Sziasztok!
Ez a reggelem vidáman kezdődött. Egy kedves ismerősöm/ismerősünk egy aranyos videófelvétellel megnevettetett.
Bárányhímlő: Nálunk -mint ahogyan már korábban írtam- a nagyfiúk egymás után estek át rajta. (Évek múltán sajnos még visszajöhet övsömör képében, de ez mindenkinél fennáll.) A felnőttkori bárányhímlő már nagyon megvisel mindenkit. Nálunk az óvodában (hol máshol?) ütötte fel a fejét. A gyerekek haza is vitték, így akik még nem estek rajta át -a legnagyobb óvás ellenére is- maguk is megbetegedtek. Gyerekeknél ez tényleg hamar megy, de a felnőtteknél...... Az egyik anyuka is elkapta -mint kiderült, az ő anyukája nem jól emlékezett- és azt mesélte, hogy iszonyú 2 hete volt. Az influenza kutya füle volt ahhoz képest, amit a több napig tartó 39 fok körüli láz és a szintén több napon keresztül folyton-folyvást megjelenő, rettenetesen viszkető kiütések okoztak. Egy másik szülő -egy apuka- is beleesett, és ő is nagyon szenvedett tőle. Ezek a szülők sokkal rosszabbul viselték a betegséget, mint a gyerekeik. Maguk is ezt mondták és a párjuk is így látta.
A másik, hogy ez a védőoltás nyújtota védettség nem egy életre szóló. Nem mernék rá megesküdni, de úgy emlékszem, hogy 20 év körüli időtartamra taksálják. És utána mi lesz, hogy lesz? Fiatal felnőttkorban családtervezés előtt, közben vajon eszébe jut-e mindenkinek, hogy már nem védett? Számomra ez sokkal nagyobb rizikót jelent ebben a korban, mint kisgyerekeknél. Való igaz, hogy sajnos súlyos szövődményei lehetnek, de egy influenza is okozhat -és okoz is- szövődményeket. Nyilván mindenki mást tart szem előtt.
Annee! Jobbulást Andrisnak! Csak antibiotikumot kaptatok?
Pelenka! Mi is a Pampers Fit Aktívot használjuk. Hátul egyáltalán nem enged ki semmit, oldalt eddig kétszer lett kicsit maszatos, de ez a kenguru miatt lehetett.
Enikő! Szóval jól sikerült a barátnős buli!

Gondoltam rád másnap reggel. (És picit irigykedtem is, de csak nagyon picit.

)
Mi ma megyünk
buliba, igaz csak 1,5 órára, de már nagyon várom. Pogit sütök, mi azt viszünk a borocska és a gyümölcslé mellé. Amúgy
tatárbifsztek áll a menün és hagymás lepény. A hagymáslepény oké, de a tatárbifsztek -a szopi miatt- talán kicsit még korai. Vagy sztetek már nem szerepel a tiltott listán?
Ckat! Minden ifjú jóképű zongorista tud furulyázni? Vagy csak egyesek kiváltsága?
Mütyürke! Nálunk is van egy kicsi szörcsögés, ami várható volt. Én is csak Fluimare-ral fújom és porszívóval szívom az orrát Gabónak. Ilkának is jobbulást!
Kata és Klári! Hány napig volt hasmenésszerű széklete a babácskáitoknak? Nem voltak nyűgösek?Én is erősen gondolkodom azon, hogy beadassam-e a
rota elleni védőoltást, mivel két helyről kapjuk a bacikat, vírusokat. Nagyobb gyerekek is hamar kórházba kerülhetnek, hát egy ilyen pici baba!
Már az oltások utáni nyugtalanságuk is elég rossz közérzetet jelent, pedig az csak pár napig tart. De a hasmenés és hányás sokkal jobban megviselheti a szervezetüket. Én ezt nem szeretném, de kérdés, hogy valóban védettek lesznek-e ezek a babák és meddig? Potyára nem szeretnék kiadni ennyi pénzt. Ki mit tud erről?