A karácsony nálunk is eléggé kialakult szokásokkal bír. Mi eddig 3 karácsonyt töltöttünk kettesben. No most ezen elgondolkodtam! Szóval 4 éve vagyunk házasok, de az első karácsonyon még anyósoméknál laktunk. A másodikon ketten voltunk, a harmadikon már a pocakomban volt Ágoston, a negyediken pedig már 4-5 hónapos volt. Most pedig jó nagy hasam lesz.
Azt hiszem így voltak a karácsonyok, de azért egészen nem vagyok benne biztos
. No, a lényeg, h mi a Szentestét kettesben/hármasban töltöttük, 25.-én anyósoméknál ebéd a sógornőmékkel (ezt lassan át kell a snőmékhez helyezni, mert náluk nagyobb a hely), vacsorára pedig a szüleimhez utazunk vidékre, ahogy a bátyámék is átjönnek. 26.-án a nagyszüleimhez és a bátyámékhoz megyünk (a férjem nagyszülei már nem élnek). Azután 27.-én még megnézzük a sógornőmék fáját is, és végül megérkezünk haza. Idén nem tudom, h végig csináljuk-e. Mármint max az utolsó állomást hagynánk ki, de lehet, h azt is bevállaljuk. Ágoston miatt nem izgulok, ő nagy társasági lény, csak én vagyok egy kicsit nyűgösebb, és akkor már az utolsó hónapban leszek.
Ajándékozás terén nálunk is a gyerekek a kritikus pont. A snőméknek van 5, és kettő már kiskamasz (14 és 12), ami nagyon nehéz korosztály. Ők már nem örülnek olyan önfeledten mindennek, mint a kisebbek. Lehet, h könyvet veszünk nekik, vagy vmi számgépes játékot (bár ettől meg a snőm lesz kiakadva
).
A másik nagy kérdés minden évben apósom. Ráadásul neki szülinapja is lesz 16.-án, anyumnak meg 19.-én. Szóval nehéz. De anyu még csak hagyján, egy nőnek mindig egyszerűbb ajándékot találni.
Ha van esetleg vmi jó kis ffias ötleted, szívesen látom! Apunak anyuval közösen veszünk ajándékot, egy kávéfőzőt, olyat, ami nekem is van (kerámia kiöntős), mert az övék nagyon vacak, és nagy kávésok.
A másik jó kérdés, h mikor fogom megvenni, amit akarok, és mikor csinálom meg, amit akarok?
Főleg, ha ilyen hosszúkat irkálok!
Más: Szoktál főzni? Gondolom igen, bár sok anyukát ismerek itt a házban, akik hozzák a közeli menzáról a kaját. Hát, én főzök itthon, de iszonyú erőfeszítés, h kitaláljam, mit! Az az igazság, h majdnem mindig uazokat variálom. Kíváncsi lennék, h mik a Te bevált hétköznapi kajáid, amiket készítesz. Hátha találnék benne újakat
. Bár nálunk nehéz a főzés, mert a férjem sajnos elég válogatós, egy csomó mindent nem eszik meg
. Főleg a "magyaros" kajákat szereti: pörkölt, húsleves, rántotthús, hurka, stb. A lényeg, h húsos legyen
. Még jó, h anyuék minden évben vágnak nekünk egy disznót és pár csirkét!
Egek, nagyon hosszú lettem!
Mentségemre szóljon, h Laci nincs itthon, focizik, mint minden péntek este, úgyhogy ilyenkor sokáig elvagyok a neten.
Üdv: Viki