A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó :)
Aha,látom már. :D Jó! :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

na, s akkor még egyet váltottam, visszakerült a Ckat kedvéért a csillogó-villogó Minnie

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt!
Édes gyermekem 3kor kelt először!!!! Aztán 6.15kor :D :D
annyira ügyi! Akkor volt értelme talán az elmúlt 1 hétnek... bár még nem akarom elkiabálni...

Egcsi
Édes a gyermeked!

Manó
jó, hogy mindig aktualizálsz :)

Én nagyon különágy-párti vagyok, de ezen nem veszünk össze :D

Dorka, Bori
tessék visszajönni! Hiányoztok!!!!
3 hós tábla ügyében SOS segítségeteket szeretném kérni

Kép
Kép
emma1976

Emma: 3 hós tábla után még fogsz vállalni 4 hós adatokat?

Kép
kissmanó

jó reggelt!

használ valaki pampers 4-9et? vett Szili egyet és elpasszolnám, mert nem hiszem, hogy el tudnánk az egészet használni! bontatlan és ingyen tudok postázni!? :wink: naaaaaa :wink:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Manó
Szerintem születési, 3 hós, 6 hós, 1 éves elég lenne. 4 hóst nem terveztem.

Kép
Kép
emma1976

oké, akkor ez van. majd holnap megkérdem a rendelőben a hány centi az annyi, s akkor megírom a 3 hósat utólag.

Kép
kissmanó

Apropó pelenka:
ilyent nem gondoltam, hogy pacálni fogok. Ugyi áttértünk a következő Liberora. Ki sem fogjátok találni: még a pisi is kicsurog belőle, pedig nem fullosra hagytam. Szal most várhatom míg elfogyasztjuk a 88 darabos csomagot, s akkor megprószáljuk mi is a lila csomagú Pamperset.

Emi: számla, nyugta nincs meg a pelusról? Hátha ki lehetne cserélni. Tudod, nekem bejött a cserebere.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Rita, hogy telt az éjszakátok? Délelőtt séta? :wink:

Emi, mi most fogyasztjuk az utsó 4-9ig és áttérünk a 7-18 kilóig. Tényleng nincs nagy különbség, de a combijánál nem szorítja annyira. Sajna nekünk a lila is szorítja már.

kispiskóta

Sziasztok!

Elkezdtem visszaolvasni, de nem sokáig jutottam. Bálint ma nagyon nyűgös :( mennem is kell... ha javul a helyzet, akkor jövök még.

Szép napot!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Mtücsi, Emi is akart szopizni az elején. Megengedtem neki, bekapta, aztán vigyorgott, hogy Emike szopizott. Persze nem tudott már vele mit kezdeni.Ezt eljátszotta 5-6 szor, azóta nem érdekes. De az anyatejet szereti, a múltkor a mellszívót is hozta, hogy fejjek neki.
Na azt már nem, de azért egy kanálkával még belefér :wink: . Legalább kapott egy kis pluszvitamint. :D

Ildi, sajnálom :cry: ! Beszéltem a férjemmel, mi is szereltetünk majd fel riasztót, nem lakunk túl messze, bármikor bármi történhet. :shock: :cry: :evil: Bár itt lakik az egyik főgengszeter "brazil" a második szomszédban (a mi házunkat is ő építette), lehet ide nem mernek jönni.

KépKépKépKépKép
uxi

Kép Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Na még egy:
Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Hali!

Kinderandi: oltásról röviden: apjuk mindent be akar adatni, még a bárányhimlőről kérdezem a dokit, majd vitatkozunk itthon rajta, mire én feladom és be lesz adva az is...

Tücsi: nem tudtam, hogy fotóznak, akkor megpróbáltam volna valami értelmet sajtolni az arcomra

Egcsi: klassz srác :D

Nenő: grat az átforduláshoz :D (mostmár csak mi vagyunk hátra :( )

Manó: köszi :D E....EE.... :lol: És köszi a csilli-villit, már nem mertem kérni tegnapelőtt :D

Lynia: ari vagy, már nekünk nem aktuális.

Apjuk tudományos elmélete arra, hogy miért kell éjjel 2 óránként etetnem: Bors a napokban váltott pelust, mostmár 7-14kg-ig szól a szavatosság. Eddig ugyebár kisebb volt, szűkölködött szegény, de most újra van hely növeszteni a popsiját, így uccu neki, megint extra hízásba kezd... így éldegélünk mi itten...

üdv.: cakt, akinek két nagy szemgödör van az arca helyén.[/b]
ckat

Csajok!

Egyszer már felajánlottam, most még egyszer: van egy doboz Humana HA 2 tápim (4 hós kortól). Még Emiről maradt meg. Ha kell valakinek, szívesen odaadom, csak érte kellene jönni (esetleg pestre be tudom vinni a 13.kerületbe).Decemberig jó a szavatossága, bontatlan, ingyér odaadom, kidobni sajnálom.(vagy ha postázom, a postakőccséget kérem csak). :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Ha érdekel valakitt, privit dobjon már, mert itt nem biztos, hogy meglelem...

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: nagyon szépek a gyerekeid! :D Kis göngör Tündibündi!
ckat

Uxi
Gyönyörű gyermekek!

Ckat
ne izgulj, Zalánnak sincs esze ágában sem fordulni! Tesómat kérdeztem, egyik gyereke 4és fél, másik 6 hósan fordult. Szóval nem vagyunk semmiről lekésve!

Kép
Kép
emma1976

Uxi
engem érdekelne, de túl messze vagytok...

Kép
Kép
emma1976

ja Zsú, mi is azt használjuk már, gondoltam oké, elhasználom, de nem, épp most mászott fel ismét a kaki a nyakáig! :evil: és neki is szoros :(

blokkot begpróbálom, hátha! igaz Sz tecsoba vette, remélem eltette! :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Ckat: úgy voltam vele, hogy még nem volt minden a régi. De hálisten kezd visszatérni. Emma is jött, Emi is aktiválta magát, bár azért vannak még eltűntek.
S most, hogy lecsengett, ezzel akartam jelezni, hogy sikerült fátylat borítanom a harcszíntérre :lol:

Kép
kissmanó

Uxi gyerkőcök csodaszépek, mint eddig is.

Ckat apuka elmélete igazán meglepő fordulat lenne, ha beválna.

Rohanás vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

Kép
kissmanó

Ckat! Pedig jól sikerült elcsípnie a pillanatot a fotósnak. Télleg cépek vagytok, bár Borsunk nagyon anyába olvad ott a kanguruban, akarommondani kenguruban. :lol:

Uxi! Sztem egy anyuka sem úszhatja meg a nagyobb gyerekek tejcsi kóstolását a kistesó születése után. Amúgy az egyik ismerősünk mesélte, hogy rengeteg teje lévén a nagyobbik gyerek is kérte a tejcsit rendszeresen. Már jártak óvodába és -vszínűleg az anyatej hatására- ő nagyon jól állta az immunrendszer próbáját. Még meg is jegyezték, hogy milyen ellenálló a szervezete. Úgyhogy kárba tényleg nem vész még nagyobb gyerekben sem a tejcsi. :D Emi rád hasonlít jobban? Nagyon szépek a gyerkők. Benike pedig kis vasgyúró. :lol:

Megkérdztem ezt az 1 liter anyatejes dolgot. A 800 gr kürüli inkább közelebb áll a valósághoz még 6 hónapos korban is. (A védőnő barátnőmtől kérdeztem meg.)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Csajok! Egy gyors kerdes: ha taknyos a gyerek, mar minharman betegek vagyunk....szal, akkor mit kell csinalni? Menjunk a dokihoz? Vagy a doki nem csinal semmit?

koszi
molkata

Tücsi: enyim gyerekek kivételek. Adrienn születésekor Edina 2 év 7 hóval rendelkezett, nem érdekelte az anyatej.
Adriennről mertem feltételezni, hogy mint nagy tejimádó, ki akarja majd próbálni mit is nyakal(na) a húga. Na, az ember lánya mégsem ismeri eléggé a csemetéit. Fel sem merült benne. Vagy 2,5 hó után eccer rákérdeztem, hogy megkóstolná-e, s egyenesen megbotránkozott a kérdésemen. Utána sem akarta.

Kép
kissmanó

Kati: ha csak síma takony, javaslom az Oscillococcinumot, sűrű orrszívást. Tényleg, érkezett-e meg a megrendelt orrszívótok?

Kép
kissmanó

Addig míg nem köhög, nem bággyadt, nincs láza, szerintem fölösleges a doki. Max ha túlbuzgó, antibogyótikumot ír fel, aminek én nagyon ellenzője vagyok.
Vigyázz, 1 éves kor alatt nem javasolt a méz, allergiát válthat ki, szal nehogy ilyen teát akarj neki adni. Bocs, ha tudtad.

Kép
kissmanó

koszi.

hat, kevesebbet eszik, de jo kedve van.
mi az az oscillococcinum?
az orrszivo meg nem jott meg. pipa vagyok. a kezivel kinlodunk.

basszus, en mar adtam neki mezes teat, mikor kakigondra az edes teat javasoltak. :oops: nem lett baj.
molkata

molkata :( gyógyuljatok mielőbb. Én megelőzésben kértem csak segítséget mikor Apjuk taknyos volt, akkor az volt a javaslat, hogy minél többször keveset szellőztessünk, egyek c-vitamint (ha nem szopna, akkor Borsnak kellett volna adni) ezért minden nap ettem egy citromot, hogy sok c-vitamin legyen a tejemben. Bors nem lett náthás -én igen-, de ha az lett volna és ha lesz is valamikor, én leviszem a dokihoz. Elsőgyerekes anyu vagyok...gondolom ezt mindenki így kezdi :roll: Gyógyulást!
ckat

Igen, méz kizárva
ckat

Na, ahogy leirtam, hogy nem jott meg az orrszivo, csengetett a postas. A living lab jott meg. Kiprobaltuk. Nem lelkesedik erte. Majdnem sirt is, de aztan az olemben megnyugodott.

Ckat. Koszi.
Mindjart felhivom a dokim.
molkata

Ckat: akkor én egyből másodikgyerekesként kezdtem. Edinát síma takonnyal nem vittem dokihoz.
Hja, nem lehetünk egyformák.

Mézes tea: hát szerintem ha nem rendszeresen csináltad, tuti nem lehetett baj. Csak akkor ezek után ne tedd rendszeressé.

Küldjek orrszívót gyorspostával? Címed megvan, csak bólintanod kell.
Oscillo az szintén homeopátiás készítmény, csak komplex, nem monokomponens. Ilyenkorra javasolják, azt még errefele is lehet kapni olyan patikákban is, ahol másképp nem lehet monokomponensű homeosokat kapni.
Ha akarod, akkor ezt is küldhetek, legyen tartalékra ha következőre kellene. Apjuk meg majd kitalál valamit, hogy az ellenértékkel mit is csinálhattok (ötlete már egyszer volt, hogy megkér valamire, az árat postázza, de egyenlőre elnapolta a dolgot, de nem törölte). Szal ez ne állítson meg, ne tartson vissza. Az ajánlat nagyon komoly, beteg gyermeken segíteni kell.
Addig is pussz

Kép
kissmanó

Kati: az oké, hogy nem lelkesedik érte, Gréta is útálja.
A kérdés, hogy szív-e valamit, jön-e az orrából trutyi? Ha igen, akkor azzal segítesz neki, bármennyire is nem szereti egyikőtök sem a műveletet. Előtte (hacsak nem kimondottan híg a cuccos) jobb ha valamilyen bababarát orrcseppet, orrsprayt teszel a nóziba, hagyod fél percet aktíválódni, s akkor veted be a terrorműszert.

Kép
kissmanó

Mano! Koszi! Draga vagy.
Az orrszivo megoldodott. A porszivos is kell erkezzen valamikor. Annyira orulok neki. Szornyu volt ejjel hallani, hogy szorcsog es a kezi nem er sz@rt sem.

Ez az oscillo jol hangzik, de meg megnezem, hogy itt lehet-e kapni, mert akkor ugy lenne gyorsabb.

A dokinal foglalt a telefon. Elore idegesit, hogy az aszisztensnovel fogok beszelni es az egy hulye k.... Gondolom, megprobal lerazni. Na, majd meglatjuk.
molkata

Hig szegenykemnek. Igy nem cseppentettem.

Koszi
molkata

A dokim most szunetel, 3-tol lesz ujra. Addig figyuzom Egont es majd hivom.
molkata

Oké, persze ha ott van, akkor az könnyebben elérhető, meg máskor is bármikor hasznosítható. küldtem emileket.
szerintem van Stuttgartban homeós termékeket forgalmazó patika.
Kron-Apotheke

Marktstraße 59
70372 Stuttgart
Tel.: 0711/56 55 02

Kép
kissmanó

hívd fel ezeket, hátha jutsz valamire.

Kép
kissmanó

Ja! Mano! Szoljatok nyugodtan. ha kell valami. :D Uzenjuk apanak! :wink:
molkata

ja, azt nem tudom, hogy más gyártónál is van-e ilyen néven polikomponensű készítmény. A monóknak ugyanez a neve, s ami honlapot még találtam http://www.versandapo.com/, azon nem találom a Boiron-t mint gyártót.

Kép
kissmanó

Mano! Megneztem az oldalt, amit kuldtel. Azt irjak, Nemetorszagban nincs, de meg lehet rendleni kulfoldrol es kb 2 het alatt szallitjak. Annyira idegesit, itt nincs semmi. Az urticaval ugyanez a helyzet. Mar megkertem valakit, hogy kuldjom nekem. Nem birtam meg megszokni ez az orszagot, varost...
molkata

hát.....
nem tudok németül, így csak tapogatózom abban, hogy segítsek.
komolyan mondom, ha írsz egy listát, hogy mire gondolsz, milyen betegségekre ható szerekre, akkor úgy is lesz út nov. végén, dec elején No-ba, elvihető, még ha onnan is kell postázni.
Nézz szét a www.natursziget.com oldalon, ott tünetekre is lehet keresni szereket, keresgélj a tünetek között, hátha onnan találsz ötleteket. Ezek a szerek álltalában 5 éves szavatossággal rendelkeznek. Szal nem járnál úgy, mint Uxi a felajánlott tápival.

Kép
kissmanó

szép csendesen: tegnap este óta nyomatom én is az urticat. még nincs konklúzióm.

Kép
kissmanó

Kata! Gyors gyógyulást kívánok a család minden tagjának. A homeopátia ennyire nem lenne ismert? Nem is gondoltam volna. 10 évvel ezelőtt már volt olyan páciensem, aki homeos doktorhoz járt. Jó, ez a bajoroknál történt, de 10 évvel ezelőtt. És a Pharmafutár szállít külföldre homeós cuccot? Én is szívesen segítek. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi: páciensed?
Le szabad érdeklődni mikor nem vagy 24 órában főállású kismama, mivel foglalkozol?

Kép
kissmanó

Kormi (vagy Manó? Hogy szeretnéd?)! Igen, nem titok. Gyógytornász vagyok. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

jujj, de jó. nagyon szép szakmád van. engem is meggyömöszölhetnél, tuti rámférne.

Mondtam, hogy imidzsváltás volt, visszatértem az eredeti nevemhez is az aláírásomban.
De ettől eltérően mindenki azt használja amelyik neki jobban bejön. Ezért sosem volt és soha nem lesz harag. :wink: :arrow:

Kép
kissmanó

Koszi csajok.
Majd este lesz idom nezelodni azon az oldalom. Most vasalok, Egon meg alszik.

Tucsi! Ismerik a homeopatiat, van is ilyen bolt es gyogyszertar. De eddig ezt a ket gyogyszert kerestem es ezeket nem forgalmazzak. :twisted:

Tücsi! Tenyleg jo szakma. :D
molkata

Sziasztok! Már egy ideje olvaslak benneteket, de képpel szerettem volna bemutatkozni. Nem tudom méretezni őket, de még a vonalzót sem tudom idemásolni... jajj. Pár szót magunkról: Boldizsár kisfiam 3,5 éves, János (Jankó) 3 hónapos, Budapesten lakunk. Ha megengeditek szívesen csatlakoznék hozzátok :)
Picifiam 1 hónapja köhögött taknyolt, amikor (telefonos kozultációk után) elvittem a dokihoz, aki közölte hogy tüdőgyulladása van, és adott egy olyan antibiotikumat, amit a patikában alig akartam kiadni. Erre másnap elvittem 2 másik dokihoz, egyik szerint allergiás és fenistil cseppet írt fel, a másik szerint hurutos, orrszívjak, párologtassak sót és eukaliptusz olajat, szoptassam gyakran és cseppentsek az orrába is anyatejet. :( Az utóbbit választottam, kb. két hete múlnak a tünetek, már csak ritkán köhög, főleg szopás után. Ja, egy 4. doki szerint jön a foga, és a sok nyálat köhögi fel. Lehet választani. (Próbáltuk a Stodalt és a Sinupret köptetőt is, mindkettő jó, de 1 hét alatt nem múltak el a tünetek, tovább meg nem mertem adni.) Valaki segítene nekem a vonalzó melléklet ügyben?) Előre is köszi!
tjuditot

patikában alig akarták kiadni
tjuditot

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?