A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Nuk,
ha váltani akartok, nekem az jött be, hogy bementem szépen a biztosítóhoz és megmondtam nekik, hogy van kisgyerek + idehozom nekik másik cégnél levő cascót + nézik ugye autómárkát és így nekem allianznál kb a fele lett a casco mint korábban és kötelező is negyedévenlént kb 5000-rel olcsóbb, mint előtte

honlapon eddig nekem még sose sikerült rendesen számolni, de nem is érdemes szerintem - ott bent annyiféle akciók bírnak előásni, hogy mi az, amivel csökkenthetők még a költségek ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fibi :) Jaj, bulást!!! :( :( +++++++++ mi lehet ez a nyavaja??

Rylie :) Oké, a Tiéd :wink: Kamilla és a kávé :lol:

Curse :) Nem láttam még ilyet, de biztos király :) az 1 percig nem mozdulás érdekes lesz tényleg :wink: :lol: lépcsőgépezés?! hűha! csajod nem semmi! :o

Votiv :) Szupi, hogy javul Isti ujja! :D Anyukádnak meg mennek a drukkok az előtte álló dolgokhoz!

Nuk :) Kötelezőhöz én nem értek :oops: rábízom apára a böngészést 8)

Fibi átküldte a képeket a két picurról:
Ábel (jobbra) és Bencus (balra) első találkozása, ahogy szemrevételezik egymást :D :
Kép
Aztán beindult a lelkes kommunikáció kéz-láb-mozdulatokkal kísérve :lol: :
Kép
denizsa

Most csak kutyafuttában:
éljenek a kevés és a sokfogú babák, a neten nézzétek meg a www.netrisk.hu t, aki kötelezőt akarja kötni, jobbuljanak a fájós ujjak, derekak, takonykórosak, vége az őszi szünnek, van meló, házik, dolgozatok, éljek. :D

A fazsí az biztos fagyi, Szrekuc Ábelje meg nekem tökolyan, mint egy kávboj, első ránézésre, és Indi,
eszembe jutsz minden nap, mert képzeld, lomtalanítottam, és mi akadt a kezembe egy polc leghátsó bugyrából, ha nem a békás, ikejás szett? És Eszter beleszerelmesedett, és csak abból hajlandó enni-inni. :)
Mára ennyit, majd leszek bővebb, valamikor. :)
neet
neet

Sziasztok!!

Bocsánat a belepof-ért... :oops: Bevallom őszintén, már lassan 2 éve rídonli-zok Nálatok (egyenlőre a 3 lurkó mellett csak ennyire futotta- na meg aztán nem is vagyok szentimrés...így nem mertem...)... :oops: , de nagyon tetszik a társaság! :)
Most is csak azért merészeltem billentyűt ragadni, mert olvastam, néhányatoknak akadt némi problémája a kötelezővel...
Nos, a férjem a Generali-ban dolgozik régióvezetőként és azt üzeni, nagyon szívesen segít ingyen és bérmentve minden szentimrés kismamának, Anyukának és családtagjaiknak a legolcsóbb és legjobb kötelező (vagy bármi más)kiválasztásához.
További szép napot!
Judit
judit_78

Ők az én babáim...

Kép
judit_78

Héló! Mi ez a pangás ma?

Judit, nagyon szépek a gyerekeid, gratula! Írsz róluk? :)
És Rídonli név levédve! :wink:

Ábel és Bencus is nagyon édesek, és mekkorák már! Két kispasi társalog a "fotelban". :D

Curse, de jó,h Adél így örült! :D :D :D
És gondolsz arra,h mi volt tavaly ilyenkor? :)

Remélem azért mindenki jól van!
rídonli#

Judit: nagyon szépek! :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Curse,
Mindíg is úgy van, hogy ha valamit megveszel, később tuti jobbat-olcsobat látsz... :roll: Ez Murpfy... :? De lényeg a lényeg : ADÉL BOLDOG ;)

Vot,
Szegény Istók :( Úúúúgy sajnálom....
Anyukád munkahelyi sztoriján meg teljesen kiakadtam :evil: :evil: :evil:

Judit,
Szépek a gyerkőceid ;) Nevek?

Húúú, lányok! Nagyon nagy franc a fiam..... Ha érzi, hogy letettem a popóját, rögtön reklemál :? Persze nálam emberére talált, mert nem veszem fel. Persze amikor sírva fakad, megfájdúl a szivem és felveszem :oops: De van amikor Orsim mondja nekem, hogy Anya vegyük fel öcsikét :) 8) Imádaom!

Vica,
+++++!

Azt hiszem röviden ennyi..... Majd jövök,

Ja, jut eszembe!
Leni????
Arwen???
És még van egy-két anyuka, aki rég írt.... :roll:

Deni, Fibi,
Fiúk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Votiv: és érdemes egyáltalán perelni?? :roll: Mondjuk a diszkriminációval lehet érvelni, hogy azért rúgták ki mert öreg, mert a munkájára eddig nem volt panasz:szóbeli, írásbeli stb stb?? :roll: Hát sok sikert Anyukádnak és nem semmi, hogy belevágott! Anyu is állt már nagyon a szélén, hogy felmond, mert über parasztok voltak vele, mondván vele lehet szenyózni, mert úgyse megy el, mert ilyen idősen hol talál melóhelyet :twisted:
Aztán visszavettek a lendületből amikor Anyu felállt napközbe és eljött végre táppénzre 13 év után először :x

Judit: helyesek a köcök :)

Fibi: jobbulást!!! ++++

Nuk: én nem merem elolvasni bevallom....pedig tudom, hogy szép a vége,merthát itt van egy nagy Rékalány :)

Curse: ez nem az az üvegkockába faragott izémicsoda???
Nem egyszerűbb ha leültetitek Adélt egy székre és körbevideózzátok??? :)
Lépcsőzőgép :o valld be, hogy te hajtod azt a szerencsétlen gyereket, hogy mielőbb topmodell lehessen!

Ma is volt reggel rókakoma, de rutinosan csak egy pohár vizet ittam és vártam a hatást. Na az nem maradt el...de nem is ez a lényeg, hanem gubbasztok a klotyó mellett, jön Kamilla. Anya mit csinálsz? Mondom neki két erőlködés közt, hogy fáj a gyomrom. Bejön mellém, azt mondja Segítek és belekarol a karomba! elérzékenyülőssmájli...majd miután nézi a dolgot, közli, hogy mindjárt kész vagy Anya!
muszáj volt elröhögnöm magam....
de ettől függetlenül nem örvendenék ha minden reggel rókakomával kellene talizni a klotyóban :? szal boszitopik tessék ezen változtatni!!

És ma úgy döntött a lány megint, hogy tojik feljönni az emeletre :x persze bevetettem mindent, de magasról tett rá :? igy kénytelen voltam felcügölni meg lökdösni a lábait a lépcsőn amit ő megintcsak végigkacarászott amivel persze nekem megint ment fel a pumpám... mé csinálja ezt velem???? Vagy ez is olyan mint a virágföldezés? :roll: egyszer megunja...

Rylie
rylie

ESIK A HÓÓÓÓÓÓÓ :D :D :D :D :D

votiv 8)
votiv

LILIRÓZA FELÜLT!!!!!! :D :D :D :D

votiv 8)
votiv

ha már apafej felébresztett a telefonnal... (azért hivott 1 orakor!, hogy Ugye 1 orára kell mennie a buszpályaudvarra a nagynéném elé? no comment....)

Köszi Lányok, ma már kicsit jobban vagyok. B sütött nekem "gyógyito bogácsát", meg adott gyógyito puszit :) és ma azt mondta, hogy "Anya, én ugy szeretlek Téged, ahogy vagy". hát kell ennél több?

szegénykém ma reggel meglátott egy szöget a falban, és kérdezte, hogy ott mi volt. mondtuk neki, hogy egy kép, de már eldobozoltuk. erre ö kérdezte: "a falat ugye nem bontjuk le, és nem visszük el?" a szeme láttára esik szét a hely, ahova született.... :cry:

Deni,
köszi hogy feltetted a képet :D
szerintem attol betegedtem le, hogy kezd valóssá válni a költözés, az én lelkemet is felboritja... kicsit nagy lesz ez a változás, és hát valamennyire megszerettük ezt a picinyke házikot...

Rid,
képzeld, Veled álmodtam :lol: mentem a suliba, és az osztálytársam voltál, kifestve, kiszökitett hajjal, én meg azt hittem, teljesen máshogy nézel ki :lol: (persze gondolom is, bár még nem láttalak élöben) :wink:

Tinu,
mint szakembertöl azt szeretném kérdezni, hogy szerinted ha ki lesz üritve a ház (az utso nagy darabok pakolásánál én nem leszek itt a gyerekekkel), akkor hozzuk -e el Bálintot, hogy elbucsuzhasson, vagy az csak még jobban felkavarná szegényt?

Votiv,
anyudnak szoritok, hogy a fönöke koppanjon egy nagyot!
fazsi szerintem fagyi :) a fagyigépböl itélve :D

Vica,
++++++

KépKép
fibi

Lilirózának gratula :D

Rylie,
rokakomához ++++++!
fibi

Hol esik a hó????????????? :o itt csak farkasok ordítanak (na jó meg egy bácsi köszörül) olyan hideg van!!!

Lili: Hej! ;)

és Ábel&Bence jópofák ahogy dumálnak!

Fibi: ne görcsölj! Erre vártatok, próbálj előre nézni és örülni!!!!
Bár én is sajnálnám ezt a lakást ha el kéne innen mennünk, mert rengeteg munkánk van benne, de azt hiszem egy percet se gondolkodnék ha végre álmaim otthonába kéne mennünk!
Szóval fel a fejjel! Az, hogy B így reagál szerintem tök normális! De majd jönnek olyanok akik ezen már túl vannak pl Macsék, vagy PGabiék vagy akár Votivék és elmondják náluk hogy volt ;)

Kérdés:
D vitamint kell(ene) adnom Kamillának ????????????? :roll:
Ugye napfény már nemigen, májat akkor eszik ha anyu csinál neki, mert én undorodom a belsőségektől.
Szerintetek??

R
rylie

wazze, itt is szemerkél a hóóóóóóóóóó
fibi

Rylie,
persze, örülök, meg minden, csak marha nehéz... de én ilyen "egyszerü" eset vagyok :lol:

D vitamint én nem adnék, 1 éves kor után pláne nem. de ez csak az én véleményem 8)
fibi

Fibi, én nem tudok tanácsot adni, Isti alig 1 éves volt, mikor költöztünk, és tök simán vette az új helyet, sztem meg se ismerné az albit, ahová született... de nekem simán beleférne az elbúcsúzás a régi kedves otthontól, ettől talán csak jobb lesz a lelkének, de az üres lakás már nem ugyanaz, úgyhogy inkább előtte. Találjatok ki valamit, egy "pici darabot a házból", de akár Bálint is kiválaszthatja, és ezt ő viheti tovább az új helyre, és majd emlékeztetni fogja az első otthonra. De biztos vagyok benne, hogy hamar megszereti majd az új otthont is!!! :D
mind2 fiadnak szépséges kis szívarcocskája van, sztem RÁD hasonlítanak jobban :)
aranyosak Bencussal és eszem megáll, micsoda vasgyúrók :D

Rylie, tenx :twisted: ügyvéd szerint érdemes perelni! És múljanak a ravaszdik! ++++

Szia Judit! :D szívesen látunk, írj csak, nincs kizáró ok :D gyerkőcökről mesélj!

Curse, fazsí tényleg fagyi :D de ma fánkot sütött az ifiúr, és saját maga meg is ette :P

az első gyerekszáj Istitől:
a nővére adta fel rá a cipőt, és magyarázta, hogy: Az ott a cipő orra! erre Isti rámutat a két cipőfűző-lyukra és azt mondja: Szeme! :lol: :lol:

votiv 8)
votiv

rylie

Fibi,
gondolj arra, h hamarosan az a kép már az ÚJ otthonotok disze lesz!!!!!!!!!!!!!!!!
és Levi azzal szereti összetörni a szivemet, amikor olyanokat mond pl. jaj, Meme már nem is fog emlékezni erre a lakásra...uez volt a kocsival is... :lol:
és sztem is búcsúzzon Bálint a régi otthonától!!!!

lányok, egy szemernyi időm sincs, most is nyöfi Meme

Igi második alkalommal kapta meg az alkatiját, és mára kijött a primér rosszabbodás, hidegfronttal keverve, ami Memét is kikésziti, ő ma 10 percet abszolvált az alvásból. Mint olyan.

Rylie,
+++ rókáknak annyi!!!!

és Meme már bőg az ágyában Igi meg bekakilt, igy itthagylak titeket!

Judit,
üdv!!!!!!!!!!!!!és köszönjük a felajánlást!!!!!!!!!

a srácok pont úgy viselkednek, mint én PMS közben

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Hát minden elismerésem a többgyerekes anyukáknak!!! Nem értem, hogy csináljátok, de nekem egy gyerekkel se mennek a dolgok... :evil: Tegnap dokinál voltunk és mikor hazafelé kellett volna jönni, Bendi nem akart beszállni a kocsiba, hanem elsétálgatott, és hiába próbáltam határozottan a kocsi felé irányítani nem akart jönni, megmakacsolta magát, próbáltam húzni-vonni stb. aztán felemeltem és úgy vittem, de mivel nagyon nehéz a 20 kilója, letettem és akkor már jött...de pár méter után megláttam, hogy nincs rajta a csizmája :shock: :shock: , biztos akkor esett le, amikor makacskodott és én felemeltem és nem vettem észre, meg sötét is volt már (du 5 körül)...és már tiszta víz meg sár volt a zoknija ahogy mezítláb jött. :x hát kész, akkor vissza megkeresni a sötétben a csizmát, cipelve Bendi 20 kilóját stb...szóval remek volt, pedig kb. fél órás volt az egész kiruccanás, de így is kiborultam teljesen. És remélem Bendi nem betegedett meg jobban a mezítláb mászkálástól... :?
Egyébként jól vagyunk, mindenki azzal bíztat, hogy tavaszig egyfolytában beteg lesz Bendi. :? Remek. :evil:

De jó hír, hogy már alig használunk pelust. :)

Judit

Üdv, nagyon szépek a gyerekek! :)

Neet

Gratula az egyedül vezetéshez, tankoláshoz! :)

Ábel és Bence nagyon édesek, jól elvannak a külön bejáratú foteljukban! :)

Votiv

Gratula LiliRózának!! :) Képet is kérünk! :)

Rilye hányás nem jó, de a lányod nagyon aranyos lehetett! :) És makacskodásban az én fiam is világbajnok.

És ma végre alszik is délután. :D ezért is tudtam írni néhány sort. :)

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Bocs, hogy bepofátlankodok, de szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy ismeritek-e Dr. Csabafi Csabát? Mi a véleményetek róla? :roll: :roll:
Nekem rokonom, de eddig nem jutott eszembe őt felkérni a szülésre, viszont a család nagyon preferálja. Mit gondoltok erről? :shock:

Köszönöm.

Évi

KépKép
kvaszeva

Rylie, nem rossz cikk! végre egy józan, szelíd hang :D

Zsanci, sok +++++++++++ Nektek!

votiv 8)
votiv

Az előbb megírtam a hozzászólás egy részét, hát nem elszállt??? :evil: :lol: :shock: :roll: Bééééééééééééna vagyok...

akkor még 1x

Tinu,
Tünde nagyon aranyos! :lol: Nem mondok tündéri-t, mert biztos sokan sütik el ezt a poént :lol:

Votiv,
lereszelt ujj JAJJJ :( Felülés ÉLJEN, mekkora lányod van már! :D És Isti aranyköpése csúcs... nemsokára már nem győzöd írni 8) :lol:
Anyukád :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: Nagyon remélem, hogy szétperli a főnökét! Ilyen szemétséget csinálni...

Fibi,
jobbulást! Költözéstől sztem ne félj, B. hozzátok ragaszkodik kainkább, mint a lakáshoz :wink: Viszont Votiv ötletei a búcsúzással kapcsolatban nagyon jók! :D

Deni, Fibi,
kispasik szuperédesek :oops: :lol:

Neet,
képet rövidebbhajú Eszciről! 8) :lol:

Nuk,
olvastam a szüléstörténetedet, nagyon jó volt olvasni, jó, hogy leírtad. Én Dócinál nem írtam, és hiányzott is, aztán Marcinál részletes jegyzetet készítettem még aznap (volt időm, M. aludt...), és minél hamarabb meg is írtam, mert ahogy megy az idő, elvész egy csomó dolog 8)

Rylie,
róka hess!!! :D Hol tartasz most?

Cipők: én most a sholl babavonalát (mister baby... sztem a leghülyébb cipőmárkanév régóta...) fontolgatom, marha drága ugyan, de 2 számosak, úgy van kialakítva a betétje, hogy fel lehet fejleszteni egy számmal nagyobbra, és így biztos kibír egy egész telet... Marcinak olyan iramban nő a lába, hogy ha most veszek neki bélelt bakancsot, a tél közepére kinövi.

Nuk,
én a biztositas.hu-t szoktam kötelező stb. célra használni, ők összehasonlító táblázatot adnak neked sok-sok biztosító ajánlatáról a te konkrét autódra és a te konkrét személyedre, aztán kiválasztod, melyik a legmegfelelőbb. Nekem pl. tökjó volt, amikor Szlovénia előtt utasbiztosítást kötöttem, hogy külön meg volt adva, melyik fedezi a raftingolás közbeni balesetet, mert nem mindegyik...

Judit78,
szia! :D Szép gyerekeid vannak!!! Gyerek gyarkabban közénk :D

Zsan,
++++++++++++++ nektek!!! :D

Hétvégén téliesítettem a teraszt, behordtuk a növényeket, és Kiraktam a madáretetőt egy jól látható helyre, hadd művelődjék Márton :lol: :wink:

vera
kisün

és Votiv,
igen, ettünk vínersniczlit is 8)

Évi,
üdv, sajnos nem ismerem Csabafi Csabát :?
kisün

és mit néztünk meg Bécsben múzeumban? Egy babakocsikiállítást :shock: :lol: :lol: De legalább szakértőként nézegettem két század babakocsijait 8)
kisün

Szia Évi!

én csak jót hallottam róla, egy régi topikos szült nála és nagyon poz. élménye volt. Csak egy baj lehet, ha urambocsá nem jöttök ki egymással, akkor irtó nehéz/kínos lesz leváltani :wink: viszont ha meg bejön neked, akkor tuti kivételezett leszel, egy orvos rokonának lenni komoly előjogokkal jár :D
szép pocakosodást Neked :D

votiv 8)
votiv

Votiv,
biztos anyukádnak mondja majd az ügyvéd (nagyon helyes, hogy nem írt rögtön alá semmit), hogy ilyen esetben az átszervezésnek valósnak kell lennie. tehát, ha csak azért rúgták ki, hogy ne essen be a védettségbe, és közben vesznek majd a helyére fel vkit, s nem is igaz az átszervezés, akkor az egy bíróságon nyert ügy, ilyet nem csinálhat a munkáltató.
ráadásul remélhetőleg nem voltak olyan hülyék, hogy rendkívülivel rúgták ki, mert így aztán végképp nem lehet átszervezés ürügyén. persze így is jár neki a végkielégítés, plusz a felmondási idő, melynek fele idejére minimum fel kell, h mentsék a munkavégzés alól.
a körömlevágás meg :(. nekem sokat segített egyszer hasonló esetben a köröm virággal nagyon vastagon bekenés és bekötözés, kb. 1 hétig folyamatosan ázott a kenőcsben, majd meggyógyult! (én a húst is levágtam a vonat ablakával)

Nuk!
nem kell megvonnod a babától a pudingot sem :). lehet kapni a DM-ben Nestlé (olyan, mint a joghurtos pohár) mindenféle kaját, többek között baba pudingot is. már nem emlékszem, hogy mikortól lehet adni, de onnantól L. is kapott néha, és imádta!

Johi!
nálunk L. azóta nem is akarja a kiságyat, mióta megvan az új nagy.

Rylie!
lányaink olyan hasonlóak :), és olyan édesek.

FALINAPTÁR:
ha akarjátok, idén is megkérem az ismerősömet, hogy buhizza át a tavalyi naptárt, és abba könnyen be lehet pakolászni a képeket (A4-es naptár lesz belőle)

ancsipancsi

Köszönöm a bókokat és a kedves fogadtatást!Hááát ha tényleg nem alkalmatlankodom, akkor megpróbálok majd irogatni is... :) (bár én nehezen oldódós vagyok élőben is meg mindenhogyan...de "ha egyszer kinyitom a számat"!!! :D najó, nem is...)
Rídonli :) , ne aggódj, nem veszem el a nevedet, nem illik a vezetéknevemhez :D :D
Nos, a legidősebb Péter, Ő 9 éves, harmadik osztályos, a gazdagréti csikisuliba jár (ott lakunk a telepen), mélyérzésű, (szerintem)nem mindennapi gyerek (már most arra készül hogy sokgyerekes apa lesz ha felnő), Ő a legfőbb segítségem a testvérei körül.
Adél a középső, Ő októberben múlt 3, extrovertált, vagány, nagyszájú kis nőszemény, s ehhez mindössze 11(!)kg és 86 cm...(Curse, úgyhogy ne aggódj! :) ) Dehát mint tudjuk kicsi a bors...
Szerettem volna oviba adni, de tekintettel arra, hogy az összes gazdagréti ovi tele van (állítólag), mivel nem töltötte be szept.végéig a hármat, elutasítottak mindenhol. Pedig Ő aztán egy tipikusan olyan gyermek, akinek nagy szüksége lenne már most a kortársakra...
A legkisebb Balázs, aki 2006.június 1-jén született, hát mit is mondjak...Ő kb. egy évesen volt 11 kiló :) szóval ég és föld a nővérével. Igazából hihetetlen masszív csontozatú kölök, zsír egy gramm se, mind izom rajta :shock: Baromira erős gyerek.Édes, amolyan kis "csöndes"harmadik, aki beletörődött a sorsába :D Csak akkor kiabál ha nem kap időben enni.
Na végül csak bő lére eresztettem a modókámat... :shock:
A kép amit feltettem kb. 1 éve készült, keresek frissebbet is! :)
judit_78

Ő Balázs:

Kép
judit_78

Ő itt Adél:
Kép
judit_78

S Péter: (én meg most már dugulok...)
Kép
judit_78

otthonszülés téma

http://tv2.hu/2007-11-06/Kepes_Andras_a ... szulesrol/

Kepes András keményen beszólt a tv2-nek.

ruz
ruzicsky

hű, banyek....
KE-PES-AN-DRÁS, éljen-éljen!!!!!!!
akárki akármit mond, nekem tetszett!
zsancikant

Kepes: nekem is teccett!!!!!!! :D

Fibi: igen, búcsúzzon el a fiad. Az elválás nehéz, de még nehezebb, ha nincs rá tér, lehetőség a búcsúzásra. (Ergo temetésre is vinni a gyereket mindig!)

Kép
Kép
tinu

most nem azt mondom, h nem elfogult Kepes egy csöppet, de nagyon igaza volt, és kész. :wink:

Temetés:
RJ nem ajánlja a temetésre járást úgy 6 éves kor alatt, mert, h a gyerek nem érti miért teszik föld alá azt a valakit, és ez eléggé megviselheti.
De én is úgy gondolom, gyereket temetésre vinni kell, joga van elbúcsúzni a szeretett rokontól/baráttól...
zsancikant

Nahát ez már nem az első eset, hogy nem értek egyet valamiben RJ-vel. :) Szerintem egy 6 év alatti gyereknek is könnyebb elbúcsúzni ritualizált keretek között a szerettétől.

Kép
Kép
tinu

Óvatosan a kisgyerek temetőbe vivésével: nem urban legend, mert ez sajnos nálunk történt régesrég: 2 gyerek a temető után temetőst játszott, egyik bezárta a másikat egy ilyen nagy hordóba vagy mibe és rádobált homokot... aztán egy idő után a rokonságnak feltűnt a létszámhiány, és még időben kikapták kettes számú gyereket a hordóból, aki addigra már alig lélegzett. Happy end végülis, de azért... szóval ELMAGYARÁZNI, ez a lényeg.
A kepeseset még nem olvastam, de majd igyekszem, most várnak a dolgozatok, a Berényiék és az ER. Andreja terhes in BK: :lol: És elvileg nem Mikitől mert az gátolja a fogamzását. :lol: Hajrá Zsóti bácsi.
neet
neet

Fibi :) tesómék Nóri 3 éves korában költöztek, ott azt csináltuk, hogy a csomagolásnál ott volt a régi házikóban és segitett, majd amikor a kiságyát szét kellett szeelni, akkor eltörött a mécses, szivettépően sikoltozott a zenélő madárkáért - nyilván ez volt az egész dolognak valamiféle szimbolummá súrúsödése - úgyhogy ágyikóval együtt gyorsan átszaladtunk az új házba és mig mi összeszerelték az új szobájában ágynemústőlpárnástól-alvóbabástól az ágyikót, ő a nagymamával és a madárkájával sütizett a közeli cukrászdában. Igy amikor odaért az új házba (amit korábban ismert már üresen) akkor a jól ismert tárgyak vették körül a jól ismert illatokkal. Másnap visszamentek a régi házba néhány dolgot átvinni és már nem félt tőle, mert már az új lett az otthona.

Neet :) amikor az itthon lévő 3 :lol: békás szettből eszünk, mindig eszembe juttok - ez már összeköt bennünket, hiába :) No meg a többi kedves kollégákkal is, akiktől kaptunk még békákat - pancsolós, evős, golyózós formában és csókolat érte még most is jár :)
indianyo

Neet,
szóval ezért rúgják ki a sorozatból???

temetés:
én sem gondoltam bele eddig, de egy gyerek egész máshogy látja a halált, mint mi. Pl. sokáig meg van győződve arról, h ez nem egy örökké tartó állapot. És hogy aki meghalt, az pl. hall téged.
Ezért is tudom sajnos nagyon is elhinni, amit Neet irt, és még akkor is el tudnám hinni, ha csak urban legend lenne.
Elbúcsúzni lehet pl temetés előtt, a ravatalozónál. Most csak találgatok, de biztos meg lehet találni a módját, h a gyerek is elbúcsúzzon. Ha nagyobbak lesznek a gyerekek, minden további nélkül elviszem őket temetésre. Amig picik, remélem nem lesz rá szükség, de megoldjuk máshogy a búcsút... :roll:
egyébként mindenki véleménye érdekel!
mert pl én totál elvittem volna a gyereket temetésre egész pici korától kezdve, és amikor erről beszélt RJ, akkor láttam be, h ilyen alapvető dolgokra nem is gondoltam... :?
pedig TUDOM, TUDOM, h a gyerek nem kis felnőtt, de úton-útfélen arra döbbenek, h bizony sokszor mégis úgy csinálok, mintha azok lennének..
zsancikant

A kepeset még reggel láttam, jól is esett a lelkemnek erőst a beszólása úgy kábé midnenkinek :lol: pedig miylen egy szelid ember egyébként

Temetéstől rettegtem gyerekkoromban, nekünk mindig menni kellett aztán ott óbégatott boldog-boldogtalan, soha nem felejtem el. Ez nekem rémisztő és nem is valódi. Amióta magam döntök a sorsom felől, magamban intézem a gyászomat. A gyerekem sem jár majd temetőbe, hacsak nem szeretné kifejezetten, mert akkor persze elmegyek vele. Mondjuk a perlasezbe :wink: Illetve, nem is, egy helyre jártam többször is. A 301-es parcellába. De az meg másról szól.
indianyo

Judit :) Üdv itt! :D Nagyon szép gyerkőceid vannak! :D

Mása :) Nálunk Bencus csak azt nem tűri, ha "kihagyjuk a társalgásból" :lol: vagyis ha mi olyat csinálunk, amiből ő kimarad. Levus forog már?

Rylie :) Rókakoma :( Kamilla meg ééédes (no nem a lépcsős mizériára értem :roll: ) Fáradtság is van még?

Votiv :) Naaagy gratula Lilinek!!! :D :D és hogy történt? belekapaszkodott vmibe vagy feltolta magát?

Fibi :) Sok ++++++ Nektek!!! Bálintod nagyon aranyos, ahogy gyógyítgat! :D és hajrá pozitív hozzáállás! (tudom, mondani könnyű... de drukkolok!)

Ruz :) Makacs Bendi :roll: kitartást! Sulival mi van?

Vera :) Madáretető rulez :D a mi kertünkben is van, Bálint imádja nézni a cinkéket, de még nem kívánta meg a kajájukat :lol: Bálint tappancsa is hasonló ütemben nő :roll: Marci lába most mekkora?

Ancsi :) Hogy vagy? Pocakod?

Kép
Kép
denizsa

Janice az ER-ban.
OH... MY... GOD... :lol: :lol:
zsancikant

Köszönöm a tanácsokat Mindenkinek :)

Votiv,
jo az ötlet a pici darab a házunkbol :)

Isti gyerekszája nagyon szép :D

Indi,
köszi, jo hogy ezt leirtad :) milyen érdekes ez a szimbolumos dolog...

Temetés: én a halálrol elsösorban nem fizikai szinten gondolkozom, szoval a temetöbe nem viszem a gyerekem én sem. Bucsut másképp oldjuk meg.

KépKép
fibi

ez kimaradt:

Zsan,
én is küldök ++++++-t Nektek!

Deni,
köszi :)
fibi

Sziasztok!

Hú, de érdekes dolgok jöttek elő - költözés egyréstz ugye érint minket, temetésen meg sokat agyalok - azt csak úgy (és remélem, még sokáig csak úgy).
Valahogy természetesen szeretném ezt, hogy ne féljen se a temetőtől se a temetéstől; én nem járok ki gyakran (sőt) de néha igen, rendet rakni. Akitől meg el kell búcsúzni, annak a temetésére biztos elvinném Ábelt is, ezt is megint csak valahogy természetesen, se rejtve, se erőltetve. És persze rengeteget kell beszélni róla vele. (Hú, remélem, ez most érthető volt valamennyire.) Ravatalozótól, nyitott koporsótól engem kiráz a hideg, oda nem vinném; az érdekelne engem főleg ezzel kapcs, hogy a halott látványa mit jelent egy kisgyereknek (Tinu?).

Meg a Kék Madárban (?) van az, hogy a (már meghalt) nagyszülők mondják a gyerekeknek, hogy valahányszor rájuk gondolnak, találkoznak velük, élnek bennük - és ez a rájuk gondolással történik csak, nem a sírgondozással. Nekem ez mindig itt van a fejemben (persze ez sokkkal szebben hangzik el, ráadásul a lemezen Páger Antal a nagypapa, nagyon szép az egész) és így próbálok tenni - pl apuhoz nagyon-nagyon ritkán megyek, beszélek én vele eleget vagy foglalkozom én vele eleget :D

Kép

Kép

szrekuc

Maurice Maeterlinck: A kék madár c. tündérjátékára gondolok
http://www.vigszinhaz.hu/html/kekmadar.htm itt a színházi előadásról írnak itt pedig a teljes szöveg http://209.85.129.104/search?q=cache:9I ... =firefox-a

ás itt a vonatkozó rész:
A GYEREKEK (előrohannak a fa mögül.) Nagypapa, itt vagyunk! Nagy-mama, mi vagyunk Gyertek!!
NAGYAPÓ Tudtam, hogy eljönnek... éreztem...
NAGYANYÓ Tyltyl! Mytyl! Ti vagytok? Nem tudok elétek szaladni, megint szörnyen gyötör a köszvény.
NAGYAPÓ Én sem tudok... még most is a régi falábam van ahelyett, ame-lyik akkor tört el, amikor leestem a nagy tölgyfáról.
(A gyerekek és a nagyszülők boldogan ölelik át egymást.)
NAGYANYÓ Hogy megnőttél, Tyltyl! Erős, nagyfiú lett belőled.
NAGYAPÓ No, nézd csak, Mytyl, milyen szép, selymes hajad nőtt, mióta nem láttunk.
NAGYANYÓ Hát apukátok, hát az anyukátok?
TYLTYL Jól vannak, nagymama, éppen aludtak, amikor eljöttünk.
NAGYAPÓ Mondd csak, kis unokám, miért nem jöttök el hozzánk többször látogatóba?
NAGYANYÓ Mi csak várunk itt, csak várunk... Olyan ritkán jönnek ide látogatók. Legutóbb Mindenszentekkor voltatok itt...
TYLTYL Mindenszentekkor? Aznap ki se mentünk a temetőbe!
NAGYANYÓ De gondoltatok ránk.
TYLTYL Hát, igen. Azért mégiscsak ki kellett volna menni.

NAGYAPÓ – NAGYANYÓ
Itt jókat alszunk, mert itt örök az álom,
Örök a szél és a lomb a fákon,
Örök a magány és örök az emlék,
Bennünket lágyan ringat a nemlét
De ha gondolsz ránk, mi felébredünk,
De ha gondolsz ránk, érinted kezünk,
De ha gondolsz ránk, abban örömöt lelünk,
De ha gondolsz ránk, akkor itt vagy velünk...
Aztán meg jókat alszunk, mert itt örök az álom, Örök a szél és a lomb a fákon,
Örök a magány és örök az emlék,
Bennünket lágyan ringat a nemlét...
TYLTYL Akkor hát ez nem is igazi halál?
NAGYANYÓ Miket beszélsz?
NAGYAPÓ Halál. Mit jelent az a szó, hogy halál?
TYLTYL Hát azt jelenti, hogy az ember nem él.
NAGYANYÓ Milyen buták is vagytok ti ott fenn, emberek.
MYTYL Szóval, jól vagytok itt?
NAGYAPÓ Többet imádkozhatnátok értünk.
TYLTYL Apa azt mondta, nem kell imádkozni.
NAGYANYÓ De kell! Hogyne kellene! Imádkozni azt jelenti, hogy em-lékezni.
TYLTYL Milyen szép itt. Minden a helyén,
itt az óra, mutatóját én törtem le annak idején,
MYTYL s a levesestál, annak a fülét is te törted le,
TYLTYL azt a lyukat az ajtóba én fúrtam be,
NAGYAPÓ s itt a szilvafa, melyre mindig felmásztál,
NAGYANYÓ és itt a kert, melyben szitakötők után jártál,
EGYÜTT és minden itt van, mint régen,
minden ugyanaz, és mégis más,
más nap ragyog az égen,
másként zöldell a régi táj,
itt minden olyan, mint régen,
minden ugyanaz, és mégis más...

Kép

Kép

szrekuc

Deni, belekapaszkodott Isti egyik dömperjébe és felhúzta magát :D
képet nem tudtam csinálni, ahhoz túl rövid ideig tartott! :lol:

Judit, nagyon klassz kis családod van! A nagyfiad máris állati sármos, sztem sok csaj akar majd vele sok gyereket :oops: :wink:

Janice, höhö :D

Kisün, babakocsik rúlnak! :P de mesélj bővebben is, milyen volt a babakocsi 200 éve? :o
és szted hogyan lehet ideszoktatni a madárkákat? mindig szórok ki kenyérdarabkákat, meg a terítőt is mindig a teraszon rázom le :oops: de nem vszínű, hogy ez elég lenne...

kicsit parázom, de megosztom veletek, hogy 3 hét múlva Salman Rushdie-val fogok interjút csinálni 8) szóval ha vkinek van vmi spéci kérdése, hogy abban a könyvben a 168. oldalon miért azt írta, hogy.... akkor mondjátok :D

Kepes nekem is nagyon tetszett ma reggel, olyannyira, hogy erről írom a héten a jegyzetem :wink:

pasim holnap elrepül 1 hétre, jó is meg rossz is, mert bár kevesebb munkám lesz, pl nem fogok rendet rakni meg főzni, és esténként azt nézem a tv-ben, amit akarok (House vs. BL :twisted:) a kölykök biztosan kikészítenek majd :roll:

Macsek merre van?

votiv 8)
votiv

Votiv :) Lehetnék én a hindi-urdu-angol-magyar tolmácsod lécciléccilécci a legkedvencebb kedvenc iróm és egy szeme pillantásáért is adnék egy évet nemhogy eegy interjúért
indianyo

Szrek: szerintem a gyereknek az a félelmetes, és emészthetetlen, amit a szülei nem tudnak jól közvetíteni felé. Én ugyan nem akarnám, hogy halottat lássanak a gyerekeim, de valszeg azért, mert nekem is kínos lenne. És ők látnák rajtam a zavart.
Szóval már tudom is, hogy úgy módosítom a véleményem, hogy alapvetően az az érdekes, hogy a fontos felnőttek hogyan búcsúznak a halottól normális módon, megfelelően, feldolgozhatóan. És akkor az a gyereknek is jó lesz. Ha a szülő is retteg a temetéstől, utálja az egészet, zavarban van tőle, akkor az a gyereknek sem lesz jó. De ez alapvetően azért lehet, mert már nekünk sem egyformán jelenti a temetés ugyanazt. Régen valszeg egyszerűbb volt ez (is), mert a keret állandó volt és adott.
És nagyon tetszett az idézet!

Kép
Kép
tinu

Fibi!
mi úgy csináltuk a költözést pár hónapja, hogy többször elhoztuk az új lakásba (amíg üres volt), és mondtuk neki, hogy itt a kisszobája, játsszon benne. mikor harmadszorra mentünk, ő már főleg a szobájában ugrabugrált. ezután a költözésnél nem volt otthon, az anyósék vigyáztak rá. igyekeztünk kizárólag az ő szobáját olyanra megcsinálni rögvest a költözés után, hogy minden régi dolgot ott találjon, ahol eddig, s halál fáradtak voltunk, de rendezgettük az állatkáit, játékait, stb-t. aztán este elmentünk érte, és már ott mondtuk, hogy megyünk az új kisszobádba. habár a kocsiban elaludt, de felébredt, ahogy beléptünk az új lakásba, és onnantól kezdve éjfélig le se lehetett lőni, folyton játszani akart, nagyon élvezte, rohangált a lakásban, élvezte a teret, szóval nagyon tetszett neki. aztán másnap elmentünk a régi helyre is, ő maga mondta, hogy az a régi kisszobája, kicsit ugrabugrált, és mondta, hogy mehetünk az újba :)

Deni,
köszönöm kérdésed, megvan a pocakom. a gyermek állítólag már vagy 22,5 centiméteres, de ebből én nem érzek túl sokat, azaz a hasam nem nőtt (előtte is nagy volt), csak a fészkelődést, mocorgást érzem néha.
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?