A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Hát lányok nemtudom mi van az én kis drágámmal, de napok óta nyűgös, de csak napközben, most is felsírt álmában és alig bírtam megnyugtatni. Jelenleg itt van a karjaimban és szuszizik. Enni sem úgy eszik, ahogy eddig. A szokásos 120 helyett 9-kor csak 70-et evett :shock: Nincs megfázva, mégcsak a nózija sincs tele. Nem tudom mi lehet vele :roll: :shock: Nektek volt ilyen? Mit csináltatok ilyenkor?

Súlykérdés. Én 89 kg voltam mikor terhes lettem, 95 kg-al mentem szülni, most 78 kg vagyok Ja és 172 cm. Nem fogyózok, sőt én is eszem az édességet. Balaton szelet függő lettem :oops: :roll: Nagy méretű ruhák nagyon jók vannak a C&A-ban, én rendszeresen szoktam ott vásárolni.

Emese :lol: :lol: :lol:

Nyílvános szoptatás Hát nem tudom, hogy nekem menne-e? Imádok szoptatni, de számomra ez nagyon bensőséges dolog. Szerintem zavarna a sok kíváncsi vagy éppen felháborodott tekintet. Aztán ha ilyen helyzetbe kerülök, lehet hogy csak az fog érdekelni, hogy a lányom pocija tele legyen és megnyugodjon :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mindjárt visszaolvasok, csak helyzetjelentést adok:
10:00-kor hatalmas puszikat kapott az én babám, felébredt. :twisted:
Szopi kb. 50 percen keresztül...
És a nagy alvás utáni evés eredménye: 250 g!!!!! :shock:
Most megyek vissza hozzá....

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda: csatlakozom a megfigyelésedhez, rám a terhességem alatt csak 100 kiló feletti nők tettek megjegyzést (a 100 kiló itt nem költői túlzás!), az egyikük rokon. Azt kell mondjam, a saját frusztrációjukat vezetik le rajtunk.
Én is hiú vagyok, de szerintem sokféleképp lehet jól kinézni, kilóktól függetlenül :-)

Móni: nem tudom, ez megnyugtat-e, de ilyen evési furcsaságunk nekünk is volt. Pont ma éjjel pl. két csaknem üres (nem is pisis) pelust találtam Ádám alatt, az egyiket 5 óra (!) alvás után. De a 3. már megint kakis-pisis volt. Éjjel Ádi újabban alig eszik (de azért szorgosan felkel 3 óránként, láthatóan úgy is, hogy se a pelusa nincs tele, se nem fázhat, se nem éhes igazán... talán csak szomjas), de van, hogy nagy alvás után sem (de szerintem egész nap alatt betermeli, amennyi neki kell). Hogy ne idegeljem magam, nem mérem, mennyit szopizik, csak a súlyát a hét pár napján. Ha normálisan gyarapszik, nincs miért aggódni!

Gremese: 250 gramm?! Ez Guiness-rekord!

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

nem nagyon avn időm írni, eddig takarítottam, délre megyek fodrászhoz (megint,már 4x 2 hét alatt, de még mindig csibeahajam :evil: :evil: ) délután meg vendégek, meg este is, meg holnap is, így bebelesek csak. :oops:

Súly:
én lesem merem írni, mert még megvertek. :oops: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Hajni! Na persze! Megverünk, mi??? :wink: Akkor teszünk fel valami boxolós smyle-t is! :D

Engem most zavar egy kicsit a súlyfeleslegem (de nem vagyok depis :!: ), és mozgáshiányom is van már. Én szinte mindig jártam aerobicra vagy néha úszni. Úgyhogy december-január környékén már tervezem, hogy visszatérek. :twisted: Persze nem stresszelek, ha csak lassan megy le.
Nem vagyok sportlédi, de én ha nem tornázok, meg se állnak a kilók felfelé... :x
Legalább apa is kiveszi a részét a kislánykájából. Mert most az önbizalomhiánya miatt inkább nem pelenkáz és fürdet, mert biztosan rosszul csinálja... (szerinte). :shock:

18-as karika:
Hát akkor én asszem szólok apának, hogy jobb lesz, ha felkészül rá, hogy nem lesz mire felkészülnie :wink: . Érzem én, hogy nem fog ez még szerdán menni... :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Ruhaméret: Szülés előtt 42-est hordtam, most 44-46-osakat próbáltam... És tele van a szekrényem hordhatatlan ruhákkal, ezért is jó lenne azért azt a 10-est még ledobni! :D

Éjjel fél 12-kor sikerült Szelit letennem. Nagyon görcsölt a pocakja este, 2 óra múlva sikerül neki telerakni a pelust. Szegénykém! 1 napig nem adtam neki a teát (ánizs-édeskömény), nem is gondoltam, hogy ennyit számít... :shock: De hülye vagyok. Nem tudom, hogy minek változtatok, ha valami bevált... :evil: Reggel 6-kor felkelt, aztán 9 óta megint alszik. Kicsit megint elcsúsztunk az alvással, de nem baj. Csak a pocakja ne fájjon megint ennyire!!! Baromi mérges vagyok magamra! :evil: :evil: :evil:

Apa ma este jön haza Miskolcról, és be is fejezték a munkát, úgyhogy nem megy többet! HURRÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Egy röpke kérdés:
Milyen gyakran látogat benneteket a védőnéni?

Mert én úgy gondolom, hogy a miénk le se tojja a fejünket!Tegnap is hivtam vagy 5x, 3x kicsöngött csak, aztán üzenetzögzitő.

Heni
KépKép
heni81

Heni! Hozzánk hetente kijön, és bármikor felhívhatom, még akkor is felveszi, ha nem ér rá, arra számítva, hogy valami nagy problémám van. Legfeljebb visszahív később. Szóval a mi védőnőnk tök rendi! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Emese és még Zsófika él???????Nem ette magát halálra?
Kész vagyok ettől a számtól.
Honnan van egyáltalán ennyi tejed? Mit iszol?

Heni
KépKép
heni81

Ja! Hát én már ki se akadtam Emese tejmennyiségén... :lol: Zsófi baba hurkái mindent elárulnak! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Tegnapi fürcsi:
Kép Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Ja, most 12 ót szuszog az ágyában. Hát nekem is biluxolt a szemem, mikor a mérlegen megláttam az eredményt.... Anyukám mesélte, hogy én 3 hónaposan pusziltam be 250 g-ot. Zsófika most még csak 10 hetes......
Ez tényleg guinnes rekord! :shock:

Tudod Heni én megjártam a hadak útját a tejcsivel, vagyis inkább a cicikkel, amik kihatottak a tejcsi-mennyiségre is.
Van egy jó cicim, meg egy defektes, amiket mára: túl jó cici és jó cicivé avanzsáltam.
Többször volt mellgyulladásom, cisztám (ugye ez volt a gübő), szurkálták a cicimet, leszívták, felvágták, fecskendőt kellett beledugdosnom 5 héten keresztül éjjel-nappal, közben megint mellgyulladás, 39,6-os láz, antibiotikum kúrák egymás után, kialvatlanság.... Ezek mind mind befolyásolták a tejcsi mennyiségét.
A túl jó ciciben csökkent a tejcsi, azt úgy kellett visszatornázni, illetve - az akkor még - defektes cicit nyösztetnem kellett ,hogy el ne apadjon a tejcsi. Most mára a következetesség, a kitartás, a pozitív gondolkodás (mindent a babáért) azt eredményezte, hogy a defektes cici kezdi utolérni magát, illetve a túl jó cicit, mert nem vagyok már látványosan "féloldalas". Ez nagyon kemény út volt, nagyon sokat szenvedtem, és nagyon sok erőt kaptam itt a lányoktól és a családomtól.

Szóval valahogy így van nekem sok tejem. Vigyázok is rá! Szerintem alkati kérdés is, hogy kinek mennyi teje van, mert van olyan, hogy akinek nagy a cicije nincs teje, és van, akinek kicsi (mint nekem), meg sok van.
Sok folyadékot iszom, Az éjszakák nagyon jók, most már 2 részletben 8-9 órákat alszom, iszom a nektársört is, leveseket eszek.... Ennyi.
Viszont a túl jó cicim nem bírta a terhelést, és az alján berepedezett. Lila csíkok vannak rajta. Na jó, talán jóindulattal rózsaszínek. Kb. 4-5 db. Nem vészes.

Kép
Kép
Kép
gremese

LMóni! Nálunk is volt már olyan, hogy alvás közben felsírt, és nagyon nehezen lehetett visszaaltatni, meg olyan is, hogy 70-80 g-ot evett.
Ki érti? Biztos nyűgösebb napjuk van ilyenkor, fáradtabbak, és lusták enni.

Regi! Szelina nagyon cukor!!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Nekünk szuper jó védőnénink van, 6 hétig hetente jött, utána meg kéthetente. Nem tudom, mennyi ideig fog járni, de mindig örülök, ha jön, mert baromi hasznos tanácsokat kapok, és mindig kicsit okosabb leszek. Ha probléma van azonnal segít, mondja a megoldásokat. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!

Zsófka kis zabagép :) :) Nagyon ügyi :)

Hajni!
fodrász miatt írigy :) a csibehaj miatt viszont nem :)

Heni!
Nálunk 2* volt a védőnő,az első két héten mikor hazajöttünk :) mírával is így volt.Viszont bármikor hívhattam (munkaidőben,mert mobilját nem tudtam ) ha gondom volt :) meg havonta találkoztunk mikor mentem Mírát méretni :)

nekem a főnököm állandóan dícsért milyen csini vagyok (de a felesége is ott volt persze s együtt dolgoztunk ) és az összes kollegám :) max a doki asszisztense cseszegetett a súlyom miatt :roll: az meg nem érdekelt :)
S a férjem meg állandóan megjegyezte h. nagyon jól nézek ki(a nem túl nagy önbizalmamnak persze jót tett) :oops: szerintem ennél több nem is kell :)

vera

KépKép
viranka

SZiasztok !

Kezdek jobban lenni. Hőm már nincs helyette van folyó orr meg köhögés.

Kajáltatni a drágámat maszkba kajáltatom, hogy ne leheljek rá. Nem szeretném ha elkapná a bacikat.

Heni : hozzánk a védő néni hetente jön. Igaz most a héten jön még aztán már csak havonta egyszer és nálunk is meg van a lehetőség, hogy hívhatom bármikor. Például amikor mi haza jöttünk vasárnap a kórházból én aznap hívtam este 8-kor, hogy abszolút nincs tejem és, hogy mit adjak a gyereknek nehogy éhen halljon.
Nekünk is mázlink van vele meg a doki nénink is nagyon kedves. Valamelyik nap amikor nagyon sokat bukot egésznap Ádám akkor este 9-kor hívtam és tök kedvesen megnyugtatot és adot tanácsot, hogy mit csináljak.

Gremese : hát Zsófi sem semmi kis csaj. Eszik alszik. Egy szavad sem lehet rá.

Lányok szerintetek lehetséges, hogy Ádám szervezete megszokta az Espumisant és már nem hat neki ?
Ma főzök neki Mecsek Bébi teát és azt fogok neki adni kaja elött meg a kajába az Espumisant hátha így hatásosabb lesz.

Valaki megy a Baba-Mama Expora ?

Kép kaja utáni büfi

Kép kaja után
20200310173350

sziasztok

még mi is megvagyunk.
Múlt hét végen voltunk előszök hosszabb kiruccanáson. A nagyszülőkhöz mentünk (kb 120 km) és a hétvégét ott is töltöttük. Tartottam tőle, hogy mi lesz, ha végigordítja majd ott az estét, de anyukám úgy lefárasztotta, hogy esti evés után beájult és aludt est 9-től hajnal 5-ig :shock: , már én vártam, mikor kel már fel szopizni és a 2.nap is hasonlóan jól sikerült.
Nagyon jó volt kimozdulni hosszabb időre. Teljesen feltöltődtem. Anyu hordozta egész nap a kis unokáját (első unoka :D ) a mi családunkban.
Persze előtte voltak nagy elvei, hogy ne hordozzam egész nap, mert megszokja, és nem tudok majd csinálni semmit, meg ne adjam neki a cumit sokszor, mert rászokik.
Na, persze egész nap le sem akarta tenni, csak szopizásra kaptam meg :) Mondtam is neki, ennyit az elveiről :lol: de nem bírt betelni a kiscsajjal
Nekem is jó volt, mert akkor éreztem, hogy azért fársztó az egész napos gügyögés, és egész furcs volt, hogy azalatt a 2-3 nap alatt nem gügyögtem, nem csak a bébihez beszéltem dajkanyelven.

Granda:
az én cicim is hasonló, mint a tiéd. Nekem a bal. Egyik napról a másikra, mintha kifogyott volna belőle a tej :shock: kb egyharmada lett a másiknak, márcsak azért is, mert így most a jobb oldaliból szpotatok, ami így kénytelen több tejet termelni. Elég hülyén néz ki. Próbálom rátenni sokszor a picúrt,hogy induljon be újra. Fejem is, bár az elég macerás, nem nagyon szeretek fejni :? így már kezd visszatérni belé az élet ( a tej), de egyáltalán nincs benne annyi.

Nem tudom mitől lehet ez. Így most először arra teszem a picit, majd átrakom a másikra, hogy jól is lakjon. De most attól félek én is, hogy nem fog jóllakni egyből, meg azért szurkolok, hogy egész nap termeljen anniyt az az egy, hogy még este is tudjon belőle szopizni.

Tejszaporítás:: én ezeket olvastam: rostos üdítő (őszibarack lé), laktoherb tea, homeopátiás bogyó, alkoholmentes sör és sok ásványvíz :arrow: én ezeket eszem, iszom is felváltva, így legalább nem csak vizet iszom egész nap
A homeopátiás bogyó elszopogatása előtt és után 20 perccel nem lehet enni, inni, mert az erős izhatás semlegesíti a bogyó hatóanyagát. Vizet azért lehet, de mást inkább ne.

Mellgyulladás: remélem nem ér el. De nekem is a jobb mellem, iszonyúan viszketett múlt héten. Én azt hittem attól, hogy mivel a balban amúgy sem volt olyan sok tej, ráadásul az is apadni kezdett, így a jobb oldali mivel többet termelt, sokkal nagyobb lett, a bőr húzódik rajta :shock: De elmúlt szerencsére. Bár a jobb oldalán kicsit fájt a mellemnek, de megpróbáltam kimaszírozni, nehogy baj legyen. Meg minden este jól lefejem mindkét mellemet, szinte semmi sem marad benne. Persze ezt elsősorban azért, mert mivel amúgyis épp elegendő tejem van, így este már lassabban folyik, amit sokszor nem bír kivárni timike. Így este a lefejt anyatejet cumisüvegből kapja. És mire jóllakik, addig kiürül teljesen mindkét mellem.

szóval, nem egyszerű dolog ez a szoptatás. És mivel nem mérem evés előtt és után, csak egy héten 1x, így azért izgulok, hogy remélem jól lakik. Viszont sokszor ő is 2 óránként kér enni, lehet hogy azért mert kevés a tejem :shock: és nem tud egyszerre jól jóllakni? :x
Tápszer nálunk nem játszik egyelőre, remélem nem is kell. Hetente kb 12 dkg-ot hízik, a gyerekdoki szerint ez elég. Most 4 kg-os (2890g-al jöttünk haza a kórházból)

Kép
bfagi

Nálunk napközben elég sokxor előfordúl, hogy olyan keservesen sírva ébred. Ill. még fel sem ébred, hanem olyan szomorúan sír :( mitől lehet, nálatok nincs ilyen? Rosszat álmodik, vagy ilyen nehéz az ébredés :shock:

Kép
bfagi

Granda
:) hát örülök, h. egy az ízlésünk és az nagyon jó :)

Hajni
És szeretitek? Milyen? Már olyan kiváncsi vagyok rá..

Marcia
Aztaa micsoda csajos birodalom :)

Hát ma én sem tudtam aludni, pedig le is feküdtem. Nem baj relaxáltam 1 órácskát

Banita
Nagyon jók a képek. Főleg az a babpuszis. Bár gondolom szopizni próbált :). Férjemnek Lili már a karjával is próbálkozott :)

Silka
Igen én írtam. Na akkor jóóó. Igen nálunk is így van a menetrend :)

Szöszmösz
A Brendonban minden jóval drágább ott ne. Mi sokan a Jatszvelem.hu oldalról rendeltünk, de teszveszen és vaterán is lehet próbálkozni.

Irina
Hát úgy legyen :)

BCG
nekünk szerencsére csak 1 piros pötty nincs genny meg ilyenek.

Gremese
Aztaa. Írigykedem!!

Era
Na ez jó story.
Ezt még tegnap írtam, erre ma nekem is pont a dekoltázsomba bukott a drága, annyi különbségel, hogy én nem sexi dögös ruhában voltam :)

Jajj szőrtelenítés én is akarom. Olyan vagyok mint egy Jeti és szeretem a kakaós csigát is....

:(én is beteg vagyok, de szerncsére nem vészes, csak taknyos-buci fej állapot. Annyira szorítok, h. Lili ne kapja el. Bár ő is szörcsög, de reménykedem ez a száraz levegőtől van.

Irina
Neked írom, ugyan mi még nem próbáltuk, de más már igen és apum ajánlotta, akiben megbízok..szval van egy angol víz nevű szer, ami növényikivonatokból áll, gyógyi tárban kapható és eddig még
a nagyon hasfájós babáknál is bevált. Ha még nem ajánlotta senki...
Ez így van nagyon bele lehet rázódni a vezetésbe, csak a kezdeti kudarcok után nem szabad feladni. Én eccer törtem a régi skodánkat, jó annyira nem sajnáltuk, de utánna nem mertem
egy jó darabig vezetni. Na ilyenkor muszáj, h. ne legyél para. Akkor ti kocsival egészen közel vagytok hozzánk :)

Timi
Ez nagy hiba. Legalább egy kis valamit magadnak is vegyél...

Jaa én is tegnap jöttem rá, h. egy csomó boltba éppen csak befér a kocsi :) névnapi ajándékot kellett vennem. Mondjuk itt Miklóson minden ruci bolt közel van hozzám, de sose vásároltam
még egyikben sem ruhát, csak a Kínaiban. De én egy jó kis New Yorker-re vágyom :).
Mondjuk szerencsére nekem a ruhák többsége jó rám, így égető gond nincs. Viszont teljesen átrendeződtem. Hiába ok már nagyjából a kg téma, sok ruha azért nem jön rám, mert
szélesebb lett a csípőm és szerintem ez már így is marad :( na majd meglátjuk mi az amitől meg kell vállnom majd.

Tündi
Azt tudom, h. a sima hűtőben csak 24 óráig tárolható, fagyiban fél év.

KépKép
KépKép
fleur

Emese megértelek és tudom megjártad a hadak útját! Ilyen áron nekem sem kellene a sok tejci, csak egy picit irigyellek. Nekem is iszonyat sok volt az elején, sokat szopizott is Petyus, és hogy a kereslet kinálat beálljon nem fejtem. DE! történt az 3-4 napja hogy a dráha átaludta az éjszakát, jól megtelitődött a cicim, persze mindet nem szivta ki teljesen. Tegnap előtt semmiből semmi 38 fokos lázam lett. Rögtön tudtam, hogy a cici, mert tapintásra érzékeny volt, de nem vészes. Azóta fejek mint őrült, melegborogatás, maszirozás...meg minden. Ha láttad volna hogy szopiztattam, meghaltál volna a nevetéstől. Olvastam, hogy függőlegesen jön ki a legjobban a tej. Térdelve két lábam között a gyerek fölé hajolva szopiztunk, iszonyat kényelmetlen, de a cél érdekében mindent. Biztos a parától is, de én már úgy éreztem, hogy elment a tejem, a gyerek se akart szivni, apát kértem meg hogy szivja meg erősebben, mert érzem van ott tej. Mert ugye a mellszivó se szivta. szóval iszonyat mit élünk mi át, mások meg azt hiszik, hogy leányálom szopiztatni. Az lesz biztosan, de kell még egy kis idő.

Bocsika, hogy hoszzú lettem.
Heni

Heni
KépKép
heni81

Pár kép a kicsikémről :lol: Kép
itt már 15 perce próbáltam ébresztgetni a jól látható eredménnyel :lol: :lol: Kép Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Bfagi! Teljesen jó a súlygyarapodásotok! :D

Heni! Én egyszer ezt a szoptatási pózt javasoltam Kiskolbinak. Nem tudom, hogy végülis kipróbálta-e. :roll: Én is hallottam róla, hogy így nagyon jól ki tudják szívni a babák a tejcit. Szóval kényelmetlen? :(

Tényleg! Kiskolbi!!! Hol vagy??? :?:

Móni! Gréta nagyon édesen alszik! :D

Képzeljétek, meg kellett cserélnem az autósülésre akasztott két játékot, mert Szeli már unta. Most megint elvan vele… :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

gremese: kia kartam probalni azt az oldalt amit adtal, de nem mukszik, ezt irja ki, ha rakattimntok vmelyik termekre.
HTTP Status 500 -

nem tod miert?

Kép

Kép
mmarica

jah bocsi: a ruhavasarlasosat

Kép

Kép
mmarica

Regi, kényelmetlen, de hatásos módszer! a www.lll.hu weboldalon olvastam erről, sok hasznos dolog van ott a szopizással kapcsolatosan.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok,

Emese, köszi a hiányolást! Aranyos vagy! Vagyok én, de mindig csak az olvasásig jutok el. Ha Ábel meglátja, hgógy a gép elött ülök, akkor már jön is ide nyüszizni, hogy menjek vele játszani vagy, hogy ö szeretne ideülni mesét nézni. :shock:
Szóvale el vagyok innen üzve.
Na meg Áron si egyre többet van fenn napközben, már nem olyan egyszerü leülni a géphez.

Azért megvagyunk, minden rendben, gyerköcök imádják egymást, Áron is azonnal megnyugszik, ha Ábel elkezd neki énekelni vagy dumálgatni. :D
Tejci egyelöre van, remélem így is marad, bár a jobb cicit nem szereti annyira, fölg a hajnali szopinál szokott kiakadni, valahogy nem kell neki, mindig bepipul és hisztizik. Akkor átteszem a másikra, zatán ha kicsit lenyugodott, akkor vissza a jobbra. Így megy valahogy, de kétszer már majdnem sikerült mellgyuszit kapnom, hála istennek hamar észrevettem és masszíroztam meg fejtem, meg addig nyüstöltem a kölök szájába, mígy kiszívott mindent.

Látom akilók a téma. Engem is idegesítenek. Mondjuk nekema szülés elöttihez képest csak 1,5-2 kiló maradt rajtam, ami jó, viszont sajnos én elötte már 10 kiló felesleggel indultam, annyit sikerült magamrarántanom Ábel szoptatásikísérleteivel és a sok nasival anno. Így most sajna 63 kilós bálna vagyok, mert azért a 155 cm-het ez sok! :cry: De majd csak lemegy valahogy, ha máskor nem, akkor majd ha nem szopizunk már annyit. Addig meg kibírom valahogy.
Viszont én is imádom a kedves embereket, akik megjegyzik, hogy milyen jól nézek ki! :twisted: :twisted:

Emese, nem semmi a 250 ml!!! :shock: :shock:
Mi is hurkásak vagyunk, de ennyit még szerintem közel sem sikerült enni.

Na mennem is kell, mert indulunk apához, kosárlabda meccse van, megnézzük, hogy játszik! :wink:

pár kép azért:
Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
motiot

KépKép
viranka

Sziasztok Mammikák!
Tündériek a Babócák mind! Nem győzök gyönyörködni!!!!! :lol: :lol: :lol:
Teszek én is friss képet!
Így kuksizik Noel amikor aludni kéne :lol: :
Kép

Pihi:
Kép

Marica! különalvás: én kb. 4 hetes koráig együtt aludtam Noellel, aztán egyszer éjjel szopi után a kiságyába tettem, Őt nem igazán zavarta, Nekem hiányzott inkább... de így én is jobban tudtam pihenni. Azóta az ágyikójába alszik, viszont még velem egy szobában.

Kilók: jaj Lányok, nekem a lábam nőtt meg, szinte egy cipőm se jó rám, engem inkább ez zavar...
Egyébként a 6 hét elteltével jógázni lehet, én meg is kezdtem ma a bemelegítést :lol: - úgy tudom a szoptatós mamiknak csak kardio-gyakorlatokat nem szabad végezni (olyanokat amik nagyon megizzasztanak), minden más mozgás engedett.

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Motiot! Áron tündéri! Hasonlítanak, ugye?

Anitja! A kis huncut Noel baba! :wink:

Egyébként külön alvás: dettó. Szelinek meg se kottyant, mikor külön tettem, nekem volt rossz... :? De én még olyan kéthetes korában áttettem a kiságyba.

Ja! Igen! El is felejtettem írni. Nem jön rám az átmeneti cipő! :shock: Még szerencse, hogy a csizmámat már vagy 6 éve nyúzom, úgyhogy nyugodtan vehetek egy újat (Az is szorít, mint a fene!)...

A jógának én is utánajárok, hogy mikor is van. Lehet, hogy inkább azzal kezdek december környékén. Az aerobic sok lenne hirtelen ennyi kihagyás után.[/b]

Kép

Kép
regcsiken14

bocsi lanyok, de a kulonalvast en kulon szobaban alvasra gondoltam. eddig linike velem alszik egy szobaban, de a mozeseben

Kép

Kép
mmarica

hello!

súly:
elolvastam a cikket, amit viranka belinkelt. a legjobb, hogy egyszerűen kijelentik,hogy nem szabad 8-13 kilónál többet hízni! :twisted: :twisted: ez vicc!
engem igenis zavar a feleslegem. de nem a társadalmi elvárások miatt. ez engem ált iskolás korom óta kisér. gyanítom, míg meg nem halok. :wink:

alvás:
botond nem alszik az ágyunkban, de mindhárman egy szobában vagyunk. sztem ez min fél éves koráig így lesz.

szőrteleneítés:
sztetek lehet intim területen szőrteleníteni??? pl borotva. én eddig még nem mertem, de már nagyo nehezen viselem...

Ildikó
KépKépKép
sense4

mozgás:
szerintetek mit lehetne már most csinálni??

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Én már 2 hete borotválkoztam. Nem bírtam tovább. Szerintem, ha a sebed oké, akkor nyugodtan. Én előtte tükörrel ellenőriztem. :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Hajni: elő a (súly)farbával! Bombázó kismama voltál, nem fogunk sokkot kapni!!! ;-)

Heni: a védőnéni hozzánk is hetente jött a babóca 6 hetes koráig, utána kéthetente jön nemtommeddig, aztán már csak havonta. Meg majd viszem méretni, mert a mérlegtől nemsokára elbúcsúzunk.

Regi: Szelinád szépséges! :-)

K. Timi: örülök, hogy jobban vagy! Nagyon szépa babácskád, és hogy így tudod büfiztetni! Tök ügyesek vagytok, én csak olvastam erről a verzióról, de inkább a vállamra rakom Ádámot, ott kevésbé féltem.

Bfagi: mellgyuszi :-( sajnálom! Kezdek parázni, mert nálunk Ádám az utóbbi napokban össze-vissza eszik, hol 5 percig, hol 25-ig, és a melleim összezavarodtak ettől (teljesen feltöltődnek, aztán Ádám nem szívja ki).
A kétóránkénti megéhezés szerintem viszont nem okvetlenül szól arról, hogy nincs tejed. Lehet, hogy naivan állok hozzá, de ha evés után megnyomjuk és még jön belőle, akkor van benne, csak a baba már nem kérte. Az én fiam is szokott néha 2 óránként enni -- el is hiszem, hogy hamarabb megéhezik egy 5-10 perces felületes uzsonnázás után...
Keserves sírás: nálunk is van, általában álmában, a semmiből jön, felzokog, de a következő pillanatban abbahagyja, vagy ha nem, három szóval megnyugtatható, békésen alszik tovább. Egy barátnőm szerint ilyenkor hiányzik nekik az anyaméhbeli élet (vhol ezt olvasta).

Fleur: köszi az angolvíz-tippet! Nem tudom, ez ugyanaz-e, mint a Gripe Water (amink van), majd utánanézek.
Igen, jó közel van Szigetszentmiklós. Egyszer szívesen laknék ott amúgy, már álmodoztam, hogy ott veszünk házat. De ismerős nem vagyok. :-)

l. móni: Grétike még mindig elbűvölő!!! És hogy élvezi a játszószőnyeget! Nálunk ezek a lógattyúk (forgók stb.) még nem mennek, mert Ádám még nem látja őket rendesen vagy nem érdekli őt (a pihenőszékben sem ezek kötik le egyelőre, kb. két pillantást vetett rájuk). Viszont a hófehér falat, fekete bőrkanapét elbűvölten tudja nézni... hosszan nevetgél és magyaráz a "semminek"... :shock:
Illusztrálom ;-)
Kép

Kép
Kép
irina

Hú, míg megírtam a hozzászólásomat, egy csomót posztoltatok, ez igen! ;-)

Motiot: nagyon édes az Áron baba!!!

Anitja: haláliak ezek a képek Noelről! Éééééééééédi!
Nekem is nőtt a lábam, ami azt jelenti, hogy 41-es felett járhat. Borzalmas, így is alig kaptam rá cipőket, pedig mindig sűrűn vágtam a lábkörmeimet, hogy azok se súlyosbítsák a helyzetet... :shock:
Hajrá a jógával! Én megrettentem attól, hogy vmelyik nap leugrottam a székről és a melleim belesajdultak, szóval semmi olyan mozgás nem jön szóba, ami a ciciket is vhogyan érinti. Pedig jó melltartót hordok.
Ja, aki tud segítsen: lóg a hasamon a bőr kissé, milyen torna jó rá?

Sense: szőrtelenítés: a 6. hét előtt rém körülményesen, de krémmel szedtem le a szőrt. Azokra a részekre, amiket nem akartam, hogy érintsen (pl. gyógyulgató gát), vattát tuszkoltam. Bejött (a borotválástól sajnos begyulladnak a szőrtüszőim a bikinivonalon, úgyhogy esetemben az csak másutt alkalmazható.). ;-)

Kép
Kép
irina

Viranka: köszi a cikket. Nekem a dietetikusoktól függetlenül tök nyugodt a lelkem. Nem hiszem, hogyha mindenre kcalnyira odafigyeltem volna a várandósságom alatt, akkor most nem lennének striáim a derekamon vagy nem lógna a bőr a hasamon. Ezek mutatják, hogy szültem, mert bizony szültem. ;-) Az sem igaz, hogy aki 8 kg-nál többet hízik, az okvetlenül pluszkilók tömegével fog abszolválni. Utálom már ezt a méricskélést (ami messze nem azonos azzal, hogy az ember próbál normálisan élni és a lehetőségeihez mérten adni magára), nekem olyan ez, mint anno a koponyaméregetés volt. Most az a divat, hogy megnézzük, kinek mekkora a dereka, tokája stb. Szerintem ez is egyfajta rasszizmus, és főleg a nőket sújtja.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Ezek a gyerekek ennivalók!!!!!

Nálunk ma elmarad a fürdés! A gyermek beájult miközben apa mulatósakat énekelt neki, én meg jókat nevettem a konyhában, hogy szegény gyerek, mit énekel neki apa, de hatásos volt mert a drágaság elaludt. Szegénykémnek nagyon fájt a hasija. Meg hányt is ma sokat, meg folyamatosan bukik is mostanság, hogy ez mitől van?

Iszik, vagy ivott valaki laktoherb teát? Mintha kissé hashajtó hatása is lenne, vagy nem az okozhatja?

Borotválás: én rögtön rendbetettem magam. Már a kórházban zavart.

Mozgás: azt olvastam, hogy a túl sok mozgás is vezethet mellgyuszihoz. Én mire végignyalom a házat...hát...elegem is van.Nem hiába az állás -14 Kg.
A szoptatós anyáknak sokat kell pihenniük. Tessék pihenni!

Heni

Heni
KépKép
heni81

Ezt olvastam:
"Ne használjuk az energiánkat plussz-munkák elvégzésére ( ezeket csökkentsük a minimumra) és töltsünk pihenéssel annyi időt, amennyit csak lehetséges. Érezzük jól magunkat, élvezzük kisbabánkat anélkül, hogy bármilyen menetrendhez, vagy határidőhöz lennénk kötve."

Heni
KépKép
heni81

Irina! HA hasizmozol az a hasizmot erősíti. Ha bármit mozogsz, akkor kalóriát égetsz, és szép apránként "leolvad a zsírod". :D
Én nem tornázom, csak a kötelező hűzimunkát végzem, meg babaemelgetés, meg séta, és szép lassan húzódik vissza a hasamról a cucc.
Ha nem nassoljuk magunkat halálra, és odafigyelünk az étkezésre, visszamegy az szép lassan. A szoptatás nagyon sok energiát felemészt, plusz egy jó kis séta is kalóriaégető. Nem kell rögtön a taposógépre állni.

Nekem a röpi hiányzik nagyon, de ha visszamennék játszani, azt hiszem leszakadnának a cickóim. :shock: :?

Heni! A Laktoherb mindenkire másként hat. Hasmenést is okozhat, meg hasfájást is. Nekünk - mióta nem iszom -, nem fáj a hasunk.

Nagyon cukik a babaképek! :D Olyan gyömöszölni való cukorfalat mindegyik!

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszönöm a dicséreteket a kicsi lányom nevében :lol: :lol: :lol:

Irina Grétike is szokott ilyet csinálni, nézi a falat vagy a csillárt és gyönyörűen mosolyog sőt néha még magyaráz is neki. Én ilyenkor azt mondom az angyalokkal beszélget :lol: :lol: :lol: Ádika nagyon sokat nőtt, tüneményes ahogy mosolyog :)

Én már nem alszom Grétussal egy szobában. Eleinte ott aludtam vele egy matracon, hogy kitapasztaljam őt. Mikor hogy hív, mit csinál, de már 1 hónapja visszaköltöztem apa mellé :lol: Engem jobban megviselt az, hogy nem alszok vele egy szobában mint őt. Szinte észre sem vette :roll: :roll: :wink:

18 Nálunk letelt már a 6 hét, dokinál is voltam de még nem voltunk együtt. Félek tőle egy kicsit :oops:

Anitja Noel nagyon aranyos :lol:

Motiot Áron baba nagyon édes :lol:

Emese Nem semmi étvágya van Zsófikának :shock: :lol: Nálunk a 160 a csúcs :D

Sense Lehet, én már 3 héttel a szülés után megtettem, igaz nagyon óvatosan.

Heni A védőnő 6 hetes koráig hetente jött Grétihez, mostmár csak havonta egyszer fog jönni. Megadta a számát a mobilt és az otthonit is, hogyha bármi van rögtön tudom hívni.

Hajni Ne titkold, legalább tudunk majd egy kicsit irígykedni :wink:

Regi Szelina nagyon szép kislány :lol:

Lányok ebbe a topikba csak olyan anyukák írnak akiknek gyönyörű a gyermeke :lol: :lol: :lol:

Szép, pocafájásmentes estét mindenkinek.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Éjszakai átalvásra szoktatást elkezdte már valaki?
Timi 26 azt mondta teát kell neki adni, és azért nem fog akarni később felkelni. De mennyi teát?

Heni
KépKép
heni81

Na folyt köv. nem frissítettem és nem látszott minden hsz.

Gremese
Ne viccelj máán 178 cm-el hol akarsz te 38as méret lenni :)
Én is nagyon kívánom az édeset mostanában :) és nem is mindig fogom vissza magam. Végül is szoptatunk vagy mifene.
Jajj amúgy nadrág méreteken én is kivagyok, pár éve próbáltam farmert venni. Majdnem bőgő görcsöm lett, h. milyen kövér vagyok semmi nem jön rám :)
kellett egy kis idő mire rájöttem nem velem van a baj :)
Enyém volt a 18as karika...:) ajajj szóval odébb van az még, akkor marad a plátói.

Azéé ennyi alvás után nem csodálom, hogy ennyit evett :)
Ésss elárulod végre honnan az az onnan??? :)

Na jóvan látom sok itt a magas csaj :) én is 172 vagyok és 65 szoktam lenni, de a terhességet olyan 67 kg (azéé nem tudom pontosan, mert 8 hetesen mértek először és azt vették kezdő súlynak, de én az elején szedtem fel több kg-ot) körül kezdtem (a spontán baba előtti hónapban volt egy inszemináció és
a gyógyiktól pár kg-t felkaptam magamra) most 69 vagyok. Nem látszik különösebben a pocakon még mindig lötyizik kicsit a bőr, de amúgy is kell kb 1 év mire az ember teljesen
visszarendeződik. Én is szoktam néha bánatos lenni az "oltári nagy" poci miatt :) de nem szabad. Nem is tom mit fusztrálódunk szülés után 6-8 héttel :)
naná, hogy nem leszünk barbi babák. :)
Ja hogy vígasztaljalak titeket, barátném 100 kg felett szült, ő is 172 körül van, volt rajta +20 szüléskor. Hát gondolhatjátok nem jött le minden a szüléssel. De egy év
után már állati csinos volt megint.
Kell a tartalék, mert nemsokára rohangálhatunk a gyerkőcök után :)

Irina
Hát ez a beszólás nagyon kirááály!!! Jó kis szomszédasszonyod lehet :)
hát 40esre se mindig, bár javuló a tendencia :)

Jajj a mozgás nekem is rettentően hiányzik én terhesen is jártam gyógyi tornára, meg úszni a hátm miatt.

Nekünk hetente jött volna, de mivel minden szerdán mi megyünk mérni, volt, hogy megegyeztünk,h. nem jön. Olyan is volt,h. mi nem voltunk és olyan is,h. neki
beteg lett a picije (4 gyerkőc van :)) Szval kb 2x volt nálunk eddig. De szerdán mindig tudok kérdezni és bármikor hívhatom telefonon.

Jajj Szeli milyen cuki.

Motiot
Jó, h. jelentkeztél. Nagyon édi a picúr.

KépKép
KépKép
fleur

Heni!
6 hetesen rászoktatni egy babát az éjsazaka átalvására szerintem nagyon korai! De nyilván lesznek olyanok, akik jó tippeket tudnak adni.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Na, mára elmentek a vendégek. :)

Szőrtelenítés:
én borotva, a gátsebnél vigyázva.

Súly:
nekem a versenysúlyom 48 kg, 162 cm vagyok, 59-el mentem szülni, 55-el jöttem haza, most 53 vagyok. De a hasam az brutál.:(
Szval 36-os a méretem, a ruháim jók rám, de a hasam az buggyan. :(

Heni:
ha rájössz a titokra velem is oszd meg. :)

Jaj, mennemiskell..... :roll:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Megint jól eltűntem... :oops: :oops: :oops:
Elért ez a vírusos valami.... Torokfájás,megfázás,köhögés... Manót féltettem el ne kapja. 2 napig nagyon nyűgi volt,de szerencsére nem kapta el. Én kezdek kilábalni belőle homeos dolgokkal.

Rögtön jövök vissza képekkel ha sikerül felrakni!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Heni! Nekem az éjszakai teáztatás nem jött be. Szeli szó szerint sikított. :shock: Ezt szokta csinálni, mikor kaja közben böfiztetem, mert azt hiszi, nem kap többet és ki van akadva! És azt az egy alkalmat kibírom. Majd csak leszokik róla magától is. Illetve már volt is kb. 3 olyan éjszaka, amit átaludt, de ennek már több mint egy hete.

Kép

Kép
regcsiken14

Szaisztok!

Tudna nekme valaki segíteni, hogy holnap ugye BNV-n lesz a börze?! Hánytól lesz nyitás tudja valaki??
Nagyon fontos lenne!!!

Előre is köszike

Kép
kis pupu

en pont ma gondolkodtam, h el kellene kezdeni az egesz ejszakas alvat (Linike 23.30-tol alszik 7ig vagy 21tol 4ig es ut 5-5.30-tol 11ig) csak ezt nem tudom, h milyen teat kell adni!!!!???

es kitol kerdezzem meg? 8)

Kép

Kép
mmarica

új séró: 8)

Kép

Kép
Kép
h@jni

MINDEN BABA nagyon édi!
Tényleg - nem győzm hangsúlyozni - öröm már lurkóját is nézni :P

[quote="heni81"]E írta:heni81zt olvastam:
"Ne használjuk az energiánkat plussz-munkák elvégzésére ( ezeket csökkentsük a minimumra) és töltsünk pihenéssel annyi időt, amennyit csak lehetséges. Érezzük jól magunkat, élvezzük kisbabánkat anélkül, hogy bármilyen menetrendhez, vagy határidőhöz lennénk kötve."

Na ezt én nem tudom betartani, már a lábműtétnél is nagyon rossz beteg voltam, folyton fel akartam kelni.

Torna
Én úgy tudom, óvatos mozgás császárosoknak és hüvelyi úton szülteknek is 6 hét után kezdhető. Én nagyon futnék, erdő mellett lakunk. Szerintem decembertől fogok is.

Súly

Én 9 kg-t "híztam", mert tkp. az induló súlyomból fogytam. Pici hasam még van :shock: :)

Képzeljétek, én folyton a kislányommal álmodom! Hol azzal, hogy el akarják lopni, hol a szeme színével :)

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?