A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

sziasztok,

achicco ponee xs szuper kocsi, én használtan láttam 18ért.

tegnap ki is esett a fejemből,hogy Gyuzso Micuja nagyon édes!!!

mtunde

Sziasztok!

Jobbulást az összes fejfájósnak, remélem csak valami front és gyorsan elmúlik! És a nemalvósoknak meg mi is küldjük az álommanókat!

Emano! Kenguru-kendő-babakocsi: szerintem se vegyél rögtön kengurut, hanem próbáld ki először. Én személy szerint a kendőt javaslom, sokkal tovább tudod használni, és olcsóbb is. És ha babakocsi, akkor: a könnyű kategóriában (5-6 kg) ezek vannak: Chicco Ponee xs (ez van Steffinek és Tündének), Neonato Piuma=Cam Portofino (pont ugyanaz, csak más van ráírva, ilyen van nekünk), Peg Perego Aria, és van a Graco Citisport, aszsem azt Barbiék vettek most. Ezek kb mind ugyanazt tudják, az áruk is hasonló, 30-35ezer között. Én úgy emlékszem, hogy ezek közül csak a Neonato=Cam dönthető teljesen vízszintesig, ehhez van lábzsák és esővédő is, mi nagyon szeretjük. A Peg Peregora rá lehet kattintani hordozót, gondolom csak a sajátját. Remélem segítettem. :)

Gyuzsó! Mi is a Kalovits féle uszira járunk, de asszem nem ugyanoda, mi a Rubinba! Mi is nagyon szeretjük! :D

Hanna! Én sem hagytam soha sírni Lénát, aludt sokat a hasamon, és igény szerint szopizott, úgy aludt el. És attól nagyon tartottam, hogy majd a cici lesz az első szava, és ha megtanul mászni, akkor majd odajön, felhúzza a pólómat és kiszolgálja magát... De nem! Mindig lelkesen szopizik még mindig, ha megkínálom, de nem követeli magának, pedig már igencsak tud követelőzni... :lol: Szóval, nyugi, jól csinálod, olyan pici még Áronbaba!

Fürdetőkrém: mi még azt használjuk, nem bonyolult szerintünk, vízben oldjuk fel mi is. Volt, hogy nem azt vettünk, hanem niveát, de nem éreztem különbséget és ez sokkal olcsóbb... :oops:

Mi ma délelőtt kimentünk az állatkertbe, vettem éves belépőt, így majd sokat fogunk járni. Lénának szerintem a maga módján nagyon tetszett, minden állatra lelkesen mondta, hogy vau-vau... :lol:
Nagyon elkezdett beszélni az utóbbi időben. És néhány szót már meg is lehet érteni. Mondja, hogy hinta (ezt már nagyon régóta), szia (=tia), autó (=oto), ott, azt, és ma egyszer azt is mondta, hogy cipő. Ja, meg azt is hogy apu. Bezzeg az anyut...

Már régóta el szerettem volna indítani két körkérdést.
1. Főleg azoknak szól, ahol már "rendesen" kajál a babó. Kiváncsi lennék a napirendetekre, mit és mikor eszik, mikor alszik, részben ötletgyűjtés céljából...
2. Akik már járnak, vagy majdnem járnak: miben van otthon a gyerkőc? zokni? benti cipő? szandál? Egy ismerősöm volt ortopédorvosnál 1 éves kontrollon, és a doki azt mondta, hogy mindenképp bokatartós szandál legyen rajta otthon... Vélemények?

És, hogy elkezdjem a válaszokat:

1. Léna hajnalban szopizik (6-7 körül), utána még visszaalszik 8ig, ezt a szopit lassan szeretném elhagyni. 8-9 körül reggeli, egy joghurt vagy kefír, víz. Mostanában elkezdtem dúsítani zabkorpával, ízlik neki. utána 12 körül tejpép, aztán szunya 2-3ig, akkor ebéd. Aztán 5 körül uzsi, ami gyümölcs, majd fél8-8 körül vacsi, ami kenyér, vaj, sajt, paradicsom, néha az ebédről megmaradt főzelék. Amin változtatni kéne: még alvás előtt kéne az ebéd, csak olyankor már annyira fáradt, hogy nem eszik főzelékből annyit, mint a tejpép, ezért viszont nem is lakik jól, és nem alszik annyit, mintha alvás előtt tejpépet kapna. Remélem érthetően fogalmaztam...

2. Fent említett ortopédorvos tanácsára Léna most szandálban van itthon, igazából nem zavarja, de mindenhol mást olvas az ember, kiváncsi vagyok a váleményetekre.

Bocs, hogy hosszú voltam...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Valentina!

Nagyon édes Viktor!
Ne vegyél bébikompot!!! Miért gondolozol rajta?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Azt mondják, a bébikomp nem jó dolog. Nem is ül benne a gyerek, de nem is áll, rossz tartást szokik meg vele, az egyensúly érzékét becsapja, és járni is nehezebben tanul meg tőle. De nincs saját tapasztalatom.
zill

Sziasztok!

Zsófi, akkor azért ti elmentetek? Tök jó!

1. Kaja: reggel, amikor felkel, kakaó-tej-tejeskávé, punnyadás a mese előtt, és némi cornflakes rágincsa. 9 körül velem reggelire, mézeskenyér, vagy ilyesmi, ha kér, ha nem 10-11 körül krémtúró-joghurt vagy kifli, ha sétálunk-boltban vagyunk. Ebéd 12 kor, és normál kaja, de neki mindig is ez volt a főzelékes. Alvás után gyümi vagy joghurt, és este vacsi velünk sznedvicset, néha tejbegríz meg ilyenek.
Mostanában már mutatja, mit kér, pl délután sokszor a nutellát.... eltanulta tőlem :oops:

2. cipő-nem cipő. Mi most voltunk ortopédián, Benének teljesen bokasüllyedése van. Vagy olyan szandál kell, ami fogja a bokát, ás tartja, sőt, neki belülről a talpát meg is kellene emeltetni, vagy mezitláb. Én ezt választottam, vastag, taapdós zokni. Direkt megkérdeztem, azt mondta a dokinő, mindegy. De eddig Bene is szandálban volt itthon is.

mtunde

Mi sem vettünk bébikompot, egyrészt mert nem ajánlották, másérszt szerintem csak helyet foglal. A gyerek úgyis mászik, aztán meg jár. nem kell neki segítség.

mtunde

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, Jázmin kicsit taknyos, (tutra a ringatón szedte össze) szívogatom az orrát, meg annyira összejött minden, hogy nem tudom tartani az iramot. :lol:

Nem is tudok reagálni, csak az utolsókra:

Zsófi
Jázmin járt tirnára, a gyógytornász azt mondta, otthon csak zokniban legyen, nyáron meg mezítláb. Hát nem tudom , mert ugye még ő nem jár csak lépeget a bútorok mellett. Lehet hogy ha már jár, akkor cipő is kellene? Passz. Kaja ügy is más nálunk mert ugye még kisebb. A mi napirendünk: fél 9 körül reggel ébred, akkor kap tejet(tápszer) ez kb. két, két és fél deci. Aztán fél 10 körül 2 dl gyümi, pici sinlacot teszek bele. Háromnegyed tizenkettő ebéd, két és fél dl főzi, ez kb 3-4 szer egy héten husival, aztán háromnegyed egyor alvás, kb másfél óra, ez már jó eset. Ha felébred fél 3 körül 2 dl gyümi, picit több sinlaccal. Aztán fél 6-kor vacsi, két és fél dl főzi. Aztán 7-kor alvás, ezelőtt még megiszik 2, 2 és fél dl tápit. Ja ennek fele sinlac híígitva, fele Humana ha2. Aztán reggel fél 9-kor kezdődik az egész előlről. Na ez van nálunk. :lol: Tejpépet nem adok neki, nem is tudom az miért kell? Fontos? Na meg ő még nem eszik kenyérfélét sem. Jól leírtam neked, de nem hiszem, hogy ez mérvadó lenne Lénának, mert ő már nagyon-nagyon nagy csajszi, ha már így beszél!!! :) :) :) Alig várom Jázminnál is. :)

Bébikomp
Én is rosszakat hallottam róla.

Mindenkinek jó pihenést, az ünnepekre. Én bezzeg végig melózom. :roll:

Kép
gyorgyi33

Tünde!

Igen, már rég elhatároztam, hogy kimegyünk, és ma anyu is ráért, így elkísért minket.
Köszi a gyors válaszokat!
És azt nem tudod, hogy Benének miért alakult ki a bokasüllyedése? Vagy ez alkat kérdése? Arra akarok kilyukadni, hogy baj-e, ha szandálban van itthon?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Én is azzal kezdem, hogy jobbuljanaka fejfájósok. Köztük alkalmasint én is. Nem olyan durva, de kellemetlen.

Képtelen vagyok lereagálni mindent, ne haragudozzatok (ahhoz még kétszer végig kéne olvasnom vagy két napot), pedig annyi minden eszembe jutott.

Ancsa, jól bepasizott a lányod! :) A másik ifjonc nem Masni Mátéja? Ja, puszi a kis felülő-nek, látod, nincs ott gond: eldől, akkor el lesz dőlve, úgyis kiteszi a kis kezét egy idő után.

Kriszta, tényleg annyiszor hallani, hogy akkor jön a kis vendég, amikor nem lesik-várják feszülten. Tudom, könnyű ezt mondani, de biztos van benne igazság. Egyébként meg mért ne "panaszkodhatnál"? Hiszen mennyi - a tiedhez képes fajsúlytalan, csip-csup dolgon rágódok itt pl. én is.

Borsa, szerintem ne aggódd túl az alvás dolgot. Előbb utóbb valamelyikőtökben úgy is fel fog merülni az igény a külön alvásra. Ismerek olyan babát, aki magától vált el. Én legszívesebben mindig Melindával együtt aludnék, de azon túl, hogy most nem tenne jót a Huginak, ha megrúgná, neki se jó. Én horkolok pl. Teljesen abnormális, de pl. igaz hogy örülök, amikor átalussza az éjszakát, de hajnalban már alig várom, hogy felébredjen és magamhoz ölelhessem.

Gyuzso , olyan kis figyelmes vagy. :)

Valentina, a komppal én is úgy voltam, hogy anyósom ugyan lelkesen ajánlotta, hogy majd vesz, de isten őrizz. Hadd mozogjon szabadon.
A szandállal is úgy vagyok Zsófi, hogy ha csak külön eü. indoka nincs, hadd mezítlábaskodjon. A nénik-bácsik (60-70 évesek) akiktől táncolni tanultunk, mezítláb nőttek fel, MÉG MA IS KÖNNYEDÉN TÁNCOLNAK és nincs ízületi problémájuk. Én meg ott égtem pl. a jubileumi műsorunk próbáin a befáslizott térdemmel.

Zsófi, kaja: nálunk sose volt tejpép vagy Sinlac. Reggelire vajas, tejfölös kifli vagy kenyér, aztrán délig valami gyümölcs, délben főzelék krumlival rizzsel, újabban néha tészta. Húst nem nagyon eszik csak ritkán, mert allergizálja. Délután gyümölcs, joghurt, meg mindig befigyel az én alkalmni szendvicsimbe, este megint valami tartalmasabb főzelék. De Melinda nagy evő.

Ezt elküldöm.

Kép

Kép

Kép
memme

Szo, nagyon rossz napunk van, ma még nem aludt. És eddig egyszer esett meg pár napig, hogy Melinda éjfél után nem akart az ágyában aludni és úgy kapaszkodik belénk, ha a kiságyába akarjuk visszatenni, hogy nem is tesszük. Most köztünk alszik hajnalban. Elmúlik ez majd, csak fáradtak vagyunk.

Én meg már nagyon érzem ezt a nyolcadik hónapot. Nagyon várom a szülést. Tavaly is nehéz volt az utolsó 6-8 hét, de ez most fullos. A párom nem is engedi mostmár, hogy egyedül vonatozzak fel a Kútvölgyibe, (tavaly még az utolsó Ctg-re is egyedül csángáltam), most inkább felvisz.
Hétfőn jó volt az UH, mert lefelé tendált a kisasszony feje, tudom, még van idő, de csak jobb érzés volt, mint amikor a 3d-s UH-n még a bordáim mellett töfködött.

No jó. Bocs a kisregényért. Melinda most a bébiszittert boldogítja és én kihasználtam az alkalmat, a szakdolihoz nincs erőm.
Talán nézek még egy képet.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Valentina!
Ne vegyél bébikompot...nem tesz jót a csípőnek...és Viktor már amúgy is nagy már...másszon csak :D

Zsófi!
Orsinak egy éveskora óta szinte ugyanaz a napirendje.
Fél 9körűl ébred. Fél 10 körűl reggelizünk. Általában zsömit felvágottal, sajttal.
12kor ebédel. Azt eszi amit mi egy éves kora óta...nem is evett meg mást, mindí az kellett neki amit mi is ettünk.
Utána aludt 1-3 fél4ig. Akkor ébredés után valami uzsi...krémturó, tejszelet vagy amit kér...
Vacsi 8kor van és az általában megint zsömi valamivel...
Orsi nem szereti a gyümit :( nem eszik 15 hónapos kora óta...
Vacsira viszont egy ideig a HIPPnek a turóvarázs kajáit kapta, mert azt viszont imádta...be is nyomta az egészet.
Nálunk is az volt, hogy Orsi már nagyon fáradt volt mire ebédeltünk és addig korábban ebédelt...mondjuk fél12 kor. És így pár nap alatt ezt megszokta és evett rendesen.
Szandi!
Nekem azt mondták, hogy az eslő lépéseit feltétlen mezítláb tegye (vagyis zokniban, ha hideg a padló) és amikor már konkrétan jár akkor szandi (nekünk ajánlották a MAUS szandit, ugyanaz mint a siesta csak lényelmesebb állitólag...bár lehet benne valami mert Orsi nem szerette a siestát, azt levette...ezt meg hordja rendesen.)

Húúú Györgyi csak úgy repkednek a decik Nálatok...végülis elvileg figyelni kell, hogy mennyit eszik meg a gyerek a főziből???? Mert én sosem tettem...kéne???? Nekem nem mondta senki...csak azt, hogy ha már nem kéri ne erőltessem...
Na mindegy, majd Daninál már okosabb leszek...
Ja és mi az a Sinlac????? Miért kevered a tápszerbe????
Látod én ilyeneket sem csináltam :(
Orsi csak simán kapta a tápot egy éveskoráig...sőt azt kapta mit a dokinő felírt...a kicsiknek valót... :?
Az baj??????

Na megyünk vásárolni....

Szép estét...

Kép

Kép
cukipofa

JAAAAA EMANO!

Nem jók a képek...
25 bájtosok vagy mik és max csak 6 kbájt lehet.....

ez egy 9 kbájtos kép... :shock: :? Kép

Látod azt a pontot??????? :cry:

Kép

Kép
cukipofa

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1193844386.1696.jpg[/img]
Hogy mászok majd ki innen...?
Kép
És innen?
Kép
És innen...!?[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Veronikusz!

Igazán nem lep meg, hogy Szofi így debütált a bölcsiben. Ez annyira ő. :)

Kép

Kép

Kép
memme

kenguru:
mi 13.000-ért vettük Dunakeszin a Buy-Way Kenguru Gold-ban. Talán Chicco? vagy hogy is írják :? :oops: :roll:

Szofi beszoktatás:
ma már csak 2-szer csapott oda. A 150 kilós gondozónő odament hozzá és leteremtette. Szofi úgy megsértődött, hogy kb 10 percig csak ott állt és mérgesen bámulta a földet. :lol: :lol: :lol: mi meg magunkban röhögtünk. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! a gondozónő nagyon aranyos. Csak azért írtam hogy hány kiló szegényke, hogy el tudjátok képzelni, ahogy ott áll előtte a duzzogó Törpikém. :D :lol:

Memme!
Melinde nagyon kis édes! Kis felfedező! A polcotok még egyben??? Nálunk a szótárak a kedvenc könyvei a lányoknak. Ennek megfelelően már miszlikben vannak. :? :oops:

Taknyosoknak/ Fejfájósoknak mielőbbi jobbulást!!!!!! :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 09:57-kor.
Vendég

sziasztok,
1)nálunk a napirend a következő: 1/8 -kor reggeli (Ricsinek gyüm. joghurt és jó reggelt keksz meg kakaó, Mikoltnak babajoghurt és tápszer- miután hajnalban még szopizott) 1/2 12-kor ebéd (Ricsi normál kaja, rendszerint az előző napi vacsora maradékát esszük ketten, Mikolt üveges étel fele és natur almalé- valahogy nem rajong a főzelékekért, alszanak kb 2,5 órát, majd 1/4-kor alvás után uzsonna (szigorúan gyümölcs mindkettőnek, natur almalével), majd végül 1/7-kor vacsora, mikor a férjem hazér( Ricsi velünk eszik+ kakaó, MIkolt tejpép+ tápszer)
2)itthon én nem adok rájuk cipőt, inkább két zokni. én is azt hallottam valahol, hogy jobb, ha mezítláb járkálnak.

Kép
Kép
Kép
manóka28

jó sok napirend van már, remélem segített.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Steffi!
Remélem jobban vagy!

Memme!
Köszönöm amit írtál már jobb a hangulatom, és ugyekszem nem túllihegni a dolgot. Sajnálom a mai napotokat. Amúgy hogy vagy, pocilakó? Ja és nagyon édesek a képek.

Tünde!
Bocsi de nem írtam vissza. A szakdolin ne izgulj, nekem bozzasztó konzultáns tanárom volt, kicsit le kell őket teremteni... :D Küldök múzsát!

Györgyi!
Jázminnak jobbulást kívánunk!

Zsófi!
Örülök hogy jöttél, mi sajna nem tudunk segíteni nektek ezekben a dolgokban, de olvassuk a tanácsokat mert minket is érdekel a dolog.

Gyuzsó!
Nem tudom hogy trézálkozna-e velünk ezek a bacik, de 12 körül már semmi bajom sem volt és azóta sem. Lehet hogy csak a fűtést nem bírom... nem tom és reggel Emma is szrötyög aztán egész nap semmi. Nem szóltam még a Borinak, lehet hogy mégis megyünk :D
Holnap beszéljünk!
Mica baba hogy van?

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

cukipofa
bocsánatbocsánat
este megcsinálom és átküldöm kisebbe

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Megint teljesen elvagyok havazva, szinte nem lehet tartani az iramot veletek. :lol:

Réka továbbra is ezerrel bilizik és ma beirattam a bölcsibe is :cry:
Nagyon sokat beszél, már mondja hogy légyszike, kérem, gyere... stb.

Minden gyerköc gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!

Veronikusz,
Látom, TI már a beszoktatásnál tartotok. Hogy viseli Szofi a bölcsit?

Kriszta,
Tudom már mindenki mondta, hogy pihenj.... stb én csak annyit akartam mondani, hogy kapcsolj ki próbálj meg nem a babára gondolni.... Figyeld meg, hogy ecccccer csak azt veszed észre hogy van egy pocaklakód!!!! :D :D

Valentina,
HÁt én akkor megcáfolom a többieket bébi komppal kapcsolatban. Nekünk volt (mondjuk mi kaptuk) és semmi baja nem volt tőle Rékának. Napjában 1-2 órát volt benne, én addig simán megtudtam főzni, kitakarítottam stb. Ugyanúgy megtanult mászni, sőt 10 hónaposan szaladt már!!!!!!!!! :D Szóval nálunk nem okozott semmi fejlődési rendelleneséget. A lényeg, hogy ne legyen benne sokat.

Gabi,
Nem semmi,hogy milyen a magyar EÜ. :evil: Remélem, hogy jól vagytok. Az építkezés miatt pedig részvétem.

Upszszszsz mennem kell....

PUszi mindenkinek

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Zsófi! A bokasüllyedés tuti nem a szandáltól van! Mindig harántemelős, sarokerősítős szandálban volt itthon, attól nem lehet bokasüllyedése. Én kétem beutalót ortopédiára nyáron, mert észrevettem, hogy totál úgy néz ki a lába, mint apumé, akinek felnőtt korában is a földön volt a csontja... semmi boltív. Úgyhogy ha nektek kényelmesebb a szandál, az is jó. Vagy pl ha túl hideg a padló.
Memmének igaza van a mezitlábról, de ne feljtsük el azt se, hogy mi már nem a földön, döngölt padlón, füvön, kaivcson járunk :) hanem a tök sima padlón...

Tápszer-tejpép. Nálunk is bejött, Bene sokáig nem evett szendvicseket, és egy kis változatosság volt. Ja, és Bene sem eszik SEMMI gyümölcsöt :(

mtunde

Vica!
hát ahogy írtam, elég jól. De gondolom azért mert még ott vagyok a szobában. Nem foglalkozik túl sokat velem. Az se zavarja, hogy anyucinak van egy kisfiú hódolója, aki még első nap kinézett és azóta nem tágít mellőlem. Hozza a játékokat, folyton vigyorog rám, az ölembe ül. Kis édes. Olivérnek hívják. Mondtam már hogy AKAROK EGY KIS TÖKÖST ÉN IS!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Lehet a mamájára hasonlítok. :D Szóval Szofi megvan. Élvezi a rengeteg új játékot. Konstatálja hogy ott vagyok és elvan. Mikor ma rászóltak, hogy nem szabad verekedni bőgött egy sort, amit a Kata hallott a másik szobában. Persze megismerte és mondta, hogy Szofi nem kell sírni, nincs semmi baj. Meg hogy Szofi kiscsoportos, ő meg már nagy csoportos. Délben meg ment a nagy ölelkezés. Szinte összeragadtak úgy örültek egymásnak. Mindenki olvadozott. :D :D :D Kata láthatóan örül, hogy Szofi is bölcsis. (eddgi még Szofi is ölül :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok nagyon kedvesek vagytok! memme! Nem gondolnám, hoy a Te gondjaid semmik az én nyüglődésemhez képest, inkább azt, hogy néha magamnak is túl sok vagyok.

Veronikusz!
Nagyon édes lehet SZofi a bölcsiben.

Zsófi!
Evésről én inkább semmit, nálunk az elejétől kaotikus a dolog, főleg Panka miatt. SEmmi nem ízlett neki, anyós sürgetett, ő meg zárta a száját, kiborító volt. MOst (kop-kop) mintha kezdene rendszer lenni benne. És már vannak kedvencek is. Én moist igyekszem ittthon is tartani a bölcsis napirendet, és ha kb fél tízig nem hajlandó enni, onnan már nem adok semmit, mert akkor tuti nem ebédel.
gyümölcs: Ő sem akart, de aztán bejött az, hogy apja ette az almát, és akkor ő kért belőle. Péter lerágta a héját, és Panka harapta a húsát. Most meg meghámozom az almát, felcikkelyezem, és odateszem mellé, és eleszegeti,. Szép csendben elfogy :wink: A narancs is bejön, és ritkábban a banán. És nem sűrűn, mert nagyon cukros, ezek a bolti őszibarackbefőttek. Me ga narancslé. Az tavaly nagyon ment.

Kár, hogy amikor pici volt a lány, Ti még nem voltatok sportkocsisok, mert egy ilyen könnyű kocsit szívesen beújítottam volna én is.

Cipő: Mi itthon mindig mezítláb vagyunk, a konyhában meg ilyen "tutyszerű" valamiben volt. Aztán a tavalyi télicipővel jól megjártuk, mert tavaszra olyan csámpás lett a lányzó, hogy a saját lábában hasraesett. Most nagy gondban vagyok, mert megint téli cipőt kell venni, és nem tudom, milyet vegyek, ami könnyű is, és meleg is.

Na, jó sok lettem. (De végre nem nyavajgás.)

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Nem fogok senkit se kiemelni,összeségében válaszolok mindenkinek.
A komp csak arra kellene,ha kint vagyok a konyhában akkor ne mászon utánam a köre,mert ma is utánam jött és nem szeretném ha felfázna vagy komolyabb baja esne.
Én is sok rosszat hallottam róla,de nem tudom, hogy mi lenne neki és nekem jó,ha értitek :?
Viktor már nem akar egyedül a szobában játszani,pedig olyan aranyos volt amikor egyedül eljátszott. :cry:
Most meg már nem is lehet ott hagyni,mert mindenben megkapaszkodik és feláll és toporog jobbra-bar, mint aki nem tudja, hogy "maradjak vagy menynyek" :roll:
Köszönöm mindenkinek aki elmondta a véleményét a kompról,de azt hiszem még alszom egy párat rá.
Jó éjt mindenkinek

valentina

Veronikusz,
Azt megkérdezhetem, hogy Szofi miért jár már bölcsibe??? Persze ha nem veszed tolakodásnak. Vissza mész dolgozni? Ma volt előttem egy anyuka aki szerette volna januártól beadni az 1 éves kisfiát és hát elég érdekesen nézett a vezető... Majdnem hogy kérdőre vonta, hogy miért ilyen korán adja bölcsibe a kisfiút.
Kata már oviba jár vagy bölcsibe? Csak azért kérdezem, mert hogy írtad, hogy nagy csoportos. Nálunk ömlesztve lesznek a gyerköcök.... 1 éves kortól egészen 3 éves korig.

Viszont ez tök jó, hogy egy helyre járnak a csajok!!! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica!
Én 16 hónaposan adtam be Pankát, mert visszamentem dolgozni. Náunk életkor szerinti bontásban vannak. Panka most már nagycsoportos, innen elvileg mehetnek oviba jövőre. Mondták a gondozónők, hogy volt, akit ők tanítottak meg enni a cici (cumi9 után, úgyhogy még egy éves kor előtt is volt, aki beadta. (Nekem nem lett volna szívem, de megértem, ha valakinek nyomós oka van rá.)
Ti nem terveztek Ketteskét?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Hát... annyit írtok, hogy még olvasó üzzemmódban se tudok lépést tartani veletek! :D

Azért jöttem most, hogy megosszam veletek a mai nap nagy és boldog eseményét: Kristóf teljesen tudatosan hasról hátra fordul!!! :lol: :lol: :lol: JUHÉJJJ!!!!
Próbálja visszafelé, hasra is de az még ha nem tud megkapaszkodni valamiben, nem megy.
Ja, és négykézlábra áll, rendesen maga alá húzza a térdét és erőlködik, hogy kinyomja magát a kezecskéjével is. :roll: Nem korai ez még???

Emano-t "utánozva" :) én most etetőszék mizériában... Segítsetek tapasztalatokkal, légyszi!!!
Chicco polly double-t ismeri valaki? Elég drága, de kutya jól néz ki és jónak is tűnik. Szempontjaim: állítható magasság, nagy tálca, kicsúszásgátló pánt és még kicsire össze is lehet csukni.

Veronikusz Hajrá KIS TÖKÖS! Egyyébként se, de a fiút aztán tényleg nem fogod megbánni! Én világ életemben lányt akartam... Mikor megtudtam, hogy fiú, fogalmam nem volt, mihez kezdek vele. :) És most annyira jó, hogy fiú! És sokak szerint egyre jobb lesz!
Fiús mamák, UGYE???! :wink: :lol:

Borsa :lol: :lol: :lol: Képekkel jövök holnap!

Jó éjt.

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Már ébren vagyunk, mert a kisasszonyt felkeltette egy kaki aztán az apukáját látva jobbnak látszot játszani mint aludni... :D
De ahhoz képest egész jól aludtunk. Ma megyünk először baba-uszira és teljesen be vagyok indulva, már nagyon várom. Remélem Emmus is osztja majd ezt az érzést :D

Brigi!
Gratula Kristófnak hogy ilyen ügyes. Ez még mi nem tudjuk csak visszafelé vagyis hátról-hasra.

Veronikusz!
Elfelejtettem gratulálni a nagy bölcsis hölgynek, bizti élveni fogja nagyon a gyerekek társaságát :D Hidd el hogy Szofinak könnyebb lesz így ottmaradni hogy Kata is ott van. Hiszen mostmár ő is nagylány. Kicsit furi lesz neki amikor először ott hagyod, de hamar belerázódik! Én sok beszoktatást csináltam már és több esetben a szülőnek a nehezebb elszakadni. Bocsi nem akarok okoskodni.

Kriszta!
Örülök hogy jobb a kedved, hidd el hamarosan jön az az eltévedt gólya :D

Orsi

borsa

Gyuzsó!
Ha géphez kerülsz jelentkezz!!!! István is jön uszizni?

Orsi

borsa

Jó reggelt!

Veronikusz!
És a lányok nem féltékenyek a kissrácra? Mert Panka ki volt borulva a beszoktatás alatt, ha én már csak szóltam is valamelyik másik gyerekhez. Mondjuk az is igaz, hogy ő csak egyedül van, és gondolom megszokta, hogy nincs másik gyerek.

Kép
Kép
kriszta36

Halihó!
Mi nyertük (szerintem) a kelést, esetleg Hannának van esélye még előzni :lol: 5.35. :lol: Na, valaki..? :lol:
Persze már durmol az erkélyen teli pocakkal, én meg kávé nélkül (2 túrórudival+ 1 bögre tej) kókadozom..
Veronikusz,
akartam már írni, sajnáljuk a nyíregyi nem pihenést!! pedig úgy drukkoltunk!! Ezek a bölcsi sztorik meg nagyon édesek!!! Még kérünk!! Kis terrorista! :lol: Igazából videót kérünk.. :lol:

Györgyi,
jó hogy jöttél!! Mondtad, hogy tuti valamit össze fog szedni Jázmin a ringatón és tessék, igazad lett.. Nincsenek tippjeid véletlen a lottó 5-ösre? :lol:

Borsa,
jön a büszke édesapa is uszira!!

Brigi,
nagyon ügyi Kristóf!!

Valentina,
hát igen, nagyfiúk már állni-menni akarnak! :lol:

Mindenkinek jó pihenést!

KépKép
Kép
gyuzso

Steffi,
milyen volt a Nimi-s este? Kipihentebb vagy?? Kis szem alatti karika-gyűjtő.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Takonykór és ahogy Gyuzso szokta mondani kiskakas 1000-rel!!!
A fejem is majd szét hasad és Áron korán kelt fél 6-kor, amikor éppen visszaaludt volna oriásit hapcisztam :? Álom hussss....

Borsa
Küldtünk álommanókat ám.. :D
Jó uszizást! Mi jövő hónapban szeretnénk kezdeni, ha 3 hónaposak leszünk. Biztosan élvezni fogja, mert fürdés közben elrugja magát a kiskád szélétől és vigyorog, ahogy "suhan" a vízben! :D :D :D

Veronikusz
Tündéri lehet mindkét csajszi. Imádni fogják a dadusok Őket :D
Nem fognak hiányozni a lányok napközben... :wink:
Minden nap mennek majd egész napra?

Memme
Azok a harisnyás lábak... :wink:

Kép
hanna09

Gyuzso

Mi nyertünk :D Összebeszélnek ezek a lúrkók?
Ráadásul mi nem is alszunk, apával játszik... :D

Kép
hanna09

Hanna!
Meg sem merem kérdezni mikor keltetek, az uszi meg tuti jó kinézted már hová mentek? Merre felé laktok?

Zsuzsi!
Akkor ma apás buli lesz Laci is jön... persze ez természetes mert ki van készülve hogy biztos lemerítem Emmát és akkor majd Ő megmenti... tudod milyen. :D
Ha van kedvetek előtte átjöhetnétek családi bulira mer István még úgysem volt nálunk, majd ahogy Micus alvása alakul.

Orsi

borsa

Ja és Zsuzsi!
Enyém a tesz-veszes babakocsi! Már csak el kell hozni Győrből... ez izgis lesz :D

Orsi

borsa

Na tessék, emano megcsinálta Nekem a képeket... :D

emano!!!!!
Vonalzót is csináltál????? Mert volt olyasmi az ímélben de nem tudtam rákattintani, mert nem engedte...így csináltam én is.. :D

Kép

Kép
cukipofa

igen csináltam vonalzót!
Danybabyt csak ilyen picibe engedte!!! :cry: :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

SZiasztok!

Cukipofa
Én azért mérem ki a két két és fél decit a főziből, mert Jázminnak még sosem tudtam annyit adni, hogy elég legyen. Erre mondta a doki, hogy nem jó, ha három deciket eszik, mert akkor csak tágul a gyomor. Inkább tartalmasabb legyen. Na ezért mérem ki nagyjából. A tápszerét me gki kell mérni, meg látom is, hogy mennyi. Ja a sinlacot azért adom neki, mert nagyon tápszerlellenes vagyok, de amióta nem szopizik valamennyit ugye kell. Viszon a sinlac sokkkal jobb a gyerkőcöknek. Ez eredetileg pép, de fel lehet vizezni. A gyümibe meg azért teszek 1-2 kanállal, hogy ne legyen annyira éhes a főkajáknál. Nem elég neki csak a gyümi. Kivéve, ha sütőtököt sütök neki.

Guzso
:lol: :lol: Nincs tipp, de jó lenne ha lenne... :roll:

NAgyon jók a képek, végre visszanéztem őket. :roll:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
én most kaptam a barátnőmtől SInlacot!Adhatom már Balázsnak??Most fogjuk a 2es tápszert kezdeni!!!
KÉrdeztem védőnőt Sinlac ügybe, de azt mondta, hogy azt fel kell íratni,ha indokolt (allergia)!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Hanna,
jól leszidtam Miklóst, hogy elvesztettük a versenyt! :lol:
Mi 4 hónaposan voltunk először úszni, nekünk jobb volt, mint 3 hónaposan :)
Kiskakast zavard el hamar!

Orsi,
gratulálunk az új szerzeményedhez!! Jó repülőterezést vele!!! Mi uszi után megyünk a Balcsira.. :oops:
Papeszt hozzon az embered magával, meg fényképezőt! :lol:

Emano,
nekem az rémlik, hogy 7 hónap körül lehet állati fehérjét bevezetni és talán sajttal lehet kezdeni.. De nézd meg a tuti könyvedben! A Te védőnőd sem százas, ha jól emlékszem.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Szia Gyuzso!!
Igen az én védőnőm sem százas, jól emlékszel :lol:
De tegnap azt mondta,hogy ehetjük már a husi és 2hét múlva a sajtokat :shock:

szép napot mindekinek

nemsokára megyünk a Normafához :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Halihó!

Neem...Hanna, Gyuzsó MI nyertüka versenyt: 5.02 perc. (...) De legalább az éjszaka nyugis volt. És a kelésből hatkor visszaaludt és addig is mellettünk heverészett az ágyban (azaz néha az apja hasán lovagolt, ilyesmik :roll: ) és aludt hétig. Így én is. Viszont Apja felkelt, elmosogatott (én szoktam este, de most későn ért haza és nem bírtam már), reggelit csinált, csili-vili volt, el tudtam menni nyugodtam pisilni, tusolni... Most húzzák a lóbőrt mind a ketten, aztán megyünk sétálni.

Brigi, mért lennen korai? Magától csinálja. Hadd erőlködjön csak. Kis drága.

Steffi? Akartam írni, hogy a Cocculus jó éjszaka-okozta kimerültségre.

Borsa, Eszer lányom jól van, békésen tűri a nővére rúgásait pelenkázás közben. Csak néha annyira feltöfködi magát, hogy a gyomromnak már tényleg alig van hely. Sav, hányinger. Már vagy két kiló biztos van, a 3d-s UH 1,75 nek mutatta három hete.

Tünde, igen, ebben nagyon igazad van. És hát a városi játszóterekre vagy akár parkok füvére meg nem tenném ki mezítláb. De ha valakinek kertes háza van, vagy pl. nálunk padlószőnyeg, azért hadd próbálgassa a csülkeit. ha csak járva fog közlekedni, a konyha hideg köve miatt nekünk is kell lábbeli vagy legalább egy másik zokni.
Várod már a végét?

Annyira gáz, hogy már a saját felvetéseimre sem válaszolok. Mert írtam a rosszul sikerült Ringató-élményekre, hogy szívesen csinálnék. Ez tényleg így van, csak ahhoz Apjának kéne felvinnie (Kecskeméten lakunk), az még egy szabadnap neki és most az év végi finisben plusz a várandósság finisének közeledtével csíján kell bánni. Egyébként ha ki is íratna szabadságot, a munkával akkor is haladnia kell. Ha nem volna óriási pocakom még mellette, összszerveznénk azért.

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Kép
Ennek azért örültünk nagyon :twisted: , mert délben indultunk Pestre, egész délelőtt nyügös-álmos volt, indulás előtt etetni akartuk, de elővettem a kajáját, ez a látvány fogadott...[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Zsuzsi!
Én uszi előtt gondoltam!

Orsi

borsa

Memme!
Szólj Eszternek hogy nem szép dolog bántani a Mamit! :D Melinda nagyon cuki ahogy szundikál :D

Orsi

borsa

Emano
Ez így van. Ezért jobb, mint a sima tápszer, de ezt bonyolult itt elmagyarázni. :roll: Ja és adhatod. JA és sajttal semmikképp se kezdd. Husit ehet csirke, pulyka. Először picike, de csk 7-8 hómnapos kortól. inkább 8. ÉN tejterméket nem adok még Jázminnak. Mondjuk nem is nagyon fogok, max. joghurt-féleséget. Szóval ne adj még neki oylan pici, nem marad le semmiről, főleg ebben a vírusos időszakban jobb ha nem azzal van elfoglalva a szervezete, hogy a fehérjét bontja. Most hogy Jázmin taknyos, nem is adtam neki 4 napig semmi husit. Kímélő étrend. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Ismét bekukkantok hozzátok, ha nem gond. Egy hétre elmentünk a Nagyihoz, abban a reményben, hogy kicsit többet lehetek kettesben Kisjankóval és hátha enyhülnek a hisztik. :roll: Hát nem enyhültek...

Valentina,
nekünk volt bébikompunk, bevallom, imádtam, ahogy apát kergette vele. A mi védő nénink nagyon jó fej, nem igazán szól bele semmibe, a bébikompról is azt mondta, hogy mértékkel mindent lehet. Nem ajánlja, hogy egész nap abban üljön a gyerköc, mert ellustulhat, hiszen azzal könnyedén mindent elér, és kimaradhat valamelyik mozgás folyamat(pl. mászás). Ez pedig később diszlexia előidézője is lehet. De ha naponta mondjuk egy fél órára beleül, abból nem lehet baj. Kb. ennyit töltött benne Jankó is eleinte, de engem is megijesztett, amiket hallottam róla, szóval egyre kevesebbet használtam. Még annyi, hogy amikor benne volt, sokat rúgozott, ami szerintem erősítette a lábait, de lehet, hogy akik értenek is hozzá és most elolvassák, amit írok, jókat derülnek rajta.

Emano,
bár agyam szita, de én úgy emlékszem, hogy a tejterméket 9 hónapos kortól lehet bevezetni. Mi is reszelt sajttal kezdtük, de tuti, hogy nem előbb.

Volt közöttetek olyan, akitől újra kértek vérmintát beküldeni, mert nem volt értékelhető, amit a kórházban levettek(anyagcsere betegség szűrésére). Tőlünk most kérik a repetát, én csak azt nem értem, hogy hogyhogy csaknem 4 hónap elteltével? És ha esetleg beteg a Flóri, akkor azt 8 hónaposan fogom megtudni?

Gyuzsó,
egy személyes kérdés: Van itt a pusztában egy normális fodrász?!

Feltennék pár képet, hátha szívesen nézitek: Kép

Kép

Kép

Mindenkinek további szép estét!!

Kép
Kép
paklincs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?