Sziasztok!
Zsófi és Kriszi!
Helló itt is újra! Köszi a tippet, de semmilyen bogyót nem akarok szedni. Én a homeosokban sem bízom. Zsófi, leszoktatás alább!
Andreat,
Igen, vannak csodák, gyerkőc két napja eszik rendesen. Nem, két napig evett rendesen
. Ma estére már "csak" egy joghurtot és egy banánt a finom tojásos főzi helyett.
Bár végülis ez se rossz tápanyag kombináció. Szóval mióta engem megszállt a nyugalom (lsd alvás topic
) azóta nem aggódom az evésen, valszeg ő is kevésbé nyűgös, így történhetett meg, hogy saját kezével normál mennyiségű sütőtököt megevett, vajas kenyéren sonkát és eszi a narancsot. Lehet, annak a savai is használnak az étvágyának. Meg adok kiwit is, na az is csinálhat éhséget talán.
Mindezek mellett gyerkőcöm 7 hónapja összesen ha fél kilót hízott, az utóbbi 2-ben nagyjából 0-át. Most 15 hós lesz mindjárt és 10,5kg. Nem túl sok, de végülis energikus, ügyi Mackó. No para.
Viszont amit kérdeztetek komfort-szopi leszoktatási tippjeim:
1. vegyél fel bő magasnyakú unalmas hosszú pullóvert (ne legyen a szeme előtt a cici)
2. délután nekem 42*esett nekem a végére, ám mindig ugyanazt a cicit kapta meg, sose váltottam (nem volt túl nagy sikerélménye)
3. ahányszor bepróbálkozott felkaptam mutattam valami izgit, irány a konyha és megitattam vízzel, ha érdekesebb volt akkor a félliteres bögrémből(lehet, hogy csak szomjasak ilyenkor télen?)
4. adtam neki lédús gyümit mielőtt megéhezhetett volna, ha esetleg nem uzsizott rendesen (enyém a gyümiket imádja)
5. tereltem a figyelmét mikor próbálkozott amennyire bírtam
6. bevetettem a folyamatba egy-egy délutánra a nagyit én is
7. magyaráztam neki, hogy majd kap, de majd csak vacsi után - egy idő után hajlandó volt elfogadni (bömbi egyszer se volt a ciciért pedig mindig nagyon szopista volt!)
Talán két hét alatt értünk el az elejétől a napi kettőre.(Még most is zsákruhát hordok az békesség kedvéért.
) Ez indult december 3 után miután a gasztroenterológián kikaptam a gyermek félretáplálása (vashiányos lett)és lelki veszélyeztetése (lsd függőség)miatt. Ezzel persze nem értettem egyet, ám el kell fogadnom, hogy pl. kalciumból nem tud az anyatej akkora mennyiséget tartalmazni mint kéne és lelkileg nekem sem tett jót (értsd. iszonyú ideges voltam, mikor tényleg volt, hogy 10 percenként jött újra és újra). Most időnként jön összepuszilgat bújik és az is elég neki szopi helyett.
Zsófi, nyügi a szopi hiány miatt. Próbáld megelőzni a "bajt". Vigyél rögtön innivalót neki mikor ébred vagy valami finom harapnivalót amit tuti szeret. Vagy játékot és tereld a figyelmét.
Kívánom tudjatok türelmesek és következetesek lenni, ha tényleg elég volt a nyügi szopis délutánokból.
Sok sikert, kíváncsi vagyok, nálatok is műkszik e majd?!