A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Palack. Tudjuk ám, hogy félliteres az igazi. De otthontól távol, 330 km-re, egy szálloda 11-ik emeletén az ember jánya meg anyája azzal szórakozik amije van.

Bölcsi nálunk alapból kifújva, itt csak román bölcsi lenne. Gyermek meg ecce magyarul tanuljon, aztán ráér idegenül is. Húgom 1 éves 1 hós vót (na jó ez huszonéves történet) mikor bölcsibe került, ő símán vette az akadályt. De nem váltott fél éven belül. Hát őszíntén gondolkodtam, de nem tom mily okosat monnyak.
Messze költöznétek? Vagy ki tudja? Mert pl. mi van, ha nagyon megtecc a bölcsi, annyira beválik, hogy ha nem költöznétek túl messze, akkor gyermek érdekét szem előtt tartva kicsit macerásabb ugyan, de visszajárnátok? Meg másik eset: ha nem a legnyerőbb, nem jön be, akkor meg ha lehet még jól is jön a váltás. Meg ha tényleg macerás egy bölcsibe bekerülni, akkor érdemes-e megbecsülni a megkaparintott helyet? Szal a kérdésedre csak kérdések sorozatával tudok okoskodni, azzal meg nem tuti, hogy sokra mész.

Kép
kissmanó

Enikő: Nissan Pathfinder a járgány.

Kép
kissmanó

Bori! Ha lehet, többet várjál a bölcsivel, mint 6 hónap. Ha nem muszáj korábban, 1,5 éves kor után menjetek.

Autó és babák: mi ezért vettünk Mazda Premacyt. Mind a 3 gyerekülés elfér benne. Egyébként mi is nézegettük a 6-7 személyeseket. Ktg vetésünkből csak ennyire futotta. Még a banknak kell törlesztenünk pár évig. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Izé egy Ikejás nevenincsen, jelenleg keresztelés előtt álló..... na mi is? Há tényleg, izé.
Amúgy csak elkaptam véletlen ezt a jelenetet, amúgy folyton meg kívánta enni a tulajdonosa.
Amúgy 3,5 nap kihagyással kész nagy szám volt itthon a pihiszék is meg a járóka is. Rövid időre, de azért csak "úgy" símán elnézelődött belőle.

Kép
kissmanó

Köszi mindenkinek a választ PKU-ra.
Dani 3 hósan 5kg, 6 héttel később 5,5 kg kaja után.. Ehhez van 65cm. Nem túl vaskos..

Bori! A PKU egyfajta anyagcsere-zavar, valami fehérje-feldolgozással kapcsolatos probléma. A vérvételt a BCG előtt, még a kórházban veszik le a babáktól és küldik a PKU-laborba. Eredményt csak akkor kapunk, ha nem jó.

Daninál pedig elég gyanús, hogy valami van, mert ennyire hasfájós nem szokott lenni egy majdnem 4 hónapos baba. Elég gyakran visítva sír, olyankor egy örökkévalóság, amíg a homeos cucc hat.. Most például 3. éjszaka virrasztunk, mert sírás, homeos bogyó be, hatni kezd, elalszunk, 2 óra múlva kezdődik előről..

Kép

Kép
monccs

Tücsi, naggggyyyon jó volt a Ringató!!!!! Marci csak úgy sasolt, és a csaj is nagyon aranyos, aki tartja!

Bori, ez tetszett, hogy 4en szándékoztok lenni meg néhány hangcucc!!! :lol: :lol: :lol: Szerintem nem gáz fél év különbséggel szoktatni. De, ha godolod, most jön anyum és megkérdem, igaz ő óvónő, de hátha tud vmi okosat mondani.

Csajok, mintha kínaiul írtátok volna ezekt az autós dolgokat. Mi azaz iso vmi?
Mi elmentünk 0-18as aautós ülést venni a Minimanóba, de a srác lebeszélt róla. Mondván abban is derékszögben ül a gyerkőc. Igaz háttal is be lehet kötni, de nagyon ellenezte. Így mi overállba visszük le Marcit. A kocsiban leveszem róla és úgy ültetem bele az ülésbe. Így ég kényelmes neki, de overállba nem fér már bele. :oops:

Enikő, én mindig úgy csodállak, hogy ilyen szupi anyuka vagy három gyerkőc mellett!!!! :wink:

kispiskóta

Hát ha ennyire nyilvános:
Annee: én annyit kérnék, hogy tedd fel ide a csekkeket, amire kellett a pénz... egyébként megbocsájtottam én is, de nehéz lesz elefeledni, hogy mennyi hazúgágba keveredtél, és milyen érzés volt erre "rádöbbenni". Kérlek, ha bármi bajod lenne a jövőben NE a gyerekeiddel takarózz, nagyon csúnya dolog!
EGyébként nem tudom, tudod-e de jelentkezett a férjed K.Zsolt, és kérte a bankszámlaszámokat. Brigi számlájára várjuk a pénzt, bár rendes körülmények között ráért volna visszaadni... Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Ha a többiek is úgy akarják gyere nyugodtan.

Andrea
Kép
kindernay

Autók: Mazda Premacy: nálunk is a rangsorban volt a 2001-es évben kapható változat. Írtóra bírtam, hogy mindhárom ülés külön dönthető, csomagtér bővíthető így részlegesen (akkor még csak Edó volt, s mi már akkor imádtunk ide-oda utazgatni, akkor még csak sátorral jártunk tengerre). De végül le lett szavazva, eccerű ok miatt: szervízelés csak a fővárosban még akkor. há minden franckarikáért 180 km-t autókázni.... így lett belőle Renault Scenic RX4. Amit mára már nem gyártanak, de mikor apa lecserélte a Nissan X-Trailre, hát símán megbőgettem. Csak ültem, s vígasztalhatatlan voltam, bár tudtam, ésszel felfogtam miért tette apjuk, de első új autónk volt, imádtam (bár bántottam őt, jól megcsókoltam vele egy régi típusú Volvot), s a mai napig szeretettel gondolok rá.

Kép
kissmanó

[quote="kindernay"][ írta:kindernayi]Hát ha ennyire nyilvános:

szerintem a legmegfelelőbb az lenne, ha K.Zsolt elmagyarázná, hogy ő hogyan is képzelte el, a feleségét ilyen dolgokra "kényszeríteni". Szerintem ő kellett volna ide írjon Hajni helyett.
bár én a Hajni helyében (no jó, soha nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni) asszem tényleg annyira nem lennék büszke arra amit tettem, hogy elbújdosnék.
Hagyjunk neki időt csajok, szerintem jó volt, hogy bíztosítottuk arról, hogy Tömzsikével együtt szívesen visszavárjuk, de ne sürgessük a dolgokat.
Így, hogy azért mégiscsak felvállalta, elég fájó kell neki legyen az egész történet, tuti nem épp a legnyugisabb percek állnak a háta mögött.

Kép
kissmanó

Manó! A mienk 2000. decemberi. De tényleg jól megy és ahogyan írtad, variálható a hátsó üléssor. Az aksija is még az eredeti volt. Eddig ennyi baja volt összesen. Kopp-kopp. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Bölcsi.
Tücsi! Mire írod a 6 hónapot? A váltások között szükséges időre? 1,5 év alatt miért nem jó? Ádám jövő szeptemberben 1 év 3 hós lesz. Az kevés? Vagy dolgoznék, vagy költözködnék már jövőre. Kéne pénz, kéne házikó. Gyerek néha ne legyen itthon. :? (vagy aludjon nappal 1 óránál többet ;) )

Manó! Tudom, hogy tudod. Szeretek kötözködni ;) Bölcsi meg: ja! Ezek a kérdések merültek fel bennem is. Költözés vagy pár megállóval arrébb, vagy 1 órányival arrébb. Azt azért nem szeretném, ha a bölcsi szempont lenne a lakásváltoztatásnál.

Zsú! Léci kérdezd meg Anyukádat! Ádám egyelőre nagyon szereti a gyerekeket, ha ez így marad, akkor „ingyen” játszóház is lehetne.
Vendég

Tücsi: s hány km van benne?
kívánom, hogy a következő legalább "annyi" km is "annyi bajjal" teljen el.

Kép
kissmanó

Szívemből szóltál, Manó!
Vendég

Bori: szerintem az Ádi gyerekszeretete valószínű megmarad, főleg ha nem lesz szakadás neki a gyereklátásban. De ahogy pörögtök ti is, szerintem ez kevésbé valószínű. Hisz van gyerekprogram nálatok, nem a világvégén laktok.

Mennél vissza dolgozni. Ahamm: Edina szintén 1 éves 3 hós volt, mikor dolgozni kezdtem. Részben muszájból is akkor. Kerestünk egy nénit, mert mint írtam, román bölcsibe nem adtam. Adriennt pedig már 10 hósan adtam szintén ahhoz a nénihez. Hiányzott a munka. Most pedig, mert van internet, munkám egy része ezáltal hazajön (más kérdés, hogy kollégák néha keresztbepakolnak s nem küldik, én mérgelődöm), hát még nem tudom mit hoz a jövő, meg nem közöltem még apával sem, de nem szeretnék hamar visszamenni dolgozni. Ez így nekem most tökéletes. Szal sokmindenben megváltoztatott ez a kiscsaj engem.

Kép
kissmanó

Manó, te olyan jól értessz az autókhoz... Citroen C8? Vélemény?
Bori: A Crysler (Grand voyager)Í autó nagy kedvencem (lenne) szuper nagy belülről és kényelmes vezetni, amiért autós ismerősök nem ajánlják szervizelés elég körülményes itthon, nagy fogyasztás... Hát én mondjuk így is bevállalnám! :wink:

Szia Mütyürke! :lol:

Tehát akkor most javasoljuk a 0-18-ig autósülést vagy nem? Én úgy tudom, hogy van dönthető változat is amiben nem teljesen derékszögben ül a gyerek... hiszen újszülött kortól javasolják... :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Gyerkőc végre alszik, eddig szinte semmit nem aludt, és nagyon nyűgös volt. Remélem most alszik egy nagyot, nem szeretném elkiabálni.....

Bori: Blankám 14 hónapos korától járt bölcsibe. Pontosabban akkor kezdtem el beszoktatni. Legalább 1,5 hónapig csak délig volt ott, utána kezdtük az ott alvást, és végül a teljes napot. nekem ez kb. 3 hónapomba tellett, de megérte, mert tök jól alakult minden, imádott bölcsibe járni..... és többek között épp ezért, Bálint is megy majd bölcsibe. Én úgy tervezem, hogy jövő szeptemberben elkezdeném a beszoktatást, mert legkésőbb 2009 januárjától, mennék vissza dolgozni, addigra már egész napot kell ott maradnia :?
Költözködés, bölcsiváltás : szerintem sok egyszerre egy ekkora gyerekkel. Mi is bölcsi idő alatt költöztünk Zuglóból ide, de visszahordtuk 1 évig Blankát a zuglói bölcsibe. Nem volt túl egyszerű, de megoldottuk. Szerintem érdemes ezt jól átgondolni. :wink:

Annee féle "ügy": van véleményem, de jobb ha inkább nem írom le :roll:

Szép napot (basszus ilyen időben?!) mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Köszönöm Domi nevében a dícséreteket.

Monccs,Domi 1 hónapos korában ha ébren volt mindíg sírt,2 hónaposan már csak morcos és ma már állandóan vigyorog.Hál istennek.

Én néha a kukacára szoktam Canesten krémet kenni,1-2 nap alatt elmúlik a pirosság.

Domi is pár napja köhécsel,voltam vele dokinál nem látott semmit,lehet csak a nyálát nyeli félre.Megkapta a Rotavírus elleni vakcinát,rmélem benne is maradt,mert kb1 óra múlva visszabüfizett egy kis gyümilevet.Anyám kórházban dolgozik,és megkérdezett több védőnőt erről a vakcináról,szerintük nem ér semmit,az orvosok azért adatják be mert a gyártótól jutalékot kapnak.Én bízom a dokinkban,nem gondolnám róla ezt.

Gurgi egyáltalán nincs görény fejed!
pillangó7

Sziasztok!!

Jól átrohant rajtunk a hétvége szombat még csak-csak... egyedül voltam a gyerekkel,de vasárnap... ünnepeltük anyós zsülinapját sütöttem feketeerdőtortát,dea piacon sehol nincs piskóta, így azt is én sütöttem,az első persze nem sikerült / pedig igyekeztem előre dolgozni azt szombaton csináltam,és vasárnap a következő! :evil: / Mindegy jól sikerült,de jól felidegesített.
Alvás: Hát mi is úgy töltöttük az éjszakánkat,mit Emmáék. 12-3-6.... kicsit ki voltam fingva!

Bori- Monccs holnap séta? Mónival beszéltem ma telefonon,ha jó az idő ő is jönne. Hova menjünk? És kb. mikor?

Gyerekülés:
én is úgy látom,hogy egyre inkább kitölti a hordozót... meg annyira nehéz is együtt a gyerekkel... tegnap még egy torta is volt a kezembe,mert anyós is sütött nekem így cseréltünk 8) Szóval a nővérem kocsijában utaztunk a 1,5 éves lánya ülésében ( kg nem tudok) de 3 fokozatban állítható... Abban egy picit ült,de hamar el is aludt! De ez lehet,hogy az öreg dízel varázsa volt :wink:

Holnap csípő/koponya/hasi uh-ra megyünk....
Szerdán meg oltás :cry: NEM akarom!
Vendég

Orsi: mi szerdán megyünk oltásra..... :cry:

Móni

Kép
Kép
moni1973

bocsi, az is kimaradt

Kép
Kép
moni1973

huhh, ez sokáig tartott. 1órája altattam csirifiszkiót..letettem aludt-felébredt, most úgy tűnik alszik rendesen :roll:

hello manó!
üdv. újra itt.

brigi!
köszike..hu vissza kell olvasnom..és reagálok..ja tudom már, az álmod :D

azt sem tudom ki mit írt

pillangó!
köszike, majd jövő héten, nyú her nyú arc :lol:
torolve_20131003125716

Móni: Kökörcsinbe egészséges rendelésre?? Mi 4re megyünk!
Vendég

Emi 25!

Elefániban vettük, 5% kedvezménnyel 50 300 Ft volt.

Manó!
Édibédi Grétád!
torolve_20131003125716

Orsi, igen Kökörcsinbe... mindjárt megnézem, hogy hányórára...

Kép
Kép
moni1973

AUTÓSÜLÉSEK:

http://www.babalink.hu/object.4AF8B9C1- ... 587888.ivy 40eFt

http://babalink.hu/object.9371FF1C-AE46 ... 0A8721.ivy 60 e

http://babalink.hu/object.D12CD0BB-24A2 ... EECA85.ivy
+ isofix 90 e Ft felett (amúgy 60 e Ft)

valakine van esetleg tapasztalata valamelyik üléssel? köszi és bocsi, de azt hiszem ezt nem akarom "elódázni"

Andrea
Kép
kindernay

Annee!!

Hm..nem is tom, hol kezdjem. Litániába inkább nem fognék, értelmét sem látnám.
Az őszinteség nálam erény, ne haragudj de személy szerint nehezen viselem a hazugságot és tudod van egy régi jó mondás: hazug ember kontra sánta kutya..

Nagyon szeretem ezt a topikot de kicsit más szájízzel írogatok most ide..

Sajnálom, hogy így történt ahogy történt..

Én hiszek abban, hogy az ember megbánja, stb, ha akarja helyre tudja hozni a dolgokat és adok is egy esélyt de a törött vázán a ragasztás mindig ott marad... :(
torolve_20131003125716

Andi! A mi ülésünk is 0-18-ig van dönthető is de mégis csak féléves kortól használható igazán, pedig úgy hirdetik hogy újszülöttkortól persze a hivatalos oldalon már odaírják hogy igazából csak 6 hónapos kortól. :?

Kép Kép
emi_25

Emma!
Ugye te kérdezted a tápit? Beba Start Aktív de van Milde B is

Kíváncsi leszek, hogy este kér-e és hogy ismét jó éjszakánk lesz é. :wink:

Megint megfordult az öcsisajt de mindig a bal oldalára fordul, a vicces az egészben, hogy unta már a trapézolást, nyüszizett és közben megfordult..háhá, kis golyó.
torolve_20131003125716

Gurgi! kösz az infót, lehet hogy mi is ilyet veszünk, bár megvárom mit mond holnap a szervizes :?
emi_25

Andi! nekünk iseos ss van nagyon jó, masszív biztonságos, és nagy előnye hogy a szélessége állítható, én megnéztem a tesztjét a hivatalos honlapján és ott is nagyon jókat írnak de csak 6 hónapos kortól, hiába hirdetik 0-18-ig és ez szerintem igaz a többi ülésre is, nekünk legalább is ezt mondták.
Amúgy szerintem a legjobb a concord, de mi ezt kaptuk ez is nagyon szupi

Kép Kép
emi_25

Emi!
Szívesen.

Basszus, majdnem befaltam egy tábla milkát :oops:
torolve_20131003125716

Andi: nekünk olyan volt mint a 3. BBC iseos! Nagyon szerettem. Sajnos eladtam mert nem fértünk. Ha akkor tudom, hogy lesz a Samu nem adom el. Jó mert menet közben is dönthető akár az első ülésrők is. Ezt nem sok ülés tudja. A szélessége is állítható. Ha tehetném ilyet vennék :oops: :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Orsi, mi 3-ra megyünk... kis drágám, holnapután ilyenkor megint szurit kap....úgy sajnálom....szívesen bevállalnám helyette....

Kép
Kép
moni1973

PKU: Maja uncsitesónak megvan!
nem kell az ismétléstől sem megilyedni, ilyenkor sem nagyon szokott kiderülni!
de ha mégis, nem kell összetörni! igaz nem egyszerű a dolog, de bele lehet jönni! Norbert is napi 3szor evés után eszik speckó tápot (gondolom az tartalmazza azt a lebontó enzimet ami hiányzik) vannak speckó cuccok, anyuja süt neki külön kenyeret, pogikat meg ilyeneket! szóval nem a világvége!
(igaz anyagilag nem lehet kevés az a sok kifejezetten nekik készült dolog!)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Andi:
Citroenül nem értek.
Sosem vót, barátikörben sem. Igaz egy haver akart C5-öst, oszt a többiek ledumálták róla, ő meg hagyta magát. Esetleg ha allternatívákat adsz mellé, akkor talán rangsorolom őket.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Nincs sok életkedvem, ráadásul Lili ma extra nyűgi, egész nap aludt 20 percet..Mi visszatértünk a csak szopira, lehet ez a baj.

Nem tudom ki írta, hogy nincs meg az isofix...A háttámla és az ülés közé kell benyúlni, elvileg ott van 2 fém bigyusz!
Andi
Citroen-t NE! A zuram autószerelő 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok
Az időt nem nekünk kell beállítani a profilban?

KépKép

KépKép
szivvi

Annee
Köszönjük, hogy őszintén leírtál mindent.
Én részemről azt is nagyon köszönöm, hogy beláttad, hogyezek után a legjobb, ha már nem írsz ide.
Bocsánat, ha megbántottalak, de ez a véleményem.

Kép
Kép
emma1976

Nagyon köszönöm a bölcsi hozzászólásokat! Sajna nem jutottam előbbre. De ez azért van, mert spéci az eset. Nálam a munka, ha sikerül jól visszatérnem, akkor lehet, hogy csak havonta pár nap lenne, de az min. 12 órában. Olyankor még a bölcsi is kevés. Előtte utána segítség kell. Plusz ha hívnak, mennem kell, mert ha lemondom, talán többet nem hívnak. Pont ezért se szeretnék sokat kihagyni. Meg jövőre csináljuk a következőt, szóval akkor megint eltűnök majd. ;)

Ádám ma alszik. Délelőtt 20p, délben 2 óra, és most megint félórája nyomja. Hm. A piacon kicserélte vki, amíg fokhagymát vettem? :twisted:
Vendég

Samu is 2 órája alukál.

Aztán lassan fel kellene ébrednie de asszem ma is eltoljuk a fürcsit, mint tegnap.

Túltóttuk a kocsmát emberek Kép
torolve_20131003125716

Tútóttuk, rátóttuk!
Vendég

Kép
béláim

hogy vígadjunk is mán itten
torolve_20131003125716

sziasztok!

Szia Mano!

Nekünk a tegnapi nap volt extra bruta, ma már semmi baj nincs, Bogi egy cukifalat!
Én nem tudom, de nekem már csak annyi tejem van, hogy este meg hajnalban tudok szopiztatni, most kövezzetek meg, de nem is bánok.
Amióta kaptunk új tápit, az előző egy szar volt, azóta mintha kicseréltlk volna Bogit.
Rá vagyunk arra állva, hogy 2,5 óránként eszik 140ml-t, aztán játszunk beszélgetünk pelusozunk aztán alszunk, majd ha felkelt 2,5öra múlva megint ugyanez, szal szupi minden.
Ja és a kaki gind is megoldödott, naponta 3-4 kaki, Bogi boldog kiegyensúlyozott, jókedvű, nekem ennél több nem kell.
A múlt hónapban csak szoptattam óránként, mégsem volt neki elég, gondolom átszaladt rajta, és mindíg éhes volt szegénykém, és hát biztos vok benne, hogy azért nem hízott.
Most is ugyanannyit, sőt talán többet mozog, és mégis hízik...
Szal nálunk minden oké, én is sokkal nyugisabb vok, hogy látom hogy Bogi jól érzi magát!

Gurgi!
Mi is eddig azt a tápit ettük pótlásnak, nekünk nagyon nem volt jó.
Boginak a kakija nagyon csúnya sötétzüld volt és büdös, és fehér darabok voltak benne, én addig nyavajogtam a dokinéninek hogy írt fel másikat, ez a humana 1, mostmár semmi baj nincs, és egyáltalán nem olyan büdi a kakija, és ezt rendesen megemészti, nincsenek benne fehér darabok.
Csak azért írom ezt neked, hogy figyeld Samut, és ha hasonlót látsz nála, akkor szerintem válts, nekem totál lelkiismeretfurdalásom vamn emiatt, majd 4 hónapig etettem olyan tápival ami nem is volt jó neki...

Hú, jó sokat írtam, be is fejezem, bocsi de most laptopon vok, így nem tok vastagítani...
Vendég

Hencsi!!
Ühüm, jól van. Az bizti, hogy veszett zöld volt ma a reggeli kakija, mint a spenót olyan :shock:
A Mildebét nem fogadta el eddig, lehet, hogy kipróbálom.
A barátnőm ajánlott egy tápit, vmi. Nutri....akármi nemtom pontosan a nevét. Állítólag jó és nem is annyira drága.

A Humana mennyibe kerül??
torolve_20131003125716

Csináltam fini salit: salilevél, paradicsom, ubi, hagyma, mozarella, oregeno, joghurtos öntet..nem nagy eresztés de fini, pirítóssal
torolve_20131003125716

Bori, anya nem ajánlja. Ahova beszoktatod maradjon ott. Azt mondta ez a legérzékenyebb korszakuk, plussz még anyától elválást is meg kell szokniuk, így mire beszoknak rendesen az legalább egy negyedév, és utána váltalni szerinte nem szerencsés dolog. Persze hozzátette, ha nincs más választás a muszály nagy úr.

Autósülés: Dönthető, de nem a háttámla. Legalábbis a fickó ezt mondta és meg is mutatta. Ja és azt mondta, hogy a 9-18 kilóig ez is hülyeség, elsősorban a lényeg, hogy fixen ülni tudjon! Mi azaz isofix? :oops:

Mi szerdán megyünk hasi-koponya és csípő uhra.

Találkoztam a védőnőnkkel ma. Felvetettem a hozzátápit, hogy esetleg decemberben elkezdenénk. De annyira elutasította, szinte olyannak hatott, mintha unnám szoptatni a gyerekem.
Így mondta: Ha nem esik nehezemre, akkor hat hós koráig csak szoptassam. Mondtam, hogy erről szó sincs csak én elég érettnek tartom hozzá, szó szerint cuppog, ha eszünk. Erre közli, hogy akkor ne együnk az orra előtt. :x

Annee én is őszinte leszek, a hazugságot én is nehezen viselem, főleg ha még megpróbálnak hülyének is nézni.

kispiskóta

Bori! Ha másként nem tudod megoldani a gyermekfelügyeletet, akkor nyilván ez az egyik legköltséghatékonyabb megoldás. Ha társaságot szeretnél neki, akkor azt tudni kell, hogy a gyerekek általában 3 éves koruk körül kezdenek egymással játszani. Addig csak egymás mellett játszanak.
Én nagyon meg voltam elégedve a mi bölcsinkkel, de ide 18 hónapos kortól vesznek fel gyerekeket. Ilyenkor már önállóbbak is és szóban is irányíthatóak.
A másik az étkezés. Jó tudni, hogy milyen ételeket kapnak a gyerekek. Ízletes-e, változatos-e? Nem egy ismerősünk panaszkodott, hogy olyan ellaposodott az étlapon szereplő repertoár, hogy ezért kár a pénzt kiadni. Állandóan csak főzelékeket kaptak a gyerekek. De néha még feltét sem volt hozzá. Kimondottan szegényes volt az étrendjük. Az igényesebb szülők néhány hét után el is vitték a gyerekeket egy másik szintén kerületi önkormányzati bölcsibe. Nem is gondolná az ember, hogy ennyire nem figyelnek oda néhol az étkeztetésre!
Érdemes már most körül nézni és előjegyzésbe kerülni. Később még vissza lehet mondani. Egyébként mindegyik bölcsiben van rá mód, hogy a szülők ebéd után hazavihessék a gyerekeket. Petit anak idején 3-4 órára adtam be.

Manó! 135000 km van benne, de nálunk csak 2 éve van. Amúgy a párom a német autós tesztmagazinokat olvasva nézte ki ezt a típust.

Autós ülés: Már korábban írtam, hogy nekünk a 0-18 kg-os ülés vált be kb. 7 hónapos kortól. Brevink van, ami több fokozatban dönthető, majd vízszintesig emelhető fel . És N.o.-ban sokkal olcsóbb, mint itthon, legalábbis pár évvel ezelőtt még így volt.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsu!!

Jajj ne, Erzsike drága.
Értem én, természetesen sokan annak a hívei vagyunk, hogy 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapjanak a babák de igenis van olyan babuci aki már igényelné a hozzátápit 6 hós kora előtt is.
Azt meg had döntsük el mi, hogy mikor kezdjük a hozzátápit.
Az én gyerekem én döntök, nehogy már ő mondja meg, hogy mikortól. Hejj!
Én karácsonykor szeretném elkezdeni.
Fúúú, most bedurrant az agyam kissé :evil:
torolve_20131003125716

Hencsi! De jó, hogy beszélünk erről a tápi dologról!
Panna is BEBA Startot kap, amit immád, de a kakija zőőőd, mint a veszedelem, és olyann büdi, hogy jajj! Azt hittem, ez normális, azaz minden tápitól ez van. Beszélek a doktornénivel... :?

Kép
zsuzsi**

Köszönöm Mindenkinek hogy ti legalább őszinték voltatok.

Bori: Az internetet és a lakáshitelt ő fizeti. Külön kasszán vagyunk.

Andrea: Amint fel tudom tenni, elküldöm a csekkeket. Tudom hogy jelentkezett a férjem. Azután hogy olyat tettem ami... mindegy. Nem sikerült, még ehhez is béna vagyok... Ez van.
Nagyon sajnálom hogy csalódnotok kellett. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Igen, belátom hogy nincs többé itt helyem.

(Andris vesetágulata nagyobbodott. Még ez is...) :cry: :cry:

Vigyázzatok Magatokra és a kicsikre.

Annee
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?