A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Hoztam áprilisi táblát :)
Remélem senkit nem felejtettem el beleírni, aki jelzett nekem ;) :roll:

Kép

Kép
szösszenet

Jó reggelt mindenkinek!
Utolsó munkanap, aztán négy nap pihi, aztán meg uh!!! :D
Szép napot mindenkinek!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jó reggelt Kismamik!

Szösszenet,

Visszatérő hányinger??? Az nem lehet valami kellemes. Reméljük, hogy nem lesz rendszeres.

Mary,

Igen, utolsó munkanap :) :) Én holnap vidékre megyek apukám és a nagyszüleim sírjához. Nem tudom, hogyan fogom kibírni odáig az utat (kb. 200 km)...... Remélem holnap elkerül a rókakoma.

Kép
emi29

Sziasztok!
Ollem kitartás mára, aztán pihi.
A hányingerről inkább ne is beszéljünk.....

Ígértem tegnap képeket. :)
Hát ők lennének:

EgyiK:
Kép

Másik:
Kép

Kép

Kép
kamilla306

Nos a képek...
aranyosak vagytok, hogy aggódtatok... bevallom én is... a doki azt mondta, hogy nem jó, hogy ennyire aggódok, neki a nyugodt kiengyensúlyozott várandóság az elve... ezért is szeretem... :)

Hála Istennek a kicsinek nem lett baja, doki azt mondta ha fájdogál még a fejem akkor kiír egy vizsgálatot.... akkor lene veszélyes ha rh összeférhetetlenek lennék de ez nem áll fenn emlékeim szerint... bár a vércsoportomat nemtudtam megmondani :oops:

A dokira most is három órát vártunk... fél hatra voltunk berendelve... fél kilenckor sorra is kerültünk... (azzal bíztatott, hogy bár igyekszik a szüléshez beérni d elég nehéz így, hogy aránylag messze van egymástól a két kórház és az új munkahelye elsőbbséget élvez, de azért reménykedünk, hogy majd odaér... :( ) sajnos se képet nem tudot adni sem videóra felvenni, de elvittük a fényképezőgépet és azzal örökítettük meg az eseményeket...
Nagyon mókás volt mert elkezdtem nevetni amitől pocaklakónak földrengést okoztam... a látványtól meg nem bírtam abbahagyni a nevetést... kár, hogy a videót nemtudom feltenni...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A nemét még nem látni, de apja szerint tuiti lány mert egyfolytában járt a szája, meg dugdosta a nyelvét! :) :) :) :) :)

Nos...

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kamilla
Mi is 13+1 vagyunk 6.4 centi tarkóredő rendben 1.4 ha jól emlékszem... orrcsont látszik... és nagyon eleven!

Olyan aranyosak vagytok, hogy így aggódtatok...

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka, dejó hogy jelentkeztél! Én is aggódtam Értetek :) Örülök, hogy minden rendben!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jó reggelt Mamik!

Örülök Mamacka, hogy jól vagytok!
A hasfájás miatt nem aggódom annyira már ma reggel, jót tett a pihenés! De ma reggel a változatosság kedvéért a derekam fáj egy kicsit :lol: ! Nem tesz jót ez a sok ülőmunka azt hiszem.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok lanyok!

Egy temat szeretnek feldobni.
Ki az aki ossejtet fog eltetetni koldokverbol?

Magi
Vendég

No még egy két kép... keresztbegyerek...
Egymás gyerekének leszünk a keresztszülei... Ábel jövő hét pénteken fog születni császárral...
Kép Kép Kép Kép
keresztlányunkkal Saroltával
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Magika
Mi biztos nem... de szerintem erről is volt szó már... persze attól még lehet, csak úgy írtam...
Meglehetősen kevés dolgot tudnak egyenlőre vele kezelni... tulajdonképpen én úgy tudom, hogy csak a leokémiánál értek el érdembeli eredményeket... nekünk ez rengeteg pénz, nem tudjuk kifizetni... de tegnap az rendelőben jelentkeztem, hogy küldjenek információs anyagot...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kamilla,
Édik a picik nagyon :)

Mamacka,
Na végre!!! Én is örülök, hogy minden rendben :) Tök jók az UH képek. Te viszont nem vagy valami vidám :shock: :shock:

[color=orange]Kisfruzsi,[/color]
Az ülő munka is fárasztó tud lenni. Óránként 10 perce fel kelle állni sétálni egy picit, az talán segít. Részvétem a derekad miatt.

Emi

Kép
emi29

Magika,

Ez nehéz kérdés..... Mi is gondolkodtunk sokat rajta a párommal, de végül abban maradtunk, hogy még nem döntünk, de inkább a nem felé hajlunk. Az okok pedig nálunk is kb. ugyanazok, amiket Mamacka leírt.

Kép
emi29

mamacka!

Csontveloraknal is nagyon jol tudjak hasznalni.
Na meg 20-40 ev mulva ki tudja mennyi mindenre tudjak majd hasznalni.

Magi
Vendég

emi!

Nalunk a csaladba mar ketszer is jol jott volna.
Anyukam rokona csontvelorakban halt meg, mert nem talaltak neki megfelelo ossejtet.
Apukamnak meg az unokatestvere leokemiaba.
Most meg nem tudjak itthon sokmindenre hasznalni, de kulfoldon mar igen es hat en joval kesobbre gondoltam, ha mondjuk idosebb koraban lesz beteg akkor is jo, nem csak most.

En azert is hajlok az igen fele, mert igaz draga, de ha beteg az ember akkor meg tizszereset, ha nem tobbet fizet ki, ha egyaltalan meggyogyul.

Magi
Vendég

Igen véletlenül másik képet tettem fel ill. ahol látszik a vidámság az videó... :)
Nagyon is vidám voltam szegény gyerek majdnem kiesett belőlem a nevetéstől :lol: :lol: :lol:

Apum viszont már nagyon gyengén van... beszélni sem tud...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Mutattuk neki a kicsit... már alig várta pár napja, hogy láthassa... de nem is vette észre... csak néz maga elé... a gyógyszert sem tudta anya beadni neki kiesett a szájából... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Magika
Idősebb korában már nem jó!
Korlátozott ideig tudják tárolni... kb tinikoráig.... de ha megjön az információs anyag leírom...
Őssejteket máshonnan is ki tudnak nyerni igaz ez a leghatékonyabb....
Ha lenne pénzünk rá lehet eltetetnénk... de nemtudunk ennyit kiadni valami miatt amire reméljük sose lesz szükségünk... Ha nektek telik rá és megtehetitek tetessétek el... barátnőmék is levetették... igaz csak a másodiknál mert az első gyereknél a nagy izgalomban elfelejtették, pedig ott volt minden amire szükség volt... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Még azt akartam, hogy kérdeztem a dokit a mozgásról, hogy lehet e hogy bal oldalt érzem? Azt mondta, hogy lehet... épp ott vackolta be magát... és már tudom, hogy mit kell éreznem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka!

Nalam itt a szerzodes es 20 evet garantalnak ezert az osszegert, illetve utana meghosszabithato tovabbi 20 evig.

Ha nem lenne jo, akkor miert lehetne meghosszabitani?

Na ennek meg akkor neten utananezek.

Magi
Vendég

Ja akkor lehet igazad van... én azt nem néztem, hogy meghosszabítható... azt hittem, hogy az az eltarthatóságra vonatkozik...
Én nem akarok ez ügyben senkit lebeszélni, rábeszélni, tegyen mindenki legjobb belátása szerint... mi nem tudjuk kifizetni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Magika,

Mi még valahogy ki tudnánk fizetni a tárolást. Inkább az riaszt el, hogy itthon még nem alkalmazzák, a külföldi gyógykezelést viszont tuti, hogy nem tudnánk kifizetni... Sajnálom, hogy a te családodban már kétszer is szükség lett volna rá.
Nem akarlak egyáltalán lebeszélni róla, sőt én is azt mondom, hogy aki megteheti az áldozzon rá...
Zolikánál is eltetettetek?

Kép
emi29

emi!

Akkor nem volt ra penzunk, mert epitkeztunk. Illetve mar akkor is utana jartam, de akkor meg nagyon kezdetleges volt es nem volt ra allami garancia, hogy 20 evig megorzik. Most van.
Most is sporolnunk kell ra. Ezert erdekel a tema, illetve minden hasznos tanacsnak orulok.

Magi
Vendég

Mamacka,

Jók a pocakos képek :) A barátnődnek is szép nagy pocakja van. Miért kell császározni?

Nagyon-nagyon sajnálom, ami apuddal történik. Tudom min mentek keresztül. Nekem még most is könnybe lábad a szemem, ha az utolsó hetekre gondolok...

Kép
emi29

Sziasztok! Voltam ma AFP-n :) Végül éhgyomorra mentem, amit jól tettem, mert néztek teljes vérképet és vizeletet is. Még a súlyom is rákerült a laborlapra :) Ezek után remélem gyönyörű lesz az eredmény! 9.-én kiderül :)

Kép
be_be

Sziasztok!
Sajnos nekem elég rosszúl indult ez a nap, igaz az előző is, eddig sem múlt el még teljesen, de pár napja újra minden reggel meglátogat rókakoma :( .Ja, ma reggel reggeli előtt és után is.
De viszont az jó, hogy elkezdtek ritkulni a görcsök, jó lenne, ha el is múlna már.

Mamacka-örülök, hogy jól vagytok!Egészen jó képeket készitettetek, nem is rossz ötlet ez az UH fotózás.

Köldökvérrel kapcsolatban-mi sem vetetjük le.Állitólag a csontvelőből is kinyerhető.Meg hát amire a mi gyerekeink felnőnek, még rengeteget fog fejlődni a tudomány.

Megyek is, mert most is nagyon émelygek és jó lenne már enni valamit.

Kép

Kép
deli

Sziasztok!

Vagyok én is, csak fájdogált a hasam és ha nem kellett mennünk akkor inkább feküdtem minthogy itt üljek...

Őssejt: Mi sem vetetjük le, a másik kettőnél se tudtuk volna kifizetni, most lehet ki tudnánk nyögni, de ha nekik nincs, akkor neki se lesz. No meg ugyanazok az érvek merültek fel nálam is, amit Mamacka mondott. A küldöldi kezelést tuti nem tudnánk megfizetni mi sem :(

Megyek is, mert buli lesz, és sok a dolgom :(

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Megpróbáltam enni egy kicsit, de ez is visszajött :( .Azt hiszem kezdek lemondani a reggelől.

Képzeljétek, tegnap megfordult a Kismanó, mert már nem lent, hanem a köldökömnél érzem a rugdosást.Lehet, hogy ez sem a legjobb a gyomromnak...

Kép

Kép
deli

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:54-kor.

Kép
1bambi

A hasfájáshoz: Hát nekem tuti nem a kevés folyadék miatt van....naponta a min. 2 liter megvan. Főleg szénsavmentes ásványvíz+tea+gyümi lé.
Apropó ásványvíz: Amikor először csináltak vizeletvizsgálatot, semmi gond nem volt, csak amorf szemcséket találtak, na most a védőnő azt mondta, hogy ne igyak csak ásványvizet vagy legalább váltsam a márkákat, mert az ásványok amik a vízben vannak kicsapódhatnak a vesékben és attól vannak az amorf szemcsék. Nem tudom, hogy igaz-e, mert a házidoki szerint azok csak hámsejtek, mivel reggeli első vizelet volt, de azért azóta sok teát is iszom.
Őssejt:
Nem tudjuk, még mi sem.....Én is úgy tudom, hogy jelenleg csak bizonyos korig használható fel. Na meg nagyon drága....de mi van, ha szüksége lesz rá az életben??? Egyelőre hezitálunk mi is.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Emi - Sajnos ma reggel is hányingerem volt .. főleg a szagoktól .. :(
Kinyitottam a kukát, hogy bedobjak valamit, és onnan el volt rontva a reggelem .. :( De már túl vagyok rajta, ettem és jól vagyok! :)

Mamacka - Jajj de jó, hogy minden rendben!!! :) :D Nagyon cukik a képek az Uh-ról és a barátnőddel is! Jó nagy pocija van már :) Végülis mindjárt kívül lesz a Csöppség :) :)

Deli - Jó lehet, hogy már érzed, hogy mocorog és forgolódik a Pici odabent :) Én már nagyon-nagyon várom ezt a pillanatot, de még mindig semmi :( :(

Őssejt téma:
Egyelőre mi is dilemmázunk, de eleve olyan anyagi teher lesz a babavárás vásárlós része, a szülésről ne is beszéljünk, hogy félő .. erre már nem fogunk tudni kiszorítani pénzt .. nem olcsó mulatság :( Sajnos :( Azért akinek vannak majd konkrét információi, jöhetnek .. szeretnénk tájékozódni mi is! lehet addig nyerünk a lottón, vagy bármi ... :lol: :lol:

Mi a 4 napos szünetben pihengetünk, párom koncertezik ma is .. így este oda megyek! :) Hétvégére úszást, kirándulást tervezünk .. persze az idő pont ellenünk dolgozik :( Temető, Családlátogatás az alap, mi minden vasárnap az én szüleimnél vagyunk, így lesz most is :)

Kép
szösszenet

Emi
Azért kell császározni mert az első is császáros volt és túl vékonynak találták a heget...

Szöszi
köszi

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Megvolt a 13. heti Uh. Szerencsére minden rendben volt! Láttuk a kezét, lábát, ujjacskáit is! Tarkóredő és egyéb méretek is jók! 13. hetes és 3 napos. Látjátok ezért írtam, hogy nem értem hogyan számol ez a volnalzó??
Na mindegy a lényeg, hogy most nagyon boldogok vagyunk. Férjem is benn volt. Most először... :D Nagyon tetszett neki... :D

mamacka: örülök nektek én is! Jó nagy a barátnőd pocija... :roll: Azért kell esetleg császározni is?

Kép
gabo001

Sziasztok!

Örülök hogy mindenki jól van!
És kitartást kivánok annak aki még küzd az émelygéssel.

Tegnap voltam orvosnál a pici szépen fejlődik, viszont a méhlepényem eléggé lent van, ami még talán nem jelent problémát viszont nekem is kimélnem kell magam, a házasélettől egy hónapra eltiltottak mert látni szeretné az orvos hogy feljebb megy e? Állítólag feljebb kellene hogy csússzon.
A tapadása a mellső falon tapad azt hiszem az jó, úgy olvastam hogy csak akkor van baj ha elöl vagy a méhszáj tájékán tapad meg mert az veszélyes lehet a mamának és a babának is.
Eddig bele sem gondoltam hogy a placenta megtapadása is gondot okozhat , de egyre több veszélyforrást ismerek meg, állítólag mindenkinek máshol tapad.

Az Afp eredményem villám gyorsasággal már kész is lett 0,99 az jó!
A hasfájást nem derítettük ki de megtapogattta az oldalam hasam, megvizsgált, még a lábaim is megnézte de semmi.
A méh növekedése lehet a háttérben.
A folyadékfogyasztásról még nem hallottam hogy az okozhatja de ha igen akkor ez is benne lehet ugyanis elég keveset iszom mostanába.

Az őssejt témához csalk annyit hogy nem tudhatjuk tényleg mi lesz pár év múlva egyre nagyobb figyelmet fordítanak rá tehát én mellette vagyok, aki megteheti kérje!

Kép
geni

Deli, Szösszenet,
Jobbulást nektek. Nekem most már múlóban vannak a rosszulléteim. Lehet, hogy azért mert 2 napja nem vettem be a magzatvédőt? (Mostanában este szedem és néha elfelejtem :( )
Deli, tök jó, hogy te már a magzatmozgást is érzed:))

Kisfruzsi,
azt nekem is mondta a védőnő, hogy mindig más márkájú ársványvizet kell inni. (Eltérőek az ásványi anyag tartalmak.)
Mondjuk azt is mondta, hogy jobb lenne, ha csapvizet innék, de én attól nagyon félek. Nálunk pár másodpercig szó szerint fehér színű a víz, amikor kijön a csapból.

Gabo,
Gratula:)) Képet nem teszel fel?

Kép
emi29

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 21:54-kor.

Kép
1bambi

Bambi
A vizesedés miatti folyadéktiltás egy hülyeség!
Az a sótöbblettől van!
2 litert baba nélkül is meg kell inni naponta...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Folyadék-abban biztosan igaza van a védőnőnek, hogy nem jó ugyanazt az ásványvizet inni, mivel hosszútávon tényleg felhalmozódhatnak bizonyos ásványi anyagok a vesékben.De azzal én sem értek egyet, hogy a "vizesedés" miatt kevesebbet kellene inni, SŐT, MEGLEPŐ, DE IGAZ-inkább fokozni kell vizesedés esetén a folyadékbevitelt.Azért, mert ilyenkor a víz az erekből a szövetekbe jut.

Érdekes a fenti elmélet, hogy a kevés folyadék miatt fájhat a has, a méh, lehet.

Kép

Kép
deli

Viszont nem szabad a mensesszerű görcsöket összekeverni a hasfájással, vagy a méhfeszülésével.

Kép

Kép
deli

Emi! Én inkább nem teszek fel képet netre. Ő csak legyen a mienk... :wink:

folyadékbevitel: érdekes, de én sem tudok olyan sokat inni, és ez szerintem az émelygés, hányinger miatt van! Nem jó érzés, ha lötyög valami a gyomromban!! Erőltetni meg nem fogom. Szerintem a szervezet úgyis jelez. Vannak napok, vagy fél napok, amkir pl. jobban kívánom a folyadékot, ebből gondolom. Meg pl. most már így a 13. héten már sokkal többször érzem, hogy korog a gyomrom, éhes vagyok. Többet is eszem ezáltal. Ugye én az elején fogytam, mert nem volt étvágyam. Talán most már nem fogok. Szerintem a szervezetünk nagyon jól van kitalálva, és mindent jelez!!

geni! Nekem meg a hátsó falon tapad a lepény és szintén mélyen! Doki azt mondta, majd följebb megy. Nem is csinált belőle problémát, nem mondta, hogy szigorú fekvés...stb De persze azért sokat pihizek, mivel táppénzen is vagyok.

Kép
gabo001

Gabo,

Na jó, ha nem akarod megmutatni, akkor nem erőltetjük :(
Akkor sem fogsz képet felrakni nekünk, ha már megszületett?

Kép
emi29

Gabo
Nekem sem mondta hogy szigorúan csak feküdjek, sőt én még dolgozom, csak a házasélettől tiltottak el de csak azért mert meg akar bizonyosodni hogy semmi nem állja az útját hogy feljebb menjen. (ez egy próbahónap)
A pihenést azt mindig mondja már az elejétől.
Egyébként az elején még nem olyan nagy probléma, szerintem azért is nem foglalkoztak még nállad vele, hiszen még csak most alakult ki.

Kép
geni

Emi! Akkor már talán felteszek. Tudod egy vetélés után elég pesszimista vagyok sajnos!! Nagyon féltem ŐT!

Geni! Még simán felmehet a tiéd is. Ez valószínűbb, minthogy nem. Azt olvastam valahol, hogy a 32. hétig tul. képpen nem is beszélhetünk elölfekvő lepényről, mert addig változhat. Utána már nem valószínű és akkor császár lehetséges.

Elég csendes a fórum ma! Biztos már mindenki készülődik az ünnepre, utazik valahova. Holnap én sem leszek, max. este.

Kép
gabo001

Gabo:

Valószinűleg így van ahogy mondod ezt én is olvastam, korai még izgulni, de azért kiméletesen és odafigyelve kell élni.

Én is megyek haza végre 5 óra!!!!
Mindenkinek sok pihenést és kellemes időtöltést kivánok!

Kép
geni

Sziasztok!

Mindekinek kellemes HOSSZÚ hétvégét, jó pihenést kívánok!

Adri

Kép
adri0422

Gabo,

Így már abszolut megértelek.

Nagy dolog történt ma velem :) Egy lány átadta a helyét a metron :) Ezek szerint már nem csak a környezetem számára egyértelmű, hogy kisbabám lesz :) :)

Kép
emi29

Sziasztok CSajok!

Én is csak beköszönök mindenkinek nagyon jó pihenést kívánni!
Gyönyörű időnk van, úgyhogy hajrá .. kiránduljunk .. kapcsolódjunk ki!!!

Nekem tegnap nagyon jó volt a koncert .. tehát jól indult a 4 napos pihi! ;) :)

Kép
szösszenet

Mindenkinek jó pihenést!
Ma gyönyörű idő van... Áronnal már voltunk kinn egy kicsit...

Deli
Köszönöm a privit... csak most tudtam rá válaszolni! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

emi
Jó érzés igaz??? :)
Én egy kicsti zavarba is voltam anno talán a 15 héten adták át első alkalommal...
Tegnap előtt a rendelőben egy 19 hetes kismama azt hitte, hogy mi már nagyobbak vagyunk :shock:
Azért remélem nem fogok nagyon elhízni és ez valóban csak a második gyerek miatt van...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Még annyit... , hogy újra rákérdeztem, hogy is van az Algopirinnel... már elfelejtettem ugyanis :roll: :oops:

...nos csak a középső harmadban lehet szedni... persze egy tabletta nem vészes de a rendszeres szedése nem javasolt, ugyanis ez egy becsapós gyógyszer... becsapja a babát... túl korán elkezdi felkészíteni a keringését a kinti életre...
26. héttől már nem ajánlott!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?