A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Helló, Lányok!

Regi, Granda, Gremese: puszi a lelki támogatásért! Igen, ha a vállamon tartom, jobban emelgeti a fejét (de ezt már újszülöttként is tudta, sőt valahogy jobban felemelte, mint most -- a kis lustaság).

Granda: nagyon cuki a kispasi! És hogy Lindus már mekkora és milyen szép hölgy! Hurkácskáival kenterbe vág minket! Mekkorák most a méretei?

Gremese: nagyon klassz kanapé, és tök jók azok a párnácskák! De a legszebb Zsófia hercegkisasszony lazán a párnáknak támaszkodva! ;-)

Tök bírom, ha vendégeink vannak, Ádi vagy végigvigyorogja az egészet, vagy végigalussza, időnként nyújtózkodási bemutatót tartva. Egy hangja nincs ;-). Mondjuk a pocifájást leszámítva amúgy se sok. Attól félek, hogyha majd jön a foga, sokkot kapunk tőle, mert nem vagyunk hozzászokva a sok síráshoz. Bevallom, nekem ha fél percet bömböl, már 250 a vérnyomásom. Elkényeztetett engem.

Kép
Kép
irina

Regi! Köszi! :D JAj, Szeli mennyire édes, ahogy rajtad lóg! :D

Pocakfájós tartás:
Ez tényleg jó, próbáljátok ki. És ilyenkor segít a pocakmasszázs (körkörös simizés), a láb-bicikliztetés, és a hason altatás.

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi: kólikatartás rulez!!! :lol: Bár durva görcsöknél az sem hat nekünk. Itt épp hatott anno (nem, nem vágtam le a fejem, ez a kép így sikerült ;-)):
Kép

Kép
Kép
irina

Irina! Jaj de édes Ádi is! Látom, már két kézzel kell tartani a Fiatalurat. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, jaj, ne is mondd! :wink:
Pedig a képen még csak 2-3 hetes volt (és jó sárga, látszik is, szerencsére már elmúlt).

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Fantastikusak a képek minden gyermek nagyon aranyos.

A elmúlt 3 napban így gépezek.
Kép

A betegeknek jobbulást.

Mostanában a lányom is jobban elalsik hason.
Én is úgy szeretek aludni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Emese te hol rendelted a pihiszéket?

Nekem 2 nap alatt kihozták!

Biztos jól rendelted meg?

Heni
KépKép
heni81

Heni, a jatszvelem.hu-ról. meg a játszószőnyeget is... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok !

Már jobban vagyok csak kicsit köhögök.

Igen én szedtem a More Milk Plus-t hát annyi pénzért nem éri meg.
Annyival több nem lett. Szedtem még homeos bogyót Urtica Urnes 5ch-t napi 3*5 szemet.

Regi : az adagja most Ádámnak 20ml tea kaja elött közvetlen és 95-100ml tápszer. Napi hatszor eszünk.

Nálataok mennyire zavart be ez az óra átállítás ?

Hasonalvás az nálunk a favorit. Ha hátán fekszik akkor kb 1 óát alszik. Nálunk éjszaka is a hasonalvás megy és nincs is légzés figyelőnk.
Igaz törpe ha éjszaka kicsit is nyöszög én már figyelem is mi a helyzet.

Na lépnem kell mert kezdődik a hiszti.

Mindenkinek kellemes éjszakát.
20200310173350

Irina! Jól van, látom, Ádi is élvezi ezt a pózt! :lol:

Hörcsög! Ildike édesen kidőlt az öledben! :lol:

K.Timi! Lemaradt egy-két infó :shock: : Szóval én is adok minden kajcsi előtt kömény-ánizs teát, de én 40 ml-t szoktam, utána Infacol, aztán 120 ml vízzel tápi, és ez napi 5x.
Óraátállítás: Hát reggel még el voltunk csúszva, de aztán igyekeztem helyreállítani. A délutáni alvásnál amúgy is fel szoktam ébreszteni 4-kor, így estére teljesen beálltunk. Bár fél órával előbb kérte a vacsit. Már szundizik a drága. :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Most néztem meg a játszvelem honlapját, ahol az szerepel, hogy DPD-s kocsi hozza ki az árut maximum 2 nap alatt.
Én 6 napja rendeltem a pihiszéket, meg a játszószőnyeget..... :evil:

Marica! Műkszik a bonprix honlapja!

Kép
Kép
Kép
gremese

emese: koszi, pont most akartam megnezni! ki is probalom :D

natas vagyoooooook :(
remelem linike nemm kapja el!

nekunk kicsit felborult a napunk vmiert, de mind1 majd holnap rendbehozom 8) Lini 20 ora helyett 18kor evett, most meg alszik, mar volt furcsi, de igy utanna nem volt vacsika. hmmmm erdekes estenek nezunk elebe

en ma olyan kis depis vagyok, remelem a natha miatt van csak es nem vmi szules utani depifele.

Kép

Kép
mmarica

Emese kaptál visszajelzést emaiben a rendelésedről? Én is onnan rendeltem és tényleg 2 nap volt a kiszállitás.

Heni
KépKép
heni81

Már megint szenvedünk az elalvással, tegnap 11 kor aludt el.Remélem ma nem!
Valaki irja már le nekem hogy néz ki egy nap nála! Valami nem kóser nálunk szerintem. Nálunk minden nap más. Help!

Heni
KépKép
heni81

Heni : a mi napjaink:
Reggel 5-6 körül kaja aztán gyors vissza alvás.
Álltalában ilyenkor 4 órát alszik a drágám.
kb 10 óra környékén kaja és ilyenkor jön egy kis foglalkoz velem anya sírás és akkor le sem tudom tenni . Ha szerencsém van akkor kb 1 - 1,5 óra és alszik.
Aztán szigorúan 3 óra elteltével kaja de van amikor már 2,5 óra múlva éhen akar halni de ez ritka. Na amíg jó idő volt ilyenkor mentünk sétálni most, hogy már rosszab az idő így marad az itthon lét vagy valami pláza de az szigorúan délelött amikor nincs sok ember.
A következő kaja kb 4-5 óra között van.
Utána alszik és fürdés elött ismét jön az adjatok enni már sírás.
én megyek levetkőztetem kap kicsi maszázst fürdés elött persze a masszír eleje üvöltés aztán meg élvezkedés.
Gyors pancsi ami alatt egy szót sem szól.
Ezerrel kaja és itt van az a kritikus 3 óra amikor nem igazán ringatjuk és elkezdődik a hiszti.
Mi már rájöttünk, hogy a fürcsi utáni kaja és a következő kaja között nem szabad hagyni aludi mert utána ha megkajált kb 20 perc nyüglődés és alszik mint a bunda egész éjszaka.
ami úgy néz ki, hogy kb fél 11-11 fele elalszik és kb 5-6 körül kell fel.

SZóval nekünk ilyenek a napjaink van amikor ezek az időpontok 1 órát csúsznak. Mi az szeretjük ha később van minden mert akkor tovább alszik éjszaka és mi sem tudunk korán lefeküdni.Persze van olyan amikor nincs az a kéz ami eltudná ringatni úgy fáj a hasa.

Nálatok mi nem stimmel ?
20200310173350

Sziasztok Lányok!

Köszönöm, hogy hiányoltatok! :oops: Ne haragudjatok a pár napos csöndért, de muszáj voltam helyretenni magam. A hülye maximalista fejem begőzölt, és miután még mindig gürcölünk a pocifájással, úgy éreztem, hogy megbuktam anyaságból, és ez életem kudarca. Meg az is zavart, hogy mindig a Ti Babáitokból indultam ki, és gondoltam, tuti rossz szülők vagyunk, mivel még Máté nem mosolyog. :( (Jelentem, azóta már igen :D :D :D , jó széles, teliszájas vigyor, bár még ritka.) Mindegy, már asszem jobban vagyok. Azért hiányoztatok! :oops: Végigolvastam mindent, úgyhogy most sokat fogok írni!
Rucik: hát felül oksi minden, sose volt még ilyen jó cickóm (végre VAN cickóm! 8) ). Alul még nem jönnek rám a 34-es gatyóim. Egy pici poci maradt, és végre gömbölyű a csípőm! Szóval kövezzetek meg, de a pocimat leszámítva még sose éreztem magam ilyen jól a bőrömben! :oops: Csokis kex meg Danette puding a minden! :lol:
Pocifájás: szóval még van. :cry: :cry: :cry: Irinához hasonlóan számolom a napokat... Infacol, édesköménytea és homeós bogyó most a repertoár. Több-kevesebb a siker, de nekünk legalább az éjszakáink szuperek! (este 6-7 körül fürcsi, utána szopi+relax, fekvés f8-8 körül. Éjjel 2-kor és 5-kor kel, aztán 6-tól 8-ig poci... utána jön a nappali műszak-ekkor is lehet pocifájás bármikor, de reménkedjünk!)
BCG: már gennyesedik! Kíváncsi leszek, mikor fakad ki.
Pihenőszék: a hordozónk azzá alakítható, csak kicsit ki kell párnázni az alját, azt fogjuk használni.
18-as karika: eddig csak 1x próbáltuk :oops: , de odabent bal oldalon lehet valami varrat, mert eléggé fájós volt. Végül kudarcba fulladt a dolog emiatt. :( De rajta leszünk a témán. Igaz, ezek után kissé félek... az meg ugye eleve nem használ a helyzetnek. :?
Fleur: a jeti meg a kakaóstekercs!!! Végre nem csak én vagyok olyan hülye, hogy szoktam vele poénkodni! :lol:
Ha nem haraxotok lépek, mert vár a vacsi, pancsi, közben meg megy az Amerikai pite 3, és azt is meg szeretném nézni. És aludni is kéne még hajnal 2-ig. Majd még jövök! Jóéjt! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

nem volt egyszerű napunk nekünk sem.
gyakorlatilag törpe ma semmit nem aludt. egész délután a hasfájós sírás és nyöszörgés váltotta egymást. az evés sem szokott időben zajlott. 3/4 órája alszik. jajj szegénykém! teljesen ki volt már merülve. na meg az anyája is. úgyhogy lépek és én is lefekszem. (ilyen korán nem tudom mikor feküdtem le utoljára)
jó éjt mindenkinek. és nyugodtabb napot holnapra :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

kiskolbi!
milyen a "szopi + relax" ?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hello Lányok,

nagyon jók ezek a hason-karon beájulós fotók!!!

Granda, köszi a linket, Anitja, Neked meg az ötletet!

Regina, nagyot nevettem ezen az "orron kikapcsolós" dolgon!

Irina, ha nem hajlandó hason feküdni, esetleg próbáljátok meg a fej fölé emelést. Hátha akkor megpróbálja tartani a fejét. És ez ugyanúgy erősíti a nyakizmát. Nálunk ez nagyon nyerő, de csak, ha Apa csinálja. Minden sírásra ellenszer. Egy olyan "orron kikapcsológomb", de azért mégsem emelhetjük a nap 24 órájában. :shock:
Valahogy így:
Kép

silka
silka

Timi a mi napunk:
reggel 5-6 közötti evés után alszik még velem 9ig. eszik, pelus, öltözködés, pihiszék, ez 2 óra kb. és beszunyál általában a pihiszékében max. 2 órát alszik benne, majd eszik. Általában 3-6 ig szunya van. Amikor felkel nem eszik, figyelemelterelő hadművelet van, mig apa megkésziti a fürcsijét. Fürdés után 7 kor kaja és utánna elméletileg aludni kellene, de mostanában 11ig boldogit bennünket, vagyis mi őt, mert próbáljuk altatni. Egy hete még szopi közben bealudt. Már miért nem?
Lehet azt kellene csinálni, hogy ha 6kor felkel megetetni, jól lefárasztani és csak 8 kor fürdetni, igy lehet már kilenckor aludna.
Holnap kipróbáljuk.
Amúgy nekünk is fáj a pocink, próbálom hason altatni, igy tovább tud nyugodtam aludni. De az altatás hason iszonyat. Folyamatosan emelgeti a fejét, forgatja, tolja magát. Én meg kitartóan paskolom a fenekét, meg simizem a hátát.

Altatási módszerek?Erről még nem irtunk!

Eldugulok már mára, de holnap jövök.

Jó éjszakát, megyek aludni.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Ma is volt a palacsintasütés. Az elmúlt 2 hétben ez volt a 3. alkalom :lol: . Ilyenkor kb. 30 palacsintát sütök. Most a feléből hortobágyit készítettem, a másik fele mehet édesen.
Ma Laura fél 7-kor fürdött, 7-kor már aludt. Amúgy 7 és 8 között szokott fürdeni, utána fekvés.

Gremese!
Én is rendeltem pihenőszéket (1 hete), és tegnap kaptam egy e-mailt, hogy még kb. 1 hetet várnunk kell, mert elfogyott amit rendeltem :x .

Miléna!
Én a lestrapált ruhákat elviszem a Vöröskereszthez, de vittem már valamilyen egyházi központba is, ahol a megyében szétosztják a rászoruló családok között. Meg egy használt babaruhaboltos ismerősömnek is adtam, mert neki is van embere, akinek oda tudja adni. Egyébként most már csak a Vöröskereszthez fogom vinni, mert közel van hozzánk, és egyúttal a felnőtt ruhákat, meg minden számunkra felesleges, de mások számára még használható dolgot el tudok tüntetni itthonról.

Fleur!
A csípő szélessége nem marad a szülés utáni állapotban. Legalábbis nálam visszaálltak a csontok a normál állapotba kb. 4-5 hónap után. Most még nekem is szélesebb a csípőm, ezért nem minden nadrágomat tudom hordani. Nem foglalkozom vele, eszek mindent, főleg édességet, mindennek eljön a maga ideje. De mindenki azt mondja nem látszik, hogy szültem. Most 63 kg vagyok (és 170 cm), nekem 57 kg a versenysúlyom, és 74 kg-mal mentem szülni.

Heni!
Remélem már megnyugodtál, de a tej nem apad el egyik napról a másikra, úgy hogy közben szopizik Péter.

Irina!
A takarítással is vigyázni kell? Hogy én mennyit takarítottam a munkások után! Holnap jönnek a festők, 3 napig itt lesznek, festik a nappalit. Egyébként szerintem a mellgyuszi hajlam kérdése. Nálunk, miután hazajöttünk a kórházból zajlott az élet rendesen, mindent ugyanúgy csináltam mint előtte, és nem lett mellgyuszim, és a tesókkal sem volt.
A hason fekvést nem tudod erőltetni. Beni hason aludt, Balu háton, Laura kb. 2 hete alszik hason is (szokott háton is, de már ritkábban). Korábban nem szeretett hason lenni, aztán történt valami, és most meg jókat alszik így. Ádi tudja mi a jó neki. Előbb-utóbb meg a fejét is szépen fogja tartani :wink: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Heni! KAptam visszaigazoló mélt a pihiszékről, meg a többiről. Felmentem a honlapra, ott két napon (nem munkanapon) belüli kiszállítást írnak, ráadásul maximum!
Viszont vegyék már a fáradságot, és bökjék mán oda nekem, hogy te marha, várjál két hetet, mert nincs cucc. Ráadásul nem két forintot fogok otthagyni.
Írtam nekik tegnap, ha nem válaszolnak, nem gond, máshol is el tudom költeni a pénzemet. :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

A ruharendeléssel kapcsolatban egy szavam nem lehet, ott van a honlapon, hogy beérkezési sorrendben szállítanak, 7-20 :shock: napon belül. Így várok türelmesen.

Kép
Kép
Kép
gremese

Nem tudom mi van, de nálunk is felborult a rend. Zsófi éjjel egykor evett, holott ezt az etetést már egy ideje átalussza.
Utána ötkor ettünk (inkább nyammogott valami minimálisat és bealudt). Ennek az lett az eredménye, hogy hétkor már keltünk.

Egyébként éjjel egykor nagyon cuki volt, arra ébredtem, hogy ezerrel tömi az öklét a szájába, és hatalmasakat cuppog, közben feszeng, mert hát onnan nem jön tejcsi. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok,

Na megvolt a hathetes kontroll Emmánál( 7 hetesen ) szerencsére minden rendben. Sőt a csípőszűrésre is éppen be tudtunk esni, így egy nap alatt megvolt mindkettő. Ott is minden rendben.

Ma én megyek 6 hetes kontrollra, remélem nállam is minden ok lesz. Jöhet a 18-as karika! :-) apa már nagyon várja. Én is, de kicsit félek hogy fájni fog. :-(.

Cukik a babák a hasfájós pózban. ez nállunk is beválik, dőt amikor nem fáj a poci akkor is szokott a lábunkra hasalni és onnan figyel. Imádja ha mindent lát.

Lassan haladunk az éjszaka átalvással. eddig még csak 5-5,5 óra megy éjjel egyhuzamban, de reméljük szépen nőni fog ez az idő és egyszer majd egyhuzamban aludhatok egy kicsit többet. :-)

egyébként teganp méretkőztünk és kereken 4000g Emmácska és 53 cm. ( szül: 2720g, 48cm)

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja vendégeink voltak Norvégiából, hát elmentünk vacsizni a 6 hetes babánkal. Olyan tündér volt. egy hangja sem volt. aludt a mózeskosárban, majd a lefejt anyatejcsit megmelegítettük, azt benyomta és büfi után, alvás tovább. Minta gyerek. :-) Vagy csak bejött neki az éttermi vacsi:-)
dobok egy képet róla.
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Heni: megmondom az őszintét, nálunk nincs következetes napirend, nem is tudnám kialakítani az életvitelünk miatt.
Először is az ovi miatt. Amikor Rebeka megy oviba 7-kor kelés, 9-felé hazaérünk, kaja, alvás főzés takarítás és megyünk vissza 1/2 1-kor az oviba. Szerdán és csütörtökön egész napos, ilyenkor már borulunk. Most meg 3. hete nem jár a betegsége+őszi szünet miatt, hát nem vagyok hajlandó 7-kor felkelni csak azért hogy meglegyen a napirend. Ilyenkor 8-9 felé kelünk.
Vannak napok, amikor gondolok egyet és összecsomagolom őket, és irány a mama, vagy valamelyik barátnő.
A fürcsinél is rájöttem, hogy tényleg felesleges mindennap (most kövezzetek meg). Mióta csak két naponta fürdünk, nem szárad ki annyira a bőre!

Pár napja meg kiköltöztünk a nappaliba nappalra. Beizzítom a kandallót és jó melegben vagyunk egész nap. A kanapén alszik ilyenkor. Estére meg kellemes meleg lesz a szobákban és lehet jót csicsikálni. 26 fokot csinál a kandalló és reggelre is csak 23 fokig hűl le a lakás. Amíg nincs tartós mínusz addig ez így tök jó, és olcsó!!!

Megyek, sír a kicsi, rotyog a leves és egy nagy adag palacsinta kisütése is vár még rám!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Emese, hát én ezt tényleg nem értem. Én pénteken rendeltem és kedden már itt is volt. A rendszerűség nem jön be, én már ezen sem aggódom. Most is már alhatna Péter, de inkább engem néz a pihiszékéből.

Anita, hát remélem, hogy nem apad el. Az tuti, hogy az érintett mell kevesebbet termel, vagy csak elvannak záródva a csatornák. Fene sem tudja. De dolgozom rajta.

Kaqk, nagyon csinik vagytok, Emmácska nagyon édes a kis fejpántjában, cuki pofa.

Képzeljétek tegnap a kocsmárosnő beszólt apának, mert ugye elküldtem őt alkoholmentes sörért. Azt mondta a nő, hogy bizony neki nem kellett sört innia, hogy teje legyen, 2 évig szoptatott.
Egyáltalán honnan vette, hogy nekem kell a sör, lehet csak apa ivott volna egy kicsit. Amúgy is én 3 évig fogok szoptatni!!!!!
Na ezért utálom a falusi életet! Jobb volt nekem Pesten!

Heni

Heni
KépKép
heni81

Kaqk
Én is kedvet kaptam a hosszabb kimozduláshoz a fotó láttán :)

Látom, többeknél a palacsinta a sláger, Timi, Nálatok is :) Bizti nem kövezlek meg a kétnaponkénti fürdetésért, biztos így jó Nektek és amúgy is tapasztalt mami vagy... :) Nálunk a tejbepapi a menő (csak még nem Lindácska eszi, hanem mi) :)

Irina

Tegnap 4470 g volt Linda, a hosszát nem mérjük :)

Banita
ugyanazt csinálom, mint Te, csak a férjem barkácsolása után...

Kép
granda

Sziasztok mamikák!

Jajj, annyira édesek a babók, hogy mindet megzabálnám!!!

Itt csak gyönyörü kisgyerekes na és persze gyönyörü mamikák vannak! Ez olyan jó! :D :D :D

Ma éjjel nálunk is volt valami bibi, mert a hajnali szopi óta Áron nem nagyon akarja elfogadni a cicit, csak nyüglödik rajta, szív egy darabig, aztán kiköpi. De most is alszik, úgyhogy biztosan nem éhes. Ki tudja mi lehet ez? Talán ma ilyen napja van, hogy csak keveset eszik? Mindenesetre ma hozok a patikából egy mérleget és mérem néha, hogy mennyi az annyi, kíváncsi vagyok, miket eszik, na és, hogy mennyi tejem van.
Miután most nem szívta ki rendesen egyik cicit sem, megpróbáltam lefejni medela kézivel, de nagy kínok áraán sikerült kb 20 millit kipréselni a két cickóból összesen.

Emese, te mivel fejsz, hogy ilyen jól megy? Többiek?
Nekem is be kéne ruháznom valami jobbra. Ezt a ygogyótárban kaptam ingyen még az elején, de nem valami jó.

Mondjuk tegnap stresszeltem rendesen, mert vendégeink voltak és egész nap konyhában álltam. Talán ez is ezavarhatott, nem tudom. :?

Ma megyek dokihoz, 6, vagy inkább 7 hetes kontrollra, apa már alig várja! :lol: :lol: :lol: Szerintem már izzít estére! :lol: :oops:
Ugye én is császáros voltam, talán nem lesz olyan rossz az elsö lepedöakrobatika! :lol: :lol:

Húú én is kedvet kaptam a palacsintához, asszem csinálok is délután! De a tejbepapi sem rossz, azt s régen ettem már. Na meg Viranka írta asszem, hogy a grízes tészta is szaporítja a tejet, akkor talán a tejbepapi is és két legyet ütünk egy csapásra! :D :D

Lányok, ti minden mellszívás után fertötlenítetek minden tartozékeot? Vagy hogy csináljátok?

Na beütött a balhé, Ábel itt toporzékol! :twisted: Mennem kell!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Helló, Csajok!!!

Hörcsög: remek ez a kép! Meg is értem, hogy így elvan a kispocok rajtad! ;-)

Kiskolbi: de jó, hogy jöttél! Már majdnem körözést adtunk ki! ;-)
Teljesen megértelek, én is egy FrászMama vagyok (l. fejtartás, szoptatás, pocifájás stb.), de ne légy a saját ellenséged, és gyere ide mindig panaszkodni, azért (is) vagyunk!!! Engem még itt mindig megnyugtattak a többiek, ha meg tényleg okunk lesz aggódni, akkor is jó tanácsokat kapunk.
Pocifájás: a menetrend és a fájások kezdete -- mintha csak nálunk lenne, szó szerint ugyanígy zajlik minden. Ma is: 5-kor szopi, aztán fél 6-tól ment a nyöszörgés. Szegénykém... :cry: Nemrég aludt el. Így nekem is kiesik plusz 2-3 óra alvás, amitől estére leszek készen, de hát ez van. Vannak jobb és rosszabb napok.
BCG: most láttam, hogy összekent egy-két rucit, mert kifakadt, de megint bezárult, szerintem ez most így fog menni, amíg az egész genny ki nem folyik belőle. Én kinyomnám, ha nyitva lenne a seb, de nincs, valahogy nem sikerült elkapnom. ;-)

Silka: ez a fej felé emelés nagyon jó ötlet, ki fogjuk próbálni, köszi!

Banita: köszi a biztatást, próbálok nem aggódni a fejtartás miatt. És amilyen energiáid Neked vannak, hallod-e...

Kaqk: szuper a kép, tüneményes a lánykátok! És tök jó, hogy így el tudtatok menni vacsizni! Én olyan éttermet sajnos nemhogy a környéken, de az egész pesti oldalon alig tudok, ahol nem ömlik a dohányfüst... már a terhesség alatt is probléma volt ez.

Timi26: mi is kihagyjuk néha a fürdést lelkiismeret-furdalás nélkül, pl. ha Ádi szegény alig aludt, és épp abban az időszakban szunyál nagyon.

Heni81: kocsmárosné, arany virág? ;-) Heni, a bunkóság univerzális, nem csak vidéken van! ;-) Bár lehet, hogy én lakom túl falusi jellegű helyen, mert nekem a mázsás szomszédasszony (akitől már idéztem volt korábban) szokott "bekérdezni". Ő meg a Zura örömmel konstatálták, hogy képes voltam fiút szülni (mert csak az a valami), meg van tejem (mert csak az a valami). Erre a fiúpártolásra csak az a válaszom, hogy hát lányok nélkül elég nehéz lenne fiúkat szülni a világnak, ugye... :roll:

Altatás: bevallom, nálunk ez a műfaj csak sajátos módon létezik: letesszük Ádit a kiságyába, ha nem álmos, még nézelődik, ha álmos, lassan elalszik (ha pocifáj, akkor más a szitu). Ha nem nagyon akarja a kis szemeit lecsukni, akkor sok arc- és nyakpuszi, arcsimi jön, suttogunk neki hülyeségeket, aztán 3-5 percenként bemegyek megnézni, hol tart. A közepes villany ég, amíg el nem alszik, a sólámpa csak akkor, ha már elaludt, nem akarom sötétben otthagyni. A pocifájás más tészta, akkor ott maradok vele és lábbiciklizgetünk, melegpárnát teszünk rá, simogatjuk a hasát. De igazából az elalvás eddig nem volt probléma, nem szokott túlpörögni, sőt, anyukám annyit tud beszélni hozzá, hogy sokszor attól önmagában képes napközben beájulni. :lol:

Kép
Kép
irina

Ja, ha a mostanában történt sajnálatos események miatt netán valakit érdekel, az otthonszülés vs. kórházi szülés témáról egy érdekes interjú és kommentek tömege:
http://poronty.blog.hu/2007/10/28/az_ot ... ommentlist

Kép
Kép
irina

Motiot, cicikiköpés: pont tegnap olvastam valamelyik Szoptatás c. babanetes topikban erről, de ott picit idősebb babák csinálták (3-4 hónaposak). Ezekben nagyon jókat írnak más anyukák, érdemes megkérdezni őket.

A ciciről jut eszembe, most azt csinálom az éjjeli szenvedés (=szétdurranás) ellen, hogy az előző szopizás(ok)nál mindkét mellből etetem Ádit, amelyik később jönne, abból csak kicsit. És mivel éjjel jóval kevesebbet eszik (7-10 percig), ott 5 percnél váltunk. Így talán megoldható, hogy ne szaporítsam a tejet, de nem is gyulladjon be. Ha minden kötél szakad, felhívom a Le Leche Ligát.

Kép
Kép
irina

Motiot
Úgy vettem észre, itt a Babaneten is az anyukák 99 %-a az Avent Isis kézi mellszívóra esküszik.

Kép
granda

Köszi lányok a tippeket, mindjárt meg is nézem a topikot és a mellszívót is! :wink:
De nagyon remélem, hogy ez csak valami nyügösködés volt ma délelött!

KépKép
KépKép
motiot

Ha már a palacsinta sütésnél tartunk, tudok egy tuti elkészítési módot, leírom:

Hozzávalók:
- fél keverőtál kész palacsintatészta
- egy serpenyő
- egy tányér kihűlőben lévő leves (nálunk zöldbableves)
- egy cumisüveg kész tápszer
- egy ülcsi vagy pihenőszék
- egy nagyobb, palacsintára éhes testvér
- és egy ordító baba

Elkészítés:

Amíg a babád alszik, készítsd el a levest, keverd be a palacsintatésztát. Mikora baba felkel, tedd ülcsibe, vagy pihenőszékbe, tedd a konyhaasztalra. Játsz vele 10-15 percet, gügyögj neki, feltétlen várd meg, amíg megunja a dolgot. Közben szedd ki a levest hűlni. Kezdd el sütni a palacsintát!
Mikor már látod, hogy nem tetszik a babának a dolog, kezdd ringatni az ülcsit. Közben kanalazd a levest befelé (mert ugye éhes is vagy közben). Mikor 2-3 palacsinta készen van és ordít a baba, csinálj tápit, próbáld etetni. (közben süsd a palacsintákat). Ha nem jön be, próbáld abbahagyni a sütést. Ha ez sem jön be, mert a nagy testvér azon szurkol, hogy legyen már kész a palacsinta, vedd ki a babát az ülcsiből és ringasd fél kézzel. Kicsit megnyugszik, de letenni nem lehet.
Közben süsd a palacsintát! Fél kézzel önts a serpenyőbe egy levesszedő kanál tésztát, tedd fel sülni,mikor kész az egyik oldala, addig rázd a serpenyőt, míg fel nem jön a palacsitna aztán egy ügyes mozdulattal dobd a levegőbe és úgy fordítsd meg. Ezt adig csináld, míg kész nem lesz az egész. Utána pedig fél kézzel kend meg őket kakaóval, vagy lekvárral és tekerd fel őket.
Levezetésként tegyél rendet amennyire tudsz ugyancsak félkézzel.
Ezalatt a baba elalszik a kezedben.

Ennyi, nekem sikerült ezt a műveletet elkövetnem az elmúlt fél órában!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Timi26!
Nem semmi amit csináltál.

Irina!
Legtöbb esetben így alszik el,
vagy a cicin és mikor az ágyába rakom kb 10 perc és
már újból fenn van.
Bár most jó ideje alszik.

Motiot!
Nem lehet,hogy csak szomjas volt és nem éhes.
Lányom is csinálja néha vagy már nem kér enni vagy büfiznie kell.

Kaqk!
Remek lánykátok van.
Csinik vagytok.

Silka!
Emelgetés nekünk is tetszik.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Timi
:P :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
granda

Timi ez nem semmi!!!
Majdnem tátott szájjal olvastam. Esetleg könyvet is irhatnál!

Mellszivó: AVENT kézi - nagyon tuti, én 10 perc allatt 100 ml is leszivok. Nagyon ráálltam erre a témára, ott figyelnek a pohárkák a hűtőben.

Tejszaporitás: Naturland fitolac- gyógyszertárból hozta ma nekem apa.
Összetétele: ánizsmag, édesköménymag, csalánlevél, citromfű, majoranna, kakukkfű.
Remélem ettől nem lesz hasmenésem. Meg babócámnak pocifájás.
Amúgy nem volna kötelező innom teákat, de egyszerűen kell a lelkemnek, úgy megnyugtat, hogy teszek valamit azért hogy legyen tejecskéja az én kis dagi fiamnak.
Ma a védőnő azt mondta, hogy kövér, próbáljak neki kevesebbet adni.
Próbálni próbálhatom, de nekem fog itt orditani! Ő könnyen beszél. Tudom milyen ideges lesz amikor elfogy az egyik ciciből a tej. Ha látnátok még kapok is érte.

Motiot, azért ha stresszelek, akkor érzem én is hogy kevesebb a tej, mert már csak azért is hiszzük, mert azt mondták, hogy ha idegeskedünk nem lesz tejünk.
Az egész tejelválasztás a fejben játszódik le az azért ne feledjük!

Irina igazad van, univerzális, mert Pesten is vannak fura fazonok.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Timi26! A múltkor én is így sütöttem palacsintát (fél kézzel) :shock: , persze ott nem volt tesó, és leves... :wink: így könnyebb dolgom volt... :D

Csajok! Szeli reggel 6-kor kelt, evett. Délelőtt sétáltunk, akkor bealudt a kocsiban fél órára. 11-kor megint evett, de nem aludt el utána. Az előbb aludt fél órát, és ennyi... Hogy a fenébe bírja??? Nem álmos??? :roll: Mi lesz itt este meg éjjel????? :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Visszaírtak "játszvelemék", a jövő hét végére, vagy az azutáni hétre lesz meg a cucc, mert kifogytak a készletből, és akkorra kapnak új árut. Tehát legjobb esetben (egy hete rendeltem) 3 hét, legrosszabb esetben 4 hét múlva lesz pihiszék, meg játszószőnyeg. :evil:
Azért egy ekkora gyereknél nem mindegy, mikor nőnek, mint a bolondgomba.

Aszfaltozzák az utcánkat, és nem hazudok, remeg alattam a kanapé. :shock: Szegény gyerek nyüszög, szerintem ugrál a feje a matracon.... :evil:

Ma délelőtt voltam anyuval és Zsófival sétálni, a zöldségesnél vettem tököt, és már kész is a főzelék.

Timi26! Azt a mindenit! Le a kalappal! Ezért minimum jár a vörös szőnyeg, és a fanfárok! Mikre nem képesek az anyák?!
Egyébként jót mulattam a történeten! :lol:

Mellszívó: Nekem Avent kézi van és nagyon jó.
HA a mellszívóval már nem jön több tejcsi, próbáljátok ki azt, hogy megtámasztjátok egyik kezetekkel a cicit hónaljnál úgy, mintha csípőre tennétek a kezeteket, ezáltal megemelitek a cicit. Úgy még nekem jön ki tejcsi.
Persze volt már olyan, hogy fullra kiszívtam (hittem ezt én), utána Zsófi még kért, én odaadtam az üres cicit, ő meg szépen elkezdett lakmározni. :D

Heni! Védőnőnek fekete pont!!!! :evil: Hogy lehet egy babának kevesebbet enni adni? Húzzad ki a cicit a szájából????? Én nem értem ezeket a védőnőket, orvosokat. Ha egészséges a baba, szépen fejlődik, nincs semmi gondja, hát hagy legyenek hurkái. Zsófi most 5700 g, a mi védőnénink csak mosolyog ezen, és dícséri, hogy milyen szép kis formás.
Nehogy kevesebbet adj neki enni!!!!!!
Ja, és az emberek tirpákok! Mi köze van hozzá "aranyvirágnak" (Irina! :lol: ), hogy a férjed mit vesz nála?! Örüljön, hogy vesz!

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Zsófinak általában ilyenek a nappaljai, nem sokat alszik. Ha igen, akkor 2-3 x fél-1 órát, ritka, ha többet.
Volt már, hogy 2x30 percet aludt.
Este viszont 8-9 között leteszem, és szunya van - szopikkal megszakítva - reggelig.

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! Először is! Váglak fejbe mindjárt, hogy ilyen hülyeségeket beszélsz!
Másodszor is! Nagyon jó anyukája vagy Máténak! Lelkiismeretes, szerető, gondoskodó, odaadó! Maximálisan a legjobb!
Spock is megírta már régen, és ez ma is érvényes, hogy a csecsemőknél a pocakfájás kb. a 2-3. héten kezdődik, és kb. 3 hónapos korukban fejeződik be.
Csillapíthatjuk a fájdalmaikat különféle löttyökkel, tornákkal, babusgatásokkal, ráolvasással, vuduval és még isten tudja mivel, de a lényeg az, ez olyan dolog, ami van, amivel nem tudunk mit kezdeni. Fáj a hasa és kész! Ez van! NEm tudod elmulasztani, csak valahogy enyhíteni, ha ügyes vagy.
Ettől még nem vagy rossz anya! Sőt! Lelkiismeretesen és nagyon sok szeretettel próbálsz a pici fiadnak segíteni.
Kitartás, még nincs itt a 3. hónap. Ami persze nem jelenti azt, hogy addig fog fájni a pocija, lehet, már egy hét múlva elmúlik.
Kitartás!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! A babák 6 hetes koruk után kezdenek el tudatosan mosolyogni. Zsófi talán a 7-8. héten mosolygott egy olyat, ami tényleg reakció volt nekünk. Ma már ott tartunk, hogy csak ránk néz, és magától mosolyog. Sőt, a cicin is mosolyog, olyankor kiesik a bimbi a szájából, én meg nevetve mondom neki, hogy ne vigyorogjon, egyen! :D

Szerintem lassan nálatok is eljön az, mikor reggel odahajolsz Máté fölé, mosolyogva azt mondod neki, hogy jó reggelt, és ő teli szájjal akkorát mosolyog rád vissza, hogy még a szemei is eltűnnek. (Nálunk már így megy.) :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Heni: Gremese sörét (én már így hívom.:D..bocsi Emese..:)..) a tescoban is árulják..

A kilókhoz és méretekhez én is hozá szólnák.
No igen én 173cm magas vagyok 81kg-al indultam ,aztán fogytam 75-ig a kismamaságom első pár hónapjában. A végén szüléskor 95kg voltam. :oops:
Hazajövetelkor pedig 84kg,most meg 80 vagyok aminek örülök..:)
És hála ami nagyon jól esett a védőnőm,aki rendszeresen jár hozzán hetente,mindig dícsért milyen jól nézek ki,meg ügyesen csináljuk a picivel való dolgokat stb. Ettől nagyon jól megjön az embernek az önbizalma. Szerintem ez nagyon fontos!
Sok tanácsal látott el mindek,és bevalom volt amit még nem is hallottam,ide vagy oda,hogy ez a második lurkonk.

Az előző védőnőnk aki volt Benivel,nem jött ki talán egyszer mikor haza vittük a kórházból.
Pedig jó lett volna sokszor,más nem egy kis önbizalom öntésre,mint ahogy most kapjuk is a mostanitól.

Motito: én ezt a viselkedés a fiamnál is észrevettem.Ő akkor szokta ezt csinálni,mikor már nagyon fáradt és csak cicizni akar nem enni.Cicivel oda bujni anyához és szunyizni..:D De mivel jön a tejci belőle és nem éhes,akkor én is kapok tőle..:D:D:D
Ilyenkor én kveszem a szájából és csak a cicimhez húzom,kicsit megringatom suttogok neki egyet-kettőt és már csukja is a kis szemét és alszik..Nálunk ez vált be..:)

A sterilizálsához: én mindig belerakom a folyadékban,elmosom és belerakom fél órát aztán kiveszem.Nem merem csak úgy hagyni,vagy csak elmosni. Nem szeretnék bacikat..

Gremese: ha jól olvastam te jégkockatartó zacsiba rakod a tejcit? Bontod rakod és kész? Nem csíramentesíted? Vagy azt nem is kell?

Hát képzeljétek én is úgy jártam,hogy szombaton rohangálás takarítás,ugye vendgéjárás miatt stb. Este na mondom lemérem a törpit mennyit eszik,megetetem,mérés és csak 60 at szopizot,cickok meg tök puhák meg picik.Anya beparázott mi a fene történt?? Hát persze,hogy nem alszik el,mert kevés. Próbálom a másikat abból meg csak 20 jött,na persze azt agyusztáltuk du-án.Sírást visszafogva apának szóltam csináljon kis pótlás ( eddig nem kellett),nagyon mérges és bánatos voltam mi történt. Na mindegy.
Hát a cucusüveg megérkezett a pótlással,próbálkoztam,de nem kellett köpdöstük ki és csak a cick felé tátongott szegénykém.Na mondom magamnak nyugi! Akkor próbáljuk tovább a cicit,erre megint jött belőle. A vége az lett,hogy összeszedtünk 120 a ciciből,úgy hogy a pótciciből csak 20szedett ki...Akkor már teljesen megnyugodtam,van a ciciben,de mivel a fiam lusta teljesen rádolgozni,csak akkor szereti ha folyik nem kell agyon dolgoznia.Szóval van a ciciben csak dolgozni kell érte..
Megijedtem nagyon mert Benit kb. ilyenkor kellett rápotólni,és ezt most nem szeretném! De hála Dominik nem fogadta el a tápit és ez jó is volt,nem volt ideges kis nyugodtan gyömiszköltük ki a kellő mennyiséget.Bence simán elfogadta utánna már nem is akart cicizni.

Úgyhogy most dolgozok,hogy még nőjön a mennyiség,DE mindenki másképp mondja mit és mennyit,hogyan miket inni-enni..Huuu kész..

Emese te miket csináltál,hogy ennyire sikerült megnövelned a mennyiséget? Jó tudom sör-tea-sok leves-pihi(ez nem nagyon megoldható,mert Bencivel akkor tudok foglalkozni mikor törpim pihen). Arra lennék kíváncsi,hogy minden szopi után fejtél ,mind a két mellből adtál neki mikor kevés volt az elejné az egy cici,próbáltad akkor a defektesből is stb.?
Bocsi a sok írásért..:)

Kösze
varga tünde

Timi:hát ismerős a szitud..:)
Tökre nehéz mindenkit egyszerre kiszolgálni!

Nálunk ilyenkor apa is képbe kerül,itthon dolgozik,szoktam mondani nem kettő hanem három fiam van..:D:D

Elképesztő különben,hogy milyen tartalékok kerülnek elő egy anyából,ha úgy adódik nem??? Néha még el is csodálkozom rajta..Ja és még hozzá mosolygunk is...Hát nem hiába a mi feladatunk,a család ellátása és egyben tartása..:):)
varga tünde

Timi26, Te mecsoda palacsintabűvész vagy! ;-)

Gyerekek, Ádi az imént fél órát udvarolt (gyagyorászott, vigyorgott) a kikapcsolt tévének:
Kép

Például ilyen arcokat vágva:
Kép

Asszem, féltékeny vagyok... :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammikák!
Heni! Mi sem ismerjük a rendszert, minden napunk más, tegnap nehezebb volt ma könnyebb... :lol: Változunk mint az időjárás :lol:
Ne is törődj a "kocsmárosnéval", csak irígykedik 8)

Timi! Amióta hazajöttünk 2 naponta fürdünk, az lett a D-vitamin-nap is.

Motiot! Én Medelával fejek, amihez lábpedált vett a Kedvesem, így az egyik kezemmel tudom "tuszkolni" a mellem. Ilyen: http://www.medela.hu/mellszivok/komplabp/frames.htm
imádom, nagyon könnyű használni, és egy héten egyszer főzöm ki, egyébként simán elmosogatom minden haszálat után, de a csak erre használt üvegmosóval.

Kiskolbi! Megértelek, néha én is ki vagyok akadva (asszem úgyszintén maximalista vagyok) próbálok szemet hunyni a tutimindenszupernálunk hozzászólásokon (nem megsértődni!!!), és inkább a problémákat keresem, az megynyugtat, hogy másnak is nehéz. És gondolj mindig arra: olyan hamar elmúlik ez az idő, élvezd ki minden percét, a nehezeket is, nemsokára nevetünk rajta.

Pocifájás: Esetleg próbáljátok meg váltogatni a "kezeléseket" mi újra "Emese-teázunk" :lol: most megint jó. Elképzelhető, hogy hozzászokik a kis szervezete bizonyos dolgokhoz.

Altatás: mindíg más, ha teli a pocak általában hamar elalszik, vagy nem... szóval ha nem, mindenféle: ringatás, nyugiszopi, tutujgatás, sétálgatás... ha fáj a poci akkor pelenkázás, biciklizés, hasmasszázs, és legfőképp figyelemelterelés.

Emese! Szegénykém :? , mikor fejezik már végre be a munkákat? Kitartás! Jön a 4 napos ünnep!
Még jó, hogy nem ruhácskát rendeltél :shock:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Varga Tünde: hát igen, sokszor kerülünk ilyen szituba, de az anyák kreatíak ugye... :lol:

Egyébként a palacsintasütés óta alszik... :shock:
Lehet, hogy én fogtam neki túl korán??? Bár biztos vagyok benne, hogy ha megvártam volna amíg elalszik, még most sem lenne palacsinta...csak egy éhező nagytesó...

Kép
Kép
timi26

VargaTündi! Nekem a kórházban mondták, ha csak én használom a mellszívót elég így tisztántartani, csak az a lényeg, hogy rögtön használat után el kell mosni.

A tápszer miatt pedig szerintem ne görcsöljetek, én nyugodt szívvel adom Noelnak ha nehezebb napom van és kevesebb a tejem, se cumizavar, se cicizavar nincs nála. Nekem az a legfontosabb hogy ne legyen éhes, mert az mindkettőnknek nehéz, akkor tuti a tejem is kevesebb.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?