A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi,
ti végül is hogy tudtátok eladni a lakást???
kicsit parázok, mert nov. 6-án visszük a foglalót, és jan. 31-ig be kéne költözni, de most kicsit félek,h mi van, ha addig nem sikerál eladni????? :? :? :? :? :?
és én is egyedül fogok pakolni...de BÁRCSAK már ott tartanánk!!!! :roll: :roll: :roll:
szal, aki tud akárkit, aki 50m2-körüli lakást szeretne jó környéken, az szóljon neki, h itt vagyunk MI...
sztem tök hülyék vagyunk, mert ez az időszak nem igazán ingatlanos-időszak, talán jobb lenne beadni vmi közvetitőnek, vigyék a sz@ros 5%ukat, csak adják el.... :roll:

szép napot, már ha lehet ilyet mondani....

ja, és másik nyavajgásom:
Levi 1-től egy hónapig ismét dolgozik, 8 órában a régi cégénél, és igy tök egyedül leszek a hárommal, én viszem oviba a nagyot, és már most nagyon fázom az egésztől, igazából nem lenne olyan vészes, ha Igi nem lenne nehezitő tényező.
Ja, és azt sem tudom, h mit csináljak a kettővel ebben a szutyok időben, amig L haza nem ér... :?
beköltözhetnénk valamelyikőtőköz???? :lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
hova költöztök?
és ugyan nem tőlem kérdezted, de ingatlanosok nagyon sokat levesznek, szóval egy kis időt talán még adhatnátok a lakásnak, hátha elmegy magától ;) van egy csomó ingyenes ingatlanos hirdetési portál és nálunk is a lakás környékén levő kiragasztott hirdetések hoztak eredményt ;)
kitartás :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsána,

ide költözhecc addig a 3-mal és amíg a dedek ölik egymást, mi kv zunk és zenét hallgatuk :mrgreen:

Neet,
macskáskép kúúúl! :mrgreen:

Fibi,
még egyszer BOCSI a szétpakolásért, meg a felfordulásért.... :oops: :oops:

ennyi fért bele, mert Füli "zenné"-t követel...

csók mindenkinek

Macsek
macskanyu

Macs,
ne izélj már :) B uj garázst épitett meg kirakta a kedvenc kirakoját, és már meg is nyugodott :) én bocsi, hogy nagyfiam ilyen volt... kicsit kiütötte a korai kelés.

Ancsi,
egy gyerekkel még valahogy megoldanám :wink:

Zsan,
Igi miért nem mehet már bölcsibe? mintha már járt volna.

és ingatlanelaás nem a szezonon, és nem az irodán mulik, hanem amikor KELL, akkor jön a vevö, hipphopp. (saját tapasztalat 8) ) ugyhogy hajrá!!!!! :D
fibi

Curse: Érden a StopShopban is van C&A!! Meg ott van Kenguru Gold is ami viszont nem olcsó :( de van asszem Deichman és ott hátha....

Zsanci: hová költöztök??????????????????? Vagy erről lemaradtam...
wiwen is hirdesd meg, hátha!

Szija Mása! :)

Bűzlik a gyerek :o
menek
R
rylie

Sziasztok!

Ma én is nyafogni tudok csak. :( Bendi már megint beteg, ugyanaz, takony, köhögés stb. láz nincs csak hőemelkedés. Sikerült kb. 2 napgi egészségesnek lennie. :(((((((((((

És arra már nem emlékszem, hogy írtam-e, de ha sokat lesz beteg akkor ki kell venni az orrmanduláját...de én ezt nem akarom, hogy ilyen kicsi korában már valami hülye műtétnek vessék alá...áááááááá, és nem akar aludni délután sose, pedig álmos és aztán 4-kor beájul, és ha ilyen későn alszik, akkor aztán meg éjfélig sem lehet lefektetni...:(((((((((((
elegem van!!

ruz
ruzicsky

Ruzi,
+++++,
orrmandulát nekem kivették gyerekkorban, mert rengeteget folyt az orrom, de visszanött... sztem semmi értelme nem volt, csak nekem egy iszonyu sz@r élmény :? késöbbi arcüreggyuszibol homeo gyogyitott ki végül... Ti mit szedtek?
fibi

"Ja, és azt sem tudom, h mit csináljak a kettővel ebben a szutyok időben, amig L haza nem ér... "
mi kimentünk gereblyézni, amig be nem sötétedett... :? :)
fibi

Zsanci,
kicsit rövidnek tartom a határidőt az eladásra. (persze simán el lehet addig adni, de lehet, hogy kifogtok egy pangós időt) mi úgy tudtuk eladni, hogy az átvételig még volt cca 1 év! és akkor kb. 4 hónap alatt eladtuk, s új szerződést kötöttünk az építő céggel (a szocpol miatt kellett). ez pont lakásszezonban volt, de a miénk alagsori lakás volt , szóval nehéz ügy! meg ugye minden lakásnak megvan a vevője, csak kérdés, hogy mikor jön el! nagyon drukkolok nektek, akkor ezek szerint ide jöttök ti is? :DDDDDD
említettél engem a főnökömnek? biztos örülne neki, ha megtudná, hogy én ajánlottam nektek a lakást! ;-)
az ingatlan közvetítők se dolgoztak gyorsabban, nekünk végül az E-otthon nevű internetes hirdetésre jelentkeztek, de feltettem ezer meg ezer helyre, + szórólapot nyomtattam és kiragasztgattam a környéken, és így nagyon sok ott lakó is jött érdeklődni. ez nektek is beválhat!

Neet,
még egyszer köszi a kocsit, L. azóta nem akar kiszállni belőle, apja nem tolhatja ki a konyhából (!) , még akkor se, ha ő mondjuk kimegy vécére, s nem ül benne :D.

Fibi,
ezért mondom, hogy egy gyerekkel is nehéz, de kettővel... :(

ancsipancsi

Fibi

Előző betegségnél 2 hét után kapott antibiotikumot és attól rendbe jött. Most adok neki oscillo-t, mert azt lehet kapni a sima gyógyszertárban is, de lehet, hogy más kéne, de én meg nem értek a homeo-hoz, meg a dokim se, de azt mondta az oscillo az jó lehet. De sima orvosságot nem írnak fel neki ilyenkor, mert mindig így kezdődik, hogy vírusos megfázás, csak mivel nagy az orrmandulája, általában nem gyógyul meg, hanem felülfertőződik és akkor jön az antibiotikum. De kezdetben semmit nem tud adni a dokim, csak annyit mond, hogy vegyek neki köptetőt, ha lázas lázcsillapítót és ennyi. Ha nagyon köhög akkor adok neki lándzsás utifűt vagy stodalt, de az orrmandula miatt nem gyógyul, úgyhogy azoknak sincs sok értelme. Szóval nem tudom, lehet, hogy meg kéne nekünk is látogatni azt a jó dokinénit Tóvárosban. Róla már olyan sok jót írtak itt a fórumban, talán nekünk is tudna segíteni. Lehet, hogy van valami oka, hogy mostanában ilyen gyakran beteg.

ruz
ruzicsky

Ruzi,
bölcsi váltást hogy viselte? nem lehet h emiatt? :?
köhögésre is vannak jo bogyok, csak én nem vagyok tudor ebben. de ha akarod, kimásolom neked a füzetböl ezeket.
fibi

Nem tudom, bölcsi váltás látszólag tök okés volt. Meg előző bölcsiben is gyakran megbetegedett. :?

köhögés az orrmandula miatt van, úgyhogy inkább valami arra való bogyó kéne, ha van olyan

ruz
ruzicsky

[quote="ruzicsky"]N írta:ruzicskyem tudom, bölcsi váltás látszólag tök okés volt. Meg előző bölcsiben is gyakran megbetegedett. :?

köhögés az orrmandula miatt van, úgyhogy inkább valami arra való bogyó kéne, ha van olyan

ruz

Ruzi: én a kisokosomban most ezt találtam: Sticta Pulmonaria 9 CH naponta 2-4x5 golyó
Száraz, irritáló, fárasztó köhögés, az orrnyálkahártya száraz, az orrgyöknél fájdalmas nyomásérzettel (ebből gondolom az orrmandulát...) Orrdugulás kíséri, eredménytelen orrfújással.

Pussz: Pocak
pocakpacni

Pocak!

Köszi, mondjuk most még taknyos, de a úgy szokott lenni, hogy csak egy-két napig volt taknyos, utána már nem csak a köhögés van és az nem múlik és azt mondják a dokik, hogy az orrmandula miatt. Úgyhogy ez a a bogyó jól hangzik,eléggé ráillik Bendi bajára, lehet, hogy szerzek ilyet és kipróbálom, ugye ez a homeo olyan, hogy baja nem lehet tőle, legfeljebb nem használ?

ruz
ruzicsky

nekem meg orr- és torokmandulát is kiszedték kiskoromban, szerencsére nem nőtt vissza. viszont minden baci előbb az orrmandulám helyét támadja, ott fáj égetően, fájdalmasan, s onnan húzódik le. ilyen érzésről eddig csak olyan ismerősöm számolt be, akinek kivették az orrmanduláját.
egy ötvenix éves ismerősömnek pedig már többször kivették a manduláját, felnőtt korában is, s mindig visszanőtt! :D
ancsipancsi

Ruzi:
Nézd meg a Lymphomiosot-ot, az kifejezetten mandula, meg nyirokszervekre jó, csak az a baj, hogy alkoholban van oldva... :cry: De talán jobban alszik majd tőle :wink: :wink:
Minden esetre nekem bevállt, bár nekem a "sima" mandulámmal szokott gáz lenni (azt hogy hívják???)

Rylie:
Egy jó hónapja kértem már ip-t, de ma hallottam, hogy már csak dec. 3-ra van ip-jük.

Bébi nincs, viszont van két nem működő petefészkem :roll: :roll: Ettől tartottam. Gyógyszert nem kértem (nem is akart adni), viszont mennem kell endokrinológiára, mert lehet, hogy a hízás tett be nekik, viszont amíg nincs rendben a hormonszintem, nem fogok tudni lefogyni... 22es csapdája. De legalább nagy baj nincs! (meg kis bébi sem) És tökre el volt ájulva Rékától, hogy mekkora! :wink:

nukada

Valaki szeretnem jönni hozzánk szerdán??? Na, lájtos kandalló-party? Sültkrumpli, ilyesmi?????

nukada

Ruzi,
én nem vagyok doki, de nekem UGYANEZ volt mint Bendinek! pár nap taknyosság, aztán köhögés (valszeg a letapadt váladék miatt). nekem is kiszedték az orrmandulám, mert a bajai orvosok szerint is ez okozta, de nem lett javulás, csak felnöttkorra arcüreggyula....
Én is szedtem a Sticta-t, kisérletezett a homeos dokinéni többféle bogyoval. Amit még kipróbáltam, mint tüneti szer:
Kalium Bichromicum 9-15 CH napi 1X5
sürü sárgászöld váladék, orrüregben tapad, vagy lecsuszik garatba, emiatt heves köhögés, mely fokozodik hajnali 2-3 ora között.
(nekem végül az alkati szer segitett, de az nagyon egyéni dolog, hogy kinek melyik.)
fibi

Nuk,
sima mandula alatt a torokmandulát érted? :lol: vagy van máshol is? :P
nem müködö petefészekkel mit lehet kezdeni? :(
fibi

Nuk,
pü-ztem és szerda du biztos nem jó, délelőtt még képlékeny ;)

mandula:
hát, én azon szerencsések közé tartozom, akiknek már kétszer kivették a torokmanduláját :mrgreen:

Ruz,
++++ homeós dokinéni vagy bogyók hátha tényleg megoldást jelentenének :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rylie! tudomtudom hogy nem írtál ilyet! sarkítottam! remélem nem okoztam vele semmi -t :?
s szerintem az éteri türelem a titoknyitó :D 8)

Johi! a "mi" látónk azt mondta, hogy a tej nem gond csak arra figyeljek hogy ne legyen génkezelt ( a zölddobozos bio pl nem az)
azóta teszteltél? :D

Fibi! :D
karbanaltatás: szerintem te tanultál már eleget B-től, szóval szerintem ha lehetne Á-t másképp altatni, akkor TE tudnád!

Zsan! no para! meglesz minden időben! nekünk esküvő szombaton, s hétfőn kellett fizetni. azon a héten hétfőn bukkant fel egy régi munkatársam akinek pont a miénk kellett. hát nem mondom hogy ajánlom, de meglett, mert ez volt megírva :lol: 8) :wink: :lol: !

Ruz! +++++++++ nemrég álltatok le a ciciről, s ott azért vmi védelem csak vót! (bár mostanság megkérdőjelezem, hogy még most is védi-e Angit :roll: )

Nuk! ó! és +++
mi is beprogiztunk szerdára

szerintem a lyányom nem szereti az ágyát. nyugodtan alszik, s belerakom felébred. van egy kis kétszemélyes kanapé a szobájában, s azon szeret aludni. először azt hittem rossz helyen van az ágy, s átrendezés után is a szofácska a menő. szóval lehet hogy veszünk egy újat (még jó hogy örökölt, csak a matrac új, s nem irgumburgumos áron vásárolt). szerintetek mi lenne ha csináltatnék asztalossal? nemolyrég találtunk egy szuper szakembert. hmmm...???
Deni! hol is vettétek Bálint ágyát? emléxem az övé nagyon tetszett

zújátszó hétvégén nyitva, szóval szerintem a nempiros ünnepeken is.

eljutottam oda, hogy éjszakai cicizést keményen nem engedem (no jó hajnal 3ig raktam ki a határt 8) ). idáig ha próbálkoztam mindig elbizonytalanodtam, meg beindult a paraanya. most már sziklaszilárdan nem hiszem, hogy kell neki! ha felébred és cicit kér én nemet mondok, neki nem tetszik, de megnyugszik, s elalszik. ezalatt végig vele vagyok, szóval nem hiszem hogy elveszteném a bizalmát. már három napja megy ez így, s egyre rövidebb időkre ébred, s egyre ritkábban. ha már Neet úgysem használja az ostort mostanság gondoltam lenyúlom :mrgreen:
gödibarbi

Rylie! tudomtudom hogy nem írtál ilyet! sarkítottam! remélem nem okoztam vele semmi -t :?
s szerintem az éteri türelem a titoknyitó :D 8)

Johi! a "mi" látónk azt mondta, hogy a tej nem gond csak arra figyeljek hogy ne legyen génkezelt ( a zölddobozos bio pl nem az)
azóta teszteltél? :D

Fibi! :D
karbanaltatás: szerintem te tanultál már eleget B-től, szóval szerintem ha lehetne Á-t másképp altatni, akkor TE tudnád!

Zsan! no para! meglesz minden időben! nekünk esküvő szombaton, s hétfőn kellett fizetni. azon a héten hétfőn bukkant fel egy régi munkatársam akinek pont a miénk kellett. hát nem mondom hogy ajánlom, de meglett, mert ez volt megírva :lol: 8) :wink: :lol: !

Ruz! +++++++++ nemrég álltatok le a ciciről, s ott azért vmi védelem csak vót! (bár mostanság megkérdőjelezem, hogy még most is védi-e Angit :roll: )

Nuk! ó! és +++
mi is beprogiztunk szerdára

szerintem a lyányom nem szereti az ágyát. nyugodtan alszik, s belerakom felébred. van egy kis kétszemélyes kanapé a szobájában, s azon szeret aludni. először azt hittem rossz helyen van az ágy, s átrendezés után is a szofácska a menő. szóval lehet hogy veszünk egy újat (még jó hogy örökölt, csak a matrac új, s nem irgumburgumos áron vásárolt). szerintetek mi lenne ha csináltatnék asztalossal? nemolyrég találtunk egy szuper szakembert. hmmm...???
Deni! hol is vettétek Bálint ágyát? emléxem az övé nagyon tetszett

zújátszó hétvégén nyitva, szóval szerintem a nempiros ünnepeken is.

eljutottam oda, hogy éjszakai cicizést keményen nem engedem (no jó hajnal 3ig raktam ki a határt 8) ). idáig ha próbálkoztam mindig elbizonytalanodtam, meg beindult a paraanya. most már sziklaszilárdan nem hiszem, hogy kell neki! ha felébred és cicit kér én nemet mondok, neki nem tetszik, de megnyugszik, s elalszik. ezalatt végig vele vagyok, szóval nem hiszem hogy elveszteném a bizalmát. már három napja megy ez így, s egyre rövidebb időkre ébred, s egyre ritkábban. ha már Neet úgysem használja az ostort mostanság gondoltam lenyúlom :mrgreen:
gödibarbi

bocs hogy 2x. feltünési viszketegség :mrgreen:

boszitopik wörk!: amikor lefekszem ded felébred még mindig megvan, s ilyenkor csak úgy nyugszik meg ha beviszem a nagyágyba. bár ezt nem is bánom 8) inkább csak azt hogy neki nyugtalan emiatt az álma...
gödibarbi

Sziasztok

megyek visszaolvasni, csak gyorsan :)

Neet :) privi ment,

Vot :) mail-ek mentek,

Barbi :) valahonnan ismerős ez az éjszakai nem adok cicit ügy :lol: :wink:

No, olvasok,
Vica

Kép
Kép
vica94

Na,már itt is vagyok :)

Neet :) nem olyat még nem kapirgált, de leharapta a fél vállamat helyből, mert hogy a pólómat is szereti harapdálni – nem szopi alatt :D – és ugye alatta a vállam is ott található :roll: . És tudomásom szerint a megváltott idő 25 év a temetőkben. Esküszöm, elsőre úgy értelmeztem Deninek írtakat, hogy Marci megtanult egerészni :lol: :lol: :lol: Ma én is szórtam ki egy pici zsáknyi bizbaszt és ezeket tuti nem fogja keresni a gazdija :D

Vot :) erre én is gondoltam Neet-tel kapcs-ban, csak amennyire én tudom, ahol érdemes lenne megállnia kocsival, az az Etele tér, ott volt egy jó kis ingyé parkoló, de a metrófúrás miatt csak múlt időben létezik és én passzoltam a kérdést. De Ancsi ötlete egész jónak tűnik.

Deni :) sokáig Máténak is elég volt a kezem, hogy azt forgathatja, szorongathatja, de kb. három hete felvette ezt az új szokáshalmazt, engem meg teljesen kiakaszt.

Tinu :) nagyon igazak a szavaid a sírgondozást illetően. Valóban – ott is és akkor is – rengeteg minden eszembe jut ami velük kapcsolatos és jól esik megkísérelni olyanná tenni a sírt, amilyennek ők szerették volna látni, csinálni.

Nuk :) sajnálom :( most akkor mi a kövi lépés? Mit mondott UM? Szerdán megyünk délelőtt a temetőbe, a délután meg már foglalt, sajnos most – sem :? - nem tudunk menni. Pedig hamuban sült krumplit úúúúgy szeretem, mennyit sütöttünk amikor bográcsoztunk nyáron, mmmmm.

Curse :) Michael Jackson-ra :D Ja, és minap csak úgy, semmi agresszivitás mellett kitépte a pici karika fülbevalómat a fülemből, nem fájt. Már laza a zárja, na de azért :shock: :?

Mása :) sziaaaaa, de jó hallani Felőled :D gratula a fogacskákhoz és hogy ha még jönnek hirtelen néhányan, akkor hamar túl legyetek rajtuk, szóval ehhez drukk és +++++++++++++++++

Ruz :) +++++++++++++++++++++++++++ Nektek,

Ancsi :) fürdőszoba :evil: .

Vica
vica94

Vica,
válasz ment. :D

Mása, szia! :D

Nukada,
igen, szeretnék talizni veletek, de fullos a 4 szabadnap, anyósék is jönnek, anyukámhoz is megyünk, ezekre meg rá kell készülni (vásárlás, főzés, pakolás stb), és mindenre már csak 2 napom van és szeretnék még pár órát csak bambulni ki a fejemből és semmit tenni... úgyhogy ha lesz valamikor hétvégi tali, inkább arra neveznék majd be, jó? :)

Ancsi,
jó volt nálatok, és örülök, h nálatok lehet csokit enni és minden játékot szanaszerte pakolni. :)
Zuzi, rátokfogtam a csokihiányt Ancsiapa előtt, nem baj, ugye? :lol:

Ostort nem adom, manapság nagyon nem pihen.. viszont használ. :)
neet
neet

Vica,
vállharapás, fülbevalo kitépés, jaj :?

Nuk,
szerda nekünk is tele van, pedig jo lenne talizni valamikor.

Barbi,
uj ágyra fel :D cicileszokás: ügyi vagy!!! :)
fibi

Még nem is írtam, képzeljétek, már több mint egy hete néhány kisebb felsírástól eltekintve - ami után maga vissza is alszik -, és egy rosszabb éjszakát is beleértve, éjszaka azt csináljuk megszakítás nélkül, amit nem mondunk ki :):D Remélem sokáig így marad :) vagy mostmár így marad :D

És átlyukadt az a bizonyos +1 tipp a bal felső egy és kettő közt, kicsit várok és elviszem fogdokihoz. Van vkinek megbízható, normális, nem "rögtön a frászt hozom a gyerekre, hogy aztán ne akarjon fogászatra menni soha, később se" gyerek fogdoki ismeretsége, mármint, akiről tudja, hogy normális.

Vica
vica94

Neet :) mingyá olvasom, de sztem, csak holnap fogok válaszolni :)

Fibi :) van vmi újság? mármint újdonság? :)
vica94

Vica,
régebben a Szt Gellért templom melletti apeh P-ban parkoltunk :oops: de onnan is 2 járat meg a bölcsitől is, akkor már logicébb a bölcsinél megállni, ott is ingyen van, ráadásul zsákutca, csak az megy be, akinek ott dóga van. Asszem bérlet megvevődik, más megoldás nem nagyon van. A kocsit meg majd fizetem mint egyetlen luxuscikket az életemben. :? De aranyosak vagytok, h ezen töritek a fejeteket. :)
Holnap innen folytatjuk.
neet
neet

Sziasztok!
Én korház- és orvosválasztás előtt állok. A segítségeteket szeretném kérni. Van valaki, aki császárral szült közületek a Szent Imrében? A Születéskalauzban az van, hogy császár után 48 óráig nem vehető igénybe a rooming-in. Nem császárra készülök, de mi van ha az lesz...ezt meg rémálmomban se akarom, hogy 2 napig külön legyek a babától.
Köszi, ha válaszoltok!
poppany

Vica! én ilyen esetben a kezébe nyomok vmit. kisebbfajta maci vagy baba , valamelyik kedvencet.
bár ha látnád én csajom miket művel cici közben :roll: szabályszerűen tornázik! mostanában már leszállítom, hogyha játszani akar akkor ne cicizzen közben. általában hat... egy ideig :lol:

jóéjt mindenkinek :lol:
gödibarbi

Korán kelőknek ++++
Én ma elfilózhattam azon, hogy tud 1 cserépnyi virágföld fél lakást totálisan beteríteni... :evil: :roll:

Rylie :) Túrógombóc nyaaami! :D és szuper, hogy szépen felment a csajod a 4.-re! :D :D ügyi vagy!!

Fibi :) Bálintod altatós szövege :o :lol: És már el is kezdted a dobozolást?

Nuk :) petefészek :( Szívesen mennénk, de már más progink van szerdára, pedig a kandallós buli jóóól hangzik :D

Votiv :) Megvolt a plázázás?

Ríd :) Sajna Bálintom is elég bogyósakat kakil mostanában :( de az olívára még nem gondoltam (ill. vmiért azt hittem az "dedeledel"), van még vmi jó tipped?

Mása :) Sziaaa! Levusnak gratula a fogakhoz!! és szuper, hogy tudtál pihenni! :D

Curse :) Cipőre nincs tippem :roll: "rendes" csizma miért nem jó?

Ancsi :) Fürdőszoba :( akkor most hogy tovább?

Ruz :) Bendinek bulást ++++++++++

Vica :) Éjszakai javulás hurrá!!! :D :D Kedvenc fogdokinénink sajna nemrég leköltözött Bicskére, de oda is elmentünk :lol: (ha köll, adok telószámot, címet)

Barbi :) Éjszakai cicitlenítéshez gratula! (lassan már én is kezdek besokallni, Bencus 2óránként kel szopizni újabban.... :roll: ) Ágy: sztem is hajrá! a kiságyat úgyis kinövi előbb-utóbb :wink: Bálint ágya: RS-ben vettük, linkje: http://www.rs.hu/termek.php?cs=9&al=20&term=100
Én ma "megspróroltam" a dupla altatást, benyomtam mindkét gyerkőcöt 1 ágyba, amíg ének-mese volt, nagyon élvezték: :lol:
Kép

Kép
Kép
denizsa

Deni, de édesek! :)
Már 5letem bogyókakira nincs, max.ha már kellemetlen neki, akkor jó a LAEVOLAC szirup, patikában kapható, teljesen természetes.

Mása, szia! :)

Vica, megszakítás nélküli kinemmondotthoz grat! :) Szuper lehet...

Curse, én is ilyesmi cipőcskét keresek Bnek, és pont azt gondoltam,h a c&a-t meg a h&m-et fogom megézni... Meg a babaszobán is keresgéltem, de még semmi. Van egy bababolt (Szabolcska M.u. új , meg használt cucc is van), mintha tavaly ott láttam volna, vmelyik nap megnézem, és ha van szólok.

Vot, hogy sikerült a mai action?

Nuk, te szegény, rem.hamar helyrejössz, aztán a megfelelő időben jöhet a babaproject! +++++++++++++

Ma voltam icipicibabát nézni, az I.es nőin, hááááát.... A barátnőmet szülés után a nőgyógy.ra tették, mert nem volt hely, a baba persze nem lehetett vele. Ő lejárt szoptatni, de jobb híjján a folyosón, nagy jövés-menés közben tudta ezt megtenni. :shock: És még mázlija volt, mert pont akkor lett szobájuk a gyermekágyon, amikor a folyosón elkezdték kiszedni az ablakokat (hogy ezt miért nem nyáron csinálják???). De a baba nagyon szép (mint az első 3 babája), és icipici: 2690el született (2 nyomásra kint volt), de már hatalmasakat eszik gyakorlott anyucija tejéből. :)
Fura az a kház: a szülőszoba majdnem a porta mellett van (legalább nem történhet meg, amit a szülésznőm mesélt,h a Péterfyben a 4em-i szülőszobáig nem jutott föl a vajúdó asszony, megszült 2 emelet között). Előtte rengeteg kismama vár az uhra, semmi elkülönítés, kicsit tovább már ott vannak a gyermekágyas szobák.
Jött eg ymásik barátnőnk is, aki 35 hetes terhes, és uott fog szülni. Elmesélte,h a dokija tojik rá, ő hívta föl,h nem kéne-e vmi vizsgálat, erre a doki, jaa, hát menjen ctgre...
És még 1 rémhírt meséltek: nememlékszem melyik bp-i kházban annyira nem volt hely,h 2 kismama volt egy ágyban pár órát a császármetszésük után.... :shock: :shock: :shock: Hát, én elrohatam volna, metszés ide vagy oda...
rídonli#

Sziasztok!

Csak egy gyors így reggel, mert a fiam nem merem hosszú időre egyedül hagyni, különben szétbontja a lakást. :twisted:

De ezt meg akartam írni, hogy terjesszétek ismerőseitek körében is, hogy az anyukának igenis joga van a közös elhelyezéshez. És nincs ilyen, hogy csak szopira adják oda, legfeljebb ha nagyon beteg stb.

1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről (rövidítve Eütv.)

11. § (5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy - amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.

ruz
ruzicsky

Jó reggelt 8)

Poppany,
Az aktív topiklakók közül Ancsi szült császárral. Remélhetőleg jön és megosztja a tapasztalatait.

Barbi,
hogy' érted a génkezelt tejet??? :shock: Tudod ez nekem szakmába vág és most elcsodálkoztam..

Vica,
grat a nemmondjukki-hez. :) Harapdálásra nem tudok jót... Füles is szeret turkálni, meg piszkálni, de néhány nem-mel leállítható...

Nuk,
petefészek nem jó hír.. :( nekem a működő egy db petefészkem (anno) meg pont fordított eset miatt állt le, tudniillik nagyon lefogytam. A dokim nem gyógyszerezett, hanem adott 4 hónapot, a kilószám-növelés mellé, hogy a természet elrendezze és mire vissza kellett mennem kontrollra, addigra már Füles a pocakban figyelt.. :wink: :D :D addig is sok ++++++++++++++

Neet,
parkolási mizéria ismerős.. :( minden esetre szerencse fel és néha te is megérdemelsz egy kis luxust :) És nem írtam múltkor ugyan, de Eszci roppant nőcis ebben a narancssárga szerkóban! :D

Ruzi,
Bendinek sok +++++ remélem nem kell műteni!

Szrek,
neked csak úgy általában sok ++++++++++++++!

Deni,
Fiaid csoda jóképűek :D:D Bence mekkorát nőtt! :shock: :lol: :lol:

Zsána,
neked is mennek a drukkok a lakás-eladáshoz. És csatlakozom: hová költöztök?

Rájli,
Pécs és túrógombóc rúúlnak. Örülök, hogy Kamilla nem szabta ki a türelmedet, de ezt el kell még játtszani párszor sajnos.. de kitartás és csak így tovább :D

csók mindenkinek és szép napot!

Macsek
macskanyu

Vica, egy általunk még ki nem próbált, de ismerőseim által istenített -gyerekfogfokit ismererk, itt a 3. kerben, ami nektek nem épp a "kertek alja", de ha érdekel, küldöm a pontos részleteket!!! :wink:

Mindenkinek szép reggeli pusszantás!!! :D

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

ááááááááááááááááá

ennyi kretén elírást :shock: :shock: :oops: :oops:
leni

Poppany!
én császáros voltam, s ahogy (hétfő reggel 9-kor) megszültem, pár órával később már hozták is a gyereket, hogy szoptassam. nem volt tejem, nem lehetett mozogni, fel se tudtam ülni, nem beszélve róla, hogy éppen antibigyót kaptam vénásan, így visszavitték. még egyszer hozták este, csak úgy látogatóba, mert még akkor sem kelhettem fel. másnap hajnal 5-kor menetrendszerűen hozták a gyereket, de nem tudtam elsőre felülni, nem tudtam emelni, nem volt tejem, így igen hamar vissza is vitték. (egyáltalán nem bántam, láttam, simiztem, miegymás, de a magam nyomorával voltam elfoglalva) napközben bármikor elmehettem érte, ha képes voltam járni (mondjuk én még a szerencsésebbek közé tartoztam, mert mentem, mint a golyó, csak a felülés volt nehéz, meg a feltápázkodás) harmadnap reggel hozták és ők mondták, hogy nincs visszaút, igenis ott lesz a gyerek nálam, majd legfeljebb ha sír, kicsit később ugrom. így is lett, estig ez ment, persze sok gonddal, mert nem volt tejem. mivel éhes volt, s a cukrosvíz nem elégítette ki szükségleteit így a 3. napon, este jött a tápszer, amiből rengeteget kért volna, ha kap. éjjel folyamatosan sírt, ahogy kaját adtak neki, rögtön itta/elhallgatott, úgyhogy a nővérek éjfél körül elvitték, hogy jobb lesz a gyereknek benn, ne bánjam, megetetik és megnyugtatják. (ekkorra elértem, hogy minden nap max. 2-3 órát aludtam, totál zombin léteztem, nem kaptam kaját, mert nem volt még székletem, úgyhogy így tejem se volt) csütörtökön reggel megint hozták, innentől végig velem volt, noha tejem egy csepp se volt szombatig. pénteken nem akartak hazaengedni, mert belövelltem, de nem jött belőle a tej. reggeltől du. 4-ig elértük Oxitocin szipkázással, hogy megindult fejésre a tej, ekkor már szopizni nem akart, biztos nem bízott benne, hogy jön is belőlem vmi :). péntek du. hazamentünk, otthon innentől fejtem (9 hónapig), este még egy Oxitocint elszipkáztam, s valójában szombaton indult meg igazán a tejem. TEHÁT: ha te azt mondod az első odavitelnél, hogy ó, igen, simán elboldogulsz a gyerekkel, nem baj, hogy mozogni se tudsz ekkora hasi sebbel, akkor hidd el, ott fogják hagyni nálad, nem rajtuk fog múlni. a Szt. Imrében az alapvető hozzáállás, hogy a gyereknek az anya mellett a helye! egyedül az 5 órás fürdésre kell bevinned, de ott lehetsz vele!

Neet!
van ám még csoki! :lol:
este kivittem a lcshbe összecsukva a babakocsit, s Lencse fél óráig örjöngött, hogy azonnal hozzuk vissza. előtte végig tolta a lakásban mindenhol, bele ült, hajtogatta le és fel a napernyőt és kapcsolgatta az övet. meg kellett ígérnem, hogy ma elmegyünk vele sétálni.
ancsipancsi

Nuk: de jó neked, hogy már eljutottál UM-hez. Tegnap próbáltam volna bejelentkezni végre, de folyton foglalt volt.
Szerda sajna nekünk sem jó, jön anyós és megpróbáljuk kipenészteleníteni a lakást. :?

Kép
Kép
tinu

Lencsém narancs szagú képpel bújik hozzám. Mondom mit a frászt ettél, te? Aszondja paradicsomot, de még nem érett meg!! :D Kiderült, hogy a mandarin fáról csórt egy termést, de az ugye dög savanyú :)
ancsipancsi

Na, akkor még mielőtt valaki ránk izgulna, buli lefújva! Azért persze környékbeliek továbbra is bármikor jöhetnek (meg a nem környékbeliek is)!

nukada

Sziasztok aus Becs! 8) :lol:

Nuk,
petefeszek :( Remelem, hamar rendezodnek a dolgok.

Vica,
gratula az ataludt ejjelekhez :lol:

Deni,
hogy ti mennyire szepek vagytok :lol:

Minden betegnek jobbulast! :D

Mi tegnap egesz nap csavarogtunk, ettunk, es sokat beszelgettunk... persze foleg a gyerekekrol :mrgreen: De ettol szep az elet 8) Az ido borongos, de legalabb nem zuhog az eso, es nem is fagyunk meg, volt mar olyan is :lol:
Otthoni hirek szerint gyerekek jol elvannak, nagy szulok meg nincsenek ki, de biztos, hogy ma ejjel jooooo nagyot aludtak, ha hagytak oket :wink:

puszi mindenkinek,

vera
kisün

Poppany,
ha nem viheted rögtön magaddal a kisbabád, ne ess kétségbe, ez még sima szülés után is lehet így- te normális esetben veszíthetsz sok vért, lehetsz fáradt, kimerült, szédelgős, viszont ha pár órára magadra maradsz, utána sokkal jobb erőben leszel és szaladhatsz a csecsemősökhöz. (Ők csak örülni fognak, h leveszed a vállukról az egyik babát a száz közül. ;) )
Ha fasza-mama vagy és fitten lepattansz a bordásfalról szülés után, és trallalázva elszvingezel a gyermekágyra, nincs az a csecsemős, aki ne adná ki a babát, de hidd el, pár óra pihi senkinek sem fog ártani, ellenben ha kimerülsz és nem tudod ellátni a babaát, joggal lesznek rád morcosak. De nyugi, mint fentebb is leírták a többiek: optimális esetben szoptathatsz, babázhatsz a kezdetektől. ()ben jegyzem meg, h addig örülj, amíg van, aki megfürdeti, amíg te pl hajat mosol, ilyen a következő 8-10 évben nem lesz... :lol:

Ruzi,
jó ez a tv, de ne felejtsük el, h lehet, h anyuka az eufórikus állapotban azt hiszi, faszányosan van, majd elájul a folyosó közepén, aztán lehet pereskedni.... persze bújjunk össze meg minden, de ésszel. :)

Den,
végre egy közös kép a fiúkról! :)

Ancsi,
örülök, h Lencsid ennyire örül a kocsinak, Eszter meg meséli, h ő milyen nagylány és milyen szívesen adta. :) A közepes kő leesett, mert kissé tartottam tőle, h vonakodni fog, de nem. A másik kő nagyobb ennél: valszín az utolsó igazán kisbabás cucctól váltunk meg...

Rájli,
túrógombóc, imáááááádom. :)

neet
neet

igen, nekem hónapokig gondot okozott a hajmosás, mert nem 2 perces művelet, mint a sima zuhanyzás. szóval, főként akkor mostam hajat, ha vki vigyázott a dedre. a kórházban nem tudtam, mert annyira fájt a sebem, hogy nem tudtam nyújtózkodni semmilyen irányba.
úgy általában véve elmondhatjuk, hogy ennyire még sose nem fájt semmi. nyilván nem is a külső, mint a belső seb.
ancsipancsi

Ancsi,
de sztem megérte, pláne ha azt tekintjük, h másodjára is belevágtál. :D
neet
neet

Neet

Egyetértek, ahogy a tv-ben is írva van, hogy anyuka vagy gyereke egészségi állapota felülírhatja ezt a jogot. Csak elég felháborító, hogy még vannak kórházak, ahol egyszerűen nem is akarják ezt megoldani, nincs rooming-in és kész. És ahol amúgy már ez a gyakorlat ott is most egyre jobban előtérbe kerül ez a kérdés, mert ugye megszűntettek szülészeteket és nagy a tumultus mindenhol. És csak azért írtam, hogy aki tud az ragaszkodjon a jogaihoz, mert ez ehhez egyrészt joga van, másrészt meg szegény kisbaba az első pár napját idegen kezek, idegen arcok között tölti, és ki tudja mit érezhet, azt se tudja hol van, nem beszélve arról, hogy mennyire fontos a szopi beindulásához, hogy együtt legyen a mami meg a baba stb.

ruz
ruzicsky

Nuk, petefészek problemet sajnálom :cry:
Én a helyedben GŐZERŐVEL nekilátnék Avivázni!!!!
(horomonális dolgokra, testsúlyra egyformán tuti!!!)

Hopp, Deni, kitartást a 2 óránkénti keléshez!!! Remélem Bencus csak humorizál :wink: :lol:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Vica,
éjjeli jo alvás éljen :D

uj hir, hogy tegnap megérkezett a számlánkra a pénz :) ha törlik a jelzálogot és a vevöink bankja ráteszi a mancsát a házunkra, akkor utalják a 2. részletet, és pucolhatunk innen :wink:

Deni,
srácok édesek :D és el is aludtak igy együtt? :)

nem, még nem kezdtem el dobozolni, mert csak éjjel birnék nyugodtan, de akkor meg a burkolatokat tervezzük Zsolóval, mert meg kell vennünk holnap. (napközben örülök, ha a házimunka belefér az idöbe. most épp egyszerre alszanak, de ez ritka, és legtöbbször csak fél óra átfedéssel.

és bébiszittyo ügy megoldodott :( : felhivtam a nöt (akit nyáron megismertünk az utcában séta közben, szomszéd gyerekre vigyázott épp, és nagyon szimpi volt), de "Szabó Béla" vette fel... :?
ugyhogy megoldjuk másképp a pakolást :roll:

KépKép
fibi

Fibi: JIpijóó :) Sittyót meg szerintem simán találsz másikat is ;) A Szabó Béla nem adott felvilágosítást, hová lett a nő?

Ancsi+Fibi: suli TO tanrend átszervezés tippet köszi! Majd utánanézek!

Tinu: szerintem UM azért lett ennyire tele, mert nem rendel már az SZTKba (Bártfai) :?

Nuk: örvendek, hogy nem vagy csókos 8) és Aviva torna jutott nekem is eszmbe, Reccának nagyon bejött ;)
Mi szerdán még tökre ráértünk volna, merthogy az még munkanap, vagy már az is ünnep? :roll:

Ruz: orrmandula brrr :( szegény Bendi! Én azt vallom, hogy minden szervünknek a helyén kell maradni és nem véletlenül "lettek" azok kitalálódva! Anyósom is rákezdett, hogy vetessem ki Kamilla manduláját, amikor piros volt a torka :shock:
+++++++++++ nektek!

Barbi: DE! Romjaimba vagyok azóta is 8)
Esti cicizést csak igy tovább! Keményen!
Miért a szófán alszik...nem lehet, hogy a szivacs a kiságyában túl puha-túl kemény ? :roll:

Vica: alváshoz :P Miért akarod elvinni Mátét fogászatra????

Poppany: én együtt szültem egy lánnyal aki végül császáros lett. De valahogy olyan ügyesen csinálták neki vagy nemtom, de ő még virgoncabb volt mint pl én, ücsörgött az ágyon és végig vele volt a babája, szopi is ment neki és ugyanaznap ment haza mint én!
De pl a szobatársa az szegény nagyon anyátlan volt még másnap is..ő csak messziről nézegette a babáját aki ott volt mellette a taligába de nem tudta megfogni :cry: Szóval ilyen is van meg olyan is!

Jogok stb: én is úgy éreztem a szülés után, hogy fa@a csaj vagyok, ennek ellenére amikor pisilni kellett menni, még fura is volt, hogy milyen perverz ez a nővérke, hogy mindenáron erősködik, hogy velemjön :mrgreen: de aztán tényleg kellett, hogy ott legyen, mert úgy megszédültem a klotyón, hogy majdnem lecsókoltam a földet! Szegény alig bírt elkapni :) Szal azért egy szülés igencsak igénybe veszi a szervezetet, mégha nem is érezzük magunkat olyan gyengének.

Rylie
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?