A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Elfelejtettem írni, hogy Viktorka ma megfogta a plüsskutyáról lógó szívecskét! Többször is!!! Este teszek fel bizonyítékot is!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, ezért rég óta kerestem otthoni munkát, amit a kicsi mellett is tudok csinálni. Találtam egy otthoni internetes munkát.
Ha valakit érdekel, az küldjön e-mailt az alábbi címre, és küldök neki tájékoztatót:
uvme.mn@gmail.com
(freemail-es emberkék nem tudják megnyitni a válaszomat)
uvme

Helló Mindenki! :D

Na jó, megpróbálok nem megint eltűnni legközelebb, ha rámjön a hülyeség, majd sírok itt Nektek, csak nehogy sok legyek! Aranyosak vagytok! :oops:

Ma reggel volt némi hascsikarás, meg most az előbb. Nem tudom, de olyan fura. Ilyenkor ordít, mint fábaszorult féreg, de a puki-kaki sose ilyenkor jön, hanem csak később, akkor viszont nem fáj Neki. :roll: Kezelés: az Infacol nem jött be, most Chamomilla CH15-ös homeós bogyócskákat kap. Talán jó lesz (nem kiabálom el! :D ), de javasolt a dokinéni egy másikat is, ha ez nem műxik.

Most tejszaporításra én is golyócskákat szopogatok, nevezetesen Urtica urenst, és eléggé szkeptikus voltam vele (meg az egész homeopátiával), de NAGYON BEJÖN!!! :lol: Napi 3x5 golyszit szedek, és olyan tőle a cickóm, mint a beton, néha sírni tudnék, annyira feszít. Ajánlom minenkinek, hátha segít ott is.

Mellszívó: kölcsibe volt Medela Mini Electric, de a motorja bedöglött. :? Most vettünk egy Bibi elektromosat, de annyi pénzért lehet, a Medelához kellett volna új motort venni (kb. ugyanannyiba került volna). Ez is egész jó, de nem olyan f@sz@, mint a korábbi. Kézit is próbáltam, de azzal nem tudtam fejni.

Altatás: nálunk az a jel, ha hasrafordítjuk. Ha akar, simán el is alszik (este sosincs vele gond), napközben szokott reklamálni, ha még nézelődni szeretne, és ilyenkor hanyatt is fordítjuk. Az esti elalvást az is segíti, hogy fürcsi után finom masszírozás (ha nem ordít az éhségtől), félhomályban szopi, ilyenkor már nem beszélgetünk, csak amit muszáj, nagy szemezések, szokásosnál több puszika meg simi, és mehet a cicin szundizás. (Ez a "szopi+relax" :oops: ) De MINDIG ÉBREN teszem le aludni. Betakargatom, adok Neki puszit (Apa is), megsimizem a hátát, és akkor már alszik is. Éjjel 1-kor és 4-kor kelünk szopizni, aztán reggel 7-kor. (Az óraátállítás Mátét nem túlzottan érdekelte, pedig egy órával később fektettem le, mint előtte, mégis minden csúszott 1 órával korábbra.) Napközben ha aludni akar, akkor hason elalszik simán, csak utána még átlag 10x be kell menni Hozzá visszaadni a cumit, mert kiesik ha közben forgatja a buksiját. (Érdekes, este nem szokta igényleni a cumit, mindig anélkül alszik el. :roll: )

Végignéztem minden babuciképet, nagggyyonn édik! :lol: :lol: :lol:

Timi26: nem vagy semmi! Megemelem a kalapom! Minden tiszteletem! :wink:

Motiot, cicikiköpés: az is lehet, hogy nem jön belőle olyan iramban a tejci, ahogy Ő azt szeretné. Máté marha pipa tud lenni, amikor már nem 4-5, hanem csak 1 sugárban folyik. Na, akkor ki is köpi, kiabál, és át kell tennem a másikra (Lusta a Drágám... hiába, pasi! :lol: ). De az is lehet, hogy csak meg fog jönni a mensesed...

Hjaj, rendelek itt a neten Apjának egy könyvet, oszt' majd még visszanézek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hogyan tudtok a nevetek alá képet feltenni? Valami hihetetlenül kicsit lehet csak, olyanra meg nem tudok kicsinyiteni:-(

Heni
KépKép
heni81

Ja! Még valami a Szomszédasszonyhoz és Kocsmárosné Assonysághoz: még tavasszal a buszon voltam szem- és fültanúja a következő esetnek: nagyi + kb, 2 éves tündéri fiúunoka, plusz egy idegen nyanya. Idegen nyanya agyondícséri a kicsit, hogy milyen szép, milyen aranyos, milyen okos, de "KÁR, HOGY NEM KISLÁNY!" :shock: :evil: Na, totál kész voltam! (Közben Máté már bent kuksolt, igaz akkor még nem tudtam, Máté-e vagy Zsófi.) Nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítés... :evil:

Detti
KépKép
kiskolbi

Az altatás témához is lefelejtettem valamit! :oops: Milyen szórakozott vagyok (vagy fáradt... :shock: ): este kb. 7 óra körül megy alukálni, úgyhogy a hajnali szopiig van 5.5-6 teljes óra! Ekkor lehetek Gergővel kettesben, és még némi alvás is belefér. :D Tegnap szülés óta először sikerült megnézni végig egy esti filmet! Juhííí! :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Jaj elfelejtettem írni,hogy a soginőm 3 gyereket nevel és szoptatott 6 hónapon keresztül.

Kérdezem én tőle mi a titkod.

Na mi?

Hát nem ivott se teákat se semmit,csak EGÉSZ nap tv nézet,pihent se nem takarított se nem főzőtt! SEMMI.. :shock: :shock:
Oké szoptatás meg minden,NA de azért nem fogok egész naphoszatt feküdni... Pedig ha jól belegondolunk nekünk tényleg csak a gyerekkel kellene foglalkoznunk nem mindennel.. :? :?

Hát Anitja a pumpálástól tutira szép lesz a lábad is..:):)

Irina: tök ari Adi..:) Olyan édesen tudnak mosolyogni..:):)

Rakok fel egy képet.:

Kép
varga tünde

Kiskolbi:

Huu nekem is van U.U homeosom. Nem hasfájos tőle Máté?

Ja meg írd meg,légyszives,hogy milyen volt a Chamomilla CH15.Gondoltam rá én is..

ÉS ne tűnj el,ne depiz egyedül..!!!

Jó tudni kinek mi van a fejében,csak a megnyugtatásért,hogy nem vagyunk egyedül ebben a szituban....

Kibeszéled és megnyugszol..:)
varga tünde

mellszivo: nekenk medela elektromos van. akkor lehet h az avent kezivel tobb jonne? vagy csak egyszeruen nincs tobb tejem?
kajcsi utan 20-30-at tudok fejni nagy kinszenvedes altal. kiborit ez a tejtema, AKAROK SZOPTATNI ES AKAROM H LEGYEN TEJEMÍ!!! 28% most mar a napi anyatej adg a tobbi tapi, kt hete 60% volt!

Timi: nagyon ugyes vagy, latszik, h gykorlott anyuka vagy, h bele mersz vagni ilyen nagy feladatba!

furdes: azt mondta a vedoneni, h eleg 3-4 naponta fucsizni, mi mondjuk miden nap furdetunk, mert imadjuk!!!

altatas: ha en altatom este, akkor puszika, villany le, tv ki es elalszunk, de nem hagyom egyedul, en a francia agyon Linike a mozesbe es hallgatjuk egyms szuszogasat.
Ha apucija altatja, akkor Tomi lefexik Linika rafkszik a hasara es ott elalszik, persze bmilyen ovatosan rakna be a mozesbe mindiog folkel, igy tomi elszorakozik vele akar orakat is, mire a mozesbe erul es ott elaludna. amuyg meg a szemoldok es a homloksimit imadja, nagyon elalmositja

Kép

Kép
mmarica

Találtam még egy képet a husibombimról és mára elkushadok..:)

Kép
varga tünde

Emese! De Szeli eddig is átaludta az éjszakát, egy evéssel megszakítva. Akkor lehet, hogy ahogy növekszik ennyire kevéske lesz a nappali alvásigénye??? Zsofka mikor kel reggel?
Aztán végülis a 15 órási kaja után kidőlt (velem együtt :shock: ), ő még alszik. Remélem, azért nem leszünk fent egész éjjel! :wink:

Irina! Imádnivaló Ádi, ahogy kacag!!! :lol:

V.Tünde! Dominik nagyon szép baba!

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!
Gremese: részvétem a túrófuró gépek miatt! :evil:

Timi26: aztán jöjjön az a kép a szívfogdosó Viktorkáról!!!

Kiskolbi: tudod, én valahol úgy sajnálom, hogy az állandó büfiztetési kényszer miatt nem tudjuk a babákat a cicin elalvás után lerakni. Ádi is olyan édesen bealszik, szívtelen szörnynek érzem magam mindig, hogy fel kell ébresztenem...
Mi cumival alszunk el általában. Nagy cumifan a kicsi, bár ha nagyon nyügi, az sem kell.
És igen, én megfogadtam, ha még egyszer nekem vki azzal jön, hogy "csak a fiúgyerek számít", annak nekimegyek. Annak ellenére, hogy most fiam van, de szeretnék kislányt is (de ha 5 fiam lesz, az is csudajó lesz). Ha megkérdeznénk őket, hogy és miért is csak az a jó, nem tudnának válaszolni! Mert mit is lehet erre mondani? Nemrég olvastam, hogy Kína egyes részein alig van lány és nő az ilyen mentalitás következményeképpen.

Heni81: kis kép: milyen képnézegető programot használsz? Irfanview esetén tudok segíteni.

Tündi: gyönyörű a kisfiad! És nagyon profik a képek, műtermiek?
A csak TV-ző ismerőshöz: és a baba egyéb igényeit ki elégítette ki? ;-)

Kép
Kép
irina

Regi, köszi! ;-)

Kép
Kép
irina

Kiskolbi! Ha Te azt mondod, hogy minden baba mosolyog már, akkor mi nem is tartozunk ide :wink: . Szeli se mosolygott még!!! Nyugi! Egyébként sem egyformák a gyerekek, hogy mindegyik ugyanakkor csinál ugyanazt. Szép is lenne…
:shock:
A nyanyák meg nem normálisak…
Komolyan mondom, anyósomat tök szerettem, míg Szeli meg nem született. Olyan dolgokra rá tud csodálkozni, és olyanokat tud mondani. A legutóbb azon akadt ki, hogy hogy adhattunk olyan nevet, ami nincs benne a naptárban. Így akkor (szerinte) nincs is névnapja... :shock:

Altatás: Szeli kajálás után rögtön bealszik, még a kezemben. Ha nem, akkor az isten se altatja el max 5-10 percre, utána kipattannak a szemei (szerintem olyankor nem igazán álmos). Még talán a babakocsiban történő utazás szokta álomba ringatni, de ott sem alszik mélyen. Ha megállunk, reklamál. :roll:

Szerintem nincs olyan, hogy üres cici, mert ha nem is tárol a mell, attól még folyamatosan termeli szopi közben is a tejcit!!!
(Én aztán rohadtul kiokosítottam magam, aztán nem is tudok szoptatni :evil: . Röhej! És még merje valaki azt mondani, hogy a gének nem számítanak! Dehogynem!)

Irina! Nagyon meghitt az avatarképed!!! Tetszik! :lol:

Anitja! Szerintem sehol sem klappol minden. Nem is hiszem, hogy valaki is ezt írta volna. Vagy csak én nem figyeltem jól?
D-vitamin: Nekem naponta kell adnom…
Fürdetés: Szerintem se gáz kétnaponta, kb. háromhetes koráig én is ritkítottam a fürcsiket. Azt olvastam egyébként, hogy azért szokták naponta fürdetni a babákat, hogy megszokják, és benne legyen a mindennapokban, mert a tevékenységek ismétlődése biztonságérzetet ad nekik. Szeli egyékbént azóta nem ordít fürdés után a törölközésnél és az öltözésnél, mióta mindennapos! :D
Szerintem nálunk a mai ki is marad, mert nem hiszem, hogy este 8 előtt felébred a kisasszony. :?

Timi26! De ügyes Viktorka! :lol:

Heni! Én sem tudok minden képet ilyen picire kicsinyíteni. Pedig már cserélni szerettem volna az avatar képet egy olyanra, amin hárman vagyunk, de képtelen vagyok ilyen kis méretűre átszerkeszteni… :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Anitja
Egyetértek :!: Aki tökéletes, az gyanús :wink: Vagy gépből van...

Kép
granda

Kis magyar körkép sétáltatás során:

---Ezzerrel elhúzó, zebrán sem lassítani akaró autósok, miközben látják, hogy babakocsival nem tudok rohanni
+++Gyönyörű őszi természet, narancs-barnában játszó, kopaszodó fák
---Keresztutat elálló, morcos anyuka, de - mint Arany János - "nem pöröltem, félreálltam"...
+++Édi-bédi 2 évesek, akik meg akarták nézni Lindát a babakocsiban :)
---Eldobott flakonok, zsebkendők, játszótér mellett didis újság!
+++Rám mosolygó idegen nagymami

Próbálom a +++kat jobban észrevenni :)

Kép
granda

Tünde! Nagyon aranyos Domi! :D Ne idegesíts, hogy fájni fog az Urticától a pocija! :shock: Már így is szörnyű, amit el kell viselnie! A gyógyiban azt mondták, elvileg nincsenek mellékhatásai. Mindegy, majd megírom, mi lett Vele, meg a Chamomillával való tapasztalatokat is. :wink:
Irina: persze nagyon idilli cicin elalvás után letenni a babákat, de talán jobb is, hogy a böfi miatt ébren vannak. Az "Aludj kicsim, aludjál" c. könyv kimondottan óv az alva letevéstől, mert könnyen hozzászokhat a Babó, hogy cicin alszik el, és akkor utána már egyedül nem fog tudni. Egy idő után nekünk lenne nagyon kényelmetlen (főleg, ha már nem lesz tejci meg szopi), meg Neki is, persze, és kezdődhetnének az alvászavarok és az esti hosszadalmas procedúrák. Érzelmileg nekem is jobb tetszene, ha elszenderedne az ölemben, aztán puhán letenném a kiságyba, más részről viszont nem bánom a mostani heylzetet. Jaaaj, mikor növik már ki ezek a Drágák ezt a borzalmat (mármint a kólikát.)?! :cry:

Én se értem, sokaknál mi ez a kislány- vagy épp fiúmánia. :evil: Szereték én is mindkét "típusból", de az se baj, ha csak fiam lesz. Így kerek a világ, az egész világot nézve így is kb. 50-50% az arány (lány azért több születik ám valamennyivel, mert a fiúk esendőbbek, de nem sokkal.) :)

Detti
KépKép
kiskolbi

Granda! Ez tetszik! :D Jól összeszedted!

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi! És akkor én mit csináljak (a könyv szerint)? Ha Szeli mindig bealszik evés után egy szempillantás alatt. Ébresszem fel, és úgy tegyem le? Valamikor már az utolsó kortyoknál horkol. Ezt még később is lehet korrigálni? Ettől most nagyon beparáztam! Pedig én aztán nem szoktam semmin... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Még régebben találkoztam egy csajjal, akik több éve próbálkoznak a babával (és már 35 körül van szerintem), legutóbb 20 hetesen elhalt a pici a hasában. Erre a csaj közli, hogy neki csak kislány kéne... Inkább örüljön neki, ha végre összejön!!! Nem is értettem, mit válogat még... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi a bókokat mindkettőtöknek..:)

Nem irina hazaiak a képek..Én próbáltam fényképezni..:)

Hát kérlek a gyermek igényeit úgy a legkönnyebb , erre is megmondta a frankót, hogy éjjel - nappal melleted van, így nem kell ugrálni..

Főzni majd apuka vagy eszitek a száraz kaját...

Kaptam ám extra tanácsokat..:D

Csak ebből semmit nem fogok hasznomra fordítani..

Főzni,takarítani dehogynem,ki is térnének hitükből, a másik két férfi ha nem lenne főt kaja..A takarítást meg csinnyán,de elvégzem,hisz mocsokban ki szeret élni?...

Úgyhogy marad a neten levő okoságok olvasása és kipróbálása..:D:)..Hátha..:)
varga tünde

Granda! Ez tetszik! :D Azt hiszem, minden amit leírtál, általános jelenség. A ---ak sajnos nagyon is... :cry: De a fák és a mosolygó idegenek, boltos nénik, stb. tényleg feldobják az meber napját! :lol: :lol:

Regi: na jó. Néhány halvány mosolyKA már van. :oops: Fülig érő vigyort eddig 3x kaptam (kb. 2 naponta jut 1, de ennyi pocicsikarás mellett meg se lepődök), viszont a függöny, és a takaró csíkjai mindig kapnak egy csomó kisebb mosolyt meg vidám höhögést. :evil: :lol: :lol: Nemsokára viszont, tudom, le se hervad majd a vigyor a pofijukról! Szeli is ott fog kacarászni! (Majd kérünk ám képeket! :wink: ) :lol: :lol: Télleg: mikor van Szelina nap?

Képkicsinyítés avatarhoz: ezek szerint nem én bénázok vele, másnak is problémás. :roll: Pedig azt engedné felrakni a gépem, nem úgy, mint a nagy képeket a hozzászólásokba. :?

Detti
KépKép
kiskolbi

Regina! Nem tudom, mi a megoldás, még nem olvastam a problémamegoldó fejezetet. Várj, megnézem Neked :wink: , hacsak Máté közben fel nem ébred. (Amúgy jó lenne, mert fürcsizni kéne, aztán lövik a pizsit. Illetve a hálózsákot. :lol: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Regi: egy potenciális gyorssegély a könyvből, mielőtt belelendülök az olvasásba: "Ha a gyermek az utolsó evésnél mindig elalszik, szoptassuk vagy etessük meg korábban. Közben lehetőleg legyen ébren a kicsi." Illetve azt is írja, hogy a túlzásba vitt fürcsitől is túlzottan be tudnak álmosodni a Babák. Különben nem tudom, mi a teendő akkor, ha nevezetesen Babácska a napközbeni szopiknál is bealszik, és így kell lefektetni... :roll: erről nem szól a fáma. :?

Detti
KépKép
kiskolbi

Hát Kiskolbi azt mondják,hogy csíkarja a babák pociját..De ez nem biztos,hogy a Te babádra is igaz.LEhet aza másik bogyo segít ezen és akkor tök jó..:)

Na akkor leírom ezt a fiú-lány kinek mi tetszikre:

20 hetesen elmentünk fehérvárra 4D-re.Ott mondták ez is fiú..
Haza mentünk és újságoltuk a családnak.
Az én családom örül,hisz nálunk sok a lány így legalább kiegyenlítődünk..Meg nem az a lényeg,hogy mi,hanem egészsége legyen ez a fontos.
Na elmentünk a párom dédijéhez.Annak mondja a párom,hogy képzeld mama mi lesz,erre ő rávágta,hogy csak is láyn lehet.Nem mondtuk fiú,erre ő,na ne az nem lehet.
Ezen még nem akadtam ki annyira,hanem leközelebb mikor mentünk,ott volt a párom unokahúga és kérdezi,hogy hogy vagyunk minden oké,és a baba is.?Mondom hála igen,erre a dédimama,arra ne mondjátok,hogy baba az csak egy gyerek,de olyan flegmán mondta,hogy legszívesebben el is jöttem volna.Az unokahúga kezdett el vele meg a párom vitatkozni,hogy hogy mondhat ilyent egy pocakban levő kis babára,pláne az anyja előtt.Meg amúgy is.Erre ő csak a láynok lehetnek babák.És nem is vitatkozott tovább,inkább el ment a többi gyerekhez,amik a sóginőm lányai.Mert ugye neki 2 lánya és 1 fia van.A fiúval nem is foglalkozik!
De a nagyobbik fiam Beni sem marad meg az ölében egy percre sem,tökre érzi a nagyi hozzáállását.
Szóval ennyit erről.Nem is mostanában megyünk hozzá...:)

Bolondok akik így nézik ezt az egészet!..Hisz az egészség a fontos nem az,hogy mit hord az ember leánya a szíve alatt.

regcsiken14:igazad van egyáltalán minek gondolkozik ezen,előbb azon legyen,hogy megtudjon szülni egy picit.Hisz ebből is az látszik,hogy elment a babája,hogy nem egyszerű,mert bármikor történhet bármi.
Ezt tapasztalta ő is és kimeri mondani neki csak lány..Talán pont ezért nem fog sikerülni nekik,erre nem is gondolt.

Tökre fura,hisz azon aggódik az ember,hogy minde jól menjen,nem még kiteteleket szabni. :?

Nem értem... :shock:
varga tünde

Az a könyv nekem is megvan és jelentem Beninél bevált..! :D :)

De Domival valahogy nem megy... :? :cry: :cry:

Huu nálunk is fürcsi lesz,meg alvás..

Amúgy kolbi te is szopi előtt veszed be 20 percel kb a bogyókat?.Te mennyiért vetted?
varga tünde

Azért megfigyeltétek, hogy most többnyire fiúk születnek?Amikor én szültem az uzsokiban, 30 babából 3 volt csak lány. Mi nagyon örültünk hogy kisfiú, meg a család is, mert lányos család vagyunk. És a baby apukám után kapta a nevét, igy mégnagyobb a boldogság!

Heni
KépKép
heni81

Regcsi, köszi, de csak a Ti közös képetek után! ;-)

Granda, ez a +++ és --- nagyon tetszett, köszi! :D

Kiskolbi, szóval vannak nagy teliszájak mosolyok is? Hát az szuper!!!
Nálunk is játszik a napközbeni szopizás közbeni bealvás. Nem tudom, mi van Ádival, pár napja csaknem minden evésbe belealszik napszaktól függetlenül. Talán mert még ott csikarja legkevésbé a hasát a görcs...? Nem tudom.
Egyébként nem akarom erőltetni a témát, meg már fárasztó lehetek, oly sokszor leírtam, de talán, ha lesz hozzá kedvetek, próbáljátok ki Ti is a papaverines oldatot, nekünk bejött, míg az Espumisan és az Infacol gyakorlatilag hatástalan volt. A Gripe Water hatásáról nem tudok nyilatkozni, hátha valaki más igen. Kitartás!!!

Kép
Kép
irina

Tündi!
Naponta 3x szedem, egyszer este 10-11 körül, aztán hajnal 5-6 körül, és dél után valamivel. Nem is merek egyelőre többször, így is be vannak turbózva a melleim rendesen. Az árát amúgy nem néztem meg, mert egy csomó mást is vettem akkor a gyogyiban. Különben mennyi bogyesz van egy tubusban?
Ükike meg nem semmi...nálunk csak a párom nagymamija közölte, hogy nekünk sose lehet lányunk, mert az ő családjukban a férfiak csak fiút tudnak csinálni. :shock: Szóval ne is gondoljam, hogy lesz majd lányunk is. Nem kezdtem el vitatkozni vele, értelme nem lett volna, csak annyit mondtam neki, hogy majd meglátjuk. Asszem nála óriási világképtörést okozott volna, ha Máté nem Máté lett volna, hanem Zsófi. :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina! Mondtam ma a dokinéninek a papaverines cuccot, de azt mondta, hogy az nagyon durva, amíg nem muszáj, addig ne adjuk azt Neki. Most minden reményemet a homeós bogyókba fektettem. Ja, nálunk szopi közben is jönnek néha görcsök, két görcs között meg megy a habzsolás. És kakit tolni is szopi után, Anya ölében a legjobb. :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Na jó, hát ha előbb etetem, akkor előbb bealszik ugyebár :wink: . A fürcsi nem húzódik sokáig.
Na, mindegy. Majd csak lesz valahogy. Ha már ő is kevesebbet alszik, majd alakítunk a dolgokon. Meg gondolom, ő sem fog mindig bealudni evés után... :shock:
Október 11. és 21. Szelina névnap, mi a 21-et választottuk, mert az van messzebb a szülinapjától.

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi: bocsika de mit szedsz? lemaradtam! Homeós?

Heni
KépKép
heni81

Varga Tünde!

Gyönyörű a kis Dominik!!!

Dobok fel én is egy Marci fotót.
Kép Apa kedvence

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Hogy ti mennyit tudtok írni 1 nap alatt :wink: :lol:

Olyan szép minden baba, csak gyönyörködni lehet bennük. Lehet, hogy csinálni kellene egy külön topikot a képeknek és akkor jobban nyomon tudnánk követni a babák fejlődését :lol:

Fiú vagy lány Amikor mi mondtuk az apósoméknak, hogy úgy néz ki kislányunk lesz, az apósom közölte, hogy az Ő családjukban nem divat a lánygyerek :shock: Közöltem vele, hogy akkor el is felejtheti, hogy hamarosan unokája születik, feláltam és eljöttem tőlük. Anyósom jött utánam sürű bocsánatkérések közepette, hogy nem úgy gondolta az öreg....

Kiskolbi Gyermekeink hasonlóak :lol: Kaja vagy büfi közben szeret kakilni, de a lényeg, hogy anya ölében legyen :lol: :lol:

Granda +++ és --- milyen igazak :?

Timi26 Mikre nem képes egy any a gyermekéért :lol: :lol: :lol: Ügyes vagy :lol:

Motiot avent isis mellszívót használok. Nagyon jó, nekem nagyon bevált.

Tejszaporítás Urtica urenst szedek a szülés óta. Kellő mennyiségű tejem is van tőle, nem panaszkodhatok.

sterilizálás Minden nap csinálom, mondta a védőnő, hogy már elég lenne csak hetente, de én úgy vagyok vele csak 5 perc az életemből és így biztos nincs baktérium.

Ma voltam Grétivel az Ikeába. Olyan ügyesen viselkedett :lol: nézelődőtt aztán egy idő után bealudt :lol: Ez volt az első nagyobb kimozdulásunk együtt :lol: de ezek szerint bátran mehetek vele :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Édesek a baba képek.

Anikó!
Aranyos ez a body.

Granda!
+++ ---- hoz hozzá tenném
Nincs annál idegesítőbb amikor tolja az anyuka a babát a járdán
némely ember annyira egy barom,hogy egy lépést nem menne arréb.

Regi!
Az én szülinapom és névnapom között 4 nap van.

Nálunk mostanában érdekesek az elalvások
vagy az ölemben vagy fekvecici közben.
Ritkán sikerül cici nélkül altatni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Szépjóestét mindenkinek!

nagyon édik a babók! Mindenki milyen kis husimusi!! :D :D Zabálnivalóak!!!

Megjártam a dokit, minden rendben, mától mehet a huncutokdás! :lol: :lol:
Az uh-n nézte a méhnyálkahártya vastagságát és azt mondta, hogy nem valószínü aközeljövöben a mensi, mert szép vékony. Szóval ettöl nem lehet Áron nyügi.
Kihoztam egy mérleget a patikából, épp most mértem, mennyit evett. A rosszabbnak vélt, elutasított cickóból 70-et, a jóból is ugyanannyit. :shock: Szóval akkor most az a rossz cici nem is rossz? Vagy mi van? De mindkettöböl jött volna még, ha kicsit próbálkozik még. Egyébként megint hisztizett, de most a másikon is, aztán gondoltam, hogy talán a pocija fájhat, mert már két napja nem volt kaksi. Pont akartam neki teát csinálni, erre még a konyhában is hallottam, amint apa ölében bedurrantott. :lol: :lol: Szóval tea nem kellett. :wink:
Bár még mindig nyügi kicsit, most meg lehet, hogy még éhes, de majd fürcsi után kap még kicsit.

Szerintetek egy 7 hetes babának jó a 140-150 milli szopi egyszerre? Totál nem tudom mennyit kéne ennie, de azért napközben és reggel szerintem többet eszik. Az estinél mindig kicsit kevesebbet, ezt azért már kitapasztaltam.

Megyünk gyorsan fürcsizni, aztán még egy kis szopi és alszi.

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát!!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Miket tudtok művelni rövid idő alatt. Alig tudom követni!

Anikó: nagyon édes az a body.

Itt az ominózus nyúlkákós kép:

Kép

Itt meg a játszószőnyeg alatt elmélyülten:

Kép

Kép
Kép
timi26

Timi!

Édes kispasi Viktor és milyen ügyes!

Teszek én képet a két manóról.
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Aniko80: Nagyon szép Marcika!

Timi26: mekkora már Viktorka! Csodaszép kisfiú! És milyen ügyes! ;-)

Kiskolbi: megkérdeznéd legközelebb a dokinéniteket, hogy miért erős szer a papaverin? Érdekelne (de a mi dokink majd csak jövő hét közepén jön)... Utánaolvastam a neten, a papaverin simaizomgörcs-oldó, némi álmosító hatással (na ez utóbbit nem vettem észre Ádin, sokat van fent). De nem is tudom... azt viszont igen, mi volt az oldat előtt: rengeteg sírás, nyüszítés, alig-alvás éjjel. Közben meg aggódom, jó-e ez így...

Kép
Kép
irina

Anikó! Apa kedvence! Édes!

Móni! Én azért nagyobb utakhoz a biztonság kedvéért szoktam vinni cumit! (Egyébként nem igazán cumizik Szeli, csak ha nagyon felhergeli magát ritkán, akkor szokott azzal megnyugodni.)

Ildi! Édik!

Timi26! Váooo!

Jaj! Képzeljétek, apa mégse ér rá szerdán délelőtt, mikor mentem volna dokihoz a 6 hetes kontrollra. Munkát vállalt be (elfelejtette, hogy bejelentkeztem :shock: ). Pedig szerda este már fürdeni szerettem volna. A hancúr amúgy sem menne még, mert fáj a csontom, vagy mim... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Ildi, ez a kép a két kiskrapiról valami isteni!

Kép
Kép
irina

Most csak bemásolok nektek valamit, és megyek alukálni. Eléggé fáradt vagyok.

Jó éjt mindenkinek!

"A nők egy kis hányadát érintő probléma a tejmirigyelégtelenség. Ez egy anatómiai rendellenesség, azt jelenti, hogy nincs elegendő tejmirigy a mellükben és ennek következtében kevés tejük termelődik. Úgy tűnik, hogy összefüggés lehet a pajzsmirigy alulműködés és a tejmirigy-elégtelenség között: egy felmérés szerint hypothyreózisos lányoknál nem ment végbe a serdülőkori tejmirigy- és tejcsatornarendszer fejlődés.
Köztudott, hogy a mell mérete nem befolyásolja a tejtermelési képességet. A mell méretét elsősorban a zsírszövet adja. Egy kismellű nő is tud elegendő tejet termelni, ha van elég tejmirigye. Bizonyos mellformák azonban gyakran elégtelen tejtermeléssel párosulnak. Ilyen pl. a kúp alakú mell, az egymástól távolülő mellek, az alulfejlett mell (hypoplasia). Nagyon fontos az anamnézis! Tapasztalt-e az anya a várandóssága alatt változást a mellét illetően? Nőtt-e a melle? Tapasztalt-e változást a tejbelövellés idején? Ha a válasz nemleges, akkor valószínűsíthető, hogy nem lesz képes a mell elegendő tejet termelni.
Mit lehet tenni?
Elsősorban a szoptatási gyakorlat szigorú és azonnali felülvizsgálatára van szükség. Gyakori, helyes mellretétellel sok esetben ki lehet hozni a maximumot a mellből, ami az első hetekben elegendő lehet a kisbaba táplálékszükségletének fedezésére. A nők nagyobb százalékánál azonban ez nem sikerül. A kisbabát nagyon kell figyelni: ha kevés a vizeletes és a székletes pelenka, illetve keveset gyarapszik, akkor pótlásra van szükség. Lehetőség szerint női tejjel, ennek hiányában tápszerrel kell pótolni. Érdemes a babát mindkét mellből megszoptatni, a második mellből való szoptatást az SNS (Szoptanít) készülék segítségével kiegészíteni. Így fenntartható a tejtermelés, a kisbaba olyankor is stimulálja a mellet, amikor éppen kiegészítést kap és nem alakul ki rossz szopási technika, cumizavar. Ez utóbbiak elkerülése végett kerülendő a játszócumi és a bimbóvédő használata is. Nem elhanyagolható, hogy az SNS segítségével anya és gyermeke továbbra is élvezheti a szoptatással együttjáró intim közelséget.
Fokozható a tejtermelés természetes szerekkel és gyógyszerrel. Ismert tejszaporító a Lactoherb és a Fitolac gyógynövénytea, egyre inkább elterjed az Urtica Urens homeopátiás szer használata. Hazánkban még kevéssé ismert a görögszénamag vagy másnéven lepkeszegmag. 5g (1 teáskanál) magot 5 percig kell áztatni 200ml hideg vízben, majd 8-10
percig főzni. Teaként cukorral, mézzel ízesítve fogyasztható. A megfőzött mag mézzel elfogyasztható.
Nyugaton a domperidone-t (Motilium) gyakran használják tejserkentésre. Már 3-4 nap alatt jelentős változás észlelhető a tejtermelésben, maximális hatását a harmadik héten éri el. A gyógyszer szedésének befejeztével a tejtermelés visszaesik. Javasolt dózis: 20-40 mg-os tabletta, naponta 3-4 alkalommal. Lehetőleg étkezés után másfél órával kell bevenni.
A védőnő, a szoptatási tanácsadó és a család részéről a tejmirigy-elégtelenségben szenvedő, gyermekét szoptatni nem tudó anya maximális törődést, lelki támogatást igényel."

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Ezt jó, hogy megtaláltad!!! Képzeld, nálunk az egész családnak pajzsmirigy problémái vannak... De durva! Jobb, ha én is megnézetem most már. :shock:
Ráadásul a mellem formája kúp, és távolülő... Na, ezekután nem is várhattam nagyon mást... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Fogamzásgátlás: akik már voltatok a 6 hetes kontrollon, felirt neketek valamilyen fogamzásgátlót a doki? Melyiket lehet szedni a szoptatós anyukáknak? Mennyibe kerül?

Heni
KépKép
heni81

Vazze! Ellépek egy órácskára fürdetni meg szopiztatni, és teletermelitek az oldalt! :shock: :lol:
Naszóval, Kisherceget letettem, durmol szépen, közben meg néha erőlködik, még nyomni fog szerintem valami kaksit. Este már nem szokott, de nem bánnám, mert délután biztos nem véletlenül kínozták a görcsök. :roll:
Irina: jó, majd megkérdezem. Csak annyit mondott, hogy BABÁNAK adni elég necces. Én meg nem bolygattam, gondoltam jó okkkal mondja ezt. (De hova tűnt belőlem a szakmai kíváncsiság?! :shock: )
Heni: Urtica urens CH5-t szedek. Homeós. Én nem értem, mi ezeknek a homeós izéknek a lényege, racionális biológus agyamba nem fér bele a sok "rezgés", meg mindenféle kamumese, de tény, hogy működik, úgyhogy a többi - eldöntöttem-, kivételesen nem érdekel. :D
Motiot: szerintem a 140-150 tökjó. De az étvágyat is babája válogatja. Nem egyforma ritmusban gyarapodnak.
Regi: hát, okosabbat nem találtam. :( Ki is dobom ezt a könyvet. :evil: Kár, hogy könyvtári... :lol:
Anikó: csúcs ez a ruci Marcin!!! 8)
Kérdés: :?: :?: nagyon mennénk már világgá Mátéval, egy csomó mindent el kéne intéznem. Csak azt nem tudom, hogy ilyen nagyáruházakban, plázákban, és egyéb forgalmas helyeken a pelenkázókban van valami szék szoptatáshoz? Mert ez az egyetlen, ami visszatart minket, félek, hogy nem tudnám Mátét megszopiztatni. Nyilvánosan meg nem nagyon szeretném. Ez a kettőnk ügye. Tapasztalat?

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese, tényleg jó az írás, köszi, de némi biztatás, hogy a pajzsmirigy-alulműködés nem predestinálja az embert: én például hipotireózisos vagyok úgy másfél-két éve... igaz, enyhe alulmüxim van, nem volt gond a teherbeeséssel sem. De jó tudni ezekről az összefüggésekről!

Regi, a pajzsmiriggyel tényleg érdemes dokihoz menni minél előbb, főleg, ha tünetek is vannak. Nekem a pajzsmirigyem megvastagodott a nyakamon, de nem én, hanem egy jó szemű tüdőgyógyász néni szúrta ki. De aztán a tüneteket is össze tudtam szedni: gyors hízás (l. lassuló anyagcsere), fáradékonyság stb.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Kiskolbi: köszi előre is! Legalább megnyugszom...

Jó éjt még 1x!

Kép
Kép
irina

Emese! Ez jó kis infó! Biztos megnyugtatást jelent valamennyire a szoptatni nem tudó Anyáknak. Hisz ezekről az adottságokról senki se tehet. De a "Don Perignon" tetszett benne... :lol:
Heni: mindenképp hormonális fogamzásgátlót akartam (nekem ez a heppem, ebben bízom legjobban), ezért a dokim a Cerazette-et javasolta. Ebben ugyanis nincs ösztrogén, csak egy progeszteron-féle hormon, és így nem tesz rosszat a Babának. (Szép lenne! Kinőne Máté cicije meg puncikája... :lol: :lol: :shock: )Elég húzós, egy 3 havi adag volt 6500 Ft. Addig kell ezt szedni, míg akár egy icipicit is szoptatok, a hagyományos tabletták csak azután jöhetnek.

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Jaj, olyan szépek a babák/tesók. :)

Fogamzásgátló:
Nekem is anno a cerazettét írták fel. Nekem nagyon nem jött be, a tejem is apadt tőle, sztem az íze is más lett, közti vérzésem lett stb... Most simát iratok most. :)

Regi:
Miért nem viszed el Szelinát? Én vittem anno Marcit a 6 hetes kontrollra. :) Sztem most is viszem Lillát. :wink:

18-as karika:
nekem anno brutálisan fájt, 8 hét után próbálkoztunk először, bőgtem utána. kb. 6 hónap után volt az, h nem fájt. Szval most bennem van a félsz. :?

ezek a beszólogatós rokonok/nénikék... :evil: :evil: :evil:
Kész mik vannak.

Ma mértem Lillát, 4280 g. :shock: brutálmód hízik. :)

Kép
Kép
h@jni

Linike 6,2 kg :shock:

elmentunk veni avent kezi mellszivot, ki is probaltam, a medelassal 10 ml kb 10 perc alatt, az aventessel is 10 ml kb 2 perc alatt. szal nincs tejem (furcsi tani szopi volt ez) 20 ml-t sikerult Linikenek szopizni. :(
a korhazban azt mondtak, h akinek nagyobb a melle kevesebb a teje. nekem jol indult, de az a hutyu ergam csepp ...

Kép

Kép
mmarica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?