A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szőlő,
Láttam, hogy hasonló a pocink. Szerintem ez mindenkinél másképp alakul. Valakinek már az elején nagyot nő, valakinek nem.
Az enyém a 12. héten nőtt sokat, azóta viszont nem nagyon változott.

Kép
emi29

[quote="szőlő"]
írta:
szőlőBocs ha már volt szó róla, ti lányok szeretnétek tudni a babó nemét?

Igen, már beszéltünk róla. Az enyém valószínüleg lány lesz. Fiút szerettem volna, de már megbarátkoztam a gondolattal.

Kép
emi29

Én tegnap vettem mégegy kismamanacit, meg egy pulcsit :) Az eddigi cuccaim közül már egyik nadrágom se tudom felvenni :lol: Pedig csak 3 kilót híztam eddig...

Kép Kép
szõlõ

[quote="emi29"]
írta:
emi29Igen, már beszéltünk róla. Az enyém valószínüleg lány lesz. Fiút szerettem volna, de már megbarátkoztam a gondolattal.

Én nem szerettem volna megkérdezni, de férjem ragaszkodik hozzá.

Kép Kép
szõlõ

Emi, Szőlő!

Nagyon szép a pocitok! Az hogy híztatok nem látszik a képeken, vékonyak vagytok így is. :lol: :lol: :lol:
Nekem is kb. ekkora a hasam, mint nektek :lol:

Kép
adri0422

Kismamagatyót holnap csináltatok még egyet. Van egy kord nacim elég nagy...azt varratom át!!! Meg az is kismamagatyó, ami rajtam volt az első két képen. Most ez az egy gatyóm van, ami jó rám, a többi itthoni....az én pocim nem fér ám bele akármibe.....!!!! :wink:

A fiú lány kérdésről...
Mi ikreket szeretnénk és kettő lányt!!!
Holnap esetleg meg tudná mondani már a doki szerintetek a nemét a babánknak???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja a hízás...én eddig 2 kg-ot híztam. Most mértem magam. Egy hónap alatt...úgyhogy bocsi 82 kg vagyok.... :oops: Bár babásodás előtt is voltak ilyen súlyingadozásaim....hol több, hol kevesebb....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ja és tényleg! Nektek a köldökötök kifelé duduorodik már?
Az enyém korábban teljesen befelé volt és kb. 1 hete kicsit kintebb jött, kiváncsi leszek a végére telejesen kidudorodik e majd...? :roll:

Kép
adri0422

[quote="ollem"]A írta:ollem fiú lány kérdésről...
Mi ikreket szeretnénk és kettő lányt!!!
Holnap esetleg meg tudná mondani már a doki szerintetek a nemét a babánknak???

Szerintem még nem. De nem tudom pontosan.

Hány UH-n voltál eddig? Az ikreket már lehetett volna látni, nem?

Kép Kép
szõlõ

Adri0422!
Nekem a köldököm még nem dudorodik ki! csak a pocakom méretes.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="adri0422"]J írta:adri0422a és tényleg! Nektek a köldökötök kifelé duduorodik már?
Az enyém korábban teljesen befelé volt és kb. 1 hete kicsit kintebb jött, kiváncsi leszek a végére telejesen kidudorodik e majd...? :roll:

nekem még nem, csak az ékszerem helye nyúlt meg picit és elég viccesen néz ki :lol:

Kép Kép
szõlõ

Ollem!

Szerintem holnap még nem tudják a nemét megmondani, mert én 14+6 naposan voltam Uh-n és mi is kérdeztük, de azt mondta a doki, talán a legközelebbin, ami a 18 hetes Uh lesz, már lát valamit.

Kép
adri0422

Szőlő!

Eddig három uh volt összesen. Az elsőt egy pancser doki csinálta....
Úgyhogy akkor kettő. Az utolsón láttam csak a babát, mert a többit nem mutatták meg.
Előfordulhat, hogy eltakarják egymást, nem???
Volt már olyan, hogy csak a szülésnél vették észre, hogy nem a méhlepény jön, hanem még egy baba.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Majd meglátjuk holnap, hogy mit lát....
valószínű, hogy legközelebb december 3.-án megyek....Mert mindig minden hónap első hétfőén megyek...akkor 18+4 leszek.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]S írta:ollemzőlő!

Eddig három uh volt összesen. Az elsőt egy pancser doki csinálta....
Úgyhogy akkor kettő. Az utolsón láttam csak a babát, mert a többit nem mutatták meg.
Előfordulhat, hogy eltakarják egymást, nem???
Volt már olyan, hogy csak a szülésnél vették észre, hogy nem a méhlepény jön, hanem még egy baba.... :lol:

nem tudom :D Szerintem már lehetett volna látni ha ikrek, de mivel én nem vagyok orvos és csak okoskodom ismét, ezért lehet hogy nincs igazam 8)

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!
Holnap nyolc után MINDEN kiderül.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

:lol: Okés, Mary, drukkolok hogy bejöjjn amit gondolsz :wink:

Kép Kép
szõlõ

húú! alig győzöm visszaolvasni :)
mamacka!
ilyenkor jövök rá, hogy nem is olyan rossz nekem, mikor hallom, hogy másokkal mi van (a szüleim ma egy jót veszekedtek, ami nem újdonság csak ezt konkrétan a fejem felett, de amúgy szeretik egymást csak apa kicsit nehéz természet és mindenkinek van hibája).
szépek a pocakok. én is akarok képet, már szóltam, de még malacetetés van(tengeri, mármint a malacka)
én csütörtökön este úgy éreztem, hogy mozog a pici. a párom is érezte. kb 4-szer érezhetően kidudorodott egy ponton :D . remélem ez már az volt.
mary
szerintem sem tűnsz 80 kg-nak. egy tizest nálam eltagadhatsz!
toncsi

toncsi80

Na mindenkinek jó éjt!
Holnap jövök a hírekkel.
És az is lehet, hogy holnaptól táppénzre megyek....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Adri,

köszi :) A köldököm még nem dudorodik kifelé, az ékszerem helye viszont nekem is mókásan néz ki :) :)

Mary,

A baba nemével kapcsolatban: sok múlik azon, hogy milyen az UH gép és, hogy hogyan fekszik a baba. Nekem a 16. héten a 4D-s UH-nál sem tudták egyértelműen megállapítani a nemét, olyan fura pozicióban volt a baba, és nem volt, hajlandó megfordulni sem.
Az ikreket szerintem is már mondta volna a doki...
Aztán várjuk ám az élménybeszámolót.

Kép
emi29

Sziasztok,

én is vagyok, csak olvasó üzemmódban inkább. :)

szőlő, üdv :wink:
Van egy táblánk, a májusiaké, ha szeretnél belekerülni, dobj egy privit légyszíves. :)

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szép nagy pocik vannak már ahogy nézem. :)

Ollem, szerintem is kiderült volna már hogy ikrek. A 12. hétig még lehetnek takarásban, de akkor legkésőbb már előbújik a hátsó baba is. Tényleg jó nagy a pocid ;)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Toncsi,

Az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy mit kell érezni. Bizsergést érzek már, de nem vagyok biztos abban, hogy amit érzek, az a Mazsolám műve...

Kép
emi29

17 hetesen:
Kép

toncsi

toncsi80

Édesapám hosszú szenvedés után, ma este elköltözött a Mennyei Atyához.

Kép

Fáj, hogy nem lehettem vele, másrészt örülök, hogy az utolsó kép róla amit őrizhetek a mai búcsúnk amikor rámosolygott első unokájára Áronra. Már napok óta nem mosolygott, nem is nagyon reagált semmire, de hála Istennek fájdalmai nem voltak... kértük is a jó Istent, hogy legalább a fájdalmat vegye el, hiszen annyit szenvedett már had tudjon békésen elaludni.

Az az öt év amit a betegségével megharcolt is ajándék volt... Közelebb kerültünk egymáshoz, jobban meg tudtuk becsülni azt amink van, azt akit ránkbíztak.

Egy hónapja éjjel rosszul lett, odahívot minket az ágyához, hogy elbúcsúzzon, hajnalig virrasztottunk mellette, imádkoztunk és kiengesztelődtünk... hálát adtunk a jó Istennek mindazért amit egymástól kaptunk, bocsánatot kértünk mindazokért a sérülésekért amelyeket egymásnak okoztunk.
Végig arra gondoltam, hogy én is így szeretnék majd elmenni, szerető családom körében.
Reggel eljött Pál Feri (egy nagyon kedves atya, ő adott össze bennünket) és feloldozta... onnantól kezdve jobban lett és a fájdalmai is csökkentek. Kaptunk még egy hónapot, hogy együtt lehessünk.

Ma este még elköszönt a testvérétől a családjától, az utolsó amit hallhattunk tőle: "Jaj de szép!" és mosolygott.

Hiszem, hogy a jó Isten szerető karjába ölelte és majd egy szép napon találkozunk, addig is szeretetben őrizzük az emlékét és sokat mesélünk gyermekeinknek is a kedves nagypapáról aki annyira szereti őket.

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
Őszinte részvétem.

Kép
emi29

Kedves mamacka,
fogadd őszinte részvétem!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jajj, Mamacka, őszinte részvétem, megkönnyeztem ahogy olvastam :( Nagyon, nagyon szépen írtál róla... Kívánok neked sok erőt, hogy elfogadhasd, és feldolgozhasd.

Nekem még senki közelebb irokonom nem halt meg, csak a dédimamám, de őt évente 1x láttam, az utolsó évben nem is engedték olyan rosszul volt. Szóval nem tudom, hogy mit érezhetsz (érezhettek)
De elképzelni el tudom. Még mindig sírok :(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szülők:

Anyósom kegyetlen, nem csak én borulok ki tőle, hanem a férjem is. Én nyelni szoktam, letojom, de könnyen vagyok, mert havonta 1x látom.

Anyumékkal nincs gond, amíg nem kell velük élnünk. Kapcsolatunk kezdetén 2 évig otthon éltünk, háááát, soha többet :)
Ami inkább bánt, és foglalkoztat, hogy apuval most igenigen macska-egér játékot játszanak, nem tudják eldönteni hogy együtt maradjanak-e vagy ne. Most agusztus óta külön élnek ,de így se jó. És mindezt 24 év házasság után, úgy hogy a legkisebb testvérem 5 éves, és még a középső hugom (17) és az öcsém (14) otthon él (anyuval). Most ez nagyon őrli az idegeimet, mert mindkettőjüknek én vagyo ka lelki támasz, és így sok olyan dolog nem marad titok előttem, amiről sose szerettem volna tudni :(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mamacka,
Legyen része Édesapádnak az örök boldogság kegyelmében!
Együttérzek,
Nuska+

Pál Ferit hírből ismerem, én is jókat hallottam róla
nuska1

Mamacka - Fogadd őszinte részvétem :( Sajnálom :(

Emi - A nacikról dobsz fel nekem képet? Én is most tervezek Melimamival talizni naci ügyben ;) Megmutizod milyeneket csinált neked? Farmer anyagaiból van sok? Mert Elenornak azt hiszem kétféle farmer anyaga van, egyik tetszik, abból csináltattam is .. másik viszont túl kék .. ami nekem nem jön be .. hátha Melinél nagyobb a választék!

Mary - Jó nagy a pocid :lol: Nekem még közel sem ekkora... de ez alkati kérdés főleg, tehát nem számít :!: Nem lehet hasonlítgatni ;) Nekem a 15-16. héttől .. (tehát nemrég) kezdett el nőni ;) :) most már nagyon szépen kerekedik :) Férjem szerint gyönyörű szép .. Igazából máshova nem híztam, így szemből és hátulról nem látszik a poci, csak oldalról .. én majd a 20. héten tervezem megint megörökíteni, és tenni fel fotót :) Most nem változott az utóbbiak óta sokat ;)

Szőlő
- Mi szeretnénk tudni a baba nemét :) A 16. héten voltunk 4D-n, ahol elvileg már látni lehetett volna, de a hátrahajló méhem legmélyén fészkelte be magát a pici, így egyértelműen ezt nem tudták nekünk megmondani! Nagyon izgulunk .. kislányt szeretnénk mindketten, de persze kisfiúnak is ugyanannyira örülünk (csak azért mindenkinek van titkon dédelgetett vágya .. vagy erre, vagy arra húz a szíve) :)

Kép
szösszenet

Mamacka-az Úr adjon nektek békességet, Ő töltse be az ürt, amelyet Édesapád hiánya okoz, Ő enyhitse fájdalmatokat.

Kép

Kép

Kép
deli

Mamacka..... Őszinte részvétem és sok erőt kívánok Nektek!

Kép Kép
szõlõ

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenet
Szőlő
- Mi szeretnénk tudni a baba nemét :) A 16. héten voltunk 4D-n, ahol elvileg már látni lehetett volna, de a hátrahajló méhem legmélyén fészkelte be magát a pici, így egyértelműen ezt nem tudták nekünk megmondani! Nagyon izgulunk .. kislányt szeretnénk mindketten, de persze kisfiúnak is ugyanannyira örülünk (csak azért mindenkinek van titkon dédelgetett vágya .. vagy erre, vagy arra húz a szíve) :)

Igen Enyimuram szeretne inkább kisfiút, én meg már esküszöm csak azért vagyok kislánypárti, mert mindenki azzal fáraszt hogy én tipikus fiús anyuka vagyok és TUTTTTI hgy fiam lesz. :lol:

Kép Kép
szõlõ

Mamacka!
Őszinte részvétem!!! Milyen jó, hogy a mennyben nincsenek fájdalmak....

Jövök az uh hírekkel ma! Már készülődök. 8-ra megyek!

Mindenkinek szép napot!!!
ui.: kíváncsi vagyok, hogy mit szól a doki+védőnő a nagy pocimhoz...???? :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Szösszenet,
OK. Szólok a páromnak. Én farmer anyagból csak egy szoknyát készíttettem.
Amikor nála voltam kétféle farmer anyaga volt. Mindkettő sötétkék volt. Én az indígó kékből készíttettem a szoknyát.

Mary,
Elsőre lehet, hogy azt fogják hinni, hogy már 6 hónapos vagy :) :)
Félre a tréfával. Remélem a gerincedről a leleteket nem hagytad otthon....

Kép
emi29

Sziasztok!

Friss tábla, szőlővel kiegészülve. :)

Kép

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!
Mamacka részvétem!Én 11 évesen veszítettem el az édesanyámat persze nem akarok panaszkodni de azt mondom neked szerencsés vagy hogy ennyi idő jutott nektek amit együtt tölthettetek és hogy látott felnőni.
Én ma megyek 12-hetes uh-ra és felvesszük videóra is.Már alig várom.Múlt héten észrevettem hogy 5kg-ot fogytam mióta terhes vagyok.Végül is a védőnő is 63kg-ot mért felöltözve bélelt farmerben meg bakancsban.Tehát most 60kg körül vagyok.Délután még hozom az uh eredményt addi itt egy kép múlthét péntek reggelről: Kép
Vendég

Gitka,

de jó neked! Nekem csak jövő héten esedékes a következő UH. Várjuk a beszámolót utána.
Egyébként látom, neked is szépen alakul már a pocid :) :)

Kép
emi29

Én meg majd csak mikuláskor megyek UH-ra legközelebb :D Addig még 2 hét múlva AFP, remélem a vércsoportot is végre sikerül megnézni, met a múltkor is kérte a doki de a leleten nincs rajta.

Ráadásul tök vicces, az összes leletemet úgy kapom vissza, hogy a "státuszom": nem biztosított. Közben ennél a cégnél dolgozom 3 éve és korrektül be vagyok jelentve az első perctől. Eddig 2 levelet küldtünk az OEP-nek, egyet a cég, egyet én. Ehhez képest most hívtam a barátnőmet aki Az OEP-nél dolgozik, megnézte nekem, még mindig az előző munkahelyemen van nyitott jogviszony, szreintük. Ehhez képest a MÁV kh. szerint biztosított sem vagyok. Marhajó. :evil:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok Lányok,

Hát ha nem vagok 2-3 napig, akor bizony 3-4 oldalt kell visszaolvasnom! Jó termékeny a társaság :lol: !

Mamacka
Őszinte részvétem Édesapád halála miatt.

KépKép
kisfruzsi

Szőlő

Egy cipőben járunk... Áll. én sem vagyok biztosított, pedig én 7 éve dolgozom egy multinál. Rendesen vagyok bejelentve, és természetesen a járulékokat is rendesen levonják. Én is szóltam már a bérszámfejtőnknek (még szeptemberben, amikor megtudtam). Az volt a válasz, hogy tudnak a problémáról, intézkednek.
Most amikor AFP-n voltam, megint felhívták a figyelmemet, hogy nem vagyok biztosított... Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz januárban. Elküldenek a kórházból, vagy fizetnem kell???
Aztán meg kitalálják, hogy nekünk nem jár gyed sem, hiszen nem vagyunk biztosítottak. Csak tudnám, hogy hova folyik az a pénz, amit 7 éve a fizetésemből vonnak....

Kép
emi29

[quote="emi29"]S írta:emi29zőlő

Egy cipőben járunk... Áll. én sem vagyok biztosított, pedig én 7 éve dolgozom egy multinál. Rendesen vagyok bejelentve, és természetesen a járulékokat is rendesen levonják. Én is szóltam már a bérszámfejtőnknek (még szeptemberben, amikor megtudtam). Az volt a válasz, hogy tudnak a problémáról, intézkednek.
Most amikor AFP-n voltam, megint felhívták a figyelmemet, hogy nem vagyok biztosított... Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz januárban. Elküldenek a kórházból, vagy fizetnem kell???
Aztán meg kitalálják, hogy nekünk nem jár gyed sem, hiszen nem vagyunk biztosítottak. Csak tudnám, hogy hova folyik az a pénz, amit 7 éve a fizetésemből vonnak....

Bizony, ez a durva, a pénzügyes kollegina is ezért dühöng. Csak az a vicces, hogy Anyu könyvelő, ő megmondta hogy melyik bevalláson kell ezt javítani. Ők is így csinálják, és simán megy a dolog. Ehhez képest mi baromira mást küldtünk be, pedig én szóltam a pénzügyesnek hogy mit kell.

Én is attól tartok hogy januárban mondjuk elmegyek valami vizsgálatra és akkor közlik hogy jó kedves kismama x ezer Ft. Köszi.

Kép Kép
szõlõ

Ígértem még a 12 hetes Uh képet! AMit most sikerült végre szkenelni, mert nekünk nincs otthon.
Szerintem egész kivehető.
Persze azóta már jóval nagyobb lehet, de csak nov. vége felé mehetek UH-ra legközelebb!
Kép

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Szerdán voltam AFP-n! Pedig csak beutalóért mentem, mert azt hittem ezen a héten kell mennem valamikor. Mire a doki kérdezte, hogy éhgyomorra vagyok-e, mert akkor mehetek most rögtön. De amúgy totál nem értem: igaz, hogy az utolsó menstruációm alapján 16+2 hetes voltam szerdán, de a 12. heti ultrahang szerint meg csak 15+2 hetes!
Meg azt is olvastam, hogy Szösszenet ma megy! És ő egy héttel korábbra van kiírva mint én... Szóval fura dolgok ezek!
Az eredményre meg várhatok két hetet!

Kisfruzsi: jó a kép! :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Szőlő,

Én nem tudom, hogy mit kell beküldeni, nem is érdekel. Az viszont igen, hogy én nem akarok otthon szűlni, hanem kórházban nyugodt körülmények között...
Még soha nem voltam betegállományban és kb 8 éve a háziorvosommal sem találkoztam... Ettől függetlenül a fizetésemből nem kis összegeket vonnak le havonta. Fogalmam sincs, hogy mit kell tennem, ahhoz, hogy ez a probléma megoldódjon.

Fruzsi,

Látszik a Babó. Gratula

Kép
emi29

Sziasztok Lányok!

Mamacka! Fogadd őszinte részvétem!

Szőlő! Üdv a fedélzeten, Majdnem egy idős terhesek vagyunk. Uh. szerint pont ma vagyok 14. hetes. Egyébként a hasam kb. akkora mint a tiéd, meg Emié! Az alkatunk is hasonló. Én most sajna csak 51 kg vagyok, mert elején fogytam vagy 3-at. De már többet eszem én is.

Csöppke! Küldök privit! Engem is beveszel a táblába?

Ollem! Mizújs??? Már nagyon várjuk a friss híreket. Ne aggódj tényleg nem nézel ki 80 kg-nak!

Kép
gabo001

Mamacka!

Fogadd őszinte részvétem!

Túl vagyok az AFP-n, eredmény másfél hét múlva...

Kép
adri0422

Sziasztok!

Én is jól vagyok, bár a kisfiamat egyre nehezebb emelgetni..már érzek néha mocorgást, de még nem a kezemmel, hanem csak egy belső hullámzást.

Mindenkinek szép napot!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Lányok,

Tudom, hogy ez még nagon odébb van, de lenne egy kérédsem: Mi a véleményetek a pólyáról? Hasznos, mert tartja a picúrt és szereti, mert olyan pózban lehet benne,mint odabent, vagy inkább egy középkori kínzóeszköz? :lol:
Tudjátok mi kaptunk kettőt is, az egyik hagyományos pólya, ami tart is, a másik inkább ágynemű szerű pólya altatáshoz.

KépKép
kisfruzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?