosan is! :)

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Lorci, én is felveszem Zitát, ha nyünyögi, vagy legalábbis odaülök mellé szórakoztatni. Azt olvastam a Szülők lettünk-ben, hogy aki az első 6 hónapban nem veszi fel a síró gyerekét, az olyan, mintha éheztetné, mert ugyanolyan igénye van a testi kontaktusra, mint az ételre. Vannak babák akik ezt jobban kifejezik, vannak akik kevésbé, de mindegyik baba vágyik rá...az író szerint valahol az a jobb, ha kifejezi a baba, s így kaharcolja magának, hogy felvegyék. Ő sokkal jobban "félti" a túl jó gyerekeket, mivel ők nem tudják kiharcolni, hogy ez az igényük ki legyen elégítve. Ez vigasztaljon. :D

Kép
ági_bp

Bogyra, szerintem tök jó!

Kép
ági_bp

Gabi, hűha, nem szoktam venni, de pont ma vettem meg...most vehetem meg a decemberi is... :roll: :D

Kép
ági_bp

sziasztok!

nekünk van egy 25ezres párásitónk,ez ultrahangos hidegpárásitó,és van egy régi,a múlt héten vettem a teszveszen 2000ért,kb 15 éves és van ugyanolyan jó!!!szerintem a régiek valahogy jobban lökik a párás,hogy ultrahangos azt meg különbségében nem érzem.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Húú Gabi, akkor a decemberit én is megveszem, bár már leszoktam róla... mi az apropó?

Ági köszi szépen!
És tényleg, már megint hófordulás van Emmának és Ricsimicsinek is :) Még jó hogy nem hetekben számoljuk a korukat :lol: de egyébként már én is olyan büszke vagyok hogy 5 hós a gyerekem :)

Nem tom fogzás -e vagy az új kipróbált banános kaja de Zsófi ma már 4dszer kakált... :roll: ja és képzeljétek, ez a banános nagyon ízlett nki, megevett fél üveggel :) igaz hogy az egész üveg csak 120 gramm, de akkor is, a sok sikertelen alma etetés után, ez már valami...vagy csak nem szereti a "főztőmet" értsd almareszelésemet...és a bótit meg komálja... :lol:
pici76

ja Bogyra, én is megnéztem, és szerintem nem sok
pici76

Bogyra jó nagyon az oldal! :)

Gabi és hogy került be Brendon az újságba? Férjem már hetek óta nyüstől, hogy küldjük már be Ricsike fotóját valami újságba vagy a tv-be, mert hát mégiscsak a világ legszebb gyereke!!!!!! :D :D Boldog, büszke apa naaaaa!!! :D

Pici Ricsikének is megitn pár napja nagyon sokszor jön a kaka, hasmars szintű néha, vagyis ilyen híg (már bocs). Lehet, hogy a foga??,a dokinő ma Normaflort javasolt, helyre tenni a bélflóráját. Remélem használ, bár én egyre inkább kezdem minden szavát kétségbe vonni! :(

Na megyünk fürdetni a pindurt. Hőemelkedése van...de már a láz határán, úgyhogy asszem adok majd neki Nurophent. :(

Kép

Kép
lorcika

a kismama@sanomabp.hu cimre babafotó cimen képet kell küldeni,minden hónapban 10 baba bekerül,többféle képet küldj,tud válogatni... :lol:

a normaflore minden hasmarsinál jó,meg ha antibiotikumot kap majd,mert nem engedi hazavágni a bélflórát.

Bogy!szerintem is oksa!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

bogyra, tuti tök jó az oldal!!
Vendég

gabi, remélem, vagy még: MIÉRT TILOS AZ EUKALIPTUSZ??? :?:
Vendég

ui. és ugye akkor most azért nem csináltam vele bajt :?: :?:
Vendég

LILIBABA!!!jobbulást!bakker,pont most irtam,milyen gáz ez.Anya kiokositja magát,párásit hideggel,adj Fenistil cseppet!!!Sajna nálunk 8éve ez a gáz,a francba,ilyen pici korban,húúú,agybeteg vagyok...millió jobbulástpusszancs!!!Otthon a legjobb ha hideg vizes lepedővel letakarod kajakra a kiságyat,alá berakod a párásitót,és nyomatod ezerrel.Bakker,szegénykék. :cry: :cry: :evil:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

mostantól asszem naponta vannak megint hófordulók, úgyh tercsi, fercsi, kata, klára és még valahány név a naptárba: BOLDOG HÓFORDULÓKAT!!! :D :D :D Éljen!

én ma megszámoltam: 7x :!: kellett pelust cserélnem kaki miatt!!! :shock: mi doki nénink is fogzásra gyanít - főleg h van időnként zöldes is a dologban. mondjuk az tuti h én nem érzek semmit a szájában :roll: viszont az is tény h annyira nomogat mindent a szájában és lehetőleg jó keményeket h ma a mellszívó pumpakarját, meg az orrszívó csövecskéjét ragadta magához ecélból. és mielőtt felelőtlen anyának tartanátok - csak felügyelet mellett nyomkodhatta a szájába és persze takonytól megtisztítva :oops: :wink: :lol:

ja és gabi gratu a kismamás megjelenéshez!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?