A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kiskolbi köszi az infót. 15 . megyek dokihoz, addig csak informálódom, hogy milyen lehetőségeim vannak. Kb.3 éve nem szedtem már fog.gátlót. Annó nagyon meghiztam tőle. Tudom most már szuperek vannak, de még gondolkodom rajta.

Jó éjszakát!

Heni
KépKép
heni81

Fog.gátló: nekem azt mondta a doki, hogy kb 5%-nit csökkenti a tejmennyiséget, így egyelőre nem irattam fel, mert így is épphogy elegendő a tejci

Kérdés:: amikor teát adtok a picinek, vagy pótlás, tehát amibe víz kell, azt milyen vízzel teszitek, sima csapvíz, amit felforraltok és várjátok hogy kihüljön, vagy más?

Ezer éve nem tettem fel képet, most én is teszek fel Kép Kép

Kép
bfagi

Sziasztok!

Úristen, hogy megint mennyit termeltetek 1 nap alatt :lol: !

Laura ma a 11 órás szopi után úgy bealudt a babakocsiban, hogy 5-kor kel csak fel :shock: (3 napja meg fél 1-től aludt fél 7-ig) ! Furcsa, de este 4 óránként ébred, talán csak párszor volt, hogy 5 órát aludt.

Varga Tünde!
Dominik nagyon szép kisfiú :D !
A homeós bogyó 500 Ft körül van, és viszonylag sokáig elég :wink: .
Nem csak az tud szoptatni, aki fél évig csak tv-t néz, és pihenget :lol: . Sogórnőd jótanácsait felejtsd el ! Megy a szopi nálatok, ügyesek vagytok :wink: ! Dominik meg nagyon okos volt, hogy nem fogadta el a tápszert (minek, ha van anyának fincsi tejcsije) :lol: !

Irina!
Én nem szoktam minden alkalommal büfiztetni :oops: .
A 2. terhességemkor mikor megtudták hogy ismét fiút várok sokan lesajnáltak. Na én ezen kiakadtam. Most meg mindenki azzal jött, hogy na végre lány. Azt el sem tudták képzelni, hogy ha fiú lett volna a 3. baba, annak ugyanúgy örülnénk.

Heni!
Én spirált rakatok fel (az első szülés után is az volt, a második után Pharmatex kúppal védekeztünk), a hormonoktól idegenkedem. Ez az én parám.

Regina!
Ne ijedj meg, hogy bealszik evés közben Szelina! Ez is elmúlik, ahogy nagyobb lesz. Most még nem szokik hozzá, hogy csak evés közben tud csak elaludni. Nagyobb babáknál fent állhat a veszély, hogy hozzászokik valamilyen altatási ceremóniához, és azt követeli (pl.: kézben ringatás).
Nekem is elhúzódik a 6 hetes kontroll, mert a héten őszi szünet van (nem fogok 3 gyerekkel beállítani a dokihoz), meg itt vannak a festők. Én jövő héten megyek.

Anikó!
Marci nagyon gyönyörű :D ! A body nagyon tetszik! Hol vettétek?

Timi26!
Mintha magamat láttam volna :lol: . Mondjuk Laura végigaludta a palacsintasütést, de voltak nálunk is hasonló jelenetek.
A kandalló miatt irigyellek! Én is rágom a párom fülét, hogy ebben a nagy felfordulásban csináltassuk meg, legyünk most túl rajta, utána meg csak élvezkedjünk :lol: .

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz: Minden baba csodaszép! :)

Fogamzásgátló: Alexa után nekem is Cerazette-t írt fel a doki. Kb. 3 napig szedtem, mert kis híján teljesen elapasztotta a tejemet. Aztán természetes módszerekhez folyamodtunk, huszonegynéhány hónapig működött is, aztán... jött Gergő. :)

Tejmirigy-elégtelenség és pajzsmirigy-alulműködés: Nekem születésem óta pajzsmiriy-alulműkszim van. Ákival nem is indult meg a tejcsi, pontosan azok voltak a "tünetek", amik az Emese által bemásolt cikkben: nem nőtt a mellem a várandósság alatt, nem volt tejbelövellés. :( Alexával viszont több számmal nagyobb melltartót hordtam a terhesség elejétől, és szopott is 2 évig, igaz, csak a jobb mellemből. A bal oldalon valószínűleg tényleg az lehet a helyzet, mármint hiányzó tejmirigyek. Most dettó ugyanígy van. Még szerencse, hogy a jobb oldalon bőven elegendő tej termelődik így is.

6-hetes kontroll: Mi nov. 9-én vagy 16-án megyünk. Időjárás függvénye, ugyanis Gerit biztos viszem magammal, mivel nem fogad el cumisüveget, és 2-2 és fél óránként eszik, és nem járnám meg annyi idő alatt a dokit.

Szopi méregetése: Alexával 3 hónapig mértem minden etetést, és néha a gutaütés kerülgetett a adatoktól, ő meg hízott, pisilt eleget, és elégedett volt. :) Most nem is béreltem mérleget, holnap lesz az első súlymérés dokinéninél a tanácsadáson. Figyelem Gergő jelzéseit, és észrevettem, hogy ha nem éhes, elfordul, kiköpi a cicit, tehát nem hagyja magát túletetni. Nekem is időnként az az érzésem, hogy "most evett, kizárt, hogy éhes legyen". Mellre teszem, ha elfogadja, éhes volt, ha nem, akkor nem. :) Van, hogy csak cumizni akar, nem is szív, csak bealszik. :)
Bocs, ha esetleg kioktatónak tűntem!

Mindenkinek jó babázást ebben a trutyi időben!
Zsu

Íme egy kép a 3 gyerkőcről
Kép Áki, Alexa és Gergő

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Irina! Tünetet egyelőre nem észlelek, de meg is beszéltem a dokimmal anno, hogy szülés után megnézzük. Csak elfelejtettem. :oops:

Hajni! Hát nem is tudom. Nődokihoz a babakocsival??? A lépcsőn meg fel se bírom vinni… Elég necces. Pláne, hogy a doki sokszor műteni van, vagy szülést vezet le, így van, hogy órákat kell rávárni. Asszem megyek inkább hétfőn. :roll:

Bfagi! Én a tápszerhez Hipp babavizet használok, azt még forralni se kell. De beszéltük már, hogy sima nátriumszegény és szénsavmentes ásványvíz is jó. 8)
Timi baba hogy nevet! Nagyon ari! :lol:

Banita! Köszi az infót! Ez megnyugtató!!! Hiába, Te már tapasztaltabb mami vagy! :wink:
Édesek a gyerkőceid! :lol:

Szelina tök máshogy alszik, mint eddig. De hagyom, hátha kialakul valami más. Nem akarom annyira befolyásolni, a véglegestől még úgyis messze vagyunk.
Tegnap ugyebár 15 órakor aludt el, 22-kor ébredt, evett, aztán az istennek se akart elaludni. Így egy kicsit "rosszalkodtam": odavettem magamhoz az ágyba :oops: , ott elnézelődött a majdnem tök sötétben :shock: , én meg közben el-elbóbiskoltam. Aztán 1 órakor elaludt végre, és reggel 5-ig durmolt. Most meg a 9-es evés után kidőlt. Még mindig alszik... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

oltás: Megvolt m az első (2 hónapos) kötelező oltás. Egész jól viselte a kis drágám, csak mikor beadták akkor sírt egy kicsit, de gyorsan meg is nyugodott. Azt mondta a doki néni, hogy ezek már olyan oltóanyagok, amitől nem fog belázasodni. Így nem írt fel kúpot, és hogy borogatni sem kell, mint régen. Hát nagyon remélem, hogy így van.
Akinek már kapott a bébi, hog csináltátok? Tényleg nem fog ugye belázasodni :!:

Kép
bfagi

egy tegnapi jól sikerült fotó :lol: Kép Kép

Kép
bfagi

Bfagi! Timike egy tünemény! És nagyon klassz a szobája! :wink: Mi már mentünk volna oltásra, de felhívtak, hogy okt. 22-én nem dolgoznak, és nov. 05-re katunk időpontot.
Nekem azt mondta a védőnénink, hogy ha belázasodik, adjak neki kúpot.
Akkor ezek szerint belázasodhat. Ezek után nem tudom, remélem Timike lázmentesen átvészeli.

Teavíz: Timi26-nál az volt a probléma, hogy sima csapvízből csinálta Viktorkának a teát (vagy talán a tápit is), és úgy is fájt a Baba pocija. Miután sima ásványvízből készítette, már nem volt ilyen gond.

Én a teát csapvízből csinálom, a tápit (már hetek óta nem kellett kiegészítés, mert nappal - ha kell pótlás -, az éjjel lefejt tejcsiből tudok adni) meg ásványvízből, amit a mikróban felmelegítek a megfelelő hőfokra.

Rendszer: Óóóó! Nálunk már van! Minden nap más! :shock: :lol: Tegnap pl. 21:00 alvás, 02:00 szopi, alvás, 05:00 szopi, alvás, 08:00 szopi, 10:30-tól alvás....

6 hetes kontroll: Az én dokibácsim - mikor elköszönt tőlem a kórházból -, azt mondta, a hat hetes kontrollon a babát is látni akarja.
A mi esetünk könnyű volt, mert mi protekciósok vagyunk (ugye az egészségügyi szálak), és pikk-pakk végeztünk. Két asszisztensnő volt bent, feltették Zsófit ülcsistül a doki asztalára, putyogtak neki, meg teát adtak, miközben engem a doki vizsgált.
Még jó, hogy a Baba háttal volt nekem, biztosan nem értette volna, hogy fért ki olyan kicsi lukon... :shock:

Zsuzsóci! Nagyon édesek a gyerekek! Nem voltál egyáltalán kioktató! Te már háromszoros tapasztalattal rendelkezel, mint Banita is, és szerintem sokan megfontolják az írásaitokat, tapasztalataitokat átültetik a saját gyakorlatukba. Legalábbis én eléggé megrágom azokat, amiket írtok. :D

Utca aszfaltozása: Igen, eléggé szörnyű, mikor az ablaküveg berezonál, és megzörrennek az elmosott edények a szárítón, mert a rezgéstől leesik egy, ami a kupac tetején van.... :roll:
"Csak" november 15-ig kell kibírni.... :?

Fogamzásgátlás: Nekem a dokim adott egy listát mindenféle kúpról, meg kencéről, és mellékesen mondta a Cerazettet, hogyha bogyót akarok szedni, azt felírja. Nem mondta, hogy csökkentené a tej mennyiségét, de láttam rajta, hogy nem szívesen írná fel.ű
Hajaj.... Ennyire nem szeretnek ezek a fiúk zokniban lábat mosni?! Nem is értem.... :lol:

Sterilizálás: Én mindent elmosok (persze), és kb. hetente sterilizálok.

És az összes baba gyönyörű cukorfalat továbbra is!!!!!!!!

Beszólások: Az én 90 éves nagymamám még egy fura figura. Zsófi a 14. dédunokája, de mindegyiknél szempont volt a szeme színe. Zsófinál is mindig kérdezi, milyen színű, én meg csak mondom, hogy eddig kék. (Most már úgy néz ki, az is marad).
Erre a válasz: Jaj de jó! Akkor nagyon szép baba! (A barna szeműek nem is szépek, vannak, de a kékszeműek a favoritok). :evil: :?

Ráadásul szegény anyukám szívja meg a dolgokat, mert nagymamám első gyereke: lány. Második: lány. Harmadik: lány (aki meghalt babakorában nyitott gerinc miatt). Negyedik (Anyu): lány. Aki persze tehet arról, hogy nem fiú.... :shock: Nagymamám fogorvos volt, tehát egészségügyis, és nem hiszem el, hogy nem tudja azt, hogy arról, hogy anyu lány lett, nem ő tehet......

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsuzsóci
Én is így vagyok az etetés mennyiségével, kb. 3 hete egyáltalán nem mérem. A szoptatás kapcsán számos nézet van, a "régi iskola" szerint menetrend, meg 3 óránként enni adni, stb. Az "új iskola" hívei szerint a gyerek igényei határozzák meg a gyakoriságot. Én is ez utóbbi szerint etetek - és be is vált. Most is édesdeden alszik a kislányom, a pocifájás meg kikerülhetetlen, akkor nyugtatgatom, ringatom, babusgatom...
És gratulálok a három gyerek neveléséhez, gyönyörűek a lurkók!

Kép
granda

Sziasztok,

köszönöm szépen a tippeket a fogamzásgátlással, szerintem maradunk a megszokottnál. Szóval semmit nem iratok fel!Azért a pár alkalomért...

A 6 hetes kontrollra mi megyünk az egész család( mármint apa baba meg én) Annó apa minden terhesgondozáson résztvett velem, ezt miért hagyná ki?

Viz: én a teához mindig előre felforralt szentkirályi rózsaszinkupakosat használok. DE! tegnap kipróbáltuk a Jana babavizet, mert a védőnéni, ugye akinek Emese már rosszpontot is adott, javasolta, hogy csak tiszta vizet adjak neki, mert hogy lehet azért alszik éjszaka éberen, mert koffein van a teában. Ha láttátok volna hogyan köpjödte ki a vizet a kis pöttöm. Én se szeretem a tiszta vizet, igaza van!

9. megyünk csipöUH ra, ti voltatok már?

A drágaság ma még tartja a napirendjét, éppen kinnt alszik. Ti nem figyeltétek meg, hogy kinnt sokkal jobban tudnak aludni?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Nemcsak Zsófika fodros kislány, hanem Péterke is fodros kisfiú
Kép

Mi igy nevetünk:

Kép

Heni
KépKép
heni81

Heni!

Szelinek se ízlett eleinte se a víz, se a csipkebogyó, se a kömény-ánizs tea, de kb. harmadik alkalomra már megitta. Bezzeg a cukros kamilla bejött :shock: (azt már nem adok, csak azért kellett anno, mert szorulása volt a tápitól).
A vizet pedig én szobahőmérsékleten adtam (mostanában csak teázik - a pocak miatt az a jobb - azt langyosan issza).
Mi holnap megyünk csípő kontrollra. De nem tudom, hogy lesz-e UH. :roll:
Péter milyen édes a kitárt karjaival!!! Mintha át akarna ölelni. :lol:

Szeli még mindig alszik 9 óra óta... Milyeneket durmol egyhuzamban! Hihetetlen! :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Zsófi fél 11 óta húzza, 9-kor evett. Nekem meg kezd átázni a három réteg a cicimen...

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gremese: hogy neked milyen jó a memóriád! Már nem is tudom mikor írtam azt a csapvizes dolgot!

Nem csoda hogy ennyit alszanak ilyen fos időben!

Banita: nem nagy szám kandallónk van, kicsi fekete (még). Teszteljük, hogy mennyire van útba a gyerekeknek, aztán később lehet, hogy körbe rakatjuk! Kicsit hülye helyen van, ott ahol közlekedünk. Mindjárt keresek egy képet.

Kép
Na ott van a háttérben.
Kicsit csúnyácska, de annál jobban ontja a meleget!

Köszönöm szépen, nagyon jólestek a tegnapi palacsintás attrakció utáni dícséretek, másoktól sajnos nem kapom meg. Kivéve a férjemet.
Amikor anyukámnak mondok valamit, rögtön rávágja, hogy ja az semmi, képzeljem el őt 4 pici gyerekkel. Elhiszem, hogy neki sem volt könnyű, de néha azért jólesne, ha bátorítana egy kicsit...

Most megyek, sütök valami sonkás micsodát fagyasztott tészából. Remélem nem kel fel közben... :D

Minden baba gyönyörűszép, mindig gyönyörködök bennük, még ha néha el is felejtem leírni! :oops:

Kép
Kép
timi26

Emese: mi is a hasfájós teakeveréked receptje? Édeskömény, ánizs, kamilla? Melyikből mennyi?
Köszi, apája csináta a bébibútorokat :D bár épphogy elkészültek e bébi érkezésére

Kép
bfagi

Regina
Áruld el a titkot! Azért 4-5 óra alvás nem semmi! És Gremese, Nálatok is jó huzatja van Zsófinak! Nálunk a max. 3 óra (kivéve éjjel), amit alszik Linda, de én már a 3. óra végén mérgezett egérként futok be a szobájába, hogy minden rendben van-e (légzésfigyelő mellett).

Timi

A játékokat mikor kezdte el értékelni Viktorka? Mert nálunk Linda le sem sz@rja a forgó-zenélőjét, asszem eddig ez a legrosszabb beruházásunk. Vagy csak lerázó szerkezetnek tartja?

Heni
Nekünk zöld dobozos a Babylove, de az Avent cumisüveg, a gyógyszertári cucc meg a pelenkahegyek stimmelnek. Kisfiad édi :)

Kép
granda

Granda nálunk i csak kb 1-1,5 hete érdekli Timit a játék. Addig nem éedekelte a zenélő forgó, de most már akár 15 percig is elnézegeti. Meg a csörgő, zörgő játékok is kb 1 hete érdeklik, ha rázom neki figyeli és hadonászik ezerrel, de nem tudatosan még hogy megfogja.
Azt vettem észre, hogy hetek, sőt napok is nagyon sokat jelentenek a fejlődésükben. És itt a babók, akik idősebbek, azért tartanak már ott.
Én pl.most úgy csinálom,hogy ha a klimpálás közben eltalálja a játékot, jobban megrázom, hogy zörögjön, és egyre inkább többször próbál abba az irányba hadonászni, hogy megérintse. Úgy olvastam, hogy így lehet fejleszteni, mert a szövet érintése is inger, de ha túl magasan vagy messze an, nem próbál utána nyúlni, mert érzi hogy nem érné el. Pl nálunk a zenélő forgót sz'tem épp ezért csak nézi csodálattal, de nem igazán hadonászik felé, mert ahhoz magasan van, hogy meg tudja érinteni, lejjebb meg nem tudom szerelni.

Kép
bfagi

Granda nálunk i csak kb 1-1,5 hete érdekli Timit a játék. Addig nem éedekelte a zenélő forgó, de most már akár 15 percig is elnézegeti. Meg a csörgő, zörgő játékok is kb 1 hete érdeklik, ha rázom neki figyeli és hadonászik ezerrel, de nem tudatosan még hogy megfogja.
Azt vettem észre, hogy hetek, sőt napok is nagyon sokat jelentenek a fejlődésükben. És itt a babók, akik idősebbek, azért tartanak már ott.
Én pl.most úgy csinálom,hogy ha a klimpálás közben eltalálja a játékot, jobban megrázom, hogy zörögjön, és egyre inkább többször próbál abba az irányba hadonászni, hogy megérintse. Úgy olvastam, hogy így lehet fejleszteni, mert a szövet érintése is inger, de ha túl magasan vagy messze an, nem próbál utána nyúlni, mert érzi hogy nem érné el. Pl nálunk a zenélő forgót sz'tem épp ezért csak nézi csodálattal, de nem igazán hadonászik felé, mert ahhoz magasan van, hogy meg tudja érinteni, lejjebb meg nem tudom szerelni.

Kép
bfagi

Granda: 6-8 hét, mire teljesen élesen látnak. Viktorka is csak kb. 1-2 hete figyeli intenzívebben a tárgyakat. Előtte csak fókuszált, ma mára már beszél is annak, ami tetszik neki. De a hangokra már régóta felfigyel. A zenélő forgó pl. már kezdetektől megnyugtatta.
A mostani kedvenc az a kandalló fénye (mármint a tűz, ami lobog benne). Amikor a kanapén eetem büfinél pont odalát, nem is engedi hogy letegyem amíg ki nem nézegeti magát. Volt hogy a hasamra akartam fektetni, hát feltornázta magát, hogy lássa a kandallót. :D
Egyébként marha erős lábai vannak. Tegnap skanderoztunk is. Nyomtam visszafelé a lábfejét, ő meg előre. Nagyon tetszett neki!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Zsuzsóci Én elismerem, hogy nagyon jó dolog az igény szerinti szoptatás. Mi is azzal indultunk, hogy akkor kap cicit ha kéri, csak az én drága kislányom igénye nagyon kevés volt és a hízás helyett fogyott. Pedig rengeteg tejem van :roll: :lol:
Neki fontosabb volt az alvás az evésnél, az átlagos napi 7-8 szopi helyett neki csak 5-re volt igénye :roll: Úgyhogy nekem rá kellett szoktatnom őt az evésre :? Hát nem volt könnyű időszak. Nappal 2 óránként ébreszgetni és etetni... de az éjszakákat meghagytuk neki, akkor aludhat nyugodtan Mostmár eljutottunk oda, hogy egyre többet eszik és szépen hízik, nem ébresztgetem 2 óránként, most az imént is 4 órát hagytam aludni de utána legalább kellő mennyiséget eszik.

Granda Gréti a hétvégén fedezte fel, hogy milyen jó dolog :lol: :lol: Előbb utóbb Lindának is felkelti az érdeklődését :lol:

Heni Petike nagyon édi :lol:

Zsuzsóci, Timi26, Ildi, Anikő80, Varga Tünde és még sorolhatnám :lol: :lol: Miden baba gyönyörűGratulálok

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó, Lányok!

bfagi: Timike édes cukorfalat ! Hogy fogja a kis kezével a textilpelust, nagyon ügyes!:D Ő is hasfájós szegénykém...?

Gremese: nálunk a dédi önmagához mérten még visszafogott volt szerintem, de a pólyaügy nem hagyja nyugodni, egyszerűen nem érti, miért nem pólyában tárolom Ádit... :wink:

Heni: mi 5-én megyünk az ortopédiára (ahol újabb nyilvános szoptatással fenyegetem majd a társadalmat, de remélem, mivel időre hívtak minket, lesz vmi rendszer). Majd megírom, mi volt, jó? Peti fiad gyönyörűséges! ;-)

Lógattyúk+zenés izék a babának: nálunk sem menő még, csak a távolbalátás az igazi a fiatalembernek. ;-) Ma felmutattam Ádinak a pihenőszék egyik csörgőjét, hátha így kénytelen lesz reagálni, de valami olyan arcot vágott, ami azt mondta: "Jaj, anya, mit izélsz azzal, az tök érdektelen!" ;-)

Igény szerinti vs. időzített szopi: szerintem nem ennyire fekete-fehér a dolog. Nálunk mindkettő megy (és egybe is eshet a kettő). Sajnos nem tudom Ádit 5-6 órákat aludni hagyni, mert addig felrobbannak a melleim, és hiába próbálok fejni, nekem nem megy, csak pár csepp erejéig (a nem teljesen feszülő ciciből sem jön jobban). Tuti, béna vagyok, de ha muszáj, inkább nagy néha felkeltem a babát, hogy mentsen meg. De általában kel magától 3-4 óránként, mint a kisangyal (éjjel órát lehet igazítani hozzá), vagy épp fent van. Szóval szerintem nem okvetlenül babakínzás, ha néha felébresztjük, hogy segítsen rajtunk, de lehet, hogy van, aki ezt önzőségnek tartja... én csak a mellgyuszit szeretném elkerülni. Bár mire lefejném a tej egy részét, szerintem fel is ébredne. ;-)

Kép
Kép
irina

ANIKÓ! Én is akarok ilyen bodyt!!! :D :D :D
Hol lehet rá szert tenni?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Mi is ma voltunk mérésen és oltáson is,
nagyon jól türte az oltást meg se mukkant.
A súlya 4900 gramm hízik.

Ági!
Timike nagyon aranyos.
Nekem azt mondták,hogy borogassam neki.

Heni!
Hát vannak ott combik rendessen.

Timi!
Még mindig helyes kispasi Viktor.

Lányomat a zenélőforgó érdekli olyanokat mosolyog,gagyarászik,
szereti néni a lepkéit,meg a csigát főleg amikormozog.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

annyira edesek a babk

zsuzsoci. nagyon aranyos mind3 gyermeked, de alexe annyira edes huuuuuu

a sterilizalason mit ertetek? cumisuveg, cumi stb?

aniko: en is en is!!! nagyon edes kis bodyka

Kép

Kép
mmarica

Bfagi! A teám: köménymag (fűszerkömény), ánizsmag és kamilla. 2 dl vízbe 1/3-ad - 1/3-ad teáskanál kömény és ánizs, és 1 filter kamilla. Én világosra csinálom és kicsi cukrot is teszek bele.

Granda! A zenélő-forgőt kb. 2 hete nézi, max. 10 percet csodálja, majd megunja, és sír, hogy szórakoztassuk valami mással.

Heni! Péterke nagyon édes, főleg a karolós képen!

Timi26! Viktorka mennyire jól elvan az ülcsiben. És az a játékhíd is marha jó!

Irina! Nálunk anyu mondja, hogy tegyem pólyába Zsófit, de ő olyan aranyosan tanácsolja. Én nem bele szoktam tenni, hanem mikor itt vannak a hugomék a gyerekekkel, és itt alszanak anyunál (anyu egy emelettel feljebb lakik - családi ház), akkor ráteszem, és úgy közlekedek vele. Nagyon jól tartja a hátát, nem nyeklik-nyaklik, könnyebb pakolgatni, vinni Zsófit.

Egyáltalán nem vagy önző, ami a szopi miatti felébresztést illeti. Én is ébresztettem már emiatt a Babát. Mikor mellgyuszim volt, illetve mikor majd' szétrobbantam a tejtől, és ő többet aludt, mint 3 óra (főleg éjjel). Olyankor Apa is segített, és felváltva mondtuk neki, legyen ügyes, mert csak Ő tudja meggyógyítani anyáját. A mellszívó egy babához képest kutya f.sza!
Ezek miatt és a túltelítődés miatt néha nem baj ha felébresztjük őket. Szerintem. Szerencsére ez nem minden nap történik meg.

Korábban írtam, hogy fél 11 óta aludt a baba. 12-kor telt volna le a 3 óra az előző szopi óta, de ő 2-kor kelt fel. Nekem már kezdett átázni a pólóm, közben eszembe jutott a mellgyuszi, de nem ébresztettem fel.
Mikor felkelt, gyorsan tisztába tettem, cicire raktam, és a kisasszony nagyszerű munkát végzett: a jó ciciből 200 g-ot szopizott. :shock: :D

Utána 3-kor elmentünk sétálni a szokásos kis csapattal. Anyu, a baba, a két kutya, meg én.
Most gusztustalan leszek, de le kell írnom, hogy jöttünk haza.
Anyu véletlenül beletolta a kocsi első kerekét egy kutyagumiba.
Az egyik kiskutyám - miután kijött a bozótból -, a nyakán és a vállán sz.ros volt, belehempergett egy adagba.... Emberébe....
Olyan kondenzcsíkot húztunk magunk után, hogy csak na. Kínunkban végignevettük az egész utat, persze tekertünk haza ezerrel.
Apa veszi ki Zsófit a babakocsiból, vetkőzteti, hát nyakig pisis az egész gyerek.
Én takarítom a verandán a kutyát, mikor végeztem, visszamegyek, és Apa meséli, hogy a peluscserénél Zsófi végigf.sta az alkarját, majd lepisilte a pelenkázót.

Olyan érdekes, hogy a végtermékek végigkísérik az ember mindennapjait, mégsem beszélünk róla. Nem is értem miért..... :shock:

Na abbahagytam! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: Okt. 30. ezennel legyen a Végtermékek Napja! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Emese, te szoktál vásárolni a teszveszen, mennyi idő után küldik el az eladó adatait, miután lejárt at aukciós idő?

Heni
KépKép
heni81

Irina! OK! :lol:

Heni! Szoktam teszveszelni, igen. Ha megnyertél egy terméket, rögtön kapsz egy e-mail-t arról, hogy megnyerted, és ott megtalálhatóak az eladó adatai.

Holnap jön a játszószőnyegünk! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Most van fél-egy órám, míg Zsófi megint felkel, hogy éhes. Ugyanis most tettem le fürcsi és szopi után. 50 g-ot evett, és beájult!
Ilyenkor kis idő múlva felkel, hogy éhes, és utána alszik el rendesen. Szóval most kell gyorsban ennem, kutyákat etetnem, fürdenem.
Majd jövök még, ha tudok, ha hagy a Kisasszony. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Na itt egy húú de jól elvagyok kép. Kép

Lepkék és a csiga

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Víz:
én Óbudai Gyémánt babavizet forralok!

erről jut eszembe, tápis anyukák:
én úgy csinálom, h reggel egybe forralom fel a napi adagot kb 1 litert és mikor készítem a tápit, akkor mikróba megmelegítem a vizet és úgy csinálom a tápit.
A fodrsázomnak a szülésznő vendége azt mondta, h ezt nem szabad, mert belemegy a baci és akkor beteges lesz a gyerek. :shock: Én Marcinál is így csináltam, nem lett beteges. :)
De Ti h csináljátok?? Mi annyira változóan eszünk, h Lilla vörösre üvölti magát addig is míg ezt megcsinálom, hát még ha akkor állnék neki forralni majd hűteni. :x

Kép
Kép
h@jni

jaj, olyan gyönyörű az összes topicbaba. :)

Kép
Kép
h@jni

Gremese: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jönni szerettem volna már korábban is, de mire bejött az oldal, Máténál elkezdődött a délutáni hascsikarás. :( Túlvagyunk rajta, fürcsi, szopi megvolt, most édesdeden alszik. Remélem, minimum fél egyig. :)
A mai napunk a hasigondokat leszámítva nagyon jó volt. Reggel átjött Gergő a babaszobába, és mikor Máté meglátta, szélesen elvigyorodott!!!! :D :D Éééééésss.... délelőtt én is kaptam Tőle 2 gyönyörűséges, fülig érő mosolyt! Juhíííí!!! :D :D Megy ez, ha épp nem fáj semmi!
Játék: a zenélő-forgó az már régóta nagy szám, anélkül nincs is peluscsere. Kikéri magának, ha lejár, és elfelejtem újra felhúzni. Meg imádja a macikat a falon lévő díszcsíkon, ma először nem csak nézte, hanem gagyarászott is nekik. Bár lehet, hogy a plüsstélapó is belejátszott az élménybe. Azt 3-4 hetes kora óta nézegeti. A legújabb favorit egy nagyszemű színes polipocska (majd teszek fel képet), ami még csörög is, ha hozzáér. Istencsászár! Na, azért még hasonfekve is kinyomja magát támaszba, és próbál kepeszteni érte, dehát ahhoz még kicsik vagyunk, hogy meg is induljon felé. Hihetetlen, de tényleg nap mint nap meglep minket valamivel, csodálatos, mennyit tudnak fejlődni ezek a Babácskák!

Szoptatás: nagyjából 3 óránként jelez (kivéve este, lefekvés után, akkor jó nagyot szunyál), de ha nem, akkor hagyom, míg megéhezik. Igaz, ma délután nem szólt, hogy éhes, mégis cicire raktam, és úgy habzsolt, mint aki 3 hete nem evett. :shock:

Nagyon édes minden fénykép, azt hiszem csodás ez a digitális technika: rengeteg képünk lehet, és könnyen meg is oszthatjuk egymással! Éljen a 21. század! 8)

Ha nem haraxotok, megyek, össze kéne szednem magam, most csak egy hajmosás erjéig, de már nagyon szeretnék eljutni kozmetikushoz meg fodrászhoz (szülés előtt 2 nappal voltam utoljára), mert megőrülök. Ti hogy csinálnátok 3óránkénti szoptatások mellett (ebből kb. 1-1,5 óra a szopi+játék)?

Detti
KépKép
kiskolbi

Babavíz: Humana vizet szoktunk kapni a nagyszülőktől, azt nem kell forralni, csak ha a doboz már több, mint 3 napja nyitva van. Adtam már csapvizet is Neki, de azt minimum 5 percig forralom, és nem is olyan jó, mert szerintem nagyon kemény nálunk a víz.

Detti
KépKép
kiskolbi

Zenélő-forgó
na, megnyugtattatok, hogy a legtöbb baba 2 hónapos kora körül értékeli az élet ezen szépségét, Linda meg még csak alig egy hónapos...A látása még korlátozott, ahogy Timi is írta, csak hát ugye az ember már alig várja a nem reflexes mosolyt és a túláradó értelmet, ami minden anyuci saját babájánál a legnagyobb :D

Igény szerinti evés
Lányok, én itt arra gondoltam, hogy nálunk biza gyakrabban kell enni, mint 3óránként, Linda akár minden félórában enne... Ma bepróbálkoztam 120 ml tápszerrel, mert úgy érzem, nem elég a tejcsim, hát el is aludt rendesen a kis angyalkám...

Hajni
Most hallottam a TV-ben Szalai Ádám mondása:
-ha az első gyerek lenyeli a pénzérmét, a szülők jajveszékelve rohannak a röntgenre
-ha a második tesz ezt, megvárják, míg kikakilja
-a harmadik babának már levonják a zsebpénzéből :)

Úgyhogy szerintem nem ártasz a mikróval... A Milupa dobozára az van írva, hogy csak azért ne melegítsük mikróban, mert az egyenetlenül hevít.

Kép
granda

emese: pont ma vettem meg a tesomnak: a kaki konyvet :shock: :D

hajni: en a humanat is forralom kapok is mindig az ismerosimtol, h ez mar tulzas 8) . amikor tapizunk mi mindig az eloiras szerint csinaljuk mint a szel olyan gyorsan de igy is kb 5-7 perc. (forral fele lehut bele tapi razas, masik fele viz razas, hutes)

Kép

Kép
mmarica

jaj és úgy érzem, szép az élet, most nyomtam be egy teljes Toblerone csokit :P

Kép
granda

Niki :?: :?: :?: :?:

Kép
granda

Granda:
én Marcinál is így csináltam. :lol: :lol: :lol:

humana babavíz:
hát nekünk napi 1 doboz elmenne, ahhoz meg elég húzós az ára. Ha csak néha kellene nekem is, akkor megvenném, de így...
Meg ugye az éjjel is húzos, mert ha forralom 5 percig, meg lehűtöm, meg mittomén, szval kb 15 perc , addig Lilla éhenhalna. :?

Kép
Kép
h@jni

Hajni: én is előre szoktam forralni. Mikor már látom, hogy csak 1-2 adagnyi van egy üveg ásványvizet felforralok. Az kb. 24 órára elég.
Külön lábost használok a forraláshoz. (csak arra használom). És vettem külön vizeskancsót is neki. Fedeleset, abban tárolom.
Bár ha megtalálom egyszer a vízforralót (a költözésnél lába kelt), akkor abban fogom forralni a vizet.

Nekem sincs türelmem kivárni azt a tortúrát, hogy adagonként forraljak, hát még a bébinek!

Ja, és már Rebekánál is így csináltam, másképp el sem tudom képzelni!

Kép
Kép
timi26

Gremese
Hát nagyon jófej ez az bömbis kép.
Nekem is u.ezt írták a pihiszékre. Amúgy gondolom kiszállítanák 2 nap alatt, csak mivel nincs raktáron..:) biztos azéé nincs mert az összes babanetes "unatkozó"
anyuka berendelt :)
A te lányod miket tud!!! :) Vagy te állsz készenlétben állandóan a fényképezőgéppel :)
Átküldöd még 1x a ruci rendelős web oldalt? Lemaradtam....
Jó a kanapé, ezek szerint nekünk is kanapét kell venni??!! :shock: :)
Ma nekem is sikerült beletolni a kocsit :) egy jó nagy adagba.

Ragya: nekünk hol kijönnek, hol másnapra meg szinte semmi :)

Granda
Jót tipp, majd ha eccer megint jönnek és Lillus is nagyobb lesz. Csak mert a szüleim Egerben vannak :(.
jajj de tündér ez a kispasi :) Lindusnak télleg szép nagy pocija van :)
Bár nem tőlem kérdezted, de nekünk múlt hét vége óta érdekli jobban a forgós izé akkor múlt 6 hetes és a héten már mégjobban díjazza. Meg a színes dolgok is jobban érdeklik. Szval nemsokára.
Próbálgasd időnként, mert nekünk is olyan hirtelen jött egyik nap nem érdekelte, másik nap meg már igen.b

Silka
Jajj, hogy tartja magát a kis drága :) Jól látom már barna a szeme??

Timi
Hát igen, legalább ebben mázlista vagy :)Azéé nem semmi a palacsinat sütés, én egyelőre 1-el sem merném bevállalni. Majd szerdán. Apunak szülinapjára szeretnék sütni :)
hogy mi lesz belőle. :)
Tuti a palacsinta sütő recepted, de adsz hozzá nekem még 1 gyereket???? :)
Jajj ezt úgy utálom, annyira kell a bíztatás az embernek :) szval szuper voltál hidd el mi maximálisan átérezzük a helyzetet.

Irina
Hát igen a cickóra nézni először nekem is fura volt, mintha nem is az enyém lenne. Eleinte kb 2x akkora volt mint a gyerek feje :)

Anitja
A vonalzót én is észre vettem. 1 hónap után a születés napjához képest kezd el számolni, nem a heteket. Ami a szülinap szempontjából ok is.

Regcsi
A franca, nekem le kell mondanom akkor a pornós fellépéseim??!! :)
Na ez a barátnőd télleg érdekes, nekünk is nagyon nehezen jött, nekem már mindegy volt mi csak egészséges legyen :) amúgy lehet nem is véletlen, hogy elhalt az a babó.
Véletlen nem fiú volt?

Irina
Tök jó az avatar.

Heni
Miért írod, hogy tuti nem lesz tesó??
Az ilyen emberekre tojni kell nagy ívben. SKH (semmi köze hozzá) ki issza azt a sört, meg miért.

Kiskolbi
Néha én is kiborulok, meg depi meg minden, de mindenki jó anya. Te is tuti a tőled telhető maximumot hozod. Ééééés igeeen végre valaki lette a lapot :)
Azt hittem senki nem néz l'art pour l'art-t :)

Banita
Fúú télleg, én már kezdtem bele törődni, hogy szélesebb marad, végül is nem vészes, de akkor ez jó hír.

Motitot
Kiderült mi volt?
Nekem ma ugyanazt csinálja Lili. A bimbi a szája előtt van és üvölt, meg rángatja a fejét..:( Eddig olyan szépen szopizott.
Az Avent szerintem is tök jó :)

Granda
Nagyon tetszik, amit írtál. Én is szembesültem már mindegyikkel,kivéve a didkós újságot :)

Anikó
édi a felirat.

Jéézusom ezek a rokonok. Szerencsére nálunk fiúnak is lánynak is örültek volna, persze egy kicsit jobban a csajnak, mert sok a pasi. :)

Szoptatásnál én a két irányzatot ötvözöm, mert nekünk az elején gond volt, hogy túl ette magát. De most már be is ált, hogy ált 3 óránként eszik, de ha 2 vagy 1 1/2 óra múlva kér kaját
sem esem kétségbe, ha sír természetesen kap :) Ha csak pici nyüszi van, ami abba abba is marad akkor várok, ameddig lehet :)

Doki: Mi jövő héten megyünk doki bácsihoz, pont az nap lesz 8 hetes :) Én megkértem a férjem vegyen ki szabit, mert a Nyugatinál van a doki, mi meg Miklóson, amit még
csak csak megoldanék, mert már a cégnél is voltam bent autóval, de,hogy ki babusgatná addig amíg engem vizsgálnak azt nem tudom. Szval így a biztos.
Persze a szülésznéni Erzsike biztosan szívesen elbabázik majd :)

Cici szerencsére utolérte magát. Megint feszül rendesen szopik előtt. Nem tudom írtam e, de volt pár nap, amikor nem volt neki elég az egyik. Szval csajok nem megijedni, van
ám olyan, hogy növekedési ugrás.

Vettem szőrtelenítő krémet az intim területre, még nyugtató krém is van hozzá :) és tegnap a lábamnak is nekiestem borotvával :) persze a lábam nem kaszaboltam le, csak a szőrt...jajj olyan jó.
Majd megyek később kozmetikushoz, úgyis megint kinő :evil:
És ma meg is csináltam, jajj hát sokkal jobb. Végre rendezettnek érzem magam :)

Igen csajok a háton alvással nekem is az a gondom, hogy addig csapkod a kezeivel, amíg fel nem ébred :) mondjuk nekünk nincs légzésfigyelőnk, én vagyok az élő légzésfigyelő :)

Nektek nem akar néha a hátatok leszakadni. Hát szerintem túl nagy ez a cickó az én hátamnak :)

Nagyon édik a karon beájult picúrok :)

Én Timin felbuzdulva sütit sütök. Na kivi vagyok mi lesz ebből :). Apukámnak 50. szülinapja lesz csütörtökön arra.
Mellesleg jól belehúzunk, mert 120 km-re laknak és elmegyünk, h. aput meglepjük. :) Már emlegette, hogy milyen kár a kicsi család nem lesz egyben. :)
Húú de meg fog lepődni :) nagyon izgi. Csak hát valószínű vissza is jövünk, ha a csajszi bírja és az már 240 km. És kb 5 óra utazás....
Már kész a piskótája a krémet meg majd holnap készítem :)

Csajok valaki vérzett már a gyermekágyi vérzésen kívül? Kicsit aggódok, mert múlt héten is 1 napot és most megint 2 napja. De nem olyan normális menszesz.
Bár jövő héten csak mond rá valamit a doki.
A lányom meg fura dolgokat művel a cicimmel. Ahelyett, hogy bekapná üvölt, meg rángatja a fejét. Szó szerint úgy bénázik, mintha sose csinálta volna, pedig
nagyon jól ment neki eddig. Remélem nem lesz cumizavaros :shock: :(

KépKép
KépKép
fleur

Granda: Toblerone :-D
Furák tudnak lenni a babák sokszor... Ádám például napközben sosem v. ritkán követeli a kaját (bezzeg éjjel: pontosan 3 óránként, vagy akár 2,5 óránként, és ha nem ugrom rögvest, jaj nekem ;-)), vagyis emiatt nem sír, úgyhogy kb. 3 óránként mellre teszem, ha ébren van.

Kép
Kép
irina

Fleur, köszi ;-)
Folyás: ahogy látom, épp csak elhagytad a 6 hetet... s bár addigra szokásosan el kell állnia, én olvastam már olyat, hogy vkinek még a 8. héten is volt meg újraindult. Persze biztosat a dokid tud erről mondani, de én úgy vagyok ezzel a 6 héttel, hogy nem hinném, hogy utána cezúra van, és aztán minden mehet, addig meg semmi. Meg a szervezet se így működik. Én 6 héten át véreztem (anyu pl. csak egy hétig) a szülés után, nagyon lassan, fokozatosan állt el. Igazából a 7-8. héten szűnt meg teljesen a véres része.
Szopi: ez a köpdösésféle néha nálunk is van. Békésen szopizik, majd néhány hasgörcs után vagy közben elkezdi vadul rángatni, kiköpni a mellbimbómat, és utána úgy tenni, mintha sose szopott volna. Ilyenkor vagy leveszem a mellemről, megvárom, amíg megnyugszik, vagy kicsit szorosabban megölelem, hogy ne izegjen annyira és rátaláljon a bimbóra.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Minden esti elaltatás valami tortúra. Fürcsi 19.30kor utánna kaja majd ugye aludnia kellett, ahelyett ordit, jó sir, nyöszörög. Nem éhes az tuti, mert még kiegészitést is kapott. Aztán apa a megmentő és elaltatja több kevesebb sikerrel, ma sikeres volt mert már elméletileg alszik, igyaz kissé nyöszörög. A hasa piszkálja biztos álmában is, mert álmából is nyög.

Hasfájósok este kevesebbet eszik a ti babátok? Mert már arra is gondoltam hogy sokat eszik, mert ugye nincs mérlegem, nem tudom lemérni.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Heni81, mi hasfájósok vagyunk, az esti szopiadag közepes vagy viszonylag nagy (én sem mérem, ezt a szopi időtartamából és intenzitásából veszem), de szerencsére a hasfájás jellemzően csak reggel 5-6-7-kor indul (de akkor kötelezően), addig nemigen van, éjjel is jobbára csak pisis pelus van. De azért volt már kivétel, úgyhogy mérget semmire nem vennék. Adsz valamit a babádnak? Mert az előbb felvázolt dolog nálunk csak görcsoldóval működik.

Kép
Kép
irina

Fleur: szerintem Lilla bírni fogja az utat. Nemrég voltunk Miskolcon (160 km), Viktorka nagyon jól viselte. Igaz éjszaka mentünk, bírtam, hogy amikor városokba értünk mindig fent volt, nézte az utcalámpák fényeit, amikor az országúton, akkor meg aludt.
űMikor odaértünk féltem, hogy majd megkavarodik, de nem.
Tetszett neki a más környezet.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Mi Jana Baby vizet használunk tápszer készítéshez. Ezt nem kell forralni és az 1 literes flakon 139 ft a Corába a Brendonba meg 169 ft volt. Ja és én csak a mikróba melegítem kaja készítés elött.
Én este kikészítek 4 adag kaját és akkor még délelött is csak bekell dobni és nem akkor kell elkezdeni kiadagolni.

Én első körbe sima vízzel csináltam fájt is rendesen a pocija.
Aztán kérdezősködtem és mindenki azt ajánlotta, hogy vagy ásványvizet vagy kimondottan baba vízzel csináljam.
Azóta enyhült a dolog de még mindig nem az igazi.
Kb 4 napja kaja elött adok neki Mecsek Baby teát plusz a tápszerbe Espumisan így már nincs az a nagy üvöltés bár néha bele csikar neki.

Lányok ma volt nálunk a doki néni és így, hogy Ádám 90-95-100-akat eszik így is 10 nap alatt 300g-ot hízott.
Kérdeztem tőle a Papaverinas oldatot és ő azt mondta, hogy nem igazán ajánlja mert az a gyomrot kitágítja így a légbuborékoknak nagyobb a helye azért érezhetjük, hogy jobb a babának.
Szóval így nem írattam fel vele.
A másik amit mondott, hogy a Beba-nak létezik olyan tápszere ami a bukásra van.

Ma elkezdtem adni törpinek a Gripe Water-t de azt hiszem nem fogom adni neki. Kétszer adtam és mind a kétszer akkorát bukot tőle mint egy ház. Marad a tea meg az Espumisan.

Ma mértem az én kicsi fiamat és 4400g. Mostmár tudom miért fáj a kezem.

Én kezdek jobban lenni csak most a köhögös korszakomat élem meg.

Na lépek megyek pancsizni aztán fél 11-kor kaja és remélem alvás lesz reggel 5-ig.

Mindenkinek kellemes és nyugodt éjszakát.
20200310173350

Irina,

mi eddig csak espumisannal próbálkozunk, meg tea. Reggel nincs hasfájás, inkább este.
Ti milyen görcsoldót használtok? Doki irta fel?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Heni, nekünk nem jött be az Espumisan (nagyon nem), se az Infacol (bár az néha egy kicsit segített). Az esti hasfájás = klasszikus kólika, legalábbis a könyvek szerint.
Mi papaverines oldatot iszunk (papaverin + szirup + víz keveréke), a gyógyszertárban keverik ki orvosi vényre. Görcsoldó hatású. Nekünk nagyon bejött, kész megváltás volt a babának és nekünk is -- de mint itt látható, nem minden gyerekorvos ajánlja. Időnként majd kipróbálom, hogy elhagyom, aztán meglátjuk, mi lesz. Mondjuk csak napi 4-szer lehet adni egy kávéskanállal. Ezt betartom természetesen.

Kép
Kép
irina

Kőszegi Timi, Fleur
Mi Lindussal átléptük a 4 és fél kilót, komolyan mondom, leszakad a hátam. Néha szopi után a zsibbadt kezem forgatom :) Viszont szoktam nézni a bicepszem, milyen szép lesz :lol:

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?